Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2017 17:15
mysak

XXX.XXX.54.2

Nezapomeňte, že sobota 21.- 22.10. je výstava v Přešticích... krom místní výstavy bude speciálka králíků meklenburských strakáčů (jen sobota), slepic šumavanek a ukázka bojovných plemen kura domácího.
(snímky jsou z loňska).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2017 19:13

Zdravim priznivce sumavanek a rad bych uvedl na pravou miru, ze v Presticich se specialni vystava sumavanek ROZHODNE NEKONA. To jen aby nedochazelo k zamerne mystifikaci verejnosti.

Specialni vystavu pořádá oficiální klub chovatelu šumavanek v odstupu jednoho tydne a to 28. a 29.10. stejne jako v lonslem roce v Kladne. Podrobnosti najdete ve vlakne "specialni vystava sumavanek" nebo na oficialnich strankach klubu www.sumavanky.cz

Zdravim vsechny
Miroslav Harcarik
Jednatel klubu chovatelu sumavanek.

15.10.2017 19:15
mysak

XXX.XXX.54.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravim priznivce sumavanek a rad bych uvedl na pravou miru, ze v Presticich se specialni vystava sumavanek ROZHODNE NEKONA. To jen aby nedochazelo k zamerne mystifikaci verejnosti.

Specialni vystavu pořádá oficiální klub chovatelu šumavanek v odstupu jednoho tydne a to 28. a 29.10. stejne jako v lonslem roce v Kladne. Podrobnosti najdete ve vlakne "specialni vystava sumavanek" nebo na oficialnich strankach klubu www.sumavanky.cz

Zdravim vsechny
Miroslav Harcarik
Jednatel klubu chovatelu sumavanek.

Nebyla to mystifikace a už vůbec ne záměrná, poněvadž v Přešticích svod šumavanek bude. Bohužel vlákno o spec. výstavě klubu šumavanek na Kladně máte někde zapadlé. Kdo je chce z veřejnosti vidět, může si vybrat nyní termín v Přešticích.
Juraj Kafka.

15.10.2017 19:24

Vim, ze to nebyla zamerna mystifikace od Juraje Kafky, ale od poradatelu, protoze svod neni specialni vystava, tak jak je vsude uvadeno.

Kdybych vsude necetl, ze se jedna o specialni vystavu, nijak bych na to nereagoval.

A tento svod je soukromou trucakci manzelu Kramarovych a J. Bursika. To jen abychom si nalili cisteho vina. Pekny vecer.

15.10.2017 19:40
mysak

XXX.XXX.54.2

Program pro nadcházející volno v západních Čechách obohacuje též výstava v Nezvěsticích, takže pro patrioty to bude doufejme pěkný víkend.

15.10.2017 20:37
honzapm

XXX.XXX.182.25

Copa je to svod?

Bude to nabitý víkend, to je pravda.

16.10.2017 01:00
mysak

XXX.XXX.54.2

honzapm napsal(a):
Copa je to svod?

Bude to nabitý víkend, to je pravda.

Svod je jakékoli soustředění zvířat za účelem výstavy, prodeje, trhu aj...

16.10.2017 09:56
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děkuji.

16.10.2017 11:14
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Vim, ze to nebyla zamerna mystifikace od Juraje Kafky, ale od poradatelu, protoze svod neni specialni vystava, tak jak je vsude uvadeno.

Kdybych vsude necetl, ze se jedna o specialni vystavu, nijak bych na to nereagoval.

A tento svod je soukromou trucakci manzelu Kramarovych a J. Bursika. To jen abychom si nalili cisteho vina. Pekny vecer.

Vůbec neznám pozadí osobních sporů mezi chovateli šumavanek.

Nezpochybnitelným faktem je, že tato akce je projednaná a schválená ÚOK chovatelů drůbeže, ať se jmenuje jakkoli, takže je přinejmenším pošetilé a nekorektní ji nazývat soukromou trucakcí.

Nevím kdo má ve vašem sporu pravdu a je úplně jedno kdo nakonec zvítězí, ale obávám se, že kdo nakonec nevyhraje budou šumavanky...

16.10.2017 11:46

Muzete mi prosim rici, odkud jste cerpal sve informace, nebo kdo vam navykladal bludy o tom, ze akce je schvalena UOK drubeze?

16.10.2017 11:48
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Muzete mi prosim rici, odkud jste cerpal sve informace, nebo kdo vam navykladal bludy o tom, ze akce je schvalena UOK drubeze?

Co takhle zápis ze zasedání ÚOK?
Zveřejněn na svazovém webu.

16.10.2017 11:54
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Tak se omlouvám, akce byla na ÚOK pouze projednána.
Nicméně chovatelů šumavanek tam bylo přítomno více než uvedení Kramárovi a pan Buršík.

16.10.2017 12:03
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Přidávám zápis.

Ještě jednou beru zpět slovo schválená.

16.10.2017 14:02

Diky za odpoved a za odkaz.
Na tomto jednani, jak si muzete precist, jsem byl, a proto vim velmi dobre, jak toto jednani probihalo a jake byly jeho zavery.

Mimochodem iniciatorem tohoto jednani jsem nebyl, byl jsem prizvan jako zastupce klubu.

Jen strucne pro nezasvecene, k rozkolu v ramci klubu, ke kteremu doslo pred par lety, doslo proto, ze mnou vyse jmenovani, take chovatele sumavanek, jednali bez vedomi a mandatu clenu klubu, a nebyli schopni a ochotni akceptovat odhlasovane rozhodnuti vetsiny a vystoupili z klubu takovym zpusobem, ze to ohrozilo dalsi chod klubu, coz bylo jejich cilem. Samozrejme vse, o cem pisu je podlozene zapisy z jednani, ktere jsou verejne pristupne. Vse ostatni, co nasledovalo je z meho pohledu jen cilena snaha o diskreditaci me osoby a rozvrat stavajiciho klubu. Protoze mnoho let celim nejakym pomluvam, intrikam a lzim, nad kterymi jsem casto mavl rukou, uz tak cinit nehodlam. Nejde donekonecna si nechat kalet na hlavu. Proto vystupuji verejne i zde a nabizim kazdemu, kdo o to stoji, vecne a otevrene jednani.

16.10.2017 15:01
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Také Vám děkuji za vysvětlení.

Přiznám se, že jsem Vaše jméno při prvním čtení v zápise přehlédl.

Pokud jste tedy byl přítomen, tak by jste nám mohl napsat, co se tedy v Přešticích ohledně šumavanek konkrétně chystá.
Působí to dojmem, že akce v Přešticích ÚOK zaujala, neboť na stejném zasedání bylo nečekaně rozhodnuto o přesunutí adeptských zkoušek právě do Přeštic, ačkoli byly plánované do Hodonína o týden později.
Což na mě působí dojmem, že vedení sboru posuzovatelů má jakýsi zájem být v Přešticích přítomno.

16.10.2017 16:30

Jako sumavankari jsme se neucastnili celeho jednani UOK, ale jen te casti, ktera se nas tykala.

Proc byly konkretne presunuty zkousky z Hodonina do Prestic proto nevim.

Co se v Presticich ohledne sumavanek chysta take neni pro me dobra otazka. Nejsem spoluporadatel teto akce. O teto vystave jsem se dozvedel jen par dni pred pozvanim na UOK a to jeste z druhe ruky. O specialni vystave v Presticich s nami oficialne ani neoficialne nikdo nejednal..

Navic manzele Kramarovi a J. Bursik na jednani UOK tvrdili, ze se v zadnem pripade nejedna o specialni vystavu, ale o ukazkovou expozici, na kterou od UOK dokonce zadali dotaci. Tu UOK zamitla prave z duvodu neklubove akce. Protoze se stale vsude pise o specialni vystave, nevim, jestli ja neumim cist, nebo oni lzou.

