Setkal jste se někdo s obrázkem vytvořeným na vajíčku? Snad to bude na fotce dobře vidět.
Kerkyra

XXX.XXX.203.234
Dobry den, nam takove vejce cas od casu snese jedna takova postizena slepicka. Od kuratka u kvocny byla JINA. Byla vzdycky jinde nez ostatni kuratka, je splasena, ma trhave pohyby a nikdy se nezdaluje od zradla i kdyz vsechny ostatni jsou na druhem konci zahrady. Porad ochutnava u krmeni. Prespava v hnizde a ne na hradu, pritom ji ostatni neublizuji, strani se sama. Ma na vajickach presne takove slunicko. Docela me to zajima, nevsimla jste si, ze by ta vase slepicka byla taky JINA?
Kerkyra
napsal(a):
Dobry den, nam takove vejce cas od casu snese jedna takova postizena slepicka. Od kuratka u kvocny byla JINA. Byla vzdycky jinde nez ostatni kuratka, je splasena, ma trhave pohyby a nikdy se nezdaluje od zradla i kdyz vsechny ostatni jsou na druhem konci zahrady. Porad ochutnava u krmeni. Prespava v hnizde a ne na hradu, pritom ji ostatni neublizuji, strani se sama. Ma na vajickach presne takove slunicko. Docela me to zajima, nevsimla jste si, ze by ta vase slepicka byla taky JINA?
Bohužel nevím která vajíčko snesla, ale žádná slepička se nechová podivně jak popisujete.. Předtím jsem takovéhle vajíčko nikdy neviděla, bude to zřejmě nějaká porucha uvnitř vejcovodu jak napsala přezdívka. Ale je to hezké, fakt jako sluníčko.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se to nebude opakovat, tak je vše ok.Ale pokud by jste nacházela taková vejce častěji, je lepší slepice postupně oddělovat až přijdete na to, která to je, a tu vyřadit.Může se Vám stávat, že ostatní vejce rozbijí(tenká skořápka) a zašpiní tím ostatní vejce.Dokonce mohou rozbité vejce začít žrát a máte zaděláno na problém.Vejce jim zachutná a budou rozbíjet a žrát i další.Tento zlozvyk se pak téměř nedá odnaučit.Nicméně je to určitě nějaká porucha vejcovodu, u hybridek docela častá ve vyšším věku.Mám několik slepiček isa brown druhým rokem a u jedné se to letos objevilo také. Vejce mají slabou skořápku s granulkami vápníku nalepených na skořápce a jednou jsem našel i takto deformované vejce. Již je izolovaná a půjde do polévky.Jinak ať se daří.