Přípravek přímo na slepice proti čmelíkum

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2015 10:06
pavelc

XXX.XXX.143.101

Dovezl jsem si tři slepice a dneska jsem si všimnul ze mají po sobe čmelíky, můžete mě někdo doporucit nejaky pripravek primo na slepice, slysel jsem ze za starych casu se daval i petrolej, ale chtěl bych opravdu doporucit učiinny prípravek dekuji...kurník mám čisty a jedna se pouze o ty nové slepice, které jsou v karanteně.

1.7.2015 10:27
percheron

XXX.XXX.70.94

No ked to maju na sebe tak nemyslim ze mate cisty kurnik neberte to ako vycitku ale je to vlastna skusenost. oni sa zdrzuju cez den v dutinach na bidlach proste kde ich nic neotravuje a vyliezaju vecer ked sliepky idu hradovat ucinny pripravok na 100% snad ani neexistuje aspon to tak vyzera. ja som sa pustil do boja s nim minuly rok s vyrobkami firmy inframix.. plus striekam striedavo savo, krezosan, neostomosan. toto je nekonciaci boj a mam pocit ze ich je mozne udrzat len na rozumnej hranici ale nie sa ich uplne zbavit...kedze robim pravidelnu hygienu tak ich drzim na kratko a objavi sa sem tam nejaky zbludilec.. dokonca som postavil nove kuriny a voliery a dal do nich len nove vyliahnute kurcata a objavili sa aj tam..takze s tymto opratrne dokazu poriadne potrapit cely chov.

inak je tu vela diskusii o cmelikoch takze treba si precitat aj tie smajlík

1.7.2015 10:37
percheron

XXX.XXX.70.94

A este asi najjednoduchsie ale ucinne vystriekat hasenym vapnom.

1.7.2015 11:50
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Nemůže to být spíš všenka kuří jestli to po nich lezlo přes den?

Ne-chovatel

1.7.2015 15:04
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.24

Já vystřikám nové i stré slepice Biolitem, nechávám je popelit v jemné hlíně (hodně práší, někdo doporučuje písek - podle mne je hlína lepší opravdu na slepicích ulpívá a musejí ji oklepat) do které někdy přidám dřevěné uhlí. Párkrát přestěhuji jejich ubikaci a pak je dám do finálního nocležiště. Tomu jednou za čas (dvakrát ročně stačí) vysypu spodek vápnem, trus vybírám pravidelně (to ale s čmelíky nesouvisí). Dobré je dát na začátku zimi ořechové listí.

Ořechové listí, čerstvé, co nejsilnější, tu někdo zmiňoval i do snáškových hnízd. Myslím je to dobrý nápad.

Tím Biolitem (na lezoucí hmyz) se nesmí stříkat kuřata, na ty to účinkuje jako nervový jed. U dospělých jsem problémy nezaznamenal (i když stříkám většinou na noc a ještě si stihnou probrat peříčka, stříkám pod křídla), vždy zároveň se slepicemi stříkám i kurník.

Čmelíkostop, když už jsem tu předraženou věc koupil, kvůli jeho konzistenci používám na bidlo. Ulpí ho tam větší množství. Pro porovnání uvádím složení Biolitu a čmelíkostopu. Ani čmelíkostop není určen přímo na potravinová zvířata a nemá se užívat v jejich přítomnosti. Tolik příbalová informace.

Podle mne je nejúčinější to popelení. Přípravky nejsou třeba, já je požívám na prevenci (čmelíky zatím nemáme), hlavně před zimou. Až je vypotřebuji další koupit neplánuji. Pokud toužíte po chemii, myslím že kupovat malý Biolit se nevyplácí.

Rebel čmelíkostop (kapalný přípravek s mechanickým rozprašovačem):
- 0,1 g/kg deltamethrin
- 3,1 g/kg piperonylbutoxid

Biolit Uni proti létajícímu a lezoucímu hmyzu (sprej):
- 5,0 g/kg piperonylbutoxid
- 2,5 g/kg tetramethrin
- 0,15 g/kg deltamethrin.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.7.2015 19:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Předchozí pisatelé si asi nevšimli, že píšete co na kuřice, které jste ještě nedal do kurníku a jsou v karanténě.Můžete použít arpalit.(ten který je určen i pro exoty).Je přímo proti roztočům.

3.7.2015 10:52
pavelc

XXX.XXX.143.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Předchozí pisatelé si asi nevšimli, že píšete co na kuřice, které jste ještě nedal do kurníku a jsou v karanténě.Můžete použít arpalit.(ten který je určen i pro exoty).Je přímo proti roztočům.

Ano přesně tak slepice jsem si dovel a mam je v karantene na svých slepicich nic nemam, děkuji.

Ne-chovatel

3.7.2015 13:22
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Však já to tak myslel pro vaše přírustky. Máte je oddělené, bude to pro vás jednoduché.

Já nemám (nechci takový prostor vytvářet, loni to byla děsná a zbytečná dřina) dostatečný prostor (i když pro někoho by byl možná prostor mých slepic obrovský) tak to risknu a slepice sloučím, pak je vystříkám a spí v provizorním nocležišti (mimo místo trvalého kurníku). Po nějaké době bez problémů je dám na místo kde zůstanou.

Je zde (u mne) prostor pro mnoho variací a nejsem schopen vše vysvětlit, mnohdy ani sám sobě (jednám intuitivně a podle momentálních podmínek). Mám takové (značně univerzální) rozkládací bednění, sloužit může i na kompost i pro slepice. Kdykoli chci ho rozeberu a složím jinde.

Před tím jsem jim dělal něco podobného ale díky tomu, že jsem neměl tento prkýnkový systém tak to bylo docela složité.

Na to abych měl dvě nocležiště nemám nervy, přes den jsou stejně slepice spolu na jedné pastvě a popelí se vedle sebe.

Po tuto dobu dávám extra vitamín D, vitamín C, B-vitamíny, jód (u letošního přírustku kuřic mi dokonce příjde že mají vole, je-li to možné), selen, minerály pro s tavbu kostí. Vždy ale více sleduji kvalitu žrádla kuřic, ty kuřice dorůstají a věřím, že se mi to vrátí.

Myslím, že slepice si mezi sebou navzájem nějaké nemoci (které mnohdy mi lidé ani nevnímáme) přenesou. Tak je to i u lidí (i když si to mnohdy sami neuvědomují), musí to tak být a je to tak správně (karanténa na to nemá vliv, člověk/slepice pře-nositel/ka je zdravá a není na ní nic vidět). Letos mi přišlo že dvě staré slepice měli po sloučení jeden večer rýmu, ale byla děsná horka a mohlo to být i z toho. Dnes asi po měsíci a půl vypadají všichni stále zdravě a budou se brzy stěhovat, až dokončím pár úprav.

Přidejte reakci

Přidat smajlík