timi123
napsal(a):
Dobrý večer, potrebujem poradit ohľadom liahnutia kurčiat pštrosa EMU. Po mesiaci ako som naložila liaheň mi začalo v nej zapachat pach pripomina skazené vajičko ako zistim ktoré sa pokazilo ? ked sa nedaju presvietit. Prosíííííím o radu.
Stejně jako u slepičích(pokud nemáte rýmu) vejce vyndejte z líhně každé poponeste kousek dál a důkladně očichejte:) s nosem až u vejce nebo jestli jste jako já v této době nachlazený, zavolejte na pomoc manželku je to bez problémů cítit i přez póry skořápky. Nemám zkušenosti s vejci EMU, ale tohle je stejné u perliček, hus, slepic,... Tak nevidím důvod proč by to u EMU bylo jinak. Akci příliš neodkládejte ať netrávíte ostatní zárodky sirovodíkem nebo vám vejce nepukne. Hodně štěstí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vejce v líhni, která nejdou prosvítit(křepelčí..), stačí ponořit (stačí ve druhé polovině inkubace), do vlažné vody. Odumřelá plavou, živá jdou ke dnu.
napsal(a):
Vejce v líhni, která nejdou prosvítit(křepelčí..), stačí ponořit (stačí ve druhé polovině inkubace), do vlažné vody. Odumřelá plavou, živá jdou ke dnu.
Prosim Vas, plati to aj pri slepacich ? nemam presvecovacku... Sice nic mi nepachne, ale niektore su tazsie ine lahsie.
E.

erikajandova
napsal(a):
Prosim Vas, plati to aj pri slepacich ? nemam presvecovacku... Sice nic mi nepachne, ale niektore su tazsie ine lahsie.
E.
Ano.
erikajandova
napsal(a):
E.
Vemte si kteroukoliv lampičku z nočního stolku co doma určitě máte, postavte si to do komory nebo jinde do tmy, vejce obejměte mezi palec a ukazovák a druhou rukou docloňte. Nicméně vyrobit si prosvětlovačku nebo násadec na lampičku zabere asi 10 minut.