Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2023 13:03
Dominik exotic

XXX.XXX.114.184

Dobrý den, s naší dvouletou fenou Rhodéskeho ridgebacka chodíme denně dlouhé procházky. Chtěl bych se zeptat, kolik km denně bychom musely nachodit, aby to mělo nepříznivý vliv na klouby?
Vím že velká plemena na to trpí, ale taky jsem četl že ridgeback miluje dlouhé procházky. Děkuju Dominik

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2023 13:08

Dominik exotic napsal(a):
Dobrý den, s naší dvouletou fenou Rhodéskeho ridgebacka chodíme denně dlouhé procházky. Chtěl bych se zeptat, kolik km denně bychom musely nachodit, aby to mělo nepříznivý vliv na klouby?
Vím že velká plemena na to trpí, ale taky jsem četl že ridgeback miluje dlouhé procházky. Děkuju Dominik

Odpoví povolanější.

Ale co vím, klouby trpí spíš během u kola na asfaltu nebo při prudkých obratech a brždění - při aportování apod.

Což mi přijde logické a stejné jako u lidí.

27.4.2023 13:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já to otočím - kolik toho při Vašich dlouhých procházkách nachodíte?

27.4.2023 13:50
assil

XXX.XXX.225.195

No řekla bych, že dřív si ty klouby oddělá člověk než RR, takže to neteřba řešit.

27.4.2023 13:52
Dominik exotic

XXX.XXX.163.95

Zrzavci napsal(a):
Já to otočím - kolik toho při Vašich dlouhých procházkách nachodíte?

Cca 10 km

27.4.2023 13:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
No řekla bych, že dřív si ty klouby oddělá člověk než RR, takže to neteřba řešit.

No právě, proto jsem se ptala, předpokládám, že přes den má i nějakou jinou činnost, než psa, (škola, práce - možná teda rentiér, ale i tak, nebude každej den na celodenním výletě), takže toho zase nenachodí tolik, aby psa zničil.

27.4.2023 13:59

Dospely, zdravy pes a postupne zvysovana zatez - toho clovek na vychazkach neustve a neznici.
kolo, kolobezka uz je neco jineho.

27.4.2023 14:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Cca 10 km

Nemáte co řešit. Pokud mu celých těch 10 km neházíte do zblbnutí balonky, aby musel brzdit, smykovat, dobržďovat s kopce. To zvládá v pohodě i moje ohaří důchodkyně

27.4.2023 14:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

Cca 10 km

to není dlouhá, ale normální

27.4.2023 15:00
Dominik exotic

XXX.XXX.163.95

Zrzavci napsal(a):
Nemáte co řešit. Pokud mu celých těch 10 km neházíte do zblbnutí balonky, aby musel brzdit, smykovat, dobržďovat s kopce. To zvládá v pohodě i moje ohaří důchodkyně

Nene je to normální chůze

27.4.2023 16:30

deset kilometrů pro standardně utvářené plemeno (a to RR je) a navíc pro dospělého psa je normální vzdálenost. Doga je přeci jen těžší plemeno a deset kiláků vůbec neberu jako vzdálenost, nad jejíž vhodností bych měla přemýšlet i pro výrazně mladší jedince.

Přidejte reakci

Přidat smajlík