Kartáč/hřeben pro německého ovčáka

Německý ovčák
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2026 10:15
loluciss@gmail.com

XXX.XXX.141.207

Dobrý den,

vždy jsem měla německého ovčáka a na vyčesávání obyčejný kovový hřeben, už po několik generací :-). Nyní mám desetiměsíčního NO a ten má oproti těm předchozím hrozně hustou podsadu, strašnej masakr, když po zimě začal línat. Vyčesávám co to jde a pořád to z něj leze a ten hřeben, osvědčený mi přijde úplně k prdu, že ani neprojede na kůži… Nějaký tip na kartáč/hřeben, prosím? Děkuji, hezký den.

10.4.2026 19:42
marcie

XXX.XXX.82.245

Dobrý den,
já nejraději na německé ovčáky používám vyčesávací hrabičky s kovovými otočnými hroty. Hrabičky s pevnými hroty nejsou až tak účinné. Ty otočné se pěkně dostanou až na kůži a podsada ty hroty krásně "obejme". Navíc tvar hrabiček se pěkně drží v ruce. Takže doporučuji.
Jarní línání štěněte NO je masakr, vím. Vyčesat to všechno je fuška i s pořádným náčiním, ale výsledek stojí za to. V salonu bych psa po vyčesání nakonec ještě šupla do vany, vykoupala a potom vyfoukala fukarem na nejvyšší výkon- to vylítají krásně naprosto všechny zbytky co nezvládnou vzít hrabičky. A pak je srst opravdu eňo ňůňo. Ale chápu, že většina lidí doma takový salonní fukar na psy nemá :-)
S pozdravem Strejčková
Salon Bernadetta (Maršovice)

15.4.2026 08:21
loluciss@gmail.com

XXX.XXX.141.207

marcie napsal(a):
Dobrý den,
já nejraději na německé ovčáky používám vyčesávací hrabičky s kovovými otočnými hroty. Hrabičky s pevnými hroty nejsou až tak účinné. Ty otočné se pěkně dostanou až na kůži a podsada ty hroty krásně "obejme". Navíc tvar hrabiček se pěkně drží v ruce. Takže doporučuji.
Jarní línání štěněte NO je masakr, vím. Vyčesat to všechno je fuška i s pořádným náčiním, ale výsledek stojí za to. V salonu bych psa po vyčesání nakonec ještě šupla do vany, vykoupala a potom vyfoukala fukarem na nejvyšší výkon- to vylítají krásně naprosto všechny zbytky co nezvládnou vzít hrabičky. A pak je srst opravdu eňo ňůňo. Ale chápu, že většina lidí doma takový salonní fukar na psy nemá :-)
S pozdravem Strejčková
Salon Bernadetta (Maršovice)

Moc děkuji za Vaši reakci a rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík