Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Bydlíme kousek pole, kam chodí venčit většina lidí z okolí a navíc máme v baráku 3 feny od sousedů. Můj pes prakticky celý březen byl jak smyslu zbavený, jakékoliv jeho dosavadní vychování bylo fuč a jen jsme lítali jak šílení po poli, aby mohl očichávat a olizovat. Doma byl nevrlý, občas úplně přestal jíst, nic jiného, než feny ho nebralo.
Měla jsem za to, že už se to zlepšilo, venku je už snesitelnější i když stále dost čichá a občas zatáhne na nějaké místo. Ale cca poslední tři dny jsem si všimla, že začal více pít. Mám pocit, že každou chvíli doplnuji misku a on tak nějak i zběsileji hltá tu vodu. Jídlo sice vyhledává a žebrá, ale jakmile mi mu dám jídlo do misky tak se k němu až tolik nemá..nakonec jakoby z nudy něco sní. Neřekla bych, že ale nějak více čůrá, nebo vyloženě že by mě tahal vícekrát ven. Spíše dost značkuje. Pomlaskává, strká čumák z okna.. jinak nepozoruji, že by ho něco trápilo. Bříško má měkké, nenafouklé na dotyk nebolí. Průjem nemá, nezvrací.. říkám si jestli to pití a nejezení může být ještě stále z těch fen potažmo ze stresu. Nebo za tím hledat už nějakou zdravotní příčinu. Máte s tím někdo zkušenost? On je totiž jinak docela jedlík, nestává se že by nechával plnou misku. Včera dopoledne třeba vyjedl všechno, ale večer už ho jídlo vůbec nezajímalo. Dnes ujedl jen něco malo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jo, podle všeho to vypadá, že máte doma zoufalého hormona.
U nás to teda nebylo takhle vyhrocené, takže až na nějaké ukňourané období, neustálá snaha olizovat svojí spolubydle Sárině packy a uši, špatné žraní a venku čmuchání a cvakání zuby to bylo vlastně na pohodu. Do chvíle, kdy pes zestárnul a kdy jsem pak měla strach, aby to období vůbec "rozdejchal", ve chvíli, kdy se v okolí objevila háravka za parného letního počasí to už bylo dost na pováženou. Kdy jsem poslední rok volila chemickou kastraci a přestože nejsem zastáncem kastrací zdravých psů samců, tak jsem si říkala, že kdybych se pro kastraci v předchozích letech rozhodla, tak bych mu na stáří ulehčila život.
Ale tak to člověk nikdy nemůže vědět dopředu.
Takže prostě vydržať a zkusit psa zaměstnat...
Mne dělá obavy hlavně to pití v kombinaci s tím, že toho tolik nesní. Já si tedy už několikrát všimla, že když je z nějakého důvodu vystresovaný, tak toho více vypije..častokrát je to otázka třeba jednoho dne. Včera strávil u misky s vodou opravdu dost času i když je zároven pravda, že včera se dost naštěkal u okna. Dnes je klidnější, venku čmuchá, ale nic šíleného. V noci pít nechodil a vodu jsem sice měnila za čerstvou, ale i tak od včera cca od 10 do ted by měl furt poloplnou misku. Četla jsem několik článku a vyděsilo mě hlavně onemocnění ledvin :/
Punntik
napsal(a):
Mne dělá obavy hlavně to pití v kombinaci s tím, že toho tolik nesní. Já si tedy už několikrát všimla, že když je z nějakého důvodu vystresovaný, tak toho více vypije..častokrát je to otázka třeba jednoho dne. Včera strávil u misky s vodou opravdu dost času i když je zároven pravda, že včera se dost naštěkal u okna. Dnes je klidnější, venku čmuchá, ale nic šíleného. V noci pít nechodil a vodu jsem sice měnila za čerstvou, ale i tak od včera cca od 10 do ted by měl furt poloplnou misku. Četla jsem několik článku a vyděsilo mě hlavně onemocnění ledvin :/
Jednoduché řešení. Veterinář a vyšetření krve.
Mám taky GR 5,5 roku a teď už postupem času zvládá hárání fen líp, než zpočátku. Dřív taky moc nežral, vždycky něco nechal, ale teď už pohoda, sežere všechno. Hodně pomohlo mu pořádně zaměstnat hlavu.
"jen jsme lítali jak šílení po poli, aby mohl očichávat a olizovat."
tohle čtu dobře?!
Fiona.Praha
napsal(a):
Mít psa, nemám na to patrony. Nejdřív bych zkusila chemickou kastraci a pak asi chirurgickou kastraci (kulky fuč). Pokud to tedy není chovný krycí pes. Kdyby to byl krycí pes, tak by mi z toho asi houklo v kebuli
Nehouklo - normálně byste psa vychovala, nastavila mu smysluplnou činnost a mantilely, abyste za ním venku nevlála jak po...💩 🧻
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nehouklo - normálně byste psa vychovala, nastavila mu smysluplnou činnost a mantilely, abyste za ním venku nevlála jak po...💩 🧻
Z takového hormona by mi fakt asi houklo.
Ne, že bych ho nezvládla a vlála za ním, ale je mi líto těch slintajících psů s klepající hubou, kteří nevidí, neslyší a jedou s čumákem u země a v hlavě mají jedinou myšlenku. A z vyprávění ostatních vím, že si pak pes tu frustraci, že nic nebylo, vybije doma na nějakém oblíbeném plyšákovi nebo polštářku.
Doron
napsal(a):
🤣🤣🤣
Krásná diagnóza!
Když je u nás sezóna, tak takhle venku volám na toho svého. A už párkrát se mi stalo, že se kolemjdoucí pozastavili nad tím, že "Hormon" je opravdu zvláštní jméno.
"Z takového hormona by mi fakt asi houklo"
z jakého? toho zadavatelky?
ten může být zcela normální
a "houknout" by mělo spíš z majitele......
možná
napsal(a):
možná
ale tak zase je pes a pes (a taky fenka a fenka). S někým je to složitější (třeba Xerxes neřešil ani hárající čuby berňačky u sousedů) a pes od jiného souseda se mohl v ty dny zbláznit (a to on měl psa daleko vycvičenějšího než já). Za hárající Aronou k nám zdrhala spousta psů (i s řetězem na krku ) a nemohla jsem ji vypustit na zahradu samotnou ani na vteřinu... Betku stačilo monitorovat oknem - pokud jsme nepotkali psa napřímo (a neměla optimální den), tak se za ní žádný pes neotočil
Xerxová, patrně jsi nevnímala plně ten úvodní text zadavatelky
a co jsem z něj citovala....
patrně z každého psa, normálního, by se stal "hormon", pokud by mu majitel nabídl jedinou zábavu a to "po stopách háravky" s debužírováním jejích značek
napsal(a):
Xerxová, patrně jsi nevnímala plně ten úvodní text zadavatelky
a co jsem z něj citovala....
patrně z každého psa, normálního, by se stal "hormon", pokud by mu majitel nabídl jedinou zábavu a to "po stopách háravky" s debužírováním jejích značek
no to je jasné - by běhal chlapec s námi po horách tak, že by už vůbec nechtěl jít ven (ani na pole si začmuchat)
napsal(a):
možná
Z takového erotomana, který má jedinou myšlenku v hlavě, slintá, klepe hubou, nežere a nenechá se rozptýlit.
Každý pes háravky prožívá jinak. Mám feny a bydlím na sídlišti, kde je přepsíno. Některý si skoro nevšimne, jiného zajímají jen ty důležité dny, jiný to pozná dlouho dopředu, ale opravdu je mi líto těch, kteří to prožívají tak intenzivně, že lížou trávu, doma nežerou, zvrací a vyjí, slintají, klepou hubou...... takového bych vykastrovala, aby ho nekleplo dřív z háravek než mne z něj
Fiona.Praha
napsal(a):
Z takového erotomana, který má jedinou myšlenku v hlavě, slintá, klepe hubou, nežere a nenechá se rozptýlit.
Každý pes háravky prožívá jinak. Mám feny a bydlím na sídlišti, kde je přepsíno. Některý si skoro nevšimne, jiného zajímají jen ty důležité dny, jiný to pozná dlouho dopředu, ale opravdu je mi líto těch, kteří to prožívají tak intenzivně, že lížou trávu, doma nežerou, zvrací a vyjí, slintají, klepou hubou...... takového bych vykastrovala, aby ho nekleplo dřív z háravek než mne z něj
Venku mám UFO, ale doma vdechne maso a za čištění zubů se dorazí obří krabicí se zmuchlanými papíry, která je plná pidikostiček smrtelně páchnoucích sušených plic. Odreaguje se dostatečně a mozek se vrátí do hlavy. Když ho to poprvé vzalo jako 9 m puberťáka, tak nežral a byl úplně v háji. Po měsíci na nouzovém barfu byl zrovna v mezičase na granulích (Marp, Barking Heads), po kterých konečně nesrajdil. Nežral a úplně mimo i doma. Nebyl čas na hrdinství, keksy nebyly dostatečně inspirativní. Opět ze dne na den na maso a aspoň doma jsem měla zpátky svého psa. Kdyby zůstal na granulích, tak ho snad ani radši neuchovním a jde... BTW, když ty plíce dostal jako granulář, tak měl vodotrysk u zadku pomalu 2 dny.
I u vlákna ohledně problému chování psa v okolí haravych fen se opět dostaneme k tématu maso vs granule 🙈😝
PS: moji psi žrali sušené plíce u v době, kdy byli na granulích, a průjem po tom nikdy neměli 😉
K tématu: souhlasím, ze tohle se dá většinou ovlivnit výchovou, zaměstnáním, ale myslím, ze ne vždy. Zrovna retrivri v tom bývají experti a někdy mi to připadá až jako nemoc.
Současný pes nebyl totálně mimo ani když mel haravku doma, ze by nežral nehrozilo, a venku (stačila zahrada) se i v krycí dny choval naprosto normálně, jakoby nic, dalo se s nim vedle haravky i cvičit.
Ale předešlý pes šílel, když v baráku hárala fena. Odmítal chodit na procházky, celou cestu mel jediny cíl - jít domu, doma knoural, vyváděl, byl v podstatě nemotivovatelny, nechtěl cvičit (ani když jsme dojeli x km od haravky), nechtěl si hrát, nechtěl nic.
Ale porad to byl slabej odvar oproti GR, kterého jsem znala. Ten byl fakt snad nemocný. Celoročně chtěl jen něco obskakovat (jedno jestli fena nebo pes, v některých chvílích i člověk, včetně panicky), a to se panicka fakt snažila.