Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2010 09:27
ilisek

XXX.XXX.196.15

Prosím o vaše zkušenosti s granulemi značky Brit, nepište mně prosím recenze na jiné značky.....děkuji, Ilona.

31.3.2010 09:41
impact

XXX.XXX.195.92

Dej sem, prosím, složení těch, které chceš krmit.

31.3.2010 09:49
impact

XXX.XXX.195.92

drůbeží maso a produkty drůbežího původu (min. 35 %), rýže, kukuřice, pšenice, cukrovkové řízky sušené, kvasnice, drůbeží tuk, lososový olej, minerální látky, DL-methionin, L-lysin, síran měďnatý pentahydrát, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol).

Mě osobně by odradilo už to, že mají na prvním místě kombinaci "drůbeží maso a produkty drůbežího původu (min. 35 %)", ptž to znamená, že tě šidí. Můžeš si myslet, že je tam 35% masa, ale vzhledem k tomu, že je tam ta spojka "a", s nejvyšší pravděpodobností tam bude odpad ve formě "produktu drůbežího původu" a masa skoro nic.

Asi bych to psovi nedala. Ale já zase krmím masem, že.. Tže musíš zohlednit především ty, na co máš či nemáš finanční možnosti. A taky to třeba na psovi vyzkoušet. Mnou, vcelku často, doporučovaná Acana, nemusí tvému psovi vůbec sednout a po Britu může mít luxusní srst, kondici i bobky.

31.3.2010 09:59
mojipsi

XXX.XXX.127.233

Britem jsem krmila několik let, pak mi všichni trvdili, že Brit je sračka, přešla jsem na Acanu, po Acaně mi zrezli všichni černí psi, vrátila jsem se k Britu, ted´ krmím masem a granulemi jen občas. Dokud byli psi krmení Britem tak jsem byla spokojená, ale každému psu sedne něco jiného.

31.3.2010 10:11
ilisek

XXX.XXX.196.15

My z větší části krmíme masem, zeleninou, rýže, oves.vločky, těstoviny, šlo mně o granule jen jako o doplňkovou variantu. Nejde mně jen o peníze, ale zase spousta lidí tvrdí, že u dražších granulí se platí jen značka a složení mají stejné, všude asi zpracovávají hlavně odpad.....zaujalo mě, že jsou české výroby, u těch dovozových se opravdové složení člověk těžko dozví, na pytel může každý napsat kdeco......proto mě zaujal Brit:o)))

31.3.2010 10:14
larissa

XXX.XXX.83.33

My jsme Britem také krmili, naše dva labradory, bez problémů, docela jim to chutnalo. posledního půl roku ale s mívali ten problém, že jim najednou granule nejely, nedojídali, což je u nenajedených labradorů na pováženou a jeden z nich občas dokonce granule vyzvrátil, cca 1-2x týdně. netuším, co se mohlo stát, jestli změna ve výrobě, byly to ty prémiové, bílo-bleděmodré.
Takže už krmíme jinými granulkami.

31.3.2010 10:15
impact

XXX.XXX.195.92

Nemůžou si na pytel napsat kde co. To mi věř... To by si i číňani na složení hraček pro děti mohli napsat kde co. Ale tak to nefunguje.

A u dražších granulí nejde o to, že by obsahovali kuře, stejně jako levné granule. Jde taky o to, co je to za kuře. Zda je to nějaký odpad z jatek nebo kuře v potravinářské kvalitě, víš. Hodně záleží na kvalitě vstupních výrobků. A to se samozřejmě odrazí i na ceně. Já bych spíše konstatovala, že levnější granule nepřiznají, že ty vstupní suroviny nejsou až tak nic moc..

31.3.2010 10:59
czizecka

XXX.XXX.6.84

Ahoj, já Britem krmím a mám asi 20 známejch co Britem krmí (krmím i masem několikrát týdně) a všichni jsme spokojeni (i psi)

31.3.2010 11:26
nefrit

XXX.XXX.156.190

Střídám většinou Brita s Fitminem a psi jsou ve fajn kondici. Teda naši dostávají taky ještě maso

31.3.2010 12:13
ilisek

XXX.XXX.196.15

Nemůžou si na pytel napsat kde co. To mi věř... To by si i číňani na složení hraček pro děti mohli napsat kde co. Ale tak to nefunguje.

.....no právě že sice nemůžou, ale píšou......a pak až náhodná kontrola ČOI zjistí, že potraviny a ne jen pro psy, ale i pro nás, obsahují zcela jiné produkty a prvky, než které tam jsou psané a třeba i škodlivé.....u číňanů pravidlo konkrétně třeba i u těch hraček......co už toho bylo staženo z obchodního řetězce.....:-(

31.3.2010 13:11
impact

XXX.XXX.204.5

U zavedených značek granulí tomu prostě nevěřím. :o)

31.3.2010 14:00
rachel

XXX.XXX.132.62

Britem krmím svého psa velkého plemene od malička. Nic mu nechybí, je vitální a vypadá krásně:-)

31.3.2010 14:17
ilisek

XXX.XXX.196.15

Děkuji všem za vaše recenze, Ilona.

31.3.2010 15:45
veradisia

XXX.XXX.63.11

larissa napsal(a):
My jsme Britem také krmili, naše dva labradory, bez problémů, docela jim to chutnalo. posledního půl roku ale s mívali ten problém, že jim najednou granule nejely, nedojídali, což je u nenajedených labradorů na pováženou a jeden z nich občas dokonce granule vyzvrátil, cca 1-2x týdně. netuším, co se mohlo stát, jestli změna ve výrobě, byly to ty prémiové, bílo-bleděmodré.
Takže už krmíme jinými granulkami.

O Britech jsem se bavila s jednou pani ktera jimi taky krmila docela dlouho a nedavno po nich psi zacali zvracet a celkove byli apaticky (samosebou nevedela ze je to z granuly) a za par dni nasla na dne pytle ususenou ropuchu tak zajela primo do vyrobny a tam ji vratili penize a kdyz se tam bavila s jednim panem tak rikal,ze neni jedina co si tu byla stezovat,ze je to normalni a,ze ty vstupni suroviny jsou fakt otresny :-(

2.4.2010 12:48
nefrit

XXX.XXX.156.190

Takový malér se stává i v jiných výrobnách - ne jen u Brita.

4.4.2010 07:36
nefrit

XXX.XXX.156.190

nefrit napsal(a):
Takový malér se stává i v jiných výrobnách - ne jen u Brita.

Já si naříklad dovezla červy v Acaně

4.4.2010 16:54
nomercy

XXX.XXX.42.61

Chlupaty housenky v granulich pro brezi fenu. Chudera se poblila. Ale nakonec dobry. Chyba byla u dodavatele, pytel byl protrzenej. Znacku uz si nepamatuju, je to dost davno.

5.4.2010 11:52
kesoa

XXX.XXX.22.83

-britem sem krmila cca dva až tři měsíce štěně až juniora vlčáka, než jsem se začala hrabat víc v článcích o výživě psů- chtěla jsem kmit granulemi, nakonec to dopadlo že oba psi jedí maso a různé přílohy ačkoli jim žádné granule nedělají problémy. k tomu britu- mnoho hromádek, prdění oproti nynější stravě,ale nějak bych se této značce nebránila narozdíl od x dalším(i dražším)granulím.

5.4.2010 17:40
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

Krmím brita jehněčího s rýží. Na tyto granule jsem kápla úplnou náhodou - vezla jsem je do útulku za štěňátko, které bylo zdarma, ale paní to nechtěla. Klučinu mi naopak vybavila nějakýma štěněcíma granulkama zřejmě špičkových značek, ale neseděly mu, měl po nich průjem až do krvava. Jehněčího brita jsem krmila svojemu druhému psovi, ale stalo se, že mladej mu v nestřeženém okamžiku vymetl misku. A na druhej den místo průjmu bobek v normě. Takže jsme přešli na tuto značku. Když jsem kdysi v nouzi místo jehněčího musela koupit drůbeží, nebylo to ono. Ale nekrmím pouze granulema.

6.4.2010 16:40
pongo

XXX.XXX.164.11

Jsem rada že jsem narazila na tuto diskuzi.
My mame doma 8 tydenní štěňě a krmíme taky Britem Junior.
Granule nam doporučil chovatel,ale naš pongo ma po nich opakovane prujmy.:-(
Muže to byt alergie na granulky?Když uvařím ryži s mrkvi je dva dny o.k.a pak je to znova prujem?
Mame zkusit nějake jine granulky?Nebo je to z piškotu ktere dostava jako pamlsek za odměnu?

6.4.2010 16:58
impact

XXX.XXX.204.5

pongo napsal(a):
Jsem rada že jsem narazila na tuto diskuzi.
My mame doma 8 tydenní štěňě a krmíme taky Britem Junior.
Granule nam doporučil chovatel,ale naš pongo ma po nich opakovane prujmy.:-(
Muže to byt alergie na granulky?Když uvařím ryži s mrkvi je dva dny o.k.a pak je to znova prujem?
Mame zkusit nějake jine granulky?Nebo je to z piškotu ktere dostava jako pamlsek za odměnu?

Je potřeba si uvědomit, že ne každé granule sednou každému psovi. A to, že Tvůj psík má po Britu zažívací problémy, neznamená, že jiný pes po tom může být v naprosto luxusní kondici. Z pamlsku to rozhodně nebude, pokud nežere piškoty po kilech.

Zkusila bych přejít na jinou značku.

6.4.2010 17:05
pongo

XXX.XXX.164.11

Děkuji za odpověď.My jsme si to taky mysleli že to bude z těch granuli.
Asi vyzkoušíme acanu je tu na ni docela dobra recenze.

7.4.2010 13:24
hancus

XXX.XXX.158.1

Každý náš pesan dostává jiné granule. Tomu prostřednímu dáváme brit activity a nezaznamenala jsem žádný problém. Co se acany týče - naše nejmenší pískle - jorkšírka - je pěkně mlsná, tak jsem v domění, jak jí udělám dobře a bude se po tom tlouct, pořídila granule od Acany s holistickou recepturou, takové ty s rybou, nevím, jak přesně se jmenujou a naše madam když si má vybrat, radši sezobne toho brita nebo pedigree z obchoďáku než tuhle acanu :-( Ryby má jinak moc ráda.

7.4.2010 16:44
impact

XXX.XXX.204.5

Chutnost granulí se samozřejmě odvíjí i dle množství soli (taky balíček chipsů nenechám, dokud tam lupíneček ještě je...) a dle množství chemických dochucovadel.

14.4.2010 21:30
teriinka222

XXX.XXX.95.174

hancus napsal(a):
Každý náš pesan dostává jiné granule. Tomu prostřednímu dáváme brit activity a nezaznamenala jsem žádný problém. Co se acany týče - naše nejmenší pískle - jorkšírka - je pěkně mlsná, tak jsem v domění, jak jí udělám dobře a bude se po tom tlouct, pořídila granule od Acany s holistickou recepturou, takové ty s rybou, nevím, jak přesně se jmenujou a naše madam když si má vybrat, radši sezobne toho brita nebo pedigree z obchoďáku než tuhle acanu :-( Ryby má jinak moc ráda.

Brita bych teda s Pedigrie nesrovnavala(pokud tedy obě myslíme superpremiovku od Brita!!!):-)) Jinak my máme oblíbeného Brita losos s bramborama. Zvěřina je taky dobrá..Střídáme to a i můj pěkně mlsný hafan je spokojenej..
JInak ještě k tomu reznutí, taky kámošce labrador zreznul, až po přechodu na Brita se to srovnalo, na tohle je to krmivo fakt špica.

9.6.2011 11:37
kettynnka

XXX.XXX.0.0

Já jsem od pár lidí slyšela, že granule Brit jsou dobré. Tak jsem je vyzkoušela. Mám psa zlatého retrívra a fenku Pyrenejského horského psa. A byla jsem zklamaná. Pes, který nám sežere snad všechno, tak po těch granulích hrozně zhubnul, což se mu za ty roky co ho máme nikdy nestalo, i veterinář říkal, že je hubený. Tak jsme je vyměnili za jiné a všechno se srovnalo.
A fenka ta všeobecně nechce žádný granule, už si s ní moc nevím rady, je to teprve roční štěně, ale brit jí vůbec nechutnal, nežrala ho. Třeba jiným psům vyhovuje, ale mým tedy ne.

9.6.2011 12:55
rachel

XXX.XXX.60.145

nefrit napsal(a):
Já si naříklad dovezla červy v Acaně

My v Artemisu. Ale udělala jsem zle na distribuci, zaslala jim pytel i s červíkama (pošt. na jejich náklady) a oni mi poslali jeden pytel výměnou a druhý jako omluvu zdarma.
Kdyby se takto neomluvili, dávno bych už přešla na jiné granule. Ale tohle jednání na mne udělalo velký dojem. Od té doby granule v pohodě a pes je taky spokojenej :-)

10.6.2011 14:11
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nečetla jsem to celé... Britem jsem krmila štěně NO do roka stáří a v pohodě, ale z adulta měla průjmy, přešla jsem na sportmix který psovi velmi vyhovoval, ale našla jsem si odběratele masa takže teĎ krmíme masem (50kilo bych neměla kam dát, ale takhle je to fajn). Myslím že sportmix je lepší pro mého psa když už bych musela krmit grandlema, alespoň soudím dle kondice a odpadu kterého bylo u Brita víc net u Sportmixu....

Pavel231

27.7.2017 20:27
Pavel231

XXX.XXX.168.46

notregistered

27.7.2017 20:33
notregistered

XXX.XXX.211.158

Věřím
takové jemně mixnuté syrové hovězí..

27.7.2017 21:01
Boxer007

XXX.XXX.101.82

Já krmím Brit Care adult large & breed a jsme celkem spokojeni. Já granulemi jenom dokrmuji. Jinak krmím Barfem, vařeným a dál... Naši feně ty granule samotné o sobě moc nejedou a dávám jí na ně lososový olej..

28.7.2017 08:13
Thorey

XXX.XXX.149.3

Tak tedy mému štěněti vůbec nesedí. Strašně po nich prdí a stolici nemá úplně pevnou. Dostali jsme 2kg puppy britek od chovatelky, ale hned jak to bude možné, tak přejdeme na jinou značku.

28.7.2017 10:43
nad12

XXX.XXX.40.13

GRANULE BRIT A ONTARIO NEBRAT!
Vážně nedoporučuji krmiva této značky. Ano mají pěkný obal, nízkou cenu a hezky napsané složení. Ale nechápu proč jsou ve složení bylinky typu ostropetřec. Pes když je zdravý, všechny látky co potřebuje si z krmiva vytvoří a nepotřebuje je na podnose, je mu to k ničemu. Další věc je vůbec složení, většina z toho co je tam, není to, co psy potřebují. V továrně na Brit a Ontario krmiva (což je jedno a to samé až na obal - tím myslím složení a továrna a majitel je stejný), jsem byla na exkurzi a krátce vám řeknu tohle: Nánosy špíny a prachu všude, Na pásech jeli věci o kterých ani nevíte co jsou zač, na jednom z přístrojů vyseli špinavé a roztrhané monterky, nic z výrobků jsem neviděla že by se umylo nebo opláchlo. Byla jsem i v Royal kaninu a je to úplný opak, všude bylo čisto, všechny výrobky byli poznat, vše bylo pečlivě umyto na 3x a bez návleků a čepici na hlavě nás tam ani nepustily. Ano řepné řízky nezní nic moc ale je to něco co ten pes potřebuje. Co mám doma zkušenosti z oběmi krmivy, po Britu dělali psy veliké bobky musela jsem jim dávat mnohem větší dávky aby se vůbec najedli a to jsme měli superprémiové krmení, Po Royal kaninu jsme snížili při prémiovém balení dávky, psi byli vitálnější, měli krásně lesklou srst a z huby jim nepáchlo. Za mně brit je jedna z nejhorších značek vůbec a rozhodně doporučuji Royal kanin

notregistered

28.7.2017 11:57
notregistered

XXX.XXX.211.118

K čemu jsou řepné řízky psovi
jsou v granulích proto, aby ty granule vůbec ze psa zase vyšly, při tom množství mouky
jinak by ze psa šel šutr
hezky napsané složení nemá ani jeden
ani nepatří jednomu majiteli - Plaček a Vafo
a to máte fuk
obojí smrdí jak přepálený tuk od mekáče.

28.7.2017 12:30
nad12

XXX.XXX.40.13

notregistered napsal(a):
K čemu jsou řepné řízky psovi
jsou v granulích proto, aby ty granule vůbec ze psa zase vyšly, při tom množství mouky
jinak by ze psa šel šutr
hezky napsané složení nemá ani jeden
ani nepatří jednomu majiteli - Plaček a Vafo
a to máte fuk
obojí smrdí jak přepálený tuk od mekáče.

Co jsme měli našeho prvního psa dělali jsme barf a řepa byla velikou součástí jeho jídelníčku, možná to nevíte ale řepa je pro ně i nás velmi zdravá, má v sobě velké množství vitamínů a látek pomáhající dobrému zažívání a s tím smradem jestli myslíte z tlamy psa tak u vás je to možná jinak ale našim psům z tlamy rozhodně netáhne, my na takové věci dáváme pozor jinak by nás z výstav vypískali už při příchodu. Mohla bych vám dát i recept na domácí žvíkací plátky proti kazu a zápachu a to že jim po britech z huby táhlo i přes to.
A ano možná jsou cítit po rybách ale to jenom podporuje jejich klouby a šlachy a neznám nikoho se psem komu by to vadilo.

28.7.2017 12:34
nad12

XXX.XXX.40.13

veradisia napsal(a):
O Britech jsem se bavila s jednou pani ktera jimi taky krmila docela dlouho a nedavno po nich psi zacali zvracet a celkove byli apaticky (samosebou nevedela ze je to z granuly) a za par dni nasla na dne pytle ususenou ropuchu tak zajela primo do vyrobny a tam ji vratili penize a kdyz se tam bavila s jednim panem tak rikal,ze neni jedina co si tu byla stezovat,ze je to normalni a,ze ty vstupni suroviny jsou fakt otresny :-(

Vzhledem k tomuhle je to asi rok dva co do balení brit premium nasypali holistické krmivo a i přes to že se to vědělo a krmení bylo dohledatelné, z prodeje ho nestáhli. možná to je ten důvod.

notregistered

28.7.2017 13:24
notregistered

XXX.XXX.211.118

nad12 napsal(a):
Co jsme měli našeho prvního psa dělali jsme barf a řepa byla velikou součástí jeho jídelníčku, možná to nevíte ale řepa je pro ně i nás velmi zdravá, má v sobě velké množství vitamínů a látek pomáhající dobrému zažívání a s tím smradem jestli myslíte z tlamy psa tak u vás je to možná jinak ale našim psům z tlamy rozhodně netáhne, my na takové věci dáváme pozor jinak by nás z výstav vypískali už při příchodu. Mohla bych vám dát i recept na domácí žvíkací plátky proti kazu a zápachu a to že jim po britech z huby táhlo i přes to.
A ano možná jsou cítit po rybách ale to jenom podporuje jejich klouby a šlachy a neznám nikoho se psem komu by to vadilo.

V granulích ale žádná řepa není
řepné řízky jsou odpad z výroby, slupky, výlisky
slouží v granulích čistě jako vláknina (pektin v malém množství prospěšný, celulóza ani ne)
řepa má vitaminy, mnohem více sodíku, draslíku a vápníku
ale jiná součást řepy (oxaláty) je zas nanic

jiné potraviny jsou na tom o dost hůře, řepa je zlatý střed
proto tím krmím psa

ale ne řepnými řízky

proč jsou asi v granulích
drahým zpracováním jedné tuny řepy vznikne 250kg odpadu - řízků
už se nevědělo kam s tím, tak vyrábí bioplyn

kolik z toho mikromnožství dobrého zůstane po tlakovém varu granulí
houby s octem

slouží opravdu jako vláknina
nutno říct, že je to ta lepší varianta, to ano
ale není to řepa.

28.7.2017 13:28
Markéta80

XXX.XXX.176.2

nad12 napsal(a):
Vážně nedoporučuji krmiva této značky. Ano mají pěkný obal, nízkou cenu a hezky napsané složení. Ale nechápu proč jsou ve složení bylinky typu ostropetřec. Pes když je zdravý, všechny látky co potřebuje si z krmiva vytvoří a nepotřebuje je na podnose, je mu to k ničemu. Další věc je vůbec složení, většina z toho co je tam, není to, co psy potřebují. V továrně na Brit a Ontario krmiva (což je jedno a to samé až na obal - tím myslím složení a továrna a majitel je stejný), jsem byla na exkurzi a krátce vám řeknu tohle: Nánosy špíny a prachu všude, Na pásech jeli věci o kterých ani nevíte co jsou zač, na jednom z přístrojů vyseli špinavé a roztrhané monterky, nic z výrobků jsem neviděla že by se umylo nebo opláchlo. Byla jsem i v Royal kaninu a je to úplný opak, všude bylo čisto, všechny výrobky byli poznat, vše bylo pečlivě umyto na 3x a bez návleků a čepici na hlavě nás tam ani nepustily. Ano řepné řízky nezní nic moc ale je to něco co ten pes potřebuje. Co mám doma zkušenosti z oběmi krmivy, po Britu dělali psy veliké bobky musela jsem jim dávat mnohem větší dávky aby se vůbec najedli a to jsme měli superprémiové krmení, Po Royal kaninu jsme snížili při prémiovém balení dávky, psi byli vitálnější, měli krásně lesklou srst a z huby jim nepáchlo. Za mně brit je jedna z nejhorších značek vůbec a rozhodně doporučuji Royal kanin

roayl je kvalita? od kdy a kde je maso? To bych psovi teda nedala to je na úrovni marketovek

28.7.2017 13:39
lavacca

XXX.XXX.32.241

nad12 napsal(a):

Tak a ted jeste tu pohadku o Pejskovi a kocicce

Jako sorry, ale nazyvat Royal Canin kvalitou? Haha...predrazeny pytel kukurice...ne, diky.

28.7.2017 14:41
Estrella

XXX.XXX.39.50

nad12 napsal(a):

Nevím tedy, v jaké továrně jste byla, ale Ontario nevyrábí VAFO ale Plaček. http://www.ontario-pet.cz/o-nas-2
VAFO má hlavní továrnu v Chrásťanech a dělají Brit Care, Brit Premium, Brit Animals, Carnilove, Petit, Sam Fields. Každá z těch značek je trochu jiná, stejně jako každýmu zvířeti sedí trochu něco jinýho. Osobně mám zkušenosti (respektive moje zvířata) s Brit Premium, Brit Care a Carnilove. Mají tak širokou škálu, že se určitě dá vybrat to, co psovi/kočce bude sedět. Chtěla jsem, aby fenka nabrala svalovou hmotu, tak jsem krmila Carnilove, jelikož znám několik lidí, kteří dělají se psy mushing nebo canicross a krmivo se jim osvědčilo. Fence ale nechutnalo, tak teď dáváme Brit Care Endurance a prospívá krásně. Kocour zase potřeboval zlepšit srst, tak jsme přešli z Brit Care Cat Adult na Beautiful Hair. Stačí si přečíst složení a uvidíte, že tam není nic špatného.

notregistered

28.7.2017 15:08
notregistered

XXX.XXX.211.118

Ontario vyrábí vafo, ale pro společnost plaček s.r.o.
profine zas pro někoho jiného
a teď to všecko začíná vypadat úplně stejně
smajlík smajlík

"stačí si přečíst složení"
fakt.

29.7.2017 21:42
Hans_242

XXX.XXX.41.193

nad12 napsal(a):

Teda už dlouho jsem se takhle nezasmál.
Když pominu hrubky na úrovni žáčka pomocné školy (pokud se teda nejdená o záměr diskuzního trolla), tak z obsahu příspěvku se mi dělá stejně šoufl, jako by se ménu psovi dělalo z kukuřice, izolátu rostlinných bílkovin, pšenice, sojového oleje a podobných laskomin, to vše s nulovým obsahem masa (které přece psi vůbec nepotřebují... ).
Vždycky jsem považoval existenci této značky za vítězství marketingu nad zdravým rozumem, ale jak tak koukám, ono už i s tím marketingem to asi nebude moc slavné.

29.7.2017 22:03
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Mám na mysli samozřejmě ten Royal Kanin.

29.7.2017 23:23
lupus4

XXX.XXX.130.6

K Britu se mi váže úsměvná historka "z natáčení"
V r,2001 nám Brit dělal generálního sponzora na Šediváčkovo longu
Jel jsem ten rok s 8 a leadrovaly mi 2 feny -13letá a 11letá, (jejich 15letá máma se spokojeně ještě vyvalovala na stake outu )
Bylo to suveréně nejstarší spřežení, které dojelo ( na 7. místě z 20) a dohromady jim bylo přes 71 let ("průměr" nám kazili 2 dvouletí zadáci )

Po skončení se mnou chtěl zástupce firmy natočit rozhovor, kde by "nenápadně" zamontoval
prospěšnost krmení granulemi...když mi prozradil jejich složení, tak na otázku : "Jak je možné, že vaši psi jsou v takovém věku v takové kondici ?"
Po mojí odpovědi, že asi proto, že v životě nevzali nic podobného do huby...
Byl rozhovor rychle ukončen a nikde nepoužit...

3.8.2017 17:01
tielpe

XXX.XXX.143.203

Já jsem při čtení takovýchto diskuzí vždycky strašně zvědavá čím krmíte vy, kteří haníte tu jednu nebo druhou značku nemyslím to zle, fakt by mě to zajímalo

3.8.2017 17:06
lupus4

XXX.XXX.221.5

tielpe napsal(a):
Já jsem při čtení takovýchto diskuzí vždycky strašně zvědavá čím krmíte vy, kteří haníte tu jednu nebo druhou značku nemyslím to zle, fakt by mě to zajímalo

Masem

4.8.2017 13:57
Boxer007

XXX.XXX.11.1

Já krmím Brit Care adult large breed a giantem +maso a jsem spokojená...

4.8.2017 17:39
lupus4

XXX.XXX.42.8

Boxer007 napsal(a):
Já krmím Brit Care adult large breed a giantem +maso a jsem spokojená...

Teď ještě aby byl spokojený i pes

kvalitu poznáte když ze psa "vypadne" asi 1/3 toho co pozřel, což u granulí bývá přesně naopak

4.8.2017 18:02
L(phi)

XXX.XXX.67.138

lupus4 napsal(a):
Teď ještě aby byl spokojený i pes

kvalitu poznáte když ze psa "vypadne" asi 1/3 toho co pozřel, což u granulí bývá přesně naopak

Viete toto tvrdenie aj niecim podlozit, ci je to internetovy folklor?

U mojho psa totiz rozdiel medzi malym barfovym hovnom a velkym granulovym tvori hlavne voda.
Okrem toho nemozete chciet aby zo psa vypadol rovnaky pomer ked krmite masom so 70% obsahom vody, alebo granulami s 10% obsahom vody. Mne z toho skor vychadza, ze ked zo psa vypadne 1/2 toho co zozral v granuliach, tak stravil ovela vacsiu cast prijimanej stravy, nez ked z neho vypadne 1/3 barfovej porcie.

4.8.2017 18:21
lupus4

XXX.XXX.42.8

Viete toto tvrdenie aj niecim podlozit, ci je to internetovy folklor?

podloženo 30 letou praxí, granulemi jsem byl "nadšen" začátkem 90 let, ...konečně za mne někdo sestavil "super vyváženou potravu"

nadšení mne brzy přešlo po té, co jsem začal po psech požadovat zvýšený fyzický výkon...
psi začli hubnout a ač jsem zvyšoval dávky těch "super nej zátěžových značek" (Proplan, Eukanuba aj.)
tak stoupalo pouze množství odpadu a kondice klesala, psi hubli

vše se srovnalo a zlepšilo po krmení syrovým masem a patřičném přidávání tuku
takže v zátěži pro SH cca kg masa + hrstičku granulí (v podstatě jedno jakých, páč zastupovali pouze balast) nebo klasické přílohy (vločky, rýže, těstoviny atd...)
vše s ohledem na potřeby toho kterého jedince
pak jsou schopni radostně dávat 100km/den a záživnější jedinci i u toho tloustnout

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 20:54

Mně pes po granulích naopak tloustne.

5.8.2017 14:39
conty

XXX.XXX.103.249

Krmím Brit Care a Animonda Gran Carno

16.8.2017 13:41
tielpe

XXX.XXX.134.148

lupus4 napsal(a):
Masem

Joo, takže chodíte po dotazech na granule i když krmíte masem jen abyste roznášel/a hanu o granulích? To je super volnočasová aktivita
Ale jinak přesně, zkušenosti jsou třeba a taky mě dovedly k podobnému názoru.

Podobnému, protože já osobně svou smečku nemůžu krmit jedním způsobem. jedné čubině nevyhovuje barf a druhé čubině po granulích zůstávala hromada odpadu což se spravilo částečně jinými granulemi a barfem, granule které jedou třetí nejedou psovi, takže u mě jsou tři různé pytle a mražák masa

15.10.2017 19:16
Týna4

XXX.XXX.168.46

Krmím britem, ale nějak váhám jestli nezměnit značku. Docela se mi líbí https://www.zooo.cz/taste-of-the-wild-high-prairie-puppy-13kg-P9014/... Máte s tímhle krmivem zkušenosti? Osvědčilo se? Kamarádka je hodně spokojená, tak nad tím také uvažuju.

18.11.2018 23:22
KatuleS

XXX.XXX.39.3

Brit kupuji pravidelně hafanovi, ty kuřecí mu zachutnali nejvíce

18.11.2018 23:23
KatuleS

XXX.XXX.39.3

Týno, myslím že netřeba, Brit je sám o sobě velice kvalitní krmivo, těžko by se asi hledalo lepší

24.1.2019 09:45

Nechcete jít s Britem už do někam? Bych s tím nekrmila ani slepice.

24.1.2019 09:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem teda granulemi brit care krmila docela dlouho a seděly. Ale pak se něco změnilo ve složení a pes začal mít trávící problémy, takže jsme přešli na jiné granule. Pokud ale někdo hledal granule, levné, jako náhradu za marketovky, tak jsem doporučovala alespoň brit premium. Ale ty reklamy mě už taky začínají štvát, asi už nebudu doporučovat ani to

27.1.2019 18:37
tichustka

XXX.XXX.57.162

Také mám s Britem dobré zkušenosti. Kupujeme je od štěňátka a nebyl žádný problém.

27.1.2019 19:31

Také mám s britem zkušenosti...krmila jsem s ním dva nebo tři roky, pak pes začal po každým krmení blinkat, přešli jsme na masíčko a od té doby neblinkáme....

27.1.2019 19:38
saola

XXX.XXX.255.30

A víte, jaké briťácké granule a konzervy jsou ty úplně nejúžasnoucnější ze všech?

Ty, které psovi nikdy nekoupíte.

27.1.2019 19:41
Samik266

XXX.XXX.52.130

Uh,nevím nevím. Moc dobré zkušenosti nemám. Ale to bude jednou stranou asi těmi potížemi,co Samík má.

27.1.2019 20:09
Malkina

XXX.XXX.50.199

Když jsem dělala ve zveráku vyzkoušela jsem na našich psech skoro všechy granule co jsme měli.Nikdy nějak dlouhodobě takže podle toho nemůžu soudit-jen chutnalo/nechutnalo.Ale zaujaly mně granule Bento(dnes Opti life) protože s železnou pravidelností do nich lítaly masařky naklást vajíčka a muselo se to hlídat Dneska krmíme převážně masem a granule jen sem tam a to buďto ten Opti life nebo obyč tescosrajdy-psům je to šumák hlavně že to chřoupe.Teď měli sérii kohoutů a když to dostali asi čtvrtej den fakt koukali jakože zase kohout bléé

27.1.2019 20:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Samik266 napsal(a):
Uh,nevím nevím. Moc dobré zkušenosti nemám. Ale to bude jednou stranou asi těmi potížemi,co Samík má.

Můžu se zeptat: Samík je jméno, nebo samojed?

27.1.2019 20:15
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Když jsem dělala ve zveráku vyzkoušela jsem na našich psech skoro všechy granule co jsme měli.Nikdy nějak dlouhodobě takže podle toho nemůžu soudit-jen chutnalo/nechutnalo.Ale zaujaly mně granule Bento(dnes Opti life) protože s železnou pravidelností do nich lítaly masařky naklást vajíčka a muselo se to hlídat Dneska krmíme převážně masem a granule jen sem tam a to buďto ten Opti life nebo obyč tescosrajdy-psům je to šumák hlavně že to chřoupe.Teď měli sérii kohoutů a když to dostali asi čtvrtej den fakt koukali jakože zase kohout bléé

Jako...že by v těch granulích Bento bylo maso?

27.1.2019 20:28
Malkina

XXX.XXX.50.199

lesnížínka napsal(a):
Jako...že by v těch granulích Bento bylo maso?

Ať tam bylo co tam bylo masařky to vyhodnotily kladně Já už na tuhle havěť dám víc než na všechny recenze světa-jak to nechutná mouchám,plísni ani mravencům tak to taky nejím

27.1.2019 20:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Malkina napsal(a):
Ať tam bylo co tam bylo masařky to vyhodnotily kladně Já už na tuhle havěť dám víc než na všechny recenze světa-jak to nechutná mouchám,plísni ani mravencům tak to taky nejím

27.1.2019 21:07

Malkina napsal(a):

....prej kohout blééé...ani ten Pinďa už to nežere....
to je hnus Velebnosti

28.1.2019 10:03

saola napsal(a):
A víte, jaké briťácké granule a konzervy jsou ty úplně nejúžasnoucnější ze všech?

Ty, které psovi nikdy nekoupíte.

No, já jsem taky koupila štěněcí Brit premium, když jsem šla na první nákup do Zverimexu. Byl mi doporučen jako lepší střední třída. Pak jsem pročítala recenze na internetu a řešila, co s tím "šrotem".
Vyřešila jsem to přikoupením bezobilných granulí Essential Foods the Beginning, namíchala jsem to dohromady a krmím tou směsí. Psovi to vyhovuje, sem tam dostane na přilepšení vývar se zeleninou a ovesnými vločkami, kus syrové kuřecí kostry nebo kuřecí krk, 1-2x týdně tvaroh se syrovým vajíčkem, morkovou kost na hraní, kousek jablíčka, papriky, sušený chleba na křoupání...
Myslím, že pokud někdo krmí kombinovaně, tak se ty Britky využít dají, když tvoří jen část krmné dávky. Jsem ale majitelkou psa, kterému to tráví výtečně, nějaké průjmy vůbec neznáme, bez potíží strávil i ukořistěnou chcíplou myš.

31.1.2019 14:22
hanelbi

XXX.XXX.145.7

Osobně jsme měli vždycky dobré zkušenosti, ale je zkrátka potřeba to vyzkoušet. Co pes, to unikát, každému svědčí něco jiného. :) Podobné historky jako od nad12 je každopádně třeba brát hodně s nadhledem, příliš velkou výpovědní hodnotu to obvykle nemá, takhle si může každý vymyslet o kde kom kde co. :D

8.2.2019 14:37
TamaraMa

XXX.XXX.154.255

Dobrý den, my krmíme Britem Premium by Nature konkrétně těmito https://petdiscont.cz/produkt/278659-brit-premium-dog-by-nature-adult-xl-15kg.

8.2.2019 14:54
lupus4

XXX.XXX.205.61

Milá Tamaramo, Rostislavko, vezměte se s Terezou a dalšími "britexpertkami" za ruce a běžte už konečně, otravujete tu neskutečně blbým způsobem...

8.2.2019 15:08
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

lupus4 napsal(a):
Milá Tamaramo, Rostislavko, vezměte se s Terezou a dalšími "britexpertkami" za ruce a běžte už konečně, otravujete tu neskutečně blbým způsobem...

Je vidět, že už jste se naštval.
Já se Vám vůbec nedivím.......
Mně ty maketingové "sra*ky" taky lezou na nervy.

8.2.2019 15:42

TamaraMa napsal(a):
Dobrý den, my krmíme Britem Premium by Nature konkrétně těmito https://petdiscont.cz/produkt/278659-brit-premium-dog-by-nature-adult-xl-15kg.

..a teď tu o těch třech kůzlátkách.......

11.2.2019 19:35
hojka1

XXX.XXX.57.162

Já Brit nekupuji, vyhovují Maxovi více Essentials Foods Contour, protože měl nadváhu. Ale ty kupuji na internetu na happytails od veterinářky.

11.2.2019 20:21
saola

XXX.XXX.229.6

hojka1/tichustka/EmaN, co vaše smradlavá kočka?

Kolik dalších nicků ještě máte, chudinko?

Jak je to placené, taková ubohá reklama?

11.2.2019 20:59

saola napsal(a):
hojka1/tichustka/EmaN, co vaše smradlavá kočka?

Kolik dalších nicků ještě máte, chudinko?

Jak je to placené, taková ubohá reklama?

Škoda, že jsem nenakopírovala jednu diskuzi, kam jsem se nedávno při nějakém hledání proklikala. Úplně mimo téma, po kterém jsem pátrala, ale i tak mě ten pokec zaujal. Velmi. Přestřelka tupoňů, co dělají spemovací reklamu, a podle všeho jim to vůbec nedošlo. Přestože asi na 3 IP tam bylo více profilů. A jak se to tam snažilo!

5.3.2019 07:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

další bl.bka

5.3.2019 10:02
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já bych řekla, že dokola ta stejná.

5.3.2019 10:10
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Mně se tedy už z Britu omluvili za nevhodnost reklamy - a že zkusí zjednat nápravu, když jsem rušila členství v Brit klubu z důvodu, že mne ta reklamní masírka otravuje. Ale už na ně kašlu - tohle si mají ohlídat.

V Brit klubu jsem byla z důvodu výhodných slev pro nákup (útulky, rodina) a taky z důvodu sponzorství pro sportovní aktivity (hoopers atd.) - ale to už dávno nevyužíváme.

5.3.2019 10:59

Chtěla jsem před Vánoci nakoupit Brit do útulku. Vykašlala jsem se na to a koupila jinou značku, Briťákům už vydělat nenechám, nemají spamovat.

5.3.2019 11:43
malea

XXX.XXX.239.75

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chtěla jsem před Vánoci nakoupit Brit do útulku. Vykašlala jsem se na to a koupila jinou značku, Briťákům už vydělat nenechám, nemají spamovat.

Mám to stejně. Kvůli té deb*lní vlezlé spamovací reklamě jsem tak zhnusená, že jsem přestala kupovat ( a už nekoupím) Brit toulavým kočkám.

5.3.2019 11:50
GAELLE

XXX.XXX.101.141

tak my brit care do útulku vozíme. Je to lepší než nic.

5.3.2019 12:05
saola

XXX.XXX.255.46

Každý, kdo do svého příspěvku napíše to jméno, jim taky dělá pro vyhledávače další reklamu - dejte si na to pozor.
Navrhuji krycí název Šrot.

5.3.2019 12:15
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

GAELLE napsal(a):
tak my brit care do útulku vozíme. Je to lepší než nic.

Za cenu toho lepšího Šrotu seženete i Petkult .... když se bavíme o ceně 1100 Kč /12 kg. Akorát Petkult nemají v každém běžném zverimexu.

Ale si mají nějakou velkou propagační akci ..... náš zverimex je teď úplně zaplevelenej - suchý, konzervy.

5.3.2019 12:21
GAELLE

XXX.XXX.101.141

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Za cenu toho lepšího Šrotu seženete i Petkult .... když se bavíme o ceně 1100 Kč /12 kg. Akorát Petkult nemají v každém běžném zverimexu.

Ale si mají nějakou velkou propagační akci ..... náš zverimex je teď úplně zaplevelenej - suchý, konzervy.

ok tak příště nakoupím Petkult na netu. a čím budem krmit budoucího psa je zatím ve hvězdách. asi jako toho předchozího - kombinace syrového, vařeného, těstovin, rýže a granulí jiné značky než šrot

5.3.2019 16:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

malea napsal(a):
Mám to stejně. Kvůli té deb*lní vlezlé spamovací reklamě jsem tak zhnusená, že jsem přestala kupovat ( a už nekoupím) Brit toulavým kočkám.

Jenže kočky jsou vybíravé. Náš kocour jiné skoro nežere. Jen si zobne pár granulek a vrací se ke svým oblíbeným. Ty hyper super pak dojídá pes.

5.3.2019 17:11
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Šrotpremium nebo jak se to jmenuje...
Premium, superpremium = označení granulí Šrot.........
Ti by nevěděli, co je kvalitní krmivo, i kdyby jim to někdo do hlavy narval............
Neskutečné. Hrůza a děs .
Šrotexperti napíší pochvalné recenze od Šrotu, přečtou to nezkušení "chovatelé" a ti to rozešlou zase dál.............
No a závěr je, že si Šrot vydělává miliardy.
Fakt smutné.....

6.3.2019 08:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Šrotpremium nebo jak se to jmenuje...
Premium, superpremium = označení granulí Šrot.........
Ti by nevěděli, co je kvalitní krmivo, i kdyby jim to někdo do hlavy narval............
Neskutečné. Hrůza a děs .
Šrotexperti napíší pochvalné recenze od Šrotu, přečtou to nezkušení "chovatelé" a ti to rozešlou zase dál.............
No a závěr je, že si Šrot vydělává miliardy.
Fakt smutné.....

