Tak je dneska poměrně hezký den, já na nohách od sedmi a jelikož po obstarání zvěře nebylo chvilku co, zkusil jsem dle zkouknutí trubky nějakou tu past na myšičky, uvidíme
skodovak
napsal(a):
Tak je dneska poměrně hezký den, já na nohách od sedmi a jelikož po obstarání zvěře nebylo chvilku co, zkusil jsem dle zkouknutí trubky nějakou tu past na myšičky, uvidíme
Vševěd: A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. Já je chytám. Zrovna včera jsem chytil dva. Jednoho na vařenou bramboru a druhého na škvarek. Mám na ně takové zařízení, jestli vás to zajímá, já vám ho ukážu. (Vševěd postaví před sebe kbelík, k jehož okraji je připevněno dřevěné vahadlo.) Sem dám návnadu. A jak on tady šmejdí takhle kolem, tak ho najednou ta vůně praští přes nos. On zavětří a začne hledat, kudy by se k té dobrotě dostal. Vidí lávku a šup na ni. A teď on jde. Vidíte, ta lávka pořád drží. (Ukazuje prsty trpaslíkovu chůzi.) A jak on dojde až sem, tak se to najednou převáží a žbluňk, už je ve vodě. A tam on plave. On trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží. A já mu ještě ten kbelík potřu zevnitř špekem, takže on se nemá kde chytit, pořád mu to klouže, ty ručičky se mu smekají, on už nemůže, začne volat „Pomoc!“ a teď ti ostatní se seběhnou, vylezou honem nahoru, taky tam spadnou a já jich pak ráno vytáhnu takových šest, i pět.
veraboskova
napsal(a):
Vševěd: A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. Já je chytám. Zrovna včera jsem chytil dva. Jednoho na vařenou bramboru a druhého na škvarek. Mám na ně takové zařízení, jestli vás to zajímá, já vám ho ukážu. (Vševěd postaví před sebe kbelík, k jehož okraji je připevněno dřevěné vahadlo.) Sem dám návnadu. A jak on tady šmejdí takhle kolem, tak ho najednou ta vůně praští přes nos. On zavětří a začne hledat, kudy by se k té dobrotě dostal. Vidí lávku a šup na ni. A teď on jde. Vidíte, ta lávka pořád drží. (Ukazuje prsty trpaslíkovu chůzi.) A jak on dojde až sem, tak se to najednou převáží a žbluňk, už je ve vodě. A tam on plave. On trpaslík je dobrý plavec, ale nevydrží. A já mu ještě ten kbelík potřu zevnitř špekem, takže on se nemá kde chytit, pořád mu to klouže, ty ručičky se mu smekají, on už nemůže, začne volat „Pomoc!“ a teď ti ostatní se seběhnou, vylezou honem nahoru, taky tam spadnou a já jich pak ráno vytáhnu takových šest, i pět.
Samozřejmě, že zajímá.. každá rada a pokus dobrý
Mám perfektní past na myši. Kýbl s osolenou vodou tak do poloviny (myši nesmrdí, vody nemrzne) a k němu opřené prkno, na konci seřízlé do špičky. Na špici je na silnějším hřebu kolečko - osmiúhelník, do kříže na něm skobičky a na nich kůže ze špeku. Myš skočí na kolečko, to se s ní otočí a myš spadne do vody. Něco na tento způsob: http://4gifme.com/gif/3496/ Dana.
ovecka
napsal(a):
Mám perfektní past na myši. Kýbl s osolenou vodou tak do poloviny (myši nesmrdí, vody nemrzne) a k němu opřené prkno, na konci seřízlé do špičky. Na špici je na silnějším hřebu kolečko - osmiúhelník, do kříže na něm skobičky a na nich kůže ze špeku. Myš skočí na kolečko, to se s ní otočí a myš spadne do vody. Něco na tento způsob: http://4gifme.com/gif/3496/ Dana.
Taky fajn.. díky.
Vzpomeňme na dětství, jak jsme se radovali, když myšička unikla kocourovi.
Přítel Kafka doplňujíc článek přítelkyně Prombergerové o vranohlavkách mimo jiné uvedl, že mají delší dobu přepeřování a delší dobu regeneračního cyklu.Mám dotaz, jaké jsou tyto doby u vlašek za normálních podmínek.
Olánek
napsal(a):
Vzpomeňme na dětství, jak jsme se radovali, když myšička unikla kocourovi.
Přítel Kafka doplňujíc článek přítelkyně Prombergerové o vranohlavkách mimo jiné uvedl, že mají delší dobu přepeřování a delší dobu regeneračního cyklu.Mám dotaz, jaké jsou tyto doby u vlašek za normálních podmínek.
Taky máte problém s delší dobou?
Sníženou snůšku u vlašek jsem přičítal divokému způsobu života, myšleno slepic, které nocovaly na ořechu.Nyní mají luxusní, antičmelíkový kurník a nenesou na rozdíl od velsumek zdrobnělých, které nechtějí abych pošel hlady.Na trusníkovém stole stále nalézám peří.Staváci už mají, až na pár letek, přepeřeno.
Nyní řeším podrážky u pracovní bot, aby odpuzovaly to strašné bahno.
Ahojte... len vás pozdravím a dám info zo štatistiky za október : priemerná denná teplota 10,45°C, nočná 6,03°C... daždivých dní bolo 11, počet piraní... asi 53 (nikdy ich nespočítam presne ) počet znesených vajec 1202 ks o váhe spolu 57978,8 gramu... takže necelých 58 kg vajec... priemer na jedno vajce je 48,2 g
PS : ako ste na tom vy?
nomad72
napsal(a):
Ahojte... len vás pozdravím a dám info zo štatistiky za október : priemerná denná teplota 10,45°C, nočná 6,03°C... daždivých dní bolo 11, počet piraní... asi 53 (nikdy ich nespočítam presne ) počet znesených vajec 1202 ks o váhe spolu 57978,8 gramu... takže necelých 58 kg vajec... priemer na jedno vajce je 48,2 g
Koľko sliepok musíte mať keď vám zniesli 1202 vajec?
Zdravíme teplákoku, Tišnovsko hlásí noční teploty -2°C a přes den bylo dnes 12°C, svítilo sluníčko. Dnešním dnem se u nás zima zabydlela brr...topíme dá se říci celý den. Nakoupili jsme stromky tak snad se nám ujmou a nezmrznou.
Nomád to jste měl teda velice pěknou snůžku
Naše slípky nakonci léta přestali nést, přepeřovali. No a až přepeřili tak nám onemocněli. Dodnes s tím válčíme. Nyní jsme v léčbě odčervení. Zní to jako rýma ale zobáky mají čisté. Vet. si s tím očividně neví rady. Doporučil nám sutricol, ale ten pode mě nezapůsobil.
Slepičkám podstrojuji čím se dá, vitamíny, minerální doplňky a kdoví co ještě...
Po cca měsíční léčbě se to zlepšilo ale není to ono. Už nevím cobychom jim měli dopřát.
Nenapadá vás něco co by to mohlo být a čím jim pomoci? Jsou čilé, hřebínky mají krásně červené, tváře nejsou bledé, čmelíky nemáme a ani žádnou jinou verbeš Předem děkuji za rady a tipy
Přeji krásný večer...
Uživatel s deaktivovaným účtem

nomad72
napsal(a):
To je dokonalá štatistika No ty teploty ti já nepovím ani hmotnost vajec. Ale slepic mám dohromady 15.10 letošních tam byla snáška za tento měsíc 241 vajec. Pak 5 starých které začaly letos na podzim 3. snáškovou sezonu. Ty daly 119 vajec. Takže mladé mají průměr na den 7,77 vajec a staré 3,83 vajec na den. Celkem mám tedy od 15 slepic za říjen/2016 360 vajec, což dělá průměr na den celého hejna:11,61 vajec. No budu muset občas ty vejce zvážit ať mám taky průměr. Ale celkově mi přijde, že ty mladé mají vejce o něco menší než měli v jejich věku jejich 3. leté kolegyně. No nic musím ještě dodělat dušičkovou výzdobu na hroby ať to mohu rozvést...Hezký večer všem
Ni+Pa
napsal(a):
Zdravíme teplákoku, Tišnovsko hlásí noční teploty -2°C a přes den bylo dnes 12°C, svítilo sluníčko. Dnešním dnem se u nás zima zabydlela brr...topíme dá se říci celý den. Nakoupili jsme stromky tak snad se nám ujmou a nezmrznou.
Nomád to jste měl teda velice pěknou snůžku
Naše slípky nakonci léta přestali nést, přepeřovali. No a až přepeřili tak nám onemocněli. Dodnes s tím válčíme. Nyní jsme v léčbě odčervení. Zní to jako rýma ale zobáky mají čisté. Vet. si s tím očividně neví rady. Doporučil nám sutricol, ale ten pode mě nezapůsobil.
Slepičkám podstrojuji čím se dá, vitamíny, minerální doplňky a kdoví co ještě...
Po cca měsíční léčbě se to zlepšilo ale není to ono. Už nevím cobychom jim měli dopřát.
Nenapadá vás něco co by to mohlo být a čím jim pomoci? Jsou čilé, hřebínky mají krásně červené, tváře nejsou bledé, čmelíky nemáme a ani žádnou jinou verbeš Předem děkuji za rady a tipy
Přeji krásný večer...
Tak neviem či ti v tomto tu niekto poradí... ak si s tým nevie rady ani vet... tak len popriať sliepočkám skoré uzdravenie a držím palce
720-tka, však na 15 sliepok to nieje zlé... a ja sliepkam v maštali prisvecujem... automatika im zapne svetlo o 04:00 to o pol piatej už dostávajú žrať, tak ich na obed okolo 11:00 púšťam na záhradu a druhé žranie dostanú do maštale okolo pol piatej večer, keď sa im už zase tam svieti, to ich nemusím zaháňať, tam samé vlezú ako počujú, že im tam nesiem žrať a svieti sa im do 22:30 hod.
Kamaráde teď ti to normálně závidím, takový jsem já. Říjen, október jenom 313 kousků a lidi blázní a jsou neodbytní, zvláště po tom co v televizi vyšla zpráva o vrácených vejcích do polska. Já chudák abych si utrhoval od huby. Mám skoro 30 kuřic víc jak 25 týdnů starých a potvory si dávaj na čas, to mi dělaj schválně. No a 80 údernic už 10 dní ani jedno vajco. Čtyři to už také odskákali. Nahnal jsem všechny údernice do výběhů a demonstratívně, před jejich zraky jsem je popravil sekerou, aby viděli co je čeká když budou stávkovat. Jestli to nepomůže, tak v cele smrti je připraveno ještě 25 odsouzenců. Příště mezi diváky naženu i omladinu. Ať také vidí co je čeká když nezačnou makat. Na zahradu se mi nastěhovali dva bezdomovci, tak mám koho krmit, navíc jsem našel jednoho skoro mrtvého u popelnic. Je to ještě mimino a už skoro ani nedýchalo. Dal jsem ho do garáže do krabice a večer už se rozdýchalo a dokonce i brečelo. Tak uvidím jestli přežije do rána.
Aaale, nezáviď... však mne sa začali niesť tak v polovičke augusta, aj to len niektoré... a si predstav, dovtedy nič... však to bola hanba ako hrom, hektárový pozemok pri dome, maštale pre 30 kráv, a žena chodila do jednoty vajcia kupovať... netrafilo by ťa? a neboj, aj tebe sa roznesú... však to čítam aj v iných vláknach, že sa vám tie sliepky skoro všetkým preperujú... ta, čo už... a ako vidím, máš dobré srdce, keď sa staráš a zachraňuješ takých milých bezdomovcov... dúfam, že ti to vrátia tak, že nebudeš mať doma jednu myš...
Kamaráde kafíčko mám objednané i svačinku. Já mám babičku doma a ta si mne teď hledí a obskakuje mne bo jsem ji včera řekl že ji vyměním. No obskakuje mne né proto že by se toho bála, ale myslí si že mne už postihla stařecá demence a že už jsem nemohoucí. Já měl prázdniny středu a čtvrtek a v pátek byl svátečný den, takže 5 dní volna. No kafíčko už je tady, akorát si mohla babka odpustit tu poznámku " dědečku tady máš kafe a nepobrindej se" A to jsem sněd jenom tři kozly, teda vipil 11°.
horal
napsal(a):
Kamaráde kafíčko mám objednané i svačinku. Já mám babičku doma a ta si mne teď hledí a obskakuje mne bo jsem ji včera řekl že ji vyměním. No obskakuje mne né proto že by se toho bála, ale myslí si že mne už postihla stařecá demence a že už jsem nemohoucí. Já měl prázdniny středu a čtvrtek a v pátek byl svátečný den, takže 5 dní volna. No kafíčko už je tady, akorát si mohla babka odpustit tu poznámku " dědečku tady máš kafe a nepobrindej se" A to jsem sněd jenom tři kozly, teda vipil 11°.
počúvaj kamarát, toto mi normálne chýbalo, tie tvoje hlášky... keby tu bola moja žena, tak sa opýta, či nie som postihnutý... že sa tak smejem pozdrav babičku
Co ty si zapoměl že mám cukrovku, děláš mi jenom chutě. No k pivu by to stejně nechutnalo. Dívej co mám já, chlebíček se sádlem na tom cibuli a česnek, posolený, popaprikovaný, popepřený a pkapaný octem a zase ta poznámka o brindání.
horal
napsal(a):
Co ty si zapoměl že mám cukrovku, děláš mi jenom chutě. No k pivu by to stejně nechutnalo. Dívej co mám já, chlebíček se sádlem na tom cibuli a česnek, posolený, popaprikovaný, popepřený a pkapaný octem a zase ta poznámka o brindání.
Kto komu robí chute? tak to čo máš ty teraz, si ja urobím na raňajky
Kamarát, budem končiť... idem ešte popratať riad a potom kuknem na ČT dokument o Jožkovi Visarionovičovi... a to vieš, že Stalinovi varil Putinov dedko? no maj sa fajn, pekný večer a drž sa kamarát
nomad72
napsal(a):
Kamarát, budem končiť... idem ešte popratať riad a potom kuknem na ČT dokument o Jožkovi Visarionovičovi... a to vieš, že Stalinovi varil Putinov dedko? no maj sa fajn, pekný večer a drž sa kamarát
Jé to by se mi hodilo ty babky. Nedaleko na Domažlicku v Kolovči mají mlýn na přemýlání bab, to by mne stačilo sehnat už jenom tři a měl bych mladou.
https://www.youtube.com/watch?v=sWpBMiAMMYw
No jo ale k čemu by mně vlastě byla?
Pěkný večer,
aktuální denní stav vajec: od 7mi starých slepic (dvouleté i tříleté) : 0 ks (přepeřují). Od 8mi mladých slepic: 7 kusů (jedna pořád stávkuje).
A jinak jsem to teda nechtěla dělat, ale pánové děláte mi chutě fotkama. Tak sem dám fotku klobás před uzením. Ze soboty na neděli jsem nemohla spát, jak mě v noci až bolela ruka od točení mlýnku. Vyráběla jsem klobásy poprvé, jenom babička udila.
Už toho nechte, já jsem před chvílí přijela hladová po dvou dnech domů a tady ani kůrka.
Hlavně, že jsem navařila, aby pan domácí netrpěl hlady. Tma, kachny nezavřený, psi hladový, hlavně, že má páníček plný bříško.
Chleba jsem musela vytáhnout z mrazáku, ani to ho nenapadlo.
No, nezabili jste ho?
Tak tu ujídám naložený hermelín a pěkně bez chleba, možná mi bude špatně...
Tedy Věrko... u vás je to kulinářské umění už ale vopravdu na metál.
Řád té největší vařečky a bez myšího kožíšku. Tramtadadáá.
Niki, ta rýma a pšíkání je poslední dobou dost moderní.
Dřív to podle mě vůbec nebylo - neměli jsme to v kurníku nikdy.
Já dávám tabletu Helmigalu + modlitbičku. Případně sekerku.
Ani můj vet netuší, co to je. Ale on je takový jinačí.
Jako Bodlinka - léčil by vše sekyrkou.
Což o to - já klidně taky, ale někdy prostě jsou případy,
kdy bych očekával vyšší veterinářskou - a té se mi jaksi nedostává.
Tudíž nezbývá než si pomoci svépomocí.
Hledal jsem v tuze starých knihách, až takových těch zažloutlých a zaprášených,
ukořistěných v antikvariátu, četl leccos, ale bez úspěchu.
Většinou ten Helmigal pomůže, ale např. můj stříbrně zbarvený Ferda
si rýmu donesl z výstavy, dusil se, pak prodělal 4x infarkt, který kupodivu
vždy rozchodil - než jsem stihl odbýt náfštěvu a dojít pro sekerku, tak chodil.
No ale nakonec jsem to stejně musel udělat, zvadl mu hřebínek a padal z bidla.
Budou dušičky, tak jedna RIP za luxusního Ferdíka.
javorka
napsal(a):
Už toho nechte, já jsem před chvílí přijela hladová po dvou dnech domů a tady ani kůrka.
Hlavně, že jsem navařila, aby pan domácí netrpěl hlady. Tma, kachny nezavřený, psi hladový, hlavně, že má páníček plný bříško.
Chleba jsem musela vytáhnout z mrazáku, ani to ho nenapadlo.
No, nezabili jste ho?
Tak tu ujídám naložený hermelín a pěkně bez chleba, možná mi bude špatně...
Kam ho zakopete?
Honzíku tak můj jmenovec to už má zasebou? Erik má svůj harém a k svátku dostal verandu na zimní popelení. Jenom chudáček se teď stydí, pelicháním přišel o svoji okrasu a mladí šumaváci od pani Dany se mu posmivají tak ani ven pomalu nechodí.
Já mám od čtrnácti kusů 1-4 vajíčka a to už jich je nejméně polovina komplet hotových, stáří dva roky vše, krom leghorny.hřeben to má bledý vše jedné divné zůstal dokonce zcvrklý. Nevím co to je za zmatek letos. Už mně to štve.
A maransky už to letos zřejmě nestihnou. Ostatní už určitě ne.
Javorko, nejvyšší čas když tak zlobí.. Ten vás nemít, ale co vy? Na ten sklep pozor, co když bude klepat? Hrůza.
A hlavně na dietě žádná vaše perfektní péče, jinak by se mu tam ještě líbilo.
honzapm
napsal(a):
Javorko, zabili bychom ho už dávno.
Nebo spíš vyměnili.
Tak dobře, ve sklepě. My to nikomu nepovíme, nebojte.
A kdyby nás mučili, tak řekneme, že se tam sám zabouch.
Pro basičku si ale nezapomněl dojet. Omluvně mi řekl, že už je "takovej nepraktickej" a nabídl mi pivo.
skodovak
napsal(a):
Já mám od čtrnácti kusů 1-4 vajíčka a to už jich je nejméně polovina komplet hotových, stáří dva roky vše, krom leghorny.hřeben to má bledý vše jedné divné zůstal dokonce zcvrklý. Nevím co to je za zmatek letos. Už mně to štve.
A maransky už to letos zřejmě nestihnou. Ostatní už určitě ne.
Javorko, nejvyšší čas když tak zlobí.. Ten vás nemít, ale co vy? Na ten sklep pozor, co když bude klepat? Hrůza.
A hlavně na dietě žádná vaše perfektní péče, jinak by se mu tam ještě líbilo.
Je tam dobrovolně! A klepání se bát nemusím, má to perfektně izolované.
Ano, Horalku, Ferdík už má to svý jistý.
Moc doufám, že vy nám ještě dlouho dlouho vydržíte
a babičku ještě pěkně poškádlíte.
Eriček se u vás bude mít nádherně i v zimě, koukám.
No však on si to zaslouží, čipera jeden. Má jednu dceru krásnější než druhou.
Nechal jsem si jich třináct, ještě jich pár vyselektuji (pozdě klopený hřeben)
a to bude krása. Oranžovokrkých děvčat mám šest.
Takže 18 letošních a jedna loňská - nenesou všechny - asi pět je jich ještě
moc mladých - a dneska osm vajíček. Uí.
Devět kousků jsem teď odklonil - tři staré k sousedovi a šest mladých jinam,
tak mám kurník takový hezky odlehčený.
Ještě jednoho oranžovokrkého vykminout do Trpíst a od Rakovníka dovalit
stříbrně zbarveného Vašíka a bude hotovo.
A doufám, že žádné pohromy ve formě jestřába či ryšavé kolegyně nebudou,
a že i soudružka sekyrka bude moci zůstat obrostlá pavučinou.
Jinak teda dneska dělaly na slepice nálety straky, no to jsou takový megery
drzý, že se mi teda otevírala rybička v kapse.
Javorko, takže pan manžel na váš žaludek myslí, když vám ten chléb
nabídl alespoň v tekuté formě. Ale stejně bych ho vyměnil.
Mrtvolu ve sklepě nechci. Ani živou. a už vůbec né nepraktickou.
To bys mě nejdříf musel přeprat, Jeníku.
A že není praní jako praní, to už dobře víme.
Hážu tuhle špinavou teplákofku do velkýho prádla
a otevírám novou tady:
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3207415/sametove-listi-opadava-a-ma-teplaky
.