Kolie

Prodám Kolii dlouhosrstou - Dva trikolorni uličnici s úžasnou kontaktní pov...
DohodouPmaja
XXX.XXX.249.78
Dobrý den, mám psa dlouhosrsté kolie. Je mu 10,5 roku. Nemám ho dlouho, mám ho po své mamince, která bohužel nedávno zemřela. Na konci zimy jsem si všimla, že pejsek občas zakašlal. On se rád různě okusuje a probírá se zuby ve svých dlouhých chlupech, takže jsem to přikládala tomu, že spolkl nějaký chlup, který ho v krku dráždí. Kašel se však stupňoval, tak jsme navštívili veterináře. Ten ho poslechl a prohlédl, změřil teplotu - 39,5 a vyslovil podezření na psincový kašel. Dostal Doxybene. Po týdnu užívání byl pejsek téměř bez kašle. Po pár dnech se ale kašel vrátil. Takže znovu k vetovi. Ten ho znovu poslechl - opravdu důkladně ho poslouchal, když byl v klidu, pak jsem se s ním proběhla po ulici a znovu ho poslechl, odběr krve - vyšší kreatin, fosfor a globulin, teplota 39,5. Opět Doxybene a průběh zase stejný + jsme nasadili ledvinovou dietu. Po dobrání ATB znovu k vetovi. Poslech čistý, celého ho prohmatal, koukal do krku, dělal UTZ břicha. Když mu zatlačil na krk, pejsek se rozkašlal. Opět odběr krve - globulin a kreatin ještě o něco vyšší než minule, fosfor nižší. Vet nám dal Synulox a nějaké tobolky kvůli ledvinám (teď si nevzpomenu na název a nemám je u sebe - začíná to na A). Už je to týden a jeden den to vypadá lépe, další den hůř. Někdy má suchý kašel - jestli je to kašel? Prostě někdy tak sípavě dýchá, někdy se dáví tak, že z něho vylítne takový dlouhý hlen. Děje se to v průběhu celého dne i noci. Někdy velice často, jindy třeba půl dne nic (to se raduju, že už je to lepší) a pak to zase přijde. Často se rozkašle, když má radost - třeba ráno, když přijdu z ložnice. Začne se radovat, že mě vidí a to začne ten sípot. Nebo se to stává, když hltavě pije nebo prudce vstane. Má chrapot - když začne štěkat, tak na začátku štěkotu má chlaplavý hlas. Zajímavé je, že když jsme na procházce a je v pohybu, tak se prakticky nestává, že by se sípot objevil. Nikdy to nebyl žádný divoch - na procházce si tak spokojeně cválá a kluše. Slzí mu oči a teče z nosu. Ale není to hnis, spíš taková voda. Taky často kýchá, drbe si packou čumák a vůbec se celý dost drbe a různě okusuje a v chlupech má lupy. Čumák má stále dost teplý. Má menší chuť k jídlu a působí unaveně. Když leží, tak někdy dýchá úplně neslyšitelně, ale někdy to v něm tak bublá a chrčí a ty zvuky vycházejí z oblasti krku. Taky má dost zubní kámen a očkovaný je jen proti vzteklině (to jsme s veterinářem vyčetli z očkovacího průkazu).
Prosím, poraďte. Mám o něj starost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jak jsou na tom plíce? Nemá na nich vodu? Mně toto dělala fenka s vodou na plicích a se zvětšeným srdcem, brala doživotně léky na odvodnění.
Pmaja
XXX.XXX.249.78
Moc děkuju za reakce. Podle veterináře byl poslech úplně čistý. Byli jsme u něj opakovaně a pokaždé téměř 2 hodiny. Během té doby ho poslouchal několikrát. Poznal by problém s plícemi poslechem? Pan veterinář bohužel nemá RTG. Ale jinak je velmi milý, pečlivý. Rodiče k němu s tímto pejskem také chodili, ale jen na očkování, odčervení atd. Až doposud nemarodil. Uvažuji, že ho znovu kontaktuji a požádám ho, aby nás na RTG někam poslal. Ještě mě napadá, jestli nemůže jít i o nějakou alergii? Nebo se toho třeba sešlo víc dohromady? Pejsek u nás bydlí na chodbě, kde je ještě morče a andulka. Chjo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nemusí vás nikam posílat, můžete si najít jiného veterináře sama. Určitě bych ten RTG chtěla, příp. i jiná vyšetření, tady nic moc nevymyslíme.