Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

SIUNKA

12.5.2023 22:18
SIUNKA

XXX.XXX.50.63

Dobrý večer jdu si k vám pro radu mam fenu roční zlataka celou dobu si ji cvičím sama a poslouchá, ale kdyz na procházce potkáme ciziho psa tak hrozně tahne za nim a chce si hrat a nevim jak to odbourat poradil by mi nekdo co s tím? Děkuji za odpověď a preji krásný večer

13.5.2023 08:25
Doron

XXX.XXX.162.50

No, tak ještě nemáte nemáte úplně zvládnutou poslušnost , ve svým věku by už pomalu mohla chodit u nohy bez vodítka.
A nechci fence dělat advokáta, ale možná postrádá možnost si dosyta pohrát a pobýt s jinými psy, to je důležitá psí potřeba :).
Má nějaké kámoše?
Jináč se to obecně dělá tak, že fence neumožníte, aby Vás k jinému psu dotáhla ( to by chování posílilo), snažíte se přesměrovat pozornost na sebe, a teprve až se fenka uklidní, pustíte ji pohrát.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.5.2023 09:56

Retrívr je prostě zvědaveja kontaktní, to je jeho normální vlastnost... jé, cizí pejsek, toho jsem ještě nepotkal, půjdu se podívat, jestli je to holka nebo kluk.
Taky radím najít si nějaké psí kamarády, někoho, s kým můžete venčit nebo cvičit společně. Pak i to odvolání od cizích půjde líp.

13.5.2023 11:01

Nemám retrívra, ale snažím se psovi poskytnout hodně kontaktu se psy (a počítá se i to, že si k někomu čuchne a jdeme dál). A pak obecně ovladatelnost a sebeovládání psa, postupovat od vzdálenosti, kterou ještě zvládá, postupně přibližovat. Nám docela pomáhají hry od Kristýny Dostálkové, sice to stojí nějaký peníz, ale přijde mi to super - psa to baví, mě to baví, a ještě si můžeme celkem rozmanitě trénovat zklidnění psa nebo přesměrování pozornosti na mě, když pes z něčeho vyšiluje.
Zrovna dneska jsme měli super situaci, pes vyšiloval z pejska kus od nás na louce, tak jsme to vzali jako trénink. Z velký dálky jsme je začali obcházet obloukem a vždy po chvíli něco zacvičili. Jelikož je pes na pamlsky, začal docela brzy fungovat, průběžně sledoval druhýho psa, ale byl schopen i reagovat na mě a cvičení. Postupně jsme se takhle docvičili blíž a blíž, a nakonec jsme se šli s pejskem a lidmi seznámit a psi si krásně zaběhali a pohráli.

14.5.2023 20:17
VV2212

XXX.XXX.95.51

Určitě psovi nedovolit, že pokud táhne tak ho pustím za tím psem, tím se naučí že čím větší tah vynaloží tak tím rychleji se dostane tam kam chce. Takže až se sklidní a netahá tak až potom ho pustit ke psovi

Přidejte reakci

Přidat smajlík