Vaše rozhořčení je chvályhodné. Ano, naši miláčci by měli dostávat to nejlepší. Ale i tyto granule jsou pro některé pejsky vrchol luxusu. Viděl/a jste, co mají,a někdy ani nemají, někteří psy v miskách? Asi ne ve městě, tam jsou vevnitř, ale pokud máte možnost kouknout na vsi, z čeho a co někteří pejsci baští. Nezastávám se granulí, reklamu nemám ráda, jen to berte z více stran.

6.3.2019 10:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mě Brit nevadí. Sice tím krmim, jen když vyhrajeme na závodech, ale jako jedni z mála dlouhodobě sponzorují psí akce, a dávají hezký ceny - takže pokud dělají něco pro sport a kynologickou činnost v ČR, tak ode mě mají palec nahoru

Když oslovíte o sponzoring jinou firmu, tak se všichni kroutí jak pochcaní slimáci

6.3.2019 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Mě Brit nevadí. Sice tím krmim, jen když vyhrajeme na závodech, ale jako jedni z mála dlouhodobě sponzorují psí akce, a dávají hezký ceny - takže pokud dělají něco pro sport a kynologickou činnost v ČR, tak ode mě mají palec nahoru

Když oslovíte o sponzoring jinou firmu, tak se všichni kroutí jak pochcaní slimáci

Jo je fakt, že ze závodů máme taky často granule, pamlsky, pamlskovníky a další věci od britu. Dřív jsem těmi granulemi i krmila. Dodnes kupuji od britu psí salám.

Ale ty reklamy tady jsou fakt otravný...

6.3.2019 10:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Jo je fakt, že ze závodů máme taky často granule, pamlsky, pamlskovníky a další věci od britu. Dřív jsem těmi granulemi i krmila. Dodnes kupuji od britu psí salám.

Ale ty reklamy tady jsou fakt otravný...

Já jsem Brit Care přikrmovala k masu 3 vrhy, a bylo to v pohodě. Pak jsem přešla na bezobilnou Farminu, ale ta je pro nové majitele většinou špatně dostupná. Teď už z Britu kupuju jen ty salámy na stopy (to jsou jediné, ze kterých se mi psi nepo ... 💩)

6.3.2019 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Já jsem Brit Care přikrmovala k masu 3 vrhy, a bylo to v pohodě. Pak jsem přešla na bezobilnou Farminu, ale ta je pro nové majitele většinou špatně dostupná. Teď už z Britu kupuju jen ty salámy na stopy (to jsou jediné, ze kterých se mi psi nepo ... 💩)

Já měla retrívra jen na Brit Care a byli to jediné granule z mnoha, které mu sedli. Pak jsem tím nějakou dobu krmila i současného psa a prospíval, ale potom po nich začal neskutečně prdět , takže jsme přešli na jiné. Ale salámy kupuji taky pořád a používám na cvičení.

6.3.2019 17:25
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

sisi58 napsal(a):
Vaše rozhořčení je chvályhodné. Ano, naši miláčci by měli dostávat to nejlepší. Ale i tyto granule jsou pro některé pejsky vrchol luxusu. Viděl/a jste, co mají,a někdy ani nemají, někteří psy v miskách? Asi ne ve městě, tam jsou vevnitř, ale pokud máte možnost kouknout na vsi, z čeho a co někteří pejsci baští. Nezastávám se granulí, reklamu nemám ráda, jen to berte z více stran.

No.... Tak ségra dávala psu krupici.......
Ale tak snad když si o krmivu pro psy nic nepřečtou, tak proč si je pořizují?

6.3.2019 18:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
No.... Tak ségra dávala psu krupici.......
Ale tak snad když si o krmivu pro psy nic nepřečtou, tak proč si je pořizují?

"Nechcete štěně, chlap je jinak utopí,už má ta naše čuba letos druhý vrh,co porád s tím?!"

2.9.2019 10:26
tichustka

XXX.XXX.126.100

My jsme tedy s Britem naprosto spokojení. Krmím jím všechny své psy několik let a sedli i alergikům. Na cvičení jsem si oblíbila tyto jejich pamlsky https://krmivo-brit.cz/cs/produkty/psi/334581-brit-care-dog-functional-snack-immunity-insect

2.9.2019 11:29

tichustka napsal(a):
My jsme tedy s Britem naprosto spokojení. Krmím jím všechny své psy několik let a sedli i alergikům. Na cvičení jsem si oblíbila tyto jejich pamlsky https://krmivo-brit.cz/cs/produkty/psi/334581-brit-care-dog-functional-snack-immunity-insect

Teď to čtu, pamlsky z hmyzu, opravdu to pes potřebuje?

2.9.2019 11:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Náš pes nežere žádné pamlsky, třeba by mu tyhle chutnaly?!

2.9.2019 11:36

tak když je to treba alergik na všechno ostatni maso?

Chipy

2.9.2019 16:10
Chipy

XXX.XXX.27.239

tak když je to treba alergik na všechno ostatni maso?

A co ten pes potom jí?

2.9.2019 17:39

Chipy napsal(a):
A co ten pes potom jí?

Co muze a po cem nema reakci.
Vsak uz se vyrabi i vegetarianske a veganske granule.

2.9.2019 17:58

Co muze a po cem nema reakci.
Vsak uz se vyrabi i vegetarianske a veganske granule.

Jo, to vím, už mně to aktivisti z ochrany zvířat doporučovali. Ale já si taky ráda dám maso a psy alergiky nemám. Možná je ten hmyz příprava na to, až nás bude hodně a maso nebude stačit. Doufám, že toho se už nedožiju :-)

2.9.2019 21:50
lupus4

XXX.XXX.205.61

2.9.2019 22:53

lupus4 napsal(a):
mne by jen zajímalo, co tam z těch suprčupr surovin tak smrdí

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/tovarna-zvireci-krmivo-chrastany-zlicin-aplikace-zapach_1902230704_anj

No my jezdíme na Ruzyň k nádraží na točenou, když je extrémní vedro a dobrovolně se nevenčí. Jednou jsem to protáhla o zastávku vedle na konec Zličína a patrně byl příznivý vítr. Fakt hnus, bydlet bych tam nechtěla. To radši budu žít u sušárny barfu, z toho mi smrdí akorát sušená zelenina ve stylu "vegeta", maso a bylinky celkem voní.

3.9.2019 06:28

To radši budu žít u sušárny barfu

a to je co, prosim?

3.9.2019 06:54

To radši budu žít u sušárny barfu

a to je co, prosim?

Jako sušený BARF bývají označované Yoggies a podobné granule, takže odhaduju, že Ollie myslela toto.

3.9.2019 08:06

Suseny barf je oxymoron

3.9.2019 22:10

Jako sušený BARF bývají označované Yoggies a podobné granule, takže odhaduju, že Ollie myslela toto.

Myslím třeba tohle.

https://www.bohemiapetfood.cz

Párkrát jsem zkoušela domácí "vegetu", maso suším běžně. Hovězí pro oba, ale přiznávám, že zrovna to půl na půl pro mazla bez šance, sežeru většinu. Nicméně v odéru není rozdíl, ty jeho směsky opravdu voní stejně. Naštěstí i jemu, i když psi zpravidla upřednostňují smrady.

4.9.2019 07:02

Myslím třeba tohle.

Párkrát jsem zkoušela domácí "vegetu", maso suším běžně. Hovězí pro oba, ale přiznávám, že zrovna to půl na půl pro mazla bez šance, sežeru většinu. Nicméně v odéru není rozdíl, ty jeho směsky opravdu voní stejně. Naštěstí i jemu, i když psi zpravidla upřednostňují smrady.

Zajímavý, asi vyzkouším. Taky bych si dala :-)

4.9.2019 10:14
Zdenka40

XXX.XXX.67.103

Kupuju granule Brit už pár let a za mě jsou nejlepší na trhu! Mají vysoký obsah masa a vitamíny, ale hlavně psům moc chutná.

4.9.2019 10:24
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zdenka40 napsal(a):
Kupuju granule Brit už pár let a za mě jsou nejlepší na trhu! Mají vysoký obsah masa a vitamíny, ale hlavně psům moc chutná.

Nemají. Na trhu jsou mnohem lepší.
Navíc kvůli vašim "skrytým" reklamám jsem už z této značky tak otrávený, že bych ji nekoupil. Pokud nemáte sami pocit, že kvalita prodává, a musíte se uchylovat k těmto praktikám...
Už před lety mi vaši prodejci lhali o složení konzerv a granulí, i nápisy na obalech byly hodně zavádějící a lživé. Proto této značce už nevěřím.

4.9.2019 10:27
PumaCZ

XXX.XXX.251.161

Myslím třeba tohle.

To vypada dobre. Mate s timto krmivem nekdo zkusenosti? Kolik toho pes cca sezere?
Na webu jen pisi, ze 1kg suseneho barfu je jako 5kg cerstveho. Predpokladam tedy, ze se krmi stejne mnozstvi jako barfu deleno peti?

Edit: Nejak se mi tomu nechce verit. Psovi bych podle barf kalkulacky mela denne podat 650g barfu, takze tohoto vyrobku by melo byt jen 130g? I po zaliti vodou to jiste neda ani pul kila. To by me tedy Hachi hladem brzy sezral :))

4.9.2019 10:58

Zdenka40 napsal(a):

Kde v nich máte to maso?

4.9.2019 11:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Myslím třeba tohle.

To jste mi něco ukázala. Už se v tom vrtám hodinu.
Myslím, že štěňátko má právě vybraný dárek k vánocům. :)

4.9.2019 11:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To Bohemia pet food vypadá fakt zajímavě, jen mě taky trochu zaráží to dávkování, přijde mi to hrozně málo.

4.9.2019 11:47
PumaCZ

XXX.XXX.251.161

Tak my uz mame objednanou petikilovku Acka a kilovku prilohu plus mlsky :))

4.9.2019 11:50
PumaCZ

XXX.XXX.251.161

marcelaamax napsal(a):
To Bohemia pet food vypadá fakt zajímavě, jen mě taky trochu zaráží to dávkování, přijde mi to hrozně málo.

Volala jsem tam a davkovani je jako barf - 1-2% z celkove hmotnosti psa, takze pro naseho vorecha to vychazi pul kila na den bez vody, coz je dost. Ale pan rikal, ze se to da bez problemu s cimkoliv kombinovat, takze to pak az tak strasne nevychazi :)
Zkusime a uvidime.

4.9.2019 11:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
Volala jsem tam a davkovani je jako barf - 1-2% z celkove hmotnosti psa, takze pro naseho vorecha to vychazi pul kila na den bez vody, coz je dost. Ale pan rikal, ze se to da bez problemu s cimkoliv kombinovat, takze to pak az tak strasne nevychazi :)
Zkusime a uvidime.

Hachi už má 50 kg? . No přemýšlím, že to taky vyzkouším

4.9.2019 12:05

a davkovani je jako barf - 1-2% z celkove hmotnosti psa

ale tohle je davka pro dospeleho psa bez zateze...

4.9.2019 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

a davkovani je jako barf - 1-2% z celkove hmotnosti psa

ale tohle je davka pro dospeleho psa bez zateze...

A pro dospělého psa v zátěži je dávka jaká? :-)

4.9.2019 12:27

marcelaamax napsal(a):
A pro dospělého psa v zátěži je dávka jaká? :-)

klidne 3-4% v zime i vice.
a tohle je podvyzivene stene navíc

4.9.2019 12:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Teď jsem nějak úplně mimo, které je to podvyživené štěně?

4.9.2019 12:33

marcelaamax napsal(a):
Teď jsem nějak úplně mimo, které je to podvyživené štěně?

puma cz ma stene po operaci

4.9.2019 12:38
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No, ono to dávkování je celé takové alternativní, protože ME, která je uvedená u toho Archibald, je 358 kcal/100 g. To např. NaD granule mají běžně přes 400 kcal/100 g. A když uvážím, že padesátikilový pes by měl dle tabulek mít 305 - 540 g NaD denně, tedy v průměru skoro jedno to procento, pak bych u toho sušeného masa uvažovala spíš o vyšší spotřebě, blíž k těm dvěma procentům.
Ale na pamlsky to bude ideální.

4.9.2019 15:53
PumaCZ

XXX.XXX.251.161

marcelaamax napsal(a):
Hachi už má 50 kg? . No přemýšlím, že to taky vyzkouším

nn, cca 25 kg. Od posledni navstevy veta jsme ho nevazili :)

(25/100)x2= 0,5 kg :))

4.9.2019 16:22
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Zdenka40 napsal(a):

je vidět že přehled co je na trhu moc nemáte a pokud to má být reklama tak blbá

4.9.2019 17:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Zdenka40 napsal(a):

nejlepší na trhu asi nebudou, možná v rámci ceny snad.........ale je fakt že psům chutnají a problémy většinou nemají se zácpou či průjmem. Každý musí najít co jeho psu sedne - ať už to jsou granule nebo "barf"

4.9.2019 20:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zdenka40 napsal(a):

Tomu sama nevěříte!
Ty vaše granule jsou tak úžasné, že v okolí výrobního podniku se nedá žít při otevřených oknech, jaký je tam smrad.
Granule, co mám doma, docela voní. Britky nikoli.

4.9.2019 22:55

K tomu "sušenému BARFu":

12 kg pes dostává cca 100 g denně kompletky, přes den se dožírá zeleninou a sem tam něco ve stylu ultrasmrad - střívko za čištění zubů, úplatek (nebo spíš rituál) při odchodu apod. Přílohu tak nějak na dno misky, kolikrát to do sebe cpe skoro suché (ten tanec pod linkou se nedá vydržet, viz foto), ale pak si ještě adekvátně lokne vody.

to varaxi

Já jsem z toho úplně na větvi. Postupně buduji archivek receptur a když nově přidali sušené kozí mléko, tak mě úplně položili. Už aby ty aktuální zásoby vdechnul. A nejvtipnější byl slečna při vyzvedávání.

"Dobrý den, já tady mám ten sušený barf."

Pohled do papírů: "Hm, hm, ale já tady vidím jen nějakou Mňamku 01 a K masu."

"No dyť jó, to je přesně ono!"

4.9.2019 23:06

Musím říct, že namíchaná příloha je pro mě top. Pes stejně řeší v první řadě maso, to mám okoučované. Nej otrava byla právě ta zelenina + sem tam nějaký sacharid. Tady si to namíchám komplet s adekvátně nízkým procentem dýně a už mu po jídle strčím do tlamy tak akorát půlku okurky (bez kalorií, voda) a neotravuj. Akorát tedy do přílohy ve finále hodím ledovou kostku z vývaru. To mám v mrazáku pořád, kvůli sportu.

4.9.2019 23:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Markéta80 napsal(a):
je vidět že přehled co je na trhu moc nemáte a pokud to má být reklama tak blbá

hodně blbá, slečna má po banu asi nový nick
to, že rozumu moc nepobrala, je jasné, ale vytrvalost má

6.9.2019 14:11
tero

XXX.XXX.237.132

Já jen k tomu masu v granulích. Myslím si, že i ty " nejlepší " značky nedají do granulí prsíčka, stehýnka atd. Ale na druhou stranu, jen svalovina psu nestačí, takže to čemu říkáme odpad, je možná pro psa výhodnější. Jsou tam šlachy, chrupavky, možná i kosti , střeva atd. Doma taky jistě nekrmíte psy svíčkovou, ale dáte vše co doma z masa okudláte.

6.9.2019 15:01
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jsou tam šlachy, chrupavky, možná i kosti , střeva atd.
spečený do šílenýho bobku...a konzervanty

jistě nekrmíte psy svíčkovou, ale dáte vše co doma z masa okudláte.

jj, ALE přesně vidím a VÍM kolik a CO jim dám

2.10.2019 09:38
Miškaa

XXX.XXX.198.40

Ahojte. jaké máte zkušenosti s krmivem BRIT? přešli jsme teď na něj, a zatím pohoda, ale zajímají mě zkušenosti ostatních, co užívají dlouho... Děkuji :)

2.10.2019 12:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

jsi další z "nezávislých" propagátorek, nebo jen hloupá ?
jen ty nejhorší - svým psům bych to nikdy neudělal, krmit je takovým šuntem...

Ty vaše granule jsou tak úžasné, že v okolí výrobního podniku se nedá žít při otevřených oknech, jaký je tam smrad.

to je určitě z těch suprčupr "zdravejch" ingrediencí

2.10.2019 17:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Miškaa napsal(a):
Ahojte. jaké máte zkušenosti s krmivem BRIT? přešli jsme teď na něj, a zatím pohoda, ale zajímají mě zkušenosti ostatních, co užívají dlouho... Děkuji :)

Možná by ty granule mohli zemědělci sypat místo Stutoxu do myších děr. Měly by konečně to správné a jedině vhodné využití.
Ke krmení psů se totiž nehodí.

2.10.2019 18:31

sisi58 napsal(a):
Možná by ty granule mohli zemědělci sypat místo Stutoxu do myších děr. Měly by konečně to správné a jedině vhodné využití.
Ke krmení psů se totiž nehodí.

Potvrzuji, že myším granule moc chutnaj....když jsem s nima krmila, tak se prokousaly do pytle, co byl ve sklepě a evidentně si pochutnávaly Takže by jim mohli dát přednost před sežráním úrody zemědělcům.

2.10.2019 18:37
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Letos jsem měla několikrát v garáži myš(poznáno podle smradu) buď tam vlezla otevřenýma dveřma(celé léto¨) či tam utekla kočce. Nikdy tam nebyla moc dlouho, naštěstí ji brzy chytí, ale divné - na granule, které jsou tam normálně v krabici a origoš pytli na zemi...nikdy nevlezla. Asi nemám ty ,,správné" granule

2.10.2019 19:10

lesnížínka napsal(a):
Letos jsem měla několikrát v garáži myš(poznáno podle smradu) buď tam vlezla otevřenýma dveřma(celé léto¨) či tam utekla kočce. Nikdy tam nebyla moc dlouho, naštěstí ji brzy chytí, ale divné - na granule, které jsou tam normálně v krabici a origoš pytli na zemi...nikdy nevlezla. Asi nemám ty ,,správné" granule

Myši by totiž kupovaly Brita .

No ale teď beze srandy.....jako poslední tři roky mě myši v baráku docela trápěj, na podzim se stahujou do garáže a kolem trubek i do sklepa, letos jsem dokonce odchytávala myši i v obýváku......bohužel kočka-myšilovka se současnou fenou nepřichází do úvahy a já nejsem typ, že bych myši trývila nebo nastražila klasické "zabíjecí" pastičky, takže chytám do sklopců a do těch drátěných pastí, co do nich myš vleze, ale ven to už nejde...."skladuju" je ve sklepě v akváriu a když je jich víc, tak je prostě naložim a vyvezu mimo civilizaci........neustále ale řeším, co atraktivního pro myšky do pastí dát...a teď mě zrovna napadlo, že bych mohla koupit pytlík Brita...

2.10.2019 19:17

Myši by totiž kupovaly Brita .

No ale teď beze srandy.....jako poslední tři roky mě myši v baráku docela trápěj, na podzim se stahujou do garáže a kolem trubek i do sklepa, letos jsem dokonce odchytávala myši i v obýváku......bohužel kočka-myšilovka se současnou fenou nepřichází do úvahy a já nejsem typ, že bych myši trývila nebo nastražila klasické "zabíjecí" pastičky, takže chytám do sklopců a do těch drátěných pastí, co do nich myš vleze, ale ven to už nejde...."skladuju" je ve sklepě v akváriu a když je jich víc, tak je prostě naložim a vyvezu mimo civilizaci........neustále ale řeším, co atraktivního pro myšky do pastí dát...a teď mě zrovna napadlo, že bych mohla koupit pytlík Brita...

Myší je až až, ty zabijeci pasti jsou rychlé a účinné. Taky nás to poslední dva roky trápí, občas nakraci až do domu a občas to tu připomíná ten film "hon na myš", nicméně já jsem v tomto nekompromisní, radši rychlá snad bezbolestná smrt pri jídle než to chytat, někde vozit a za týden je mít zpátky. Ale aspoň mě naučily schovávat pečivo a vůbec všechno tak, ať se k tomu nedostanou.

2.10.2019 19:46

Myší je až až, ty zabijeci pasti jsou rychlé a účinné. Taky nás to poslední dva roky trápí, občas nakraci až do domu a občas to tu připomíná ten film "hon na myš", nicméně já jsem v tomto nekompromisní, radši rychlá snad bezbolestná smrt pri jídle než to chytat, někde vozit a za týden je mít zpátky. Ale aspoň mě naučily schovávat pečivo a vůbec všechno tak, ať se k tomu nedostanou.

No já jsem na tohle prostě d e b i l (to mě teda překvapilo, že tohle slovo bylo označeno jako vulgarismus)....jako ono stejně ty myši nakonec venku něco sežere, ale já to prostě zabíjet nemůžu........
Jako pokud by mi je zabíjela kočka, tak by mi to nevadilo...to mi přijde, že je to prostě příroda, ale smrtící pasti.....jako já se ani nepohoršuju, že je lidi používaj, přijde mi to normální, ale když u mě přijde na "lámání chleba" tak to prostě nastražit nedokážu

2.10.2019 20:10
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No já jsem na tohle prostě d e b i l (to mě teda překvapilo, že tohle slovo bylo označeno jako vulgarismus)....jako ono stejně ty myši nakonec venku něco sežere, ale já to prostě zabíjet nemůžu........
Jako pokud by mi je zabíjela kočka, tak by mi to nevadilo...to mi přijde, že je to prostě příroda, ale smrtící pasti.....jako já se ani nepohoršuju, že je lidi používaj, přijde mi to normální, ale když u mě přijde na "lámání chleba" tak to prostě nastražit nedokážu

Mám to naprosto stejně Nastražit na zvíře něco, čím ho zabiju? Z toho bych do konce života neměla klidné spaní...

4.10.2019 20:38

Proti tomu, co dělá s myší kočka, je jedna za uši a konec velmi milosrdná smrt. Váš odpor k pastičkám mi přijde poněkud pokrytecký.

4.10.2019 23:56

Proti tomu, co dělá s myší kočka, je jedna za uši a konec velmi milosrdná smrt. Váš odpor k pastičkám mi přijde poněkud pokrytecký.

A nejen kočka. Naše nejmilejší ségra pořád bušila tlapkou do hromady kamení. Po 10 min. jsme se byli podívat. Myška v krvi, to by byla lepší ta pastička.

5.10.2019 09:53

lesnížínka napsal(a):
Mám to naprosto stejně Nastražit na zvíře něco, čím ho zabiju? Z toho bych do konce života neměla klidné spaní...

A jíte maso? A víte, jak se zabíjejí zvířata na jatkách?

5.10.2019 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A jíte maso? A víte, jak se zabíjejí zvířata na jatkách?

Ano jím a vím. Jsou lidi, co to jdou dělat a nevadí jim to. Nebudu je hodnotit, je to jejich věc, ale já se k ničemu takovému neuchýlím a jsem si naprosto jistá, že kdybychne neměla na vybranou, maso bych jíst přestala. Také třeba nepůjdu nikdy hlídat děti, protože je nemusím. V životě máme na výběr. A nenechám si vnutit cokoliv. Nevzít život nikomu - je moje přesvědčení a rozhodnutí. Já nemám žádné právo rozhodovat o něčím životě. Ať už je to třeba myš.

5.10.2019 11:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

lesnížínka napsal(a):
Ano jím a vím. Jsou lidi, co to jdou dělat a nevadí jim to. Nebudu je hodnotit, je to jejich věc, ale já se k ničemu takovému neuchýlím a jsem si naprosto jistá, že kdybychne neměla na vybranou, maso bych jíst přestala. Také třeba nepůjdu nikdy hlídat děti, protože je nemusím. V životě máme na výběr. A nenechám si vnutit cokoliv. Nevzít život nikomu - je moje přesvědčení a rozhodnutí. Já nemám žádné právo rozhodovat o něčím životě. Ať už je to třeba myš.

Souhlasím. Kdybych se přivdala na statek, zvířata by tam umírala stářím, nikoli pod kudlou.

5.10.2019 11:30

lesnížínka napsal(a):

Taky jím, jen jsem se chtěla ujistit, jestli nejste vegan :-)
Já teda se zabíjením myší nemám problém. Teda ne že bych běhala s lopatou po zahradě, ale pastičky máme skoro všude. Tady je to prostě už myší kalamita a jinak to nejde. Když vám vlezou do baráku a proháněji se po obýváku, lezou do květináču, máte toho tak právě dost. Ani psům už nebráním, aby je zabíjeli. Jen doufám, že tady nikdo z těch soukromých zemědělců nebude aplikovat na pastviny žádné jedy, to by se mně fakt nelíbilo.

5.10.2019 13:06

Pokrytecký??......prostě každej to máme jinak, nepsala jsem, že odsuzuju lidi, co chytaj myši do klasických pastiček, opravdu nebudu tady dělat nějakou kampaň..nezabíjejte myši nebo kdo nechytá myši do skopců, tak je saďour, ale já to prostě nedám....nic víc nic míň a myslím, že není moje občanská povinnost mnou odchycené myši zabíjet.
Někdo třeba zabije i pavouka, co najde doma, to taky nedělám. A nějaké argumenty, že třeba u pavouka je to v pořádku, protože je pavouk užitečný a myš je škůdc, mi přijdou irelevantní.

Každej jsme nějakej .

5.10.2019 13:10

když ty myšičky mají krásná korálková očička.....

5.10.2019 13:40

když ty myšičky mají krásná korálková očička.....

No jako možná je to z vaší strany ironie....přes písmenka to nepoznám, ale fakty taková očíčka mají

5.10.2019 13:48

není sardullah, není
jako vrchní odnašeč hlodavců jsem se něco nahleděla do těch korálků při promluvě, že už je dobře a ať si dá pro příště větší pozor

5.10.2019 14:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

není sardullah, není
jako vrchní odnašeč hlodavců jsem se něco nahleděla do těch korálků při promluvě, že už je dobře a ať si dá pro příště větší pozor

Mám to stejně Vždyť ta myška je neskutečně roztomilé zvířátko! Jistě, kočku chválím a podporuju v lovu...ale pokud s myší přijde, pochválím a zdrhám(pokud se mi nepovede zdrhnout dřív, než mne uvidí ) Když jsem včera šla na pole pro červenou řepu a místo ní, jsem tam našla jen prázdné slupky nad desítkou hraboších děr...jsem nadávala jak špaček, ale nikdy bych jim neublížila...taky musí něco žrát no
Mamka na starém domku u báby chytá do pastiček. Minule s 6.letou vnučkou (z Prahy ) šly kontrolovat pastičky. Hele, chytla se potvora. A Ela: hmm babi, ale moc pěkné to teda není...

7.10.2019 18:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A nejen kočka. Naše nejmilejší ségra pořád bušila tlapkou do hromady kamení. Po 10 min. jsme se byli podívat. Myška v krvi, to by byla lepší ta pastička.

No Cooper je taky docela "tyran" co se myší týče. S nadšením je chytá po louce a příkopech, pak si s myší hází, "fackuje ji", skáče na ní z výška tlapkama atd.... A snad by ji ani nezabil a takhle by ji mučil dloho - zabije ji až v případě, když mu řeknu, že jdeme dál - jednou "žvejkne", vyplivne a běží dál....

7.10.2019 18:25

marcelaamax napsal(a):
No Cooper je taky docela "tyran" co se myší týče. S nadšením je chytá po louce a příkopech, pak si s myší hází, "fackuje ji", skáče na ní z výška tlapkama atd.... A snad by ji ani nezabil a takhle by ji mučil dloho - zabije ji až v případě, když mu řeknu, že jdeme dál - jednou "žvejkne", vyplivne a běží dál....

Tak tetina haskounka teda byla milosrdná, ona chytala na louce myši spíš jako kočka...číhala bez hnutí u díry a pak to byla rychlá akce a myš mrtvá.

7.10.2019 22:10

ona chytala na louce myši spíš jako kočka...číhala bez hnutí u díry a pak to byla rychlá akce a myš mrtvá.

kocky umi byt pekne krute - nezabijeji ani omylem jen takhle rychle

8.10.2019 08:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak tetina haskounka teda byla milosrdná, ona chytala na louce myši spíš jako kočka...číhala bez hnutí u díry a pak to byla rychlá akce a myš mrtvá.

Máme taky lovce myší a jejich smrt je rychlá. Naštěstí tu zemědělci nerozhazují jedy.

8.10.2019 10:30

ona chytala na louce myši spíš jako kočka...číhala bez hnutí u díry a pak to byla rychlá akce a myš mrtvá.

kocky umi byt pekne krute - nezabijeji ani omylem jen takhle rychle

No myslela jsem spíš to číhání....nevím jak to dělají ostatní psi, moje čuba chytne myš vždycky někde náhodně mimo díru, žádný číhání, prostě normálně jde a pak akce a pak....no už jsem si zvykla, že nemá smysl běžet hlodavce zachránit, protože ona zabíjí teda taky na první dobrou.........nejvíc je mi líto mladých kosáků, co vylítnou z hnízda, ale ještě jim to lítání nejde tak dobře a fena je drapne.......

8.10.2019 11:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

No myslela jsem spíš to číhání....nevím jak to dělají ostatní psi, moje čuba chytne myš vždycky někde náhodně mimo díru, žádný číhání, prostě normálně jde a pak akce a pak....no už jsem si zvykla, že nemá smysl běžet hlodavce zachránit, protože ona zabíjí teda taky na první dobrou.........nejvíc je mi líto mladých kosáků, co vylítnou z hnízda, ale ještě jim to lítání nejde tak dobře a fena je drapne.......

Ta doba, po kterou se musí kosi učit není zas tak dlouhá, aby nešlo psa hlídat. V této kauze jsem na straně kosů/jiných mlaďochů.
Majitelé psů/lovců a koček by měli v tuto dobu svá zvířata držet zkrátka. Psů i koček je hodně. Ptáků málo.

8.10.2019 11:09

sisi58 napsal(a):
Ta doba, po kterou se musí kosi učit není zas tak dlouhá, aby nešlo psa hlídat. V této kauze jsem na straně kosů/jiných mlaďochů.
Majitelé psů/lovců a koček by měli v tuto dobu svá zvířata držet zkrátka. Psů i koček je hodně. Ptáků málo.

Myší je taky hodně
Ptáků je opravdu málo, takže chráníme a krmíme.

8.10.2019 11:52

sisi58 napsal(a):

No nemyslím si, že jsem nějakej ignorant, co se kosů týče, často mlaďochy ještě v hnízdě přikrmuju žížalkama, vloni jsme společně odchovali dokonce paterčata....no hlídat opravdu nezvládám, protože nejsem nonstop doma a pesani mají volný přístup na zahradu......a chlapi se mi na nějaký hlídání kosáků můžou víte co....krajcvajc.

8.10.2019 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Holky s těma ptákama..jak kde teda. Ne, že by jsme je nechránili, nekrmili(tedy snaha byla, kašlou na to ) Ale od doby, kdy vzrostla zahrada a je to pro ptáky ráj(co se úkrytů i jídla týče) máme doslova ptačí kalamitu Ráda je pozoruju, je to úžasné, jak je tu živo, ale nesklidím nic, co nezakryju, všechno je jejich. I broskve, kdybych neobalila záclonama, tak nemám z těch pár kusů žádnou. Ostatní ovoce na velkých stromech jsem jim nechala..

8.10.2019 12:02
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No nemyslím si, že jsem nějakej ignorant, co se kosů týče, často mlaďochy ještě v hnízdě přikrmuju žížalkama, vloni jsme společně odchovali dokonce paterčata....no hlídat opravdu nezvládám, protože nejsem nonstop doma a pesani mají volný přístup na zahradu......a chlapi se mi na nějaký hlídání kosáků můžou víte co....krajcvajc.

My jsme několik generací odchovali na kočičích granulích, protože si vychytrale udělali hnízdo na pergole nad nima. Zajímavé je, že nějak dobře, protože je kočka nedokázala vychytat. Nějaký mrtvý se objeví, max. tak dva ročně. Mnohem víc je to drozdů a ještě mnohem víc se zabije o sklo - to je někdy i několik měsíčně. Minulý týden jsem zase jednoho drozda sbírala pod oknem. Naštěstí jich to ještě i hodně,,rozchodí" - jen je musím odnést dřív, než to zjistí kočka.

8.10.2019 12:04

lesnížínka napsal(a):
Holky s těma ptákama..jak kde teda. Ne, že by jsme je nechránili, nekrmili(tedy snaha byla, kašlou na to ) Ale od doby, kdy vzrostla zahrada a je to pro ptáky ráj(co se úkrytů i jídla týče) máme doslova ptačí kalamitu Ráda je pozoruju, je to úžasné, jak je tu živo, ale nesklidím nic, co nezakryju, všechno je jejich. I broskve, kdybych neobalila záclonama, tak nemám z těch pár kusů žádnou. Ostatní ovoce na velkých stromech jsem jim nechala..

Teda já mám na zahradě docela slušný hejno vrabčáků, pár kosích hnízd a samozřejmě sýkorky, v létě hlavně k večeru se nad naší zahradou koncetrují jiřičky a vlašťovky...ty u mě teda nehnízdí, ale pijí z bazénu....
Ptáky defakto přikrmuju celoročně a mám radost, že je v zahradě z tohoto pohledu živo.

8.10.2019 12:08

lesnížínka napsal(a):

U nás na zahradě je jich taky hodně. Ale já si myslím, že je to právě proto, že manžel jim skoro celej rok sype do krmítka zrní, tak se vrací.
Broskve a švestky byly to jediný, co jsme letos měli, višně letos nebyly vůbec a jabka malý a málo.

8.10.2019 16:46
tero

XXX.XXX.236.230

lupus4 napsal(a):
Jsou tam šlachy, chrupavky, možná i kosti , střeva atd.
spečený do šílenýho bobku...a konzervanty

jistě nekrmíte psy svíčkovou, ale dáte vše co doma z masa okudláte.

jj, ALE přesně vidím a VÍM kolik a CO jim dám

To jistě ano, ale když někdo chce krmit granulema, tak by si neměl představovat, že tam bude svíčková...

8.10.2019 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

tero napsal(a):
To jistě ano, ale když někdo chce krmit granulema, tak by si neměl představovat, že tam bude svíčková...

Pročpak ne? Trochu přeháním.
Třeba psí konzervy mají víc a viditelnějšího masa, než pro lidi. Takže pokud nekupujete granule Brit, ale ty fajnovější, určitě tam bude víc masa, než třeba v levných párcích.

10.10.2019 08:37

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prazane-zmapovali-kde-je-citit-krmivo-starostove-mluvi-i-o-u/r~93213b24ea9311e98776ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Mají nejpokročilejší čištění zápachu v Evropě.....jak to musí smrdět ještě před tím čištěním?

10.10.2019 10:51
balisek

XXX.XXX.79.55

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/prazane-zmapovali-kde-je-citit-krmivo-starostove-mluvi-i-o-u/r~93213b24ea9311e98776ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Nemohu soudit, zda továrna smrdí nebo nesmrdí. Nicméně fabrika zde stojí od roku 1994. Bytová výstavba kolem tedy vznikala v době, kdy výrobní linky Vafo běžely už pěkných let a předpokládám, že technologie na odstraňování zápachu v té době zdaleka nebyly tak pokročilé jako dnes. Problém bych tedy hledala spíše na straně developerů a těch, kteří výstavbu v těsné blízkosti provozu povolili.

A pokud jde o majitele nemovitostí - vědomě si koupit dům nedaleko fabriky, kde se nakládá se živočišnými produkty a pak si stěžovat, že smrdí je totéž jako stavět u záplavové oblasti a pak si stěhovat na velkou vodu.

PS: Kdysi za socialismu jsem chodila do masokombinátu pro levné zbytky pro psa. Ano, kde se pracuje s masem, je to cítit.

10.10.2019 21:51

balisek napsal(a):
Nemohu soudit, zda továrna smrdí nebo nesmrdí. Nicméně fabrika zde stojí od roku 1994. Bytová výstavba kolem tedy vznikala v době, kdy výrobní linky Vafo běžely už pěkných let a předpokládám, že technologie na odstraňování zápachu v té době zdaleka nebyly tak pokročilé jako dnes. Problém bych tedy hledala spíše na straně developerů a těch, kteří výstavbu v těsné blízkosti provozu povolili.

A pokud jde o majitele nemovitostí - vědomě si koupit dům nedaleko fabriky, kde se nakládá se živočišnými produkty a pak si stěžovat, že smrdí je totéž jako stavět u záplavové oblasti a pak si stěhovat na velkou vodu.

PS: Kdysi za socialismu jsem chodila do masokombinátu pro levné zbytky pro psa. Ano, kde se pracuje s masem, je to cítit.

No... Jednou jsem byla venčit v Řepích a zrovna byl "příznivý vítr", asi. A nebylo to v chumlu novostaveb. Smradu jak v Cařihradu. Drtivá většina granulí smrdí a vždycky mi to vadilo, čuchat vegetu (teď jsem jí trochu vytunila kozím mlékem, tak ještě lepší :))) a čerstvé maso je procházka voňavým rájem. Linout se mi z okna smrádek z granclí, které ostatně nejsou žádný šlágr, stejně jako kdysi při otevření barelu, tak se budu vztekat fest.

Jinak těžko stopnu rozšíření zástavby na celé jedné světové straně Prahy kvůli jedné smradlavé fabrice, to snad nemyslíte vážně. Navíc výroba obtěžuje i obyvatele domů, které tam stály dávno před fabrikou. U nich je to krom jiného i znehodnocení majetku.

23.10.2019 21:07
Klára_Brno

XXX.XXX.74.200

Zdravím, já teda granule Brit kupuju a našim psům vyhovují. Jiné jsme ani nezkoušeli, dostali jsme je s pejskama od paní chovatelky, která je chválila a kupujeme je už 2 roky. Kupujeme i jejich pamlsky.

24.10.2019 07:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Klára_Brno napsal(a):
Zdravím, já teda granule Brit kupuju a našim psům vyhovují. Jiné jsme ani nezkoušeli, dostali jsme je s pejskama od paní chovatelky, která je chválila a kupujeme je už 2 roky. Kupujeme i jejich pamlsky.

Pokud vaši psi neochutnali nic jiného a nechtějí umřít hlady, nebývá jim,než aby tu vegetariánskou stravu žrali. 50 korun za kilo granulí, to musí být fakt kvalitka.

24.10.2019 11:52
Lukáš Adamus

XXX.XXX.25.145

můj pitbul byl spokojený ale pořád má radši maso (který pes ne, že). Zkoušeli jsme i našemu druhému psovi (Taky pitbul) kupovat brit, ale tomu zas nechutnal, tak jsme mu koupili Ontario v jakési slevě na mdshop.cz a toho nemá nikdy dost. Ten majitel co to vede má se psy hodně zkušeností, dokonce těch psů i hodně chová, takže se asi vyzná co je pro psy dobré

LussyB

9.11.2019 21:39
LussyB

XXX.XXX.126.100

Já osobně mám s Britama teda super zkušenost a líbí se mi kolik výrobků mají. Od pamlsků na cvičák po salámy a konzervy.

10.11.2019 08:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

LussyB napsal(a):
Já osobně mám s Britama teda super zkušenost a líbí se mi kolik výrobků mají. Od pamlsků na cvičák po salámy a konzervy.

Značka K-Klassic v Kauflandu má taky milion výrobků. Ale nikdo je nepodezřívá, že jsou vzorem kvality.

10.11.2019 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):
Značka K-Klassic v Kauflandu má taky milion výrobků. Ale nikdo je nepodezřívá, že jsou vzorem kvality.

10.11.2019 14:57

No hlavně by slečna měla psát z jinýho PC, protože je to furt ta samá, ať už LussyB nebo tichustka nebo jiná, asi si myslí, ze jsme úplně blbí a nepřečteme si to.

Strčte si toho Brita třeba tam, my ho nechceme, i kdybyste ho tady vychvalovala každý den.

10.11.2019 15:05
fikovnice

XXX.XXX.135.179

No hlavně by slečna měla psát z jinýho PC, protože je to furt ta samá, ať už LussyB nebo tichustka nebo jiná, asi si myslí, ze jsme úplně blbí a nepřečteme si to.

Strčte si toho Brita třeba tam, my ho nechceme, i kdybyste ho tady vychvalovala každý den.

Plus píše i na Kočkách... A tam jsem ji již na zobrazení konce IP adresy upozorňovala. Co je to za firmu, když musí používat či spíš zneužívat takovýmto způsobem reklamu???

10.11.2019 15:53

fikovnice napsal(a):
Plus píše i na Kočkách... A tam jsem ji již na zobrazení konce IP adresy upozorňovala. Co je to za firmu, když musí používat či spíš zneužívat takovýmto způsobem reklamu???

No tak vzhledem k reakcím zde to už je těžká antireklama.

29.11.2019 14:14
hanelbi

XXX.XXX.145.197

Já nevím, chodím sem jednou za čas, jsem spíš tichý pročítač, ale když tu tak hromadně čtu tyhle diskuze, osobně mi přijde, že tohle musí být spíš "škodná" akce od konkurence. Sama v marketingu pracuji a opravdu si nemyslím, že by firma jako Brit, s takovými obraty, zaměstnávala podobné amatéry, to si moc neumím v reálu představit... ani co by z toho měli. Já jejich granulemi krmím (ano, jsem spokojená, ne, nechci přejít na barf, dál to asi nijak komentovat netřeba) a tohle mi přijde škoda. No nic, jen takový námět k zamyšlení. Hezkej víkend všem!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík