Hedvábničky- kvokavost

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2015 12:20
v007

XXX.XXX.46.251

Mám 2 hedvábničky asi tak púl roční, kdy myslíte že začnou kvokat? v jakém měsíci tak začnínají?
diky.

25.1.2015 18:39
v007

XXX.XXX.46.251

v007 napsal(a):
Mám 2 hedvábničky asi tak púl roční, kdy myslíte že začnou kvokat? v jakém měsíci tak začnínají?
diky.

Poradí někdo?

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2015 19:20

v007 napsal(a):
Poradí někdo?

Nedá se to 100% stanovit, ale podle mych zkusenosti musi nejdriv zacit snaset, takze bych cekal, ze loni lihnute kusy by mohly na prelomu jara a leta kvokat.

25.1.2015 20:01
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Kolik stojí 1 ks slepičky hedvábničky byla jsem dnes na burze a tam 1 ks slípka 300, -Kč
cca necelí rok stará snáší mě se zdá ze je dráha.

25.1.2015 20:39
v007

XXX.XXX.46.251

Helena Hudousková napsal(a):
Kolik stojí 1 ks slepičky hedvábničky byla jsem dnes na burze a tam 1 ks slípka 300, -Kč
cca necelí rok stará snáší mě se zdá ze je dráha.

No ja koupil 2 za 200/kus a sou lihnute na konci srpna, a to jen ze je soused "kamarad" jinak je taky vidim za 250 kus...

26.1.2015 07:48
dita73

XXX.XXX.238.133

Cena se odvíjí podle kvality, hedvábničky prodávám za 200-250 Kč, pokud je lidi chtějí "na dvorek", tj. Jako okrasu zahrady, na kvočnu pro nekvokavá plemena apod. Kvalitní kus vhodný do výstavního chovu bych za 300 neprodala, neboť vychovat výstavní kus zkrátka vyžaduje investice, cizí krev se špatně shání, většinou to řeším dovozem ze zahraničí, takže si umíte představit ty náklady. Na celostátní výstavě byly prodejné za 500, -. A hlavně, slepičky jsou málokdy prodejné.

26.1.2015 19:51
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

To jsem nevěděla ze sou tak drahé . Já bych je chtěla na kvokavost a na okrasu.
A jaké plemeno kvoče (levnější ).

27.1.2015 07:24

Jestli je chcete jen jako kvočnu, tak Vám jedna stačí a potom investice 250-300, -Kč není zase tak velká, jelikož Vám vydrží dlouho. Záleží, jaké máte možnosti získat chovný kus. Zaručeně kvokají většinou zdrobnělá nebo zakrslá plemena, jako kočinky, rousné zakrslé, wyandotky apod., nebo velké sumatránky. Ale obecně se slepic prodává méně, než kohoutů.

27.1.2015 19:28
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Já mam středně těžká plemena slepic (3 druhy ) a kohouta vlašky tak nejsem jista jesli by netrápil zakrslé slepice asi si koupím ty wyandotky zdrobnělé kvočou i normální.
Děkuji za dobrý rady)

2.2.2015 07:37
lostris

XXX.XXX.191.77

Hedvábnička musí nejprve pohlavně dospět a začít snášet, po jisté době snášky může začít kvokat, pokud Vaše jsou půlroční se snáškou by už měly začínat, záleží ale jaké mají podmínky, zima to může pozdržet. Já mám 4 kusy, dva roky staré, a je to s nimi tak že dvě mi kvokají čtyřikrát do roka (jedna právě teď) po + - dvou měsících snášky pokaždé zasednou, další dvě kvokají pouze jednou a to začátkem léta, takže opravdu záleží od jedince. Hedvábničce ke kvokání můžete zkusit pomoct tím, že ji dáte zvlášť do ohrádky, kde bude mít klid, pohodlí a hnízdo s násadky a do krmení přidávat ječný šrot, nejdřív ale musí snášet bez toho kvokat nezačne! tak jim dejte čas, určitě se Vám odmění, držím palce.

7.2.2015 19:42
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Já mam strach ze jedné budou ubližovat hlevně kohout.
Je ještě některé dobré plemeno kvokavost středně těžké plemeno.
Děkují.

7.2.2015 20:05
v007

XXX.XXX.46.251

Děkují.

Proc jen jedné?

7.2.2015 20:25
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli je chcete jen jako kvočnu, tak Vám jedna stačí a potom investice 250-300, -Kč není zase tak velká, jelikož Vám vydrží dlouho. Záleží, jaké máte možnosti získat chovný kus. Zaručeně kvokají většinou zdrobnělá nebo zakrslá plemena, jako kočinky, rousné zakrslé, wyandotky apod., nebo velké sumatránky. Ale obecně se slepic prodává méně, než kohoutů.

Chci jen jako kvočnu.

8.2.2015 09:44
lostris

XXX.XXX.191.77

Děkují.

Pokud si koupíte jednu slípku jakéhokoli plemene, zbytek hejna jí bude určitě bít. Je lepší koupit alespoň 2 nebo 3, mít je ze začátku odděleně než si všichni postupně na sebe zvyknou, a po nějaké době je teprv vypustit k ostatním, nové slípky se budou držet spolu a budou se cítit bezpečněji. Pokud si pořídíte jednu novou, bude to mít mezi ostatníma opravdu těžké, a kvokat Vám ani možná nezačne, bude vystresovaná, bude se schovávat protože ji zbytek bude bít a jen těžko zůstane sedět na hnízdě kde se bude dobývat jiná ze slepic kterých se bojí.

8.2.2015 19:28
Helena Hudousková

XXX.XXX.53.196

Když koupím 1 hedvábničku a rovnou třeba 3 jiného plemene ne zakrslá šlo by to.
Když koupím kuřice dam je vedle na cca 2 týdny (vidí na sebe) a poté je pustím se starýma.
Někdy je starý klovou, ale to si myslím ze je to normální.

Přidejte reakci

Přidat smajlík