Daneek

XXX.XXX.40.109
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit kde sehnat tyto zajímavé obojživelníky?
Tak jsem našel aktuálně tenhle (z 11.7.). Klasik i gold
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/inzerce/r/detail/3771644/zebrovnik/
lucistrnad
napsal(a):
Dobrý den, zeptám se zda se dá žebrovník chovat ve společné nádrži s rybami? Mám v akváriu Razborky, diaono a neonky modré a pár pavích oček. Věřím, že potěr žebrovníka nevydrží, ale to by mi tak nějak nevadilo, spíše co ty velké ryby? Dají to? Děkuji
Raději ne, osobní zkušenost i s malými rybami byla, že žebrovníky okusovaly a u dvou kusů způsobily otevřené rány, které se nadále špatně hojily. Obojživelníci jsou obecně dost citiliví i na kvalitu vody, což chov s rybami značně ztěžuje. Žebrovníci sami přitom rybám obecně nejsou vůbec nebezpeční a trpěli i při krmení patentkami (svého času ještě nitěnkami), jelikož i rybky jako jsou paví oka nebo dania sežerou krmivo mnohem dřív, než je poměrně pomalý žebrovníci mají šanci nalézt a pozřít
Pandinus
napsal(a):
Raději ne, osobní zkušenost i s malými rybami byla, že žebrovníky okusovaly a u dvou kusů způsobily otevřené rány, které se nadále špatně hojily. Obojživelníci jsou obecně dost citiliví i na kvalitu vody, což chov s rybami značně ztěžuje. Žebrovníci sami přitom rybám obecně nejsou vůbec nebezpeční a trpěli i při krmení patentkami (svého času ještě nitěnkami), jelikož i rybky jako jsou paví oka nebo dania sežerou krmivo mnohem dřív, než je poměrně pomalý žebrovníci mají šanci nalézt a pozřít
Děkuji moc za odpověď, raději to zkoušet tedy nebudu
Padouch

XXX.XXX.133.102
Choval jsem Žebrovníka se želvou. Byl to větší dravec než zelva sama a krmil jsem jej potěfem z řeky. Malé rybyčky hned vychytal. Nebyl nijak náročný na chov. Akvarium bez filtrace jen s mechem. Vyrostl do cca 20cm 😉
Padouch
napsal(a):
Choval jsem Žebrovníka se želvou. Byl to větší dravec než zelva sama a krmil jsem jej potěfem z řeky. Malé rybyčky hned vychytal. Nebyl nijak náročný na chov. Akvarium bez filtrace jen s mechem. Vyrostl do cca 20cm 😉
Bodeť by to tu nešlo do kopru, když sem může každý napsat sebevětší p*ovinu jako je tenhle výlev.
luz

XXX.XXX.22.32
Ty si trouba.. Nikdy si nevyzkoušel ale ostatním budeš psát takové hovna. Samozřejmě Žebrovníka můžete mít společně s klidnými rybami. Je to podobné jako u bet kdy se vám samec se samicí může rvát a taky nemusí..
Uživatel s deaktivovaným účtem

luz
napsal(a):
Ty si trouba.. Nikdy si nevyzkoušel ale ostatním budeš psát takové hovna. Samozřejmě Žebrovníka můžete mít společně s klidnými rybami. Je to podobné jako u bet kdy se vám samec se samicí může rvát a taky nemusí..
Pandinuse znám a věřím mu. Vás ne. Navíc jste vulgární.
luz
napsal(a):
Kdybyste vnímal psaný text, dozajista byste si všiml, že jsem výše napsal:"Raději ne, osobní zkušenost i s malými rybami byla, že žebrovníky okusovaly a u dvou kusů způsobily otevřené rány, které se nadále špatně hojily. Obojživelníci jsou obecně dost citiliví i na kvalitu vody, což chov s rybami značně ztěžuje. Žebrovníci sami přitom rybám obecně nejsou vůbec nebezpeční a trpěli i při krmení patentkami (svého času ještě nitěnkami), jelikož i rybky jako jsou paví oka nebo dania sežerou krmivo mnohem dřív, než je poměrně pomalý žebrovníci mají šanci nalézt a pozřít".
Z toho jaksi vyplývá, že osobní negativní zkušenost mám taky. Tady nejde o to, že by žebrovníci ubližovali rybám, jak uvádíte, ale naopak. O kombinaci chovu jakéhokoliv druhu obojživelníka s želvou si myslím udělá obrázek každý sám.
Ps:ze splendensek se dělají zabijácká monstra až pár posledních let poté, co je začali všichni chovat ve dvoulitrovkách, kterým říkají "akvárium". Ještě patnáct let zpět se bojovnice naprosto normálně chovaly v párech nebo triu (větší počet se ve starých akvaristických příručkách i doporučoval), ale v 60l zarostlé nádrži se prostě k sobě chovají normálně a nemá to co dělat s jejich povahou či náturou. Kdyby náhodou - betty jsem choval i množil