Jednani na UOK jsme nevyvolali a udajne to nebyli ani Kramarovi.

UOK se zrejme domniva, ze z Klubu odesli nejlepsi z nejlepsich a v Klubu zustal jen jakysi sumavankarsky balast. Proto pro ne zrejme bylo logicke "pro zachranu plemene"presvedcit nas o usporadani specialni vystavy misto v Kladne v Presticich. Je mi zahadou proc by se clenove klubu meli podridit nekolika chovatelum sumavanek, kteri v klubu byt nechteji.

Klub funguje i bez manzelu Kramarovych a o terminu a miste konani specialni vystavy klubu bylo rozhodnuto jiz na jare na VČS. Ani ja, ani soucasny predseda nepatrime k tem, kteri meni clenskou zakladnou odsouhlasena rozhodnuti.

Osobne jsem rad, kdyz jakykoli spolek funguje rozhodnutim vetsiny a nepodrizuje se pouze momentalnim hura akcim nekolika funkcionaru. Proto jsme sdelili, ze specialni vystava muze byt kazdy rok jinde. Je to o tom, co clenove rozhodnou, co povazuji za spravne a pro ne vyhodne. Na dukaz ze neplacam a ctim vetsinova rozhodnuti je i ten fakt, ze do Prestic bych to mel 20km.

Samozrejme jsme s predsedou klubu po nekolikate zopakovali, ze nase specialka v Kladne je otevrena vsem a vsichni jsou vitani. Odpovedi na to bylo prasknuti dvermi. Tezko pak jednat s takovymi. Asi tolik ke specialni vystave.

17.10.2017 01:10
mysak

XXX.XXX.58.103

Pro pána jána lidi! To jste se do čista zbláznili? Zanechte svárů! Název jsem zblnul já - Juraj Kafka. Mohu všechny ujistit, že nikdo mne nemystifikoval, a ani moje maličkost o tom neměla sebemenší záměr. Takže se plemeni šumavanka tímto omlouvám a opravuji to:

Vážená veřejnosti: Nezapomeňte nadcházející víkend na speciální výstavu meklenburských strakáčů, ukázkovou expozici šumavanek a bojovnic v Přešticích.

PS.: Nezajímají mne žabomyší půtky chovatelů, klubistů či bůhvíkoho (nejen u šumavanek), nýbrž plemeno samotné, které to tímto jedině a stoprocentně odskáče. A naopak jedině díky chovatelům, kteří plemeno CHOVAJÍ, to plemeno také přežije. Nikoli díky nikam nevedoucím svárům.

Máme demošku, takže kdo chce, může si zajet na ukázku šumavanek do Přeštic, a nebo o týden později do Kladna na speciálku. Nám řadovým chovatelům a jistě i nečlenům bohatě stačí, že si je prohlédneme ať jsou kde jsou. Každý máme čas jindy. A buďme vděčni, že ještě máme kde je vidět.

Konec konců, kde jinde by se měla konat speciálka, či ukázka krajového plemene, než na Šumavě. Prácheňští káníci jsou přeci také doménou jihočeských měst.

Juraj Kafka.

17.10.2017 07:30

Juraji Juraji, vsichni vime, ze Juraj Kafka informaci o specialni vystave jen opsal, ale mate-li pocit, ze si musite sypat popel na hlavu, vase vec.

Byl bych opravdu rad, kdyby kdokoliv kdekoliv v republice usporadal ukazkovou eXpozici prave sumavanek kvuli propagaci plemene. Ne, aby za zajem plemene schovaval jen svoje egoistcke ambice, ktere maji vest k rozbiti stavajiciho klubu. Pokud to nevite, skupina chovatelu, kteri vystavuji v Presticich, se snazila zalozit konkurencni klub za ucelem ziskani dotaci na GZ bez ohledu na stavajici kvalitu chovanych zvirat. Toto usili k zalozeni klubu jim take bylo UOK zamitnuto. Pobirani dotaci na GZ bylo zamitnuto clenskou zakladnou s tim, ze je nejprve nutne vyresit nefiktivni a z prstu vycucane puvody zvirat a hlavne jejich kvalitu. To je ta klicova schuze, kdy byli Kramarovi s J.Bursikem prehlasovani a neunesli to. Jenom tolik k tomu, kdyz nam jde HLAVNE O TO PLEMENO.

A jeste si dovolim poznamku k vasi posledni vete. Samozrejme poradani specialni vystavy jakehokoli krajoveho razu v miste jeho puvodu ma sve opodstatneni, ale pouze v pripade, ze v danem regionu je vetsinova populace. Tzn. Ze je v regionu vetsina chovatelu. Nepovazuji za spravne, aby se tri nebo ctyri chovatele z daneho regionu svevolne rozhodli usporadat specialni vystavu s tim, ze zbytek republiky a vetsina chovatelu pojede za nimi. Obtom totiz ta demoškaneni. Nehlede na podminky vystaviste a vystavy. Specialni vystavy zde v posumavi byly. Pro velkou vzdalenost pro vetsinu chovatelu klubu je vsak snahou presouvat specialky do stredu republiky tak, aby to bylo co nejvice spravedlive pro vsechny. Ono totiz dnes uz vetsina populace v plzenskem kraji chovana neni. Pokud bych mel byt jizlivy, pak by bylo spravne delat specialky australek v Australii, sumatranek na Sumatre apod.

Preji pekny den
S pozdravem
Miroslav Harcarik.

17.10.2017 07:49
mysak

XXX.XXX.32.37

Juraji Juraji, vsichni vime, ze Juraj Kafka informaci o specialni vystave jen opsal, ale mate-li pocit, ze si musite sypat popel na hlavu, vase vec.

Byl bych opravdu rad, kdyby kdokoliv kdekoliv v republice usporadal ukazkovou eXpozici prave sumavanek kvuli propagaci plemene. Ne, aby za zajem plemene schovaval jen svoje egoistcke ambice, ktere maji vest k rozbiti stavajiciho klubu. Pokud to nevite, skupina chovatelu, kteri vystavuji v Presticich, se snazila zalozit konkurencni klub za ucelem ziskani dotaci na GZ bez ohledu na stavajici kvalitu chovanych zvirat. Toto usili k zalozeni klubu jim take bylo UOK zamitnuto. Pobirani dotaci na GZ bylo zamitnuto clenskou zakladnou s tim, ze je nejprve nutne vyresit nefiktivni a z prstu vycucane puvody zvirat a hlavne jejich kvalitu. To je ta klicova schuze, kdy byli Kramarovi s J.Bursikem prehlasovani a neunesli to. Jenom tolik k tomu, kdyz nam jde HLAVNE O TO PLEMENO.

A jeste si dovolim poznamku k vasi posledni vete. Samozrejme poradani specialni vystavy jakehokoli krajoveho razu v miste jeho puvodu ma sve opodstatneni, ale pouze v pripade, ze v danem regionu je vetsinova populace. Tzn. Ze je v regionu vetsina chovatelu. Nepovazuji za spravne, aby se tri nebo ctyri chovatele z daneho regionu svevolne rozhodli usporadat specialni vystavu s tim, ze zbytek republiky a vetsina chovatelu pojede za nimi. Obtom totiz ta demoškaneni. Nehlede na podminky vystaviste a vystavy. Specialni vystavy zde v posumavi byly. Pro velkou vzdalenost pro vetsinu chovatelu klubu je vsak snahou presouvat specialky do stredu republiky tak, aby to bylo co nejvice spravedlive pro vsechny. Ono totiz dnes uz vetsina populace v plzenskem kraji chovana neni. Pokud bych mel byt jizlivy, pak by bylo spravne delat specialky australek v Australii, sumatranek na Sumatre apod.

Preji pekny den
S pozdravem
Miroslav Harcarik.

Nic jsem nikde neopsal, ale máte-li ten pocit, že to vědí všichni, je to jen Vaše věc. Stejně jako jestli máte pocit, že je na mém příspěvku něco jízlivého. Já jsem svou chybu opravil a už se k tomu nehodlám vyjadřovat. Není už co. Ostatní mne nezajímá.

přeji hezký den
Juraj Kafka.

17.10.2017 08:59
lydie

XXX.XXX.70.117

Juraji buď v klidu, je to jen diskuse..

17.10.2017 20:17
mysak

XXX.XXX.41.168

lydie napsal(a):
Juraji buď v klidu, je to jen diskuse..

Aha, to jsem nevěděl.

17.10.2017 22:25
orni

XXX.XXX.113.53

Kopie plakátu na výstavu v Přešticích z časopisu Chovatel.

ps: o žádné speciálce šumavanek se tam nepíše! ;-).

18.10.2017 06:22

Diky, Chovatele neodebiram. Na strankach poradatele to je ale jinak...a stejne jako je to na strankach je to prezentovano i chovatelskou verejnosti. Takze vic nemam, co k tomu dodat.

19.10.2017 17:04
Tondach

XXX.XXX.254.4

Já tomu teda moc nerozumím, jako jednatel klubu a zároveň posuzovatel drůbeže, by jste měl časopis odebírat. Já mysle, že to je povinost, aby jste věděl co se na svazu děje. Pak by jste věděl, jak se věci opravdu mají a zbytečně by jste neměl mezery v pravdivých informacích. Třeba i to, že ZO Přeštice nic takového ani na svých stránkách nemá napsáno. To co uvádíte jsou stránky jiné. Za to pořadatel nemůže.

19.10.2017 18:51
agathon

XXX.XXX.234.252

Táto téma je už dostatočne vysvetlená v predošlých príspevkoch.
Podnet na takúto diskusiu som dal, aj keď nechtiac, asi ja
Mám v pláne túto špeciálku navštíviť, ale v kalendári mám termín o týždeň neskôr.
A keďže táto výstava (Přeštice) bola prezentovanáako špeciálna klubová výstava Šumavanek či už tu na ifaune alebo na sociálnych sieťach už tento víkend, trochu som sa o to začal zaujímať. Mám to totiž cca.1000km a nerád by som cestoval na dva krát.
V tejto chvíli je úplne jedno akým nedopatrením sa toto stalo, hlavne že sa to vysvetlilo.

19.10.2017 23:08
mysak

XXX.XXX.54.2

orni napsal(a):
Kopie plakátu na výstavu v Přešticích z časopisu Chovatel.

ps: o žádné speciálce šumavanek se tam nepíše! ;-).

Díky.

22.10.2017 13:25
orni

XXX.XXX.113.53

Pro Ty co se na výstavu nemohli přijet podívat osobně na expozici šumavanek, něco málo co jsem na výstavě nafotil najdete na mém rajčeti:

http://kalkoenmann.rajce.idnes.cz/Expozice_Sumavanek_Prestice_21.10.2017/.

22.10.2017 14:13
agathon

XXX.XXX.30.33

Pekná fotoreportáž. Za seba Vám ďakujem

22.10.2017 17:48
mysak

XXX.XXX.54.2

orni napsal(a):
Pro Ty co se na výstavu nemohli přijet podívat osobně na expozici šumavanek, něco málo co jsem na výstavě nafotil najdete na mém rajčeti:

http://kalkoenmann.rajce.idnes.cz/Expozice_Sumavanek_Prestice_21.10.2017/.

Díky moc, já se tam dostal až neděli a to už bylo slabé...

Přidejte reakci

Přidat smajlík