Trojitá osteotomie pánve u mladého psa

Německý ovčák
Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aknědz

27.5.2026 07:15
Aknědz

XXX.XXX.68.5

Dobrý den všem, mám 8 měsíční fenu NO, při pohybu jí hrozně litá zadek, tak jsme udělali RTG snímky s nálezem těžké dysplazie na obou kyčlích. Lékař se zmínil o možnosti korekce operačním zákrokem tzv. TROJITOU OSTEOTOMIÍ PÁNVE, máte s tím prosím někdo zkušenost?

Černá

30.5.2026 22:18
Černá

XXX.XXX.150.24

Teda té fenky je mi opravdu líto, ten nález je strašný! Má v podstatě vykloubené kyčle, zdravá už nikdy nebude a bohužel bude žít s bolestí. Pokud nic neuděláte, tak nejspíš ani dlouho chodit nebude. Do toho navrhovaného zákroku bych šla, protože je to asi její jediná šance. Endoprotézy veterinář nenavrhnul z důvodu strašně mělkých jamek?
Z čistě chovatelského pohledu by mě zajímalo jaké výsledky RTG DKK měli oba rodiče fenky, případně prarodiče?

31.5.2026 18:08
marcie

XXX.XXX.205.10

Dobrý den,
teda nejsem veterinář, jen pár RTG snímků kyčlí zejména u NO jsem už v životě viděla. Ale wow. Nikdy jsem neviděla snímek prakticky bez jamek- jako je tento. Domnívám se, že už teď musí mít Vaše fenečka bolesti. Osobně neznám žádného pejska, který Vámi uvedenou operací prošel, takže referovat nemůžu, ale přikláním se k jakékoli možnosti operativní korekce. Aspoň byste fence dali šanci žít jakž takž život rodinného mazla. Kdybyste to nechali svému osudu, hádám, že tak za 2- 3 roky bude mít takové bolesti, že to nezachrání ani Librela. A to si nezaslouží.
Prosím, nezapomeňte informovat chovatele fenky o tomto nálezu. Z hlediska chovatelského je to opravdu vážný problém v linii a chovatel by se měl dle toho zařídit.
Budu držet palce, ať to s fenkou dopadne co nejlíp. Držte se.
S pozdravem
Strejčková

Přidejte reakci

Přidat smajlík