Jak na Nový rok, tak po celý rok - v teplákách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2017 07:26
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dobre rano, Martin, -SR, -6 snezi a to vecer bolo este -14 a jasno.

12.1.2017 07:35
honzapm

XXX.XXX.182.25

A po Kneippově kůře to chce kvalitní a dobrou snídaňku.
Od Vánoc určitě zbylo nějaké to cukrovíčko a také dobré šípkové té.
A pokud cukrovíčko nezbylo, můžeme si udělati rychlofku dle Ládi Hrušky.
Hop hop.

12.1.2017 08:11
Olánek

XXX.XXX.146.40

Tak jsem na zahradé objevil cizí ptačí trus a pohovořil o něm s odbornicí z epidemiologie se závěrem, pro mne neradostným.Vir přežije i tuhé mrazy. Proti běžným desinfekčním prostředkům, však odolnost postrádá

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2017 08:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

veraboskova napsal(a):
Jé vajíčkovážení.
Tak ponejprv orlovky. Teď jsem chvíli vypadala jak blázen, jak jsem rabovala ledničku a hledala vejce
Jak tak ty vejce vidím, tak to vypadá jak kdyby byly od jedné a té samé slepičky.
Jsou to ty dvě vlevo na obou fotkách, ostatní fotky jsou od hempšírek.

Dekuji moc za odkaz i za foto.
Vylučovací metodou mi zbylo toto vajicko. Musim vysledovat jestli je opravdu od orlovky :)
Zda se mi moc velký. Ale barva by odpovídala.

Je pravda, že kohout pojímá jen Slepičky, které snáší?

U nas + 2.

12.1.2017 09:19
slovensko

XXX.XXX.178.6

Ano, moj hempsirak pojima len tie, ktore nesu. Sliepka, ktora nenesie sa neda pojimat. Cize tie najviac odrate su najlepsie nosnice.

12.1.2017 09:35
percheron

XXX.XXX.70.94

slovensko napsal(a):
Ano, moj hempsirak pojima len tie, ktore nesu. Sliepka, ktora nenesie sa neda pojimat. Cize tie najviac odrate su najlepsie nosnice.

S tymto nesuhlasim. Kohuti su niektory nasilny a aj ked sliepka nenesie tak ju jednoducho "pre...". a casto krat ma kohut v krdli jednu dve oblubene ktore neustale pojima a ostatne bud vobec alebo len vynimocne. takze jedina co z odranej sliepky je zname ze kohut je nadrzany a ma svoju oblubenkinu

12.1.2017 09:43
honzapm

XXX.XXX.182.25

Případně můžeme vydedukovat, že ona soudružka od kohouta odrána,
to má hodně ráda, nejlépe do večera od rána.

Percheron, chceli ste napísať Prefiknú, Preťiahnú alebo Preokopuľujú?

Hop hop.

12.1.2017 09:45
percheron

XXX.XXX.70.94

honzapm napsal(a):
Případně můžeme vydedukovat, že ona soudružka od kohouta odrána,
to má hodně ráda, nejlépe do večera od rána.

Percheron, chceli ste napísať Prefiknú, Preťiahnú alebo Preokopuľujú?

Hop hop.

Tak nieco v tom zmysle. dal som radsej tri bodky aby to niekto nezmazal a niekoho nepohorsovalo

12.1.2017 09:48
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno, venku +4, fouká, je zamračeno ale nesněží.
Naše babička třeba o kachnách říkala, že jak kačer začne pojímat kachnu, tak do 14ti dnů kachna začne snášet. Mě už kačer ruánský tak měsíc pojímá kachnu a vejce nikde

12.1.2017 09:52
percheron

XXX.XXX.70.94

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno, venku +4, fouká, je zamračeno ale nesněží.
Naše babička třeba o kachnách říkala, že jak kačer začne pojímat kachnu, tak do 14ti dnů kachna začne snášet. Mě už kačer ruánský tak měsíc pojímá kachnu a vejce nikde

No ako sledujem tie moje tak tie si uzivaju uz asi od novembra a tiez nic..ale pri tomto pocasi som len rad asi sa im to zapacilo aj mimo znasky prisli na to co je dobre

12.1.2017 10:01
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, u nás 15 čísel sněhu, je to krása. Dokonce je 0°C tak jsem vypustila soudružky aby se trochu proběhli. Moc se jim ten sní nelíbil ale už trajdají po cestičkách které jsem jim udělala

Jinak Javorko náš kačer (pižmák) začal pojímat kachnu tak před těmi zmíněnými 14dny a ejhle už máme tři vajíčka. Akorát si myslím že je ještě brzo tak jí je budu muset odebírat Chudinka bude s toho smutná... ale my to s ní myslíme dobře.

Dnes se chystám na měření a vážení vajíček tak jsem zvědavá. Navíc si nejsem na 100% jistá které vejce jsou čí takže bude pro vás kvíz

Krásný den přeji.

N.

12.1.2017 10:20
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To bylo asi na mě, ne na javorku

12.1.2017 10:45
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Hurá jen -4°, sice nasněžilo asi 5 c, ale nevadí(jéje nepíše klávesnice, budu dělat ezery). A další nadělení dnes ráno 9 pišišvorů přežilo, jednoho tak čistila až ho napůl sežrala a jinak dobrý . Dnes jse našla ráno pod kačkou konečně dvě nez rzlá vejce slepičí co si schovávala ezi svý a. to je hrůza psaní bez pís ena .

12.1.2017 10:55
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko a Niky, to neva. Já kačera taky občas přistihnu a vejce ani jedno.

U nás připadl nový sníh. Tak tu teď je asi 50cm. Dokonce chvíli svítilo slunce. Ráno -5, ale už se blíží 0. Vítr naštěstí nemáme.
Dopiju kávičku a jdu odhrabávat nové cestičky.

12.1.2017 10:59
javorka

XXX.XXX.98.207

kačíkačka napsal(a):
Hurá jen -4°, sice nasněžilo asi 5 c, ale nevadí(jéje nepíše klávesnice, budu dělat ezery). A další nadělení dnes ráno 9 pišišvorů přežilo, jednoho tak čistila až ho napůl sežrala a jinak dobrý . Dnes jse našla ráno pod kačkou konečně dvě nez rzlá vejce slepičí co si schovávala ezi svý a. to je hrůza psaní bez pís ena .

Je to trochu rébus, ale legrační.
Už zase leze sluníčko, huráááá!

12.1.2017 11:04
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Jaktotakpozoruju, budu psát až večer, nebosi donesunáhradníklávesnici nofuj!
Užaniposunovátkonefunguje dneskončí

12.1.2017 11:06
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):
To bylo asi na mě, ne na javorku

Aaa, omlouvám se. Nějak jsem se upsala

12.1.2017 11:17
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Top novinka, po obejití celé zahrady nebyl nalezen ani kousek zrníčka, žížalky a ani červíčka...

Některé ty slípky jsou vážně prdlé

PS: chudinka se musela našlapat... příště si to rozmyslí

12.1.2017 14:56
faverol

XXX.XXX.79.147

percheron napsal(a):
S tymto nesuhlasim. Kohuti su niektory nasilny a aj ked sliepka nenesie tak ju jednoducho "pre...". a casto krat ma kohut v krdli jednu dve oblubene ktore neustale pojima a ostatne bud vobec alebo len vynimocne. takze jedina co z odranej sliepky je zname ze kohut je nadrzany a ma svoju oblubenkinu

Ako to vedci vysvetľujú?
Zdatný partner - nádej pre potomstvo
Uznávaná teória pohlavného výberu hovorí, že v prírodnom výbere uspejú tie samičky, ktoré sa lepšie starajú o toho, od koho si nechajú svoje vajíčka oplodniť. Vyberajú si zdatných partnerov, ktorých potomstvo ľahšie prežije. Je to pre samičky dôležité, lebo množstvo vajíčok na oplodnenie je obmedzené.
V porovnaní s množstvom vajíčok sa samčekom tvorí neporovnateľne viac spermií. Ako však dokazuje Tommaso Pizzari, aj oni zaobchádzajú so spermou efektívne. Nemusia si síce „strážiť" každú spermiu, avšak aj ich potomstvo uspeje v živote lepšie, ak ho počnú so zdravou a silnou partnerkou.
Kohúty preto priťahujú sliepky s veľkým hrebienkom, lebo s veľkosťou hrebienka zvyčajne súvisí veľkosť znesených vajec; kurčatá z väčších vajec bývajú po narodení životaschopnejšie.

12.1.2017 16:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem kurník vyčistila, voliéru vyčistila, křepelkám vyčistila. A přistihla jsem orlovku na hnízdě Třetí vejce je na světě, opět 44 gramové. No pinďa malá protáhlá.
Byla to děsná sranda. Říkám si, co tam ti kohouti stepujou. Kohout hlavu strčenou ve snáškovém hnízdě a zíral na slepičku, co to tam dělá. Tak tam chvíli seděla, hrabala slámu, pak jsem jí nechala chvíli soukromí. (No došla jsem si pro stoličku, že to bude trvat dlouho). No a než jsem přišla, tak už vejce bylo venku. Oba kohouti okamžitě šly po slepičce a snažili se jí pojímat, jakmile opustila hnízdo.
Přidávám fotku srovnání s vejcem hempšírky, orlovčí je to vpravo.

12.1.2017 17:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko 50cm sněhu. Tý jo.

12.1.2017 17:15
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Ni+Pa napsal(a):
Top novinka, po obejití celé zahrady nebyl nalezen ani kousek zrníčka, žížalky a ani červíčka...

Některé ty slípky jsou vážně prdlé

PS: chudinka se musela našlapat... příště si to rozmyslí

Téda, ta slepičky vypadá, jak kdyby zdolávala Mount Everest

12.1.2017 17:47
honzapm

XXX.XXX.182.25

Niki, tak možná, že ta slepička se vydala hledat lásku svého života.
Čili majitele těch nejlepších spermií, že?
Měla jste jí na cestu uvázat uzlík s buchtami, jako to dělá Andy.

Věrko, ta první fotka je uplně super. Ten výraz kohouta.
A takové krásné čisté nehtíky při drůbeži, no to tedy valím oko.
Já, ať chci nebo nechci, vypadám vždy jako bezdomovec.
Dneska jsem trochu víc házel sníh, nacpával krmelec a vozil uhlí,
takže si představte - mokrej, seno i na bambuli i v puse, černej.

Ale nevadí. Brzo bude sobota a budu se koupat, tak to pak bude
zase pár dnů fain. Hop hop hop.

12.1.2017 18:51
javorka

XXX.XXX.98.207

Věrko, ta první fotka je fakt výborná.
Z prašanu se během odpoledne vytvořila mokrá těžká peřina. Jsem zvědavá, kdy to začne jezdit ze střechy. To je pak rachot. Máme na střeše plastové šablony a po těch to jede jedna báseň.

12.1.2017 19:47
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer z Roudnicka, krásně u nás napadlo, ale teď už je zase skoro všechno fuč Taje a taje. Holky se celý den couraly venku, docela se jim to tam na sněhu líbilo. I slunko svítilo. Ptáci řvali, že jsem si připadala jako v březnu
Ten Velešín je pro mě také dost daleko

12.1.2017 21:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak to jsem ráda, že se vám fotka líbí. Jsou to takoví vousáči orlováci.
Honzo, a rukavice znáte?
Andreo, tak jsem dneska zahlídla nápis vojtěškové granule na dveřích místního prodejce krmiv. V hlavě mi naskočilo červené světlo. A tak mám koupená dvě kila na zkoušku do míchanice.

12.1.2017 21:33
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Věrko, já je cca 20 minut před zamícháním do míchanice zaliji teplou vodou, oni se rozmočí a pipky to sežerou dobře. Jen jim té vojšky nedávejte hodně, prý je hořká - jsem to nezkoušela ale zítra to udělám

13.1.2017 06:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak mládeži hop hop vstávat a cvičit! Už je ráno! Kohouti se mohou přetrhnout, jak kokrhají smajlík Mladoboleslavsko hlásí +2 stupně a taje a taje...

13.1.2017 07:23
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR, -1,5 a snezi.

13.1.2017 10:40
bodlo

XXX.XXX.41.14

veraboskova napsal(a):
No a dnešní várka vajec:
- dnešní největší vejce od hempšírky
- 4 vejce od starších slepiček hempšírek
- 2 vejce od 2016 slepiček hempšírek
- běžčí vejce
- křepelčí vejce.

Dobry den, svitavsko 1 plus.prosim cim krmite krepelky na vajicka, muzou strouhanku, strouhanou mrkvu.dekuji za radu.jožo.

13.1.2017 10:47
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím.
Jičínsko 1,7, zataženo. Něco nám v noci připadlo, ale něco zase roztálo, tak výška sněhové nadílky je skoro stejná.
Slepičky odmítají stále vylézt ven a drží se v kurníku. Zato běžci si svobodu náležitě užívají.
Dávám holkám nasušený jetýlek ze sekačky a docela si ho zobou. Když tady čtu o těch granulích vojtěšky, tak jim ho taky zkusím namočit.
Uvidíme, jestli to bude mít úspěch.

13.1.2017 11:04
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Na JZ to čo včera napadlo, teraz sa topí a ráno ešte aj trochu pršalo. Teraz začal fúkať vietor, aspoň vysuší časť dvora, kde som kmotričkám odhádzala tú brečku. Väčšinu dňa sedia v kuríne, vybehnú len keď počujú buchnúť dvere, tak im hodín za hrsť slnečnice. Z pinterestu mi poslali citát Johna Lennona:
"Na konci vždy všetko dobre dopadne, a ak to dobre nedopadlo, tak to potom ešte nie je koniec"

13.1.2017 11:06
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré skoro poledne, Tišnovsko hlásí 0°C a jde to nahoru.
To mi nebudete věřit co se mi stalo, říkala jsem si že mála spinká tak že půjdu konečně převážit a roztřídit ty vejce.
Jdu pro ně do sklepa a ejhle 20 vajec fuč, mužíček mi je odvezl. No nevadí, rozhodla jsem se převážit ten zbytek (13ks) Je nže já nemehlo zakopla o rohožku a vajca vysypala všechny jsou napadrť. Tak poctivě si je střežím a pak je vyklopím u dveří do kuchyně mě asi je...bne

No kdyby se mi to stalo s násadovkama tak to asi nepřežiju. Já jsem ale nemehlo to je děs..
Asi dnes nemám nic dělat, nebo to dopadne ještě hůř. Raději se půjdeme vyvětrat na procházku...

Přeji krásný den.

N.

13.1.2017 11:06
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pěkné skoro poledne z Roudnicka, u nás skoro 4 stupně nad nulou a dost fouká
Včera vykukovalo slunko, dnes je zataženo, takže pošmourno Snad se slunko ještě ukáže a zlepší nám náladu. Pěkný den

13.1.2017 11:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ni+pa, nic si z toho nedělejte vajíček ještě budete mít spoustu
Já měla včera padací den, taky mi vše padalo z rukou jo a dnes mi uteklo mlíko z kastrůlku . Pro změnu můj muž vajíčka doma zapomněl hold je vezme v pondělí

13.1.2017 11:12
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak vás zase po nějaké době zdravím přátelé...

Počasí je asi vícemeně derivát toho co tu popisujete, teď se nám začíná tvořit bláto tak podle toho vše vypadá.
Co se týče vajíček, zatím tak nějak stále stávkujeme. Vlašky 13ks většinou 4ks denně, Maransky 9ks tak kolem 3-5kouskú, Hempšírky 8ks většinou tak 2ks denně.
Co do váhy tak maransky od 50 do 67g Vlašky od 55 do 75g a hempšírky kolem 50g kromě vlašek vše začíná první sezonu.¨
Minorky a Brakely stále nic...

Výběhy hotové nemám, ani jsem nesáhl na práci na nich, vlašky už jsem nechtěl, ale kromě slíbených jsem snad přemýšlel než to pomlátím že seženu kohouta a pár si jich udělám..jsou hezké.Můžu sice mít vajíčka od pána kde pochází znova a znova za pár šušní, ale nějak mi to nepřijde jako chovatelská práce, buď od pýky nebo je to nuda..
Chtěl bych, nebo tedy mám mít pět šest druhů drůbeže, ale zjišťuji, že je to tak nějak nereálné (všichni kohouti rozdělení všeho a potom véééélikánská odchovna) tak nevim,

včera jsem měl čistící den, ale jelikož s malou celé dopoledne běhám po doktorech stihnul jsem jen králíky a tak kolem a dokola, drůbež se mi dneska zatím dělat nechce, dělal jsem zase tisíc jiných věcí, tak buď po obědě nebo zítra, ono už se to snad nepokaká...

hezký den teplákofkářům

13.1.2017 11:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

bodlo napsal(a):
Dobry den, svitavsko 1 plus.prosim cim krmite krepelky na vajicka, muzou strouhanku, strouhanou mrkvu.dekuji za radu.jožo.

Dáváme směs pro křepelky od Energysu, křepelka Gold. K tomu sem tam přidávám hrst pšenice, grit a drcené skořápky, písek na trávení, když je tak hrstičku trávy. Mrkev si určitě dají rády. Se strouhankou nemám zkušenost.

13.1.2017 11:27
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak všem pěkný den, tady je děsnej fičák. Rozbitých vajec je škoda, ale dneska se to prostě dá čekat
Manžel přišel na oběd, jenže já ještě nemám uvařeno (dneska vařím podle super receptu a bude to na dýl). No tragédie. Hlavně aby mi nesnědl nějakou tu surovinu. Jdu to ohlídat

13.1.2017 13:34
veraboskova

XXX.XXX.0.235

andreakiss napsal(a):
Věrko, já je cca 20 minut před zamícháním do míchanice zaliji teplou vodou, oni se rozmočí a pipky to sežerou dobře. Jen jim té vojšky nedávejte hodně, prý je hořká - jsem to nezkoušela ale zítra to udělám

Evidentně to hempšírkám chutná. Dala jsem akorát tu rozmočenou vojtěšku, strouhanou mrkev a na zahradě jsem zasypala zbytkem K2 do akorát konzistence.

13.1.2017 13:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Baf!

To koukáte, kdopa se nám to vyhajal na gaučíku, že?

No dneska ten pátek třináctého jinak, než hajáním, trávit nebudu.
Na vlaškárium se ani nedá dojeti, sněží od večera a na Klínofci orkán,
takže silnice uzavřené a bílá tma. Krušné hory jsou halt krušné.
Vypadl i proud, tak zas chytám paniku, co bude, až se bude líhnouti. Oj oj.
Čekal jsem na kuku a slunečnici od Kvídery, bohužel také zapadli,
tak se hezky pěkně otočím na druhý bok a budu nabírat síly na odhazování sněhu.
Fčera jsem si máknul, ale dnes už je vše opět zafoukané. Uf + Uí.

http://zpravy.idnes.cz/situace-na-silnicich-0lb-/domaci.aspx?c=A170113_063653_domaci_jj

Do té Lysé, kdyby byla, bychom dnes stejnak nedojeli.

Niki, hlavně jestli jste celá vy. Hop hop.

13.1.2017 16:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak se musím pochlubit - první vajíčko 44 gramů Jen nevím, jestli od orpingtonky, nebo kočinky (obojí velké)... Jsou vylíhnuté posledního května.

13.1.2017 16:57
javorka

XXX.XXX.98.207

No, fuj.
Honzíku, co to tam máte za počasí. A ten vítr neposílat k nám, ale pěkně na druhou stranu!
To je opravdu už jen na ten gaučík, taky se za chvilku uvelebím, jen co zaleju kávičku.
Třeba mi to pak taky bude slušet, jako vám v novém kožíšku.
Cože? Tady už to taky fučí!
Ještě před chvílí tu byl celkem klid, jen asi dvakrát krátká chumelenice.

14.1.2017 09:45
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Pěkné dopoledne z Roudnicka Koukám, že všichni jsou dnes od rána pracovití a odhazují ty haldy sněhu .
Já jsem dnes jen lehce odmetla centimetrovou nadílku od včera, tak to bylo rychlé
Koukám na teploměr a jsou 2 stupně nad nulou, tak to asi zase zmizí a to bude škoda. Jinak pipky se zase vyhrnuly z kurníku, zblajzly míchanici a nějak se jim venku líbí. Však je také příjemně.
K obědu bude rybka s bramborama a pak hurá na procházku. Pěkný den

14.1.2017 10:03
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Andrea, za optimizmus Vám dávam , ja práve rozmášľam, či mám ísť do obchodu teraz, alebo až poobede a nechce sa mi.

14.1.2017 10:16
javorka

XXX.XXX.98.207

Jičínsko: -2 a chumelí...zase

Pěkný den

14.1.2017 10:24
skodovak

XXX.XXX.241.242

Chrudimsko také -2 a také zase bílo už mně to se...e

hezký den.

14.1.2017 10:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím všechny, Mladoboleslavsko +1 a chumelí se chumelí, ...

14.1.2017 10:48
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Vybavené, začal fúkať západný vetrisko a tiež chumelí a vonku ani živáčka, ostanem doma. Kmotričky sa tiež vrátili do kurína.

14.1.2017 13:04
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, počasí je lepší jak včera a to jen proto, že fučí o něco méně -1°C slepičkám se ven nechce, ale ani mě.Bez kulicha a tlustých tepláčků ven ani náhodou, ale gaučík je gaučík a ten je nenahraditelný.

14.1.2017 13:44
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Začátku, ten prvý a tretí je presná trefa, ale mám taký neblahý dojem, že tie vtipy vyberáte len o ženách

14.1.2017 18:53
Kutilka

XXX.XXX.59.242

Taky dobrý.

14.1.2017 18:55
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný večer.
Kdo uhádne, co z toho bude?

14.1.2017 18:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já vím já vím boudička pro kachny ?

14.1.2017 19:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

14.1.2017 19:01
skodovak

XXX.XXX.241.242

andreakiss napsal(a):
Já vím já vím boudička pro kachny ?

Taky za ní hlasuji , ale chtěl nechtěl jsem být nejlepší.

14.1.2017 19:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já chci být nejlepší

14.1.2017 19:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Příště vyfotím jenom hromadu prkýnek, aby to bylo těžší

14.1.2017 19:07
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Přiznám se, měla jsem to trošku s nápovědou

14.1.2017 19:08
skodovak

XXX.XXX.241.242

andreakiss napsal(a):
Já chci být nejlepší

A protože jsem to věděl, jsem vás nechal zvítězit...

A javorko ta prkénka můžete, když opět půl roku předem budeme vědět co chystáte...

14.1.2017 19:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko bééé oni si mě s vámi pořád pletou
A tak jako jo, ono to buď bude:
a) snáškové hnízdo pro ruánku
b) druhé snáškové hnízdo pro hempšírky.

14.1.2017 20:40
horal

XXX.XXX.202.176

veraboskova napsal(a):
Pěkný večer.
Kdo uhádne, co z toho bude?

Boudička pro pejska.

14.1.2017 20:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

Gaučík si původně myslel, že to bude krásné nové křesílko pro Věrku,
aby z něj mohla pohodlně pozorovat, jak jí klade orlofka. Hop hop.

14.1.2017 21:01
veraboskova

XXX.XXX.0.235

horal napsal(a):
Boudička pro pejska.

Nééé, jezevčíci mají zateplenou boudu už na zahradě a doma spí ehm jinde

14.1.2017 21:49
skodovak

XXX.XXX.241.242

Už jsem na to přišel, bouda pro manžela místo sklepa? Já vím moje drzost asi nemá hranice.

14.1.2017 21:50
honzapm

XXX.XXX.182.25

skodovak napsal(a):
Už jsem na to přišel, bouda pro manžela místo sklepa? Já vím moje drzost asi nemá hranice.

A co teprva, až si to přečte například taková... řekněme... Javorka.

To teprve bude Hop hop.

14.1.2017 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já to vzdávám. Á... bum

14.1.2017 22:22
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
A co teprva, až si to přečte například taková... řekněme... Javorka.

To teprve bude Hop hop.

No jo a zase omluva.

14.1.2017 22:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Já sice netuším, co to je ta ruánka, vždyť ještě před rokem jsem nevěděl,
co je to čistokrevná drůbež, ale rozhodně tuším, že do dřevíčka se jí bude
snášet jedna báseň. Paráda jako. Hop hop.

14.1.2017 22:30
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
Já sice netuším, co to je ta ruánka, vždyť ještě před rokem jsem nevěděl,
co je to čistokrevná drůbež, ale rozhodně tuším, že do dřevíčka se jí bude
snášet jedna báseň. Paráda jako. Hop hop.

Na čmelíky taky jedna báseň

14.1.2017 22:35
andreakiss

XXX.XXX.34.131

veraboskova napsal(a):

Jéé, to je krásné miminko

14.1.2017 22:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, zlobíš. Nekaž naší blondýnce radost. Má šikovného manžela, tak nechť
ho kouká využívat po fšech stránkách. Nejen na gaučíku, ale také v truhlárně.
Mno a čmelíky pan manžel od Věrky zvládne jistě levou zadní.
To vím. Když to dřevo nebude lakovat, tak ho 1x za měsíc přestříkne Arpalitem,
vymění vystýlku, a soudruzi čmelíci nemají vůbec žádnou šanci.
Pravé nelakované dřevo ten Arpalit krásně nasákne a podrží.
A ruánka bude i hezky vonět, aniž by se roštovala v troubě.

14.1.2017 22:40
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Andreo,1,5 letý jezevčí puberťák. Kdepak miminko, to on se tak jenom tváří
Škodováku, ještě na mě se čmelíkama. NO FUJ. Já se tady snažím aby manžel všechno vyráběl z dřevíček, prkýnek a né z těch ÓeSBí desek. A stejnak se tu nezavděčím

14.1.2017 22:44
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):
Andreo,1,5 letý jezevčí puberťák. Kdepak miminko, to on se tak jenom tváří
Škodováku, ještě na mě se čmelíkama. NO FUJ. Já se tady snažím aby manžel všechno vyráběl z dřevíček, prkýnek a né z těch ÓeSBí desek. A stejnak se tu nezavděčím

Ale zavděčíte jen tak dál, nehledě na to i kdyby tisíc rypáků říkalo cokoliv hlavní je co? že jste spokojená vy !

je to hezká práce..

14.1.2017 22:48
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
Jeníku, zlobíš. Nekaž naší blondýnce radost. Má šikovného manžela, tak nechť
ho kouká využívat po fšech stránkách. Nejen na gaučíku, ale také v truhlárně.
Mno a čmelíky pan manžel od Věrky zvládne jistě levou zadní.
To vím. Když to dřevo nebude lakovat, tak ho 1x za měsíc přestříkne Arpalitem,
vymění vystýlku, a soudruzi čmelíci nemají vůbec žádnou šanci.
Pravé nelakované dřevo ten Arpalit krásně nasákne a podrží.
A ruánka bude i hezky vonět, aniž by se roštovala v troubě.

Já takovej hodnej soudruh a zlobit? to se mně nechce zdát,

a kdo je blondýnka a kdo rusovláska a ještě k tomu jak zručného má která z jmenovaných mladých paní manžela, to já nemůžu tušit Honzíku...

jediné a to už také pletu, že Javorka má pana sklepmistra

Jako dobrou zprávu vidím to, že hlavně že nemáš manžela ty, to už by byl hokej..

14.1.2017 22:56
javorka

XXX.XXX.98.207

To jsem trávila večer s Vinnetouem, ..ehm.. s manželem, kupodivu mimo slep a ani trochu jsem neškytala.
A tady zatím hádanková soutěž.

Věrko, nějak jsem se k vám nedopatřením vmotala
Pardón

14.1.2017 22:59
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, normálně jsem koukala do programu, kdy vám ten Vinnetů skončí kdy mě přijdete zachránit

14.1.2017 23:01
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):
Javorko, normálně jsem koukala do programu, kdy vám ten Vinnetů skončí kdy mě přijdete zachránit

Teď už jste v bezpečí

14.1.2017 23:04
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Nějak jsme se zasekli.
Už je zase všechno na svém místě. Já zde a pan manžel ve sklepě

14.1.2017 23:06
skodovak

XXX.XXX.241.242

javorka napsal(a):
Nějak jsme se zasekli.
Už je zase všechno na svém místě. Já zde a pan manžel ve sklepě

Tak pokud to není sekerou, tak jedině dobře

14.1.2017 23:10
javorka

XXX.XXX.98.207

skodovak napsal(a):
Tak pokud to není sekerou, tak jedině dobře

POZOR!
Už se blíží.
Aby mi to tu nezatrhl.

14.1.2017 23:15
skodovak

XXX.XXX.241.242

javorka napsal(a):
POZOR!
Už se blíží.
Aby mi to tu nezatrhl.

To by již na tu sekeru ovšem bylo

14.1.2017 23:16
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Koukali na Vinetůa, tak leda na tomahawk.

14.1.2017 23:21
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):
Koukali na Vinetůa, tak leda na tomahawk.

My vesničané neděláme rozdíl, je to jakoby sekera , ale trefné...Hlavně, že to usekne hlavu.

14.1.2017 23:31
javorka

XXX.XXX.98.207

Je to tak, že si jen přišel pro kus štrůdlu a spokojeně zmizel ve sklepě.
Žádné drama se nekoná.

Dobrou.

14.1.2017 23:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

A že se tam sám nebojí? To je ale velkej kluk.

14.1.2017 23:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

No, a já si zrovna donesl 3D brýle, popkorn, zasílil repráky a čekal nějaké to drááma a ono konec vysílání.

Dobrou noc i vám...

14.1.2017 23:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Za 33 minut začíná repríza biatlonu, a na to tedy zase pro změnu čekám já.
Štrůdlu nemaje tu šušním nějakou tu sůšu + čajík, páč jsem dneska hoodně
odhazoval. Tak si to zasloužím, že jo.

14.1.2017 23:39
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
A že se tam sám nebojí? To je ale velkej kluk.

Jestli je tam zamčenej, tak je jasný že se bojí...a kdo se bojí...nesmí na štrudl, nebo do lesa?

14.1.2017 23:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jinak ty vlašky a všechny slepičky máš mooc pěkný, Honzíku.

A Horalek taky. Dával teďka fotku českých kropenek zlatých i stříbrných
do jiné diskuse, a to jsem si teda zaslintal přes plot, že to teďka budu
muset vytřít. Teda ale. Hop hop hop.

14.1.2017 23:42
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
Za 33 minut začíná repríza biatlonu, a na to tedy zase pro změnu čekám já.
Štrůdlu nemaje tu šušním nějakou tu sůšu + čajík, páč jsem dneska hoodně
odhazoval. Tak si to zasloužím, že jo.

Sůšu si dej, dobrou chuť a to mi říká, že bych si ji měl dát taky

a to odhazování nebude tak horký, ty chceš stejně jen pochválit a ty tvoje fotomontáže si děláš v teple na gaučíku...jako hugo uličník

15.1.2017 08:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hugo nebyl uličník, ale zlý výrostek. Skandál jako.

A sníh je fajn. Sníh není vůbec žádnej sladkej, ten můžu. Mńam mňam.

A to bys koukal, jak prospěšné je denní odhazování sněhu na břišní svalstvo.
Ještě pár měsíců takovéto zimy zde na horách, a budu moci, až sníh sleze,
skočiti do potoka na obnaženou pózovačku, á la soudruh kolega Hyč.
A to teda žádná montáž nebude. Má úcta.
Hlavně si na jaro nezapomeň vyměnit kohouty. :)

Hop hop.

15.1.2017 09:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
tak u nás -1 a aktuálně na Českobudějovicku totální chumelenice.

15.1.2017 09:55
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte, u nás na Roudnicku jasno, svítí slunko a nula stupňů jupí

15.1.2017 10:49
javorka

XXX.XXX.98.207

andreakiss napsal(a):
Ahojte, u nás na Roudnicku jasno, svítí slunko a nula stupňů jupí

U nás je to na sřídačku, chvíli slunce a pak chumelenice (-1). Sněhu je nad kolena. Když přijdu domu, tak ho vyndavám z bot a to jsou docela vysoké. Sice mám vyhrabané cestičky, ale nakonec stejně musím někam mimo, a boty jsou plné. Tolik sněhu jsme tu už dlouho neměli.

15.1.2017 10:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo a jinak práce na boudičce pro ruánku pokračují. Pod dohledem manžela byli zapojeni "mladí chovatelé".

15.1.2017 10:52
javorka

XXX.XXX.98.207

To je nádhera, musí je to i bavit. A hlavně nevyrábějí na počítači, za pomoci myši.

15.1.2017 10:54
javorka

XXX.XXX.98.207

15.1.2017 11:26
andreakiss

XXX.XXX.34.131

U nás probíhají takovéto akce s utahovačkou také za velkého zájmu dětí Jen mi pak muž s údivem říkal, že se ho ten mladší syn 6 let, ptal : tati, kde mám svůj šroubovák ? všechno si hned přivlastňují. Ještě že mi nekradou v kuchyni vařečky

15.1.2017 11:49
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, tak jsem se dostala k normálně píšící klávesnici, hurá. Včera se okotila poslední samice parádně do hnízda , takže máme momentálně 26 kousků pidiradostí . Půjdu jim teď trošku vyhrnout bobky, nachystat kačkám bydleníčko a ještě strčím další várku prádla do pračky.
U nás žádná katastrofa, přes den je celkem fajn a pipky s kačkama si to užívají, +- máme slunečno, moc nesněžilo a vítr úplně v normě. ještě že jsem na moravě tady je teď počasí dobré, spíš to malinko taje.

15.1.2017 17:36
Olánek

XXX.XXX.54.166

veraboskova napsal(a):
Jo a jinak práce na boudičce pro ruánku pokračují. Pod dohledem manžela byli zapojeni "mladí chovatelé".

Nepodceňovat stavení dozor, jak dopadla hala v České Třebové.

15.1.2017 19:55
javorka

XXX.XXX.98.207

veraboskova napsal(a):

Nejen Věrčiní jezevčíci si to umí užívat. Naše nalezená Emilka se taky nemá špatně.

15.1.2017 20:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Javorko, teda čekám když se objeví Škodovák a dám sem fotku se slepicí v posteli
Jinak aktuální stav boudičky pro kachnu. Téměř hotovo, chybí dvě prkýnka

15.1.2017 21:35
javorka

XXX.XXX.98.207

Šikulové

16.1.2017 11:54
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré poledne, -1°C, zataženo tu a tam spadne vločka sněhu a bude prý hůř.

16.1.2017 12:42
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR,0 st a krasne svieti, na slniecku sa topi sneh.

16.1.2017 14:05
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Takto odpočívajú moje mačky na sedačke /keďže gaučík má honzík/ a ja sa tam ledva zmestím, aby som mohla kávičkovať.

16.1.2017 15:23
javorka

XXX.XXX.98.207

mamkamaria napsal(a):
Takto odpočívajú moje mačky na sedačke /keďže gaučík má honzík/ a ja sa tam ledva zmestím, aby som mohla kávičkovať.

Máte pěknou sbírku

16.1.2017 17:34
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):
Javorko, teda čekám když se objeví Škodovák a dám sem fotku se slepicí v posteli
Jinak aktuální stav boudičky pro kachnu. Téměř hotovo, chybí dvě prkýnka

Jen do mně. Ale fotka asi bude zajímavá

16.1.2017 22:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Dneska se stříbrné družstevnice rozhodly, že se do té Austrálie za teplem
a za sluníčkem už ale dovopravdy prokopou. Stály na to dokonce i frontu.

https://www.youtube.com/watch?v=2XHkBdK1gKE

A následující video je zcela a krajně nevhodné pro vegany a vegetariány
a další bojovníky za pekingské zelí. Obsahuje totiž jeho totální destrukci.

https://www.youtube.com/watch?v=YhxSLQj1k4E&t=26s

Má úcta + Hop hop.

16.1.2017 22:14
skodovak

XXX.XXX.241.242

Ježíši jak Já ty holky stříbrný chci to je až nehezké

Jinak i ty kachny jsou moc hezký.

16.1.2017 22:28
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dejte sem někdo fotku hempšírek, nebo se mi ty vlašky ještě začnou líbit
"slovensko" nemáte nějakou fešnou fotku?

16.1.2017 22:31
skodovak

XXX.XXX.241.242

Jsou to Věrko dobrý údernice, určitě by jste jim přišla na chuť...

16.1.2017 23:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, dejte pokoj. Přece by se Vám nelíbily.
Maj velký ohnutý hřebeny + vysokou spotřebu písku.

Jeníku, s tím těšením opatrně.
Víš, jak to končívá, když se člověk na něco moc těší.

16.1.2017 23:12
začátek

XXX.XXX.4.22

Http://www.penize.cz/nemocenska/319454-nahrada-mzdy-a-nemocenska-2017-kalkulacky-pro-zamestnance-i-podnikatele#nemocenska
Rostlina, která kvete jednou za 40 let! Jedná se o největší květ na světě, a jmenuje se Amorphophallus titanum. ¨
Naprosto udivující květina, která může vážit až 75 kg a kvete pouze tři dny,
je vzácnost - vykvete pouze jednou za 40 let. ¨
Není to tedy nic, co byste si přáli do své zahrádky, protože byste ji mohli
vidět kvést nejvýš dvakrát v životě (a pokud by si ji pořídili lidé starší,
tak by na květ čekali marně).. ¨
Řada znalců ji označuje za "osmý div světa". A její původ? Narodila se v
oblasti Blanco, Veracruz (México) a je považovaná za největší květinu na
naší planetě. ¨
Tak se na ni podívejte.

16.1.2017 23:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Začátku, to je nějakej ten smrdutej zmijovec ne? Tak na to kvetení bych se rozhodně netěšila

16.1.2017 23:24
skodovak

XXX.XXX.241.242

honzapm napsal(a):
Věrko, dejte pokoj. Přece by se Vám nelíbily.
Maj velký ohnutý hřebeny + vysokou spotřebu písku.

Jeníku, s tím těšením opatrně.
Víš, jak to končívá, když se člověk na něco moc těší.

Bohužel vím, tak třeba konečně...

jinak svoje jsme si řekli a situci veřejnou známe

16.1.2017 23:25
veraboskova

XXX.XXX.0.235

S vlaškama mě vždycky naprdne ségra. Já jí vylíhla jednou vlašky, pak jsem jí dala hempšírky. A ona už ode mě hempšírky nechce. Že prej na 1 hempšírku připadnou 2-3 vlašky u krmítka To jako že hodně žerou, nebo jsou tlustý (široký) nebo..., no já to nechápu.
Osobně mě imponujou akorát ta bílá vejce. To jako jó líp se to barví na velikonoce

16.1.2017 23:28
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):
S vlaškama mě vždycky naprdne ségra. Já jí vylíhla jednou vlašky, pak jsem jí dala hempšírky. A ona už ode mě hempšírky nechce. Že prej na 1 hempšírku připadnou 2-3 vlašky u krmítka To jako že hodně žerou, nebo jsou tlustý (široký) nebo..., no já to nechápu.
Osobně mě imponujou akorát ta bílá vejce. To jako jó líp se to barví na velikonoce

Po vyzkoušení vám bude imponovat více věcí kromě větší plachosti, i ta sestra má trochu pravdu, i když mám H chvilku, ale že by to bylo o tolik znát se říct nedá...

17.1.2017 08:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Jičínsko, mrazivé ráno -18, brrrrr,
ale vylézá slunce. Snad to trochu ohřeje...

17.1.2017 08:40
skodovak

XXX.XXX.241.242

Chrudimsko -9 vysoké mýto -13 VŠE zahalila hustá mlha slunce v nedohlednu. Hezký den.

17.1.2017 10:06
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Českobudějovicko -2
Bednička pro kachnu téměř hotová až na pár šroubků. Už jí testují jezevčíci. Akorát od nich se asi vajec nedočkám

17.1.2017 10:16
irulan

XXX.XXX.223.173

HonzíkuPM, můžu trošku vyzvídat ohledně odchovu kuřat?
Letos bych si chtěla nalíhnout svoje první kuřátka z. velsumky, líheň si plánuju koupit co nejdříve, mám už nějakou vyhlídnutou (s teploměrem, vlhkoměrem, regulací teploty).
Víděla jsem (zřejmě vaše) kuřátka v akvárku na nějakých peletkách (dřevěných?). Mám 50 l akvárko - jestli by to stačilo tak na 10 kuřat, jak je to s teplotou a svícením? Viděla jsem v akvárku lampičku, stačí to?

17.1.2017 10:37
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR, - 2 a slnecno, Vierka mam fotky len minulorocnych kuriat hempsirok, musim odfotit aj dospele sliepky a kohuta.

17.1.2017 10:53
skodovak

XXX.XXX.241.242

Honzík jistě odpoví sám

Já to udělám ztoho co přijde pod ruku. Většinou jakýkoliv možný předmět, bednu, osadim paticí na žárovku, nipl napáječka, krmítka, hobliny nebo na začátku papír, hadr.. Začínám žárovkou 60 a sleduji kuřata, podle toho volim umístění, postupem času Měním až po 20 nebo 15w. A tak dále.

17.1.2017 11:06
Kutilka

XXX.XXX.59.242

skodovak napsal(a):
Honzík jistě odpoví sám

Já to udělám ztoho co přijde pod ruku. Většinou jakýkoliv možný předmět, bednu, osadim paticí na žárovku, nipl napáječka, krmítka, hobliny nebo na začátku papír, hadr.. Začínám žárovkou 60 a sleduji kuřata, podle toho volim umístění, postupem času Měním až po 20 nebo 15w. A tak dále.

Jen se chci zeptat tyhle napaječky používám pro králíky, nenapadlo mě, že jdou použít i pro kuřatka, nebo napaječka jen odkapává do podložené misky?

17.1.2017 11:36
honzapm

XXX.XXX.182.25

Irulan, i vy jedna špionko, co vy jste všechno nevynašla.

Akvárka mám 3 - o objemu 72 litrů, rozměry 60 x 30 cm (40 cm na výšku),
je to tak pro max.15 kuřátek (ideálně 11 kousků) na max.14 dní.
A čtvrté má 112 litrů, základna 80 x 45 cm.
Netvrdím, že jsou to ideální odchovny, ale má se na ty nádrže na půdě prášit, že?

Halogenové lampičky už se dneska seženou velmi špatně.
Vše se dnes nahrazuje LED technologií.
Je úspornější, ale pro naše potřeby nevydává žádné teplo.

Jedna halogenová lampička Kanlux GOLBA stačí pro danou nádrž
a daný počet kuřátek. Nechávám ji tam první týden, pak už jim je horko,
takže stačí mít zapnuté osvětlení v krytu akvária - originální kryt akvária,
který je dodávaný v sadě (72 litrů). Zářivka např. Sun GLO.
Ona pěkně topí a je jim fajn. Možná by stačila už od čtvrtého dne.
Záleží na teplotě v místnosti, kde nádrž máte.
Pokud mám kuřátek méně, tak je tam nechám klidně 3. týdny.
To už jim na noc osvětlení (topení) vypínám, je jim teplo i tak.
Ona ta podestýlka po týdnu už také vydává teplo (pozor na plísně
a srážení vlhkosti na stěnách akvária - nechat dostatečný prostor pro větrání).

Teplotu za pomoci lampičky reguluji snadno - když je jim zima, skloním lampičku
níž, když horko, dám ji výše.
Nic neměřím (teploměrem). Sleduju chování kuřat, už to mám za ta léta v malíčku.
U téhle lampičky se nebojím nějakých problémů. Jiné se mohou přehřívat, nebo
začnou smrdět (při non-stop provozu několik dnů-týdnů nebo při zaprášení od
podestýlky - tahle je velmi dobrá - ale jako se vším - buďte s elektronikou nanejvýš
opatrní - dřevěná podestýlka!).

U těch lampiček se jedná o doprodej, proto jsem se předzásobil, a mám jich šest.
Až je EU zakáže úplně, budeme muset vynajít nové řešení.

https://www.shopelektro.cz/svitidla/svitidla-kanlux/interierova-svitidla/kancelarska-a-stolni-halogenova-svitidla

Podestýlka - pelety - je vhodnější dřevěná (slisované piliny), protože
nepráší tolik, jako slisované kukuřičné posklizňové zbytky a lépe saje.
Navíc dřevo hezky voní.

https://www.wasco.cz/podestylka-drevene-pelety-26l-13-3kg/

Podestýlka vydrží dlouho v pohodě, jen se do ní nesmí dostat krmení,
hlavně míchanice (vejce, mrkev, tvaroh), to pak dost brzo začne smrdět.
Kdo krmí jenom suchou směs, tak ji může využít klidně na 3 odchovy,
vybrat z toho slepené větší kusy, mokro u napáječky, a rozhrnout zbytek.
Ono se jí dá méně a ona postupně nabývá, takže je jí pořád dost,
i když se z kritických míst odebírá.
Ale prosim vás, neberte si příklad z podzimní Lysé, kde to ode mě okoukali
a mysleli si, že se dá deset peletek pod krůtu, postříká se to vodou,
a ono "se to" přes noc promění na krásnou bohatou a voňavou podestýlku.

Výhoda průhledných odchoven je v tom, že kuřata jsou už od malička v klidu,
zvyklá na člověka, na okolní klidný provoz a pohyb a šum. Jsou to prostě klidná
stvoření, i když např. o vlaškách leckdo tvrdí, že né.

Jeníku, máš to moc pěkný a nóbl. Kuřata si i počtou.

17.1.2017 11:56
skodovak

XXX.XXX.241.242

Napájení je přímo pro kuřata má jiný nipl.

17.1.2017 11:57
skodovak

XXX.XXX.241.242

Děkuji Honzo, je to co se najde, ale snad to není nejhorší.

17.1.2017 11:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Taky jsem si niplovou napáječku pořídil, ale pořád kapala a podestýlka byla brzo durch. Do akvárek jsem ji nedával, je dost velká, do beden je ok.
Ale asi jsem měl nějakou prostatickou verzi. Kap kap.

Jinak člověk by se měl vzdělávat f každém věku.
Já například v tyto dny pilně trénuji němčinu.

https://www.youtube.com/watch?v=yO7MWuJ7zLA

Kap kap.

17.1.2017 12:21
javorka

XXX.XXX.98.207

A to jódlování, to vám jde fakt výborně!

17.1.2017 12:23
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ano jodlování, ale Honzíku copak to máte za nový druh vlašek

17.1.2017 14:01
irulan

XXX.XXX.223.173

Tedy klucí vy jste hodní, děkuju za super odpovědi. Honzíku to je až vyčerpávající odpověď, asi si to radši vytisknu, abych to nezapomněla, já skleróza. Podobné lampičky doma taky ještě máme, zářivka na víku akvárka mi přišla dost světelně agresivní, ale jestli to funguje, vyzkouším to. Přemýšlela jsem i o takové té zahřívací placce na nožičkách nad kuřátky, ale koukám, že se dá vyjít i s jednoduššími a levnějšími variantami.
Myslím, že to není naposledy, co vás tady otravuji s otázkami, ale kde už se člověk nejlíp naučí než u zkušenějších a navíc prima lidí.
p.s. omlouvám se za špionáž (koukla jsem se na víc videí, když už tu byl ten odkaz)

Krásný den všem teplákovcům!

17.1.2017 14:59
irulan

XXX.XXX.223.173

Ještě dotaz: co říkáte na tuto líheň http://www.lihneme.cz/puisor/io-203/ ?
A tahleta ptákovinka místo lampičky http://www.lihneme.cz/umele-odchovny/odchovna-vodni-a-hrabave-drubeze-microfarm/ ?

17.1.2017 15:07
veraboskova

XXX.XXX.0.235

irulan určitě se tu tu probíralo tyhle typy líhní zkuste vyhledávání na ifauně, určitě najdete ve více vláknech. https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/?q=puisor&sort=1.

17.1.2017 15:15
irulan

XXX.XXX.223.173

Jejda, pardon, děkuji Věrko

17.1.2017 15:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Irulan v pohodě

17.1.2017 15:29
skodovak

XXX.XXX.241.242

Lepší snad sehnat starou biosku, nicméně to taky líhne

No Já objednal konečně pletivo na výběhy, bude zbývat ještě železo na brány

No a nějaké ty kurníky. A jak si tak měřím Vidim krev, no tak pátrám a zjistím že to hovado mAranský zničilo brakelovi laloky, no super říkam si, v pondělí měl přijet nový majitel. takže to hovado za odměnu přijde o hlavu, stejně je to pan výluka.

17.1.2017 15:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Škodováku klid. Tuhle začal orlovák ďobat do manželovo boty a do nohavice od montérek. Chudák kohout, zkoušel, jestli není manžel jedlej. Manžel to vyhodnotil jako ohrození jeho osoby. Budu muset schovat sekerku.

17.1.2017 15:46
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jinak se roznesla druhá orlovčí slepička.

17.1.2017 16:13
dadu

XXX.XXX.61.94

Irulan, já si v obchoďáku koupila takový ten průhledný plastový box. Na dno dávám nejdřív nějaké noviny a na ně perlinku, aby se kuřátkům nerozjížděly nožičky. Když trošku povyrostou, dám jim hobliny. Aby měly teplo, tak mám 40 žárovku (víko jsem rozřízla napůl - na něj položím stínidlo se žárovkou - tu prostrčím dovnitř a víko sešoupnu k sobě) a na stranu boxu dám vyhřívací dečku (kterou jsem používala pod štěňátka), po stranách krabice od rýže a na ně pletivo (kvůli zpevnění) a na to druhou dečku - tam kuřátka odpočívají a ohřívají se. Na druhou stranu dám krmení a vodu. Od začátku používám niplovou napáječku. Nekape mi a je pod ní sucho. Když trošku povyrostou, přestěhuji je do klece, které se prodávají pro zakrslé králíky. Po 3 max 4 týdnech (podle počasí) jdou do chléva. Mají tam též zatepleno.
Opravdu se dá použít "co dům dá"

17.1.2017 16:49
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Jejda, začíná nám venku nějak přituhovat.
Dadu, jste moc šikovná, umíte si poradit Irilan, vám držím palce. Znám se, já jsem líná, tak jsem kupovala líheň automat, a jen dolévám vodu a plním vajíčky . Je sice finančně náročnější, ale jako lenoch si připlatím . Ale jsou tu šikovní, co si krásně líhnou v líhni, co jste si vybrala vy. Určitě dejte vědět.

17.1.2017 16:51
irulan

XXX.XXX.223.173

Děkuju dadu, taky jsem někde viděla video, kde dělali odchovnu z plastového boxu. Možná, že jestli uvidím box větší než to moje akvárko, tak použiju ten
Kuřátka se sama naučí nipl používat?

17.1.2017 16:53
dadu

XXX.XXX.61.94

Já mám Cleo 5. Vajíčka obracím 2x denně růčo a vždycky se těším, až uslyším pípání skrz skořápku...

17.1.2017 16:57
dadu

XXX.XXX.61.94

Ano, během asi dvou hodin věděli, kde a jak se napít. Ten plastový box má výhodu, že je průhledný - jednak na kuřátka vidíte (jestli jsou spokojená) a jednak kuřátka vidí ven a neděsí je jakýkoliv pohyb okolo smajlík

17.1.2017 17:09
irulan

XXX.XXX.223.173

Díky andy za palečky, nechci hnedle investovat tak moc, bůhví jak to mně mantákovi půjde. Ale zvířata mě tak chytla, že mám chuť zkoušet toho víc. A pozorovat je, je tak super relax...

17.1.2017 18:37
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Takže hlásím, včera i dnes ráno kolem -10° no nic moc, micky mají pěkná hnízdečka a pipky mi pouští bábi až kolem poledne. Vždycky ráno najdu pod kačkou slepičí vajíčka, si je tam střádá či co. Kolem 30.1. by se měly klubat , jsem zvědavá, jak se jim letos povede. Zredukovala jsem na 9 vajec pod oběma, mám ještě v mražáku šest loňských a ne a ne je zkonzumovat. Loni celkem nebyl zájem o kachňata, tak budou letos jen co stačíme sníst.
Tak a ještě tu máme jednoho loňského smajlíka

17.1.2017 23:05
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, tak doufám, že jsi tam ty kohouty pořádně zredukoval.
Selekce musí být. Pakáž jedna neposlušná. Já, až se naštvu,
tak to tady taky vezmu jedním vrzem a to budou koukat.
Sekyrek mám dostatek.

Irulan, ta zahřívací placka pro kuřátka (na nožičkách) je docela velká
a do akvárka se nevejde. Do toho vašeho 50 L asi určitě ne, ani ta nejmenší.
Jinak je moc príma a fajn.
Používám ji pro větší kuřata. Těm malým je potřeba ještě svítit,
a tak světlo i teplo zařídí v jednom lampička nebo akvakryt.

Přechod z lampičky na akvakryt má výhody.
Jednak ta lampička má prý svítit 10.000 hodin a konec.
Tak si ji pošetřím, že. Druhak tam zabírá přece jen trochu místa,
tak na dvě-tři kuřátka, takže po jejím odstranění mají zase trochu
víc místa, což se hodí, když rostou. No a za třetí je ten akvarijní kryt
mnohem bezpečnější z hlediska antipožárního, než lampička na peletách.
Což mě zneklidňuje nejvíce. Zářivka v krytu kuřátkům vůbec nevadí,
aspoň pěkně a rovnoměrně žerou.

Kačíkačko, já jsem si zasedl na gaučíku brýle, takže ten váš smajlík
mi zdálky připomíná malého lvíčka upečeného z bábofkového těsta.
Ještěže jste napsala, že je to kuřátko, jinak bych ho možná i zblajznul.

Já jsem dneska také pekl. Našel jsem oduševnělý recept na tvarohový dort.
Ajta krajta. Vyšla z toho taková hnědá kaše, která nejenže vypadá hnusně,
ale ona taky hnusně chutná. Jejej. Asi jsem tam měl dát menší vajíčka,
nepřidávat jogurt, nevyklápět horké a rozhodně nezapomenout dát cukr.

No děvčata družstevnice to snad zítra spápnou. A jestli ani ony ne,
tak to bude krutá a zásadní rána do mého tvořivého jha.

Má úcta.

18.1.2017 00:50
skodovak

XXX.XXX.241.242

Jeníku, tak doufám, že jsi tam ty kohouty pořádně zredukova

Asi zítra, s terezkou to moc praktikovat nechci ale pohár trpělivosti přetekl...

18.1.2017 09:49
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR, -5 a slnecno.

18.1.2017 10:56
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
začátku, ani to číst nemusím. Je přeci jasné, že nejdřív bylo vejce. A jednou se místo želvy nebo dinosaura vylíhlo kuře
Jdu smažit volská oka (a budu sledovat oplodněnost vajec) ha!

18.1.2017 12:19
slovensko

XXX.XXX.178.6

Da sa oplodnenost zistit po rozbiti vajca bez inkubacie? Podla mna nie.

18.1.2017 12:29
veraboskova

XXX.XXX.0.235

slovensko napsal(a):
Da sa oplodnenost zistit po rozbiti vajca bez inkubacie? Podla mna nie.

Slovensko taky jsem si to myslela, ale tady na ifauně mě to vyvrátili viz https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2901305/poznam-na-rozkleplem-vejci-zda-bylo-oplozene třeba. Bylo to na víc místech.

18.1.2017 17:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už kachna prozkoumává boudičku.
Jinak nám venku nějak přituhuje, už je -8 stupňů.

18.1.2017 17:46
skodovak

XXX.XXX.241.242

Hezké odpoledne, tak jak jsem předeslal tak jsem učinil, přivezl jsem si práci..

18.1.2017 18:52
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Zdravím, momentálně máme -6°, ale děsně fouká, takže to asi ještě klesne, uvidíme ráno. Fučák v chlívku jede na plné pecky, teda jenom přes noc, ráno ho vypínám a myslím, že mickám je fajn .
A ještě jedna fotečka z loňského nadělení

18.1.2017 22:02
dadu

XXX.XXX.61.94

Dobrý večer všem, tak u nás už je zas -15 stupňů Jsem zvědavá, kolik bude ráno. Dnes bylo -17, ale myslím, že zítra bude víc. Bohužel Ve chlévě už přitápím

18.1.2017 22:10
skodovak

XXX.XXX.241.242

Zná někdo důvěrně hybrida Lohman white?

19.1.2017 07:40
slovensko

XXX.XXX.178.6

Martin, SR, -15 taketo mrazy maju byt este cely tyzden.

Joseflna z mobilu

19.1.2017 08:11
Joseflna z mobilu

XXX.XXX.108.91

Dobre ranko.
Tak jsme se po půl roce zabydlovani konečně nastěhovali do Strapole. Máme louku, a zahradu 5000 m, prostor na vybudování rybníka a konečně jsme ubytovali i 4 ovečky. Jen je to tu konec světa, tak s internetem jsou problémy.

Aktuálně -18 a asi 15cm sněhu.

Hezky den.

Josefina z mobilu

19.1.2017 08:25
Josefina z mobilu

XXX.XXX.108.91

Neni to přímo strapole ale kousek od nej :) to jen pro detailisty

Skodovakiu důvěrně fakt ne, ale píšou ze je tó obyčejná hnědá slepice :) https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/854571/slepice-lohman

Jo a panu orlovkovi jsem pořídila jeste 3 princezny. Aby dal těm malým zakrslym pokoj.

Nevíte jak je to s výstavami? Jestli jeste platí nějaká opatření v rámci ptaci chřipky. ? Zajímaly by me Královice- jestli se budou konat 12.2. Myslím.

19.1.2017 08:41
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ráno -11°C° a slepičky jsou zatim zavřené.Před deseti dny mi dovezli uhlí z Votic ořech 2 do automatu, ale vlhkost snad 35%, tak ho musím sušit a lítat kolem kotle protože mi za těch posledních 10 dní asi 20 x zhasl tak se moc nenudím a to jsem prosím ještě stál frontu na chleba.

Starému dědovi nakecají, že když bude jíst hodně chleba, že se mu ještě postaví.
Děda přijde do obchodu a říká: "Prosím tři chleby!"
Prodavačka na to: "To je pro Vás, dědo ?"
"Ano!"
"Vždyť Vám ztvrdne!"
"Kurva, tak je to pravda!? Dejte mi jich pět!".

19.1.2017 08:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
v šest ráno bylo u nás -12, teď -10 a děsná mlha.
Josefíno, to je někde u Plzně?
Co máte za ty tři? Taky orlovky?

Josefina z mobilu

19.1.2017 09:11
Josefina z mobilu

XXX.XXX.108.91

VERKO JE TO TAk půl na půl, kousek do Plzně, kousek do rokycan. Ano, princezny říkáme orlovkam, PAc se tak vznešené nosí. A mají nadherne vejirovity ocas :)
-
Jestlipak je pan olympionik jeste ve smířících na statku. ?

19.1.2017 09:42
javorka

XXX.XXX.98.207

Zdravím,
u nás zase -18, ale sluníčko, tak doufám, že se to aspoň trochu zlepší. Já to nechápu, kočka sedí venku, já ji pořád volám, ať jde domů a ona nic. Asi zamrzla.
Zatím je všechno zavřené, ale zimu tam mají hroznou. Už mě ten mráz nebaví.

Josefíno, to máte pěkný pozemek a bude rybníčk. Hmmm...Ať se vám tam dobře bydlí !

19.1.2017 09:43
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den z Roudnicka, u nás též mlha a -10 stupňů, brrr. Zase mi ráno mrzly prstíčky když jsem dělala holkám míchanici.
Jozefíno, budete prodávat nás. vajíčka těch orlovek ? Jste nejblíže cca 2 hodiny ode mne, koho znám. Dojela by jsem si osobně. Prosím prosím. Stačilo by mi jich 20.

19.1.2017 09:45
javorka

XXX.XXX.98.207

Honzíku, vám to dnes sluší
Že vy jste se do růžova vyspinkal?

Josefina z mobilu

19.1.2017 09:54
Josefina z mobilu

XXX.XXX.108.91

ANDREJKO, letos prodávat určitě nebudu, pánovi od kterého mam slepicky jsem to tak nějak slíbila. Mam je jen pro radost. Ale zastavit se urco můžete :) sestehovali jsme se dohromady s rodicema, tak vzdy bude někdo doma. Manžel dostal praci na rok ve Finsku, tak abych tu nebyla pořad sama.
Javorko a te práce ze? Dekuji :)

19.1.2017 13:25
Olánek

XXX.XXX.182.46

Zatím co von Gaučík pročítá staré matriky psané švabachem dozvěděti se více o předcích, tak já zase nahlédl do postarší učebnice matematiky.Pokud vlaška snese za 365 dní 200 vajec a již snesla 5O, tak lze počitat, že už snese maximálně jen 15O vajec.Moje vlaška snesla jen 10 vajec a tak mně čeká radostná perspektiva, snůška dalších 190 vajíček.Z toho plyne poučení, pokud slepičky zatím nenesou radujme se, není ta matika kouzelná.

19.1.2017 13:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Olánku, já se spíš děsím, co budu dělat s hromadou vajec, jestli se roznese i druhá běžkyně. Už nanesla 28 vajec, každý den jedno bez pauzy. Zastaví se to někdy?
Jinak ty rodokmeny to je super věc. Ani nemusíme mít sklep jako javorka

19.1.2017 14:34
dadu

XXX.XXX.61.94

Krásný sluneční den přeji všem smajlík Tak dnes u nás -20 stupňů To už moje autí na naftu bohužel "nerozchodilo" a nenastartovala jsem... Doufám, že ho do navečera rozchodím. Na víc mi nejspíš zamrzla voda do myčky nádobí (odmítá pracovat ) Takže se vůbec nenudím

19.1.2017 14:40
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Josefina z mobilu napsal(a):
ANDREJKO, letos prodávat určitě nebudu, pánovi od kterého mam slepicky jsem to tak nějak slíbila. Mam je jen pro radost. Ale zastavit se urco můžete :) sestehovali jsme se dohromady s rodicema, tak vzdy bude někdo doma. Manžel dostal praci na rok ve Finsku, tak abych tu nebyla pořad sama.
Javorko a te práce ze? Dekuji :)

Dobrý den Jezefino, a prozradíte odkud máte ty slepičky ? já bych právě chtěla také jen na zpestření hejna 4-5 holek, ale chtěla bych si je vylíhnout.

19.1.2017 14:45
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ahojte z Roudnicka, u nás ráno -12, ale už se oteplilo, je jen -6 jupí. Taky mám nafťák auto, tak snad pojede Jinak si děti ve škole a školce vyzvednu zítra, no
Jala jsem se před chvílí rozmrazit mrazák a už je hotovo, ani to nebolelo Holky dnes už 24 vajec, no jen tak dále, ať se práší za kočárem alespoň budou v zásobě nudle

19.1.2017 14:47
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ty jo, Finsko, trošku z ruky Ale výhledově bych to viděla na nový kmen slepiček

19.1.2017 15:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Brrrr. Tak stále jen -10.

Věro, to je záhada, že vám ta běžkyně nese i v těch mrazech. Já je pouštím jen tak na 3h. po poledni, aby se vykoupali. To se jim líbí. Vypozorovala jsem, že ta nejmenší kačenka, ale do vody vůbec nevleze. Namáčí tam hlavu i krk, jak to nejvíc jde, ale nevleze tam. Nevím proč. Ostatní si to užívají. Ve vodě je jim určitě líp.

Tak já je jdu zkontrolovat, asi je naženu domů. Už se mi vůbec nechce ven.

19.1.2017 16:06
Josefina z mobilu

XXX.XXX.108.91

Andrejko :) pan je od Nýrska. Ale neprodá vám ani Slepičku ani vajicko ( to jen mezi námi bl výměnný obchod k oboustranne spokojenosti) co mi vyprávěl, tak nejdřív musí vyselwktovat a nechat nejlepší kusy, které následně bude množit. Ale primárně pro sebe. I ja jsem musela přistoupit na to, ze je nebudu šířit dal.
Faverolky jsem zatim nechala sestře. Tak kdyby jste chtěla nasadovky tak ty vAm muzu domluvit. Ale orlovky neznám nikoho. Bohužel.
Finské slepice?! Dobry nápad! To me vůbec nenapadlo :) # thumbup#
Mozna bude časem i pstros smajlík

19.1.2017 17:12
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já ty orlovky také nemám na další množení, ale jen pro pestrost hejna, a hlavně mojí mamince se líbí, takže by mi nevadily ani výlukové. Ale jak říkám, nechci photové pipky, ale jen násadová vajíčka. V loni jsem si sehnala 20 vajec vlašky černobílé a právě z toho mám jen 6 slepiček do hejna a tak bych to chtěla i s orlovkama. Bohužel už další kmen nemohu z nedostatku místa. Mám právě vlašky koroptví, maransky a araukany. To mi stačí. Jen 20 vajíček prosím.

19.1.2017 17:18
Josefina z mobilu

XXX.XXX.108.91

no zeptat se zeptám :) a řeknu ze hezky prosite

19.1.2017 19:25
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak jsem něco málo pletiva natáhnul, ale ten -15mráz tomu moc nepomáhá, chtěl jsem jít svářet branky, ale nějak se mi nechce topit v dílně v této hodině, ale práce utíká a do rána času...nooo uvidíme jak to dopadne...

Jinak jsem před chvilkou přivezl deset bílých lohmanů, tak jsem na ně zvědav ještě k tomu jsem se dostal ke zdroji červené kukuřice a hrachu v potravinářské šarži smajlík s pánem bych asi mluvil ještě teď kdyby moje milá nespěchala do práce smajlík

Vlašky dneska 9 kousků od 13ks po včerejší nule naa kontě, zejtra bude zas ta 0

Maranskám asi zamrzla prdelka ty už na to kropí...

Hempšíry 4ks/8

Vrabci alias Brakely a Minorky nic...

Jinak dnešní stav čítá 54kusů slepic 5 kachen 4 okrasné smajlík).

19.1.2017 19:38
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Josefina z mobilu napsal(a):
no zeptat se zeptám :) a řeknu ze hezky prosite

Děkujumoooc pěkně

19.1.2017 20:45
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Kvízová otázka nejen pro Škodováka. Co z toho bude?

19.1.2017 21:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Asi nějaká další boudička. Jsem napnutá...

Už máme -16,6. Ach, jo.

19.1.2017 21:54
javorka

XXX.XXX.98.207

...asi všichni přemýšlí...

19.1.2017 22:04
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobrý večer, Tišnovsko hlásí 16°C je tam hnusně U6 chci prosím teplo, tak doufám že mě ti nahoře slyší!

Tak a mám tu konečně nějaký ten vajcokvíz Tak snad jsem je odhalila správně.
První jsou vejce od holek šumavanek - aspoň si to myslím podle velikosti, tvaru a barvy
Druhé maranska - barvička postupně nastupuje :)
Třetí vlaška - ta barva je trošku krémovější, nejsou čistě bílé. Asi opisují od ostatních

Pak jedno pidi vejce, prý na rozjez...
No a pak ostatní...

Tak s chutí do toho, zda je to správně

19.1.2017 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

7má fotka ta bílá obr vejce to je jak od kachny (čínka?).

19.1.2017 22:10
honzapm

XXX.XXX.182.25

Nebo sotva pletou nohama.
Já se dnes sněhem proházel až na pole, hurá.
Můžu začít čistit maštal a kurníky a chlívky, a tak dále.
S kolečkem už projedu. I malé vítězství nad hmotou je vítězství.

Dneska družstevnice 5 vajíček, z toho jedno od stř. zb. za 65 gramů.
To je krásné. Od začátku měsíce nakladly 104 vajíčka,
zejména oranžovokrké se činí. Ty musím opět pochválit.
Zavřené jsou 18 dnů, ven nechodí vůbec, ani když otevřu maštal
na větrání. Je jim tam asi dobře, mají tam světlo, seno, hobliny,
písek na popelení a všelijaké dobroty.
Jinak kdo hádal, že můj, ehm, tvarohový dort, nejedly, hádal správně.
Ale aspoň Edík ho papká, tak mi dělá radost, čipera. Hop hop.

Jelikož jsem byl dotázán na další tklivá videa, tak jedno přikládám,
tentokrát speciálně pro Lukáše T. Hop hop.
To když ještě nebyl skoro žádný sníh - 2.1.2017

https://youtu.be/nZqaW0zb1Dg

19.1.2017 22:11
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Ježkovi oči, omlouvám se za ty otočené fotky. V pc to mám správně ale fauně se to nelíbí.
Je to přizpůsobeno Honzíkovy a jeho gaučíku

Tak pokus číslo dvě...

19.1.2017 22:13
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):

Že by to bylo tentokrát něco pro ty chlupáče?

19.1.2017 22:13
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

veraboskova napsal(a):
7má fotka ta bílá obr vejce to je jak od kachny (čínka?).

Kachna tam není

19.1.2017 22:24
honzapm

XXX.XXX.182.25

Niki, to je parádička. Ty šumavanky mají mooc hezkou barvu skořápek.
Uí, to je tedy pokušení. Ale nesmím, ne ne ne. Už není kam.
Nějak se mi to tu pomnožilo, fšecka ta drůbež, nebo co to.
Teďka abych pořád jen stavěl hnízda, místo sněhuláků, teda ale...
Ještě abych to fšechno z gaučíku byl sto to ukočírovati, že?

Ještě jedno, tentokrát skoro tropické, silvestrofské papkání. Hop hop.

https://youtu.be/okCcnG58PNQ

.

19.1.2017 22:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pro hafíky to nebude :) A já už vím, vylíhnou se z toho skoro netopýrci :) Já jsem teda naživo vejce od maransek natož maransku ještě neviděla. Loni jsem byla na dvou výstavách u nás na jihu a tam 0 maransek.
Honzíku i ty repráky jsem si zapnula

19.1.2017 22:48
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, takových prkének, to ani já nespočítám.
Co to do pana Manžela vjelo? Že by lavička na takové to domácí posezeníčko?
Na gaučík a pohajáníčko to moc nevypadá. Hop hop.

19.1.2017 23:05
veraboskova

XXX.XXX.0.235

No to víte Honzíku, klukům je 12 a 13. A to člověk neví, co by jim pořád kupoval. A tak místo stavebnice dostali prkýnka. A zítra se mnou budou dělat první stranu toho, co z toho nakonec vznikne. Doufám, že to nedopadne jako minule, kdy se mnou vyráběli popeliště a pod mým dozorem mi provrtali pár dírek do lina v obýváku

19.1.2017 23:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Věrko, to jsou pionýři.
Asi chtěli, aby lino lépěji f podlaze drželo. A to se cení.
Doufám, že jste je náležitě pochválila a i nějakou tu žlutou limču
jim k té příležitosti f sítofce donesla.

To já tuhle šel krůtám koupit nějaké vlašské ořechy, když už jsem
spotřeboval všechny vlastní, a vzal jsem si na to síťofku...
No, ani Vám nebudu raději vyprávět, jak to celé vlastně dopadlo.

Ale od těch dob, když náááhodou nemohu na gaučíku usnout,
tak místo oveček počítám oříšky. Je to taky vod O, hOp, hOp, hOp.

20.1.2017 00:12
skodovak

XXX.XXX.241.242

veraboskova napsal(a):

Já dneska holky naše kvízoví, nekvízuju, překonal jsem lenost a nakonec jsem přeci jen tvořil
No, a vzniklo alespoň něco za tu chvilku.

Já udělám taky qízovou, více než hrozně těžkou otázku, co to bude
No, a zítra pletení číslo dvě. Snad nepřimrznu, jako dneska kleště v kapse

20.1.2017 00:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, já vím, že budu za trapáka (výjimečně),
ale když mě ten tvůj výtvor vopravdu připomíná zárodky malýho a velkýho gaučíku.
Trefil jsem se, vééď.

20.1.2017 00:37
skodovak

XXX.XXX.241.242

Pravdou je, že základ postele co jsem si dělal vypadal podobně

20.1.2017 06:28
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobré ránko, Tišnovsko -17°C holky budou mít dopo zaracha. Chudinky ještě aby mi omrzli či co...

Ja já vím, já vím co to bude budou to branky do nóbl výběhu

Pěkný den.
N.

20.1.2017 06:36
skodovak

XXX.XXX.241.242

Ni+Pa napsal(a):
Dobré ránko, Tišnovsko -17°C holky budou mít dopo zaracha. Chudinky ještě aby mi omrzli či co...

Ja já vím, já vím co to bude budou to branky do nóbl výběhu

Pěkný den.
N.

Dobré ráno i vám. Máte pravdu, ale jen bych odstranil to nóbl to zdaleka nebude

20.1.2017 06:44
Olánek

XXX.XXX.182.46

veraboskova napsal(a):

Určitě kotec s kotištěm pro zapuštěnou králici Meklenburského strakáče, dle barvy prken, divoce zbarvenou, té to bude slušet.
Škodováku asi jde o zakázku ministerstva spravedlnosti, po výpletu nepřekonatelné ani Kájínkem.

20.1.2017 06:47
skodovak

XXX.XXX.241.242

Olánek napsal(a):
Určitě kotec s kotištěm pro zapuštěnou králici Meklenburského strakáče, dle barvy prken, divoce zbarvenou, té to bude slušet.
Škodováku asi jde o zakázku ministerstva spravedlnosti, po výpletu nepřekonatelné ani Kájínkem.

20.1.2017 08:33
Olánek

XXX.XXX.182.46

honzapm napsal(a):
Niki, to je parádička. Ty šumavanky mají mooc hezkou barvu skořápek.
Uí, to je tedy pokušení. Ale nesmím, ne ne ne. Už není kam.
Nějak se mi to tu pomnožilo, fšecka ta drůbež, nebo co to.
Teďka abych pořád jen stavěl hnízda, místo sněhuláků, teda ale...
Ještě abych to fšechno z gaučíku byl sto to ukočírovati, že?

Ještě jedno, tentokrát skoro tropické, silvestrofské papkání. Hop hop.

https://youtu.be/okCcnG58PNQ

.

Ten vlašák je panečku pěkný kousek.Škoda, že jej lehce poznamenala předchozí zima, tak ať se letos drží chlapák.

20.1.2017 09:00
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

skodovak napsal(a):
Dobré ráno i vám. Máte pravdu, ale jen bych odstranil to nóbl to zdaleka nebude

Jsou nové, takže nóbl budou Slepičky už se určitě těší...

20.1.2017 09:19
skodovak

XXX.XXX.38.220

Slepičky se těši ale než tam půjdou je to moc Prace, včetně domečku na které nemam ani dřevo
A budou tři a potřebuji jich sedm

Teď běhám po zoo a rozmrazuji vody. Ještě chvilku a budou z toho noční mury
Až to udělám utíkám něco potáhnout az bude tma, utíkám něco dalšího svarit

20.1.2017 09:24
javorka

XXX.XXX.98.207

Pěkné ráno,
momentálně je -9, což už není taková hrůza. Ještě v noci bylo -17 a snad se to ještě během dne zlepší.
Škodováku, už se to pěkně rýsuje, jen u toho nezmrzněte.
Ale ještě jsme se nedozvěděli, co se chystá u Věrky. Asi si budeme muset počkat, co chlapci pod mateřským vedením sestaví.

20.1.2017 09:25
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jeníku, šmarjá, neutíkej. Běh, tak to je sport, a sport je nezdravý. Pozor na to.

Olí, jo jo, Martin ode mě totiž chytil to mé slavné a od Přemka okoukané Hop Hop.
Ale už dovopravdy.

Jo, jinak, Olí, copa budeme dělat těch zbývajících 165 dnů, kdy soudružka vlaška
nenaklade? Nemělo by se to nějak domluvit, zařídit, prošlechtit? Hop Hop.

20.1.2017 09:40
skodovak

XXX.XXX.38.220

No běhat jako spěch mezi tisícem věcí, ne běh, zkrátka rychlá chůze
Neumím se s ničím jeb at, to musí odsypat
Kamarád říká že jsem ma gor co všechno dokážu za den, pokud je tedy dobra konstelace a zrovna více nepadám než dělám *kvůli Te poruše rovnováhy *

No jo už to není co bývalo.

20.1.2017 09:51
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko , zima jak v Rusku aktuálně -14°C, ale sluníčko se snaží, takže dobrá doba na študování a domácí zábavu.

20.1.2017 10:11
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne, jj u nás se už z prkýnek buduje.
Králíky mi manžel nedovolí . Takže králíkárna to nebude.

20.1.2017 10:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Začátku, i vy jeden šprýmaři.
A čím chtěl děda tu studentku přeříznout čili přefiknout?

Jak teď pojedu do toho Nimecka,
tak piluji a hobluji jejich jazyk zvýšeným tempem...

https://www.youtube.com/watch?v=XjyUqZO6N0c

20.1.2017 10:51
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak už je první strana hotová.

20.1.2017 10:57
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A ještě jedna i z druhé strany, i s jezevčíkem jako měřítko.

20.1.2017 10:58
honzapm

XXX.XXX.182.25

Tak to bude nějaké čmeláčkoviště, jinak už opravdu nevím, Věrko kutilko.

20.1.2017 11:44
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Na křepelky to taky nebude. Nechte se překvapit

20.1.2017 11:46
dadu

XXX.XXX.61.94

Hezké skoropoledne všem smajlík Tak dneska sice už "jen" -10, bohužel voda "to vzdala" a zamrzla smajlík Takže "bojové podmínky" začaly
No, aspoň že zvířatům není zima - koupila jsem jim do chléva olejový radiátor

20.1.2017 15:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda úplnej masakr dneska. Venku -7, ještě teď mi rozmrzají uši. Šla jsem do voliéry k orlovkám pro kastrůlek, že dám orlovkám vařenou pšenici. Odšoupnu rukou slepičku, která se mi tam pletla a okamžitě jsem měla na nohavici kohouta obranáře. Nějak mě to rozhodilo, vycouvala jsem z voliéry. A proklouzly mi ven dvě slepičky orlovky.
V první sekundě jsem byla v pohodě. Než mi došlo, že po zahradě běhají jezevčíci . Během pěti minut, kdy jsem se pokoušela chytit orlovky dřív než jezevčíci za pokřikování Fuj a Nesmíš mi bylo teda fakt horko

20.1.2017 16:33
janahol

XXX.XXX.110.166

Joseflna z mobilu napsal(a):
Dobre ranko.
Tak jsme se po půl roce zabydlovani konečně nastěhovali do Strapole. Máme louku, a zahradu 5000 m, prostor na vybudování rybníka a konečně jsme ubytovali i 4 ovečky. Jen je to tu konec světa, tak s internetem jsou problémy.

Aktuálně -18 a asi 15cm sněhu.

Hezky den.

Dobrý den Josefíno,
to jsme skoro sousedky bydlím ve Smědčicích

Jinak vás tu všechny zdravím. Čtu teplákovku skoro od začátku, načerpala jsem tu spoustu rad a moc ráda se sem vracím. Nejsem ale žádný velký chovatel, tak vám ani nemám moc čím přispívat.
Ale když už jsem vám sem vstoupila, tak se alespoň malinkato představím Chovám slepičky pro radost a trošku toho užitku. Začínala jsem s hybridkami z auta a teď už mi po dvorku běhají vlašky a z loňských kuřátek wayndotky a araukány. Dva kohoutí kluky araukán si ode mne v loni odvezla i paní AndreaKiss, kterou tímto zdravím Ještě bych ráda opět měla maransky (už jsem je měla, ale neměla jsem k nim kohoutka, tak jsem nenalíhla pokračovatelky), jejich tmavá vajíčka mi chybí k tomu, abych měla velikonoce téměř každý den
Jinak s námi zahradu a někteří i dům ještě obývají králíci, kocour, dva psi, morče a andulky.

Tak ještě hlášení o počasí: dnes u nás bylo krásně jasno, sluníčko přímo zářilo, ale teď už se zase zakutálelo za obzor a teploměr hlásí -8. Tak budeme radši u kamen

Snad se na mě nebudete zlobit, že jsem se sem vloudila a přeji vám všem krásný den. Jana.

20.1.2017 17:18
javorka

XXX.XXX.98.207

Jano, vítám vás.
To jste rozhodně větší chovatelka než já.
Taky tady jsem abych něco pochytila a samozřejmě pro zábavu.
U nás na Jičínsku bylo dnes skoro celý den -4. Tahle teplota mi po těch mrazech už připadá docela dobrá. To je hrozný, ale člověk si asi zvykne i na zimu. Hlavně, že není -18, jako v noci.

Věrko, to jsou ti vaši jezevčíci takoví rošťáci, že nemůžou ke slepicím? A to vypadají jak plyšáci.
Naše psí holky jsou naštěstí slepičí kámošky, to jsem ráda. Jen jim občas lezou do misek a kradou masíčko.

20.1.2017 17:32
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo javorko, plyšáci se zoubkama a loveckými pudy

Jano, taky vás tady vítám

20.1.2017 19:15
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Vítám naši novou přispěvatelku. U nás včera i dnes v noci-14°, přes den kolem-2°až -4° a když bábi pouštěla v poledne holky z kurníku, říkala, že letěly jak rakety a kačky si obsadily všechna zasenovaná místa pod stříškama, že pipky neměly kde hrabat. S vajíčkama je to teď bída, už konečně přestala snášet i pekina, z té jsem byla malinko na nervy, ale aspoň zaplnila mezeru, když nesnášely pipky.
A jedna fotočka mojich pidi mazlů. Divím se, že našemu frajerovi neomrznul hřebínek.

J0sefina

20.1.2017 21:05
J0sefina

XXX.XXX.108.91

Jano zdravim smedcice samozrejme znam, jezdim pres ne do chrastu.. tak to je fajn, ze jste kousek :)
u nas dneska -19.. jak u vas?
no vajicka samozrejme vcera i dneska zmrzly..
jen jsem mrkla a uz zas letim, dneska mi zmrznul i mobil
pockam si na novou teplakovku, nacita se to desne pomalu.

Mazal

20.1.2017 21:07
Mazal

XXX.XXX.171.40

Divím se, že našemu frajerovi neomrznul hřebínek.

* * *

Dnes to bylo snad čtvrtý den co znovu přituhlo a bylo kolem -15°C. Prostě jsem to ráno už nevydržel, lapl olejíček a pouštěl to po jedné, vždy ji odchytl a namazal.

To jsem je pouštěl ven relativně dost pozdě, ale pořád bylo prostě ještě těch -15°C a dýl jsem je držet neměl srdce.

Večer jsem se díval jak hřebínky vypadají a pohodička (ono stačí je promazat jednou za čas). Vsadil bych se že i slepičkám se líbí jak je mají krásně červené. Vajec skoro plný počet 6/7 usnášení schopných. Tak snad jim to mazání neškodí, zítra zas bude o něco méně (možná i jen polovina, je to vždy překvapení kolik).

Myslím, že to ti předci měli dobře vymyšlené.

