Dobrý den,
ráda bych požádala zkušenější o radu co bylo špatně... líhla jsem prvně...
měla jsem v líhni ( automatická s ventilátorem) 21 vajíček,20 den se začali líhnout kuřátka, některá (spíše tmavá vajece) bez potíží, něketrá měla natuknutou skořápku-koukl kousek zobáčku, ale nevylezla, ač uvnitř pípala...21 den se jich z takovýchto pár vylíhlo, celkem tedy 11 kuřat, zbývajících 10 se nevylíhlo, ale po rozbití, byla všechna plná "hotových" kuřat. V těchto případech, šla skořápka z vajíčka oloupat, že zůstala pouze blána a v ní kuře... zásoba vody v zásobníku líhně dostatečná... vajíčka jsem nerosila ( někde jsem vyčetla rosit, jinde nerosit...)
Díky za rady.
Nikdo Vám nechce odpovídat tak sdělím můj názor.
V tomto případě to může být z těchto důvodů, ale i z jiných:
1. Před koncem inkubace je větší spotřeba vzduchu za potřeby současně větší vlhkosti což se nezdá ale je to někdy problém, protože když pustíte otvory více vzduch, sníží se vlhkost.
2 Pokud myslíte, že jste měla vzduchu dost a tuto příčinu zavrhujete, tak další příčinou může být
špatná kvalita násadových vajec, kuřata se vyvinou, zárodek vytvoří, ale jsou natolik slabá, že nemají sílu se vyklobat z vajíček a udusí se tam.
Tento důvod jsem měl zrovna nyní -kolega chtěl vylíhnut v mé odzkoušené líhni.Dal 42 vajec,20 jich měl čistých a ze zbylých se vylíhlo 12 kuřat. Zbytek zárodků mrtvých vyvinutých ve vejci. Z výsledku jsem byl zklamán a sdělil jsem mu ho. On mě řekl jsem dobrej a že takový výsledek nečekal. Líhnul u jiného kolegy ze 60 vajec 1 kuře. Slepičky prý jsou ještě mladé a kohoutci také.Nebyly to tedy vejce na nasazení.Kdybych to věděl ani bych mu je nelíhl.On byl nadšen a chce líhnout další.
Tak tady v těchto dvou bodech hledejte příčiny nezdaru. Je to můj názor a příčin může být i více. Přeji mnoho úspěchů a aby vás to neodradilo, zkušenosti se musí nasbírat praxí.