Border terier - Štěňata

Prodám Border teriéra - CHS Malí ďáblíci nabízí dva volné pejsky nar. 28.3....
17000 Kč
Dobry den, chtěla jsem se zeptat na radu a názory. Mému pejskovi byl v minulém týdnu disgnostikovan pravděpodobně maligni melanom a to v miste pod jazykem spise zevnitř u spodních zubů
Po pravdě vůbec nevím co dělat. Přiznaky...samozdrejme černá zapáchajici masa pod jazyckrm..zjistili jsme na zaklade velkého zapachu z tlamičky a toho, ze v misce s vodou zustavaly takove divné zakrvavělé hleny. Včera jsem.s ním byla na specializovaném onkologickém pracovišti. Krev je v pořadku, nevykazuje žadné abnormality, rengen plic je také čistý, to same i ultrazvuk bříška..kontrola vnitřních orgánů bez patologií. Příští týden jdeme na odběr tkáně, aby se zjistili jak agresivní nádor je, dle toho se ma stanovit paliativní chemoterapie formou tablet. U tohoto zákroku by asi provedli i odběr vzorku z mízní uzlinky. Pejsek krom tohoto problému má i problém s chůzí a je z 90% hnuchý. NA klouby bere již dlouhodobě gabapentin. Krom toho že celá ta akce bude celkem finančně náročná, což ale není ten hlavni problem..i kdyz řádově se může pohybivat kolem 8-10tisíc měsíčně začínám zvažovat jestli do teto lečby vůbec jít a jak moc je vlastně etické v podstatě uměle prodlužovat nevyhunutelné. Celkem mě překvapilo, že ty chemo léky se museji podávat ve speciálních rukavicích ( co to je vlastně za sajrajt). Jinak je pejsek kontaktní, hraje si, neustále by něco baštil, vylučování bez pptíží. Je to šílené ...nevím co dělat...samozdřejmě jde mi o něj..aby bez bolesti dožit a měl ještě co nejbezproblémovější zbývající život. Moc prosím o Vaše názory a zkušenosti. Moc všem děkuji předem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
V prosinci loňského roku jsem řešila něco podobného. Pes skoro 15 let, hluchý úplně plus skoro slepý. Měl nádor za oční bulvou. Rostl neskutečně rychle a vytlačoval oko ven. Po rodinné poradě jsem ho nechala uspat. Nešlo o peníze za léčbu nebo čas strávený po veterinach , spíš o to nechat ho odejít důstojně.(Špatně snášel veterinu a narkózu nedával vůbec. Po obyčejném očkování byl dva dny úplně hotový) Nepište co je Váš pes za plemeno ani jaké velikosti je. 14 let už je opravdu krása i pro menší plemeno. I když Vám tady budeme radit a psát vlastní zkušenosti, rozhodnout se musíte nakonec sama.
Resim podobny pripad u sveho odchovu.
Maligni nador v tlame, za posledni stolickou.
Psovi je jedenact a kus.
Dostal jen Prednison. Vic nema smysl.
Dokud zere, pije, beha, honi se za mickama, ma radost ze zivota ...
Pak ho nechaji dustojne odejit.
Diky vsem bohum za takovehle majitele!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Patří mezi kortikosteroidy. Působí jako silné imunosupresivum, tedy tlumí imunitní systém. Má protizánětlivé, antialergicke účinky a také tlumí růst a množení buněk.
Bubisek14
napsal(a):
Dobry den, ten Prednison ma vlastne jakou funkci?
Viz Apollo.
Ja jen doplnim zkusenost laickeho podavatele prednisonu nekolika zviratum (a lidem).
U nemoci ktere lze lecit ale imunitni system nespolupracuje se davaji kortiky pro potlaceni imunity. Typicky u silnych alergii nebo u ruznych autoimunitnich hnusaren.
U veci ktere lecit nelze se dava jako lek posledni volby - zlepsi tech poslednich par dni/tydnu/mesicu. Co mam vypozorovano (a veterinari asi potvrdi), tak pozadovany ucinek bud nenastane (a pak je cas se se zviratkem rozloucit hned), nebo nastane a nejakou dobu drzi. Ta doba je strasne individualni a zavisla na konkretnim zvireti a konkretnim onemocneni. Ale pak najednou prestane lek ucinkovat, zvire se prudce zhorsi a clovek vi, ze ted je ten cas.
Toz asi tak.