Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2015 09:36
Simendly

XXX.XXX.58.175

Mám dotaz na zkušeného chovatele pod kvočnou. Myslíte, že by slepice co sedí na vajíčkách přijala pod sebe 4denní kuřátka? Uhynula nám kvočna a nechci riskovat a zkoušet to smajlík

30.5.2015 09:58
ovecka

XXX.XXX.203.146

Záleží na povaze kvočny. Některá ano, některá ne a některá je zabije. Musíte to zkusit. Vezměte jedno kuře a položte z boku vedle slepice. Uvidíte, jak se bude chovat. Pokud si s ním začne povídat a bude jej směrovat zobákem pod sebe do peří, tak kuřata přijme. Pokud po něm bude sekat zobákem a odhánět je, kuřata spíše nepřijme a může je i zabít. V každém případě jsem zastáncem přidávání za dne a kontrolovat, zda se o kuřata stará. Pokud přidáte kuřata v noci a spolehnete se na to, že slepice nevidí a kuřata přijme, můžete se dočkat ráno slepice mimo hnízdo a mrtvých prochladlých kuřat. Dana.

30.5.2015 11:13
Simendly

XXX.XXX.58.175

Děkuji Ovecko, tohle je vyčerpávajíci odpověď smajlík Zkusím...

30.5.2015 12:25
lida0266

XXX.XXX.24.204

Nebo je příjme a odejde s nimi z vajec

30.5.2015 12:33
Simendly

XXX.XXX.58.175

Jojo, s tím počítám. Ale protože sedí jenom na dvou, tak mě to netrápí, spíš bych potřebovala, aby se postarala o ty vylíhlé smajlík

30.5.2015 15:35
JakubM

XXX.XXX.104.39

Ja som mal tiež takúto skúsenosť. Sliepka sedela na 10 vajciach a vyliahlo sa len jedno kura. Po týždni som priniesol 10 dvojtýždňových kurčiat. Najprv sme sa báli ich pridať ku kvočke ale potom sme sa rozhodli že to riskneme. Chytili sme kvočku a zobrali sme jedno kura a tú kvočku sme potreli tým kuraťom aby od neho trochu napáchla.Potom sme kvočku dali naspäť k tomu jej kuraťu a dali sme tam aj tých ďalších 10 kurčiat. Kvočka sa hneď začala o kurčatá zaujímať a hneď im začala kvokať. Kurčatá najprv nevedeli čo je to kvočka a utekali od nej až potom neskôr zistili že pod kvočkou je príjemne teplo a zostali pod ňou. Sliepka ich ochraňuje a často sa vyrúti aj proti mne len aby ochránila kurence. Treba skúsiť. Nič nie je 100%. Normálne ju zložte z vajce potrite kvočku kuraťom a dajte ich vedľa nej a počkajte čo urobí.

31.5.2015 23:36
ladd

XXX.XXX.37.254

ovecka napsal(a):
Záleží na povaze kvočny. Některá ano, některá ne a některá je zabije. Musíte to zkusit. Vezměte jedno kuře a položte z boku vedle slepice. Uvidíte, jak se bude chovat. Pokud si s ním začne povídat a bude jej směrovat zobákem pod sebe do peří, tak kuřata přijme. Pokud po něm bude sekat zobákem a odhánět je, kuřata spíše nepřijme a může je i zabít. V každém případě jsem zastáncem přidávání za dne a kontrolovat, zda se o kuřata stará. Pokud přidáte kuřata v noci a spolehnete se na to, že slepice nevidí a kuřata přijme, můžete se dočkat ráno slepice mimo hnízdo a mrtvých prochladlých kuřat. Dana.

Myslím, že takových kvočen, které přijmou kuřata, když je dáme jen vedle ní, moc není. A naopak, pokud se to udělá večer a kuřata se dají přímo pod slepici, přijme je i ta, která by po nich, pokud by byla dáváne vedle ní, sekala zobákem. Jako pojistka, že z nich nesleze nebo je neuklobe se může hnízdo do druhého dne zatemnit.

1.6.2015 14:29
Hitch

XXX.XXX.16.246

Také se přimlouvám za podstrčení v noci za tmy. Mám s tím jen dobré zkušenosti. Kvočna na ně nevidí a do rána si zvykne na jejich odlišné pípání. Tak nemějte strach, podstrkuji i daleko starší kuřátka a vždycky dobrý ;-).

Přidejte reakci

Přidat smajlík