Český strakatý pes-je vhodný na ven?

Český strakatý pes
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HankaP

14.5.2023 12:31
HankaP

XXX.XXX.131.145

Dobrý den, rádi bychom si pořídili Českého strakatého psa. Bydlíme v rodinném domě se zahradou, bez malých dětí a ostatních zvířat. Psa bychom chtěli mít převážně venku s přístupem do garáže, kde by měl svůj prostor, aby se mohl schovat před zimou atd. Denně bychom chodili minimálně na hodinové procházky, předchozí zkušenosti se psy máme. Chceme absolvovat minimálně základní výcvik, zvažuji i agility. Je ČSP vhodný na celoroční pobyt venku? Děkuji za vaše názory a zkušenosti.

14.5.2023 13:30
Doron

XXX.XXX.162.50

Řekla bych, že ne.
Strakáči jsou dost společenští ( alespoň ti, co znám) a chtějí být s Vámi, navíc potřebují dobrou socializaci.
Ale já celkově pro chov psa venku o samotě nejsem, moji psi můžou všude, teď zrovna když to píšu leží na gauči jeden na mě, jeden vedle mě a jeden pode mnou na zemi :))
Jediní psi, kteří byli většinou venku byli pastevci, ale ti to tak sami chtěli a dveře domů měli vždycky otevřené.

14.5.2023 13:34
impact

XXX.XXX.114.148

Na FB maj česepíci skupinu s trefným názvem: Český strakatý pes - pravda skáče někde venku...

Osobně bych se sama sebe neptala, zda může být venku. Spíš bych hodně přemýšlela, jestli jsem schopná dát tak akčnímu psovi dostatek vyžití. Ty procházky budou spíš jako doplněk k nějaké velmi unavující aktivitě.

14.5.2023 13:43
Lily2

XXX.XXX.133.234

impact napsal(a):
Na FB maj česepíci skupinu s trefným názvem: Český strakatý pes - pravda skáče někde venku...

Osobně bych se sama sebe neptala, zda může být venku. Spíš bych hodně přemýšlela, jestli jsem schopná dát tak akčnímu psovi dostatek vyžití. Ty procházky budou spíš jako doplněk k nějaké velmi unavující aktivitě.

Koukám, že skupina je jen pro majitele psů, pro nemajitele prý smůla. Škoda, byla jsem zvědavá na informace, jací jsou to psi, přímo od majitelů. :)

14.5.2023 14:32
Huskyjanina

XXX.XXX.107.251

Lily2 napsal(a):
Koukám, že skupina je jen pro majitele psů, pro nemajitele prý smůla. Škoda, byla jsem zvědavá na informace, jací jsou to psi, přímo od majitelů. :)

Kamarádka má jednoho a jak o něm říká, tak ten její je ADHD :D

14.5.2023 19:32
Doron

XXX.XXX.162.50

Já znám malej vzorek a jsou opravdu hyperaktivní a trochu plašani.
Což je jejich minulosti zvláštní.
Měla jsem pocit, původní název byl Horákův laboratorní, jestli se nepletu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2023 08:51

Doron - nepletete :-)

Jinak existuje i dlouhosrstá varianta ČSP. Tam bych pak pobyt venku viděla nadějněji (vypadá to jako takový ten tříbarevný vesnický vometák). Ale ta společenskost...

Příbuzenstvo mělo fenku, bylo to torpédo, lítali s ADHD dítětem celé dny po lesích, málokdy byl ten pes unavený. Fenka byla bytová a jako venkovní bych si ji tedy představit neuměla. No a hlavně prostě milovala lidi, jakékoli, kdekoli, vtěrka děsná. Někde sama by byla fakt nerada. Možná by chodila somrovat od lidí přes plot, a to je akorát tak pozvánka pro škodílky...

JanaJanaJanaJana

15.5.2023 09:18
JanaJanaJanaJana

XXX.XXX.27.178

Nechápu, proč si někdo chce pořídit společenské plemeno se silnou vazbou na člověka a pak ho plánuje vidět pořádně tak 2 hodiny denně.

HankaP

15.5.2023 12:52
HankaP

XXX.XXX.6.195

Proto se právě ptám na názory a zkušenosti. Kdybych o tom nepřemýšlela, tak už ho mám dva roky.

15.5.2023 13:14
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

HankaP napsal(a):
Proto se právě ptám na názory a zkušenosti. Kdybych o tom nepřemýšlela, tak už ho mám dva roky.

Proč chcete osa jen na zahradu? Já chtěla.psa původně taky na zahradu, protože to chtěl manžel, jenže já ho přesvědčila, že doma to bude lepší a teď nedávno souhlasil i s postelí, ale na gauč prý v žádném případě

15.5.2023 15:01

Rezzzy napsal(a):
Proč chcete osa jen na zahradu? Já chtěla.psa původně taky na zahradu, protože to chtěl manžel, jenže já ho přesvědčila, že doma to bude lepší a teď nedávno souhlasil i s postelí, ale na gauč prý v žádném případě

Tohle plemeno určitě není celoročně ven nebo schovat psa v mrazu do garáže, na to byste si měla pořídit jiné vhodnější plemeno.
ČSP je společenské plemeno, závislé na svých majitelích. Kolegyně je chová, štěňata měla minulý rok a nové majitele opravdu velice pečlivě vybírá, tam byste neuspěla. Je to docela úzká komunita a všichni se znají.
Teď je na peswebu štěně, kříženec ČSP jménem TEO, ale je zamluvený, to jen tak na okraj.

Rezzzy sorry 🙈, já to lípla nechtíc v reakci na Vás, ale to jsem chtěla na zadavatelku

15.5.2023 15:03

Tohle plemeno určitě není celoročně ven nebo schovat psa v mrazu do garáže, na to byste si měla pořídit jiné vhodnější plemeno.
ČSP je společenské plemeno, závislé na svých majitelích. Kolegyně je chová, štěňata měla minulý rok a nové majitele opravdu velice pečlivě vybírá, tam byste neuspěla. Je to docela úzká komunita a všichni se znají.
Teď je na peswebu štěně, kříženec ČSP jménem TEO, ale je zamluvený, to jen tak na okraj

15.5.2023 19:10
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď je na peswebu štěně, kříženec ČSP jménem TEO, ale je zamluvený, to jen tak na okraj.

Rezzzy sorry 🙈, já to lípla nechtíc v reakci na Vás, ale to jsem chtěla na zadavatelku

V pohodě, ale nejdřív jsme se lekla, proč já 😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík