Okrasné kachničky v zimě.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2016 17:33
chov.

XXX.XXX.79.4

Moje kachničky jsou celoročně venku na rybníčku
- aby jim rybníček nezamrzl úplně, tak tam mám zapojené čerpadlo asi 50 cm pod hladinou přidělané na kůlu
- když teplota klesne na minus st.C - termostat sepne a čeření se spustí
- leta jsem používal kalová čerpadla 250-400W /také mně jich dost odešlo /chladem se zmrskla isolace a vnikla do nich voda/
- letos jsem použil jezírkové čerpadlo CONRAD 60W a stejný výkon !
- a zatím veliká paráda a úspora za stejného výkonu -proto vám to sem dávám
- na menší jezírko než mám já bohatě stačí CONRAD 25w !
Béda A
-.

Filtr

30.12.2016 20:16
Filtr

XXX.XXX.154.251

A ten uvedený filtr, není s ním nějaký problém?

Stačí očistit, nebo se kupuje nějaká náhradní filtrační vložka?
Případně jak dlouho vám vydrží a jak hluboko pod hladinu dáváte (jde o to zda jsou nasávány nečistoty)?
Pokud je u 25W verze průtok 3,3x nižší než u 60W verze, ta plocha filtru je stejná a tedy vydrží třikrát déle než u 60W verze?

30.12.2016 20:34
chov.

XXX.XXX.79.4

- nevím proč tomu říkají filtr - je to spíše "ochranný" kryt /ty dírky mají průměr 8mm!
Vevnitř není žádná vložka ani to není na ní nějak přizpůsobeno. Ovšem pro naše účely bezva - nemůže se žádná kachna přisát a nemůže se to ani ucpat. V místě, kde to mám na kůlu zavěšené je asi 1m hloubka a já to mám tak v půl metru pod hladinou. Prostě stejné jako jsem měl řadu zim tu kalovku, leč spotřeba W je značná a zřejmě i životnost čerpadla.
Jinak je to určeno pro jezírka a to né na filtraci, ale na různé vodopády a snad fontány ! Na filtrování mají jiné zařízení a většinou mimo jezírko, ale to je zase o něčem jiném.

Filtr

30.12.2016 20:57
Filtr

XXX.XXX.98.208

Díky. Nemohl bys prosímtě ještě neco napsat k regulaci průtoku? Uvádí se totiž max.1500 l/hod (25W verze), max.5000 l/hod (60W verze).

Jinak díky, bezva tip.

30.12.2016 22:40
chov.

XXX.XXX.79.4

- je to přesně tak!
- mám rybník poměrně velký a tak jsem používal ty kalové čerpadla a také jsem nyní koupil to 60W a prostě to dává stejně jako ty kalovky! /550 l/h /
- kdybych s tím nebyl spokojen, tak bych to sem nepsal.
- mám tam zatlučen kolík na konci je hřebík a skrze čerpadlo jsem protáhl šňůru a zavěsil ho tam výtlakem směrem nahoru a choďák! Vevnitř té "krabice" je upevněno, né přišroubováno čerpadlo, takže když se ta krabice rozdělá, rozpůlí-tak jde čerpadlo vyjmout a vše se dá dobře vyčistit.
B.

31.12.2016 17:16
chov.

XXX.XXX.79.4

- SILVESTR 2016 /tak takhle to vypadá, když je -8 st C/:.

31.12.2016 17:38
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Krása

Přidejte reakci

Přidat smajlík