Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2023 18:07
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Prosim, stalo se Vam, ze by fena uplne ukrutne vonela psum mimo harani? Nevim, co se deje, ale jsou z ni uplne mimo, kdyz potkame nekoho venku a sousedky pes za plotem to same. Vsichni se me ptaji, jestli hara. Je ji rok a pul, harala prvne vloni v kvetnu koncem, ted podruhe zacala harat 25.12. Takze po 7 mesicich. Takze ted je to 4 mesice od toho druheho haraní. Ale nejde z ni zadna kapka, proste nic. Vulvu ma uplne cistou. Je mozne, ze bude harat po tak kratke dobe, ze uz to psi citi?

26.4.2023 18:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mně se to stalo několikrát a pokaždé to značilo nějaký zánět - močák, děloha... prostě vždycky to zavánělo průserem. Možná bych radši byla za hysterku a vzala fenu na veterinu.

26.4.2023 18:39
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Atheira napsal(a):
Mně se to stalo několikrát a pokaždé to značilo nějaký zánět - močák, děloha... prostě vždycky to zavánělo průserem. Možná bych radši byla za hysterku a vzala fenu na veterinu.

Ok, dekuji moc. Jdu ve ctvrtek na zakrok na vet. s kockou, tak ji take vezmu. Pro jistotu..

26.4.2023 18:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

BlueBee napsal(a):
Ok, dekuji moc. Jdu ve ctvrtek na zakrok na vet. s kockou, tak ji take vezmu. Pro jistotu..

Pak dejte vědět, jak jste dopadly. Držím palce, aby to byl jen planý poplach a třeba fakt jen hárá brzy, skrytě nebo kdovíco takového.

26.4.2023 18:53
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Atheira napsal(a):
Pak dejte vědět, jak jste dopadly. Držím palce, aby to byl jen planý poplach a třeba fakt jen hárá brzy, skrytě nebo kdovíco takového.

Jojo, dam vedet. Taky jsem ted cetla, ze nem. pinc patri mezi plemena se skrytym haranim. Ale ze by po 4 mes.? No jinak zadny problem u ni nevidim krom toho, ze voni psum. Zere, cura normalne. Vytok nema, chova se normalne..

26.4.2023 18:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

BlueBee napsal(a):
Jojo, dam vedet. Taky jsem ted cetla, ze nem. pinc patri mezi plemena se skrytym haranim. Ale ze by po 4 mes.? No jinak zadny problem u ni nevidim krom toho, ze voni psum. Zere, cura normalne. Vytok nema, chova se normalne..

U nás to právě bylo taky takhle, vůbec jsem neměla podezření, že by feně mohlo něco být, ptala jsem se tu na možnost skrytého hárání po kratší době než je u ní běžné (hárala po osmi až devíti měsících) a bylo mi tu právě řečeno, abych to nepodcenila, že by mohl být problém. Zdejší uživatelky měly pravdu... No, podruhé už jsem jela na vet na jistotu.

27.4.2023 17:38
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Tak hlasim, ze vysetreni dopadlo dobre. Zadny zanet to pry neni. Ted mi pani dr. volala vysledky sterů. Pry to je harani. Tak uvidim, jestli se to nejak rozjede, protoze proste zadne priznaky nema. Ale aspon vim, ze ven ted tedy jen na stopovacce, sice se nemam od ceho odrazit, kdy to zacalo a kdy skonci, tak snad jen podle psich kluku.. A ze do tech dvou let to nemusi byt pravidelne jako poprve po tech sedmi mesicich. Jen tedy doufam, ze to nebude pravidelne, ty skryte ‘harašmenty’:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2023 17:46

Kamarádka měla berńačku a ta hárala jednou normálně a jednou skrytě celý život.

27.4.2023 19:14

Skryté hárání je peklo. Měla jsem to u feny, která hárala pravidelně asi do tří let. A pak začala skrytě, naštěstí u nás fungoval jako indikátor zbytek domácí fenčí smečky. Fena nakonec skončila na kuchání s pyometrou v pokročilejším věku, měla i cysty na vaječnících.
BlueBee, držím palce, ať se vaší fence cyklus upraví. A ať jsem taky za hysterku - kdyby to nebylo lepší, nechte ji řádně projet třeba za rok sonem, takové hárání normální není a může/nemusí z toho být nějaká ošklivá polízanice.

27.4.2023 19:37
Terven

XXX.XXX.103.178

BlueBee napsal(a):

Pinčová nám taky povětšinou hárala skrytě, resp. zjistila jsem to obvykle až během krycích dnů, kdy začala nastavovat psům. Krev před tím žádná..
Po čtyřech měsících je sice dost brzy, ale myslím, že stát se to může a dokonce myslím, že nám se to jednou stalo, když se přidala k hárající Vikině.
Jinak tedy - pro pinčovou bylo typický, že psy poměrně dost zajímala i mimo hárání, zatímco Vikina vůbec. Na základě toho, co se říká a co tu už párkrát psala Atheira, jsem se obávala cyst a kdovíčeho. Ale na sonu se nikdy nic nepotvrdilo a nepotvrdilo se to ani naživo při kastraci - ovaria úplně nornální, beze změn a děloha taky- prý ji měla mrňavou jako kočka

27.4.2023 22:30
lenocka

XXX.XXX.34.37

Noo tak jste mě nahlodaly - náš 10měs. mlaďas se začal zajímat o zadní partie kastrované feny. Stejně jsem měla cestu na veterinu, tak jsem jí vzala taky… SONO dělohy (má jí ponechanou) Ok, ale močák veliký. Trochu výtoku jsme našli. Takže něco se děje, teď musím ulovit moč a uvidíme..

27.4.2023 23:46
BlueBee

XXX.XXX.198.251

Dekuji za vsechny prispevky. No uvidim, jak to bude dal. Je ji rok a 7 mesicu, tak se snad porovna. Pred ni jsem mela dve feny, dobrmanku a akita inu a ani jedna kastrovana nebyla a byly tedy v poradku. A celkem me zaujalo, ze i veterinarka mi rikala, ze nektery plemena fakt skoro krev pri harani nemaji.. No je pravda, ze zatim harala 2x a snad jsem nasla doma 3 mini ruzove kapicky, jinak vse asi olizala. Ted tedy uvidim, jak se to po tomto tydnu rozjede.

28.4.2023 00:01
BlueBee

XXX.XXX.198.251

lenocka napsal(a):
Noo tak jste mě nahlodaly - náš 10měs. mlaďas se začal zajímat o zadní partie kastrované feny. Stejně jsem měla cestu na veterinu, tak jsem jí vzala taky… SONO dělohy (má jí ponechanou) Ok, ale močák veliký. Trochu výtoku jsme našli. Takže něco se děje, teď musím ulovit moč a uvidíme..

Moč jsem lovila taky:-)) Ale tady jsem se uz driv docetla, ze zezadu podsunout naberacku a vyslo to:-D

28.4.2023 11:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

lenocka napsal(a):

Jo, Lara si vyzkoušela močák, dělohu, zánět v tenkém střevě a psi na to reagují na všechno. Jí můžu dát takový ten label - vyzkoušeno za vás

28.4.2023 13:20
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Jo, Lara si vyzkoušela močák, dělohu, zánět v tenkém střevě a psi na to reagují na všechno. Jí můžu dát takový ten label - vyzkoušeno za vás

Nechci, aby to nèkoho vybízelo k podceňování situace, ale my jsme zase příkladem, že nic vážnýho to být nemusí.
Kolikrát mě už napadlo, že krátkosrstí psi, díky tomu, že mají genitálie tak odhalený - doslova "na ráně" 😄 prostě k tomu očuchávání víc svádějí.
Ale fakt jsem kolikrát měla nahnáno, když se mě majitelé psů ptali, jestli nehárá.

28.4.2023 13:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Nechci, aby to nèkoho vybízelo k podceňování situace, ale my jsme zase příkladem, že nic vážnýho to být nemusí.
Kolikrát mě už napadlo, že krátkosrstí psi, díky tomu, že mají genitálie tak odhalený - doslova "na ráně" 😄 prostě k tomu očuchávání víc svádějí.
Ale fakt jsem kolikrát měla nahnáno, když se mě majitelé psů ptali, jestli nehárá.

