úmrtí

XXX.XXX.35.175
Dobrý den,
měla jsem pětidenní housátka. Péče o ně je nadstandardní, přes den pastva a startovací šrot pro housata, na noc zase šrot ale s kopřivami a špenátem, vše ze zahrady. Mám každý den úhyn. Dala jsem house na pitvu do výzkumného ústavu, (výsledek bude 11.7.) pravděpodobně jsem si přivezla housátka s nějakým virem.
Mám nárok na náhradu od chovatele?
Uživatel s deaktivovaným účtem

a ta housata máte teda bez matky a při jakých teplotách?
úmrtí

XXX.XXX.35.175
Při teplém slunném dni na pastvě, v noci pod lampou. Ano, bez matky, umělá líheň.

a úhyny nacházíte kdy? ráno, nebo odpoledne? jsou společně s ostatními, nebo někde bokem?
úmrtí

XXX.XXX.35.175
Někdy jsou spolu a někdy jsou oddělené.. a chmíříčko není pěkné, i lysiny se objevují na zádech. Podávám léčivo od doktorky. Je to na zpomalení viru..

úmrtí
napsal(a):
Někdy jsou spolu a někdy jsou oddělené.. a chmíříčko není pěkné, i lysiny se objevují na zádech. Podávám léčivo od doktorky. Je to na zpomalení viru..
podívejte,
pokud by ta housata trpěla virovým onemocněním, tak je prostě po nich. nic na "zpomalení" viru neexistuje a housata do prvního věku stáří infekce, které asi máte na mysli, prostě akutně nepřežívají
ale takováhle plíživá mortalita mi spíš naznačuje, že není něco ok ve vašem způsobu chovu. a řekla bych, že to je nedostatek odchovny přes den. ono sice teď bylo teplo, ale takhle malá housata bez matky prostě nesnáší průvan a chlad od země a někde venku na pastvě jsou prostě daná v milost a nemilost povětrnosti.