Kouše a dělá loužičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2023 11:44
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zdravím, vím, že každé štěně dělá loužičky a kouše. Tak mě napadlo založit téma, co se štěnětem? Co Vám nejhoršího štěně provedlo? Co překvapilo? Jak projít štěněcim věkem v klidu? Nějaké rady, tipy, triky? Nějaké nezbytnosti, které jen tak nenápadnou, ale hodí se? A ještě, téma kastrace u fen z preventivních důvodů. Já osobně s kastraci koček problém nemám, naopak, ale u psů s tím nejsem nějak vnitřně smířená.

4.5.2023 11:51
impact

XXX.XXX.36.101

Mě rozhodně překvapilo, když mi thajka ve třech měsících roztrhla nohavici na riflích, protože jsem jí šlápla na nohu. Ve čtyřech měsících absolvovala první útěk za zajícem. A tuším někdy v pěti měsících kousla kámošku do prdeIe. Myslím, že ji tenkrát taky omylem šlápla na nohu.

Ale tak oni jsou thajci obecně plní překvapení celej život.

4.5.2023 11:55
assil

XXX.XXX.225.195

Asi když rozkousal botu návštěvě a já to musela zacálovat.
Ale byla to moje chyba. Návštěva statečně odkráčela s nohou narvanou do těch zbytků, ale naštěstí jen k autu.

4.5.2023 12:04
lenocka

XXX.XXX.34.171

Noo mě upřímně překvapil 8týdenní pasteveček, když ostře startoval na cizí psy…a tím mi začala nová éra “máme pastevce a ono je to fakt jiný” 🤦‍♀️

4.5.2023 12:25
Rezzzy

XXX.XXX.41.135

impact napsal(a):
Mě rozhodně překvapilo, když mi thajka ve třech měsících roztrhla nohavici na riflích, protože jsem jí šlápla na nohu. Ve čtyřech měsících absolvovala první útěk za zajícem. A tuším někdy v pěti měsících kousla kámošku do prdeIe. Myslím, že ji tenkrát taky omylem šlápla na nohu.

Ale tak oni jsou thajci obecně plní překvapení celej život.

To se ani nedivim, do mě se zrovna včera zakousla kočka, když jsme ji dupla na nohu, teď jak ještě kojí je jak bezedná a jak jdu do kuchyně, motá se pod nohama

4.5.2023 12:25
Rezzzy

XXX.XXX.41.135

assil napsal(a):
Ale byla to moje chyba. Návštěva statečně odkráčela s nohou narvanou do těch zbytků, ale naštěstí jen k autu.

To je taky dobrý 😂, takže se návštěvy budou zpívat venku

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2023 12:37

První mopsle, dovezena domů ve dvou měsících, na noc jsme ji dali spát do bedýnky v kuchyni. Uprostřed noci nás probudilo příšerný chrápání, až se otřásal barák a my se nevěřícně museli jít podívat, že to fakt vydává ten malinkatej tvoreček v kuchyni.

Druhá mopsle, přezdívaná mopsteriér, se projevila taky už jako malinký štěndo, když nám z nudy vykousala v linu na podlaze metrovou ďouru a rozkousala to lino na milimetrové kousíčky. Doteď nechápu, jak to s tou placatou čuňou dokázala.

4.5.2023 12:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
To se ani nedivim, do mě se zrovna včera zakousla kočka, když jsme ji dupla na nohu, teď jak ještě kojí je jak bezedná a jak jdu do kuchyně, motá se pod nohama

v tom případku asi náš Mouses taky kojí, protože se motá pod nohama FURT A V JEDNOM KUSE, díky němu jsem zjistila, že mám rozšířenou zásobu sprostých slov, aniž bych to tušila.

4.5.2023 12:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
To je taky dobrý 😂, takže se návštěvy budou zpívat venku

I v zimě budou zpívat venku? Já to jako chápu, taky nemám zpěvnej talent, takže by mě asi na návštěvě nenechali zpívat v uzavřeným prostoru, ale ne každej to tak nutně musí mít, jsou návštěvy co třeba zpívaj pěkně?

4.5.2023 12:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já vlastně ani nevím, že by mě něčím ohaříci jako ščenátka překvapili??. První pesan jo, toho bylo asi povícero, ale to neberu, je to první pes, člověk je jelito, nic neví, zvlášť tehdy v pravěku, to nebyly informace.
Možná pak puberta prvního ohaře, člověk to věděl, že to může přijít, ale nějak si to neuměl představit a pak čučel, kam mu zmizel ten dokonalý pejsek, kterýho si všichni dávali za vzor a místo toho tam byl čokl, krzevá kterýho mě ti samí lidé litovali

4.5.2023 12:49
Rezzzy

XXX.XXX.41.135

Zrzavci napsal(a):
I v zimě budou zpívat venku? Já to jako chápu, taky nemám zpěvnej talent, takže by mě asi na návštěvě nenechali zpívat v uzavřeným prostoru, ale ne každej to tak nutně musí mít, jsou návštěvy co třeba zpívaj pěkně?

ten telefon si že mě dělá srandu, tak v zimě už to nebude úplný mimino a budu doufat, že návštěva odejde i z botama, ale možnost zpívání i zouvání venku bude i v zimě

4.5.2023 12:52

Když se budeme bavit o čerstvě přivezeném štěňátku, tak u prvního mě překvapila určitá odtažitost, moc o mě nejevilo zájem a chvíli trvalo, než jsme si vybudovali nějaký vzájemný vztah (který byl nakonec naprosto výjimečný). U druhého mě překvapilo, že byl naopak velmi vřelý, už na návštěvách u chovatelky evidentně věděl, že bude žít se mnou, a když jsme si ho odváželi, po mámě ani sourozencích vůbec nesmutnil, nahrnul se mi do náruče a že prý jedeme za dobrodružstvím a budeme už pořád spolu. S ním ta oťukávací fáze úplně odpadla.

4.5.2023 12:54
assil

XXX.XXX.225.195

Rezzzy napsal(a):
ten telefon si že mě dělá srandu, tak v zimě už to nebude úplný mimino a budu doufat, že návštěva odejde i z botama, ale možnost zpívání i zouvání venku bude i v zimě

Ono tohle bylo venku, bohužel jsem tam nechala i štěňátko.

4.5.2023 12:56
assil

XXX.XXX.225.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když se budeme bavit o čerstvě přivezeném štěňátku, tak u prvního mě překvapila určitá odtažitost, moc o mě nejevilo zájem a chvíli trvalo, než jsme si vybudovali nějaký vzájemný vztah (který byl nakonec naprosto výjimečný). U druhého mě překvapilo, že byl naopak velmi vřelý, už na návštěvách u chovatelky evidentně věděl, že bude žít se mnou, a když jsme si ho odváželi, po mámě ani sourozencích vůbec nesmutnil, nahrnul se mi do náruče a že prý jedeme za dobrodružstvím a budeme už pořád spolu. S ním ta oťukávací fáze úplně odpadla.

Ono je to pokaždý jiný. Mě třeba teď naposledy překvapilo, jak se dlouho učil na jméno, já byla zvyklá od minulých, že stačilo pár dní a teď to byly fakt snad 3 měsíce. Blbě zvolený jméno asi nebo nevim, protože jinak se učí rychle.

4.5.2023 12:58
Rezzzy

XXX.XXX.41.135

assil napsal(a):

Aha, no tak to potom chápu, chtěl se seznámit a měl jen ty boty , takže za to vlastně vůbec nemůže

4.5.2023 12:59

assil napsal(a):
Ono je to pokaždý jiný. Mě třeba teď naposledy překvapilo, jak se dlouho učil na jméno, já byla zvyklá od minulých, že stačilo pár dní a teď to byly fakt snad 3 měsíce. Blbě zvolený jméno asi nebo nevim, protože jinak se učí rychle.

No určitě, každé štěně je jiné. I když tohle konkrétně si myslím, že bylo hlavně tím, že toho současného jsem mazlila už jako čerstvě třítýdenního, že tam proběhl časný imprinting.

4.5.2023 13:04
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):

pomsta mívá spoustu podob . mělas ho vzít do společnosti, takhle se musel zabavit sám, místo pojídání chlebíčků a strhávání ubrusu

4.5.2023 13:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Začall tam, kde jste předtím skončili, on už Tě znal.

4.5.2023 13:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Aha, no tak to potom chápu, chtěl se seznámit a měl jen ty boty , takže za to vlastně vůbec nemůže

No přesně, dyk to řikám.

4.5.2023 13:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):

Ale hezkou srandu, že jo?
Jistě, v zimě už nebude úplný mimino, bude UŽ mít sedm měsíců, a návštěva stopro odejde s botama. Na to se můžete úplně v klidu spolehnout........................jako na ten telefon, víte?

4.5.2023 13:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A vlastně kecám!! něco mě překvapilo. U prvního ohaříka. Že neuměl odpočivat , že jsem ho musela uspávat, aby usnul. Musela jsem ho učit klidu, to jsem tehdy nevěděla.

4.5.2023 13:10

Zrzavci napsal(a):
A vlastně kecám!! něco mě překvapilo. U prvního ohaříka. Že neuměl odpočivat , že jsem ho musela uspávat, aby usnul. Musela jsem ho učit klidu, to jsem tehdy nevěděla.

To samý, jen u gaučáka bych to nečekala ani po x zkušenostech

4.5.2023 13:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To samý, jen u gaučáka bych to nečekala ani po x zkušenostech

Já si představuju naspídovaný malý mopsle anžto lítá bytem jak dělová gule a škodíííííííííí! ňuňuuu
Ešátor tehdy fakt byl schopnej chodit a loncat s očima krhavýma a na styl basseta, s ušima na který si šlapal, ale aby si lehnul, tak to ani náhodou. Mohl by o něco přijít, že jo.

4.5.2023 13:16

Já si představuju naspídovaný malý mopsle anžto lítá bytem jak dělová gule a škodíííííííííí! ňuňuuu

Skutečnost by ještě daleko předčila Vaši představu, to mi věřte

4.5.2023 13:19
assil

XXX.XXX.225.195

Zrzavci napsal(a):

pomsta mívá spoustu podob . mělas ho vzít do společnosti, takhle se musel zabavit sám, místo pojídání chlebíčků a strhávání ubrusu

No ale hele ta známá nejezdí moc často, ale když přijede, tak ještě teď po 7 letech si VŽDYCKY vzpomene To je pořád ten pejsek co mi rozkousal botu?

4.5.2023 13:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Skutečnost by ještě daleko předčila Vaši představu, to mi věřte

Jojoooo gaučák, ten nic moc nevyžaduje

4.5.2023 13:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

assil napsal(a):
No ale hele ta známá nejezdí moc často, ale když přijede, tak ještě teď po 7 letech si VŽDYCKY vzpomene To je pořád ten pejsek co mi rozkousal botu?

No neniv se, se člověku moc často nestává, že by odcházel z návštěvy jak chytrá horákyně, obutý-neobutý

4.5.2023 13:21

assil napsal(a):

Jo jo, to vyprávěl kolega ze spřátelené školy. Když doučoval nějakou známou IT technologiím.

Vzal si za to 2 tisíce. A jeho tehdejší štěně dotyčné rozkousalo boty za 3 000.

4.5.2023 13:29
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
Ale hezkou srandu, že jo?
Jistě, v zimě už nebude úplný mimino, bude UŽ mít sedm měsíců, a návštěva stopro odejde s botama. Na to se můžete úplně v klidu spolehnout........................jako na ten telefon, víte?

Jo, máte pravdu. Můj pes poprvé a teda naštěstí naposled rozkousat boty,když mu byl asi rok, jinak to byl vzorňák

4.5.2023 13:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Jo, máte pravdu. Můj pes poprvé a teda naštěstí naposled rozkousat boty,když mu byl asi rok, jinak to byl vzorňák

Mně můj první ohařík zlikvidoval celý botník bot a že já si na ně docela potrpím, navíc mívám takový trochu nestandardní a ne nejlevnější. A proto jsem je po dobu, než z něj vyroste moudrý pejsek přestěhovala z botníku, kam by se mohl při troše snahy dostat- takový ty výklopný - do skříně s posuvnými dveřmi. Tam se přece nedostane...................... a pak......jsem jednoho dne při zavírání skříně před odchodem do prasé, zavřela do těch dveří malej cípek dlouhýho kabátu..................... černýho, stejně jako černá byla ta skříň. A co myslíte ? Pochopitelně si toho neviditelnýho cípečku to roztomilé malé ščenátko všimlo a .............. z každýho páru jednu botu, do posledního páru. K tomu ještě vytahal ze skříně velký pytel s čistým prádlem na chalupu, naaranžoval z toho v předsíni Montblanc a na vršek se vyčůral. Z bot zůstaly nedotčeny jen starý tenisky,v kterých jsem chodila venčit. věděl asi, že bez nich bychom ven nešli

4.5.2023 13:48
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Jo jo, to vyprávěl kolega ze spřátelené školy. Když doučoval nějakou známou IT technologiím.

Vzal si za to 2 tisíce. A jeho tehdejší štěně dotyčné rozkousalo boty za 3 000.

A to se vyplatí

4.5.2023 13:48
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
Mně můj první ohařík zlikvidoval celý botník bot a že já si na ně docela potrpím, navíc mívám takový trochu nestandardní a ne nejlevnější. A proto jsem je po dobu, než z něj vyroste moudrý pejsek přestěhovala z botníku, kam by se mohl při troše snahy dostat- takový ty výklopný - do skříně s posuvnými dveřmi. Tam se přece nedostane...................... a pak......jsem jednoho dne při zavírání skříně před odchodem do prasé, zavřela do těch dveří malej cípek dlouhýho kabátu..................... černýho, stejně jako černá byla ta skříň. A co myslíte ? Pochopitelně si toho neviditelnýho cípečku to roztomilé malé ščenátko všimlo a .............. z každýho páru jednu botu, do posledního páru. K tomu ještě vytahal ze skříně velký pytel s čistým prádlem na chalupu, naaranžoval z toho v předsíni Montblanc a na vršek se vyčůral. Z bot zůstaly nedotčeny jen starý tenisky,v kterých jsem chodila venčit. věděl asi, že bez nich bychom ven nešli

No to je ale šikulka

4.5.2023 13:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
No to je ale šikulka

Jo to on byl, když pak už byl dospělý byl to nejšikovnější pes té doby na celý planetě.

4.5.2023 14:13

Rezzzy napsal(a):
Zdravím, vím, že každé štěně dělá loužičky a kouše. Tak mě napadlo založit téma, co se štěnětem? Co Vám nejhoršího štěně provedlo? Co překvapilo? Jak projít štěněcim věkem v klidu? Nějaké rady, tipy, triky? Nějaké nezbytnosti, které jen tak nenápadnou, ale hodí se? A ještě, téma kastrace u fen z preventivních důvodů. Já osobně s kastraci koček problém nemám, naopak, ale u psů s tím nejsem nějak vnitřně smířená.

Toto téma oceňuji, příští rok (snad) mě bude také čekat štěňátko a navíc první pes vůbec. Už teď se nemůžu dočkat, i když je to ještě strašně daleko. A ráda bych toho pokazila co nejméně .

4.5.2023 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Toto téma oceňuji, příští rok (snad) mě bude také čekat štěňátko a navíc první pes vůbec. Už teď se nemůžu dočkat, i když je to ještě strašně daleko. A ráda bych toho pokazila co nejméně .

Je dobré býti připraven! A nebojte, vona vám CD přidělí, jako začátečníkovi nějakýho odolnýho jedince.

4.5.2023 14:27
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Co plánujete za pejska? Příprava je důležitá, ale stejně si myslím, že nás něčím překvapí

4.5.2023 14:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vidíte v rámci debaty o čištění uší mě napadlo dát jednu radu, když se Rezzy ptala. Je dobrý a důležitý, od malička štěně učit v rámci "hry" s názvem Domácí lékařská prohlídka na to, že se mu běžně kouká do uší, oušek, prohmatává pupik, zkoumají zubiska, kontrolují kulky, tlapátka se prohmavátají, promačkávají......... dobrý je, naučit taky psa na povel Ukaž pupik, kterým já prohlídky zahahuju :D , že si lehne a v klidu vyčkává.

4.5.2023 14:39

Rezzzy napsal(a):
Co plánujete za pejska? Příprava je důležitá, ale stejně si myslím, že nás něčím překvapí

Krátkosrstou kolii. O víkendu jsem se byla mrknout i na klubovku a všechny jsem si je chtěla odnést domů . Předtím jsem nebyla rozhodnutá, jestli opravdu kraťandu, ale naživo mě ti dlouhočumáci úplně totálně dostali a přítele taky .

Vy budete mít australáčka, jestli si pamatuji dobře?

4.5.2023 14:44

Zrzavci napsal(a):
Vidíte v rámci debaty o čištění uší mě napadlo dát jednu radu, když se Rezzy ptala. Je dobrý a důležitý, od malička štěně učit v rámci "hry" s názvem Domácí lékařská prohlídka na to, že se mu běžně kouká do uší, oušek, prohmatává pupik, zkoumají zubiska, kontrolují kulky, tlapátka se prohmavátají, promačkávají......... dobrý je, naučit taky psa na povel Ukaž pupik, kterým já prohlídky zahahuju :D , že si lehne a v klidu vyčkává.

Mě přijde, že je toho úúúplně strašně moc, na co by člověk měl myslet, co by měl psíka naučit, co nepodcenit a na co si dávat pozor...
Plánuji si ještě před pořízením zakoupit online kurz od Roberta Zlochy. Není to úplně za kačku, ale myslím, že mi to pomůže "nějak" začít a nezamotat se do toho úplně .

Do toho bych ráda docházela se štěníkem za trenérkou v Plzni a nějak to zkombila dohromady, ale zase to nechci přehnat . Ale myslím si, že bude potřeba, aby nás někdo alespoň ze začátku vedl správným směrem. Ono je hezké mít načteno, ale realita může být úplně jinačí.

4.5.2023 14:58
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Krátkosrstou kolii. O víkendu jsem se byla mrknout i na klubovku a všechny jsem si je chtěla odnést domů . Předtím jsem nebyla rozhodnutá, jestli opravdu kraťandu, ale naživo mě ti dlouhočumáci úplně totálně dostali a přítele taky .

Ano, budu. Kraťandy se mi líbí, moc, ale ta naprošla u muže, nechápu proč. Já už tu mám vyhlídkou školku, chovatelka mi tady v okolí doporučila trenérku. Pár km je zde možnost pasení u Daniely Rájové, mám i možnost tréningů záchranářiny, tak uvidíme co bude psa bavit. Já bych ráda dělala nějaké pachové práce, Nosework, stopy, ..Socializační psy už taky nějaké mam. Za pár dnů už štěňata uvidím na živo, no těším se i se bojím. Třeba se děti naučí uklízet, stále jim říkám, co nebude uklizené, pes zlikviduje, ale nikdo mě nebere vážně, asi proto že koťata nejsou v ničení tak razantní.

4.5.2023 20:41

Rezzzy napsal(a):

Pěkné téma. Kamarádku její štěně překvapilo, když jí asi po týdnu, co si ho přivezla, prchlo na sídlišti při nočním venčení po prásknutí víka od popelnice. Hledaly jsme prcka pak hodinu (zalezl si pod jedno auto), se prostě lekl. Přitom šlo o nebojsu, který byl od chovatele skvěle připraven na přechod do nového domova. Takže bych nepodceňovala nějaké to vodítko či šňůru u úplně pidištěněte.
Tipy, triky zde zazněly, hlavně si prolézt po čtyřech domácnost, koukat z pohledu hlodavého tvora, co mě kde zaujme, kde je jaká květina, kabel.
Bezva je také začít štěně hned po příchodu učit na klec. Ve smyslu pelíšku, bezpečného místa, místa krmení. Aby se zase někdo nezačal hned rozčilovat, že zavírat štěně někam je prasárna. :) Myslím tím klec otevřenou, laskavou, kde se štěně naučí odpočívat, kterou pak můžete i přenést do auta, brát s sebou na dovolenou.
Jo a nejdůležitější jsou rituály. Jak si je se štěnětem nastavíte od záčátku, tak je bude brát celý život. Takže nějaké jasné označení činnosti - třeba "Oboječek", když se půjde ven, k tomu ať si pejsek sedne za pamlsek a nedělá lítou saň, že se půjde ven. Nebo odcházím třeba jen s odpadky, šup pamlsek do klece a "pá, hned jsem zpátky" atd.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2023 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.26

Pěkné téma. Kamarádku její štěně překvapilo, když jí asi po týdnu, co si ho přivezla, prchlo na sídlišti při nočním venčení po prásknutí víka od popelnice. Hledaly jsme prcka pak hodinu (zalezl si pod jedno auto), se prostě lekl. Přitom šlo o nebojsu, který byl od chovatele skvěle připraven na přechod do nového domova. Takže bych nepodceňovala nějaké to vodítko či šňůru u úplně pidištěněte.
Tipy, triky zde zazněly, hlavně si prolézt po čtyřech domácnost, koukat z pohledu hlodavého tvora, co mě kde zaujme, kde je jaká květina, kabel.
Bezva je také začít štěně hned po příchodu učit na klec. Ve smyslu pelíšku, bezpečného místa, místa krmení. Aby se zase někdo nezačal hned rozčilovat, že zavírat štěně někam je prasárna. :) Myslím tím klec otevřenou, laskavou, kde se štěně naučí odpočívat, kterou pak můžete i přenést do auta, brát s sebou na dovolenou.
Jo a nejdůležitější jsou rituály. Jak si je se štěnětem nastavíte od záčátku, tak je bude brát celý život. Takže nějaké jasné označení činnosti - třeba "Oboječek", když se půjde ven, k tomu ať si pejsek sedne za pamlsek a nedělá lítou saň, že se půjde ven. Nebo odcházím třeba jen s odpadky, šup pamlsek do klece a "pá, hned jsem zpátky" atd.

Tak sorry ale štěně tyden doma na sídlišti bez vodítka navolno? Risk jak prase za mě.

4.5.2023 21:27

Proto jsem na to upozornila, jen rychlý vyčůrání před spaním hodně v noci, štěně vynést ven, čůrej a jdem spát. Stačil jeden nečekaný zvuk a štěně bylo na chvíli ztracené.
Jaké rady, tipy, doporučení a triky máte vy pro zadavatelku?

4.5.2023 21:34
Doron

XXX.XXX.13.14

assil napsal(a):

A jak zní jméno:)?

4.5.2023 21:39
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Děkuji hezky shrnuté, ztracené štěně, to je noční můra. Klec už mám,hlavně kvůli dětem, tu jsme pořizovala do předu, hodně do předu aby se na ní naučily. Jsem na ně pyšná, chápou, že ke kleci, do klece, na klec ne. Teď byla zatěžkávací zkouška, měla jsem v kleci koťata a respektovaly to.Ty rituály jsou dobrý, učit klid před procházkou. U minulého psa mí to jančení nějak nevadilo, když se narodila dcera, už byl celkem klidný, věkem así, brala jsem to jako jeho součást, ale teď by to bylo víc než žádané.
Kytky naštěstí jedovaté nemám a .jsou vysoko, děti jsou zahradníci, tak pryč z jejich dosahu. Nejvíc mě naštval vytrhány, mnou vypěstovaný zázvor.

4.5.2023 21:58

Klid před procházkou, klid při vítání, takže na štěně nepištět, nedělat z odchodu a hlavně příchodu nějakou extra záležitost. (Bylo mi tu onehdy od mnoha pisatelek skoro vyčítáno, že se po příchodu domů se psy vítám v klidu, že ony naopak bez vydatného vítacího rituálu nevydrží. Já to beru jnak, v klidu odcházím, v klidu přicházím. "Ahoj pejskové", pak pohlazení, když mě nechají se zout a pištět si jdeme až pak ven nebo k lince si psiska zakousnout nějakou mňamku. Prostě rituál dle každého.)
Je skvělé, že se snažíte pídit a připravovat tak moc dopředu, ideální majitel pro štěně. Těším se pak na live zážitky, až živočich dorazí.

4.5.2023 22:30
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

První pes mě překvapil, že nic nerozkusoval. Byla jsem připravená na nejhorší a všechny jeho výstřelky byly spíše z kategorie "roztomilé rošťárny". Druhý pes občas něco rozkousal, specializace "dřevo", takže občas upravil dítěti dřevěnou kolej či jinou dřevěnou věc.
Malina rozkouše cokoliv, specializace "cokoliv najdu". Kabel od vysavače přeštípla jak kleštěma. Že je štěně zvědavé je normální, ale Malina je pozorovatel. My sledovali pokrývače, popeláře, paní, co odhrnovala sníh, zedníka, couvající auto, kopáče, pošťáka....jako ukázalo se, že žiju na neobyčejně zajímavé místě, kde se co metr děje něco naprosto uchvatného. Trasu, kterou předešlý pes dal za 40 minut byly s Malinou na dvě hodiny a pak ty její záseky. Na procházce se prostě rozhodla, že dál nejde,i když jsme zrovna vyšli z domu a únavou to nebylo. Nakonec pomohlo, když jsem jí vysvětlovala, kam jdeme, proč, co děláme a budeme dělat...jo jsem magor, co mluví se psem, ale ona prostě potřebuje všechno vědět .

4.5.2023 23:10
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Trickyvoo napsal(a):
První pes mě překvapil, že nic nerozkusoval. Byla jsem připravená na nejhorší a všechny jeho výstřelky byly spíše z kategorie "roztomilé rošťárny". Druhý pes občas něco rozkousal, specializace "dřevo", takže občas upravil dítěti dřevěnou kolej či jinou dřevěnou věc.
Malina rozkouše cokoliv, specializace "cokoliv najdu". Kabel od vysavače přeštípla jak kleštěma. Že je štěně zvědavé je normální, ale Malina je pozorovatel. My sledovali pokrývače, popeláře, paní, co odhrnovala sníh, zedníka, couvající auto, kopáče, pošťáka....jako ukázalo se, že žiju na neobyčejně zajímavé místě, kde se co metr děje něco naprosto uchvatného. Trasu, kterou předešlý pes dal za 40 minut byly s Malinou na dvě hodiny a pak ty její záseky. Na procházce se prostě rozhodla, že dál nejde,i když jsme zrovna vyšli z domu a únavou to nebylo. Nakonec pomohlo, když jsem jí vysvětlovala, kam jdeme, proč, co děláme a budeme dělat...jo jsem magor, co mluví se psem, ale ona prostě potřebuje všechno vědět .

Me první pes taky překvapil, neničil, nezdrhal, nehltal, ... Teď se bojím, že to bude úplný opak,tak jsem na to sama zvědavá

5.5.2023 00:35
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Rezzzy napsal(a):
Me první pes taky překvapil, neničil, nezdrhal, nehltal, ... Teď se bojím, že to bude úplný opak,tak jsem na to sama zvědavá

Nehltal...no jo ten první pes byl ještě zajímavý tím, že taky jedl pomalu a rozvážně, dost často si k jídlu sedl a pomalu vychutnával...no a kámoška měla bígla a ten vysáhl misku na jeden nádech :-D

5.5.2023 08:06

Nás překvapila současná chodka. Kupovali jsme klidnou zakřiknutou fenku, nejmenší z vrhu (nemáme ambice ani výstavní, ani chovatelské, ani sportovní). Ještě když jsme si pro ni přijely (já s mamkou), jsme si říkaly, jestli není zakřiknutá a taková "mouchy snězte si mě" až moc a jestli ji vůbec brát, když chceme, aby hlídala... Ale nešlo by ji tam nechat, už byla "naše", a po asi dvouhodinové cestě autem ji mamka postavila v zahradě na zem a řekla jí, že to je teď její domov a že to tam bude hlídat. Malá si zahradu prošmejdila a za tři hodiny už do ní nechtěla pustit synovy bišončí holky. Zahradu hlídá, nic jí neunikne, ničeho se nebojí. Socializaci taky zvládla dobře, a to jsme s ní do tří měsíců mezi psy nechodily kvůli nebezpečí parvovirózy, před kterou nás náš vet velmi varoval. Stýkala se jen s bišončími holkami občas. Až s ní začala mamka chodit každý den ráno ven, nechávala a nechává ji hrát s každým psem po domluvě s jejich páníkem a tak si malá umí hrát jak s velkými psy - střeodoasiat, flanderský bouvier, BŠO, RR, atd., tak s malými - pražský krysařík, jednou i čivava.

5.5.2023 08:15

Já, jako naprosto nezkušený ňouma, bych měla pár otázek, které mi pořád tak nějak nejsou jasné.

1. Bydlím ve městě a nemáme zahradu = budu muset od první chvíle štěňátko venčit na vodítku, už jen proto, že tu také bydlí rodiny se psy a dětmi a ne každý ocení, že se k nim řítí "cizí" štěně. Předpokládám, že by vodítko mělo být co nejlehčí a budu muset hlídat od prvního okamžiku, aby si pejsek nespojil vodítko s něčím negativním.
Co ale vybrat pro takového prcka? Oboječek, nebo postroj? Slyšela jsem názory, že postroje na malá štěňátka nepatří, že jim to může nějak poškodit vývoj páteře(?). Jenže obojek mi v tomto přijde třeba víc nebezpečný, že se třeba rychlostí blesku dostaně štěně na konec vodítka a v tom případě by mohl udělat obojek víc škody. Jaký na to máte názor vy a co jste u prcků používali? (Nebo řeším už kraviny a "je to jedno"?)

2. Mám doma dvě kočky = budu muset pomalinku seznamovat, aby ani jedna strana nedošla k úhoně, nebo pocitu, že to druhé zvířátko je nějaký ošklivý zloun...tudíž nejspíš budu muset mít štěňátko pod kontrolou na vodítku i doma, aby neprohánělo kočky.
Jak jste (kdo máte obé zvířátka) postupovali v seznamování od prvního dne? Kočky jsou jen doma, ven nechodí. Budeme ještě přidělávat na zeď další kočičí parkury a schovky, než přijde štěně. Záchod už jsme uklidili kočkám do skříně, takže vyjídání bobků nehrozí...i když štěně těma dvířkama asi hravě projde, jelikož náš maiňáček potřeboval "psí"..do kočičích by se nevešel .

3. Spát se štěňátkem v noci, nebo ho spíše učit na své místo?
Máme postel u stropu kvůli místu. Přemýšlím o tom, jestli si nevzít extra matraci a alespoň prvních 14 dnů nespat s psíkem na zemi, potom postupně odcházet v noci do postele. Někdo tvrdí, že se tak utužuje s psíkem vztah a že je štěně jistější v novém prostředí, když není přes noc "samo" když doteď byl se sourozenci, někdo zase, že to podporuje rozvíjení separačky. Nebo je lepší štěně od prvního dne zvyknout na to, že v noci spí sám na svém místě? Bojím se taky toho, že kdybych u něj nebyla, aby ho ze začátku nešla "proplesknout" kočka a psa ani kočky mimo ložnici nechci. Kočky jsou zvyklé s námi spát každou noc v posteli, byla by to pro ně zrada.

Edit: navíc, když by štěňátko spalo samo na zemi, tak nemám šanci se vzbudit a vychytat, že bude chtít v noci na "záchod".

5.5.2023 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No - fuj teda. To je hrozná představa, že by se mi tohle stalo. Asi bych následně po nálezu toho prďolky zkolabovala.

5.5.2023 08:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak sorry ale štěně tyden doma na sídlišti bez vodítka navolno? Risk jak prase za mě.

Jistě, já už to vidím - úplně krásně - při tom nočním venčení, kdy člověk v pyžamu popadne prďolu do náručí a vybíhá s ním urychleně ven, aby se to stihlo s čistým štítem , an ho zcela profesionálním grifem vrhače lasa oblékne zároveň do obojku, cvakne na vodítko a ....pak jde rovnou utírat tu louži, protože se to nestihlo a ven se vlastně už ani nemusí.

5.5.2023 08:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tenuri - se štěndem vždycky první noci spíme na zemi u jeho pelíšku - ten mívá v předsíni, která je uzpůsobená tomu, aby tam mohlo bezpečně bivakovat štěně přes den (a nejen štěně, psi tam mají svůj bydlíček, svoje zázemí a v době štěněčího období se to celý uzpůsobí pro štěně, podlaha je tam taková, že když se stane nehoda, není to žádný problém, nejsou tam kabely, nic nebezpečného. Předsíň přiléhá k ložnici, takže když se pak štěně u nás doma už zabydlí a my přesuneme zpátky do postele, tak o ten kontakt nepřijdeme, tudíž víme, že potřebuje ven. Pokud bych měla zvířectvo už zvyklý se mnou bivakovat v posteli, tak bych štěndo do tý postele vzala taky.

5.5.2023 09:58

k bodu 1. - u nás sa vždy dával obojok od prvého dňa - samozrejme primeraný veľkosti šteňaťa . Vodítko (tiež primerane ľahké a dlhé cca 1,5 - 2m ) sme používali taktiež od prvého dňa, ale s "citom". Od prvého dňa sme sa snažili učiť, že na vodítku sa neťahá. Preto som hlavne v tomto veku odporca "flexiny". Ale to bolo vždy veľmi krátky čas - kým sme prešli na bezpečné miesto (mali sme to kúsok na lúku) - tam som šteňa prvé dni pustila veľa ho volala menom, hrali sme naháňačku a skrývačku - postupne som pomocou vodítka učila privolanie (vtedy to ide veľmi ľahko, lebo ešte si šteňa nespojí vodítko so mnou). Neviem, či sme mali vždy extra šikovných prckov, ale toto sme zvládali tak do dvoch týždňov. V období puberty sme potom u niektorých používali stopovačku - ale to je individuálne.
k bodu 2. - u nás sa to zoznamovanie akosi extra neriešilo. Snažila som sa pre kocúra zachovať klasický režim. Keď sa prišiel pomojkať tak som ho pomojkala zároveň so šteňaťom. Ak šteňa napadlo kocúra "neprimerane naháňať" tak som mu to nedovolila a previedla ho na inú zábavu. A napríklad som im dávala pamlsky štýlom pekne si sadnite a raz dostal kúsok jeden potom druhý. To sa naučili obaja asi za 5 minút - teraz sa tak usadzujú ku mne keď varím. Kocúr bežne spával spolu so psom a ak chcel byť sám tak si išiel na svoje miesto. Prvé dni to musíte strážiť - nedovoliť robiť "zle" ani jednej strane, ale nemenila by som zvyky s ohľadom na mačky- šteňa je prichádzajúce, a to sa v pohode začlení podľa toho ako nastavíte pravidlá.
k bodu 3. - toto je silne individuálne. Niektoré šteňa je od prvého dňa "v pohode" a nekňučí, nevystrája, iné robí "psie kusy". Ak však budete mať šteňa v rovnakej miestnosti ako budete vy, skúsila by som ho nechať na noc na jeho mieste a v prípade, že kňučí a pod. za nim v intervaloch prišla (znamená to však pár bezspánkových nocí). Až keby to bolo neúnosné tak by som šla spať ku psovi. U nás som so psom ostávala spať len teraz pri tom poslednom, ale to bol zvlášť bojazlivý tvor. Mačky si myslím, že zámerne za šteňaťom loziť nebudú - ak ich teda neodstavíte skrz psa na vedľajšiu koľaj. Ako som písala snažte sa čo najviac o ponechanie pôvodného režimu (možno tie mačky aj trochu viac mojkať, aby nežiarlili).

5.5.2023 11:02
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Mne u nejmladší fakt překvapilo jak dokázala knížat jak u ní nikdo nebyl. U jiného psa tohle neznám, ale tahle jak u ní někdo nebyl a to i přes den tak začal a určitě měsíc. Ted to dělá když chce do jiné místnosti a je tam zavřeno. Hodně času s ní v pelechu trávila dcera a to pak byl klid. jestli to dělají všichni buldoci tak se máme na co těšit a pak jak kousala vše co bylo ze dřeva A jí to bylo jedno, koukáme na ní a ještě u toho leží a kouše. A cíleně chodila čůrat do cizího pelechu. Ze začátku jsme věřila že náhoda, ale pak jsem jí viděla jak se tam šla vyčůrat a pak si šla lehnout do svého.

5.5.2023 11:34

...jak dokázala knížat...

A co to znamená?

5.5.2023 11:39

"kníkat"?

5.5.2023 11:43
Markéta80

XXX.XXX.226.42

"kníkat"?

ještě že z toho vyrostla

5.5.2023 12:04

Ahaaa

5.5.2023 13:25

Zrzavci napsal(a):
Jistě, já už to vidím - úplně krásně - při tom nočním venčení, kdy člověk v pyžamu popadne prďolu do náručí a vybíhá s ním urychleně ven, aby se to stihlo s čistým štítem , an ho zcela profesionálním grifem vrhače lasa oblékne zároveň do obojku, cvakne na vodítko a ....pak jde rovnou utírat tu louži, protože se to nestihlo a ven se vlastně už ani nemusí.

Já se budu zcela určitě bát v noci venčit štěníka bez obojku a vodítka, nikde tu není nic oploceného kolem vchodu a kousek je cesta, kde klidně může jet auto, nebo někdo jiný venčit psa. Já jsem pesimista, tak všude vidím hned ty nejhorší scénáře, co by se vše mohlo stát ...zase by se prcek měl asi držet u nás?
Achjo, já úplně vidím, jak budu ze všeho dělat kovbojku ...

Docela by mě zajímalo jak to dělala sousedka se zlaťandou...ale když jsem byla doma s pohmožděnou rukou, tak jsem je moc ven běhat neviděla, takže se bojím, že učila na podložku a to odmítám. Raději budu běhat se psem ven 5x za noc jak tydýt . Už se těším, jak se vůbec nevyspím .

5.5.2023 13:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já se budu zcela určitě bát v noci venčit štěníka bez obojku a vodítka, nikde tu není nic oploceného kolem vchodu a kousek je cesta, kde klidně může jet auto, nebo někdo jiný venčit psa. Já jsem pesimista, tak všude vidím hned ty nejhorší scénáře, co by se vše mohlo stát ...zase by se prcek měl asi držet u nás?

Docela by mě zajímalo jak to dělala sousedka se zlaťandou...ale když jsem byla doma s pohmožděnou rukou, tak jsem je moc ven běhat neviděla, takže se bojím, že učila na podložku a to odmítám. Raději budu běhat se psem ven 5x za noc jak tydýt . Už se těším, jak se vůbec nevyspím .

My chodili zadním vchodem, tam je klid, ale jasně, něco se může semlít všude, jen prostě než tohle nandáte, máte louži.
Nebojte, ono to nejhorší období frnkne ani nevíte jak.

5.5.2023 14:07

Pejsek bude mít obojek na krku pořád. Vy v pyžamu popadnete do náruče psa, kolem krku si pověsíte vodítko, do ruky klíče a běžíte ven. Tam psa postavíte na zem v místech, kde chcete, aby se vyčural a připnete mu vodítko. Pokud se hned už vyčural, chválíte, pokud ne, trochu pochodíte než se vyčurá, pak chválíte.

5.5.2023 14:11

Tennuri - Zrzavci má pravdu - pri učení venčenia vonku proste musíte šteňa chytiť a utekať - na žiadne strojenie nie je ani minimálny priestor ☺.Ale trvá to naozaj krátko ak ste dôsledná a šikovná. Ak sa bojíte venčiť bez vodítka tak by som to mala ja tak, že obojok bol na krku stále - vodítko vždy vo vrecku alebo proste pri ruke, že som v danom okamihu chytila šteňa na ruky, tak sa obula, hodila na seba bundu (šteňa stále v rukách) zdrapla vodítko - vybehla von postavila šteňa na trávu a až tam pripla vodítko. Obojok by som dávala dole doma až po tom čo sa naučí čistotnosti

5.5.2023 14:12

balu ma predbehla ☺

5.5.2023 14:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No je pravda, že pokud člověk bydlí někde, kde je provoz, tak to stejně musí takhle nějak řešit a to štěndo na to vodítko hodit. Vycházela jsem z toho, že jsme měli možnost venčit do klidu a plus z toho, že z bezpečnostních důvodů nemám ráda na psu obojek stále.

5.5.2023 14:24

Zrzavci - ja tiež nemám obojok až tak rada v non-stop móde, ale skôr s ohľadom na srsť na krku. Osobne ho nepovažujem až za také veľké bezpečnostné riziko (samozrejme hovorím o vhodnom obojku) - kopec psov má obojok nasadený stále. Väčšie riziko je potom non-stop pripnutá stopovačka (keď sa učí poslušnosť vždy a všade), ale na to je tu majiteľ, aby rozmýšľal s predstihom

5.5.2023 14:31
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Zrzavci - ja tiež nemám obojok až tak rada v non-stop móde, ale skôr s ohľadom na srsť na krku. Osobne ho nepovažujem až za také veľké bezpečnostné riziko (samozrejme hovorím o vhodnom obojku) - kopec psov má obojok nasadený stále. Väčšie riziko je potom non-stop pripnutá stopovačka (keď sa učí poslušnosť vždy a všade), ale na to je tu majiteľ, aby rozmýšľal s predstihom

No já, jak u psa nejsem, tak obojek prostě sundavám, nemám dobrý vnitřní pocit. A u štěněte, který dokáže vymyslet bejkárny během pěti sekund o to víc. Ale je pravda prostě, že bydlet v jiný části, tak to budu muset překousnout, protože ve chvíli , kdy mám pár vteřin na to čapnout prcka do ruky a mazat, si prostě nedovedu představit, jak to provozovat. ale to že si to nedovedu představit není podstatný. měla jsem vždy výhodu umístění. A když jsme i bydlei v činžáku v Dejvicích, kde to rušno je, tak už byl první pes dospělej a vychovanej.

5.5.2023 16:50
Rezzzy

XXX.XXX.195.114

U nás je tma jak v pytli, lampa zhasíná v 11, takže budu ráda, když se štěnětem čapnu čelovku, leda vymyslet něco jako smicku, co se nestahne úplně i s vodítkem dohromady

5.5.2023 17:17

Rezzzy napsal(a):
U nás je tma jak v pytli, lampa zhasíná v 11, takže budu ráda, když se štěnětem čapnu čelovku, leda vymyslet něco jako smicku, co se nestahne úplně i s vodítkem dohromady

staré výstavní vodítko... přetáhnu smyčku, stáhnu jezdec tak, abych si štěníka neškrtila... a nebo mít oboječek na plastovou přezku trvale na vodítku - hodím si vodítko kolem krku, popadnu "nahaté štěně do náruče, vyběhnu, štěně postavím na trávník a zacvaknu mu hned obojek...
Něco jsou balíci a nechají se v klidu připnout... a někdy holt tryskové myši, které vám vycvičí postřeh

5.5.2023 17:34
Markéta80

XXX.XXX.226.42

ze začátku přes den mělo štěně obojek a když je teplo bylo to vždy jednodušší, rychle kalhoty a štěně do náruče, ve výtahu jsem jen připnula vodítko a stále měla štěně v náručí. čůrání bylo většinou do minuty co jsme štěně dala do trávy. U všech největší zlom v 5m, to vím že jsem najednou mohla snížit četnost venčení a už skoro bez nehod.

Já spíš přemýšlím jestli je lepší plastový pelech a jen měnit vnitřky nebo koupit nějaký levnější pelech a počítat že se zničí. takhle právě buldoček zničil pelech od Hunteru, zbyl jen vnitřní polštář takže ten co jsme chtěla původně kupovat teď brát nebudu, to časté praní to strašně ničí A pak ještě otázka jakou velikost pelechu aby se tam vešli dva buldoci. manžel teda říká jestli to není blbost když každý pes je stejně v posteli.

5.5.2023 19:29

Tenurri, vítejte v klubu . Dobrý výběr, kraťandy jsou úplně nejvíc nejlepší, Ouško mi dá za pravdu. Zaznělo tady (a asi ještě zazní) spousta rad. Já bych jen dodala: NEZAPOMEŇTE SI TO UŽÍT, to mrněcí období hrozně rychle uteče.
A FOŤTE, fotek není nikdy dost

5.5.2023 19:37
fikovnice

XXX.XXX.62.148

Rezzzy napsal(a):

"Rezzzy", jen si dovoluji upozornit, že jsem zde před časem zakládala vlákno "Jakou největší vylomeninu provedl Váš pes?" Dost jsme se u toho nechechtali... Musím to vlákno po čase vytáhnout a pročíst...

Ale Vám jde asi víc o ten štěněcí věk, že?

6.5.2023 14:46
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

staré výstavní vodítko... přetáhnu smyčku, stáhnu jezdec tak, abych si štěníka neškrtila... a nebo mít oboječek na plastovou přezku trvale na vodítku - hodím si vodítko kolem krku, popadnu "nahaté štěně do náruče, vyběhnu, štěně postavím na trávník a zacvaknu mu hned obojek...
Něco jsou balíci a nechají se v klidu připnout... a někdy holt tryskové myši, které vám vycvičí postřeh

Nějak to budu muset vychytat

Fíkovnice ani, teď mi jde o štěněcim věk, o který jsem byla s minulým psem dost ochuzená

Teď si tak říkám, že asi nejhorší bude u mě nácvik samoty, nechat toho malýho, roztomilouše samotného/samotnou. Budu na to mít 2 měsíce, září bude takové na nečisto, kdy bude muset z domu každý den tak na 2-3 hodiny a pak říjen na tvrdo. Naštěstí muž může jezdit na obědy domu, tak to snad bude dobrý
Jo a zítra se za nima jedu podívat

6.5.2023 15:29
fikovnice

XXX.XXX.61.97

Rezzzy napsal(a):
Nějak to budu muset vychytat

Fíkovnice ani, teď mi jde o štěněcim věk, o který jsem byla s minulým psem dost ochuzená

Teď si tak říkám, že asi nejhorší bude u mě nácvik samoty, nechat toho malýho, roztomilouše samotného/samotnou. Budu na to mít 2 měsíce, září bude takové na nečisto, kdy bude muset z domu každý den tak na 2-3 hodiny a pak říjen na tvrdo. Naštěstí muž může jezdit na obědy domu, tak to snad bude dobrý
Jo a zítra se za nima jedu podívat

A kdy bude odběr neboli kdy se můžeme těšit na fotky, u nichž se budeme rozplývat a rozněžňovat?

Edit: Přidávám se k "Varaxi" - asi nějaká nová epidemie - také trpím hypoštěnětismem!

6.5.2023 15:46
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

fikovnice napsal(a):
A kdy bude odběr neboli kdy se můžeme těšit na fotky, u nichž se budeme rozplývat a rozněžňovat?

Edit: Přidávám se k "Varaxi" - asi nějaká nová epidemie - také trpím hypoštěnětismem!

Zítra bude štěňatům 2 týdny, tak si ještě pár týdnů počkám. Teď už je to čekání přeci jen veselejší když už jsou na světě, ještě tak +- 4 týdny a budu vědět, který ten drobek bude můj.

6.5.2023 20:25
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Rezzzy napsal(a):
Zítra bude štěňatům 2 týdny, tak si ještě pár týdnů počkám. Teď už je to čekání přeci jen veselejší když už jsou na světě, ještě tak +- 4 týdny a budu vědět, který ten drobek bude můj.

já myslela že už si jedete rovnou vybrat jaké štěňátko bude vaše . Tak to už uteče a za chvilku bude štěně doma. U nás teď probíhá boj o jména tak jsme řekla at si každý napíše 3 a pak se bude vybrat. Já sice vybrala do PP,ale vybrat jméno od I nebylo moc lehké. Chovatelka si nechává z vrhu jednu fenku takže Isabella už byla zamluvená

6.5.2023 20:44

Markéta80 napsal(a):
já myslela že už si jedete rovnou vybrat jaké štěňátko bude vaše . Tak to už uteče a za chvilku bude štěně doma. U nás teď probíhá boj o jména tak jsme řekla at si každý napíše 3 a pak se bude vybrat. Já sice vybrala do PP,ale vybrat jméno od I nebylo moc lehké. Chovatelka si nechává z vrhu jednu fenku takže Isabella už byla zamluvená

Potkala jsem jednou fenku Indigo - to je supr jméno!

6.5.2023 21:19
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Chovatelka nabídla že můžeme vymyslet jméno do PP, tak nakonec jsme vybrala Ice Star - je strakatá tak manžel že aby si nemyslela že tady bude za největší hvězdu . Jméno co jsem chtěla přes děti prostě neprojde, prý žádný pes nemůže dostat jméno Berta a já zase když s nim mají takový problém tak jsme si ho ani nepsala do výběru. Horší jak vybírat jméno pro děti. To jsme vybírali jen dva, teda spíš já a manžel s tím neměl problém, ale u psa do toho budou mluvit i děti . manžel říkal že mojí volbu podpoří Asi proto že sám vymýšlet nic nechce

6.5.2023 21:28
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Markéta80 napsal(a):
Chovatelka nabídla že můžeme vymyslet jméno do PP, tak nakonec jsme vybrala Ice Star - je strakatá tak manžel že aby si nemyslela že tady bude za největší hvězdu . Jméno co jsem chtěla přes děti prostě neprojde, prý žádný pes nemůže dostat jméno Berta a já zase když s nim mají takový problém tak jsme si ho ani nepsala do výběru. Horší jak vybírat jméno pro děti. To jsme vybírali jen dva, teda spíš já a manžel s tím neměl problém, ale u psa do toho budou mluvit i děti . manžel říkal že mojí volbu podpoří Asi proto že sám vymýšlet nic nechce

Já měla vybrané super jméno pro psa z útulku, ale když jsme ho viděla, dostal úplně jiné jméno.Chovatelka se me taky ptala, jestli mám nějaký návrh, ale já mám v hlavě pusto a prázdno na jména. U dětí mě štve že se to musí vypisovat před porodem, než je člověk vidí, jako asi by to šlo nějak okecat, ale já na to neměla náladu se s někým dohadovat, když jsme začala předčasné rodit dvojčata

6.5.2023 21:55
Markéta80

XXX.XXX.226.42

U dětí jsem to vždy začala řešit po utz když už bylo jasné pohlaví , ale bylo to nějak jednodušší když do toho nikdo moc nemluvil. Jsem zvědavá s jakým jménem přijde syn. tentokrát si myslím že se s žádným jménem neshodneme. Minule jsem já, dcera a i manžel napsali do výběru Peggy a bylo jasno Dcera že jí můžeme jen upravit jméno v PP a místo Sierra jí budeme říkat Siréna

6.5.2023 22:11
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Markéta80 napsal(a):
U dětí jsem to vždy začala řešit po utz když už bylo jasné pohlaví , ale bylo to nějak jednodušší když do toho nikdo moc nemluvil. Jsem zvědavá s jakým jménem přijde syn. tentokrát si myslím že se s žádným jménem neshodneme. Minule jsem já, dcera a i manžel napsali do výběru Peggy a bylo jasno Dcera že jí můžeme jen upravit jméno v PP a místo Sierra jí budeme říkat Siréna

Já se pohlaví jednoho dvojčete dozvěděla až po porodu ,ale nějak jsme to věděla, že to bude kluk a holka tak jsme to vyplnila jen pro jednoho kluka a jednu holku.
U štěněte taky nevím, co budu mít, asi bych raději kluka, ale uvidíme, jak to dopadne

6.5.2023 22:17
Markéta80

XXX.XXX.226.42

my to vždy věděli na 100% a při třetím těhotenství to bylo na každém UTZ tak jasné že jsme vypsala jen jméno na holku . u štěněte byl výběr ze dvou tak mám už zarezervovanou slečnu Minule byla už jen poslední a nejmenší z vrhu volná a celkem váhu dohnala

7.5.2023 08:06

Kdysi, když jsem rodila já, se jména před porodem nehlásila. Až se mimčo narodilo a teprve bylo vidět, jestli je to kluk nebo holka, se sestra zeptala, jaké jméno má napsat.

U psů nějak nechápu, proč dávají někteří chovatelé dvě jména, nebo i víc. Naše má dvě jména a CHS je taky složená ze dvou slov. A říkáme jí úplně jinak. Vymýšlení nebylo snadné, protože každý v rodině měl nějakou představu a ty nebyly úplně kompatibilní. Nakonec mamka sáhla do dávné bájné historie naší země a protože je fenka její, všichni jsme jí to odsouhlasili.

7.5.2023 08:15
Doron

XXX.XXX.162.50

Kdysi, když jsem rodila já, se jména před porodem nehlásila. Až se mimčo narodilo a teprve bylo vidět, jestli je to kluk nebo holka, se sestra zeptala, jaké jméno má napsat.

U psů nějak nechápu, proč dávají někteří chovatelé dvě jména, nebo i víc. Naše má dvě jména a CHS je taky složená ze dvou slov. A říkáme jí úplně jinak. Vymýšlení nebylo snadné, protože každý v rodině měl nějakou představu a ty nebyly úplně kompatibilní. Nakonec mamka sáhla do dávné bájné historie naší země a protože je fenka její, všichni jsme jí to odsouhlasili.

Takže Libuše ;))?

7.5.2023 08:29

Doron napsal(a):
Takže Libuše ;))?

Skoro jste se trefila - Kazi. Kazinka, Kazuška, Kazina, Kazisvětka, Kazbunda,... dle situace .

7.5.2023 09:43

U psů nějak nechápu, proč dávají někteří chovatelé dvě jména, nebo i víc

treba protoze uz jsou databaze, kde najdete mnoho generaci a nechcete tam porad dokola videt stejne jmeno, chovatel vetsinou chce, aby na prvni dobrou bylo videt, ze tohle je jeho pes...

A jednoslovny nazev chovky uz je skoro nemozne vymyslet -tam je databaze celosvetova.

Stejne je to tomu psovi jedno, jak mu rikate - cloveku to "musi jit z pusy"..

A ted, kdyz mam vice psu se snazim, aby volaci jmeno bylo jine nez tech ostatnich -reaguji na prvni slabiky, tak ty musi byt jine

K tomu nejmensimu steneti z vrhu - jedno takove mam doma - narodil se posledni, nejmensi z 12ti stenat - a uz pri odberu byl druhy nejvetsi.- dohnal uplne vsechno

7.5.2023 12:06

U psů nějak nechápu, proč dávají někteří chovatelé dvě jména, nebo i víc

treba protoze uz jsou databaze, kde najdete mnoho generaci a nechcete tam porad dokola videt stejne jmeno, chovatel vetsinou chce, aby na prvni dobrou bylo videt, ze tohle je jeho pes...

A jednoslovny nazev chovky uz je skoro nemozne vymyslet -tam je databaze celosvetova.

Stejne je to tomu psovi jedno, jak mu rikate - cloveku to "musi jit z pusy"..

A ted, kdyz mam vice psu se snazim, aby volaci jmeno bylo jine nez tech ostatnich -reaguji na prvni slabiky, tak ty musi byt jine

K tomu nejmensimu steneti z vrhu - jedno takove mam doma - narodil se posledni, nejmensi z 12ti stenat - a uz pri odberu byl druhy nejvetsi.- dohnal uplne vsechno

Já se nepozastavuji nad tím, že je název chovky tvořen dvěma či více slovy, když bereme i předložky. Proč taky, přijde mi to normální a běžné. Že je databáze celosvětová samozřejmě vím.
Já se pozastavuji nad více jmény psa. Vaše vysvětlení je takové zvláštní. Aby bylo vidět, že je to chovatelův odchov, k tomu přece slouží právě název CHS. Tím se psi se stejným jménem odlišují, když pominu číslo zápisu. Možná chovatel, který točí už poněkolikáté abecedu, nemá fantazii,,ale já v použití více jmen vidím spíš módu.

7.5.2023 13:27
fikovnice

XXX.XXX.61.98

Já zas někde četla o psu (nebo feně?) Infinity...

A teď se dívám, že Iudes je latinsky rychtář...

Můj milovaný Fido je odvozen od důvěřovat, věřit, víra.

7.5.2023 13:30
fikovnice

XXX.XXX.61.98

Jééé, "Balu" super super nová profilovka!!!

7.5.2023 13:31
fikovnice

XXX.XXX.61.98

Skoro jste se trefila - Kazi. Kazinka, Kazuška, Kazina, Kazisvětka, Kazbunda,... dle situace .

Jj, to si pamatuji, to jste již psala, že máte teď Kazi...

7.5.2023 14:36
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ach, jsem celá rozněžněná, na návštěvě byl i otec štěňat, tak jsme měla celou rodinou pohromadě.

7.5.2023 15:24

Rezzzy napsal(a):
Ach, jsem celá rozněžněná, na návštěvě byl i otec štěňat, tak jsme měla celou rodinou pohromadě.

...jezulinky, to jsou štuclíci....

7.5.2023 15:40

...jezulinky, to jsou štuclíci....

Krásný štuclíci....úplně to stejné ze mne vypadlo při pohledu na ty malý radosti chlupatý....no to by bylooo 🙈 že jo chameleonHugo...ale nesmím, nemůžu...ještě, že bělouš spí po procházce a nevidí ten můj rozněžnělej výraz 😉
Rezzy moc Vám přeju to nejkrásnější, nejchytřejšího, nejhodnější štěndo a těším se na sdílené zážitky 🌷🐾

7.5.2023 15:43
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Rezzzy napsal(a):

krásní a pěkně tmaví .

vidím často že ty názvy stanic jsou docela dlouhé a cizí.Z CHS co ted bude mít tak je to název ze 3.

7.5.2023 15:49

Krásný štuclíci....úplně to stejné ze mne vypadlo při pohledu na ty malý radosti chlupatý....no to by bylooo 🙈 že jo chameleonHugo...ale nesmím, nemůžu...ještě, že bělouš spí po procházce a nevidí ten můj rozněžnělej výraz 😉
Rezzy moc Vám přeju to nejkrásnější, nejchytřejšího, nejhodnější štěndo a těším se na sdílené zážitky 🌷🐾

..já si pořád musím opakovat, že stejně vyrostou, vyrostou, vyrostou.....ale stejně bych je strašně ráda alespoň pomuclíkovala..

7.5.2023 15:59

..já si pořád musím opakovat, že stejně vyrostou, vyrostou, vyrostou.....ale stejně bych je strašně ráda alespoň pomuclíkovala..

měla jsem možnost muchlovat štěňata strakáčů, z chovky kolegyně, minulý rok touhle dobou a byla jsem pak nějakou dobu nepříčetná, jak jsem chtěla taky aspoň jedno domů...no vždyť je to skromné přání...z devíti jedno, né? 🙈

7.5.2023 17:58

měla jsem možnost muchlovat štěňata strakáčů, z chovky kolegyně, minulý rok touhle dobou a byla jsem pak nějakou dobu nepříčetná, jak jsem chtěla taky aspoň jedno domů...no vždyť je to skromné přání...z devíti jedno, né? 🙈

...bylo by to na chvilku....brzo by vyrostlo....ja bych taky chtěla muchlovat mimi...ach jo

7.5.2023 18:05

Já se nepozastavuji nad tím, že je název chovky tvořen dvěma či více slovy, když bereme i předložky. Proč taky, přijde mi to normální a běžné. Že je databáze celosvětová samozřejmě vím.
Já se pozastavuji nad více jmény psa. Vaše vysvětlení je takové zvláštní. Aby bylo vidět, že je to chovatelův odchov, k tomu přece slouží právě název CHS. Tím se psi se stejným jménem odlišují, když pominu číslo zápisu. Možná chovatel, který točí už poněkolikáté abecedu, nemá fantazii,,ale já v použití více jmen vidím spíš módu.

Aby bylo vidět, že je to chovatelův odchov, k tomu přece slouží právě název CHS

ano, oficilane urcite.
jen nekdo chce, aby bylo i jen podle jmena jasne, odkud pes je...Na prvni dobrou.
a nedostatkem fantazie to taky nebude -ono vymyslet xy jmen s nejakou logikou, ne uplne caste, ale stale podle pravidel - neni uplne jednoduche. Asi proto ty složeniny se nabizi.

Kdyz se i tak da to jmeno pouzit i v beznem zivote jako volaci, je to dvojnasobny bonus.
Ono je proste hezke, kdyz reknete jen jmeno psa a kazdy vi, o kom mluvite - pokud je to teda v tom pozitivnim slova smyslu a ne naopak Protoze i to je riziko neobvyklych jmen

Ale me ted prekvapila vase Kazi? Jste tu psala, ze lidska jmena nedavate a najednou - knezna?

7.5.2023 19:15

Aby bylo vidět, že je to chovatelův odchov, k tomu přece slouží právě název CHS

ano, oficilane urcite.
jen nekdo chce, aby bylo i jen podle jmena jasne, odkud pes je...Na prvni dobrou.
a nedostatkem fantazie to taky nebude -ono vymyslet xy jmen s nejakou logikou, ne uplne caste, ale stale podle pravidel - neni uplne jednoduche. Asi proto ty složeniny se nabizi.

Kdyz se i tak da to jmeno pouzit i v beznem zivote jako volaci, je to dvojnasobny bonus.
Ono je proste hezke, kdyz reknete jen jmeno psa a kazdy vi, o kom mluvite - pokud je to teda v tom pozitivnim slova smyslu a ne naopak Protoze i to je riziko neobvyklych jmen

Ale me ted prekvapila vase Kazi? Jste tu psala, ze lidska jmena nedavate a najednou - knezna?

Kazi chtěla maminka, je to její pes. Kdyby záleželo na mně, tak jí říkáme jinak.

No nevím, asi jak nejsem ta chovatelka, tak nějak pořád nemůžu pochopit, jak např. ze jména Dacan Dio pozná někdo, z jaké je chovky, když chovka nese název třeba Ludmilino tajemství. To jako že už nikdy nikdo nedá stejné spojení - Dacan Dio? A co když se zrovna někomu zalíbí a pojmenuje tak štěně taky? Vždyť je to úplně stejné, jako by se jmenoval pes Don nebo jen Dacan, tedy jednoslovně. Prostě z toho nepoznáte, jestli se jedná zrovna právě o váš odchov pokud nebude uveden název chovky.

7.5.2023 19:17

fikovnice napsal(a):
Jééé, "Balu" super super nová profilovka!!!

Díky!!

7.5.2023 19:26
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Bylo to super, už se těším za pár týdnů, jak budou růst. Chovatelka má domluvenou farmu na socializaci na koně, ovce a dokonce se domluvila s někým tam u nich, že je začne seznamovat i s kočkama kvůli mě, já jsme naprosto nadšená

7.5.2023 19:52

Kazi chtěla maminka, je to její pes. Kdyby záleželo na mně, tak jí říkáme jinak.

No nevím, asi jak nejsem ta chovatelka, tak nějak pořád nemůžu pochopit, jak např. ze jména Dacan Dio pozná někdo, z jaké je chovky, když chovka nese název třeba Ludmilino tajemství. To jako že už nikdy nikdo nedá stejné spojení - Dacan Dio? A co když se zrovna někomu zalíbí a pojmenuje tak štěně taky? Vždyť je to úplně stejné, jako by se jmenoval pes Don nebo jen Dacan, tedy jednoslovně. Prostě z toho nepoznáte, jestli se jedná zrovna právě o váš odchov pokud nebude uveden název chovky.

Pokud je pes uspesny a prezentuje se, opravdu vite jen podle jmena odkud je...tech aktualnich par let, co je aktivni - ale ono to staci.
a kdyz se prosadi v chovu a uvidite ho v PP - zase si vzpomenete s kým ten pes zavodil. Protoze ho casto prezentuje nekdo jine a ne chovatel...

jako jo, neni to zadny chraneny patent, nic jedinecneho... ale nekdo si s temi jmeny takhle hraje.

Don si zapamatujete na prvni dobrou? Dacana spis .. -ale to by se mi nechtelo na nej takhle volat vsude...

ted se akorat s Inspektorem bavime nad psy Cicík a Deviant s Krvavými zubami. To je sice jednoslovne, zapamatovatelné - ale jinak nehratelné

7.5.2023 20:02
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Děkuji, určitě budu mít dokonale štěně. U jednoho prcka mi poskočilo srdíčko, když mi ho chovatelka dala do ruky, tak uvidíme jak to nakonec dopadne

7.5.2023 20:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ono je proste hezke, kdyz reknete jen jmeno psa a kazdy vi, o kom mluvite - pokud je to teda v tom pozitivnim slova smyslu a ne naopak

Já v tom teda upřímně taky moc smysl nevidím. Teda takhle - já chápu, proč někdo dává ta jména dvě, protože někdy přidání toho jednoho slova úplně změní význam jména.. a někdo si na tom dost zakládá, že každý vrh má tématická jména, pak je těžké je vymyslet všechna od jednoho písmene, tak se třeba i pomůže druhým slovem..... Ale nevidím nějak smysl v tom, že díky dvěma jménům bude snadnější si spojit jméno a CHS, to za prvé. A za druhé, asi mluvíte o pracovních, psech, že? Protože nevím jestli je to u pracáků jinak, ale dost lidí psům neříká jménem z PP, a pak když se někdo zeptá na jméno, tak většina lidí prostě řekne to volací jméno. Pokud se někdo zeptá vyloženě na papírové jméno, no tak se řekne i to s dovětkem CHS. Předpokládám, že i pracákům, se kterými se závodí, se často říká jiným jménem, než mají v PP? A Když jsou pak někde jména vypsána, tak to jsou celá jména i s CHS, nebo ne?

A nebo si stojím na vedení a jen jsem to totálně nepochopila .

7.5.2023 20:24

díky dvěma jménům bude snadnější si spojit jméno a CHS

jmeno psa a psovoda.si spojite. Ne chovku.
Chovku jen u extra slozitych slozenin jmen - a to uz zase ztraci pointu -nejsou zapamatovatelne.

Jako ja to nijak neobhajuju, jen -chapu.

Kdyz si nekdo chce hrat se jmeny, davat slozeniny? Proc ne.
Vetsine az casem dojde, ze to, co vypada zajimave/vtipne, funguje jen pokud uvadite vsechna stenata v jednom seznamu najednou.
Jedno jmeno samo o sobe pak to kouzlo ztraci, no...

volaci jmeno na akci si zapamatujete jen velmi tezko - krom reviru teda - ho nikdy, nikde neuslysite. Nepouziva se...
Na dotaz pak odpovite jen PP jmenem .pokud je vyslovitelne a snadno zapamatovatelne.

Ale uz se cyklime :-D

7.5.2023 20:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo, chápu . Jak jsem psala - nemám nic proti tomu když někdo dává dvě jména. Jen jsem nějak nechápala tu spojitost mezi PP jménem a psovodem nebo chovatelem..

Teď chápu, že se to týká zejména pracovních psů. pokud se někdo na závodech ptá, co to je za psa, tak tam se bude odpovídat PP jménem. To je to, oč mi šlo . Protože ta dvě jména dávají často i chovatele "nepracovních" plemen, se kterými se po závodech nejezdí, a když pak majitel takového psa někde potká obdivovatele ve smyslu: "jetiti ten je krásnej, jakpak se jmenuje?", tak většinou odpovídá normálně tím volacím jménem že jo .

Ještě teda když se zamyslím, u nás na cvičáku byli psi, co objížděli závody, a znám je normálně pod volacími jmény, PP jména neznám (jen některých), i ti psovodi, co závodí, se mezi sebou baví o psech pod volacími jmény (ale to je zase skupina lidí, kteří se znají, jezdí na tréninky ke stejným lidem). Třeba na obranách se každej s každým úplně neznal, a tam se občas řešilo co je to za psa, ale většinou stylem od koho je, jméno chovatele, a o jméně psa nepadlo ani slovo. Jiné to teda asi bude na závodech, kde se všichni neznají, rozumím.

7.5.2023 22:18

Protože ta dvě jména dávají často i chovatele "nepracovních" plemen

tak asi je to vic "fon"

jo, asi mate pravdu, je to hodne i podle spolecnosti/plemeni, kde se clovek pohybuje
a asi i o poctu odchovu?
na zacatku se clovek asi snazi byt kreativni -a casem nastupuje prakticnost -zapamatovatelne jmeno, kterym se da i volat a jestli to ma jedno nebo dve slova? je jedno...

7.5.2023 22:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Se mi taky vlastně jednou stalo na obranách, že za mnou přišla paní, a ptala se jak se jmenuje čuba, řekla jsem normálně volací jméno, a ona na mě "a odkud ji máte?", a já měla asi nějaké zatmění a odpověděla jsem z jakého je fena města (teda z jakého města je CHS, odkud fenu mám) . Paní na mě koukala trochu odměřeně a jen "aha, aha, ale je šikovná"... Šla zpátky ke stolu k ostatním a slyším "tak ona je bez papírů" , až pak mi to došlo a ujasnily jsme si to . Ale fakt mě na první dobrou nenapadlo, že po mě chce CHS, ona se vlastně už tím jménem ptala na CHS, když to neklaplo, tak přidala odkud je, a ono zase nic ... A úplně jsem pak viděla jak ji šrotovalo v hlavě "množka" . Ale nedivím se, já jsem vlastně odpověděla úplně typicky, jako když má někdo psa z množky .

A abych to tady neplevelila a držela se tématu - co nejhoršího štěně provedlo - tak u psa by to bylo na sáhodlouhý seznam, co vše zničil. U feny naopak milé překvapení, že jako štěně nezničila NIC.. Pak nějaké ty historky, jako když mi třeba fena na procházce skočila cizímu člověku na klín do auta... to bylo trapné, a o to trapnější, že v té době už byla dooost odrostlé štěně .

Jinak bych řekla, že každé štěně mě překvapí něčím jiným, něčím, co vůbec nečekám. Že u každého psa řeším něco, co by mě u těch předešlých ani nenapadlo... Všechna štěňata chodila venku od začátku na volno (samozřejmě tam, kde jsou vhodné podmínky), a všechna štěňata se intuitivně držela u mě. Současná fena mě překvapila hned asi na druhé procházce když jsme se vraceli domů. V jednom místě se prostě zastavila a dál už mě nenásledovala. Jen vyloženě sebejistě koukala, po chvíli si i sedla. Zkoušela jsem všechny známé finty a nezabralo nic, zkoušela jsem jásat, utíkat směrem od ní, schovávat se, posílat pro ní psa, že by jako pak přiběhli společně. Fena nehnutě seděla s výrazem "no dobrý, a co tam máš dál?"... nezabralo nic. Vrátila jsem se, čapla ji do náruče a šli jsme domů. Zajímavé bylo, že to v tomhle místě dělala ještě docela dlouhou dobu - byla to taková pomyslná křižovatka, kde se jednou cestou šlo domů a druhou cestou do vesnice. Pak už jsem automaticky ještě předtím místem připínala fenu na vodítko. Na jiných trasách to nedělala, i když věděla, že už jdeme domů.

7.5.2023 23:20

jsem vlastně odpověděla úplně typicky, jako když má někdo psa z množky

u me je to posunute jeste o level jinam - tady nejde o PP, u me nepoznaji ani plemeno, nikdo ho nazivo sportovat nevidel
my jsme fakt exoti a je uplne jedno, jak se jmenuji

ted na zavodech se zase ptali, jestli ten muj pes neni na boxera netypicky velky
tak na boxera jo, na cane corso je akorat

9.5.2023 09:43
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Včera jsme prala kusový koberec, tak si tak říkám, jestli ho nemám dát raději do patra, na čas. Koupení lišt asi taky odložim, na novou sedačku a stůl čekáme, až děti trochu odrostou, jsou strašná demoliční četa. Myslím, doufám, že snad nemůže štěně napáchat velké škody, snad jen velké škrabadlo pro kočky, to je nové

9.5.2023 09:52

Rezzzy napsal(a):
Včera jsme prala kusový koberec, tak si tak říkám, jestli ho nemám dát raději do patra, na čas. Koupení lišt asi taky odložim, na novou sedačku a stůl čekáme, až děti trochu odrostou, jsou strašná demoliční četa. Myslím, doufám, že snad nemůže štěně napáchat velké škody, snad jen velké škrabadlo pro kočky, to je nové

Jj, ten kobereček by mohlo štěndo ožižlávat a kousek spolknout... bála bych se taky....berete to zodpovědně 👍

9.5.2023 10:13
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Jj, ten kobereček by mohlo štěndo ožižlávat a kousek spolknout... bála bych se taky....berete to zodpovědně 👍

Me to napadlo, když jsme ho drbala ve vaně, že to bude asi lepší, že ty rohy vypadají lákavě je to takový zelený z IKEA s dlouhým vlasem

Vini

9.5.2023 11:26
Vini

XXX.XXX.109.194

Nám štěňátko okusovalo kde co.Kuchyňský stůl,židle,sebral ponožky,prostě všechno na co dosáhnul.Boty jsme dávali nahoru a největší legrace byla když štěkal a vrčel na láhev od piva.Byl strach aby nespolkl kus hadru,teď už to nedělá,jen občas.😀

9.5.2023 12:29

já zase razím teorii, že se musí naučit bydlet od začátku - ne v holobytě, ale normálně. Takže ano - vynesu ze sklepa dveře a nasadím je zpátky do pantů (aby šel zavřít obývák, když nejsme doma), ale to je jediná úprava. Jakmile jsme doma, tak dveře jsou všude otevřené, koberce vlněné kusové máme a štěně s nimi "žije". Totéž domácí kytky, nábytek... Jen kabely jsou zakrytované a nebo odpojené, jinak holt oči i na zádech a hlídat a korigovat. Ale pak se dalo už s půlročním štěníkem jet na dovolenou s vnoučaty po apartmánech a hotelech a nemusela jsem se modlit, že pes bude jak Alenka v říši divů... Domácí pes prostě od začátku je tam, kde má žít. Navíc osmitýdenní štěně není tak divoké a akční, jako po pár týdnech a snadněji se naučí, že destrukce věcí domácích je nežádoucí

9.5.2023 13:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

já zase razím teorii, že se musí naučit bydlet od začátku - ne v holobytě, ale normálně. Takže ano - vynesu ze sklepa dveře a nasadím je zpátky do pantů (aby šel zavřít obývák, když nejsme doma), ale to je jediná úprava. Jakmile jsme doma, tak dveře jsou všude otevřené, koberce vlněné kusové máme a štěně s nimi "žije". Totéž domácí kytky, nábytek... Jen kabely jsou zakrytované a nebo odpojené, jinak holt oči i na zádech a hlídat a korigovat. Ale pak se dalo už s půlročním štěníkem jet na dovolenou s vnoučaty po apartmánech a hotelech a nemusela jsem se modlit, že pes bude jak Alenka v říši divů... Domácí pes prostě od začátku je tam, kde má žít. Navíc osmitýdenní štěně není tak divoké a akční, jako po pár týdnech a snadněji se naučí, že destrukce věcí domácích je nežádoucí

Máte pravdu, holobyt to ne,jen že zatím máme stejné vše staré, jen ten koberec se mi zdál takový lákavý, jeden roh mu odstává. Jenže taky bojím, že to bude masakr. První můj pes nezničil nic, vůbec nic a mám takové tušení, že to teď bude úplný opak

9.5.2023 13:14
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Rezzzy napsal(a):

, naše milovala vše dřevěné takže to je jak po nájezdů bobrů nebo termitů

9.5.2023 13:17
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Markéta80 napsal(a):
, naše milovala vše dřevěné takže to je jak po nájezdů bobrů nebo termitů

Nám stůl ohlodala dcera

9.5.2023 15:43
fikovnice

XXX.XXX.62.237

Rezzzy napsal(a):

Ale jediti!!

9.5.2023 15:50
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Rezzzy napsal(a):
Nám stůl ohlodala dcera

chudák měla hlad

9.5.2023 16:07
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Markéta80 napsal(a):
chudák měla hlad

Vypadá jak andílek, ale je to strašná ničitelka

9.5.2023 16:09
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

fikovnice napsal(a):
Ale jediti!!

No byla to nádhera, ještě jsme tam slyšela zvukové projevy jejich otce, no mám se hodně na co těšit, jestli bude štěně po tátovi.

9.5.2023 21:57

Rezzzy napsal(a):

Co máte za podlahu? Kobereček lákající k okusu je jistě lepší poslat o patro výše, nicméně pro štěně je ideál chodit po neklouzavém povrchu. Štěně tancující na kluzkém linu, plovoučce, dlažbě, parketách - nic moc pro vývoj jeho kloubů.

9.5.2023 22:03
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Co máte za podlahu? Kobereček lákající k okusu je jistě lepší poslat o patro výše, nicméně pro štěně je ideál chodit po neklouzavém povrchu. Štěně tancující na kluzkém linu, plovoučce, dlažbě, parketách - nic moc pro vývoj jeho kloubů.

Máme Vinyl, neklouže, nenosíme bačkory, ověřeno i dětma

10.5.2023 08:06

Rezzzy napsal(a):
Máme Vinyl, neklouže, nenosíme bačkory, ověřeno i dětma

Rezzy, mi to také neklouže na laminátu, ale psu sakra ano
dtto na vinylu, ale máme hladký povrch
prostě koukej na štěně a při prvním podklouznutí dej koberec

10.5.2023 08:36
Rezzzy

XXX.XXX.48.220

Rezzy, mi to také neklouže na laminátu, ale psu sakra ano
dtto na vinylu, ale máme hladký povrch
prostě koukej na štěně a při prvním podklouznutí dej koberec

Dobře, děkuju

10.5.2023 08:38

My koberce nemáme. Jen v obýváku pod křesly před TV...přemýšlím, že koupím takové ty dětské puzzle z eva pěny a dám je na volná místa kde je podlaha (asi plovoučka?). Viděla jsem to u "ako so psom" ale vůbec nevím, jak moc to je praktické.
Nebude to kousat? Nevsakují se do toho loužičky? Nebudou to kočky škrábat? (Tady si odpovím sama, budou - ale ty by drbaly i ten koberec).

10.5.2023 09:01

"dětské puzzle z eva pěny"

mají děti kvůli batoleti
tedy užívá i pes a zcela v poho

nevýhodu to má v tom, že případná tekutina zateče spojem, tedy nutno onen kousek rozebrat a vytřít, i puzzle zespodu
když se to nezachytí, tak to i rádo plesniví

a kočky?
mám ty puzzle i doma, rozkládáme pro vnučku a zatím bez "zádrapu"
ale věřím, že mít to trvale, tak se toho ujmou

10.5.2023 09:43
Gerlinda

XXX.XXX.248.126

My koberce nemáme. Jen v obýváku pod křesly před TV...přemýšlím, že koupím takové ty dětské puzzle z eva pěny a dám je na volná místa kde je podlaha (asi plovoučka?). Viděla jsem to u "ako so psom" ale vůbec nevím, jak moc to je praktické.
Nebude to kousat? Nevsakují se do toho loužičky? Nebudou to kočky škrábat? (Tady si odpovím sama, budou - ale ty by drbaly i ten koberec).

Detske puzzle z eva peny mi nesmi do domacnosti pote, co jsem z nekolika radove desitek kusy tehle veci vyndavala chirurgicky, ze nekterych opakovane. Z kocek to bylo jen par, do deseti, patnacti. Je to mor.

10.5.2023 09:49
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

"dětské puzzle z eva pěny"

mají děti kvůli batoleti
tedy užívá i pes a zcela v poho

nevýhodu to má v tom, že případná tekutina zateče spojem, tedy nutno onen kousek rozebrat a vytřít, i puzzle zespodu
když se to nezachytí, tak to i rádo plesniví

a kočky?
mám ty puzzle i doma, rozkládáme pro vnučku a zatím bez "zádrapu"
ale věřím, že mít to trvale, tak se toho ujmou

Já je měla pro dvojčata, kočkám se ti moc líbilo, musela jsme je vyhodit, vohlodany, sama dírka od zubů a drápků

12.5.2023 21:02
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já to nechápu, nebo nechápu chlapy, nebo jen nechápu sveho může. Normálně se ptám, jestli bude moct pes na gauč, odpověď že ne, že nikdy, pak se ptám jestli bude moci do postele, tak do postele prý jo, ta je velká

12.5.2023 21:10

Rezzzy napsal(a):
Já to nechápu, nebo nechápu chlapy, nebo jen nechápu sveho může. Normálně se ptám, jestli bude moct pes na gauč, odpověď že ne, že nikdy, pak se ptám jestli bude moci do postele, tak do postele prý jo, ta je velká

Máte malý gauč?

12.5.2023 21:11

Rezzzy napsal(a):

Ono si to štěňátko zařídí, nebojte… :-))

13.5.2023 10:47
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Máte malý gauč?

Máme malý gauč, ale pak večer koukám, on na gauči v obležení koček.

Odetta tak o tom já nepochybuju

15.5.2023 19:44
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Rezzzy napsal(a):
Máme malý gauč, ale pak večer koukám, on na gauči v obležení koček.

Odetta tak o tom já nepochybuju

Aha, tak proto ne pes na gauč. Bojí se, že by mu vyhnal ty kočky. Myslím, ten pes na gauči bude i s kočkama a vaším mužem. Jen vy se tam už asi nevlezete

15.5.2023 21:09
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Trickyvoo napsal(a):
Aha, tak proto ne pes na gauč. Bojí se, že by mu vyhnal ty kočky. Myslím, ten pes na gauči bude i s kočkama a vaším mužem. Jen vy se tam už asi nevlezete

i to by se mohlo stát

15.5.2023 21:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

U nás zase celý den pršelo, byla i krásná duha. Tak mě tak napadlo téma pláštěnka. Odpoledne, večer a i víkendech je to asi jedno, ale napadlo mě, že třeba ráno, když bude nějaký veliký nečas, jestli pláštěnka ulehčí pak následnou práci s čištěním a sušením psa? Nebo mám úplně zcestný nápad. Popř jakou? Když jsme bydlela v paneláku, měla jsem krátkosrsté ho psa, když bylo hnusné, stačili těch pár páteř vyběhnout po schodech a byl v poho, pak jen rychle tlapky a břicho ručníkem a byl to čistý suchý pejsek, teď bude chlupáč, tak si říkám, že ta rána před práci by ta pláštěnka ulehčila

15.5.2023 21:57

Pokud budete používat postroj, tak to chce pohlídat si kompatibilitu. Já mám Non-stop postroj, k tomu Non-stop pláštěnku (ještě jsem ji tedy nepoužila, kupovala jsem ji těsně před prvním letošním zdražováním, abych ušetřila, vytáhnu ji, až budou pršet provazy vody - jarní deštíky neřeším).

Na štěně bych to neřešila, na tu chvilku je to dost peněz…

Skvělá věc je “chytrý ručník” (osuška pro mokré a zabahněné psy / haftěrka). Za těch pár korun hodně muziky.

15.5.2023 22:01
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Pokud budete používat postroj, tak to chce pohlídat si kompatibilitu. Já mám Non-stop postroj, k tomu Non-stop pláštěnku (ještě jsem ji tedy nepoužila, kupovala jsem ji těsně před prvním letošním zdražováním, abych ušetřila, vytáhnu ji, až budou pršet provazy vody - jarní deštíky neřeším).

Na štěně bych to neřešila, na tu chvilku je to dost peněz…

Skvělá věc je “chytrý ručník” (osuška pro mokré a zabahněné psy / haftěrka). Za těch pár korun hodně muziky.

Děkuju, to vůbec neznám, jsi hledat

15.5.2023 22:44
Doron

XXX.XXX.162.50

Rezzzy napsal(a):
Děkuju, to vůbec neznám, jsi hledat

Taky jdu hledat :)!

15.5.2023 22:59
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Doron napsal(a):
Taky jdu hledat :)!

Já už našla, na Loype, škoda že jsme to nevěděla, když jsme byla na For Pets

15.5.2023 23:35

Já mám ten ručník z MushGo, dámy jsou přebornice na výběr postrojů, ale i oblečků. Ale ten ručník dělá i Trixie, bude sehnatelný všude možně. Neumím posoudit, jak dobře bude fungovat na dlouhosrstého psa, nezkoušela jsem, ale minimálně na krátkosrstého je to super, s klasickým “lidským” ručníkem nesrovnatelné.

15.5.2023 23:41
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já mám ten ručník z MushGo, dámy jsou přebornice na výběr postrojů, ale i oblečků. Ale ten ručník dělá i Trixie, bude sehnatelný všude možně. Neumím posoudit, jak dobře bude fungovat na dlouhosrstého psa, nezkoušela jsem, ale minimálně na krátkosrstého je to super, s klasickým “lidským” ručníkem nesrovnatelné.

Uvidím, vyzkouším a dám vědět. Určitě to i na chlupáče bude lepší než obyč. Tak, a já mám snad už všechno, krom obojku a postroje, to budu řešit až s ním, a hlavně mi chybí ještě to štěně

15.5.2023 23:49

Rezzzy napsal(a):
Uvidím, vyzkouším a dám vědět. Určitě to i na chlupáče bude lepší než obyč. Tak, a já mám snad už všechno, krom obojku a postroje, to budu řešit až s ním, a hlavně mi chybí ještě to štěně

Těším se s Vámi! Už máte vybraný konkrétní kousek, nebo jsou ještě moc maličcí?

16.5.2023 10:23
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Těším se s Vámi! Už máte vybraný konkrétní kousek, nebo jsou ještě moc maličcí?

Bude to jeden ze dvou kluků, ale první se bude vybírat štěně na zachranarinu, pak budu na řadě já . Paní chovatelka chápe moje obavy z fenek. Příští týden zase jedu, už to nejsou ležící buřtíci, jsou pěkné hluční. Posílala mí video, ale je tam i její syn, tak se zatím budu kochat sama. Jedno štěně tam už pěkně stejalo, zrovna jeden u kluků

16.5.2023 10:28
fikovnice

XXX.XXX.60.59

Trickyvoo napsal(a):

...jsem si to teď představila...

16.5.2023 10:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Bude to jeden ze dvou kluků, ale první se bude vybírat štěně na zachranarinu, pak budu na řadě já . Paní chovatelka chápe moje obavy z fenek. Příští týden zase jedu, už to nejsou ležící buřtíci, jsou pěkné hluční. Posílala mí video, ale je tam i její syn, tak se zatím budu kochat sama. Jedno štěně tam už pěkně stejalo, zrovna jeden u kluků

žjoo, tak to bude nakonec hošíček! Tak přeju ať vyjde štuclík, kterej dobře zapadne do smečky.

16.5.2023 12:37

Rezzzy napsal(a):

Jestli to chápu správně, tak na vás jeden klučík prostě zbyde....

V mém životě na mě povětšinou štěně vždycky tak nějak zbylo...nebylo už z čeho vybírat a když zbyla dvě štěňata, tak jsme si vzali obě . Jen u berňuchy Matýska jsme mohli vybírat z několika chlapečků...no a stejně..podle čeho vyberete?? No samozřejmě podle toho, kdo má zrovna nejroztomilejší kukuč...přiznám se, že to bylo podle fotky, byl nejzamračenější. Bohužel jsme se už nedostali, abychom se na štěňata koukli před odběrem, ale když jsme dorazili, tak ještě nebyli všichni kluci rezervovaní a mohli jsme to třeba změnit, ale koukáte do ohrádky na to štěňátkové berňuší hemžení a stejně, kterýho??...No a tak si stejně nakonec odvezete to, které jste si "objednali" a cestou domů vám manžel řekne, že jsme měli vzít spíš toho, co byl pod botníkem...a ne proto, že by byl v něčem lepší než Matěj, ale prostě proto, že k němu v tu chvíli manžel pojal sympatie....třeba by byl lepší, co já vim, možná by bylo fajn mít většího "hrdinu"(pokud by zrovna ten kluk pod botníkem byl nějaký udata, ale my máme doma pasteveckou čubu, tak si můžeme dovolit mít k ní psa opravdu na mazla, co není žádnej odvážnej trhač.

Ale chtěla jsem říct, že všichni psi, kteří na mě prostě zbyli, tak byli úžasní a báječní a někteří ti nejbáječnější, tak vám budu přát, aby to u vás bylo stejné.
A už se moc těším na příspěvky, až ho budete mít konečně doma.

16.5.2023 12:45
Rezzzy

XXX.XXX.28.228

V mém životě na mě povětšinou štěně vždycky tak nějak zbylo...nebylo už z čeho vybírat a když zbyla dvě štěňata, tak jsme si vzali obě . Jen u berňuchy Matýska jsme mohli vybírat z několika chlapečků...no a stejně..podle čeho vyberete?? No samozřejmě podle toho, kdo má zrovna nejroztomilejší kukuč...přiznám se, že to bylo podle fotky, byl nejzamračenější. Bohužel jsme se už nedostali, abychom se na štěňata koukli před odběrem, ale když jsme dorazili, tak ještě nebyli všichni kluci rezervovaní a mohli jsme to třeba změnit, ale koukáte do ohrádky na to štěňátkové berňuší hemžení a stejně, kterýho??...No a tak si stejně nakonec odvezete to, které jste si "objednali" a cestou domů vám manžel řekne, že jsme měli vzít spíš toho, co byl pod botníkem...a ne proto, že by byl v něčem lepší než Matěj, ale prostě proto, že k němu v tu chvíli manžel pojal sympatie....třeba by byl lepší, co já vim, možná by bylo fajn mít většího "hrdinu"(pokud by zrovna ten kluk pod botníkem byl nějaký udata, ale my máme doma pasteveckou čubu, tak si můžeme dovolit mít k ní psa opravdu na mazla, co není žádnej odvážnej trhač.

Ale chtěla jsem říct, že všichni psi, kteří na mě prostě zbyli, tak byli úžasní a báječní a někteří ti nejbáječnější, tak vám budu přát, aby to u vás bylo stejné.

No jsme na to zvědavá, buď na mě zbyde jeden kluk, nebo si budu vybírat. Pán ještě neví, jestli pes nebo fena. Je fakt, že jsme si je muchlala oba, u jednoho se mi rozbušilo srdíčko, ale ten druhý má zase pihy na nose, jako já a dcera 😀, ale nevím, jestli mu to zůstane

16.5.2023 21:54

Ona to stejně přiděluje Centrální distribuce… Držím palce, ať je chlapeček přesně takový, jakého potřebujete dostat.

16.5.2023 22:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Taky jsem si vybrala Malinu podle fotek. Líbilo se mi, že na nich dělala jiné věci než její sourozenci. Ti zkoumali jednu věc, Malina vedle žužlala stéblo a takových fotek mi paní posala víc. Když jsme se na ní přejeli kouknout, tak mě trochu znejistil její brácha. Jako jediný nezadaný se ke mně hrnul a prvního jsem ho měla v naručí. Malina byla hned v závěsu. Pak se šteňata rozběhla zkoumat okolí a tam zas bylo vidět, že Malina nemusí jít s davem, má svou hlavu a jak jsem zavolala, tak zas ten její brácha hnal jako první. Jakoby věděl, že musí někoho zaujmout, aby taky měl rodinu. No a pobavil mě, když jsme si pro Malinu přijeli, tak se zase přiřítil jako první, ale my už se bavili o Malině a o smlouvě. Jemu se hned dotočilo, že tady už nejde o něj a šel domu, ale bránila mu v tom přehrazená zahrada. Ten obrázek, jak zklamaný pejsan se hrabe přesto hrazení, aby se dostal domů, jsem dlouho viděla před očima, pobavil mě a taky znejistil.
No nakonec Malina dost odpovídá tomu, jaký jsem si o ní udělala obrázek z těch fotek.

17.5.2023 06:43

já výběr štěněte nikdy extra neřešila - první dogu jsme vybírali ze dvou žíhaných fenek (ostatní byly žluté). Jedna byla větší, s krásnou černou maskou a více žíhaná a chovatel za ni chtěl víc peněz... A tak jsme si vzali tu menší - levnější.
Xerxes byl nezávislý průzkumník zahrady na rozdíl od brášky Xera, který se od nás nehnul. Ale Xerxes byl barvou celá Aronka (kterou jsme to ráno museli nechat uspat) a to rozhodlo... vyrostl z toho nezávisláka ten nejbáječnější parťák. Byla klika, že tenkrát zrovna byli volní v nabídce...
Beta měla být žíhaný pes. U Bonodů obě nakryté čubiny předvedly jen parádní falešku a tak možnost volby ze dvou vrhů se rozplynula... náhradní nabídka byla výběr ze dvou štěňat po bonoďáckém krycím psu - buď plášťová dračice Beta a nebo klidnější hárlekýn s růžovým nosem - Banderas Antonio... Vždycky říkám, že můžu mít fialovou dogu se zelenými puntíky - ale nos musí mít černý... Kosatka dravá Betka byla nezapomenutelná osobnost.
U Nighta jsem hodně hledala. Chtěla jsem štíhlého elegantního psa lehkého typu. Nakonec jsme jeli do Španělska - pro štěně, které jsem viděla jen na pár fotkách... Vyrostl přesně tak, jak znělo zadání v bonitačním kódu měl lehký typ...
U Yody jsem moc nevybírala - dobrá chovka, hezcí plášťáci - prostě jsme si řekli, že Betuška se vrací... Že se vrátí i ta temperamentní divoká dračice jen v samečkovském vydání je holt bonus, který jsme až tak nepotřebovali

17.5.2023 06:51

.......

17.5.2023 06:53

17.5.2023 06:57

17.5.2023 07:00

17.5.2023 07:11

.......

....trochu malých motylků z Kelišova příbuzenstva.....

17.5.2023 07:19

Ježiš to jsou gremlini! :-D asi potřebuju motejla

17.5.2023 07:30

..oni se plně do krásy vyklubou až skoro v tom roce.....jinak jsou to fakt takoví gremlini....když jsem přinesla Keliše ke kamarádce, tak jen spráskla ruce cože jsem to přinesla za ošklivé mimi a zda mně někdo nenapáiil

17.5.2023 07:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Chameleonééééééééééééé Hugoooooooooooooooooo já vám převelice děkuji za dokonale úžasný ráno! Já se tady směju nahlas. To je výýýborný. Souhlasím s Buggyrou, že jsou to gremlins. Vzhledem ale hlavně chováním! Přiznám se, že mít doma tuhle výbornou partičku, tak asi hrůzou z toho, co mi ve spánku provedou, nespim. Páč já nejsem tak statečná, jako ta nebohá a krásně trpělivá malina, která si dobrovolně nechala amputovat zadní nohy
Ježíš ty jsou fakt skvělý Můžou točit grotesky s názvem Gremlin´s camp a vydělávat na tom
Tohle si pustím ešče asi dvěstkrát, to se nevochodí.

17.5.2023 07:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..oni se plně do krásy vyklubou až skoro v tom roce.....jinak jsou to fakt takoví gremlini....když jsem přinesla Keliše ke kamarádce, tak jen spráskla ruce cože jsem to přinesla za ošklivé mimi a zda mně někdo nenapáiil

Nejsou očkliví! Vůbec, jsou ftipní.

17.5.2023 07:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No že jo? Jsou boží. Jak jsou pěkně rvaví! Ten smraďoch hnědavej, jak si hraje na pána hradu a dává ostatní sodofku. Jaký pěkný zákusy mají! To je matryjálek!

17.5.2023 08:32

Zrzavci napsal(a):
Chameleonééééééééééééé Hugoooooooooooooooooo já vám převelice děkuji za dokonale úžasný ráno! Já se tady směju nahlas. To je výýýborný. Souhlasím s Buggyrou, že jsou to gremlins. Vzhledem ale hlavně chováním! Přiznám se, že mít doma tuhle výbornou partičku, tak asi hrůzou z toho, co mi ve spánku provedou, nespim. Páč já nejsem tak statečná, jako ta nebohá a krásně trpělivá malina, která si dobrovolně nechala amputovat zadní nohy
Ježíš ty jsou fakt skvělý Můžou točit grotesky s názvem Gremlin´s camp a vydělávat na tom
Tohle si pustím ešče asi dvěstkrát, to se nevochodí.

..bylo mi ctí, ale je to dílko jejich skvělé chovatelky....

17.5.2023 08:34

Zrzavci napsal(a):
Nejsou očkliví! Vůbec, jsou ftipní.

...no vtipný to oni opravdu jsou

17.5.2023 08:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..bylo mi ctí, ale je to dílko jejich skvělé chovatelky....

Tak díky vám oběma.
Je to opravdu skvělý pokoukání. To první video - to nejsou pejsci,že ne? To jsou suchozemský piraně a ta pani jim navlíkla plyšový kožíšky, žejo? Tvl jak tam s tim rumplujou! Můžou zdárně sekundovat maliní grupě od Pišišvora. Dyk voni to položili! věřím, že to paní chovatelka vypla dřív, než to rozebrali na atomy, protože jí došlo, že když to uvidí budoucí majitelé, tak jí tihle tyranosauři zvostanou fšicí doma! ňuňůůů souuu!

17.5.2023 11:13

Zrzavci napsal(a):
Tak díky vám oběma.
Je to opravdu skvělý pokoukání. To první video - to nejsou pejsci,že ne? To jsou suchozemský piraně a ta pani jim navlíkla plyšový kožíšky, žejo? Tvl jak tam s tim rumplujou! Můžou zdárně sekundovat maliní grupě od Pišišvora. Dyk voni to položili! věřím, že to paní chovatelka vypla dřív, než to rozebrali na atomy, protože jí došlo, že když to uvidí budoucí majitelé, tak jí tihle tyranosauři zvostanou fšicí doma! ňuňůůů souuu!

....no vyrůstají mezi malnama, tak to by v tom byl čert aby něco nepochytili....

17.5.2023 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

....no vyrůstají mezi malnama, tak to by v tom byl čert aby něco nepochytili....

A evidentně pochytili víc, než dost. Jsou vostrý jako žiletky

17.5.2023 11:21

Jsou vážně peckoví, motejli se mi začínají zamlouvat

17.5.2023 11:47

Zrzavci napsal(a):
A evidentně pochytili víc, než dost. Jsou vostrý jako žiletky

...to tedy.....já si vždycky představuje, jak musi být teprva doma veselo, když taková štěňátka mají o pár centimetrů a kilo vice.....on Keliš pak tyhle hry přivaděl k dokonalosti, když byl vražen mezi tři velké kočky, které mu to tolerovali a nechali se takhle mučit.....nejednou bylo vidět motýla, jak kočku táhne přismykem po parketách zakousnut do jejího ocasu...rovněž skákání z křesla na hlavu kočky, kdy se jí stačil zakousnout do uší a slyntat po hlavě anebo je za ty uší opět tahat po parketách bylo do jisté míry úsměvné.....jednou tomu tedy nasadil korunu, když kocourovi ukousal vousy když mně tehdy kocour přišel vzbudit, pořád jsem si říkala, že je na něm něco divného, že cosi chybí, pak mi to došlo.....zvláštní bylo a je, že mu to ty kočky všechno tolerovali a nikdy nebyl ani škrábnuty....na chalupě je legrace pozorovat jak motýl žene v kruzích okolo domu kočku a následně kočka motýla.....

17.5.2023 11:49
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

...to tedy.....já si vždycky představuje, jak musi být teprva doma veselo, když taková štěňátka mají o pár centimetrů a kilo vice.....on Keliš pak tyhle hry přivaděl k dokonalosti, když byl vražen mezi tři velké kočky, které mu to tolerovali a nechali se takhle mučit.....nejednou bylo vidět motýla, jak kočku táhne přismykem po parketách zakousnut do jejího ocasu...rovněž skákání z křesla na hlavu kočky, kdy se jí stačil zakousnout do uší a slyntat po hlavě anebo je za ty uší opět tahat po parketách bylo do jisté míry úsměvné.....jednou tomu tedy nasadil korunu, když kocourovi ukousal vousy když mně tehdy kocour přišel vzbudit, pořád jsem si říkala, že je na něm něco divného, že cosi chybí, pak mi to došlo.....zvláštní bylo a je, že mu to ty kočky všechno tolerovali a nikdy nebyl ani škrábnuty....na chalupě je legrace pozorovat jak motýl žene v kruzích okolo domu kočku a následně kočka motýla.....

Já normálně začínám mít strach 😀

17.5.2023 11:54

Rezzzy napsal(a):

...ježíš ta hrubka slintat..moc se stydim...já to celý opravovala po sobě, ale po chvilce mi to zamítlo přístup, tak se moc omlouvám ....ale to se nebojte, to zažijete legrace převeliké.....pak musíte pěkně referovat, jak u Vás....

17.5.2023 12:09

...ježíš ta hrubka slintat..moc se stydim...já to celý opravovala po sobě, ale po chvilce mi to zamítlo přístup, tak se moc omlouvám ....ale to se nebojte, to zažijete legrace převeliké.....pak musíte pěkně referovat, jak u Vás....

Já myslela, že ta hrubka je záměr Ani nevím, proč... to bylo tak zjevné

17.5.2023 12:13

Já myslela, že ta hrubka je záměr Ani nevím, proč... to bylo tak zjevné

..kdepak a hluboce se stydim....

17.5.2023 12:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

dneska je super den!!!

tohle si navíc umím zanimovat sama

chudery mňoukavý, trpělivý. Měl štěstí, náš Mouses by se s ním bohužel nemazal, to je opravdu doslova sekáč.
Je to moc hezký, když to soužití takhle klapne, sedne si to a všichni jsou si navzájem přínosem, protože já jsem přesvědčená, že to oběma stranám přinese - v případě, že to takhle funguje.

17.5.2023 12:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):

POZ-DĚ, POZDĚ, POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOZDĚĚĚ!

17.5.2023 12:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..kdepak a hluboce se stydim....

A prt. Víte, kolikrát já jsem zmastila PSY / PSI?? fuj, z toho mi jde dycinky hlava kolem, když to pak zjistím. Taky mně/mě - ne že bych to neuměla, ale mastím to tak rychle, že nemám šanci ten slovní průjem opravit

17.5.2023 12:31
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
POZ-DĚ, POZDĚ, POOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOZDĚĚĚ!

Jedu se tam příští týden zase podívat, ale co mi chovatelka poslala video, pěkný blázinec a strašně hluční jsou 😂,ještě můžu couvnout, ale co pak s tou výbavou co mám doma 😀.
Ne, těším se i s následky pokousanych rukou a rozkousaných věci, kočky mají dost možností kam si jít po domě, ale jak už jsem psala, moje štěně bude vzorný

17.5.2023 12:35

Zrzavci napsal(a):

dneska je super den!!!

tohle si navíc umím zanimovat sama

chudery mňoukavý, trpělivý. Měl štěstí, náš Mouses by se s ním bohužel nemazal, to je opravdu doslova sekáč.
Je to moc hezký, když to soužití takhle klapne, sedne si to a všichni jsou si navzájem přínosem, protože já jsem přesvědčená, že to oběma stranám přinese - v případě, že to takhle funguje.

..kamarádka pravila, že si u nás kočky mysli, že jdou pes a pes, že je kočkou......

17.5.2023 12:37

Zrzavci napsal(a):
A prt. Víte, kolikrát já jsem zmastila PSY / PSI?? fuj, z toho mi jde dycinky hlava kolem, když to pak zjistím. Taky mně/mě - ne že bych to neuměla, ale mastím to tak rychle, že nemám šanci ten slovní průjem opravit

17.5.2023 12:59
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Jedu se tam příští týden zase podívat, ale co mi chovatelka poslala video, pěkný blázinec a strašně hluční jsou 😂,ještě můžu couvnout, ale co pak s tou výbavou co mám doma 😀.
Ne, těším se i s následky pokousanych rukou a rozkousaných věci, kočky mají dost možností kam si jít po domě, ale jak už jsem psala, moje štěně bude vzorný

Jistě, samozřejmě, určitě, s jistotou, přivalí vám domů hotovej skautík, Hurvínku

Ne já vůbec nejsem škodolibej sadista, nebojte. Jsem realista

17.5.2023 13:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

..kamarádka pravila, že si u nás kočky mysli, že jdou pes a pes, že je kočkou......

A jo, ale tomuhle já věřím, že jak se to propojí - což je podle mě právě i tím přínosem, tak to tak funguje. Rozšíří si obzory od jiného druhu.
Naše půlka kocoura si taky v lecčems myslí, že je pes.

17.5.2023 13:13
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):
Jistě, samozřejmě, určitě, s jistotou, přivalí vám domů hotovej skautík, Hurvínku

Ne já vůbec nejsem škodolibej sadista, nebojte. Jsem realista

Při mém štěstí.
První dcera hodná, nevztekala se, neničila, moc neberečela, relativně brzo spala celou noc, pak dvojčata, děs běs, i babička říkala, že takové děti ještě nepoznala 😀
První kočka, rozumná, rozvážná, hodná klidná holka, druhá kočka - jako kotě byla jak malý velký démon.
První pes, nic nezničil, loužičky nedělal a kousat a trochu zlobit jsme ho učila já, tak si umím představit, jaké bude toto štěně 😂, nebo spíš neumím.

17.5.2023 13:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
Při mém štěstí.
První dcera hodná, nevztekala se, neničila, moc neberečela, relativně brzo spala celou noc, pak dvojčata, děs běs, i babička říkala, že takové děti ještě nepoznala 😀
První kočka, rozumná, rozvážná, hodná klidná holka, druhá kočka - jako kotě byla jak malý velký démon.
První pes, nic nezničil, loužičky nedělal a kousat a trochu zlobit jsme ho učila já, tak si umím představit, jaké bude toto štěně 😂, nebo spíš neumím.

Ale nebojte, bude to prostě živej štuclík. Musíte prostě vzít v potaz, že australák je živoučkej. Ale nudit se nebudete, to určitě ne.

17.5.2023 13:26

Zrzavci napsal(a):
Ale nebojte, bude to prostě živej štuclík. Musíte prostě vzít v potaz, že australák je živoučkej. Ale nudit se nebudete, to určitě ne.

A my s pubertálními ohaři ještě budeme závidět, jaký je to klidný a hodný štěkanátek.

17.5.2023 13:31

https://youtu.be/NQZDlGXF4lU

Tý jo, taková banda ....to si tak člověk jede pro malýho psa společenského plemene a vidí tohle, teré štěně si vybrat??..otáčím se na obrtlíku a s hrůzou v očích utíkám , ale zase pak člověk asi nemá tendence psát dotazy na diskuze, že jeho štěně je trhač a kousač, nekupuje zajíce v pytli.
Je teda paradox, že když jsme si jeli pro holky pastevecký, ať už to byla pyrenejka Gina a nebo později kavkazanda Jessinka, tak teda tohle se tam nedělo

17.5.2023 13:32
Markéta80

XXX.XXX.226.42

Já taky to většinou měla tak že tam bylo poslední volné, teď jsme reagovala hodně brzo a tím že jsme chtěla víc flekaté štěně tak výběr byl jasný, bude celá bílá hlava nebo fleky kolem očí. A tím že jsme nikdy světlého psa neměla tak šok že nemá tmavý nos a chovatelka že se rodí s růžovým a postupně nos tmavne a z fotek je to vidět. ve 14 dnech jen šedé flíčky kolem nosu a teď už má černé flíčky. A asi jsme jí trošku naštvala protože psala že je jasné že nos bude mít černý jinak by byla nestandard. A pak jsem si dohledala fotky jinde a fakt skoro všichni růžové nosy a pak černé

17.5.2023 13:43

Trickyvoo napsal(a):
Taky jsem si vybrala Malinu podle fotek. Líbilo se mi, že na nich dělala jiné věci než její sourozenci. Ti zkoumali jednu věc, Malina vedle žužlala stéblo a takových fotek mi paní posala víc. Když jsme se na ní přejeli kouknout, tak mě trochu znejistil její brácha. Jako jediný nezadaný se ke mně hrnul a prvního jsem ho měla v naručí. Malina byla hned v závěsu. Pak se šteňata rozběhla zkoumat okolí a tam zas bylo vidět, že Malina nemusí jít s davem, má svou hlavu a jak jsem zavolala, tak zas ten její brácha hnal jako první. Jakoby věděl, že musí někoho zaujmout, aby taky měl rodinu. No a pobavil mě, když jsme si pro Malinu přijeli, tak se zase přiřítil jako první, ale my už se bavili o Malině a o smlouvě. Jemu se hned dotočilo, že tady už nejde o něj a šel domu, ale bránila mu v tom přehrazená zahrada. Ten obrázek, jak zklamaný pejsan se hrabe přesto hrazení, aby se dostal domů, jsem dlouho viděla před očima, pobavil mě a taky znejistil.
No nakonec Malina dost odpovídá tomu, jaký jsem si o ní udělala obrázek z těch fotek.

Tak u nás by to bylo jasný...my bychom odjížděli s oběma štěňaty a nebo bychom se pro psa druhý den vraceli. A to není žádná teorie, takhle jsme se vraceli pro Jacka. Manžel s dcerou jel pro zamluvenou fenu...v sobotu, feňuli přivezli...pak celej zbytek soboty a neděli mluvil o TOM PEJSKOVI, jak mu olízl ruku...a v pondělí jsme teda jeli pro pejska.

Při odběru Giny bylo jediný štěstí, že to nebyl pes vořech za nějaký malý peníz na náklady jako berbeři, ale že štěně stálo 25 tisíc a my jsme chudí, takže manžel nemohl ze šrajtofle ty peníze vytáhnout...jinak bychom si asi zase odváželi dvojčata a to přesto, že jsem říkala už nikdy...no uznejte sami, takovým psím chlapečkům se těžko odolává http://www.stenata.cz/pyrenejsky-horsky-pes/g+g.jpg ...a pak bych se z toho asi popopo...

17.5.2023 13:52

Rezzzy napsal(a):

těším se i s následky pokousanych rukou a rozkousaných věci

...no kdyžtak si klidně přijďte postěžovat, kdybyste moc cedila krev

17.5.2023 13:55
Markéta80

XXX.XXX.226.42

to neznám že bych měla dokousané ruce, možná ty menší plemena tak útoční nejsou, ale do nábytku to se zakusují rádi. teď počítám že to asi odnese ta starší

17.5.2023 14:09

Markéta80 napsal(a):
to neznám že bych měla dokousané ruce, možná ty menší plemena tak útoční nejsou, ale do nábytku to se zakusují rádi. teď počítám že to asi odnese ta starší

Tak to já ty pokousaný ruce...a kdyby jen ruce znám. Nevím jakou to má nebo nemá s příslušností k plemenu, ale jako člověk, co měl štěňata obého pohlaví ..4 holky a 3 kluky, tak teda řeknu, že holky kousaly VŠECHNY, bez ohledu na plémě a kluci vůbec nebo jen trošilinku a když už, tak šli převést na hračku...
Tak jsme asi měla štěstí na ďáblice, ale zase přímou úměrou mi vychází, že čím větší ďáblice jako štěně, tím víc opatrná a něžná mazlinda jako dospělec. No a u psů, kluků tam platí přímá úměra...čím víc trouba jako štěně, tím víc trouba jako dospělej....

17.5.2023 14:13
Markéta80

XXX.XXX.226.42

tak uvidíme ted, zatím dle fotek vypadá jak andílek . Asi tam hraje roli plemeno, zase ten zničený nábytek taky nic moc. naše od přeuzení nekouše a včera jako kdyby měla tušení si lehla ke stolu a jen slyším ten hnusný tupý zvuk tak jí říkám co to dělá tak se zvedla a koukala co je že ona nic, jen uštíply kus dřeva v hubě . manžel hned že určitě něco tuší a dostává se do štěkacího věku

17.5.2023 14:26

Tý jo, taková banda ....to si tak člověk jede pro malýho psa společenského plemene a vidí tohle, teré štěně si vybrat??..otáčím se na obrtlíku a s hrůzou v očích utíkám , ale zase pak člověk asi nemá tendence psát dotazy na diskuze, že jeho štěně je trhač a kousač, nekupuje zajíce v pytli.
Je teda paradox, že když jsme si jeli pro holky pastevecký, ať už to byla pyrenejka Gina a nebo později kavkazanda Jessinka, tak teda tohle se tam nedělo

.....no když jsem se jela na Keliše podívat, už tam sourozenci nebyli, ta videa jsem také neviděla a Keliš celou moji návštěvu seděl v klidu opodál anebo mi spal na klíně......jeho příbuzní buď litali po zahradě a cosi tam kutili anebo se po mně šplhali abych je všechny chovala a muckala cestou domů v autě ani nemuknul a když jsem ho postavila doma na packy, tak se choval jako by nic....kočku i králíka do té doby neznaje, si pečlivě prohlidnul, vymetl misku, pomazlil se, rozvalil se v posteli a spal až do rána....on byl vlastně vzorné štěně....nic neničil.loužiček doma co by na prstech ruky spočítal (litalo se s nim tedy pořád ven), sežral kdykoli cokoli mu bylo podáno..vlastně ani významně nekousal nikoho z lidi, on se vlastně opravdu plně vyřadil s kočkama a venku a pak byla doma pohoda.....chodil se mnou do práce a tak tam se vyřádil s kolegy, pak spokojeně spal....opravdu stěně ideál...

17.5.2023 16:13
Rezzzy

XXX.XXX.18.79

Při uklízení po dětech, třeba rýže na zemi, bulgur, těstoviny, nebo když člověk vaří a občas něco spadne, si vždycky vzpomenu na Marba, jak bylo čisto. Na to jsme si taky docela dlouho zvykala, že jídlo, co spadne na zem tam zůstane.

17.5.2023 16:30

Rezzzy napsal(a):
Při uklízení po dětech, třeba rýže na zemi, bulgur, těstoviny, nebo když člověk vaří a občas něco spadne, si vždycky vzpomenu na Marba, jak bylo čisto. Na to jsme si taky docela dlouho zvykala, že jídlo, co spadne na zem tam zůstane.

Tak hlavně pozor třeba na rozinky, kdyby spadaly dětem pod stůl. Ty jsou zrovna špatně pro psa. Nevzpomenu si teď honem, co dalšího...

17.5.2023 16:47
fikovnice

XXX.XXX.63.250

https://youtu.be/7HdFgyVmzmk

Normálně ta malina je pro toho malinkýho motýla jak agility překážky. Jak tam leží a on ji různě přelejzá, přeskakuje...

17.5.2023 16:49
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Tak hlavně pozor třeba na rozinky, kdyby spadaly dětem pod stůl. Ty jsou zrovna špatně pro psa. Nevzpomenu si teď honem, co dalšího...

Díky, no to budu muset rychle zase nastudovat. Hrozí ký naštěstí u nás nejsou, ale něco tady určitě bude.

17.5.2023 16:50
fikovnice

XXX.XXX.63.250

Tohle nejsem schopná pochopit!
Myslíš, že fakt kocour držel, když mu motýl ty vousy ukousával?

17.5.2023 16:53
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Ha, tady sem našla, co pes nesmí.

17.5.2023 18:53

fikovnice napsal(a):
Normálně ta malina je pro toho malinkýho motýla jak agility překážky. Jak tam leží a on ji různě přelejzá, přeskakuje...

.že jo, ale trpělivost má tedy svatou

17.5.2023 19:01

fikovnice napsal(a):
Tohle nejsem schopná pochopit!
Myslíš, že fakt kocour držel, když mu motýl ty vousy ukousával?

..bylo to jako když mu to u čumák ustřihnou nůžkami, v bytě si to neměl kde olámat a Kelis mu porad ocintával hlavu....ty kočky si od něj nechají dělat neuvěřitelné věci.....mně málem trefil šlak ...dokonce jsem to měla I někde vyfocené, vypadal tedy hrozně....ale dorostlo to poměrně rychle ..on je ten pes neuvěřitelné vynalezavej.....když si odoperoval postupně obě anální žlázy žasnul zase veterinář do jaké hloubky si udělal díru během chvilky.....už mu pak jenom píchnout ATB a proti bolesti..od té doby neměl s análkama žádné problémy.....

17.5.2023 19:10
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

..bylo to jako když mu to u čumák ustřihnou nůžkami, v bytě si to neměl kde olámat a Kelis mu porad ocintával hlavu....ty kočky si od něj nechají dělat neuvěřitelné věci.....mně málem trefil šlak ...dokonce jsem to měla I někde vyfocené, vypadal tedy hrozně....ale dorostlo to poměrně rychle ..on je ten pes neuvěřitelné vynalezavej.....když si odoperoval postupně obě anální žlázy žasnul zase veterinář do jaké hloubky si udělal díru během chvilky.....už mu pak jenom píchnout ATB a proti bolesti..od té doby neměl s análkama žádné problémy.....

Koukám, že máte samá výjimečná zvířata 😂
Keliš je naprostý borec, ale věřím, že na tom máte svůj obří podíl.
To muselo být hrozný, to vidět, myslím kocoura jak si vykousal ty análky. Br, ale hlavně že to dopadlo líp, než jak to asi vypadalo.
To náš kocour se umí jen řádně sám zadredovat během dvou dnů a ta naše černá potvora umí vzbudit manžela, bez toho, aby byl protivný, zato ona se tak tváří furt, ale tím to u nás končí.
Pak ještě dcera umí zničit nezničitelné

17.5.2023 20:30

Rezzzy napsal(a):
To muselo být hrozný, to vidět, myslím kocoura jak si vykousal ty análky. Br, ale hlavně že to dopadlo líp, než jak to asi vypadalo.
To náš kocour se umí jen řádně sám zadredovat během dvou dnů a ta naše černá potvora umí vzbudit manžela, bez toho, aby byl protivný, zato ona se tak tváří furt, ale tím to u nás končí.

..ne ne, to Keliš si je odoperoval....bylo to jen chvilka, tedy co jsem ho načapala ....bylo to jako průstřel, ale od té doby má klid.....u koček ani nevím, že by trpěli na anály. .....no měli jsme štěstí na sebe navzájem.....

17.5.2023 20:36

Rezzzy napsal(a):

..kočky holím na doporučení veta už nějakou tu dobu, protože mají opravdu hustou dlouhou srst....

17.5.2023 20:56

Rezzzy napsal(a):
Při mém štěstí.

Snad to nenastane, ale... pokud máte prvního manžela... Kdybyste se náhodou rozváděla, radši si "nepořizujte" druhého :-D

17.5.2023 21:00
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Tak to je síla...a kočky máš tedy neuvěřitelně trpělivé!

17.5.2023 21:02
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Rezzzy napsal(a):

"Rezzzy", a co ti příbuzní Něvské Maškarády? Nějak mě to plemeno zaujalo...

17.5.2023 21:24

fikovnice napsal(a):
Tak to je síla...a kočky máš tedy neuvěřitelně trpělivé!

.....to jsou neskutečně....byli to úžasní terapeuti jak u dětí s handicapem tak u seniorů....

17.5.2023 21:31
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak u nás by to bylo jasný...my bychom odjížděli s oběma štěňaty a nebo bychom se pro psa druhý den vraceli. A to není žádná teorie, takhle jsme se vraceli pro Jacka. Manžel s dcerou jel pro zamluvenou fenu...v sobotu, feňuli přivezli...pak celej zbytek soboty a neděli mluvil o TOM PEJSKOVI, jak mu olízl ruku...a v pondělí jsme teda jeli pro pejska.

Při odběru Giny bylo jediný štěstí, že to nebyl pes vořech za nějaký malý peníz na náklady jako berbeři, ale že štěně stálo 25 tisíc a my jsme chudí, takže manžel nemohl ze šrajtofle ty peníze vytáhnout...jinak bychom si asi zase odváželi dvojčata a to přesto, že jsem říkala už nikdy...no uznejte sami, takovým psím chlapečkům se těžko odolává http://www.stenata.cz/pyrenejsky-horsky-pes/g+g.jpg ...a pak bych se z toho asi popopo...

Tak nám by paní dva asi nedala a ani my jsme nechtěli riskovat. Už jsme se cítili jako hrozní rodiče, že pořizujeme psa k dítěti alergikovi a ještě to zdvojnásobit, ale jinak mi ten pejsan ležel v hlavě, ale naštěstí už druhý den se našel zájemce, který si ho vzal.

Jo jinak máte pravdu, těm roztomilým chlupatým koulím se těžko dá odolat .

17.5.2023 21:39
17.5.2023 21:42
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

..ne ne, to Keliš si je odoperoval....bylo to jen chvilka, tedy co jsem ho načapala ....bylo to jako průstřel, ale od té doby má klid.....u koček ani nevím, že by trpěli na anály. .....no měli jsme štěstí na sebe navzájem.....

Jo taak, já jsme to špatně pochopila. Tak Keliš je výjimečný.Ja jsme asi taky neslyšela, že by na to kočky trpěly, ale nějak jsme si to spojila s kočkou.

Rezzzy

XXX.XXX.15.85

https://youtu.be/A4POh1RdDV0

Ty bláho, to je torpédo

17.5.2023 21:48
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

fikovnice napsal(a):
"Rezzzy", a co ti příbuzní Něvské Maškarády? Nějak mě to plemeno zaujalo...

Něvičky jsou super, povahové úplně stejně jako sibiřky, ale vzhled mají takový vznešený. Jestli se zadaří, za pár měsíců budu mít i Něvská koťátka, tak se pak přijeďte podívat. Herminka (moje něvička)už pak půjde na kastraci. Ještě s ní chci dojít před tím na kontrolní HCM, ale nejsem schopná se tam objednat.

17.5.2023 21:50
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Snad to nenastane, ale... pokud máte prvního manžela... Kdybyste se náhodou rozváděla, radši si "nepořizujte" druhého :-D

to máte pravdu, to mě nenapadlo

17.5.2023 21:59
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Evi a co to je za úžasná videa? To jsou náhodná nebo to má souvislost s Kelišem?

17.5.2023 21:59
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Rezzzy napsal(a):
Něvičky jsou super, povahové úplně stejně jako sibiřky, ale vzhled mají takový vznešený. Jestli se zadaří, za pár měsíců budu mít i Něvská koťátka, tak se pak přijeďte podívat. Herminka (moje něvička)už pak půjde na kastraci. Ještě s ní chci dojít před tím na kontrolní HCM, ale nejsem schopná se tam objednat.

17.5.2023 22:01

...to jsou hračky, neodolala bych....teď máme na cvičáku berňušku holčičku, když ji přinesli, tak jsem asi krásnější stěně neviděla a jak se nechala mucinkovat....jenomže ona je každý týden větší a větší....

17.5.2023 22:01
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Chudák ta malina!

17.5.2023 22:04

fikovnice napsal(a):
Evi a co to je za úžasná videa? To jsou náhodná nebo to má souvislost s Kelišem?

...to jsou Kelišovo příbuzní..respektive chovatelska stanice, z ktere Keliš je....tak ..jak se tu tak něžnime nad těmi mimi, tak jsem také něco dodala....

17.5.2023 22:07

Rezzzy napsal(a):

...něvinky jsou oproti sibiřkam opravdu takové princezny měla jsem je v úzkém výběru, ale zvítězil nakonec ragdoll

17.5.2023 22:09

fikovnice napsal(a):
Chudák ta malina!

..měla by dostat řád za statečnost....

17.5.2023 22:31
fikovnice

XXX.XXX.61.12

..měla by dostat řád za statečnost....

Ano ano!
Jinak ještě stran čičin, já si nemůžu vynachválit povahu Elsy = MCO. Jen ty děsné chlupy, to je příšernost!!! To jsou závěje všude možně + ona je chuděra furt dredatá... A i když mi zde lidi radili, naposledy třeba "plaka" , tak ona to rozčesávání prostě ne a ne, nesnáší je.
Mně se hodně líbí egyptská mau nebo ocicatka, možná nejvíc ze všech kočičích plemen. Jenže Elsa je flegmoška, a šíííílená povalečka, což je do paneláku značka ideál. Myslím, že orientálky by se u mě mohly trápit... Takto mám takovou poněkud chatrnější symbiózu těch mých 3 podnájemníků...

Ale k "Rezzzy" bych se hned na pomazlení pozvala!

17.5.2023 22:33
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Rezzzy napsal(a):

Odkud cca jste "Rezzzy"?

17.5.2023 22:36
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Teď se dívám, ale to je kluk! Ten belgičan! Asi něco jako byl Floček. Ten miloval veškerá mláďata - přes koťata až třeba po káčata. Stýská se mi po něm...

17.5.2023 22:36
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

fikovnice napsal(a):
Odkud cca jste "Rezzzy"?

Me se dredati hodně jen jeden kocour, holky jsou super, super je dětský pudr.
Vysoké Mýto

17.5.2023 22:37

fikovnice napsal(a):
Ano ano!
Jinak ještě stran čičin, já si nemůžu vynachválit povahu Elsy = MCO. Jen ty děsné chlupy, to je příšernost!!! To jsou závěje všude možně + ona je chuděra furt dredatá... A i když mi zde lidi radili, naposledy třeba "plaka" , tak ona to rozčesávání prostě ne a ne, nesnáší je.
Mně se hodně líbí egyptská mau nebo ocicatka, možná nejvíc ze všech kočičích plemen. Jenže Elsa je flegmoška, a šíííílená povalečka, což je do paneláku značka ideál. Myslím, že orientálky by se u mě mohly trápit... Takto mám takovou poněkud chatrnější symbiózu těch mých 3 podnájemníků...

Ale k "Rezzzy" bych se hned na pomazlení pozvala!

....no naší se nechali česat, ale preventivně vet radil stříhat aby si nezanášeli zbytečně žaludek chlupy...ale stejně si chodí nechat učesat hlavy a ohony....když fenuju motýla, tak chodí kocour a chce abych ho fénem ovívala také....když já jsem na ty chlupaté obry skoropsi povahy....

17.5.2023 22:52
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

....no naší se nechali česat, ale preventivně vet radil stříhat aby si nezanášeli zbytečně žaludek chlupy...ale stejně si chodí nechat učesat hlavy a ohony....když fenuju motýla, tak chodí kocour a chce abych ho fénem ovívala také....když já jsem na ty chlupaté obry skoropsi povahy....

Já stíhám, nebo spíš Holín jen toho 8 kilového drobečka, občas jim dávám do masa vajíčko, moc jim to chutná a prý je to dobrý proti bezoarum, někdy dám i malt pastu, zatím nikdo žádný problém s chlupama v břiše. Holky češu na jaře, kdy mění srst, pak dle chuti a potřeby a na výstavy. Jsou super, nikdy by mě nenapadlo, že se do koček tak zamiluju.

17.5.2023 22:55
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Rezzzy napsal(a):
Me se dredati hodně jen jeden kocour, holky jsou super, super je dětský pudr.
Vysoké Mýto

Tak to je ovšem bomba! Floček (ten v profilovce) byl Vysokomýťan . Přicestoval mi do Brna v kamiónu (= byl přivezen)...

17.5.2023 22:58
fikovnice

XXX.XXX.61.12

No, bohužel Elsa je zvracecí. Zvrací bezoáry. Samozřejmě ne nějak extrémně často, ale jednou za čas ano. Já jsem pořád na vážkách, zda ji nechat vetkou vzít strojkem úplně dohola... Mmch. nemá tu někdo zkušenost, jak dlouho pak dorůstá srst??? Já si ji bez té její hřívy neumím představit!
Ale jakmile jen spatří, že mám v ruce hřeben, nedejbože nůžky, rychlostí blesku mizí...

17.5.2023 23:02
fikovnice

XXX.XXX.61.12

Tak pokud jsi na chlupaté obry psí povahy, tak se Ti zákonitě musí líbit i Mainky, ne? Elsa teda úplně psí není; ona si je vědoma toho, že je šlechtična a občas prostě "přes ni nejede vlak". To znamená:"Teď si Ti lehnu do cesty/na tašku/k záchodu/před dveře apod., a neustoupím ani o krůček. Toto mi dělá... A pak mě ještě okupuje a hlídá si mě a nechce ke mně pouštět kluky. Myšleno, že ležím v posteli, ona ihned přiběhne, přilehne :-), ale nikdo další už nesmí!

18.5.2023 00:07

fikovnice napsal(a):
Tak pokud jsi na chlupaté obry psí povahy, tak se Ti zákonitě musí líbit i Mainky, ne? Elsa teda úplně psí není; ona si je vědoma toho, že je šlechtična a občas prostě "přes ni nejede vlak". To znamená:"Teď si Ti lehnu do cesty/na tašku/k záchodu/před dveře apod., a neustoupím ani o krůček. Toto mi dělá... A pak mě ještě okupuje a hlídá si mě a nechce ke mně pouštět kluky. Myšleno, že ležím v posteli, ona ihned přiběhne, přilehne :-), ale nikdo další už nesmí!

...MCO jsou nádherné, ale obrovské, tak ty vypadly z mého výběru...u nás život koček řídí pevnou packou Keliš....když se začnou škorpit vlitne mezi ně a oni přestanou, takže on také řídí zda budou v posteli nebo nic

18.5.2023 00:20

fikovnice napsal(a):
No, bohužel Elsa je zvracecí. Zvrací bezoáry. Samozřejmě ne nějak extrémně často, ale jednou za čas ano. Já jsem pořád na vážkách, zda ji nechat vetkou vzít strojkem úplně dohola... Mmch. nemá tu někdo zkušenost, jak dlouho pak dorůstá srst??? Já si ji bez té její hřívy neumím představit!
Ale jakmile jen spatří, že mám v ruce hřeben, nedejbože nůžky, rychlostí blesku mizí...

....ja pravidelně stříhám/ holim strojkem a doroste to za chvíli, ale já dorůst nenechává.....jednou jsem nechala dorus a dorostlo to fakt za chvilku....ja bych ji tedy oholit nechala a pak ji postupně učila znovu na česání.....ale ty dresy asi nejsou nic pěkného a musí ji to být nepříjemné, hlavně břicho, podpáždi, a tak ne?

18.5.2023 09:28

....ja pravidelně stříhám/ holim strojkem a doroste to za chvíli, ale já dorůst nenechává.....jednou jsem nechala dorus a dorostlo to fakt za chvilku....ja bych ji tedy oholit nechala a pak ji postupně učila znovu na česání.....ale ty dresy asi nejsou nic pěkného a musí ji to být nepříjemné, hlavně břicho, podpáždi, a tak ne?

Já třeba ragdollku nestříhám, neholím. Jediné co, tak límeček, jelikož když si ho myje, tak jí zůstávala půlka hřívy na jazyku, a okolí zadku, protože když se zadaří a my zrovna nejsme doma, tak máme všude hnědá tiskátka ...ale naštěstí se to už dlouho nestalo (musím zaklepat).

U kocoura je srst očistec. Má ji divnou, mastící se, dredadící, tím pádem se mu dělají i lupy, česání byl největší boj a zlo na světě. Kocour má aktuálně 11 kilo, takže paráda . Tento týden jsme byli na veterině kvůli pacce a ptala jsem se i na tu srst. Úkol zní jasně, všechny dredy oholit, denně česat, pravidelně koupat, protože náš kocourek je čuně a moc o svoji hygienu zájem neprojevuje. Olizuje si jen přední packy a kaďák ...na zbytek prdí. To se sice snaží občas simulovat kočka, ale stihne pár tahů a kocour odchází . Česat už se celkem nechá, na zádech a na bocích. Břicho úplně dobrovolné není. Ale musíme se snažit víc, jelikož ta jeho srst je fakt něco .

18.5.2023 09:40

Já třeba ragdollku nestříhám, neholím. Jediné co, tak límeček, jelikož když si ho myje, tak jí zůstávala půlka hřívy na jazyku, a okolí zadku, protože když se zadaří a my zrovna nejsme doma, tak máme všude hnědá tiskátka ...ale naštěstí se to už dlouho nestalo (musím zaklepat).

U kocoura je srst očistec. Má ji divnou, mastící se, dredadící, tím pádem se mu dělají i lupy, česání byl největší boj a zlo na světě. Kocour má aktuálně 11 kilo, takže paráda . Tento týden jsme byli na veterině kvůli pacce a ptala jsem se i na tu srst. Úkol zní jasně, všechny dredy oholit, denně česat, pravidelně koupat, protože náš kocourek je čuně a moc o svoji hygienu zájem neprojevuje. Olizuje si jen přední packy a kaďák ...na zbytek prdí. To se sice snaží občas simulovat kočka, ale stihne pár tahů a kocour odchází . Česat už se celkem nechá, na zádech a na bocích. Břicho úplně dobrovolné není. Ale musíme se snažit víc, jelikož ta jeho srst je fakt něco .

A máte úrazovou pojistku? Až ho budete koupat, mohla by se hodit

18.5.2023 09:42

A máte úrazovou pojistku? Až ho budete koupat, mohla by se hodit

Nemám, ale on je ňouma, většinou jen kouká jako puk a ani se moc nebrání. Po zákroku nás samozřejmě náležitě seřve ...Co je horší, on nemá zájem se ani osušit svépomocí, takže bude nutné ho vyfénovat a to o té úrazové pojistce začínám i přemýšlet ...

18.5.2023 09:54
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zkuste dětský pudr a nešetřit, je super na dredy i na mastnou srst. Já to dělám tak, že jeden den pořádně zapudruju, ale fakt hodně vmasiruju do kožichu a druhý den vyčešu

18.5.2023 10:03

Rezzzy napsal(a):
Zkuste dětský pudr a nešetřit, je super na dredy i na mastnou srst. Já to dělám tak, že jeden den pořádně zapudruju, ale fakt hodně vmasiruju do kožichu a druhý den vyčešu

Určitě ho zařadím pravidelněji, děkuji. Mám ho doma, ale upřímně ho zapomínám používat. Teď je teda na pudr už docela pozdě, nejdřív musím hodit kocoura "do pucu" a potom to udržovat v rozumném stavu.

On je problém hlavně u mě si myslím. Protože na česání jdu po dobrém a učím ho, že když je mu to nepříjemné a už to nedává, může odejít a když vydrží, dostane dobrůtku. Jenže ty začátky jsou šíleně pomalé a srst se mu horší rychleji, než postupujeme, takže než jsem se dostala vůbec na nějaký rozumný čas, kdy se vydrží nechat česat, tak srst už byla zase ve špatném stavu. A nechtěla jsem nám to pokazit, že ho čapnu a vyčešu "násilím", když nám to začalo docela hezky jít po dobrém. Ono, kdybych trénovala víckrát denně tak to půjde asi rychleji. Musím se polepšit!

18.5.2023 10:22

Nemám, ale on je ňouma, většinou jen kouká jako puk a ani se moc nebrání. Po zákroku nás samozřejmě náležitě seřve ...Co je horší, on nemá zájem se ani osušit svépomocí, takže bude nutné ho vyfénovat a to o té úrazové pojistce začínám i přemýšlet ...

Mám dvě "obyč" kočky. Ony mají mě, abych se vyjádřila přesně. Neumím si představit koupání, sušení, fénování. Když se jim něco nelíbí, transformují se v chobotnice. Mají najednou mnoho chapadel s háčky, která se mrskají všemi směry. Je to fičák

18.5.2023 10:52

Mám dvě "obyč" kočky. Ony mají mě, abych se vyjádřila přesně. Neumím si představit koupání, sušení, fénování. Když se jim něco nelíbí, transformují se v chobotnice. Mají najednou mnoho chapadel s háčky, která se mrskají všemi směry. Je to fičák

To věřím. On naštěstí celkově není moc agilní. Přijde mi stavbou těla spíš jako lev, než atletická kočka ...Já bych si to raději taky nepředstavovala, ale jaksi nám nic jiného nezbývá a stresovat ho nějakým salonem mi přijde horší, když je to bojínek. On by tam sice držel, ale vím, že jen kvůli stresu a to nechci.
My celkově musíme mít vždycky něco "spešl". Kocour je líný čuňátko a musíme se mu o srst starat my a kočka zase bude muset doživotně inhalovat, jelikož má autoimunitní zánět v nosních dutinách, což zmírňují jen ty kortikoidy . Taky si musela zvyknout, ale mám pocit, že tam asi i pochopila, že se jí potom dýchá lépe. Kocour asi nic nepochopí, tomu je jedno v jakým stavu má kožich .

18.5.2023 11:37

Místo fénování pořádně vydrbat ručníkem.
:-)
Umýt v teplý den, kdy bude žhavit slunko skrz okna, a kocour si pak doschne někde na teplíčku.

18.5.2023 11:55

Místo fénování pořádně vydrbat ručníkem.
:-)
Umýt v teplý den, kdy bude žhavit slunko skrz okna, a kocour si pak doschne někde na teplíčku.

To jsme dělali doteď (teda koupala jsem ho zatím všeho všudy možná 3x). Ale zase jsem poslouchala pejskárium podcast o péči o srst a tam bylo zmíněno, že by se správně mělo to zvíře pořádně vysušit fénem do sucha.
Je pravda, že on jak se o sebe nestará a je mu jedno, že je mokrej, tak si prostě někam lehne a klidně by si tu vlhkou srst nechal zapařit. A i když jsme na vysušení tenkrát použili dva ručníky, přišel mi vlhký strašně dlouho, hlavně na břiše.
Tak já nevím . Uvidíme jak bude reagovat na fén, jestě jsem to nezkoušela a hlavně ho musím pořídit, protože jsem ho při stěhování rozbila a kvůli sobě jsem se ještě nedonutila pořídit nový, ale jakmile je to pro zvířectvo, tak objednávám bez přemýšlení .

Jo a OT, jak ho zvykám pozitivkou na věci, tak jsem byla minulý víkend se vzdělávat na kozo-lamo kempu u Františka Šusty a teda musím říct, že zlatá kočka, je vidět, že mi promíjí spoustu chyb a fakt se občas i snaží, protože s náma rád tráví čas. Ale koza: "Cože? Tys mi klikla špatně a ještě ti trvalo mi vytáhnout žrádlo? Cože? Granule? Jdu se radši napást tady té trávy u plotu a prdím na tebe" ...tam to bylo dost nekompromisní a zpětná vazba okamžitá . Navíc jsem zjistila, že mé motorické dovednosti nejsou nic moc a ty kozy to vyloženě obtěžovalo, než jsem se zorientovala, co kterou rukou dělat a podobně . Lamáci mi přišli, že semnou mají víc trpělivost, jen na mě občas nechápavě koukali, co to po nich vlastně chci. Docela drsný, člověk si stoupne o půl metru jinam a konečná .

18.5.2023 12:09

Oni ti býložravci jsou dost nezávislí, no Když se brodí po kolena v krmení...

18.5.2023 12:44
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

To jsme dělali doteď (teda koupala jsem ho zatím všeho všudy možná 3x). Ale zase jsem poslouchala pejskárium podcast o péči o srst a tam bylo zmíněno, že by se správně mělo to zvíře pořádně vysušit fénem do sucha.
Je pravda, že on jak se o sebe nestará a je mu jedno, že je mokrej, tak si prostě někam lehne a klidně by si tu vlhkou srst nechal zapařit. A i když jsme na vysušení tenkrát použili dva ručníky, přišel mi vlhký strašně dlouho, hlavně na břiše.
Tak já nevím . Uvidíme jak bude reagovat na fén, jestě jsem to nezkoušela a hlavně ho musím pořídit, protože jsem ho při stěhování rozbila a kvůli sobě jsem se ještě nedonutila pořídit nový, ale jakmile je to pro zvířectvo, tak objednávám bez přemýšlení .

Jo a OT, jak ho zvykám pozitivkou na věci, tak jsem byla minulý víkend se vzdělávat na kozo-lamo kempu u Františka Šusty a teda musím říct, že zlatá kočka, je vidět, že mi promíjí spoustu chyb a fakt se občas i snaží, protože s náma rád tráví čas. Ale koza: "Cože? Tys mi klikla špatně a ještě ti trvalo mi vytáhnout žrádlo? Cože? Granule? Jdu se radši napást tady té trávy u plotu a prdím na tebe" ...tam to bylo dost nekompromisní a zpětná vazba okamžitá . Navíc jsem zjistila, že mé motorické dovednosti nejsou nic moc a ty kozy to vyloženě obtěžovalo, než jsem se zorientovala, co kterou rukou dělat a podobně . Lamáci mi přišli, že semnou mají víc trpělivost, jen na mě občas nechápavě koukali, co to po nich vlastně chci. Docela drsný, člověk si stoupne o půl metru jinam a konečná .

Me ten kozokemp láká, moc.
Ten podcast jsem poslouchala taky, že 4 koček jsme koupala jen 2, každou jen jednou a jen ručník, doporučení od chovatelky.

18.5.2023 12:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tenuri - zkoušela jste na vysušení ten psí zázračnej ručník?

18.5.2023 12:58

Zrzavci napsal(a):
Tenuri - zkoušela jste na vysušení ten psí zázračnej ručník?

Nezkoušela a vůbec nevím, co myslíte . Našla jsem nějakou "haftěrku" ale to je nějaký ručník na očištění psa od bordelu, ne na vysušení (nesmí vyschnout)?... prosím o odkaz, jestli máte, klidně do SZ :D

18.5.2023 13:11

Rezzzy napsal(a):
Me ten kozokemp láká, moc.
Ten podcast jsem poslouchala taky, že 4 koček jsme koupala jen 2, každou jen jednou a jen ručník, doporučení od chovatelky.

Bylo to moc fajn, doporučuju. Obzvlášť, pokud nejste pohybově takový poleno, jako já ... dokonce jsme si na konci nakrmili i lišku Libušku .
Nám zase chovatelka doporučovala fén, pokud si pamatuju správně. Sama fénuje kočky na výstavy. Taky bych nekoupala, kdybych nemusela, ale u Willyho to bude nutnost.
Kdyby to byl člověk, tak je to přesně ten typ, co chodí jako otrhanej špinavej bezdomovec a je mu to jedno .

18.5.2023 14:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nezkoušela a vůbec nevím, co myslíte . Našla jsem nějakou "haftěrku" ale to je nějaký ručník na očištění psa od bordelu, ne na vysušení (nesmí vyschnout)?... prosím o odkaz, jestli máte, klidně do SZ :D

tady prosím

https://www.izviratka.cz/potreby-pro-psy/specialni-rucnik/

opravdu to účinně vytahuje z těch psů vodu. A taky bordel. Mám sice holoprtky psy, ale vím od známý, co měla a má dlouhovlasý ovčouny, že se jí to osvědčilo, vytíráte zvíře, ždímáte a furt to má kapacitu vyndavat tu vodu. Ano vyschnout to nesmí. Nechápu, že to nezplesnivý. Si bez ručníku neumím představit utírat tři čokle ohařský, když přijdou zablácený domů.

18.5.2023 15:21

Potvrzuji, mám ručník z MushGo a je to naprosto nezbytná součást výbavy. Po koupání tím vytřu ohaře téměř do sucha (v průběhu ždímám) a jezdí s námi i na výlety, pokud popojíždíme autem. Po použití jen propláchnu teplou vodou v umývadle, vyždímu a vrátím do boxíku.

18.5.2023 15:57

Dobrá, dobrá, přesvědčily jste mě, tak já to zkusím i na kocoura.
Jak dlouho ho máte? Zajimalo by mě, jakou má životnost.

18.5.2023 16:00

Já ho mám necelý rok, stejně jako aktuálního psa. S předešlým psem jsem ho neznala. Zatím vypadá jako nový.

18.5.2023 16:46
Rezzzy

XXX.XXX.57.121

Tak, můžete se kochat, já se tady rozplývám a dcera si ťuka na hlavu.
Jeden z těch frajerů to bude, můj favorit je černý čumák

Přidejte reakci

Přidat smajlík