Tak on je asi rozdíl i v tom, jestli vašeho psa očuchávají běžně nebo ne a najednou začnou. Jak říkám, ptala jsem se poprvé tady a několik ze stálých jmen mě nasměrovalo na veterinu.
Ono ani u BlueBee to nakonec není jen tak, ale fena fakt hárá. Takže jako asi jo, jestli máte čubu, co si na ni každej dělník zapíská a zavolá, pak asi jo. Ale jestli to není běžný, tak je to prostě divný.

28.4.2023 13:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tak on je asi rozdíl i v tom, jestli vašeho psa očuchávají běžně nebo ne a najednou začnou. Jak říkám, ptala jsem se poprvé tady a několik ze stálých jmen mě nasměrovalo na veterinu.
Ono ani u BlueBee to nakonec není jen tak, ale fena fakt hárá. Takže jako asi jo, jestli máte čubu, co si na ni každej dělník zapíská a zavolá, pak asi jo. Ale jestli to není běžný, tak je to prostě divný.

Prostě psům ve srovnání s Vikinou nebo i jinejma fenama, poměrně dost voněla i mimo hárání. Až tak, že si majitelé psů mysleli, že fakt hárá.
Jestli to bylo úplně nonstop, to nemůžu říct, ono i mezi psy jsou rozdíly. Už pár majitelů mi řeklo, že ten jejich není ten pravej tester na háravky, protože prostě vyšiluje a skáče na vše, co se hejbe, bez ohledu na pohlaví a cyklus 😀
Každopádně gynekologicý sono absolvovala opakovaně a vždycky bez nálezu a ty orgány vypadaly pak hezky i na světle božím 😀 a celkově můžu říct, že teď je tak důkladně vyšetřenà, že zdravotní příčinu to nemělo.
Uvidíme, jak to bude teď po kastraci...zatím furt čuchají, ale teď čuchá i Vikina a přičitám to tomu, že je zajímají hojící se rány.

28.4.2023 13:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Prostě psům ve srovnání s Vikinou nebo i jinejma fenama, poměrně dost voněla i mimo hárání. Až tak, že si majitelé psů mysleli, že fakt hárá.
Jestli to bylo úplně nonstop, to nemůžu říct, ono i mezi psy jsou rozdíly. Už pár majitelů mi řeklo, že ten jejich není ten pravej tester na háravky, protože prostě vyšiluje a skáče na vše, co se hejbe, bez ohledu na pohlaví a cyklus 😀
Každopádně gynekologicý sono absolvovala opakovaně a vždycky bez nálezu a ty orgány vypadaly pak hezky i na světle božím 😀 a celkově můžu říct, že teď je tak důkladně vyšetřenà, že zdravotní příčinu to nemělo.
Uvidíme, jak to bude teď po kastraci...zatím furt čuchají, ale teď čuchá i Vikina a přičitám to tomu, že je zajímají hojící se rány.

Možná taky hormonální změnou teď zas smrdí trochu jinak, tak se Vikina ujišťuje, co je jinak?
Náš pes byl na testování čehokoli zase úplně dokonalej, protože jemu nerozhodila sandále ani každá háravka. Jo, jako třeba se otočil a chvíli hleděl, ale nikdy za háravkama neutíkal, neslintal nad každou louží. Jo, Laru když měl v podstatě pod nosem, tak říkal nějaký prasárny, ale ani tak moc neotravoval, jen tak jako zamručel, stačilo po něm hodit ostřejší pohled (od fen už věděl, že by dostal po čuni), tak jen tak seděl opodál a zazpíval nějakej ploužák a pak zas šel spát do stínu. Takže když horlivě čuchal, bylo to divné. Odhalil takhle i mimo jiné problémy s ledvinama u psa, co potkával na procházkách.

edit: co si pamatuju, tak jsme měli jen jednoho prasáka nezřízenýho, co zdrhal za háravkama a byl celkově hroznej, ale to už je xx let a vořeši zdrhající za háravkama byla dost norma a nikomu to nepřišlo divný

Přidejte reakci

Přidat smajlík