Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Dobrý den,
je tu nějaká osůbka co se zabývá bylinkami? Pěstuje měsíček, heřmánek, šalvěj a jiné a dělá z toho mastičky atd?
Děkuji za odpověď.
Eva.
jarkanova

XXX.XXX.62.5
Dobrý den, o bylinky se zajímám přes 10 let.(pěstuji měsíček, levanduli, meduňku, mátu, šalvěj, divizny, kostival...a mnoho dalších bylinek) Vyrábím sirupy mastičky, čaje ze směsí bylinek.Potřebujete s něčím poradit? Přeji hezký den.Jarka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
jarkanova
napsal(a):
Dobrý den, o bylinky se zajímám přes 10 let.(pěstuji měsíček, levanduli, meduňku, mátu, šalvěj, divizny, kostival...a mnoho dalších bylinek) Vyrábím sirupy mastičky, čaje ze směsí bylinek.Potřebujete s něčím poradit? Přeji hezký den.Jarka.
Paní Jarko,
trpím na exémy na rukou, praskají mi do krve polštářky na konečcích prstů, ale jen na pravé ruce, na ukazováčku a prsteníčku mám suchou odlupující se kůži na bocích a vrchu prstů, s občasnými malými pupínky plné vody. Zatím mi žádný kožař nepomohl, ani Eucerin a jiné pitominky z lékárny, slyšela jsem že mastička z opravdového měsíčku lékařského (ne jen z nějakého koncentrátu) by mohla pomoci. Mohla byste mi prosím na sebe třeba do zprávy poslat kontakt? např. email? Bylo by možné zaslat mastičku z měsíčku poštou?
Děkuji
Eva.
jarkanova

XXX.XXX.62.5
Dobrý den, doporučila bych Vám mastičku z jitrocele, lopuchu a rozrazilu(všechny tři bylinky jsou hojivé a mají blahodárný vliv na kůži), kterou bych vám mohla dodat do 14 dnů.Měsíčkovou mast momentálně bohužel nemám, všechny zásoby se přes zimu spotřebovaly, jelikož mastičky dělám pouze z čerstvých bylin, měsíčkovou mast bych Vám mohla dodat na začátku června.Pokud by jste měla zájem, nebo jakékoliv otázky kontaktujte mne přes email:prirodnilekarnicka@seznam.cz Děkuji a přeji hezký den Jarka.
jarkanova
napsal(a):
Dobrý den,
prosím, mohla bych Vám také napsat mail, ohledně mastiček?
Kamila L.
jarkanova

XXX.XXX.62.5
Dobrý den, ano klidně napište.Děkuji a přeji hezký den.Jarka.
jarkanova

XXX.XXX.62.5
Email:prirodnilekarnicka@seznam.cz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Tak asi hledám novou bylinkářku, paní Jarka už týden nekomunikuje znáte někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak asi hledám novou bylinkářku, paní Jarka už týden nekomunikuje znáte někdo?
Nepotřebujete bylinkářku, potřebujete rostlinu Aloe vera nebo Aloe stromovitá, obě jsou léčivé. Měla jsem tentýž problém na ruce jako vy, dermatolog nepomohl, aloe ano a definitivně - už mám 4 roky klid.
Aloe vera uvnitř listů obsahuje gel, čím je list starší a vyzrálejší, tím je obsah účinných látek vyšší. Takže radím vždy uříznout z rostliny spodní list, ten lze uchovávat v sáčku nebo plastové krabičce v lednici. Z listu odkrojit plátek cca 0,5cm, rozmačkat v ruce a uvolněnou tekutinou potírat postižená místa a okolí. Nechat vsáknout, pozor, ať to hned nesmyjete mýdlem. Zpočátku toto dělějte co nejčastěji to půjde, třeba každou hodinu. Nosila jsem si list s sebou i do práce, aby mezi aplikací nebyly velké prodlevy.
Efekt léčby začne být vidět zhruba po 2 dnech, do té doby to může zvýšeně svědit a trochu zčervenat, tak se nelekejte, pak už se to bude rychle lepšit.
Až zmizí viditelné projevy ekzému, pokračujte v potírání aspoň 3x denně dalších 14 dní až měsíc, aby se kůže plně uzdravila do hloubky. Kdyby se to mělo tendenci vracet, můžete se tím klidně matlat dlouhodobě, žádné vedlejší účinky to nemá.
Hodně štěstí