Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jde na nem videt ze je pohodar I.
Máte pravdu. A také pečlivý rodič.
Zde se svou dcerkou.
holubisemerad
napsal(a):
Ahoj,
však se někde potkáme a poholubaříme. Lysá, Kolín...
Dík za pozvání. Napsal jsem, že rok nevstoupím, ale ten Tvůj stavák- to se nedalo to nepochválit.Zítra máme u mě sraz-pštrosaři.
Ať se daří nejen v chovu.
Čau. S.S.
Doplnění pro Slávka:
Tohoto holoubka jsem jako výletka nabízel v Kolíně v burze. Zájemci o něj byli. Cenová nabídka 150,.kč za něj mne však nepřesvědčila. Moje představa byla vyšší. Tuto poté byl ochoten splnit další zájemce, ale já se již rozhodl ho neprodat a dodnes toho nelituji. holoubek se následně dokonce stal šampionem speciálky staváků v Kolíně! Zde mi za něj přední chovatel červených sedlatých, který u něj chválil především syté červené probarvení s bohatým leskem, nabízel buď dva pěkné samce z jeho chovu nebo jednoho a doplatek, jehož výši si mám stanovit. Ani jedno jsem nepřijal a tak to spolu na našem gruntu táhnem dál. Je velmi krotký, krmivý a neustále v blízkosti své vyvolené. Vypadá to, že bude mít letos i kvalitní nástupce, nechci to zakřiknout (teda alespoň do burzy)?!
Z toho vidíš jaký jsem oproti tobě diletant a holubářský zajíc. Snad se časem v té krásné holubařině trochu zdokonalím. Mě ale baví dělat chyby se svými holoubky, nikomu své názory a metody nevnucuju, nikoho neodsuzuju a nikoho nezatracuju. Každému, i sobě, přeju aby byl v soutěžích se svými holoubky co nejúspěšnější a už se nemůžu dočkat podzimních klání.
Takže našemu opeřenému, holubímu sportu zdar a držitelům vítězných ocenění čest.
Holubáři, pojďme netěžit, ale soutěžit.
Zdeněk Laštovka.
cstavak
napsal(a):
Stříbřiný kapratý-novošlechtění
Krásní stříbřití kaparáci, ale ten červený kaprák nemá chybu.Na fotkách postrádám ty žluté kapraté z vlákna "První dochovy", kde bylo vyfoceno několik krásných písklat.Prostě i když staváky nechovám, tak na tu kapratou jsem zatíženej.Jestli budete s tímto vláknem pokračovat, tak si je snad na stará kolena pořídím.Staváčkáři snažte se a foťte.Zdraví Kouťák.
jarak

XXX.XXX.168.65
3deněk
napsal(a):
Doplnění pro Slávka:
Tohoto holoubka jsem jako výletka nabízel v Kolíně v burze. Zájemci o něj byli. Cenová nabídka 150,.kč za něj mne však nepřesvědčila. Moje představa byla vyšší. Tuto poté byl ochoten splnit další zájemce, ale já se již rozhodl ho neprodat a dodnes toho nelituji. holoubek se následně dokonce stal šampionem speciálky staváků v Kolíně! Zde mi za něj přední chovatel červených sedlatých, který u něj chválil především syté červené probarvení s bohatým leskem, nabízel buď dva pěkné samce z jeho chovu nebo jednoho a doplatek, jehož výši si mám stanovit. Ani jedno jsem nepřijal a tak to spolu na našem gruntu táhnem dál. Je velmi krotký, krmivý a neustále v blízkosti své vyvolené. Vypadá to, že bude mít letos i kvalitní nástupce, nechci to zakřiknout (teda alespoň do burzy)?!
Z toho vidíš jaký jsem oproti tobě diletant a holubářský zajíc. Snad se časem v té krásné holubařině trochu zdokonalím. Mě ale baví dělat chyby se svými holoubky, nikomu své názory a metody nevnucuju, nikoho neodsuzuju a nikoho nezatracuju. Každému, i sobě, přeju aby byl v soutěžích se svými holoubky co nejúspěšnější a už se nemůžu dočkat podzimních klání.
Takže našemu opeřenému, holubímu sportu zdar a držitelům vítězných ocenění čest.
Holubáři, pojďme netěžit, ale soutěžit.
Zdeněk Laštovka.
Příteli, podle stáří je ten holub ještě po starých barvičkáříh, to máte doma hotový poklad.Těžit a nesoutěžit.
kouták
napsal(a):
Krásní stříbřití kaparáci, ale ten červený kaprák nemá chybu.Na fotkách postrádám ty žluté kapraté z vlákna "První dochovy", kde bylo vyfoceno několik krásných písklat.Prostě i když staváky nechovám, tak na tu kapratou jsem zatíženej.Jestli budete s tímto vláknem pokračovat, tak si je snad na stará kolena pořídím.Staváčkáři snažte se a foťte.Zdraví Kouťák.
Vážen příteli, mám tu několik slušných výletku, ale na focení to zatím není Doufám že toto vlákno pofrčí dál a pro nového staváčkáře tady nějaký ten kapratý staváče se najde zdraví Jarda
jarak
napsal(a):
Příteli, podle stáří je ten holub ještě po starých barvičkáříh, to máte doma hotový poklad.Těžit a nesoutěžit.
O tomto holoubkovi, svitu a lesku jeho vohozu se zde bavíme.
Mnoho zdaru všem.
Zdeněk Laštovka.
O letošní dovolené jsem si splnil letitý sen a rád bych se zde o něj podělil s návštěvníky tohoto vlákna.
Jakýže sen to byl? = vidět chovy úspěšných chovatelů staváků!
Jako prvního bych si dovolil zvěčnit zde na vlákně velkého šlechtitele staváků tygrů a dnes také straků, mnou velmi váženého staváčkáře a prima chlapa pana Ing. Jana Nečase - věhlasného předsedu pobočky staváka Vysočina.
Tobě Jane touto cestou ještě jednou moc děkuji za dlouhou studii tvého chovu a cenné rady, kterými jsi mě obdaroval.
Zdeněk Laštovka.
Zdeňku díky za hezkou reportáž. Jsem moc rád, že si se zapojil i do toho to odvětví, představování přátel, chovatelů českého staváka.
Paráda, jen tak dál
Jeden modrý sedlatý který byl na výstavě v Podbořanech. Chovatelem není nikdo jiný, nežli dlouholetý chovatel českých staváků př. František Tesař z Blšan.
Jeden velmi kvalitní červený sedlatý který byl vystaven na výstavě v Podbořanech. Chovatelem není nikdo jiný, nežli můj kamarád a dlouholetý chovatel českých staváků př. Zdeněk Laštovka z Mašťova.
Druhou minireportáž věnujeme Jiřímu Žákovi z Dolních Vilémovic.
Jinak bych řekl skoro dvojčeti Ing. Jana Nečase.
Jirka je též především "tygrař" se slabostí pro černé. Na jeho holubnících ale můžeme vidět i červené a žluté, červenou straku, modré plnobarevné, bělohroté, kvalitní žluté sedlaté, kteří pocházejí z výborného chovu bohužel již nežijícího, mimořádně schopného šlechtitele, př. Musila, jehož chov jsem obdivoval také o dovolené před někoika lety.
Př. J.Žák má k chovu holoubků bonus v osobě své manželky. Ta má Jirkovy miláčky tak načtené, že dokonalého černého tygra dokonce vlastnoručně zachytila na plátně!
No řekněte holubáři, není větší štěstí mít poklad doma i v holubníku?
Jirka je prostě superboháč.
Přeji jemu i jeho paní vše krásné a ještě jednou děkuji za milé přijetí.
Zdeněk Laštovka.
Ani silný déšť dnes neuhasil staváčkářskou žízeň v Bohušovicích nad Ohří.
Setkání s přáteli jihočeské, západočeské, východočeské, středočeské a domácí severočeské pobočky našeho staváka se přes nepřízeň počasí neslo ve velmi družném duchu.
Přehlídka byla díky Josefu Staňkovi opět vzorně připravena. Část pěkných mladých staváků odolávala v přikrytých klecích přívalu deště. Část chovatelé ponechali v přepravkách.
Bodovat se tentokrát nemohlo a tak se holubařilo při chutném občerstvení, plánovaly se další staváčkářské expozice. Ta nejbližší bude již v tuto sobotu u východočechů, kteří mají výhodu krytého výstavního areálu. Na akci srdečně zve předseda pobočky J. Petrovický.
Severočeši se pokusí zaplnit klece pěknými staváky ve čtyřčlenných kolekcích při své speciálce znovu v Bohušovicích nad Ohří 22.10.2016 v krytých prostorech.
Takže věřme rčení: Hořký začátek výstavní sezony = sladký konec, a ten nás čeká tradičně všechny v Kolíně 9.-11.12.2016.
Už teď se těším, a co Vy?
Zdeněk Laštovka.
Dneska jsem udlělal pár fotek, tak sem dám 1-2, mých " červených" sedlatých.
st toman
napsal(a):
Č.8, je to stavák.
Omlouvám se, ale dovolím si odbočit od tématu Čs.
Chebská straka č.8
Není to český stavák. Je to Chebská straka! Byť má skoro obdobný standart. A nebudeme se tady bavit o historii. Pokud bychom chtěli aby to byl český stavák, tak už jsme v roce 2013/14 zažádali klub českého staváka (přední činitele klubu) o zařazení, resp. přijetí nového kresebného rázu, kresby a to čekého staváka s anglickou kresbou. Bylo by to pravděpodobně daleko rychlejší, přímé a byla by tam větší pravděpodobnost, že už by byli straky zařazeny jako nový ráz Čs.Tuto alternatívu jsme s př. Zemanem osobně vyloučili když s námi v Kolíně - Štítarech roku 2014 u klecí jednal jeden funkcionář, který byl tímto úkolem "údajně" pověřen. Já ani můj kamarád jsme s touto alternatívou nesouhlasili a jednohlasně jsme se shodli na tom, že pokud by to měl být český stavák, tak raději budeme chovat straky jen pro zábavu, bez uznání. Taková je realita. Na začátku toho kolotoče byl pan Formánek, patriot a špičkový odborník na chov chebských strak. Díky našim diskusím a diskusím z dalšími zapálenými chovateli, kteří do toho šli na plno a pomohli nám byli př. Slepička, př. Zeman, př. Lukáš, moje maličkost, byť mně nikde př. Sousedík v jeho článcích nezmiňuje, ale velmi dobře o mne ví! Dále za námi stojí př. Řetovský, př. Šustr, př. Průcha, př. Rolník, kteří mají v průměru min. po 5 párech. Mezi tím př. Slepička ukončil chov. Momentálně jsme v 7 lidech, kteří o sobě ví. Př. Zeman i já už jsme na straky obdrželi poháry. A právě Pepíčkovi patří největší díky, ten plnil za pochodu veškeré úkoly, které od něj žádala ÚOKCHH. Já od roku 2011 naplno propaguji chebskou straku na internetové síti. V roce 2015 jsme s př. Zemanem přispěli našimi 12 vystavenými chebskými strakami k dokončení uznávacího řízení při CV Lysá nad Labem. Tímto bych také velmi rád poděkoval všem členům ÚOKCHH, kteří splnili sen pár klukům, chlapům a věřím, že nezůstaneme jen u toho pár. Nebudu nikoho jmenovat abych na někoho nezapoměl i když ano, př. Wieder, př. Veselý, př. Holáň, př. Slepička, př. Ščebel a další. Pánové děkujeme, že právě vaše vedení nám splnilo letitý sen, sen i dříve narozených za kterých se to nepovedlo. Opožděně ale přeci, díky Bohuslav Potůček
st toman
napsal(a):
Nenapsal jsem, že je to Český stavák, ale jen stavák a to doufám je? nebo se pletu?
Stando ty jsi zase ožil, ano nenapsal jsi, že je to český stavák. Omlouvám se ti. Pro mě to není ani stavák byť tak vypadá a je to střední voláč. Pro mě je to prostě Chebská straka. Mějse Bohouš
st toman
napsal(a):
Staváka nepoznáš z fotky, jak vypadá na střeše a nebo v kleci. Je mnoho středních voláčů, ale staváků je z nich málo. Chebská straka ale staví, né? Nebo by alespoň měla.
ANO, pokud má podmínky k otevřenému proletu. Ovšem musí létat stále aby byli hezky rozlítané. Ty mě zase trénuješ. Hodně jsme vybočili z tématu o stavákovi. Jsou dost temperamentní a hlavně hodně tlučou křídly. To je jejich typický rys už jen při přeletu z lávky na lávku. Prostě ještě nezkažené plemeno, které u někoho vzbuzuje posměch u někoho zvídavost jak mi psal kamarád, když je nedávno vystavil. Lidé jsou různí.
Neuděláš nic. No, blíží se Lysá a poté vrchol sezony CV Kolín 2016. Už se těším, na obě akce jsem si zařídil již volno. Snad se nestane nic nepředvídaného a já zase zavařím fotoaparát. Ahoj
Zravím staváčkarov, chcem sa spítať aká je to farba?hodili to strieborný sedlatý, je to samec, akú samicu mu môžem dať?Dakujem.
jurajb8
napsal(a):
Zravím staváčkarov, chcem sa spítať aká je to farba?hodili to strieborný sedlatý, je to samec, akú samicu mu môžem dať?Dakujem.
Zvláštne, čo sa týka farebnosti tak je to OK, Obidvaja rodičia sú asi heterozygoti na plnofarebnosť teda Ss. Ale strata sedlatosti? Predpokladám, že sedlatú kresbu holubov spôsobujú určité vlohy a neviem ako vyzerá holub, ktorý je tiež heterozygot na tento znak. Nikdy som sedlaté holuby nechoval. Ako vyzerá potomok rodičov sedlatý x celofarebný?
Ahoj přátelé,
pro oživení vlákna přidávám pár fotografií svých svěřenců, z právě probíhají Celopražské výstavy. Holoubci skvěle zabodovali nad má očekávání...tak že bych l ten Kolín
jeník12
napsal(a):
Ahoj přátelé,
pro oživení vlákna přidávám pár fotografií svých svěřenců, z právě probíhají Celopražské výstavy. Holoubci skvěle zabodovali nad má očekávání...tak že bych l ten Kolín
Ahoj Honzo, gratuluji. Myslím, že Kolín už by tvým stříbrným móc slušel. Opravdu krasavci.
Podbořany 22.10.2016
jeník12
napsal(a):
Ahoj přátelé,
Moc pěkní holoubci. Ti by v Kolíně neměli rozhodné chybět.Hlavně nevykazují známky německého šlechtění což bylo na dříve vítézících dost patrné.Přeji hodně úspěchů. K.Řetovský.
štítník
napsal(a):
Moc pěkní holoubci. Ti by v Kolíně neměli rozhodné chybět.Hlavně nevykazují známky německého šlechtění což bylo na dříve vítézících dost patrné.Přeji hodně úspěchů. K.Řetovský.
Honzo, paráda, gratulace.
Připojuji se k přání pana K. Řetovského = řeč je o Kolíně 2016.
A takto vítězil Bohouš Potůček se svými miláčky 22.10.2016 na naší výstavě v Podbořanech.
Oslavy pokračují.
,
Snad brzy na viděnou.
Zdeněk Laštovka.

ŠE.RO.
napsal(a):
Trochu těch žemlových pro oživení
Neskutecna nadhera!vzdycky sem po nich touzil

Holub na pate fotce je famozni
Taky jsem je sháněl, bohužel neúspěšně. Zatím mám žluté rovné a několik žlutých bělohrotých a červené.
Pokud by někdo uvolnoval žemláky určitě bych je bral.
napsal(a):
Holub na pate fotce je famozni
Martine, čekal jsem, jestli nato někdo poukáže. Trefil jsi to přesně. Na fotografii č.5 kdy je holub hlavou dolů je nádherná sytost barvy na voleti. Ale jsou to všechno paráďáci. Myslím, že kdyby ti co je opravdu chtějí, vyvinuli větší úsilí, tak se jim krůček po krůčku, rok po roce, pár k páru podaří poskládat krásný chov. Ano je to o štěstí, ale nemůže se počítat s tím, že někdo hned nechá 2-3 páry. Každopádně, složit se to dá! Byť třeba jen po 1-2 párech. Říká se, líná huba, holé neštěstí. K tomu se musí vyvinout větší úsilí, více se připomínat onomu chovateli. Jinak jsem rád, že jsi se tady zase ukázal. Zdraví tě Bob

poty76
napsal(a):
Martine, čekal jsem, jestli nato někdo poukáže. Trefil jsi to přesně. Na fotografii č.5 kdy je holub hlavou dolů je nádherná sytost barvy na voleti. Ale jsou to všechno paráďáci. Myslím, že kdyby ti co je opravdu chtějí, vyvinuli větší úsilí, tak se jim krůček po krůčku, rok po roce, pár k páru podaří poskládat krásný chov. Ano je to o štěstí, ale nemůže se počítat s tím, že někdo hned nechá 2-3 páry. Každopádně, složit se to dá! Byť třeba jen po 1-2 párech. Říká se, líná huba, holé neštěstí. K tomu se musí vyvinout větší úsilí, více se připomínat onomu chovateli. Jinak jsem rád, že jsi se tady zase ukázal. Zdraví tě Bob
Cau Bobe jo urcite mas pravdu ale ja sem tet v tezke situaci naplno se venuji cinskym holubum a vlastne ani nemam kapacitu holubarny na dalsi plemeno a to sem letos delal pristavbu a spolecny chov nedela dobrotu kvuli cinanum sem vlaste zrusil straky.no uvidim mozna pristi rok neco zase postavim :-D jinac diskuzi sleduju pravidelne jen sem se nezapojil az tet :-D.
napsal(a):
Cau Bobe jo urcite mas pravdu ale ja sem tet v tezke situaci naplno se venuji cinskym holubum a vlastne ani nemam kapacitu holubarny na dalsi plemeno a to sem letos delal pristavbu a spolecny chov nedela dobrotu kvuli cinanum sem vlaste zrusil straky.no uvidim mozna pristi rok neco zase postavim :-D jinac diskuzi sleduju pravidelne jen sem se nezapojil az tet :-D.
To není mířeno na tebe, ale když si to teď čtu, tak to tak vyznívá. Samozřejmě to píši ve všeobecné rovině, protože už jsem zachytil tolik reakcí na žemláky a výsledky stále = 0. Děláš hezké plemeno a pokračuj v tom Marťasi! O tom žádná. Ať se ti daří a vše se srovná a uklidní. Zdravím na moravu Bob.
Já už se těším na speciálku a jako předkrm beru Lysou. Doufám, že mi vyjdou obě akce.
Hele jeden modrej sedlatej s podraženou kapkou, ale šíleně temperamentní

poty76
napsal(a):
To není mířeno na tebe, ale když si to teď čtu, tak to tak vyznívá. Samozřejmě to píši ve všeobecné rovině, protože už jsem zachytil tolik reakcí na žemláky a výsledky stále = 0. Děláš hezké plemeno a pokračuj v tom Marťasi! O tom žádná. Ať se ti daří a vše se srovná a uklidní. Zdravím na moravu Bob.
Já už se těším na speciálku a jako předkrm beru Lysou. Doufám, že mi vyjdou obě akce.
Hele jeden modrej sedlatej s podraženou kapkou, ale šíleně temperamentní
Bobe v klidu ja sem to pochopil jak si to myslel ono krom stavaku jsou struktury moje dalsi srdcovka takze sem se musel nejak rozhodnout a volba padla na struktury do Kolina bych tajy rad zavital ale vetsinou se vase specialka kryje stou nasi takze asi zase nic ale jede tam kolega tady od nas tak jestli budou nejaci zemlaci na pridej tak ho asi zaukoluju Bohousku tobe at se taky dari a preju uspech jak na Lyse tak i v Koline ale do te doby si jeste urcite napisem ps:vem cert kapku je to fesak
Černý sedlatý holoubek na hnízdě s nedokonalou kapkou, holoubata dává ale krásný a k tomu ještě suprově tleskající.
Tak rok utekl a v sobotu 5.listopadu má Moravskoslezská pobočka opět přehlídku výletků / r.2015,2016/. tradičně v chovatelském areálu ZO Holasovice u Opavy. Přihlašeno je zhruba 35 čtyřčlenných kolekcí. Nějací staváci budou i v burze, takže bude možnost něco sehnat i získat kontakty. Malá připomínka minulého ročniku na snímcich =to=.
Ahoj Todno, díky. Tady dám nějakou fotku stříbrných z chovu K. Trpíka, kterého jsem dnes navštívil
1. foto 0.1
2. foto 1,0.
No a další střídavě, tam je co fotit a počasí bylo také dobré.
1. foto 0,1
2. foto 1,0.
V posledním Světě holubů je rozhovor se špičkovým chovatelem brňáků, který základ chovu postavil na typu bez ohledu na barvu, kresbu.Po dvanácti letech dosáhl, při vynikajícím typu též pěkné kresby a barvy.Zajímá mě Váš názor, jak je to u staváků, kde je kladen důraz i na svit a lesk.Zjednodušeně řečeno, když seženu typově bezvadného staváka šup s ním do chovu, bez ohledu na barvu či kresbu?
Třetí má dovolenková návštěva byla v Blížkovicích u Rosti Zbořila, který má větší množství holubů. Obdivoval jsem především krotké staváky statných postav, výrazných hlav a zobáků.
Rosťo, íky za přijetí a na viděnou v Kolíně 2016.
Ještě trochu žluté a taky červené =to=
snímek 1,7,9 jsou letošní holubičky.

tono
napsal(a):
Ještě trochu žluté a taky červené =to=
snímek 1,7,9 jsou letošní holubičky.
Cumim a tise zavidim

tono
napsal(a):
Máš namysli určitě žemláky. Dál jsem dohromady letos 5 párů jakž takž k světu, možná ještě v Kolíně něco doplním, takže " keď Boh dá " něco příští rok bude. Přistav holubník a přijeď =to=.
trefil sto presne no letos uz to nestihnu ale z jara neco postavim v koline je specialka kdy?

tono
napsal(a):
9. - 11.prosince.
No jo ja to cekal...vase specialka se kryje z nasi ale mel by tam jet kolega tam ho nejak zaukoluju
Holubáři POZOR!
Již příští víkend 9.-11.12.2016 vykročí (pod vedením tohoto stříbrňáka Honzíka Komzáka) staváčkáři směr Kolín-Štítary 2016.
Jste srdečně zváni, přátelé.
3deněk
napsal(a):
Holubáři POZOR!
Již příští víkend 9.-11.12.2016 vykročí (pod vedením tohoto stříbrňáka Honzíka Komzáka) staváčkáři směr Kolín-Štítary 2016.
Jste srdečně zváni, přátelé.
Přípravy jsou v plném proudu. Pěšácká rota stříbrňáků už čeká jen na povel, POCHODEM VCHOD" Moc se na všechny těším. H
jeník12
napsal(a):
Přípravy jsou v plném proudu. Pěšácká rota stříbrňáků už čeká jen na povel, POCHODEM VCHOD" Moc se na všechny těším. H
Přátelé, a co takhle "Poklusééém klus" na Kolín 2016 jako Honzíkovi miláčci?
Ahoj Zdeňku,
už se všichni z Vysočiny těšíme na tento krásný víkendový svátek se staváčky.
Pár foteček z těchto nádherných Kolínských speciálek...
stavak
napsal(a):
Ahoj Zdeňku,
už se všichni z Vysočiny těšíme na tento krásný víkendový svátek se staváčky.
Pár foteček z těchto nádherných Kolínských speciálek...
Ahoj Igore,
je mi jasné, že kluci z Vysočiny si jedou do Kolína 2016 pro tituly.
A pevně doufám, že i severočeši se nedají zahanbit.
Ať už klání dopadne jakkoliv, jedno je téměř jisté už dnes - zvítězí staváci, a to je myslím přáním všech.
Kolínská výstavní halo 2016 budiž plna hlasitého vrků, vrků a úžasem nad kvalitou holoubků vykroucených návštěvnických krků.
No tak Kolín 2016 už je za námi a dle mého názoru to bylo na úrovní co se týče pestrosti variet i kvality ( škoda prázdných klecí žlutých lysých), a myslím si, že jak psal Zdeněk výše, že zvítězí staváci, tak staváci v drtive většině zvítězili, oproti některým předešlým ročníkům. A taky trochu "kritiky", co se týče ustájení, kde někteří holubi šlapali v řídkém trusu, který je ve většině případu zapříčiněn stresem, změnou krmiva apod. Stačilo by pár hrstí suchých pilin a určitě by se holub lépe prezentoval, než když je někdy zašpiněn i na křídlech. Jinak supr staváčkářský svátek a myslím, že je na místě poděkovat všem zainteresovaným odzhora až dolů, kteří tuto akcí odmakali se vším všudy. =to=
A dvě zajímavé variety, modrý bezpruhý o kterých jsem snil, když mi učarovali modří tygří, a na další fotce že by žlutý mramorák nebo spíše šimlík ?
Ahoj Bohouši, velice mě mrzí že jsme se v Kolíně nepotkali a nedali řeč.Zdenka jsem potkal u vchodu na halu a ani jsem nestihl pohovořit o jeho červených sedlatých kteří si to určitě zaslouží.Co se týká holubičky na obrázku, tak se určitě dá použít do žlutých mramorovaných na kterých pracoval přítel Hudec před více jak 40-50 lety ke kterému jsem jezdíval do Českého Brodu s kamarádem a učitelem o chovu holubů Venduo HOŘÁKEM z Lovčic.Doufám že si to v Lysé vynahradíme s pozdravem všem správným holubářům nejen na sever přeje JP
Zdravím všechny diskutující,
dovolte mi, abych se také ohlédnul zpět za letošním ročníkem.. Výstava byla myslím velmi vydařená, navzdory tomu, že bylo přihlášeno méně holubů, než v loňském roce.
Kvalita holubů bezpochyby velmi vysoká a je naprosto zřejmé, že český stavák se opět stává českým a německá krev couvá zpět. Většina už myslím pochopila, že cesta ke zlepšení tudy úplně nevede.
Organizačně také nic nedrhlo, alespoň jsem nic nezaznamenal a všem, kteří výstavu připravovali patří veliké poděkovaní.
Atmosféra byla myslím příjemná a přátelská a tak to má být.
A nyní trochu kritiky...
1. Poprvé jsem letos vystavil své holuby a co mě hodně zaskočilo, bylo to, že při zaklecování po mě nikdo nechtěl vidět potvrzení o očkování, předpokládám tedy, že toto se na celostátní výstavě nekontrolovalo u nikoho, navzdory tomu, že očkování je povinné a na většině výstav se potvrzení kontroluje.
2. Již v několika příspěvcích někteří z vás zmiňovali, že by bylo dobré používat hobliny jako podestýlku kvůli čistotě a suchu v klecích, sám si hobliny na výstavy vozím a své holuby si podsypu, funguje to opravdu dobře. V několika klecích na letošní výstavě, bylo hodně mokro, u některých holubů to možná mohlo být stresem a změnou krmení, ale u několika to evidentně bylo nemocí a špatným zdravotním stavem, přesto tyto holuby zůstávali v klecích a ohrožovali ostatní. To byla např. věc, která se mi hodně nelíbila a byla velmi špatnou vizitkou vystavujícího chovatele, ale bohužel i garantů, kteří na výstavě o holuby pečují a tímto ohrožují ostatní zvířata.
3. Myslím si, že by z hlediska holubářské etiky, neměl posuzovateli zapisovat majitel holubů při jejich posuzování, neb ho může ovlivňovat diskusí a posouzení tak posunout ve svůj prospěch.
tak to je asi vše, přeji všem krásné adventní dny a hezké chvilky s našimi staváky
Honza.
jeník12
napsal(a):
Zdravím všechny diskutující,
dovolte mi, abych se také ohlédnul zpět za letošním ročníkem.. Výstava byla myslím velmi vydařená, navzdory tomu, že bylo přihlášeno méně holubů, než v loňském roce.
Kvalita holubů bezpochyby velmi vysoká a je naprosto zřejmé, že český stavák se opět stává českým a německá krev couvá zpět. Většina už myslím pochopila, že cesta ke zlepšení tudy úplně nevede.
Organizačně také nic nedrhlo, alespoň jsem nic nezaznamenal a všem, kteří výstavu připravovali patří veliké poděkovaní.
Atmosféra byla myslím příjemná a přátelská a tak to má být.
A nyní trochu kritiky...
1. Poprvé jsem letos vystavil své holuby a co mě hodně zaskočilo, bylo to, že při zaklecování po mě nikdo nechtěl vidět potvrzení o očkování, předpokládám tedy, že toto se na celostátní výstavě nekontrolovalo u nikoho, navzdory tomu, že očkování je povinné a na většině výstav se potvrzení kontroluje.
2. Již v několika příspěvcích někteří z vás zmiňovali, že by bylo dobré používat hobliny jako podestýlku kvůli čistotě a suchu v klecích, sám si hobliny na výstavy vozím a své holuby si podsypu, funguje to opravdu dobře. V několika klecích na letošní výstavě, bylo hodně mokro, u některých holubů to možná mohlo být stresem a změnou krmení, ale u několika to evidentně bylo nemocí a špatným zdravotním stavem, přesto tyto holuby zůstávali v klecích a ohrožovali ostatní. To byla např. věc, která se mi hodně nelíbila a byla velmi špatnou vizitkou vystavujícího chovatele, ale bohužel i garantů, kteří na výstavě o holuby pečují a tímto ohrožují ostatní zvířata.
3. Myslím si, že by z hlediska holubářské etiky, neměl posuzovateli zapisovat majitel holubů při jejich posuzování, neb ho může ovlivňovat diskusí a posouzení tak posunout ve svůj prospěch.
tak to je asi vše, přeji všem krásné adventní dny a hezké chvilky s našimi staváky
Honza.
... a tento postreh platí aj u iných poriadaných výstavách... ten modrý sedlatý je podľa mňa v type dokonalý
laba
napsal(a):
... a tento postreh platí aj u iných poriadaných výstavách... ten modrý sedlatý je podľa mňa v type dokonalý
Zdravím a děkuji,
je to holoubek ve více pozicích velmi kvalitní, dělá mi radost.
Honza.
jeník12
napsal(a):
Zdravím a děkuji,
je to holoubek ve více pozicích velmi kvalitní, dělá mi radost.
Honza.
Oprava
poty76
napsal(a):
Ahoj Tondo, tady ti jí dám trošku, snad" i lépe
Zdar Bohouši. Je to lepší záběr celkem zajímavého rázu, který není ani ve starší literatuře moc uváděn. Ale jak se zmiňuje pisatel výše, pracoval na nich př.Hudec a docela by mě zajímalo, kde nebo jak to pak skončilo.Jinak k příspěvku " jeník12" o zdravotním stavu holubů, tak já jsem žádné viditelně nemocné holuby nezaznamenal a myslím, že je to jen individuální názor.
Fotil jsem za pochodu, nějaké šperkování záběrů z časových důvodů nepřicházelo v úvahu, takže fotky jsou takové jak jsou. =to=.
tono
napsal(a):
Zdar Bohouši. Je to lepší záběr celkem zajímavého rázu, který není ani ve starší literatuře moc uváděn. Ale jak se zmiňuje pisatel výše, pracoval na nich př.Hudec a docela by mě zajímalo, kde nebo jak to pak skončilo.Jinak k příspěvku " jeník12" o zdravotním stavu holubů, tak já jsem žádné viditelně nemocné holuby nezaznamenal a myslím, že je to jen individuální názor.
Fotil jsem za pochodu, nějaké šperkování záběrů z časových důvodů nepřicházelo v úvahu, takže fotky jsou takové jak jsou. =to=.
Zdravím,
přikládám fotku jednoho z těch evidentně nemocných, určitě je to individuální názor, ale pro mě to jednoznačně nebylo zdravé zvíře, v kolekci černých sedlatých u okna takových bylo víc. Holub byl skleslý, načepýřený s přivřenýma očima a naprosto vodnatým zelenobílým trusem, kde zcela chyběla pevná složka. Doslova to z něj stříkalo, ani druhá vrstva papíru moc nepomohla.
Honza.
jeník12
napsal(a):
Zdravím,
přikládám fotku jednoho z těch evidentně nemocných, určitě je to individuální názor, ale pro mě to jednoznačně nebylo zdravé zvíře, v kolekci černých sedlatých u okna takových bylo víc. Holub byl skleslý, načepýřený s přivřenýma očima a naprosto vodnatým zelenobílým trusem, kde zcela chyběla pevná složka. Doslova to z něj stříkalo, ani druhá vrstva papíru moc nepomohla.
Honza.
Zdravím přátelé, mám opakovanou prosbu. Kolín 2016 je za námi a tak se opakovaně přimlouvám o založení nového vlákna k ČS. Nevím, jak ostatním, ale mně to při otevření tohoto vlákna přeskakuje až někam do září, než se to uklidní. Vím, je to třeba minuta, co to je v životě lidském, ale je mi to strašně protivný. Rád se na toto vlákno podívám, neboť ČS je moje srdcovka, ale to mi jí prostě kazí. Už jsem o tom psal asi před půl, či rokem, nevím přesně, ale nebyl jsem pochopen a dokonce jsem byl označen, že "když se ti to nelíbí, tak si založ svý vlákno" Nechci ho zakládat a je mi úplně fuk, jestli ho založí Pepík, Franta, Honza, či někdo úplně jinej. Na tom nezáleží. zapřemýšlejte o tom. Je po novej výstavě a tak by to podle mně nevadilo. Možná, že se to nebude někomu líbit, třeba se vyžívá v soutěži dosažení tisícovky, ale pro mně je to docela problém a nejen pro mně. V trhu ve Strakonicích i v Soběslavi se na to vždycky dostaneme a vždy se to jen kritizuje, ale nikdo to sem nenapíše. No a já, jako "ten ufňukanej Jihočech, co se se svým chovem ani nepochlubí a jen kritizuje" to sem prostě musí napsat za všechny. Zdravím a hlavně v klídku, budou Vánoce.
moravan 74

XXX.XXX.247.7
jeník12
napsal(a):
Je to pravda, v sobotu po poledni to z některých holubů teklo žlutozelené a páchli do 2 m!
Zdravím Standu. Tak já jsem opačného názoru. Podle mně je to přehlednější a jsme přece pořád u jednoho tématu. Sám jsem dal sloučit mnou založená vlákna z naších výstav pobočky v Holasovicích, protože když chci nebo někdo chce něco dohledat nebo si jen tak zaholubařit, tak je to určitě lepší. Vůbec nejde o to, jestli bude 1000 příspěvků nebo třeba 2000. Jde o to, být stále v obraze a hlavně v kontaktu. A ten "technický" problém s ujížděním vlákna je banalita. Když chvilku vydržíš po rozklíknutí vlákna, tak automatický naskočí poslední příspěvek. Ty fotky od Honzy jsou dost průkazné. Jak jsem psal výše, nezaregistroval jsem to na výstavě a určitě ten holub není v poho. =to=
a něco z té lepší stránky
st.toman
napsal(a):
Zdravím přátelé, mám opakovanou prosbu. Kolín 2016 je za námi a tak se opakovaně přimlouvám o založení nového vlákna k ČS. Nevím, jak ostatním, ale mně to při otevření tohoto vlákna přeskakuje až někam do září, než se to uklidní. Vím, je to třeba minuta, co to je v životě lidském, ale je mi to strašně protivný. Rád se na toto vlákno podívám, neboť ČS je moje srdcovka, ale to mi jí prostě kazí. Už jsem o tom psal asi před půl, či rokem, nevím přesně, ale nebyl jsem pochopen a dokonce jsem byl označen, že "když se ti to nelíbí, tak si založ svý vlákno" Nechci ho zakládat a je mi úplně fuk, jestli ho založí Pepík, Franta, Honza, či někdo úplně jinej. Na tom nezáleží. zapřemýšlejte o tom. Je po novej výstavě a tak by to podle mně nevadilo. Možná, že se to nebude někomu líbit, třeba se vyžívá v soutěži dosažení tisícovky, ale pro mně je to docela problém a nejen pro mně. V trhu ve Strakonicích i v Soběslavi se na to vždycky dostaneme a vždy se to jen kritizuje, ale nikdo to sem nenapíše. No a já, jako "ten ufňukanej Jihočech, co se se svým chovem ani nepochlubí a jen kritizuje" to sem prostě musí napsat za všechny. Zdravím a hlavně v klídku, budou Vánoce.
Mě osobně je to celkem jedno, klidně můžeme pokračovat na kratším novém vlákně, ale je trochu škoda, že toto vlákno zapadne, je tu spoustu prima příspěvků a krásných fotek, rád se v tom občas přehrabuju a znovu pročítám starší příspěvky.
To skákání u mě problém nedělá, chytnu myší, přetáhnu dolu a je to, je otázka 2 sekund.
Takže je to na Vás ostatních, já se přizpůsobím, nové vlákno už pan Toman založil, tak můžeme pokračovat tam, nebo můžeme diskutovat na obou vláknech
Honza.
jeník12
napsal(a):
Mě osobně je to celkem jedno, klidně můžeme pokračovat na kratším novém vlákně, ale je trochu škoda, že toto vlákno zapadne, je tu spoustu prima příspěvků a krásných fotek, rád se v tom občas přehrabuju a znovu pročítám starší příspěvky.
To skákání u mě problém nedělá, chytnu myší, přetáhnu dolu a je to, je otázka 2 sekund.
Takže je to na Vás ostatních, já se přizpůsobím, nové vlákno už pan Toman založil, tak můžeme pokračovat tam, nebo můžeme diskutovat na obou vláknech
Honza.
No, to já taky chytnu za myš, ale jak ji táhnu dolů, tak mi to pořád skáče nahoru, jak jsem řekl někam do září, pak chvilku počkám a jedu znovu. To, že jsou tam pěkný fotky, to je jasný a taky vím, že by to byla škoda, aby to někam zapadlo, ale je po nový výstavě a tak se můžou dávat fotky nový. To, co jsem já "založil", to nebyl úmysl, jen jsem chtěl vybudit nějaký reakce na právě proběhlou výstavu. Nic víc, nic míň. Na založení novýho, opravdovýho vlákna já nemám kila, na to jsou tu jiní borci.
Tak vás zdravím přátelé. Honzo díky za tu ktitiku, byla na místě. Opravdu se tam našlo několik jedinců, kteří byli dosti apatičtí. Nedával bych to za vinu garantům, je dosti pravděpodobné, že v době přejímky ti holubi takto nevypadali. Což je čistě logické. Takové holubi by nikdo na výstavu nepřijal. Do budoucna by možná stálo za úvahu, využívat veterinárního dozoru. Na druhou stranu ale mělo dojít k okamžitému vyjmutí takového jedince – ů z hlavní exposice. S tím plně souhlasím!
Stando k tvému neustálému problému s myší. Už jsem ti to říkal v Lysé. Moc to nechápu! Mně se to dá na poslední příspěvek i v mobilu. Zrovna před chvílí, když jsem sem zavítal za přečtením vašich příspěvků jsem klikl na vlákno a během 20 – 30 sekund jsem byl na posledním příspěvku. V tom dávám Tondovi za pravdu. Jinak díky za fotku holuba z tvého chovu. Jen to sem začni sypat.
Tondo také se mi líbí, že jsi podpořil myšlenku sjednocení vláken o českém stavákovi u vás na moravě (Holasovice atd.). Také se mi líbí, že jsi zadal fotky sem, nejde totiž o těch 1000,2000 příspěvků, ale o to, že naše staváčkářská obec by měla diskutovat pokud možno na jednom „hlavním“ vlákně. Mrzí mě, že někteří to tak nevnímají! Škoda. Je poté jednodušší najít si různé příspěvky, nežli to honit v 5 vláknech o českém stavákovi.
Jsem moc rád, že Zdeněk tohle vlákno založil a jsem též nadšen tím, že sem přátelé přispíváte. O tom žádná! Takže pokračujte pokud máte chuť a nenechte se třeba jen minutovým zdržením odradit. Z mé zkušenosti a postřehů vím, že naše staváčkářské vlákno je jak ostře sledované vlaky. Tak jsem pustím také nějakou tu fotku. Jinak neodpustím si zde nepoděkovat všem, kteří se na tak náročné přípravě Cv Kolín podíleli. Děkuji vám za krásný, každoroční, pro mě krásný zážitek s českým stavákem. Bohouš Potůček
Ps: Omluva za slohovku, ale já už jsem tím asi pověstný. Klepu do klávesnice a klepu no a poté to takhle dopadá
Šampionka 0,1 černá sedlatá 96b chovatel př. Zdeněk Dragon
Něco z černých sedlatých, kteří byli i letos na velmi vysoké úrovni. Což už nikoho asi nepřekvapuje. Nebo snad ano?
ZO ČSCH Kolín už udělala v celé hale nová okna, což přispělo ke krásnému prosvětlení celé haly. Na focení suprová záležitost, ovšem když se vám do haly opírá slunce na plno jako v sobotu, tak mi co jsme tam fotili a lovili holoubky v „postojích“ jsme bojovali právě s tímto v tu chvíli nepříjemným přírodním jevem. Slunce nám sahalo až do druhých řad, na holubech jsou stíny klecí, no ale prali jsme se statečně a snad jsme i něco vytvořili.
Ještě detail hlavy a další kousky černých sedlatých vystavených na Cv Kolín 2016...
kouták
napsal(a):
Bohouši, parádní téma.Dosáhli jste 600 příspěvků.Teď by to chtělo udělat z celého vlákna knihu.Určitě by bylo na co se dívat.Zdraví Zdeněk.
Ahoj Zdeňku, děkuji za tvou podporu našeho vlákna. Vlákna o českém stavákovi. Letošní spaciálka mi udělala radost v tom, že bylo vidět opět zlepšení u holubů v typu a tím pádem se dá říci že si zase tento holub získává a začíná nárokovat přívlastek ČESKÝ. Ještě 3 roky dozadu bylo dosti kritiky právě v této oblasti, kde se hodně mluvilo o křížencích Čs. Též jsem s tím měl problém! U určitých kusů. Po pravdě mohu říci, že nejlepší prohlídka je pro mě přes objektiv a je to zvláštní. Díky této úchylce se mi ti holubi vryjí více do paměti. Je tohle vůbec možné? Nepokládám si tuto otázku poprvé.
Tak nějací červení sedlatí letí do éteru...
poty76
napsal(a):
Ahoj Zdeňku, děkuji za tvou podporu našeho vlákna. Vlákna o českém stavákovi. Letošní spaciálka mi udělala radost v tom, že bylo vidět opět zlepšení u holubů v typu a tím pádem se dá říci že si zase tento holub získává a začíná nárokovat přívlastek ČESKÝ. Ještě 3 roky dozadu bylo dosti kritiky právě v této oblasti, kde se hodně mluvilo o křížencích Čs. Též jsem s tím měl problém! U určitých kusů. Po pravdě mohu říci, že nejlepší prohlídka je pro mě přes objektiv a je to zvláštní. Díky této úchylce se mi ti holubi vryjí více do paměti. Je tohle vůbec možné? Nepokládám si tuto otázku poprvé.
Tak nějací červení sedlatí letí do éteru...
Ahoj Bohouši.Výstava se mi moc líbila.S tím přívlastkem máš pravdu a je vidět že většina chovatelů oprávněnou kritiku spředešlích let pochopila.Určitě to nebylo jednoduché, ale co je pro mně dúležitější a o moc těžší, udržet a potvrdit i druhou část jeho názvu.Proto bych chtěl požádat všechny kdo mají možnost nechat staváky vyniknout v letu, aby pomohli zachránit i tuto část jeho názvu a nedovolili aby přišlo vniveč dílo mnoha generací skutečných srdcařú oddaných vzniku tohoto klenotu českého holubářství. To bych si moc přál. K.Ř.
poty76
napsal(a):
Tak vás zdravím přátelé. Honzo díky za tu ktitiku, byla na místě. Opravdu se tam našlo několik jedinců, kteří byli dosti apatičtí. Nedával bych to za vinu garantům, je dosti pravděpodobné, že v době přejímky ti holubi takto nevypadali. Což je čistě logické. Takové holubi by nikdo na výstavu nepřijal. Do budoucna by možná stálo za úvahu, využívat veterinárního dozoru. Na druhou stranu ale mělo dojít k okamžitému vyjmutí takového jedince – ů z hlavní exposice. S tím plně souhlasím!
Stando k tvému neustálému problému s myší. Už jsem ti to říkal v Lysé. Moc to nechápu! Mně se to dá na poslední příspěvek i v mobilu. Zrovna před chvílí, když jsem sem zavítal za přečtením vašich příspěvků jsem klikl na vlákno a během 20 – 30 sekund jsem byl na posledním příspěvku. V tom dávám Tondovi za pravdu. Jinak díky za fotku holuba z tvého chovu. Jen to sem začni sypat.
Tondo také se mi líbí, že jsi podpořil myšlenku sjednocení vláken o českém stavákovi u vás na moravě (Holasovice atd.). Také se mi líbí, že jsi zadal fotky sem, nejde totiž o těch 1000,2000 příspěvků, ale o to, že naše staváčkářská obec by měla diskutovat pokud možno na jednom „hlavním“ vlákně. Mrzí mě, že někteří to tak nevnímají! Škoda. Je poté jednodušší najít si různé příspěvky, nežli to honit v 5 vláknech o českém stavákovi.
Jsem moc rád, že Zdeněk tohle vlákno založil a jsem též nadšen tím, že sem přátelé přispíváte. O tom žádná! Takže pokračujte pokud máte chuť a nenechte se třeba jen minutovým zdržením odradit. Z mé zkušenosti a postřehů vím, že naše staváčkářské vlákno je jak ostře sledované vlaky. Tak jsem pustím také nějakou tu fotku. Jinak neodpustím si zde nepoděkovat všem, kteří se na tak náročné přípravě Cv Kolín podíleli. Děkuji vám za krásný, každoroční, pro mě krásný zážitek s českým stavákem. Bohouš Potůček
Ps: Omluva za slohovku, ale já už jsem tím asi pověstný. Klepu do klávesnice a klepu no a poté to takhle dopadá
Šampionka 0,1 černá sedlatá 96b chovatel př. Zdeněk Dragon
Ahoj Bohouši,
nedávám za vinu garantům, že holuby onemocněli, nebo že je přijali nemocné(do klecí si dával každý sám a garanti u toho ani nebyli), ale že je neodstranili pryč, tak jak je uvedeno v propozicích a že nikdo nekontroloval potvrzení o vakcinaci. Veterinární dozor by na takto velké výstavě měl být určitě. Člověk má potom strach co si přiveze domů za problém.
měj se
Honza.
štítník
napsal(a):
Ahoj Bohouši.Výstava se mi moc líbila.S tím přívlastkem máš pravdu a je vidět že většina chovatelů oprávněnou kritiku spředešlích let pochopila.Určitě to nebylo jednoduché, ale co je pro mně dúležitější a o moc těžší, udržet a potvrdit i druhou část jeho názvu.Proto bych chtěl požádat všechny kdo mají možnost nechat staváky vyniknout v letu, aby pomohli zachránit i tuto část jeho názvu a nedovolili aby přišlo vniveč dílo mnoha generací skutečných srdcařú oddaných vzniku tohoto klenotu českého holubářství. To bych si moc přál. K.Ř.
Dobrý den Karle,
určitě s Vámi souhlasím, letový temperament je jedna z nejhezčích věcí, kterou stavák má a mělo by se na ní pracovat.
A také si myslím, že na tom staváci s lítáním nejsou tak špatně, alespoň z mé zkušenosti. Základem jsou dobré podmínky pro let, což je dnes bohužel kámen úrazu, ale holubi to v sobě mají pořád
Honza.
jeník12
napsal(a):
Dobrý den Karle,
určitě s Vámi souhlasím, letový temperament je jedna z nejhezčích věcí, kterou stavák má a mělo by se na ní pracovat.
A také si myslím, že na tom staváci s lítáním nejsou tak špatně, alespoň z mé zkušenosti. Základem jsou dobré podmínky pro let, což je dnes bohužel kámen úrazu, ale holubi to v sobě mají pořád
Honza.
Zdravím Honzo.Někteří to v sobě stále mají jako asi nejvíc stříbrní, ale někteří už téměř vůbec jako např. žemláci.Když jsem se na ně zeptal p.Krůty před dvěma lety, tak se jen zasmál a dodal že ty už nestaví dávno.Podobně je na tom více barevných rázů.Ještě se takovým dá říkat staváci?Já se obavám že už skoro ne.Proto se snažíme získat pro soutěže ve stavení co nejvíce chovatelů. což se nám zatím moc nedaří, ale věřím že i to se časem zlepší. Sám si poháru za elitní chov ve stavení vážím nejvíc ze všeho čeho jsem kdy s holubi dosáhl.Pokud by někdo měl zájem pro staváky v tomto směru něco udělat, není nic jednodužšího než se do těchto soutěží přihlásit a zažívat to co zažívali při dříve tak prestižních soutěžích naši dědové a pradědové. Přeji hezký večer. K.Ř.
štítník
napsal(a):
Zdravím Honzo.Někteří to v sobě stále mají jako asi nejvíc stříbrní, ale někteří už téměř vůbec jako např. žemláci.Když jsem se na ně zeptal p.Krůty před dvěma lety, tak se jen zasmál a dodal že ty už nestaví dávno.Podobně je na tom více barevných rázů.Ještě se takovým dá říkat staváci?Já se obavám že už skoro ne.Proto se snažíme získat pro soutěže ve stavení co nejvíce chovatelů. což se nám zatím moc nedaří, ale věřím že i to se časem zlepší. Sám si poháru za elitní chov ve stavení vážím nejvíc ze všeho čeho jsem kdy s holubi dosáhl.Pokud by někdo měl zájem pro staváky v tomto směru něco udělat, není nic jednodužšího než se do těchto soutěží přihlásit a zažívat to co zažívali při dříve tak prestižních soutěžích naši dědové a pradědové. Přeji hezký večer. K.Ř.
Zdravim Karle,
Velmi rad se te soutěže zúčastním
Honza.
Květek

XXX.XXX.48.28
Honzíku v tom Ti držím palce a máš mou velkou podporu, Tví staváci na to mají
Honzo já tě pochopil. Vetrinární dozor by tohle vyřešil ihned na místě. A ano, chyba je především v soudnosti a neohleduplnosti některých vystavujících vůči ostatním. Bohužel.
Květek
napsal(a):
Honzíku v tom Ti držím palce a máš mou velkou podporu, Tví staváci na to mají
Ahoj Květo,
půjdu do toho, jen co zjistím kde a jak se přihlásit. Ideální by to bylo na jaře až dám páry k sobě, to je vždycky úžasnej rachot
díky za podporu, až bude termín, určitě tě pozvu.
Honza.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Květo,
půjdu do toho, jen co zjistím kde a jak se přihlásit. Ideální by to bylo na jaře až dám páry k sobě, to je vždycky úžasnej rachot
díky za podporu, až bude termín, určitě tě pozvu.
Honza.
Ahoj Honzo.Stačí zavolat předsedovi klubu Karlu Bekovi a nebo mně a já to na jaro domluvim. Můj tel.723650428 K.Ř.
jeník12
napsal(a):
Karle díky za zprávu, určitě se ozvu a budu se těšit na termín.
Honza.
Honzo u tebe jsou podmínky na letové vlastnosti na takové úrovni, že přímo vybízejí k tomuto kroku. Ty pokud bys neabsolvoval tuto soutěž, tak by sis to musel celý život vyčítat! Dle toho co jsem viděl za tu necelou hodinu a to byli venku holubi bez holubic. Bys neměl mít sebemenší problém. Tak že, jdi do toho po nohou. Dlouho jsem neviděl takové podmínky pro let holuba. Ty holubi to přímo vybízí v místě kde je chováš. Až to u tebe Karel uvidí, myslím, že mi dá za pravdu.
poty76
napsal(a):
Honzo u tebe jsou podmínky na letové vlastnosti na takové úrovni, že přímo vybízejí k tomuto kroku. Ty pokud bys neabsolvoval tuto soutěž, tak by sis to musel celý život vyčítat! Dle toho co jsem viděl za tu necelou hodinu a to byli venku holubi bez holubic. Bys neměl mít sebemenší problém. Tak že, jdi do toho po nohou. Dlouho jsem neviděl takové podmínky pro let holuba. Ty holubi to přímo vybízí v místě kde je chováš. Až to u tebe Karel uvidí, myslím, že mi dá za pravdu.
Ahoj Bohouši,
jak jsem psal, zkusím to, není co ztratit. Maximálně se sejde parta bláznů, která si fajn zaholubaří, ať už uspěji nebo ne. A o tom to naše hobby je
Honza.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Bohouši,
jak jsem psal, zkusím to, není co ztratit. Maximálně se sejde parta bláznů, která si fajn zaholubaří, ať už uspěji nebo ne. A o tom to naše hobby je
Honza.
Ano.O tom to přesně je.Je to o zábavě pro kterou byl stavák po mnoho generací šlechtěn.Elitní chov se musí obhajovat každé 4 roky, ale když neuspéjete, může se soutěž opakovat dokud to nevyjde. Ale já věřím že se vám to určitě povede na poprví.Už se na to těžším.Teť by nám sem mohl Bohouš dát zase pár fotek z výstavy.Určité jich má ještě spoustu. K.Ř.
štítník
napsal(a):
Ano.O tom to přesně je.Je to o zábavě pro kterou byl stavák po mnoho generací šlechtěn.Elitní chov se musí obhajovat každé 4 roky, ale když neuspéjete, může se soutěž opakovat dokud to nevyjde. Ale já věřím že se vám to určitě povede na poprví.Už se na to těžším.Teť by nám sem mohl Bohouš dát zase pár fotek z výstavy.Určité jich má ještě spoustu. K.Ř.
To že je Bohouš králem fotografů staváků je jasný, ale já myslím, že by sem měli dát všichni nějaké fotky, člověk se vždycky rád podívá, jak to mají holubáři jinde a jaké chovají rázy a barvy. A vůbec se pochlubit, co přinesla sezona právě minulá a co chystáte v příštím roce atd.
tak šup sem s fotkami a jinými příspěvky z celé republiky, ať nám ta protivná zima hezky utíká a brzy tu máme jaro, to už pak na psaní čas nebude
Honza.
jeník12
napsal(a):
Zimní dívčí internát, pánské návštěvy jsou zakázané
H.
Zase blbě, se to snad nenaučím, počítač je můj nepřítel
Honzo, souhlasím s tebou. V Kolíně bylo lidí s fotoaparátem dost, ale nějak sem ničím nepřispívají...
Karle, děkuji za výzvu. Časem sem dám i nejpovedenější z Lysé, byť jsem to zde už z části zadal do vlákna o Cv Lysá.
poty76
napsal(a):
Karle, děkuji za výzvu. Časem sem dám i nejpovedenější z Lysé, byť jsem to zde už z části zadal do vlákna o Cv Lysá.
Bohouši na tebe je prostě spolehnutí.Taky plánují nafotit něco doma a za 14 dní v Písku tak uvidíme jak to dopadne.Přejí krásné svátky a úspěšný nový rok. Karel.
Pepa...

XXX.XXX.150.8
Je někde na netu katalog 2017 z Kolíma ČS. Děkují předem za rada.
Pepa...

XXX.XXX.150.8
poty76
napsal(a):
Dobrý den, zde na netu nenajdete katalog z Cv Kolín 2016. Aspoň prozatím. Hezké svátky. B.P.
Dík.
Špičkou jsou v republice především holubi př. Z. Beka, kteří sbírají každým rokem ta největší ocenění a myslím, že po právu...
Ještě jeden černý tygr z řady holubů s černou barvou. Bohužel, letošní speciálka byla ochuzena o přední chov černých tygrů a především černých tabulových. V republice od kamaráda J. Zemana, který tyto tabuláky zatím vystavuje sám.
Bohouši já tě zdravím, jsou to elegáni co ale ostatní také nejsou špatní
Ahoj Jardo, ti modří bělopruzí, které děláš ty. Jsou moc hezcí. Mně letos v Kolíně zaujali a myslím, že po právu stříbrný sedlatý ale ještě víc se mi líbili bezesporu modrý mramoráci. To byli úžasné kolekce, na fotky zde na vlákně také dojde. Samozřejmě musím opomenout černé sedlaté, kteří si stále drží ten nejvyšší kredit. U modrých sedlatých už se mi to až tak nelíbilo. V Lysé byli dle mého nejhezčí kolekce žlutých sedlatých, ovšem v Kolíně už jsem je tak to nevnímal! Tady mně až tak nezaujali. Každou výstavu je to jinak a o tom to je, ta krása chovatelství se stále točí. Díky
Tak dám ještě dvě fotky modrých sedlatých, když jsi mě vyzval...
Koukám, že spousta staváčkářů už si sem asi cestu nehledá. Chápu, počkat 30 - 60 vteřin než jsem na konci diskuse? To už je pro někoho v dnešní době problém. Když si vezmu kolik času se zbytečně profláká jinými aktivitami, tak se musím pousmát. Já jsem budu rád přispívat a stále do kola. Ať je tady na co koukat. Stejně jako se bylo i letos na co koukat v Kolíně - Štítarech. Snad vás moje vkládání fotek sem na faunu bavilo v již pomalu končícím roce 2016. I v roce 2017 se budu snažit v rámci možností podporovat chovatelská vlákna ať foty tak plkem
Tak ještě nějaký obrázek ve starém roce.
Tímto modrým mramorákem bych se chtěl rozloučit s rokem 2016. S rokem, který byl pro někoho rokem úspěšným, pro někoho rokem méně úspěšným. Chtěl bych popřát všem co nás zde podporujete a sledujete vlákno o českém stavákovi, aby jste se v roce 2017 potkávali jen se samými dobrými věcmi. Ať vás po celý rok zdraví, štěstí, láska provází a nepoznáte nesnází. Také vám přeji úspěšný rok na odchovy a jen samou pohodu. Také věřím, že i přes tu spoustu příspěvků a fotek sem i nadále budete chodit a tohle vlákno vyhledávat, podporovat. Díky za vaší přízeň a co vám brání v tom? Chodit hasit si sem žízeň. Vše nejlepší vám přátelé přeje Bohouš Potůček
poty76
napsal(a):
Tímto modrým mramorákem bych se chtěl rozloučit s rokem 2016. S rokem, který byl pro někoho rokem úspěšným, pro někoho rokem méně úspěšným. Chtěl bych popřát všem co nás zde podporujete a sledujete vlákno o českém stavákovi, aby jste se v roce 2017 potkávali jen se samými dobrými věcmi. Ať vás po celý rok zdraví, štěstí, láska provází a nepoznáte nesnází. Také vám přeji úspěšný rok na odchovy a jen samou pohodu. Také věřím, že i přes tu spoustu příspěvků a fotek sem i nadále budete chodit a tohle vlákno vyhledávat, podporovat. Díky za vaší přízeň a co vám brání v tom? Chodit hasit si sem žízeň. Vše nejlepší vám přátelé přeje Bohouš Potůček
Bohouši, vše co jsi zde přál, přeji i já Tobě.Přeji i všem staváčkářům, aby v tomto krásném vláknu nepolevovali i v roce 2017.I když staváčkář nejsem, tak oko barvičkáře se zde neustále má čím kochat.Vše nejlepší přeje Zdeněk FRANTA.
Zdeňku děkuji za tvé vstupy do vlákna o čs. Myslím si, že bychom ho mohli ještě táhnout, byť pár staváčkářských kolegů to již zabalilo z důvodu dlouhého čekání než jim to vyskáče. Aspoň takto mi to na posledních výstavách kde jsme se viděli popsali. No nedá se nic dělat, každý na to má jiný pohled. Dám sem dnes zase nějakou fotku. Chválil jsem modré mramoráky. Tím jsem ve starém roce také skončil, proto jimi v novém roce zase začnu.
Krásná fotka, máte hezky nasněženo.
Jeden čelně, takhle jich moc nefotím. Snažím se vždy o fotku s profilu, ta nám toho ukáže na holubovi víc...
Holubáři, pokusme se do r.2017 vykročit spolu se staváky toupravou.
Zdeněk Laštovka.
Tak si sem dáme ještě nějaké ty mramoráčky. Pár se mi jich podařilo najít v rukávu...
Jestli to je na mě, tak je pouze zmenšuji! Na menší formát, jinak by zde byli povětšinou obráceně, tedy na ležato. Fotky z Cv Kolín 2016 jsou o něco lepší nežli předchozí, protože jsem zainvestoval a koupil si nový fotoaparát - zrcadlovku. Jak jsem se přesvědčil už doma při focení svých holubů, ale i králíků, tak je v ní daleko lepší možnost zachycení čistoty a ostrosti barvy. Lépe to čte. To jsem ale věděl, proto jsem do toho ty peníze dal a rád se podělím o jaké koli fotografie a z jaké koli výstavy s přáteli a širokou veřejností. Dělá mi radost dělat radost ostatním a těm, kteří se na různé akce nemohou z jakých koli důvodů dostavit. Snažím se zachytit vždy detaili i když poslední dobou jsem už často sám sebe přistihl přitom, že se musím začít obalovat daleko větší trpělivostí. Někdy je to trénink, který je ale v 90% vždy mou odměnou. Pravdou je, že vždy dělám v rozmezí 500 - 1200ks fotografií, ano některého 4 - 5 a tu nej vyberu. Výběr do finálové podoby mi trvá většinou 4 - 6h, než je to na stránkách. Ti mramoráci, penížci ale i jiní mně příjemně ve foťáku překvapili. Takže, než vám dám možnost nahlédnou, dám si s tím dost práce (výběr z množství). Jako odměnu beru propagaci plemene, které chovám, kterého si vážím a věřím, že vy co sem chodíte se sem budete rádi vracet. To jsou pro mě největší odměny. Zdraví vás Bohouš P.
Honzo, jedeme sérii žlutých (sedlatých, rovných a tygrů) a pomalu se blížíme k finále z Kolína 2016. Které bude u strak, bílých rovných, červených a žlutých plamínků a samo stříbrných sedlatých. Pak dám ještě něco z listopadové Lysé. Vyberu to lepší.
Krásní a jemní žlutí bělokosy od př. Offnera. Jako vždy Ládíkova paráda, která se nemůže okoukat. Jen je na škodu, že na výstavách je jediný kdo je presentuje. Dlouhé roky se k němu nikdo nepřidal. Jeho žlutá šampionka byla jak vysostružená.
Další dvě fotografie presentují žluté bělopruhé, které vystavili dva chovatelé.

poty76
napsal(a):
Žlutě plavý (žemlák)
Cau Bohousi, no koukam ze zemlakum se zacina blyskat na lepsi casy jinac stemi zlutymi tygry mas pravdu jsou takovi nemastni neslani...
brnak69

XXX.XXX.247.7
poty76
napsal(a):
Krásní a jemní žlutí bělokosy od př. Offnera. Jako vždy Ládíkova paráda, která se nemůže okoukat. Jen je na škodu, že na výstavách je jediný kdo je presentuje. Dlouhé roky se k němu nikdo nepřidal. Jeho žlutá šampionka byla jak vysostružená.
Ta holubice kříží křídla a čelo taky jak BV. Ten holub je o dvě třídy lepší
brnak69
napsal(a):
Ano s čely u staváků to je ještě o práci. Ne každý holub má pěkná čela, spíše je hodně takových kteří mají šikmější čelo. Na fotce jsou u holubice překřížená křídla, hodně tomu napomohl předklon a netypický postoj. Nedařilo se mi jí lépe nafotit, byla dosti plachá, asi z toho ruchu okolo a já měl málo času. Tak že nebyla možnost se k ní zase vracet. Což byla velká škoda, protože v postoji byla ok. a byla minimálně na stejné úrovni jako holub. Posuzovat bychom mohli ve stejném postoji, poté bychom hledali určitě jiné věci. Díky za poznatek do diskuse.
Martine ano žemláci tam byli zas pěkní od dvou chovatelů a o síle 3 kolekcí (18ks). Kolekce byli vyrovnané, každý s chovatelů měl po 473b. Jsou líbivý, že? A stále si na ně myslíš. Ať se vám daří
Tak jsem dám jemnost barvy, stříbrný sedlatý, kteří se k mé radosti také šplahají výše
Mně zaujal holub s kolekce př. H. Komzáka a vedle v kleci jeho holubice, která snesla stejné měřítko. Na první v pád na Cv si vedl nad míru dobře. Nelíbil se mi šampion v této barvě, byť byl kvalitní. Líbili se mi tam jiní holubi. Jak to vypadá, této barvě by se mohlo zase blýskat na lepší časy. Škoda, že nevystavují další chovatelé této barvy a kresby, protože určitě nejsou jen 3 chovatelé v republice. Ovšem 23 ks předvedených bylo velmi vyrovnaných a jak jsem měl možnost slyšet z úst některých návštěvníků / chovatelů. Byli stříbrný příjemným překvapením, díky jejich kvalitě. Kluci všem vám patří velké díky.
poty76
napsal(a):
Mně zaujal holub s kolekce př. H. Komzáka a vedle v kleci jeho holubice, která snesla stejné měřítko. Na první v pád na Cv si vedl nad míru dobře. Nelíbil se mi šampion v této barvě, byť byl kvalitní. Líbili se mi tam jiní holubi. Jak to vypadá, této barvě by se mohlo zase blýskat na lepší časy. Škoda, že nevystavují další chovatelé této barvy a kresby, protože určitě nejsou jen 3 chovatelé v republice. Ovšem 23 ks předvedených bylo velmi vyrovnaných a jak jsem měl možnost slyšet z úst některých návštěvníků / chovatelů. Byli stříbrný příjemným překvapením, díky jejich kvalitě. Kluci všem vám patří velké díky.
Ahoj Bohouši,
mě se šampion také moc nelíbil, Květův holub hned vedle byl mnohem lepší.
Přiložené foto není sice nejlepší, ale i tak je vidět vyšší nohu a vystouplou prsní kost.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Bohouši,
Přiložené foto není sice nejlepší, ale i tak je vidět vyšší nohu a vystouplou prsní kost.
Díky, že jsi ho sem dal, ano Květek měl vedle holuba i dle mě v lepší kvalitě a měl to dostat jeho 96b! V tom se shodneme, ale tvůj 95b dnes už z roku 2016, v té době to byl letošák když CV byla. By si to zasloužil možná ze všech nejvíc! A jsme u toho, co navrhoval Zdeněk na schůzi roku 2015 při Kolínské výstavě. Vystoupil tam s požadavkem, proč a jestli by byl problém hodnotit nejlepší výletky toho roku. Myslím, že tohle byla výborná myšlenka, která se bohužel nesetkala s kladnou reakcí. Bylo tam samé ale a naprosto zbytečně. Tohle se dělá v cizině naprosto normálně jak jsem se dozvěděl v diskusi od jednoho renomovaného posuzovatele který jezdí do ciziny posuzovat. Spíše je to jen o chuti. Nemyslím si, že je to o tolik pracnější, a to z toho důvodu, že posuzovatelé hodnotí celé kolekce a ty výletky toho roku si hned mohou zaznamenat. Poté po posouzení by mohla jít komise a třeba z 20 navržených udělit 4 šampiony a 4 šampionky toho ročníku. Stejně tak by měl ve stejně bodovaných kolekcích rozhodnout o vítězi větší počet výletků. Píše se, že by to tak mělo být ale v roce 2015 jsem zaznamenal případy kdy tomu tak nebylo. Každopádně si myslím, že klub Čs pracuje dobře a každým rokem se určité věci lepší, stejně tak jako kvalita holubů. Toť asi vše Bohouš P.
Když se na tu fotku podívám, není to jen o vystouplé hrudní kosti. Co nohy, stehna?
Samozřejmě myslím fotku, kterou si zadal ty. Ne toho co jsem sem dal já.
Černá a červená straka.
brnak69

XXX.XXX.247.7
jeník12
napsal(a):
Ahoj Bohouši,
Vystouplé bérce(žabí stehýnka) kobyla ven! Jediný verdikt NESE STOPY KŘÍŽENÍ - STELLER jasné jak facka.92b až výluka, dle rozsahu. Nakopat posuzovatele i celou komisi co tomu dala ŠAMPIONA
poty76
napsal(a):
Díky, že jsi ho sem dal, ano Květek měl vedle holuba i dle mě v lepší kvalitě a měl to dostat jeho 96b! V tom se shodneme, ale tvůj 95b dnes už z roku 2016, v té době to byl letošák když CV byla. By si to zasloužil možná ze všech nejvíc! A jsme u toho, co navrhoval Zdeněk na schůzi roku 2015 při Kolínské výstavě. Vystoupil tam s požadavkem, proč a jestli by byl problém hodnotit nejlepší výletky toho roku. Myslím, že tohle byla výborná myšlenka, která se bohužel nesetkala s kladnou reakcí. Bylo tam samé ale a naprosto zbytečně. Tohle se dělá v cizině naprosto normálně jak jsem se dozvěděl v diskusi od jednoho renomovaného posuzovatele který jezdí do ciziny posuzovat. Spíše je to jen o chuti. Nemyslím si, že je to o tolik pracnější, a to z toho důvodu, že posuzovatelé hodnotí celé kolekce a ty výletky toho roku si hned mohou zaznamenat. Poté po posouzení by mohla jít komise a třeba z 20 navržených udělit 4 šampiony a 4 šampionky toho ročníku. Stejně tak by měl ve stejně bodovaných kolekcích rozhodnout o vítězi větší počet výletků. Píše se, že by to tak mělo být ale v roce 2015 jsem zaznamenal případy kdy tomu tak nebylo. Každopádně si myslím, že klub Čs pracuje dobře a každým rokem se určité věci lepší, stejně tak jako kvalita holubů. Toť asi vše Bohouš P.
Když se na tu fotku podívám, není to jen o vystouplé hrudní kosti. Co nohy, stehna?
Souhlasím, to by myslím nebylo od věci, vyhodnotit výletky samostatně. Je jasné, že to nejsou ještě hotový holuby, ale zase mají vše před sebou v dalších sezonách.
Jinak to pravidlo, že při bodové shodě, rozhoduje počet výletků v kolekci, funguje. Nebo alespoň na letošní výstavě. To se přesně stalo letos mě a Květovi a Květek měl 3 a já 2 mladé, tak dostal 2 místo. To si myslím, že je spravedlivé. Je alespoň vidět, že chovatel s chovem postupuje a jde s kůží na trh a nedává jen starší holuby na jistotu, ale i odchov.
H.
brnak69
napsal(a):
Vystouplé bérce(žabí stehýnka) kobyla ven! Jediný verdikt NESE STOPY KŘÍŽENÍ - STELLER jasné jak facka.92b až výluka, dle rozsahu. Nakopat posuzovatele i celou komisi co tomu dala ŠAMPIONA
Ano to by byl asi správný verdikt. On byl i delší do zadu. Myslím si, že zde by se dalo vést polemiku o tom, jestli je tento holub čistě ""český". Každopádně je dobré, že na speciálce už se to čistí, bohužel tohle se nepovedlo.
Ještě dnes dám nějaké plamínky a vzdálím se na chvilku z této diskuse.
brnak69
napsal(a):
Toto je pravé ořechové. Slušná, odborná, neutuchající holubářská polemika. Tak se pokusím připojit s některými dojmy z Kolína 2016. Musím předeslat, že z mého pohledu veskrze pozitivními.
K této bělokosce: V sobotu jsem u její klece zaznamenal čilý rej pánských obdivovatelů včetně mne. To, že se Bohoušovi předváděla více je logické. Bohouš je mladší a "fouklejší" než já . Její krása zaujala i posuzovatele, který ji vysoce ocenil. Před šlechtitelským umem V. Ofnera dlouhodobě smekám. Samozřejmě bych si dokázal představit i lepší křídlo a čelo o tom není sporu, i když si myslím, že na mé horší fotce to tak zle nevypadá.
Moc děkuji "brnakovi69", Bohoušovi a Vám mnoha dalším za příjemnou holubařinu na tomto vlákně, a snad se brzy připojím s dalšími postřehy.
Pokračujme v příjemném holubaření.
Zdeněk Laštovka.
A přilijeme žlutou.
U této barvy jsem v Kolíně, kromě bělohrotých, nejvíce obdivoval krásu žlutých plamínků.
Příjemným oživením celostátní speciálky byli stříbřití sedlatí od tří zástupců severočeské pobočky, kteří zarputile pokračují ve šlechtitelské práci nestora této variety a zasloužilého předsedy Harryho Pařízka.
Popřejme této krásné varietě rozšíření i mezi chovatele ostatních poboček.
Ahojky Zdenku
Moc hezky jsi to napsal, jen kdyby mezi námi nebyli darebáci a podvodníci, jak by se nám mohlo lépe spolupracovat a šlechtit stříbrňáky.
3deněk
napsal(a):
Příjemným oživením celostátní speciálky byli stříbřití sedlatí od tří zástupců severočeské pobočky, kteří zarputile pokračují ve šlechtitelské práci nestora této variety a zasloužilého předsedy Harryho Pařízka.
Popřejme této krásné varietě rozšíření i mezi chovatele ostatních poboček.
Pro upřesnění, abychom v tom pojmenování barev neměli guláš- ti sedlatí jsou stříbrní a ti plši jsou sřibřití =to=
tono
napsal(a):
Pro upřesnění, abychom v tom pojmenování barev neměli guláš- ti sedlatí jsou stříbrní a ti plši jsou sřibřití =to=
Jsem prostě kopyto . Samozřejmě máš pravdu Tondo, a jsem ti vděčný za tuto upřesňující cenzuru. Je mnou velmi vítaná, protože jsem barvičkářský antitalent a ty v této disciplíně uznávaná celebrita, která to již nejednou osvědčila.
Věřím, že se ti v novém roce chovy vydaří a budeš moct s červenými sedlatými a žemláčky atakovat v Kolíně 2017 ty nejvyšší příčky. O tvé prima červeňáky byl Kolín 2016 velmi ochuzen.
Byl jsem však rád, že jsi byl v Kolíně v roli odborného zvěda a osobně jsme mohli prohodit pár slov. O tobě, i dalších dokumentaristech, zde ještě řeč bude.
Měj se fajn a vy ostatní návštěvníci též.
P.S. Nedá mi to, a myslím si, že u těch stříbrných sedlatých jsou někteří až skoro "mléční" jako lahore. Ale to je jen asi můj slepecký a laický dojem.
Taky Tě zdravím Zdeňku, to upřesnění bylo míněno všeobecně, v žádném případě osobně, to ani náhodou. Hodně se ty dva barevné rázy zaměňují a já bych osobně nechal stříbrnou- ta je výstižná, ale stříbřitá by byla lépe definována třeba jako šedomodrá apod... O tom už tu byla jednou nějaká diskuse. Nic stříbřitého tam nevidím. Ale je to dáno, tak to budeme respektovat.
Horní příčky s červenými sedlatými asi hned tak neohrozím, dostali se v posledních několika létech na dost vysokou úroveň, což je pozitivum a konkurence je velká ( Laštovka, Lavička, Benda...). Je to jen a jen dobře. Žemláci jsou u mně teprve v plenkach, tak uvidíme, co se letos podaří. Měj se taky fajn a za chvíli to rozjedem až ty mrazy trochu povolí =to=.
Dovolím si malinko zase ožít
Tondo, Květku a Zdeňku díky za hezké fotky a za příjemnou diskusi okolo českých staváků. Tondo, tvý žemláci nevypadají na to, že by byli v plenkách.
No to opravdu ne a červený sedlatý máš také v kvalitě. To se ví už delší dobu. Květku ty se přes to pokus přenést, ale víš jak bych to řešil já? Řekl jsem ti to osobně. Nebojse, tenhle rok ho semeleš! Ať se vám daří. Mějte se přátelé. Bob.
Po listopadové Lysé jsem udělal všeobecné holubářské vlákno o CV Lysá. Dal jsem do něj i zástupce českých staváků. Tohle vlákno bylo prohlídnuto a automaticky zapadne do pod palubí. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že české staváky z této akce přidám na tohle naše vlákno o českém stavákovi, které je určitě sledováno více. Tudíš by teoreticky mělo být i více v podvědomí návštěvníků ifauny. Tak jdem na to!
Tak jsem si dnes malinko pohrál a i díky vám vkládám fotky pod příspěvkem číslo 700 . Chci věřit, že celý rok tohle vlákno opět potáhneme a dáme mu ještě větší sílu. Nevím zdali někdy v historii fauny tohle u holubů bylo. Díky přátelé všem, kdo se u nás zastavíli a zanechali zde svojí stopu. Jsem rád, že si malinko můžeme zase zaholubařit byť jen po síti. Zdravím všechny Bob
No a ještě jeden černý sedlatý pro rozjezd k metě začínající číslem 8...!
Až dojdou fotky z nejnovějších akcí, budeme muset vlétnout na holubníky a to bude šrumec

ŠE.RO.
napsal(a):
Z dnešního holubníku
parada.
Chlapi díky. Pomalu začínají nasedat, tak uvidíme jak se zadaří Poslední dobou je pouštím ven méně, krouží mi tu krahulčí samice
tono
napsal(a):
Taky Tě zdravím Zdeňku, to upřesnění bylo míněno všeobecně, v žádném případě osobně, to ani náhodou. Hodně se ty dva barevné rázy zaměňují a já bych osobně nechal stříbrnou- ta je výstižná, ale stříbřitá by byla lépe definována třeba jako šedomodrá apod... O tom už tu byla jednou nějaká diskuse. Nic stříbřitého tam nevidím. Ale je to dáno, tak to budeme respektovat.
Horní příčky s červenými sedlatými asi hned tak neohrozím, dostali se v posledních několika létech na dost vysokou úroveň, což je pozitivum a konkurence je velká ( Laštovka, Lavička, Benda...). Je to jen a jen dobře. Žemláci jsou u mně teprve v plenkach, tak uvidíme, co se letos podaří. Měj se taky fajn a za chvíli to rozjedem až ty mrazy trochu povolí =to=.
Chlapi, nestíhám žasnout a přidávat "pacičky".
Tondo vše je o.k. A v Tvých řádcích mne potěšily dvě věci. Slovíčko asihned tak neohrozím. Ty lišáku?! Červeňáčkáři dobře vědí co máš doma pod pokličkou za "koně"(ten štramák vedle žemláčka jistě není sádrovej, žééé?!)
A věta kdy jako dlouholetý šlechtitel červených sedlatých konstatuješ velký kvalitativní vzestup této variety. To se čte hezky a věřím, že pokročíme i dále.
A "žemlačí plenky" je v Tvém podání umná řečnická kamufláž.
Na ostatní krásné příspěvky se pokusím reagovat později, ale už teď za ně musím vyseknout velkou poklonu a obdiv všem.
Zdeněk Laštovka
Květek
napsal(a):
Ahojky Zdenku
Moc hezky jsi to napsal, jen kdyby mezi námi nebyli darebáci a podvodníci, jak by se nám mohlo lépe spolupracovat a šlechtit stříbrňáky.
Květoši, naše společnost vedle krásné holubařiny přináší i nehezké věci. Ty, ale přehluší vrkot, tlukot křídel, a jak u tebe vidím, brzy i pískot holoubátek, což je všelék zahánějící všechny neduhy pokřivených lidských duší.
Hlavu vzhůru, už nejsi žádný "holub", sorry - zelenáč!
Pokračuj s pokorou v nastoupeném odkazu tohoto našeho velkého-malého muže.
Zdraví Tě nyní nezdravý Zdeněk
3deněk
napsal(a):
Květoši, naše společnost vedle krásné holubařiny přináší i nehezké věci. Ty, ale přehluší vrkot, tlukot křídel, a jak u tebe vidím, brzy i pískot holoubátek, což je všelék zahánějící všechny neduhy pokřivených lidských duší.
Hlavu vzhůru, už nejsi žádný "holub", sorry - zelenáč!
Pokračuj s pokorou v nastoupeném odkazu tohoto našeho velkého-malého muže.
Zdraví Tě nyní nezdravý Zdeněk
Ahoj Zdenku,
doufám, že to není nic vážného a budeš brzy fit
H.
Květek
napsal(a):
Ahojky Zdenku
Ahoj Květo,
už se tím netrap, ber to jako zkušenost. Chápu, že tě to pořád štve, ale zkus se na to povznést.
Jedna holubice tvůj krásný chov nemůže ohrozit, i když chápu, že jde spíš o princip než o jedince.
tak se drž a ať se daří
H.
Pro ŠE.RO, tak tedy Rosťo máte moc hezké žemláky. O tom žádná! Těší mě, že máte takhle kvalitní staváky a o to víc, mám z toho větší radost, protože jak jsem zjistil z vašeho profilu. Patříte mezi mladší chovatele, což je v dnešní době velmi cenné. Opradvu jsou pohlazením po srdíčku. Klukům z diskuse děkuji za podporu, a za to, že se zde bavíme hlavně o holubech. U tebe jsem rád Zdeňku, že ses začal více zapojovat, protože si myslím, že máš také dost materiálů a poznatků jak z Lysé, tak především z Cv Kolín. U Tondy jde dlouhodobě také o velmi kvalitní chov, zde není na místě být až tak skromný. No a kluci a jejich stříbrný? Bez komentáře...
Tak jsem dám černé bělokosy z Cv Lysá n/Labem od př. Z. Beka.
Tak ještě plaménky a jdu se zase na chvíli odebrat z diskuse. Určitě se tady zase někdo kluci ukážete.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Květo,
už se tím netrap, ber to jako zkušenost. Chápu, že tě to pořád štve, ale zkus se na to povznést.
Jedna holubice tvůj krásný chov nemůže ohrozit, i když chápu, že jde spíš o princip než o jedince.
tak se drž a ať se daří
H.
Zdravím Vás skvělí kamarádi, chlapáci,
Děkuji za Vaše reakce, ano Honzíku a Zdenku i Bobe, především mě jde o princip, nyní mě z toho všeho zůstalo jen zklamání a nedůvěra k člověku se kterým jsem v klubu a navíc i v pobočce. Od Bohušovic nad Ohří, přes Lysou nad Labe po Kolín mě tahal doslova 2 měsíce za nos. Tu 0,1 kterou mě vzal v Bohušovicích z klece jsem oželil, nad holuby neběduji, byli jsou a budou, mám jich dost, ale to jednání a zklamání, vystupování člověka který slibuje a pak vše obrátí, prostě mě zklamal a tím u mě skončil! Tak už dost, já se nad tím povznesu a nebudu to více zmiňovat, ale takový člověk by si mě pořádně prostudovat předposlední bod z Členského průkazu chovatele staváků, kde je psáno, cituji: Být přítelem a předávat své zkušenosti, při prodeji holubů upřednostňovat členy klubu. K čemu potom ty pravidla jsou, když se nedodržují.
Zdenku přeji Ti brzké uzdravení,
Honzíku - Zdenku - Bobe ne jen Vám, ale Všem chovatelům přeji úspěšný rok 2017 ať se daří, a odchovy stojí za to, a naši holoubci nám dělají jen samou radost.
Květek
Květek
napsal(a):
Něco z loňska.
Tak koukám Květku, že jsi mě trefil s Karlem Řetovským, ovšem ten se otočil bokem. O této fotce jsem ani nevěděl. No a parta z okresu Chomutov nemůže chybět . Dám jsem zase nějaký ten můj holubářský počin z Cv Lysá. Tam toho bylo také dost na obdivování ať v plemenných chovech, tak v exposici. Je vidět, že český stavák i nadále táhne a patří mezi jedny z nejoblíbenějších plemen. Tam se mi moc líbili žlutí sedlatí, bohužel nepodařilo se mi je moc dobře nafotit. Ti byli jak divočáci.
poty76
napsal(a):
Pro ŠE.RO, tak tedy Rosťo máte moc hezké žemláky. O tom žádná! Těší mě, že máte takhle kvalitní staváky a o to víc, mám z toho větší radost, protože jak jsem zjistil z vašeho profilu. Patříte mezi mladší chovatele, což je v dnešní době velmi cenné. Opradvu jsou pohlazením po srdíčku. Klukům z diskuse děkuji za podporu, a za to, že se zde bavíme hlavně o holubech. U tebe jsem rád Zdeňku, že ses začal více zapojovat, protože si myslím, že máš také dost materiálů a poznatků jak z Lysé, tak především z Cv Kolín. U Tondy jde dlouhodobě také o velmi kvalitní chov, zde není na místě být až tak skromný. No a kluci a jejich stříbrný? Bez komentáře...
Tak jsem dám černé bělokosy z Cv Lysá n/Labem od př. Z. Beka.
Ano, ano.. z mého okolí neznám žádného jiného mladšího chovatele. K žemlákům: během dvou let jsem dal dohromady 12 párů. Zrovna pomalu nasedají, tak se těším na mladé. Nemám zatím možnost porovnat s ostatními, pouze z fotografií. Přeci jen, chovatelů tohoto rázu je trochu méně Určitě v budoucnu vyrazím na výstavy okouknout i jiné žemláčky a samozřejmě nejen ty...
Za poslední roky udělali chovatelé velký kus práce u českých staváků černých sedlatých. Zlepšily postavy, lesk i svit peří, hlavy a udělali hezké obočnice. Určitě k tomu všemu přispívají i absolvovaná školení barev, jejich výsledky a stálá diskuse mezi chovateli této barvy a kresby. Nevím jak až mezi sebou spolupracují, ale předpokládám, že bez vzájemné spolupráce a skoro místy až stejného náhledu by se to nikam nehýbalo. Kolekce černých sedlatých a ne jen jich mi připadají stále vyrovnanější. Ano jsou zde 2 -3 chovatelé kteří ještě razí směr šlechtění, ale je příjemným zjištěním, že už i jim ostatní šlapou na paty a jsou jim naprosto vyrovnaným až rovným soupeřem. A to vnímám jako naprosto špičkovou záležitost v chovech českých staváků. Proto můžeme každým rokem vídat zvyšující se kvalitu všech vystavených holubů na jedinečné speciálce koncem roku. Myslím, že každý znás se vždy celý rok na ten sváteční víkend pro nás, blázny, velmi těší.

Cau Bohousi, cerna barva je vcelku specificka...staci jedna chyba a vse pak je spatne asi tak jak u cervene.pred casem si mi psal ze mam asi rad cernou barvu...nemam :-D mam rad modrou barvu ale ta vlastne vychazi z cerne...momentalne mam zaparovanou moji holubici tmave kapratou na cerneho holuba o kterem si myslim ze jeho predci byli modri...krajni rydovaky ma prosvetlene jako modri holubi.
napsal(a):
Cau Bohousi, cerna barva je vcelku specificka...staci jedna chyba a vse pak je spatne asi tak jak u cervene.pred casem si mi psal ze mam asi rad cernou barvu...nemam :-D mam rad modrou barvu ale ta vlastne vychazi z cerne...momentalne mam zaparovanou moji holubici tmave kapratou na cerneho holuba o kterem si myslim ze jeho predci byli modri...krajni rydovaky ma prosvetlene jako modri holubi.
Ano Martine, o červené bych mohl vyprávět. Každopádně i zde chovatelé odvedli velký kus práce, samozřejmě že já budu chválit hlavně chovatele červených sedlatých. Protože díky tomu, že je chovám je i ponejvíce sleduji. Což je logické! Ovšem na speciálce bylo vidět zase velké zlepšení a to se dá říci prakticky o všech předvedených holubech. Prostě to vypadá, že chovatelé českých staváků za to konečně vzali a chytli ten správný konec provazu. Tak ať jim to vydrží!
N a první fotografii je holubice....
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007

XXX.XXX.236.122
JG 007
napsal(a):
Kříženci sourozenci otec Tippler matka bílej stavák červený plamínek.
Ten na levo se podobá mírně chebské strace. Měl jsem tady takového holuba, původem němec. Místo kolčavy, či půlměsíce měl takový brindák až do očí, stejně jako tento kříženec. Nutno podotknout, že z toho páru (německo) mi vypadlo hned první holoubě s chocholkou. Klasický starvický stavák. Proč křížíte tipplera se staváky? Je to účelové, nebo jen hříčka přírody? Prostě sami od sebe se našli?
Dnes jsem byl něco málo vyfotit. Dám jsem holubičky i holubi, zatím jsou od sebe oddělení. Holky zatím čekají na své frajery. Už brzy se dočkají...
No a frajeři zase čekají na své frajerky...
Na tuhle sezonu se velmi těším, protože po 5 letech a 2 - 3 letech čekání se mi podařilo synovi dát do hromady kompletních 9 párů stříbrných sedlatých a to od 3 chovatelů. Jde o př. Krůtu a kamarády K. Trpíka a H. Komzáka. Původně to vypadalo na 11 párů, ale něco se z holuba proměnilo v holubici a pak mi tady zbývali 2 holubičky, které nakonec "zatím" nepoužiji, ale podržím si je tady celý rok pro mladé rafany, které určitě nachováme. Tak že na letošní sezonu se velmi těšíme a já speciálně.
Tondo, ten na levo je z tvého holuba. Také už dostal 5 na výstavě. Tady není zrovna dvaktát dobře trefený, ale je opravdu slušný. Když se foukne je více otevřený. Ovšem odchov od něj ještě nemám. Byli ale ne tací, jací by mě nadchli a zařadil jsem je. Ale je v nejlepších letech, letos jde do své třetí chovné sezony v páru. Na třetí fotce je krásné vidět jak ta stříbrná s tou červenou v jedné voliéře ladí. Prostě paráda a venku to bude ještě lepší.
No prostě tyto dvě barvy? Krasavci. Elagance, jemnost spojená s krásou = štěstí a spokojenost holubáře.
Inspirace nevyprchala, ale přejdu zase k fotografiím z Lysé a než se odsud odeberu, zavdám ještě nějakou fotkečku
Tak že žlutí sedlatí...
No a ještě dáme dvě fotečky modrých sedlatých kapratých a adios přátelé. Dávám prostor ostatním
JG 007

XXX.XXX.236.122
Prostě se to stalo sami se našli.
Ahoj Bohouši,
jak je to naše holubaření krásný, před pár lety když jsem znovu začínal, tak jsem chodil na tvoje stránky slintat nad stříbrňákama Martina a věděl jsem, že to je ta barva kterou chci dělat, ta mě prostě dostala a dneska na tvých fotkách poznávám svoje holoubky a mám z toho velkou radost, že těší dalšího nadšence.
Takže vykroč správnou nohou do nové sezony a ať se tobě a holubům daří.
H.
JG 007
napsal(a):
Prostě se to stalo sami se našli.
Zdravím pánové,
Jako kluk jsem choval taky staváky, plamínky a modré sedlaté. Jak vidím ty stříbrné sedlaté začínám po nich neuvěřitelně toužit. Asi rozšíříme Vaše řady a bubláci budou mít kamarády.
Ať se vše v chovu daří.
Nádhera.
Honza.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Bohouši,
jak je to naše holubaření krásný, před pár lety když jsem znovu začínal, tak jsem chodil na tvoje stránky slintat nad stříbrňákama Martina a věděl jsem, že to je ta barva kterou chci dělat, ta mě prostě dostala a dneska na tvých fotkách poznávám svoje holoubky a mám z toho velkou radost, že těší dalšího nadšence.
Takže vykroč správnou nohou do nové sezony a ať se tobě a holubům daří.
H.
Máš pravdu, nebýt toho, že jsme o ně tenkrát přišly asi by to s klukem vypadalo jinak. No ale 5 let od té tragédie uběhlo jako voda a 2 roky jsem prakticky čekal na vaši výpomoc. Která přišla a my, nebo já. To už je jedno, se budeme snažit o jejich rozšíření, postupně i regeneraci za účelem cizí krve. Jsem rád, že ty a Květa jste nás zase vybláznili a během konce roku sem to díky vám třem jak jsem vás již zmiňoval dal do hromady. Mrzí mě, že o jednoho jsme koncem podzimu přišly, další který měl být holub se u nás vyfoukal a je z něj krásná holubice. Proto nebude ani 11, ani 10, ale 9 párů. Každopádně poskládat takové množství pro novou sezonu během 2 měsíců. No to je obdivuhodné. Chov je víc než průměrný. Každý holub, holubice mají svojí kvalitu a jelikož vím co se nám dařilo udělat v minulosti a z čeho, věřím a nemám obavy z toho, že se nám to nepodaří úspěšně rozchovat. Třeba ten holoubek s podraženou kapkou je výborný v tipu a zároveň v barvě s krásně taženými zády. Tomu věřím. Poté jsou tady dvě červenější holubičky jedna na voleti, druhá v zátylku. Ty už mají připravené typové samce, kteří jsou světlejší. Páry už máme připravené, pouze to dát na sebe. Pomalu a jistě se to blíží. Ještě v neděli budu brát budníky ohněm a jdou holubi do budníků. Budeme krmit indivuduálně každý pár, ale na to mám budníky udělané. Martin chce dělat hnízda, rámečky. Tak ať se snaží truhlář.
Tady ti ho dám, ale je v záklonu, protože já levou rukou na něj dělal posunky a v pravé ruce jsem tlačil foťák. To je ten holoubek s podraženou kapkou. Na holubníku má moje sympatie.
HonzaH
napsal(a):
Zdravím pánové,
Jako kluk jsem choval taky staváky, plamínky a modré sedlaté. Jak vidím ty stříbrné sedlaté začínám po nich neuvěřitelně toužit. Asi rozšíříme Vaše řady a bubláci budou mít kamarády.
Ať se vše v chovu daří.
Nádhera.
Honza.
To není vůbec špatný nápad. Vypadá to, že stříbrný si zase získávají svoji oblibu a to je jenom dobře. Takže se nám možná povedlo rozpoutat stříbrnou horečku? Zdravím vás Honzo a ať se vám v letošní sezoně hodně daří s bubláky. Bohouš P.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Polaří vám staváci ? Ti moji mi létají ve žních i s těmi dvěma kříženci stavák/tippler na pole občas sebou vezmou nějaké pošťáky.
JG 007
napsal(a):
Polaří vám staváci ? Ti moji mi létají ve žních i s těmi dvěma kříženci stavák/tippler na pole občas sebou vezmou nějaké pošťáky.
Kdysi než se zastavěli pole domy tady za paneláky, jsem měl možnost staváky vidět každou chvíli na poli a stále něco zbírali. V dnešní době jsou tyto kdysi zemědělské plochy již skoro 30 let zastavěny rodinými domy. Jelikož bydlím u jednoho konce obce, prakticky mám proti sobě sídliště a okolo pole žádné, resp. dosti vzdálené z vesnice, tak mí staváci nepolaří. Spíše zde naleznete jen louky na sekání sena za dotace. Navíc jsem nucen mít holubi zavřené od konce října, někdy půlky listopadu až do konce března, či půlky dubna ve velkých a prostorných voliérách. Kdybych je pouštěl celoročně, tak po první zimě nemám co poustět z důvodů dravců. Ty stromy na fotkách za holubi, tak tam si pěkně od těchto měsíců číhají a čekají až jim podstrojím. Zrovna závěrem týdne a o víkendu v sobotu jsem se nestačil divit, co tady vyváděla na sídlišti krahulice. Musejí mít neskutečný hlad když tady za bílého dne přímo před očima lidí z paneláku honí ptáky v břízách. Její až zoufalá snaha samozřejmě nebyla odměněna, nebo ne v době kdy jsem její snahu sledoval. Když se jí nezadařilo, vlétla zpět do korun jedlí a čuměla přímo na mé miláčky. Za ty roky mám vysledováno od kdy do kdy musím zavírat. Nemám z toho radost, ale raději ať je mám pod zámkem, nežli bych měl začít provozovat masokombinát a začít krmit pernatou mými holubi. Nikdy by totiž nezůstalo u 1 - 2 kusů. A nechat si něco zdecimovat aby se druhý nažral, kdepak.
JG 007

XXX.XXX.236.122
Já bydlím ve vesnici nedaleko Moravské Třebové
Tady je polí dost. Tady mi polaří dost ve žníh.
poty76
napsal(a):
Máš pravdu, nebýt toho, že jsme o ně tenkrát přišly asi by to s klukem vypadalo jinak. No ale 5 let od té tragédie uběhlo jako voda a 2 roky jsem prakticky čekal na vaši výpomoc. Která přišla a my, nebo já. To už je jedno, se budeme snažit o jejich rozšíření, postupně i regeneraci za účelem cizí krve. Jsem rád, že ty a Květa jste nás zase vybláznili a během konce roku sem to díky vám třem jak jsem vás již zmiňoval dal do hromady. Mrzí mě, že o jednoho jsme koncem podzimu přišly, další který měl být holub se u nás vyfoukal a je z něj krásná holubice. Proto nebude ani 11, ani 10, ale 9 párů. Každopádně poskládat takové množství pro novou sezonu během 2 měsíců. No to je obdivuhodné. Chov je víc než průměrný. Každý holub, holubice mají svojí kvalitu a jelikož vím co se nám dařilo udělat v minulosti a z čeho, věřím a nemám obavy z toho, že se nám to nepodaří úspěšně rozchovat. Třeba ten holoubek s podraženou kapkou je výborný v tipu a zároveň v barvě s krásně taženými zády. Tomu věřím. Poté jsou tady dvě červenější holubičky jedna na voleti, druhá v zátylku. Ty už mají připravené typové samce, kteří jsou světlejší. Páry už máme připravené, pouze to dát na sebe. Pomalu a jistě se to blíží. Ještě v neděli budu brát budníky ohněm a jdou holubi do budníků. Budeme krmit indivuduálně každý pár, ale na to mám budníky udělané. Martin chce dělat hnízda, rámečky. Tak ať se snaží truhlář.
Tady ti ho dám, ale je v záklonu, protože já levou rukou na něj dělal posunky a v pravé ruce jsem tlačil foťák. To je ten holoubek s podraženou kapkou. Na holubníku má moje sympatie.
Ahoj Bobe,
to není špatnej holoubek. Trochu delší křídlo a horší struktura na voleti, ale slušná hlava a barva, Když mu dobře vybereš holubici v kresbě, hezky utaženou a kratší vzadu, odchov určitě bude
Jinak se mi z holubic vyklubalo nakonec pár pacholků a dva pozdní výletky co jsem si nechával jako rezervu a doufal v holubice, tak jsou oba taky holubi. Tedy pokud potřebuješ k těch lichých holkách parťáky, tak je myslím najdu. A 11 hotových párů na 2017, může být realitou. Budeš mít hodně odpadu, než si nové páry vyzkoušíš a něco slušného vytáhneš, ale základ máš a to je důležitý, pak už si hezky hraješ.
H.
Mladík

XXX.XXX.168.65
JG 007
napsal(a):
Několikrát jsem četl o polařících stavácích, to jsou oni?
JG 007

XXX.XXX.236.122
Každý holub polaří když má možnost.
jeník12
napsal(a):
Ahoj Bobe,
to není špatnej holoubek. Trochu delší křídlo a horší struktura na voleti, ale slušná hlava a barva, Když mu dobře vybereš holubici v kresbě, hezky utaženou a kratší vzadu, odchov určitě bude
Jinak se mi z holubic vyklubalo nakonec pár pacholků a dva pozdní výletky co jsem si nechával jako rezervu a doufal v holubice, tak jsou oba taky holubi. Tedy pokud potřebuješ k těch lichých holkách parťáky, tak je myslím najdu. A 11 hotových párů na 2017, může být realitou. Budeš mít hodně odpadu, než si nové páry vyzkoušíš a něco slušného vytáhneš, ale základ máš a to je důležitý, pak už si hezky hraješ.
H.
Bohouši, věřím, že letos vychováte spoustu lepších holoubků než je tento. Já ho vidím jinejma očima než Honza. Ale to je Vám samozřejmě "putna".
Takže frrrr do páření ať je peří holoubků plné záření.
Zdeněk.
Mladík

XXX.XXX.168.65
JG 007
napsal(a):
Každý holub polaří když má možnost.
Jo, jo, holub jako holub nějak se nazvat musí, už jsem to pochopil.
Příjemným bonusem kolínské speciálky byl zvýšený zájem pečlivých dokumentaristů, díky kterým mohou kouzlo speciálky obdivovat i ti, kteří z různých důvodů výstavu navštívit nemohli.
A já si zde dovolím jim za tento nevšední zájem o našeho staváka poděkovat, a zároveň je vyzvat k širšímu sdělení jejich osobních postřehů s této vydařené přehlídky holubí krásy, vzniknuvší šlechtitelským umem a laskavým srdcem našich holubářů.
Na vaše další příspěvky se těší Zdeněk Laštovka
3deněk
napsal(a):
Příjemným bonusem kolínské speciálky byl zvýšený zájem pečlivých dokumentaristů, díky kterým mohou kouzlo speciálky obdivovat i ti, kteří z různých důvodů výstavu navštívit nemohli.
A já si zde dovolím jim za tento nevšední zájem o našeho staváka poděkovat, a zároveň je vyzvat k širšímu sdělení jejich osobních postřehů s této vydařené přehlídky holubí krásy, vzniknuvší šlechtitelským umem a laskavým srdcem našich holubářů.
Na vaše další příspěvky se těší Zdeněk Laštovka
Hezky si nás pochytal na jednu hromádku Zdeňku. Jojo S. Kopecký, T. Sztymon a moje maličkost s fotoaparáty v ruce přilepeni na klece. Už nás mají
Na obrázku Pan holub z kterého jsem začal před 8 lety od tebe. Mám pro něj mladou frajerku. Stále vytální a plodný a až nebude. Za odměnu u mě dožije. Mám jeho syna, ale vnímám ho jako pana nenahraditelného. Prostě můj miláček.