Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Julius62K

Dnes 14:36
Julius62K

XXX.XXX.36.71

Dobrý den ,obracím se na vaši komunitu s prosbou o váš názor , zkušenostmi, postřehem cokoliv .Mám labradorského retrívra . Původně byl bratrův jenže se o něj nemohl dále starat a aby neskončil v útulku připadl mi do péče.(Plus mám ještě po zemřelé babičce pražského krysaříka ). Labrador je poté ještě snad prý zkřížený s matkou která plemenem byla rotvajler.Plus bratr ze začátku úplně zanedbal socializaci a navrch ještě oplývá energie 24/7 .Což mě tak moc nepřekvapuje jelikož vím že je to u toho plemene obvykle.Všechny informace čerpám z literatury, internetu co to jde .Bohužel na cvičák nechodíme zatím jelikož není na to bohužel čas jelikož bydlím sám a zadarmo se nebydlí a také trochu z finančních důvodu.První co mě zajímá vaše zkušenosti při kontaktech se psy.Ja to zatím dělám tak že pokud vidí psa on už kolikrát zpomaluje, přihrbí zastavíme a čekám velmi krátce na jeho reakci .A pokud se podívá na mně pamlsek či řeknu jdem dal a když jde a nezámrzné odměna .Ba si při tom i sedne .Když vidím že je až moc zamýšlený či trvá to předstoupím před něj aby to neviděl .Nesmí povel asi blbě co ?A jdeme dál kde poté ho nechám znovu se dívat a z valné většiny už to jde .Jenže problém je hodně blízký kontakt když nastane co se snažím aby ne .Tak je jak buldozer .On to nemyslí špatne ale jak to vystihl můj kamarád je to muž s velkým srdcem ale ten šarm či něžnost pokulhává.Jaky na to máte názor , zkušeností a tipy ? A také jsem dostal od veterináře tip na uklidnění při těchto situacích že prý výbuch nemusí nestát tak rychle že se mu prý posune červená zóna na přípravek Vet expert Calmed .Co myslíte.Pes je bohužel přes doma sám takže snad mohlo pomoct i klidnější přečkání než přijdu .Doma neničí ale občas si hraje se svým gauči se kterým občas jezdí po bytě .Při odchodu dostává kong černý plněný,k večeru obden tak to vychází dáme různé hry desky interaktivní,teď kýbl s míckami, schovávame po bytě pamlsky ,a co to jde a co mám síly tak snažím dávat co nejčastěji dlouhé procházky přes hodinu .Když máme krátké tak se to snažím zpříjemnit i hledáním v trávě co ale není úplně nejlepší,nebo v které ruce,nebo krarky běh když je někde dlouhý lan a nikdo nás nevidí ,atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík