Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

23.2.2016 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Hezký den, mám na zahrádce jahody a minulý rok jsem tam měla okurky a mrkev...mrkev jsem vyhazovala kolik jsem jí měla že se ani nestačila jíst, okurků máme zavařených tak na 5 let dopředu zkrátka začínám a neodhaduji množství tento rok mám trochu jiné záměry, ráda bych si nadělala nějaké domácí čalamády a kečupy...poradíte mi? bydlíme na střední Moravě okres Přerov spíš pod lesem než někde mezi loukama. A ještě bych chtěla brambory jak rané tak na uskladnění. Budu muset všechno něčím stříkat nebo to můžu nechat na přírodě? jinak políčko mám udělané teprve minulý rok, dřív tam byla jen tráva a ovocné stromy. Na netu jsem si našla tyto odrůdy brambor Marabel a Red Anna co na ně říkáte? a potom rajčata San Marzano a pak nějaké ty cherry.s paprikami si vůbec nevím rady a se zelím už vůbec ne... učím se, díky za rady.
Eva.

ojgewalt

25.3.2016 11:17
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Odrůdy brambor jsou ok. Taky je mám na zahradě a jsem spokojen. Jen Marabel jsem nahradil odrůdou Agria. ale pozor nedávejte brambory a rajčata blízko sebe jinak hrozí, že se nakazí plísní bramborovou. Já stříkám rajčata preventivně odvarem z cibule.100g cibule najemno nakrájím zaliju 1 litrem vody a přivedu k varu. Povařím 3-5 minut a nechám vystydnout. Pak scedím a postříkám rajčata. Pokud je rok kdy je hodně plísně tak to tím ovarem stříkám 1 týdně jinak stačí 1 x za 14 dní. Musím říct, že mám spíš problémy se škůdci než s nemocemi. A to hlavně, slimácí, bělásek, mšice atd. V loni mi děti od sestry zasadily jen tak z legrace zelí mezi rajčata. Prostě na trhu koupily 5 sazenic a šoupili to mezi rajčata s tím, že mě překvapí. No musím říct, že ty hlávky mezi rajčaty byly krásné a bez škůdců. Zelí na záhoně bez rajčat jsem do jednoho skrmil protože bylo samá díra.

ojgewalt

25.3.2016 11:21
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Jinak mne letos láká vyzkoušet toto http://www.biogrunt.cz/flora/ema-flora-zelenina-250-ml/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík