Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Terezaast

12.5.2023 20:12
Terezaast

XXX.XXX.25.164

Ahoj všem,

Mám 2 měsíční štenátko labradora a hrozně bojumeme s krmením.
Pročítala jsem diskuze, kde se doporučuje dávat takto starému šteněti pouze 80-100g granulí.
A 2x denně dávám konzervu, tak 2- 3 lžíce.
Granule davkuji v průběhu celého dne, aby to nesnědl najednou, což by udělal.
Problém je v tom, že i když se nají, tak má stále hrozný hlad nebo za 2 hodiny začně štěkat a dobývat se do místnosti, kde je jídlo.
Navíc hrozně hltá, jak kdyby mu to měl někdo sebrat.
Konzervu i granule jsou od Brit Care.

Je to málo pro takové mále štěndo nebo si jen vyžaduje pozornost a zkouší mě?
Je mi ho líto, když štěká, tak bych vás prosila o radu.
Moc děkuji

12.5.2023 20:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.249

Nechte ho ječet, granulky přesně spočítat = 50 ks
udělat z nich 5 dávek,
jak byl zvyklý u původních chovatelů.
Je to ale lstivé štěně.
Když se zadaří, tak do měsíce pojde hlady, spíš dřív.
Hlavně nepoužijte rozum a cit !

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2023 20:31

Terezaast napsal(a):
Ahoj všem,

Pročítala jsem diskuze, kde se doporučuje dávat takto starému šteněti pouze 80-100g granulí.
Problém je v tom, že i když se nají, tak má stále hrozný hlad nebo za 2 hodiny začně štěkat a dobývat se do místnosti, kde je jídlo.

Moc děkuji

Zvyšte krmnou dávku, když mu to nestačí. Řiďte se spíš výživovou kondicí psa, než tabulkou na pytli granulí. Každý organismus je jiný, některému štěněti uvedená dávka možná stačí, většině ne.

12.5.2023 20:42
janaa

XXX.XXX.174.242

Dvouměsíční labradůrek dostane u mě ráno třeba 100 g hovezího s chrupavkou, ke svačince cottage nebo zakysanou smetánku, k obědu misku kuřecího se zeleninou, k odpolední svačince křídlo nebo kuřecí skelet, k večeři třeba mleté krůtí i s kostí a dršťkami. Pamlsky za spolupráci ani nepočítám hltat bude z principu,páč labrador (daleko víc mě sejří,když mám jedince,co si vzpomene,že je labrador až v pěti šesti měsících). S počtem granulí neporadím, ale představa,že dávám štěněti pouze 80 g pofidérních sušenejch kuliček, je pro mě strašidelná

12.5.2023 20:50

naučte se v první řadě číst údaje na pytli s krmením.

ono totiž ty kila v té tabulce u štěněčího dávkování NEJSOU MOMENTÁLNÍ HMOTNOST,

ale předpokládaná hmotnost psa v dospělosti.

říkáte mu, takže tak 35 kg, rychlý google, brit care puppy = 175 g/den

negramotní by si neměli pořizovat živá zvířata. chtěla bych si myslet, že je to troll, ale pak si vzpomenu na ta hubená štěňata krmená opravdu takhle blbě, jakože deset kilo, takže 85 g a nepřemejšlej, že asi žádný dvouměsíční štěně nemá 80 kg a proč to tam teda píšou

taky jsem zažila morče, co málem zdechlo hlady, protože ho krmili jen okurkou.

12.5.2023 20:51

jo a samozřejmě dávkování je orientační, když nasypete 170 g a bude mít pořád hlad, tak budete muset sypat víc

kdo chce mít opici, musí mít i na banány.

12.5.2023 21:53

Terezaast napsal(a):
Ahoj všem,

Moc děkuji

Vy si taky odměřujete a odvažujete krmení?

Ne, štěně vás nezkouší. Má prostě hlad.

O Brit Care se tady nepíše moc hezky.

A už končím. Mám jenom kocoury.

12.5.2023 22:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vy si taky odměřujete a odvažujete krmení?

Ne, štěně vás nezkouší. Má prostě hlad.

O Brit Care se tady nepíše moc hezky.

A už končím. Mám jenom kocoury.

Já jimi ze začátku Malinu krmila taky v domění, jak se o ní hezky starám, Před tím u pěstounky měla Ontário. Takže po pročtení diskuzí tady jsem začala hledat lepší možnost. Ve výsledku i Malina přestala Brit care úplně jíst, takže bylo jasno.

Jinak to množství, já třeba nevěděla kolik bude mít pes v dospělosti a i když jsem předpokládala, že bude mít 25 kg, tak to množství jsem dávala stejně vyšší.

Jinak měla jsem období, kdy jsem si vážila krmení i pro sebe. To když jsem měla těhotenskou cukrovku. Ještě dlouho jsem si pamatovala, kolik váží krajíc chleba .

13.5.2023 07:05

Trickyvoo napsal(a):
Já jimi ze začátku Malinu krmila taky v domění, jak se o ní hezky starám, Před tím u pěstounky měla Ontário. Takže po pročtení diskuzí tady jsem začala hledat lepší možnost. Ve výsledku i Malina přestala Brit care úplně jíst, takže bylo jasno.

Jinak to množství, já třeba nevěděla kolik bude mít pes v dospělosti a i když jsem předpokládala, že bude mít 25 kg, tak to množství jsem dávala stejně vyšší.

Jinak měla jsem období, kdy jsem si vážila krmení i pro sebe. To když jsem měla těhotenskou cukrovku. Ještě dlouho jsem si pamatovala, kolik váží krajíc chleba .

A tak těhotenská cukrovka je něco jiného, tam odvažování chápu.

13.5.2023 07:06

rapotacka11 napsal(a):
Nechte ho ječet, granulky přesně spočítat = 50 ks
udělat z nich 5 dávek,
jak byl zvyklý u původních chovatelů.
Je to ale lstivé štěně.
Když se zadaří, tak do měsíce pojde hlady, spíš dřív.
Hlavně nepoužijte rozum a cit !

Jenom, aby zadavatelka pochopila vaši ironii.

13.5.2023 07:06
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Každý pes je individuální, jinak žravý, kolikrát i v rámci mezi sourozenci z vrhu. Nikdy nepochopím lidi, kteří krmí svá zvířata dle tabulek. Měla jsem známou, která krmila i králíky v králíkárně dle tabulek. Tenkrát mi to dlouze vysvětlovala. Vaše štěně musí být syté, ne hladové a žádné granule na světě mu nedají vše potřebné. Pes je masožravec a maso potřebuje. Tvarohem také nic nezkazíte. Labradoři bývají žravý a teď ve vývinu kvalitní krmivo potřebuje.

13.5.2023 09:58

tetrivek napsal(a):
Každý pes je individuální, jinak žravý, kolikrát i v rámci mezi sourozenci z vrhu. Nikdy nepochopím lidi, kteří krmí svá zvířata dle tabulek. Měla jsem známou, která krmila i králíky v králíkárně dle tabulek. Tenkrát mi to dlouze vysvětlovala. Vaše štěně musí být syté, ne hladové a žádné granule na světě mu nedají vše potřebné. Pes je masožravec a maso potřebuje. Tvarohem také nic nezkazíte. Labradoři bývají žravý a teď ve vývinu kvalitní krmivo potřebuje.

Dělají to i dětem. A jakmile není podle tabulek, hned se běží k lékaři, že je není všechno tak, jak má.

13.5.2023 10:00

tetrivek napsal(a):

tak ta tabulka dává nějakou představu, kolik asi nasypat, jestli hrstičku nebo půl kýble

problém je tady jinde, že paní zadavatelka neumí použít ani tu tabulku.

15.5.2023 10:10

Terezaast - dve lyžice konzervy pre dvojmesačného labradora? A k tomu pár granulí? To je málo - ten pes je hladný! Uznávam, že labradory sú pažravci, ale prosím neriadte sa tabuľkami - použite intuíciu - proste odhadom dám do misky. V takomto veku som dávala 3xdenne a medzitým pri hraní a "cvičení" zjedli hafani svoju desiatu a olovrant - nikdy som to nevážila - veď vidím aké je šteňa veľké t.j. odhanem objem žalúdka A pozorujem v akej je kondícii. Ak sa vám pes nikdy nenaje do sýta tak si vypestujete s najväčšou pravdepodobnosťou nedojedenca, ktorý sa bude vrhať na všetko vždy a všade. Najedené šteňa sa najčastejšie v kľude uloží po jedle spať a odfukuje. Uznávam aj tú sú výnimky, ktoré práve najedením naštartujú baterky (jedného takého ENERGEIZRA mám doma). No práve po jedení nepodporujem vyvádzanie - bojím sa torzie.

16.5.2023 10:08
arosek

XXX.XXX.130.20

Dělají to i dětem. A jakmile není podle tabulek, hned se běží k lékaři, že je není všechno tak, jak má.

Uplne mimo tema, jen navazuju na tenhle povzdech svou vzpominkou.

Starsi ditko jsem ve veku cca dvou let vzala na detske hriste. A nektere maminky se hned nutne potrebovaly druzit. Takze vznikl krasny rozhovor, ktery si pamatuju doted.

Maminka: To je krasny chlapecek. Jak se jmenuje?
Ja: Eliska.
Maminka: He? To je holka? A proc ma kratke vlasy? A proc ma na sobe hnede teplacky a maskacovou mikinku?
Ja: Pac je to prakticky a neni na tom videt bordel? Ze by?
Maminka (ponekud znejistele): A kolik ji je? A kolik meri a kolik vazi?
Ja: Jsou ji dva a meri tak, ze je mi do pasu a vazi asi kolik ma, jelikoz neni ani tlusta, ani hubena a detska doktorka je spokojena.
Maminka (uz znacne nejiste): A jak ji kupujete obleceni kdyz nevite kolik vazi a meri?
Ja: Vlezu do kramu a zkusim ji to? To vas nenapadlo?

No, vickrat jsme tam nebyly :D

16.5.2023 18:58
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já měla vždy štěstí na normální doktorky, starší dcera byla od narození malinká, ale živá, doktorka to neřešila, že je na spodní hranici, dvojčata pravý opak, hlavně kluk, ten byl zase nad vrchní hranicí. Kamarádka měla dceru taky maličkou, ale hodila ji od centra k ďáblu, rok po různých vyšetření, kde zjistili, že je to zdravá holčička. Pak se přestěhovala, změnila doktorku a má klid. Takže nejen rodiče, ale i některé doktorky

16.5.2023 21:37
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

arosek napsal(a):
Uplne mimo tema, jen navazuju na tenhle povzdech svou vzpominkou.

Starsi ditko jsem ve veku cca dvou let vzala na detske hriste. A nektere maminky se hned nutne potrebovaly druzit. Takze vznikl krasny rozhovor, ktery si pamatuju doted.

Maminka: To je krasny chlapecek. Jak se jmenuje?
Ja: Eliska.
Maminka: He? To je holka? A proc ma kratke vlasy? A proc ma na sobe hnede teplacky a maskacovou mikinku?
Ja: Pac je to prakticky a neni na tom videt bordel? Ze by?
Maminka (ponekud znejistele): A kolik ji je? A kolik meri a kolik vazi?
Ja: Jsou ji dva a meri tak, ze je mi do pasu a vazi asi kolik ma, jelikoz neni ani tlusta, ani hubena a detska doktorka je spokojena.
Maminka (uz znacne nejiste): A jak ji kupujete obleceni kdyz nevite kolik vazi a meri?
Ja: Vlezu do kramu a zkusim ji to? To vas nenapadlo?

No, vickrat jsme tam nebyly :D

Tak to byla divná maminka. Na hřiště jsme chodily s dcerou často a málokdy jsme s někým mluvila a když tak maximálně otázka na věk a konstatování, že je velká a nebo si chtěly povídat, že má dcera krásné blonďaté kudrnaté vlásky. V klučíčím jsem jí mívala často, protože světle růžové tepláky mi nepřišly zrovna praktické, tak jsme nakupovala klučíčí věci celkem často. Nikdo nikdy se nad tím nepozastavil.. Takže jste to vzdala s tím hřištěm brzo, normálně tam chodí normální maminky. Jen je často používán plurál a ten mi dřív hodně vadil, teď už se jen tomu uculuju a někdy ho ve srandě používáme, když venčíme psa. Hlavně s mým tátou jsme si z toho dělali legraici, byli jsme na procházce tam a tam a třikrát jsme kakali .

Přidejte reakci

Přidat smajlík