Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2023 09:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jdu se zeptat - nemám sama zatím s tímhle žádnou zkušenost.

Feňule, stará bábrdle z útulku, min. 11 možná více let. Aktivní, zatím nesenilní (nebo mi nepřijde) Pravděpodobně kastrována, za 3/4 roku zatím nehárala. Občas malý únik moči. Někdy dlouho nic, někdy trošku prostě. Proto prozatím neřešeno léky. Proč do ní něco cpát.
Dneska ráno měla na pelíšku šišku :-) bohužel, to nebyla ta z jehličnanu
Je možný, že to byla jednorázovka třeba. Pokud ale ne tak:

Na veterinu to nejspíš nebude ne? Není tam co řešit? Nebo ano? Pokud ano, tak co?
A jak to řešíte- řešili jste vy, co máte tuhle zkušenost? (jasně, častější venčení, dozor nad vyprázdněním, úklid) Mám na mysli, jestli něco prostě můžu podniknout v rámci podpory jí samotný. Nebo to prostě vzít jako holý fakt a podle toho se zařídit?
Dík předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2023 10:07

Tak moje 13ti letá babča je na tom podobně, bobky nacházím tak různě, akorát na pelíšku zatím ještě ne. A ne, neřeším to nijak, je to prostě stářím, si myslím, a u nás ještě vzhledem k celkovému zdravotnímu stavu je toto úplná maličkost.

11.5.2023 10:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak moje 13ti letá babča je na tom podobně, bobky nacházím tak různě, akorát na pelíšku zatím ještě ne. A ne, neřeším to nijak, je to prostě stářím, si myslím, a u nás ještě vzhledem k celkovému zdravotnímu stavu je toto úplná maličkost.

No já to vnímám stejně, že jako nejde nic dělat - ale pokud by šlo - myslím nějaká podpora nebo tak něco, tak bych to dělala, podávala. Musím jen nasyslit teda starý povlaky na polštáře, abych to mohla dávat přes pelíšky. Blbý teda je, že ohaři v těch pelíškách rotujou a ti ostatní s tím mají problém, když se jí stane nehoda.

11.5.2023 10:53

Panu Psu se to ke stáru sem tam (hodně vyjímečně) stalo, vždycky ve spánku na pelechu. A vždycky byl hrozně překvapený, kde se to tam vzalo. Neřešila jsem, působilo to na mě dojmem, že prostě tvrdě spal a neprobrala ho ani potřeba. Ale jestli se to stalo dvakrát nebo třikrát? Opravdu výjimečně.

11.5.2023 10:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No uvidíme, jak to bude mít Bubi, možná to u feny bude třeba jinčí-tedy častější- tím kastrováním. uvidíme. Jen mě napadlo se zeptat, zda něco dělat, na něco se zaměřit a tak.

11.5.2023 11:03

Zrzavci napsal(a):
No uvidíme, jak to bude mít Bubi, možná to u feny bude třeba jinčí-tedy častější- tím kastrováním. uvidíme. Jen mě napadlo se zeptat, zda něco dělat, na něco se zaměřit a tak.

Myslím, že s tím nic moc dělat nedá.

A upřímně - lepší je sbírat bobky než řešit počurané cokoliv.

11.5.2023 11:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že s tím nic moc dělat nedá.

A upřímně - lepší je sbírat bobky než řešit počurané cokoliv.

No jasný, já z toho taky žádnou vědu nedělám, jen nechci přehlédnout nějaký případný podpůrný něco. Nebo nějaký režim a tak. Sama si myslím, že nic takového není, ale co já vím, třeba někdo s hlubokými zkušenostmi má něco - v režimu, v krmení v... nevím čem, co to nějak posune. Pro mě je důležitý, aby byla zdravá, v pohodě, užívala si s ostatníma procházky, hraní, lítání. A bobek, no prostě bobek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík