Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2015 19:56
johanesgal

XXX.XXX.96.10

Dobrý den, chci se zeptat.
Máme nový zatravněný výběh v zahradě pro našich 14 slepic a kohouta o velikosti 20 x 14,5 m = 290 m2
Jakmile začne tráva pořádně růst a začne svítit sluníčko, jaro, tak je začnu vypouštět na zelený. Myslíte, že to přes jaro, léto spasou ?
Chtěl bych k nim pořídit ještě nějakou drůbež a to buď : husy, kachny ( či brojlery) nebo krůty. Naší vesnicí bude 6.5 a 6.6 projíždět dodávka firmy KAVAPO. Znáte je ? Jsou solidní ?
Je mi celkem jedno kterou drůbež, hlavně aby se také pásla.
(Kachny se prý nepasou, ty by byly až poslední možnost )
Krůty jsou náchylné na nemoci, nesmí zmoknout, a husy ? Ty se pasou, snesly by se se slepicemi v jednom výběhu ? Nejsou "agresivni" ?
Chtěl bych využit výběhu především na jarní/letní výkrm, zimovat nechci.
Kdo má s nějakou zmíněnou drůbeží nějaké zkušenosti, prosím napište mi Váš názor.
Děkuji

28.3.2015 20:36
luxdkas

XXX.XXX.45.160

Kachny sa tiež pasú a to hlavne pižmovky, ale ani ostatné čerstvou trávičkou nepohrdnú

28.3.2015 21:30
asperulo

XXX.XXX.249.32

Obávám se, že oplocený výběch 290 m2 stihne 15 kousků hrabavé drůbeže zlikvidovat. Ale pokud máte chuť pustit se do chovu na výkrm, můžete jim trávu doplňovat, třeba se sekačky. Jinak jak už je psáno pižmovka se také dost pase. Kavapo ji bude mít asi pod názvem barbarie. Jen si nejsem jistá, zda cena za kterou kachňata prodávají, je výhodná

28.3.2015 22:09
johanesgal

XXX.XXX.96.10

Aha, rozumím a děkuji.
Mám možnost trávy ze sekačky kolik bude potřeba
Jinak, nevěděl jsem, že pižmovky pasou trávu. Zjistím si o nich, jestli budou pro mě a mé podmínky vhodné.

K9-mark

29.3.2015 20:19
K9-mark

XXX.XXX.96.10

Tak KAVAPO neudává druh káčat, zaujaly mne ale mulard (husokachna), možná se poptám i po nich. :).

30.3.2015 12:15
johanesgal

XXX.XXX.200.194

A co ty krůty ? Sousedé jich měli loni 15, ale zůstaly jim pak jen 2, nezmokly jim, neví proč jim pošly. Je potřeba speciální odchov a nějaké extra podmínky navíc ? Chtěl bych je nechat pást na trávě se slepicemi.
Diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2015 13:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

johanesgal napsal(a):
A co ty krůty ? Sousedé jich měli loni 15, ale zůstaly jim pak jen 2, nezmokly jim, neví proč jim pošly. Je potřeba speciální odchov a nějaké extra podmínky navíc ? Chtěl bych je nechat pást na trávě se slepicemi.
Diky.

Nechat pást krůty se slepicemi na omezeném prostoru je právě jeden z prověřených způsobů, jak o ně přijít kvůli černohlavosti.

Jinak aby slepice nezničila trávu a nasbírala si dost červíků, měla by pro sebe mít aspoň 15 m2. Takže ten váš výběh je akorát na ty slípky.

30.3.2015 16:48
hzp

XXX.XXX.83.72

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechat pást krůty se slepicemi na omezeném prostoru je právě jeden z prověřených způsobů, jak o ně přijít kvůli černohlavosti.

Jinak aby slepice nezničila trávu a nasbírala si dost červíků, měla by pro sebe mít aspoň 15 m2. Takže ten váš výběh je akorát na ty slípky.

Přesně tak,300 metrů na 15 kusů je tak akorát, aby z toho nebylo úplné bahno.

31.3.2015 10:04
johanesgal

XXX.XXX.200.194

Aha, děkuji, já měl obavy, aby to zvládly spást.
A o černohlavosti si musim nastudovat, jak tomu zabránit.

2.4.2015 06:41
kop82

XXX.XXX.185.95

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

4.4.2015 20:55
johanesgal

XXX.XXX.124.71

kop82 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chci koupit napáječku pro slepice a tak zvažuji jaká je solidní za přijatelnou cenu. Jestli koupit plastovou nebo nějakou plechovou, případně jde doma něco vyrobit? Předem děkuji za jakýkoli tip či nápad.

Dobrý dotaz, také by mě to zajímalo. Slepice mají normální hrnec s vodou, avšak to špiní a chci pro ně taky napáječku. Kdo má nějaké rady na domácí ? Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík