Uživatel s deaktivovaným účtem

Stačí hledat v jiných diskusích.Je jich tu více.
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1060804/cmelik-kuri.
Ale jo, já jsem teď čelila brutální invazi - mám dřevěný kurník, zateplený. Takže můj postup byl následující. Ráno jsem vykoupala slepice v psím šamponu - byl to trochu opruz, mám jich 30 a vůbec se jim to nelíbilo, po uschnutí jsem je nastříkala Difusilem. Z kurníku jsem vyndala hřady a všechno, co šlo vyndat. Pak jsem kurník doslova vyplavila vodou, stříkala jsem hlavně do koutů, na strop, všude. To jsem zopakovala ještě 3x za den. Po vyschnutí jsem vystříkala Biokillem. Další den jsem vystříkala Save, další den octem a další den Biolitem. A nakonec jsem to všechno vyprášila mletým vápencem, ten zbytek se v tom udusil. A jsou pryč.

Myslím, že psí šampon, Difusil, biolit nepůsobí na roztoče, což je čmelík.Na slepice když tak arpalit ve spreji.
Vůči chemii jsou už rezistentní. Je třeba je likvidovat mechanicky. Mě se osvědčil vápenný hydrát. Ale článků o čmelících a bojem s nimi je tady spousta... Každopádně nevěřím tvrzením že se jich někdo úplně zbavil. Jde jen regulovat jejich množení, ale úplně vymýtit a ještě z dřevěného kurníku...to jsou velmi odvážná slova. Dřív nebo později se opět objeví.
Taky jsem měla problém s čmelíky mám 70ks slepic a zničila jsem je přípravkem Čmelíkostop a co šlo tak jsem spálila -hřady a zlikvidovala jsem je.Taky se snažím at nemají přes léto moc teplo v kurníku a místo dveří dávam z pletiva udělané dveře, protože čmelíci se množí hlavně když mají teplo
Sue

XXX.XXX.65.232
Ahoj všem,
s čmelíky bojuju už nějaký ten rok, léto co léto, je to problém vesnice-holubů-ty pak lezou k slípkám.Letos vítězím.Vyzkoušeno mám takřka vše.Neostomosan, biokill, čmelíkostop, přírodní věci..Letos jsem chtěla zkusit objednat dravé roztoče z Holandska, kteří je ničí-Dutchys od Refony, jsou na ně dobré ohlasy.Ale bohužel týden po odeslání mého emailu v angličtině jsem byla stále bez odpovědi-zato milion čmelíků na ruce kdykoliv jsem se něčeho dotkla.Možná email spadl do spamu, možná jsem pro ně příliš malé ryba mi něco posílat do čech, kdo ví..Takže jsem sáhla opět po chemii, tentokrát je to Milben Xpert-první postřik-účinek na 99 procent, druhý postřik po týdnu-100procent-má to vydržet osm týdnů-pokud se zadaří, tak je to u mě vítěz. Zainvestujte, pokud nemáte kurník jako já-velikost dvou obýváků, tak vám vydrží určitě dlouho.
vg1955
napsal(a):
Dobry den mozem sa opytat kde ste to kupili a ci sa strikaju aj sliepky.A este cena by ma zaujimala.Dakujem za odpoved.
Stačí zadat do vyhledávání v Google a hned víte. Např. tady:
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/postrikovaci-koncentrat-k-likvidaci-cmeliku-cervenych-ptacich-roztocu-milben-xpert-15-g/d-83355/
Je určen na prostředí a stojí cca 700Kč na 10 l roztoku. Dana.
Sue

XXX.XXX.65.232
Ano, ano, brala jsem to takto přez net, jsem opravdu spokojená, loni jsme se tedy nalítali kolem kurníku a pořád dokola, manžel to tam celé vypálil několikrát plyn.hořákem plus plno dalších věcí, jak jsem již psala výše a zabralo tedy letos až toto.A to už jsem tedy nevěřila ničemu...je parádní, že je to bez zápachu, hodím na sebe pláštěnku a brýle...no za těch 10-15 minut, než jsem to vystříkala, mi to stálo.Ani jsme nemuseli koupat slepice, nic..to bylo loni hrozné, koupali jsme je v neostomosanu snad večer co večer, kolikrát nám to cáklo do oka atd.Padly nám všechny křepelky, nevím, jestli na vysátí nebo na tu neustálou chemii.
Teď jedem na dovču, tak jsem zvědavá, jestli se něco v těch vedrech tady neobjeví, no zatím musím zaťukat že ani jeden...každé ráno trnu, kdy mi něco po ruce poleze a pořád dobré.
Karel Poláček

XXX.XXX.7.192
Tak použití dopadlo skvěle a můžu doporučit Milben.
ovecka
napsal(a):
Stačí zadat do vyhledávání v Google a hned víte. Např. tady:
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/postrikovaci-koncentrat-k-likvidaci-cmeliku-cervenych-ptacich-roztocu-milben-xpert-15-g/d-83355/
Je určen na prostředí a stojí cca 700Kč na 10 l roztoku. Dana.
Jak je to s tou koncentrací? Co mi to naposledy manžel ředil, tak koukal na návod na pixle v němčině a říkal, že tam je jiné dávkování a to že pixla je jen na 5 litrů. Nezkoumal jste to někdo znalý němčiny?
Vyzkoušejte přípravky firmy IFRAMIX. Mají balíček RED MITE pro drobnochovatele a je tam několik přípravků, které se vzájemně svou účinností doplňují. V IFRAMIXu už se tím fakt zabývají roky a vědí, co dělají. A je fakt, že to funguje. Najdete na http://www.iframix.cz/top-temata/boj-proti-cmeliku-ptacimu.html.
ivanka50

XXX.XXX.194.248
Tak tedy BioKillem už stříkám týden každý den a když odcházím z kurníku, tak mám čmelíky na rukách a i ve vlasech, BioKill vůbec nezabral
ivanka50
napsal(a):
Tak tedy BioKillem už stříkám týden každý den a když odcházím z kurníku, tak mám čmelíky na rukách a i ve vlasech, BioKill vůbec nezabral
Biokill mi dal veterinář na slepice a taky je mají stále. Čmelíkostop Rebel zatím co kde lezlo zabil. Ve slepičárně je klid. Slepice jsem nechal venku pár dní. Vše co šlo, tak jsem vyhodil, vystříkal, natřel vápnem a zaprášil. Čmelíky jsou letos poprvé, tak mě to mrzí, protože čistím 2x týdně komplet kurník. Slepičky mají dole hobliny voňavé a hrada brousím, aby měli čisto. A stejně najednou koukám jak si jedna škubne peří. A hele, po stěně cosi leze. A pod hřadem zespodu jsou červený čmelíci. Přičítám to vrabcům, co jsou u slepic stále. Bohužel.. Pokud s tím nepůjde nic dělat, dřevěný kurník spálím a postavím zděný.Ten se bude udržovat určitě lépe..
JÁty

XXX.XXX.206.141
LípaSY
napsal(a):
Biokill mi dal veterinář na slepice a taky je mají stále. Čmelíkostop Rebel zatím co kde lezlo zabil. Ve slepičárně je klid. Slepice jsem nechal venku pár dní. Vše co šlo, tak jsem vyhodil, vystříkal, natřel vápnem a zaprášil. Čmelíky jsou letos poprvé, tak mě to mrzí, protože čistím 2x týdně komplet kurník. Slepičky mají dole hobliny voňavé a hrada brousím, aby měli čisto. A stejně najednou koukám jak si jedna škubne peří. A hele, po stěně cosi leze. A pod hřadem zespodu jsou červený čmelíci. Přičítám to vrabcům, co jsou u slepic stále. Bohužel.. Pokud s tím nepůjde nic dělat, dřevěný kurník spálím a postavím zděný.Ten se bude udržovat určitě lépe..

Dobrý den, u nás letos taky řádili čmelíci ve velkém. Nakonec zabrala kombinace - natřít kurník zevnitř i zvenku vápnem (to samo pomohlo dost) a pak asi po týdnu jsem ho ještě vystrikala chloraminem. Teď už ke tam nevidam ani po ránu a slepice se opět roznesly.

Miruš
napsal(a):
Dobrý den jakým přípravkem se zbavit čmelíků u slepic? Děkuji.
Jestly máte přístřešek ktak udělejte v zemi dulek a tam jim dávejte popel(z kamen,kotle,udírny,krbu,grilu) .A na podzim až bude padat listí z vlašských ořechů tak thrabat,napytlovat (popřípadě dosušit ) a to přidávat do podestýlky a budetee mít klid. Pokud používáte na podestýlku hobliny tak v žádném případě nepoužívat hobovačky z listnatých stromů-to je ráj pro blechy,mšice atd.
Hlavně listí ořešáků odpuzuje i škodnou jako liška,kuna,potkany.
Matěj.olas

XXX.XXX.43.4
Když se zamyslíte a něco počtete, tak čmelíci fungují tak, že v noci lezou z úkrytů a v zástupech vyrážejí k spícím slepicím. Je to i vidět v zamořeném kurníku, když posvítíte zespodu bidel, přímo to tam proudí. K ránu se zdekují a zalezou do hlubokých škvír, kam se žádná chemie ani oheň nedostane.
Jak to vyřešit?
Představte si, že si dáte tu práci a nějakým způsobem upravíte bidla tak, aby v nich nebyli praskliny - úkryt pro čmelíky - a tato bidla oddělíte od zbytku kurníku. Řekněme ve výsledku něco jako široký krátký žebřík - Celé se to stěn kurníku dotýká dvěmi nosnými tyčemi mezi kterými jsou bidla. Na koncích každé z těchto nosných tyčí se udělá pro čmelíky nepřekonatelná bariéra a slepice jsou od čmelíků z celého kurníku trvale izolovány.
Bidla jsou omyvatelná a při výskytu těch pár zbloudilých čmelíků se snadno se ošetří . No a máte vyhráno, do konce života pokoj.
(Tu bariéru si představuji třeba tak, že na koncích nosných tyčí se omotá pásek mucholapky, nebo třeba lepidlo "gardencol proti škůdcům. Tento pásek se na koncích kryje nějakým ochranným límcem aby to slepice nepošlapaly)
Zkrátka využít toho, že slepice spí na jednom místě na hřadu. Ten zajistit tak, ať se na něm čmelíci neudrží a celý ho oddělit od zbytku kurníku a je po problému. Platí samozřejmě jen pro ty, kdo má pár slípek. Myslím, že to za to přemýšlení a počáteční vloženou energii stojí.

Až na jednu takovou drobnost...ale jinak to zní moc hezky😅

LípaSY
napsal(a):
No moment, ale když jsem slepice stříkal, tak jedna je měla na sobě během dne a ve chvíli, kdy jsem je objevil, tak lezli ve dne po stěnách. To, že se ukryjí a vylezou v noci se mi nezdá 🙂
pokud vám čmeldové pochodovali po kurníku i přes den, tak to znamená, že je jich tolik, že už se do úkrytů nevejdou :-D

napsal(a):
Až na jednu takovou drobnost...ale jinak to zní moc hezky😅
Souhlas s tou drobností. Ale na druhou stranu uznávám, že tímhle způsobem by se asi dalo to zamoření jaksi držet na nějaké té únosné (tedy stále ještě nosné) úrovni.
napsal(a):
pokud vám čmeldové pochodovali po kurníku i přes den, tak to znamená, že je jich tolik, že už se do úkrytů nevejdou :-D
Spíše to byl následek postřiku a líčení vápnem. Dva dny po zásahu už žádný nevidím. Oni se ani nikde nekryly, byly zespodu na hřadách ve dvou chumlech. Slepice jsem dal na pár nocí mimo a vše vytrel vápnem, čmelík-rebelem stříkal a nakonec zaprášil vápnem škvíry. Nemyslím si, že jsem zrovna čelil extra zamoření. Ještě mám vystlané vše listím z ořechů, těch mám mraky. Tak uvidíme 😉

Vy když vlezete do zamořeného kurníku,tak tam dlouho nevydržíte,protože budete mít za chvilku plnou hlavu čmelíků.A teď ten chyták...jak se vám dostali do vlasů,ikdyž ste neseděla na bidýlku?😁Ano,přesně tak se dostanou na slepice v noci i když budou mít hřady pomazané třeba dehtem.Proč pořád vymýšlet vymyšlené?Křemelina,soda a je po problému...bylo to tu psáno už 100x
Matějko

XXX.XXX.7.51
napsal(a):
Vy když vlezete do zamořeného kurníku,tak tam dlouho nevydržíte,protože budete mít za chvilku plnou hlavu čmelíků.A teď ten chyták...jak se vám dostali do vlasů,ikdyž ste neseděla na bidýlku?😁Ano,přesně tak se dostanou na slepice v noci i když budou mít hřady pomazané třeba dehtem.Proč pořád vymýšlet vymyšlené?Křemelina,soda a je po problému...bylo to tu psáno už 100x
Ale prosimvás, to je ta "drobnost"? Tohle v porovnání s nočním prouděním čmelíku není nic. Nebo ti čmelíci budou v těchto množstvích lítat vzduchem na slepice a večer seskočí dolů aby mohli večer znovu skákat ze stropu? Já už vidím spaní za bariérou jako základ, pak ať si mi nikdo nestěžuje že ho zrujnují čmelíci, když neudělá takovou základní věc.
Čmelíky jsem viděl ve zdánlivě nezamořeném vápněném kurníku, kde jich bylo jen pár pod bidly. Jenže pak když jsme jen tak pro jistotu zkusili spálit nosný sloupek, se z něho začaly hrnout a sypat přímo masy čmelíků, jako když píchnete do mraveniště. A z nevinně vypadajícího kurníku bylo rázem rojiště jak jsme ho začali rozebírat a vrtat se v tom víc a víc. Kurník byl absolutně prolezlý roztroušenými chomáči čmelíků pod všemožnými deskami a třískami. Přitom na první pohled jste mohli hledat jak jste chtěli a nic.
Myslím, že toto má každý, kdo jich i jen pár zahlédne. Zkuste se v tom trochu vrtat, odloupnout zbytek kůry, Odvrtat nějakou nosnou desku, podívat se k úchytům bidel. Stejně tak zdánlivě zatěsněné praskliny v bidlech v sobě mohou skrývat až nezdravé množství těchto roztočů, zkuste obětovat jedno bidlo, a postupně ho rozštípejte tak, aby se obnažily všechny zatřené praskliny, možná že nebudete věřit vlastním očím. Považuji to u nich za nehorší vlastnost, jak se dokáží namnožit i v sebemenší škvíře.
Takové kurníky pak čmelíky zamořují okolní přírodu. Vrabci, špačci, hrdličky, všichni kdo s jeho okolím přijdou do kontaktu mohou pak napadeni čmelíkem bloudivcem čekat zkázu svých hnízd a pravděpodobně je v budoucnu roznesou i do dalších chovů.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!