20.1.2017 22:34
andreakiss

XXX.XXX.34.131

janahol napsal(a):
Dobrý den Josefíno,
to jsme skoro sousedky bydlím ve Smědčicích

Jinak vás tu všechny zdravím. Čtu teplákovku skoro od začátku, načerpala jsem tu spoustu rad a moc ráda se sem vracím. Nejsem ale žádný velký chovatel, tak vám ani nemám moc čím přispívat.
Ale když už jsem vám sem vstoupila, tak se alespoň malinkato představím Chovám slepičky pro radost a trošku toho užitku. Začínala jsem s hybridkami z auta a teď už mi po dvorku běhají vlašky a z loňských kuřátek wayndotky a araukány. Dva kohoutí kluky araukán si ode mne v loni odvezla i paní AndreaKiss, kterou tímto zdravím Ještě bych ráda opět měla maransky (už jsem je měla, ale neměla jsem k nim kohoutka, tak jsem nenalíhla pokračovatelky), jejich tmavá vajíčka mi chybí k tomu, abych měla velikonoce téměř každý den
Jinak s námi zahradu a někteří i dům ještě obývají králíci, kocour, dva psi, morče a andulky.

Tak ještě hlášení o počasí: dnes u nás bylo krásně jasno, sluníčko přímo zářilo, ale teď už se zase zakutálelo za obzor a teploměr hlásí -8. Tak budeme radši u kamen

Snad se na mě nebudete zlobit, že jsem se sem vloudila a přeji vám všem krásný den. Jana.

Dobrý večer paní Jano kohoutci se mají dobře, jsou spolu u holek. Aktivnější je ten tmavší, ale jsou to kliďasové, nechají se lapit, sice brblají ale když je hladím, přestanou Jsou to oba krasavci
Jinak u nás ráno - 10, přes den to vylezlo i na -5 stupňů a chvíli slunko.

20.1.2017 22:45
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak momentálně u nás -3 stupně (tak se mi to líbí), ale už by mohlo být jaro...

20.1.2017 22:59
janahol

XXX.XXX.110.166

Super, Andreo děkuji za info o kohoutcích, jsem ráda, že jste spokojená. Když budete mít nějakou fotku, ráda kouknu jak vyrostli
Já jsem si nakonec nechala jednoho černého i když jsem to neměla v plánu, protože je na slepičky příbuzný. Ale můj starý maransák asi dostal mrtvici a tak jsem najednou zůstala bez kohouta. Tak jeden černý získal šanci. Vzhledem k tomu, že letos nemám v plánu líhnout kuřátka, tak je vlastně jedno, že je příbuzný.

Josefíno, ráda někdy poklábosím, když pojedete kolem

Javorko, určitě nejsem větší chovatelka, mám tu jen pár zvířátek pro radost a potěšení, ač je kolem toho spousta práce, je to relax. Se zvířaty si rozumím daleko lépe než s lidmi, ale to asi všichni zdejší přispěvatelé

Chci vám všem poděkovat za vlídné přijetí, líbí se mi v jakém duchu se tahle diskuze odvíjí (těch pár horších chvilek raději přehlížím).

20.1.2017 23:02
janahol

XXX.XXX.110.166

dadu napsal(a):
Tak momentálně u nás -3 stupně (tak se mi to líbí), ale už by mohlo být jaro...

Jen -3? To je pohodička, tady už je zase -13! Já tedy mám raději, když je v zimě sníh a mráz, alespoň není bláto a vymrznou nějací ti potvoráci škůdcovití a bacilové, ale taky už se těším na jaro a kytičky a ranní ptačí koncerty

20.1.2017 23:07
dadu

XXX.XXX.61.94

To sice momentálně ano, ale na rozmrznutí vody to asi stačit nebude. Bohužel Doufám, že nepopraskají trubky

20.1.2017 23:32
javorka

XXX.XXX.98.207

Dadu, u nás stále -4. Kdyby to tak chtělo vydržet. Bojím se, kolik zas bude ráno.

Kde vám ta voda zamrzla? Držím palce.

20.1.2017 23:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak u nás teď -12.

Mazal

20.1.2017 23:41
Mazal

XXX.XXX.237.229

Pokud za tu vodu neplatíte, tak ji nechte téct aby nezamrzla.

Já si chodím pro pitnou přírodní a ta ani při malém čůrku nezamrzá ani při dvacítce.

Doma jsem takhle musel nechat protíkat před dvěma týdny záchod, poté co jsem zeď nahřál teplometem a k tomu za pomoci soli rozpustil a vypustil nádržku.

Když jsem šel na záchod musel jsem nechat natéct, spláchnout, znovu nastavit na trvalý průtok (zatáhnout za šňůru a uvázat).

rozmital

21.1.2017 00:16
rozmital

XXX.XXX.111.47

Zdravím všechny co tu píšete a děkuji za inspiraci.
Já nepřispívám z důvodu rychlosti datlování (zhruba 20 úderů za minutu) a to bych tu strávil
své předdůchodové mládí.
Ale nyní jsem se přemohl a asi vás trochu naštvu jak tu uvádíte ty šílené teploty
Tak u nás nyní těsně nad nulou v poledne bylo plus 3 ráno -4
ve čtvrtek ráno -8 v poledne plus1
před tím taky mrzlo ale tak do -13
A co se týče sněhu tak je tu zhruba do 10 cm
Takže můžete hádat kde bydlím
Malá nápověda nadmořská výška 435m.

Mazal

21.1.2017 01:00
Mazal

XXX.XXX.242.32

Ještě pokud vám již zamrzl kohout či podobný prvek ovládájící průtok, a je třeba z plastu který nelze plamenem nahřát, tak já ho prostě většinou poliji horkou vodou. V samotných trubkách ještě nemusí být zmrlé nic, ale tato věc už může být. V lepším případě praskne a voda začne sama téct a díky tomu v trubkách nezamrzne. Jenže i tak, pokud je ucpaný odtok...

J0sefina

21.1.2017 01:24
J0sefina

XXX.XXX.108.91

rozmital napsal(a):
Já nepřispívám z důvodu rychlosti datlování (zhruba 20 úderů za minutu) a to bych tu strávil
své předdůchodové mládí.
Ale nyní jsem se přemohl a asi vás trochu naštvu jak tu uvádíte ty šílené teploty

No asi z Rožmitálu ze jo. Znám jen ten pod tremsinem. U Příbrami.
U nas je fakt -11 a jeste teď jedu pro kluka do Plzně. Se mi taaaak nechce
Koukam ze i v peci pod snezkou je nad nulou smajlík
P.s mi to nejde přihlásit pardon.

21.1.2017 01:25
javorka

XXX.XXX.98.207

rozmital napsal(a):
své předdůchodové mládí.

Já osobně se nechám podat.
Teplotu můžeme jen závidět.

Můžu vám prozradit, že ani já nejsem písařka a datel je proti mě rychlík. Ale díky iFauně jsem se hodně zdokonalila. Už nepíšu jedním prstem, ale většinou dvěma a někdy (ale úplně vyjímečně) použiju i třetí.

J0sefina

21.1.2017 01:33
J0sefina

XXX.XXX.108.91

javorka napsal(a):
Já osobně se nechám podat.
Teplotu můžeme jen závidět.

Můžu vám prozradit, že ani já nejsem písařka a datel je proti mě rychlík. Ale díky iFauně jsem se hodně zdokonalila. Už nepíšu jedním prstem, ale většinou dvěma a někdy (ale úplně vyjímečně) použiju i třetí.

Javorko :) cože tak ponocujete?
Jsme se tu teda sešla noční ptacata. Mam za sebou 24hodinovku a jsem fakt ko.
Ja to datluju na mobilu taky nakych 10 minut. A těch překlepu. Třeba misto ptacata mi to 3x napsalo prasata.

21.1.2017 01:33
javorka

XXX.XXX.98.207

Josefíno, Rožmitálů je několik a v jaké jsou výšce netuším. Já jsem zase čekala na syna až přijedou na víkend a už dorazili. Konečně můžu jít spát. To je taky nápad takhle jezdit po nocích. Že jó!
Tak dobrou prasata teda ptáčata...

21.1.2017 03:48
skodovak

XXX.XXX.241.242

Tak jsem se vrátil z dílny

rozmital

21.1.2017 07:55
rozmital

XXX.XXX.111.47

Přidám ještě jednu nápovědu
do krajského města to mám zhruba 90 km a ted si myslím že už je to jednoduchý.

21.1.2017 08:02
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobré ranko, -12°C a možná bude i sluníčko. Tak nevim, nevím co si zakousnu k snídani.

21.1.2017 08:24
začátek

XXX.XXX.4.22

rozmital napsal(a):
své předdůchodové mládí.

No podle teploty, že by Austrálie?

21.1.2017 08:46
mamkamaria

XXX.XXX.55.7

Dobré ráno, správy o počasí zo zahraničia. Presne podľa stupňov to neviem, ale kmotričky ráno v kuríne mali vodu zamrznutú len okolo okraja vedierka, dávala som im ju o deviatej večer, ale včera bola zamrznutá celkom durch. Z kurína vybehli len teraz, keď počuli vrznúť dvere, tak som im hodila trochu slnečnice, v mihu ju pozhobali a zaliezli naspäť.

21.1.2017 09:38
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Dobré skoropoledne, u nás momentálně, jen, -5° a sluníčko svítí jedna radost. Přes okno to vypadá úchvatně, ale ráno, když jsem byla dávat vodu, málem mi umrzly prsty . Už to ale bude jenom lepší a lepší. Za týden je konec ledna, únor je krátký a pak už březen . Doufám, že už přestane to šílenství kolem ptačí chřipky(teď mají novou prasečí) a budem moci vyměňovat vajíčka a pipky a kačky a tak vůbec

Vztyčený prostředník

21.1.2017 10:01
Vztyčený prostředník

XXX.XXX.223.38

Takže pařátnící teď budou v klidu a pohodě, když nepřítel půjde zase chvíli po paprčkářích? Pějme píseň dokola...

21.1.2017 10:28
javorka

XXX.XXX.98.207

Hezké sobotní dopoledne
U nás jsou JEN -2, nádhera. Slunce nikde, ale to nevadí.

Věrko, už je hotovo?

Není to Rožmitál u Broumova?

21.1.2017 10:33
kačíkačka

XXX.XXX.10.91

Tak jsem to nemyslela, ale u nás se všechno přehání a bije na nesprávných místech, jako třeba u toho pána co mu prý, omylem, vybili pošťáky. Jak jsem tu už někde četla: opevnit, do okna kulomet a na zahradu čtyři šarplanince a zatloukat a zatloukat . Ovšem toto nahrává závistivým, nebo nepřejícím sousedům . Je mi z toho smutno

21.1.2017 10:36
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné dopoledne. Není hotovo. Ukázalo se, že to co jsme považovali za podlahu bude nakonec střecha. Takže máme střechu a dvoje zadní dvířka. Ale teď jdeme zase pokračovat.

21.1.2017 11:29
dadu

XXX.XXX.61.94

Dobré skoropoledne všem smajlík Tak momentálně to u nás ukazuje +2 Ani se nechce věřit... Vodu mám zamrzlou ve zdi. Bydlím ve staré roubené chalupě, kde kdysi ještě bývala černá kuchyně, tudíž komín široký snad 2 metry, ne li víc. Kuchyň a koupelna jsou k tomu přistavěné a trubky vedou tak nějak šikmo tou zdí, takže zhruba 3 metry ve zdi. Tam nemám šanci s tím cokoliv udělat. Budu muset vymyslet novou "cestu", kudy vést vodu a nechat to předělat. Vodu pořád puštěnou nechat nemůžu. Jednak ji mám z vodovodního řádu (takže bych se nedoplatila) a jednak mám septik, který za normálního počasí vyčerpávám, teď v zimě přepad ven. Kanalizace totiž u nás není a nikdy nebude

21.1.2017 12:47
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Aktuálně děti kompletují přední stranu a budou podlahu.
Ještě boky a pak se kompletace přesune do garáže do zimy.

21.1.2017 13:36
ovecka

XXX.XXX.203.146

A nebudou to, Věrko, náhodou snášková hnízda s odebíráním zvenku kurníku? Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík