Štěňátka Rhodesian ridgeback

Prodám Rhodéského ridgebacka - Chs.Maisha Mazuri nabízí štěňátka Rhodesian...
30000 Kč
Dobrý den, s naší dvouletou fenou Rhodéskeho ridgebacka chodíme denně dlouhé procházky. Chtěl bych se zeptat, kolik km denně bychom musely nachodit, aby to mělo nepříznivý vliv na klouby?
Vím že velká plemena na to trpí, ale taky jsem četl že ridgeback miluje dlouhé procházky. Děkuju Dominik
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dominik exotic
napsal(a):
Dobrý den, s naší dvouletou fenou Rhodéskeho ridgebacka chodíme denně dlouhé procházky. Chtěl bych se zeptat, kolik km denně bychom musely nachodit, aby to mělo nepříznivý vliv na klouby?
Vím že velká plemena na to trpí, ale taky jsem četl že ridgeback miluje dlouhé procházky. Děkuju Dominik
Odpoví povolanější.
Ale co vím, klouby trpí spíš během u kola na asfaltu nebo při prudkých obratech a brždění - při aportování apod.
Což mi přijde logické a stejné jako u lidí.
assil
napsal(a):
No řekla bych, že dřív si ty klouby oddělá člověk než RR, takže to neteřba řešit.
No právě, proto jsem se ptala, předpokládám, že přes den má i nějakou jinou činnost, než psa, (škola, práce - možná teda rentiér, ale i tak, nebude každej den na celodenním výletě), takže toho zase nenachodí tolik, aby psa zničil.
Dospely, zdravy pes a postupne zvysovana zatez - toho clovek na vychazkach neustve a neznici.
kolo, kolobezka uz je neco jineho.
deset kilometrů pro standardně utvářené plemeno (a to RR je) a navíc pro dospělého psa je normální vzdálenost. Doga je přeci jen těžší plemeno a deset kiláků vůbec neberu jako vzdálenost, nad jejíž vhodností bych měla přemýšlet i pro výrazně mladší jedince.