Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lis

22.12.2025 19:56
Lis

XXX.XXX.118.165

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat :jedna starší paní má u nás na dědině z útulku nezvladatelného psa německého ovčáka.Nesnasi pse a kočky.I dokonce paní majitelku napadl a měla několikrát ortézu na noze.Bohuzel ho paní venci bez vodítka a už se ke mě 2x rozběhl,neustále se kolem mě točil,skákal a stekal,svou paničku vubec neposlouchal.Myslela jsem,že mě pokouše.Nejsem jediná na kterou takto zaútočil,zaútočil i na jednu holku se psem.Nevite co se s tím dá dělat.Clovek když jde ráno do práce ,neví kdy se na ni vyřítí.Dekuji

27.12.2025 22:13
Šarina

XXX.XXX.200.119

Začala bych tím, že bych došla na obecní úřad. Předpokládám, že se tam všichni znáte, takže problém s tím psem bude obecně známý. Zeptala bych se starosty, co s tím bude dělat. Malá obec sice nemá přestupkovou komisi, takže starosta s tím oficiálně nemůže dělat nic, ale měl by (v zájmu obce) za tou ženskou zajít a promluvit si s ní. Protože až svůj podnět předáte na obec s rozšířenou působností, tak ta se tím zabývat ze zákona bude - a vaší obci tento úkon naúčtuje!
V každém případě - i za vaším starostou - byste neměla jít sama, ale měla byste dát dohromady třeba nějakou petici, nebo s sebou vzít i sousedy, co měli s daným psem problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík