Český stavák z výstav, dvorů a holubníků

Český stavák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2017 20:31
poty76

XXX.XXX.145.250

Dnes jsem udělal nějakou tu fotečku v oddělení se samci a tak načnu druhou 1000 příspěvků. A ani mi nevadí, že nás už spousta lidí nepodpoří. Zvyk je ocelová košile. Každopádně kdo chce si sem cestu najde a pár zapálených chovatelů Čs tu podporu vždy nějakým způsobem vykoná. Jen mi tady za celou tu dobu chybí ti opravdu největší propagátoři Čs, kteří mně vždy říkají jaká je to paráda na té fauně, ale kde nic tu nic a přitom mají co nabídnout. Škoda, ale proč brečet nad rozlitým mlékem. My si tady v těch 5 - 7 lidech vystačíme.

26.10.2017 20:32
poty76

XXX.XXX.145.250

26.10.2017 20:35
poty76

XXX.XXX.145.250

No a ještě něco při odpočinkové části mých miláčků

26.10.2017 20:40
poty76

XXX.XXX.145.250

Jeden štramák ze stříbrných který byť patří mezi světlejší holubi, tak s holubicí kterou jsme mu dali předváděli velmi solidní věci po celý rok. Něco nám dali a teď tomu jen nakombinovat protějšky. Navíc výborní rodiče kteří vyseděli a odchovali 12ks holoubat

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2017 21:21

Čau Bobe, sem rád že tisíc vyšel na tebe jelikoz ses tady o to zasloužil nejvíce...takový dotaz kdy bude speciálka v Kolíně?

26.10.2017 22:12
poty76

XXX.XXX.145.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čau Bobe, sem rád že tisíc vyšel na tebe jelikoz ses tady o to zasloužil nejvíce...takový dotaz kdy bude speciálka v Kolíně?

Ahoj Martine. Na to ti mohu odpovědět a také velmi rád odpovím. Speciálka českého staváka v Kolíně - Štítarech se letos bude konat ve dnech 8. - 10.12.2017. Už teď se velmi těšíme na silnou a slibnou návštěvu, snad i na nové zájemce o vstup do klubu Čs. Vím, že to máš daleko ale byl bych rád kdybychom se tam potkali. Nechci tě nějakým způsobem ovlivňovat, ale mohl sis tam domluvit ještě nějaký ten pár žemlí. Já mám teď hlavu v jednom kole, protože bych se rád vydal do Holasovic a udělal si nějakou tu reportáž. Bohužel mám v pátek denní směnu a volno až v sobotu a neděli. Ovšem je spoj přes noc a tady teď dávám pro a proti. Moc se mi nechce čekat od 2.49h do 4.39h v Ostravě – Svinov. Ovšem kdybych vyrazil po práci z Chomutova ve 20.07h tak v 6.29h bych byl na místě a absolvoval bych i posouzení s klukama. Pokud ho mají v sobotu, nevím jak to tam chodí. Ale každopádně bych tam byl za v času, možná i příliš brzy. To už bych se s nimi domluvil. Šlo by tam o přespání, což není problém jak jsem zjistil od Mirka Kyšky. V neděli ráno zpátky. No nic ať se ti daří. Bohouš.

27.10.2017 07:18

Bobe rád bych se přijel podívat ale bohužel jako každý rok se vaše speciálka datumove kryje s tou naší nicméně jedou tam kluci od nás takže nějaké žemle by mi přivést měli

27.10.2017 16:02
poty76

XXX.XXX.145.250

Bobe rád bych se přijel podívat ale bohužel jako každý rok se vaše speciálka datumove kryje s tou naší nicméně jedou tam kluci od nás takže nějaké žemle by mi přivést měli

KOMPLETNÍ INFORMACE PRO CHOVATELE ČESKÝCH STAVÁKŮ. Vše je přeskenováno dle stránek přihlášky. Bohouš

30.10.2017 10:47
tono

XXX.XXX.23.24

Už delší dobu marně hledám na oficiálních webových stránkách cschdz webové adresy jednak klubu ČS a jednak poboček, které tyto stránky mají. Že by klub ČS již nespadal pod svaz ?

8.11.2017 16:44
3deněk

XXX.XXX.230.34

Holubáři, těšíte se do Lysé?
Já jo.

8.11.2017 23:10
poty76

XXX.XXX.145.250

3deněk napsal(a):
Holubáři, těšíte se do Lysé?
Já jo.

Jednoznačně, už si nabíjím baterie a budu se snažit o přiblížení všem těm, kteří se tam podívat nejedou. Zařídil jsem si dovolenou a rád bych tam byl celé 3 dny abych měl co nejširší záběr i pro psané slovo.

A teď něco z mých začátků. Červený tygr z CV Kolín 2009 a červená sedlatá z CV Lysá n/Labem 2012. To ještě ani z daleka nebylo ono. Obyčejný fotoaparát Samsung nebyl špatný, ale poté Olympus který mám dodnes, stále ho používám a nedám na něj dopustit byla jiná soutěž, hlavně v obalsti zoomování / přiblížení. No a dnes už můj nový přítel pro doplnění na těchto akcích Canon EOS 1200D je úplně někde jinde. Ještě musím dokoupit na takové akce větší objektiv. V Lysé bude mít premiéru, věřím, že nepropadne stejně jako nepropadl na Cv Kolín. Loňská Cv byla v režii Olympusu. Nutno podotknout, že to asi nebude pouze fotoaparátem. Těšme se přátelé, holubáři co nám nabídne.

8.11.2017 23:28
poty76

XXX.XXX.145.250

Pro doplnění zde bude na 236ks českých staváků.

ČESKÝ STAVÁK
bílý 16
červený plamínek 8
černý lysý 3
modrý 4
červený 4
červený lysý 4
žlutý 16
žlutý lysý 8
modrý mramorový 8
bílý žlutopruhý 4
modrý lysý 3
černý sedlatý 38
modrý sedlatý 20
modrý sedlatý kapratý 4
stříbrný sedlatý 17
červený sedlatý 13
žlutý sedlatý 34
modrý bělohrotý 3
modrý kapratý bělohrotý 3
červený bělohrotý 12
žlutopruhý 6
žlutý plamínek 4
bílý černoocasý plamínek 4
Celkem 236

No myslím si, že to bude slušný počin a rozmanitost barevných a kresebných variet. Sice mi tam chybí červení bělopruzí a určitě černý bělohrotý. Škoda!

16.11.2017 08:16
3deněk

XXX.XXX.230.34

Staváčkáři, budíček, Lysá je tu!

17.11.2017 21:14
tono

XXX.XXX.23.24

Tak 4.listopadu 2017 měla Moravskoslezská pobočka klubu ČS další přehlídku výletků a ročních holubů v Holasovicích u Opavy u příležitostí 40. výročí založení samostatné Moravskoslezské ( Severomoravské) pobočky. Malá reportáž z této akce na https://www.ifauna.cz/holubi/forum/r/detail/602397/stavaci-v-holasovicich#a602399. =to=.

17.11.2017 21:30
tono

XXX.XXX.23.24

Tak něco z podzimního sluníčka =to=.

21.11.2017 22:02
poty76

XXX.XXX.145.250

tono napsal(a):
Zase trochu do modra

Ahoj Toníku, díky za krásnou reportáž na vlákně Holasovice a stejně tak díky, že jsi zase zavítal jsem. Dám jsem krásné modré mramoráky kteří byli předvedeni na CV Lysá 2017. Poslední 2 roky se mi velmi líbí, jdou nahoru. Bob

21.11.2017 22:34
poty76

XXX.XXX.145.250

Velmi slušná 0.1 červená bělokosá z chovu př. Marušky. Marně vzpomínám kdy jsem takovou naposledy viděl?

22.11.2017 13:14

poty76 napsal(a):
Velmi slušná 0.1 červená bělokosá z chovu př. Marušky. Marně vzpomínám kdy jsem takovou naposledy viděl?

Ahoj Bohouši, dovolím si pouze . Velmi obdivuji bělokosy...

22.11.2017 22:18
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Bohouši, dovolím si pouze . Velmi obdivuji bělokosy...

Ahoj Martine, jsem rád, že ses tady zase ukázal. Opravdu a máš dobrý vkus. O tom žádná. Tak ti sem dám ještě nějaké černé a modrého kapratého. Ovšem ten se nechtěl nehat vyfotit, takže ta fotka není příliš čistá. Každopádně ta červená je TOP, škoda, že jí majitel zapomněl vytrhnout kraják, jinak byla na ČC.

22.11.2017 23:22
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Bohouši. Abychom byli objektivní, chtělo by to možná nějaké foto té červené bělokosé z jiného pohledu. Jinak se nemohu zbavit dojmu, že je dost na nízké noze, ale možná ji ubližují. To není v žádném případě kritika, ale jenom můj pohled na konkretní fotku. Možná je přikrčena a není na fotce v plné parádě. A o tom je diskuse, abychom zde o takových věcech diskutovali ku prospěchu našeho staváka. Paradoxně se vesměs vede diskuse o opačném problému, než je nízká noha. Ale jinak vypadá dobře. A i ta Tvoje startovací reportáž bělokosů z Lysé je fajn a těšíme se na pokračování. Taky se budu snažit zase po nějaké odmlce tady taky trochu častěji vlézt, ať máme o čem diskutovat. =to=.

23.11.2017 13:13
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Toníku, v tomto ohledu z této fotografie budeš mít pravdu. A když se podívám na další fotky, tak jí tam mám pouze přikrčenou. Ovšem i tak si myslím, že je excelentní na holubiču a ukázalo se to i v reále kde někteří "špičkový" chovatele po ní šli, jak moucha po flusu. Takže byť je to špatně, pro mě je velmi povedená. Za 3 roky jsme tady takovou neměli, myslím u nás na holubníku. Barevnější a v lesku s lepší hlavou určitě ano, ale typově NE! Myslíš, že ještě nějaké fotky mám?
Určitě budou k shlédnutí na stránkách sev. op., tam jsem to totiž dlouho neoživil.

Čs červený sedlatý 96b chovatel př. Benda.

23.11.2017 17:00
poty76

XXX.XXX.145.250

Tady dám něco z černých sedlatých.

Černý sedlatý 1.0 95b chovatel př. Lopušan.

23.11.2017 17:04
poty76

XXX.XXX.145.250

Koukám, že se to otočilo aniž bych to chtěl.

Tady šampion 1.0 žlutý rovný 96b

chovatel př. Rys.

23.11.2017 17:11
poty76

XXX.XXX.145.250

Letošní národní výstavě co se týče staváků dle mého názoru jasně vévodili žlutí sedlatí, v jemnosti s elegancí sobě samé byli předvedeni stříbrný sedlatý a již druhým rokem musím s radostí zmínit nárůst v kvalitě modrých mramoráků

23.11.2017 17:15
poty76

XXX.XXX.145.250

V bílých řadách byli předvedeni také hezcí holubi a to jak v plnobarevných tak u žlutých a červených plamínků podpořených ještě bílými žlutopruhými.

23.11.2017 17:18
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco ze žlutých plnobarevných

23.11.2017 17:24
poty76

XXX.XXX.145.250

23.11.2017 17:28
poty76

XXX.XXX.145.250

A abych se jen nezmínil a neukázal je, tak je sem dám. Něco ze stříbrných sedlatých kteří měli zastoupení od 4 chovatelů.

23.11.2017 17:34
poty76

XXX.XXX.145.250

Také zde byl udělen Pohár na nejlepší kolekci, který obdrželi holubi od př. Brücknera v hodnocení 95,97,96,95b.

Navíc ve stejné kol. održel holub v kleci č.4156 titul Šampion 97b

23.11.2017 17:36
poty76

XXX.XXX.145.250

Zmíněný bílý žlutopruhý od př. K. Beka

23.11.2017 17:37
poty76

XXX.XXX.145.250

Opět byli předvedeni kvalitní černí tygři tabulový v podání př. Zemana

23.11.2017 17:39
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco malinko ze žemláků, moc se jim se mnou a fotoaparátem nechtělo komunikovat.

23.11.2017 17:42
poty76

XXX.XXX.145.250

K vidění byli o modrý sedlatý kapratý od př. Vaňka

23.11.2017 19:26

No provokuješ mě dobře Bobe asi ktem zemlim pořídím ještě plamínky ikdyz sem původně chtěl modré rovne

25.11.2017 16:10
stavak

XXX.XXX.196.69

Pár foteček z výstavy českých staváků Východočeské pobočky v Chlumci nad Cidlinou.
Povedená výstava staváků na které bylo mnoho staváčkářů z různýck poboček z celé Č.R.
Mějte se krásně a hlavně ať vám to lítá a staví...

26.11.2017 21:06
poty76

XXX.XXX.145.250

Igore, díky za pár fotek. Byl bych rád kdyby všechny pobočky vždy zaslali na můj email výsledky jejich přehlídek či speciálek s nějakou tou fotečkou, především holubů. A poté bych to rád zadal na Klubové stránky českého staváka kde by si každý našel jak která op. pracuje. Jenže toto je asi jen sen který se podobá scifi. Akce se dělají, ale nidko nechce nic dělat kromě kluků ze SMP. Ti mají snahu mi vypomoci nějakými materiály. Jinak jsem rád, že si se tady po hodně dlouhé době ukázal. B.

1. foto: Táta a syn v oddělení pro holuby.

2. foto: Na samotné fotce již dědek, ale před to patří pan. Tentýž holub.

26.11.2017 21:08
poty76

XXX.XXX.145.250

A ještě něco z oddělení samců.

2.12.2017 20:30
poty76

XXX.XXX.145.250

Z Cv Lysá nad Labem jsem nejvíce pochválil žluté sedlaté kde byl markantní nárůst v kvalitě především díky př. Holečkovým. Ten progres v tomto barevném rázu jsem zaznamenal i před rokem na tom samém místě, ale v Kolíně (2016),21 dní poté, mně už tak nenadchli. Tím jak jsem se k nim vracel sem došel k poznatku, že je něco jiného když je jedna řada klecí, než když jsou dvě řady nad sebou. Ukázalo se mi to i při focení kdy ten holub nad sebou tu "překážku" v podobě podlážky vnímá a nezaznamenával jsem u něj vzpřímený postoj, takových bylo po skrovnu. Tady v Lysé to staváci krásně předváděli, ale problém byl v menším klecích byť je stavák střední voláč. Muselo se jít hluboko pod podlážky s foťákem a i tak na lepších fotkách byli pruhy od klecí v úrovni volete či dokonce hlav a to v místech kdy tento pruh - stín protínal přímo osu oka. I proto zde neukáži TOP žluté sedlaté i když tito byli též super.

2.12.2017 20:52
poty76

XXX.XXX.145.250

Abych nezapomněl, též jsem zmínil stříbrné sedlaté kde se ta kvalita poslední 2 - 3 roky hezky zvedá. Zacelit díru po nestorovi chovu př. Harrym Pařízkovi nebude pro chovatele tohoto jemného barevného rázu lehké ale myslím si, že chovatelé jsou na dobré cestě. S Harrym jsem mluvil osobně, řekl mi, že holubi nemá, což se ví. Ale já mu poděkoval a řekl jsem mu, že pro naše české holubářství a jeho propagaci nejen u nás, ale i ve světě udělal až příliš a má nárok si po těch letech odpočinout. Zviditelnění českého stvaváka nese i jeho rukopis! Musel jsem mu složit upřímně poklonu, říci mu jak je pro mě vážený, bylo to na místě. Tady nebyli vyloženě mezi 4 chovateli výkyvy v kvalitě. Ale po právu oponoval nejlepším předvedeným holubem př. Lopušan. Škoda neúčasti dvou kamarádů ze sev. op., kteří mají také kvalitní stříbrné. Kluci si to určitě vynahradí na jiné půdě.

Už zde tento holub je 96b Čc chovatel př. Lopušan.

3.12.2017 09:21
3deněk

XXX.XXX.230.34

Drobné úlovky z Lysé 2017.
Mě osobně udělal radost takto precizně vyplněný oceňovací lístek. Čest posuzovateli i zapisovatelce. (holoubek není můj, majitele neznám).
Přeji všem pohodové holubaření.

5.12.2017 18:43
poty76

XXX.XXX.145.250

Vážení přátelé, máte před sebou krásnou přehlídku českých staváků, která se bude konat tento týden od pátku do neděle. Věřím, že si zpravíte s pomalu se blížícím koncem roku chuť ale i náladu a ztrávíte se svými přáteli neobyčejné chvilky mezi českými staváky. Přijeďte kluky podpořit v co největším množství, určitě postaví zase velmi kvalitní výstavu. B.

Dám jsem fotky z minulosti kdy jsme tady měli už hezké věci ve stříbrných. Těmto bychom rádi svůj chov do budoucna přiblížili.

10.12.2017 15:58
jihocech

XXX.XXX.208.5

V sobotu 9.12.2017 jsem navštívil výstavu staváků v Kolíně. Vzal jsem s sebou foťák, tak vám mohu ukázat několik amatérských fotek z této podařené chovatelské akce. Nejprve staváci stříbrní sedlatí, které chovám. Počet chovatelů i kvalita holubů má stoupající úroveň, což mě těší.

10.12.2017 16:08
jihocech

XXX.XXX.208.5

Vyfotil jsem i několik šampionů, doufám, že vypadají na fotce stejně dobře jako ve skutečnosti.

10.12.2017 16:18
jihocech

XXX.XXX.208.5

Ještě přidám několik fotek zajímavých holubů s výraznou volatostí. Tyto holubi na výstavě návštěvníky vždy upoutají.

10.12.2017 16:36
poty76

XXX.XXX.145.250

jihocech napsal(a):
Vyfotil jsem i několik šampionů, doufám, že vypadají na fotce stejně dobře jako ve skutečnosti.

Ahoj Karle, moc TI děkuji za podporu vlákna o čs. Jsem moc rád, že jsme si zase popovídali. Co se týče těch materiálů, vše co pošleš chronologicky, datumově spracuji a zapracuji na stránky. Budu se na to těšit. Každá věc je k něčemu dobrá a zpropagovat soutěž v letu staváků ještě více, vnímám jako výborný nápad. Co se týče Kolína, reportáž v podobě fotek je již na klubových stránkách. Kdo chce, může je navštívit a udělat si takovou menší prohlídku. Jestli tě můžu poprosit, poslal bys mi fotky jak si mě tam párkrát ulovil v akci nebo s někým. Díky Bob

http://www.klubceskehostavaka.estranky.cz.

10.12.2017 16:37
jihocech

XXX.XXX.208.5

Setkal jsem se s Bohoušem Potůčkem, který pilně fotil a z jeho dílny bude určitě řada pěkných fotek. Myslím, že pro vás připraví krásný seriál fotografii ze speciálky českých staváků 2017. Bohouš je správcem webových stránek klubu chovatelů českých staváků, takže jeho fotky určitě rozšíří fotogalerii stránek. Podařilo se mi ho zachytit při fotografování i při setkání s přáteli.

10.12.2017 16:42
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Martine, až sem zase dorazíš, tak ti tady posílám pár foteček žemláků. Musím Ti říci, že se kvalitně velmi zvedli, v hlavní výstavě byla velmi vyrovnaná zvířata, neskutečný nárůst a posun v kvalitě. A hlavně, zájemci kteří stále shání jak žemláky, tak plamínky. Neskutečně zaspali, protože na burze v sobotu byly 3 plné klece žemlí a 3 plné klece plamínků. A nebyl to žádný brak! Ale zachytil jsem tam nějakého pána když šel okolo mně a měl pár žemlí. Říkal ty vezu do Třince. Nebylo to pto tebe? Bohouš

10.12.2017 16:45
poty76

XXX.XXX.145.250

jihocech napsal(a):
Setkal jsem se s Bohoušem Potůčkem, který pilně fotil a z jeho dílny bude určitě řada pěkných fotek. Myslím, že pro vás připraví krásný seriál fotografii ze speciálky českých staváků 2017. Bohouš je správcem webových stránek klubu chovatelů českých staváků, takže jeho fotky určitě rozšíří fotogalerii stránek. Podařilo se mi ho zachytit při fotografování i při setkání s přáteli.

Díky, tak a teď jsi mně úplně propálil a rozbil mi krytí

10.12.2017 16:52
jo012810

XXX.XXX.96.211

Nestálo by za to přejmenovat vlákno na speciálky staváků-pokud to je možné a nebo každý ročník, aby měl své vlákno? Ten název je zavádějící, i když asi někdo bude oponovat. Jde jen o názor...

10.12.2017 16:54
jihocech

XXX.XXX.208.5

Myslel jsem si, že vyplním časový prostor, než se Bohouš dostane po návratu z Kolína k počítači, ale to se, jak vidím, úplně nepodařilo. Již se stačil přihlásit se svým příspěvkem. Já ještě chci dodat, že výstava je také o setkání přátel, kteří mají zájem o plemeno holubů českých staváků. Přeji všem hodně úspěchů, jak ve výstavní činnosti, tak v soutěži letových schopností těchto krásných holubů. Zdraví Karel Houdek.

10.12.2017 16:55
3deněk

XXX.XXX.230.34

Karle, Bohouši to je od Vás famóza!
Díky.

10.12.2017 17:10
poty76

XXX.XXX.145.250

Dovolím si zhodnotit jen jednu holubičku v barvě černé a kresbě sedlaté. Napíši jen svůj názor a můj pohled, který nebudu hloubkově rozebírat. Na první fotce s bílou bužírkou je šampionka 95b od př. Hrstky. Na druhé a třetí fotce je promě špičková holubička od př. Luďka Fabeše, která obdržela "pouze" 94b! V kolonce barva byla srážka -1b za zahnědlou barvu. Pro mě naprosto nepřípustné, protože jsem nikde nic takové nenašel, naopak zahnědlou a nečistou barvu jsem shledal na hodně červených sedlatých, kde to bylo posuzovateli vypíchnuté, ovšem ne u všech! V kolonce kresba bych jí také nesrazil za širší kapku -2b. K těm černým, potěšilo mně, že když jsem onu KRASAVICI fotil a chválil ji, tak z poza zad na mě někdo začal mluvit. Byl to majitel, tudíš př. Fabeš a já se ho ptal. Ta je vaše? Odpověděl, že ano a já mu řekl. Tohle je pro mě Šampionka. A zde zadávám fotografii pro porovnání. Pokud to př. Fabeš bude číst, ještě jednou mu k takové štramandě gratuluji a zdravím ho. Bohouš P.

10.12.2017 17:27
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco z modrých mramoráků (baboráků), kteří za poslední 2 roky neskutečně vystřelili nahoru a to ještě chyběl př. Melichar, I z těchto krasavců mám neskutečnou radost, protože se začínají objevovat na výstavách většího rázu v hojném počtu a velké kvalitě. A tohle je velmi potěšující.

10.12.2017 21:51
poty76

XXX.XXX.145.250

jo012810 napsal(a):
Nestálo by za to přejmenovat vlákno na speciálky staváků-pokud to je možné a nebo každý ročník, aby měl své vlákno? Ten název je zavádějící, i když asi někdo bude oponovat. Jde jen o názor...

Rozumím vaší otázce, ale předpokládám, že mi nechceme mělnit vlákno a to z toho důvodu, že je zde vše pohromadě a na jednom místě o českém stavákovi. Jde o to, že vlákna a propagace plemene by rychle zapadala do podpalubí a to z toho důvodu, že se zde a ne jen zde zakládají někdy naprosto šílená vlákna, kde se někdo vyjádří ve 2 - 3 příspěvcích a právě tyto dostávají ty, kteří propagují ať ČB, PK, PH, PRK, NVH, Velké voláče, ČS nebo české středozobé rejdiče do podpalubí. I v těch kratších vláknech není mezi chovateli plemen tak velká podpora a již kolem 50 -100 příspěvků jdou níže. Sleduji to bedlivě a někdy je mi z toho smutno. kdybych měl tu možnost, navštěvovat každou akci, tak podporuji všechna tyto krásná vlákna a ještě bych založil vlákno RK, ČB, Čejky, BH atd. Prostě bych tady rád viděl všechna klubová zastoupení no a samozřejmě u mne známá věc, především ta česká. Ta síla chovatelů tady je, ale není tady vždy ta ochota, ochota udělat něco navíc, přinést tu oběť. A pokud tu "oběť" někdo přinese, tak nenajde podporu. Kdybych se tím živil, sjížděl jen výstavy, aktivy, tvořil stránky atd., tak mám daleko více možností a podporuji všechny kluby, především ty naše české a moravské. Já to ale dělám z lásky k chovatelství a k našemu především českému holubářství.

Vím, že spousty chovatelů českého staváka sem přestalo chodit krs délku vlákna. Ale poté, co jsem oficiálně požádal o otočení příspěvků kdy máme zakládající příspěvek a poté už vždy ten nejnovější, trvá tato akce 15 - 20 vteřin po otevření vlákna. To je doba než se vám dole objeví šipka ZPĚT NAHORU. Na kterou kliknete a jste na aktuálním příspěvku.Takže toto vlákno je názornou ukázkou pohodlnosti a lepší je napsat, že si dřív uvařím kafe. Já si nestačím dát vařit ani vodu a počítačem to určitě nebude! Chci poděkovat všem, co nám zachovali svoji přízeň a všem kteří nás zde i nadále podporují. Byť na nejsilnější klub jak si hrdě říkáme, jsme zde hodně slabě zastoupení. I tak děkuji Bohouš Potůček

11.12.2017 13:09

poty76 napsal(a):
Ahoj Martine, až sem zase dorazíš, tak ti tady posílám pár foteček žemláků. Musím Ti říci, že se kvalitně velmi zvedli, v hlavní výstavě byla velmi vyrovnaná zvířata, neskutečný nárůst a posun v kvalitě. A hlavně, zájemci kteří stále shání jak žemláky, tak plamínky. Neskutečně zaspali, protože na burze v sobotu byly 3 plné klece žemlí a 3 plné klece plamínků. A nebyl to žádný brak! Ale zachytil jsem tam nějakého pána když šel okolo mně a měl pár žemlí. Říkal ty vezu do Třince. Nebylo to pto tebe? Bohouš

Čau Bobe trefil si to přesně ano jeli do Třince dneska si je jdu vyzvednout odpo nebo zítra dám fotky.

11.12.2017 16:52
poty76

XXX.XXX.145.250

Čau Bobe trefil si to přesně ano jeli do Třince dneska si je jdu vyzvednout odpo nebo zítra dám fotky.

Viděl jsem je na přímo a myslím, že budou slušný. Sice kolem mě ten pán proběhl, takže jsem viděl 2ks z horního pohledu v otevřené přepravce. Neviděl jsem je v postoji, ale jak jsem psal. Na burze bylo včera vidět spousty slušných holubů. Množství žemláků, plamínku mně velmi MILE překvapilo, stejně tak to, že to nebyli opravdu vyloženě pod průměrní holubi. Opravdu se tam dalo vybrat a začínající chovatel by si tam možná 4 - 6 párů poskládal bez problémů. Tak paráda, tu info jsem zachytil správně. Tak ať se ti chov daří Martine. Bohouš.

11.12.2017 17:05

Bohouši děkuju...s holubama sem naprosto spokojeny vybrali mi to chlapci dobře.jakmile bude čas dám sem fotky ať to nějak zhodnotíme

11.12.2017 22:46
krivak

XXX.XXX.50.66

poty76 napsal(a):
Něco z modrých mramoráků (baboráků), kteří za poslední 2 roky neskutečně vystřelili nahoru a to ještě chyběl př. Melichar, I z těchto krasavců mám neskutečnou radost, protože se začínají objevovat na výstavách většího rázu v hojném počtu a velké kvalitě. A tohle je velmi potěšující.

Asi jet tam zaklad Pepika Malce

12.12.2017 21:16
poty76

XXX.XXX.145.250

krivak napsal(a):
Asi jet tam zaklad Pepika Malce

Možná tam je a možná ne. Nemyslím si, že by všichni chovatelé kteří v Kolíně vystavovali měli základ od již zesnulého člena naší sev. op. P. Malce. Jeho chov šel "údajně" skoro celý na jedno místo. Jestli ano či ne, nevím. Nemohu sloužit. Každopádně mramoráci se za poslední 3 roky vyšvihly hezky nahoru a to i po stránce kvality. Díky za názor. Bohouš P.

14.12.2017 18:12
3deněk

XXX.XXX.230.34

poty76 napsal(a):
Dovolím si zhodnotit jen jednu holubičku v barvě černé a kresbě sedlaté. Napíši jen svůj názor a můj pohled, který nebudu hloubkově rozebírat. Na první fotce s bílou bužírkou je šampionka 95b od př. Hrstky. Na druhé a třetí fotce je promě špičková holubička od př. Luďka Fabeše, která obdržela "pouze" 94b! V kolonce barva byla srážka -1b za zahnědlou barvu. Pro mě naprosto nepřípustné, protože jsem nikde nic takové nenašel, naopak zahnědlou a nečistou barvu jsem shledal na hodně červených sedlatých, kde to bylo posuzovateli vypíchnuté, ovšem ne u všech! V kolonce kresba bych jí také nesrazil za širší kapku -2b. K těm černým, potěšilo mně, že když jsem onu KRASAVICI fotil a chválil ji, tak z poza zad na mě někdo začal mluvit. Byl to majitel, tudíš př. Fabeš a já se ho ptal. Ta je vaše? Odpověděl, že ano a já mu řekl. Tohle je pro mě Šampionka. A zde zadávám fotografii pro porovnání. Pokud to př. Fabeš bude číst, ještě jednou mu k takové štramandě gratuluji a zdravím ho. Bohouš P.

Určitě mohou být majitelé obou "Dam" hrdi na své krasavice.
Já jsem se snažil taky "lovit", ale na Bohoušův holubářský sexxepííl nemám!

14.12.2017 19:30
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak tím bych si nebyl tak jistý! Frajerka je trefená hezky, takže za mně

15.12.2017 15:19
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak jsem dám červené kapraté od M. Kyšky, který tam letos pobral "skoro" všechny ceny ze 2 memoriálů. Členům severomoravské pobočky se nebývale zadařilo a kvalita jejich holubů byla velmi slušná i proto skončily na celkovém 2. místě. Gratulace letí na severní moravu.

15.12.2017 16:21
kouták

XXX.XXX.168.33

Dnes jsem dostal 6.číslo SVĚTA HOLUBŮ.Váhal jsem zda otevřít nové vlákno, ale jsem přesvědčen, že tento příspěvek patří přímo sem.Článek Bohouše Potůčka o akci pro děti v Mašťově je úžasný.Akcí pro děti, kterou zorganizoval Zdeněk Laštovka a Bohouš Potůček se nemůže hned tak někdo pochlubit.Takto se může projevit pouze člověk, který má srdce na pravém místě a velice si obou vážím.Přeji jen štěstí ve Vašem životě.Zdeněk FRANTA.

15.12.2017 17:08
modena5

XXX.XXX.185.137

Musím jen souhlasit jste BORCI ! F.Z:.

15.12.2017 21:09
poty76

XXX.XXX.145.250

kouták napsal(a):
Dnes jsem dostal 6.číslo SVĚTA HOLUBŮ.Váhal jsem zda otevřít nové vlákno, ale jsem přesvědčen, že tento příspěvek patří přímo sem.Článek Bohouše Potůčka o akci pro děti v Mašťově je úžasný.Akcí pro děti, kterou zorganizoval Zdeněk Laštovka a Bohouš Potůček se nemůže hned tak někdo pochlubit.Takto se může projevit pouze člověk, který má srdce na pravém místě a velice si obou vážím.Přeji jen štěstí ve Vašem životě.Zdeněk FRANTA.

Ahoj Zdeňku a pane Fantišku (modena 5), moc vám děkujeme za vámi projevenou přízeň a pochvalu. Dá se o nás říci, že se Zdeňkem jsme velcí blázni co se chovatelství týče a nebylo pro nás nic, co by nám bylo v ten poslední týden školního roku cizí. Pro propagaci chovatelství děláme maximum, pro náplň dětí na naší obci s obeznámením se této aktivity taktéž. Od září zde vedu chovatelský kroužek, resp. od listopadu, díky obsazenosti směn a šílenému nasazení mojí osoby v pracovním režimu. Dokonce i teď v prosinci se k tomu nedostanu / nesejdeme se (málo lidí v práci), ale hned v lednu plánuji sejít se s dětmi 4x a už by to mělo jet do konce školního roku po 4 setkáních. V práci jsem si to již zařídil, měli by nás doplnit o střídače. Začal jsem s 10 dětmi, poslední hodinu se mnou bylo dětí 14, mám i fotografii na které je nás 8 + má osoba, bohužel mi tam chybí tahouni a nejlepší žáci / posluchači / zvědavci v tématech a jedna budoucí chovatelka Eliška, Zdeňka dcera. Zdeňěk a Eliška jsou pro mě rodinou, jsou pro mě a můj život velmi důležití, stejně tak jeho kluci a manželka. Jsou mi prostě vším a kdykoli si vyjdeme vstříc. Opravdový kamarád který se k tobě neotočí zády ani když přijdeš prosit o pomoc o půlnoci. Stejně tak je to u mně!

Když byl můj kluk Martin menší, vodil mi sem celou školu na papoušky, králíky i holubi. Nikdy jsem děti s učitelkami neodmítl a vždy jsem jim udělal předváděčku. Od té doby jsem vyspěl, nasbíral nějaké ty zkušenosti ale stále se chci jak já, tak Zdeněk vyvíjet a růst. Ale to hlavní, máme chuť se o to podělit s těmi, které samozřejmě chceme přivézt do chovatelství jako takového. Kroužek máme ještě v Podbořanech, kde to vede další z našich členů v té oblasti. Jinak příprava nám zabrala 26.6., celý den, od rána 8h a já samostatně končil ve 20.30h o jednom kafi za celý den. Dostal jsem úkol, doladit to k dokonalosti od režiséra. Ale stálo to zato. Ty dětské tváře a jejich úsměv? K nezaplacení! To byli v letošním roce nejhezčí 2 dny mého volna. Zdravím vás přátelé. Zdeňku za vše Ti děkuji. Zdravím a také přeji jak tobě tak panu Františkovi jen to nejlepší.

16.12.2017 18:51
3deněk

XXX.XXX.230.34

kouták napsal(a):

Ano přátelé, bez krásného časopisu Svět holubů bychom byli jako lichý holoubek - sice lesklý, volatý, nohatý, zobatý, oceněný třeba 105- body, ale osamělý s nemožností plodit dobro a lásku.
Přátelé, děkuji Vám za slova chvály a přeji si abychom se spolu s Vámi všemi, dětmi i Světem holubů v r.2018 jen smáli.

Zdeněk Laštovka.

16.12.2017 21:27
poty76

XXX.XXX.145.250

Také si dovolím jednu fotku kterou jsem vyfotil u svého nejlepšího kamaráda. Snímek pochází z roku 2013 a je na něm Eliška s mým synem Martinem, hlavní role červený sedlatý a opravdu nádherný. Stejně jako ta omladina. Pro tyto chvilky stojí za to žít. Bohouš P.

19.12.2017 01:10
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak dám ještě nějakého černého bělokosa

19.12.2017 10:59
tono

XXX.XXX.23.24

poty76 napsal(a):
Tak dám ještě nějakého černého bělokosa

Bohouši, ti bělokosí se Ti povedli a hlavně těm chovatelům , bomba holubi i fotky. Něco jsem taky nafotil, ale nic moc, snad něco vyberu a dam to sem. =to=
teď alespoň dvě zajímavé variety a jednoho šampióna

20.12.2017 19:45
3deněk

XXX.XXX.230.34

tono napsal(a):
Bohouši, ti bělokosí se Ti povedli a hlavně těm chovatelům , bomba holubi i fotky. Něco jsem taky nafotil, ale nic moc, snad něco vyberu a dam to sem. =to=
teď alespoň dvě zajímavé variety a jednoho šampióna

Tondo, ten Tvůj červený sedlatý šampion patřil mezi skvosty výstavy. Jsem rád, že jsem ho mohl vidět na vlastní kukadla, a ještě teď je mám vorosený. , ten by se v Mašťově náramně hodil...? .
Hodně radosti z holubaření Ti přeje

Zdeněk.

20.12.2017 20:54
poty76

XXX.XXX.145.250

Mám jedno velké přání pro celou, ne jen staváčkářskou obec. Chci věřit, že v roce 2018 se začnou chovat holubáři k sobě lépe jako celek a nebudou si u klecí honit vlastní ego. Pokud se tohle nepochopí, že je potřeba pracovat společnými silami pro plemeno a za jeho zachování, pro jeho propagaci, tak mám do budoucna veklé obavy o českého staváka a ne jen jeho. Mějte se fajn Bohouš Potůček

20.12.2017 21:54
incas

XXX.XXX.230.248

Ahoj Bohouši a všichni podobně smýšlející,

tak pod tenhle tvůj příspěvek se podepisuji také. Týká se to více plemen, PRK bohužel nevyjímaje. Závist a podvody jsou v našem holubářství bohužel tak zakořeněné, že náprava ve prospěch samotných plemen bude těžká a dlouhá. Prvním krokem by mohlo být na všechny "špíny" veřejně ukázovat a hlavně jmenovat dotyčné. Alibismem a strkáním hlavy do písku ještě nikdo nikdy nic nenapravil...
Jinak všem poctivým a zapáleným holubářům přeji krásné prožití vánočních svátků a mnoho osobních i chovatelských úspěchů v roce 2018.

S chovatelským pozdravem Jirka Suda.

23.12.2017 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Jirko, ano tohle je naprosto normální jev. A potom ty vztahy vypadají tak jak vypadají. Je to škoda, protože by se mělo táhnout za jeden provaz a dělat holubi. Ne politiku a hrabat se ke korýtku. Ale tohle se asi nezastaví, na to musí mít člověk žaludek. Udělat pro úspěch maximum. Tomu rozumím, ale pouze čestně v chovu svojí pílí, umem a potřebným štěstím. A předvedenými holubi, ale zase nestratit pokoru. Měj se krásně kamaráde a ať se ti daří v chovech. Ahoj Bohouš P.

25.12.2017 16:28
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak něco málo ze dvora a z oddělení samců, kterým se to už blíží. Udělal jsem opravdu jen pár momentek během krmení.

26.12.2017 17:47
ŠE.RO.

XXX.XXX.209.13

Zdravím kluci, dnes bylo trošku času vzít do ruky foťák a tak Vám sem něco taky přidám.
Zítra ráno chci udělat další foto.. ale? Ale zlobí mě foťák.. tak snad ho přemluvím.
Chodím sem skoro každý den a obdivuji zapálenost zdejších přispěvovatelů, opravdu! Patří Vám všem velké DÍKY. Všem přeji mnoho zdraví, štěstí, spokojenosti a zdaru v nadcházejícím roce. Šesták Rosťa.

27.12.2017 14:25

ŠE.RO. napsal(a):
Zdravím kluci, dnes bylo trošku času vzít do ruky foťák a tak Vám sem něco taky přidám.
Zítra ráno chci udělat další foto.. ale? Ale zlobí mě foťák.. tak snad ho přemluvím.
Chodím sem skoro každý den a obdivuji zapálenost zdejších přispěvovatelů, opravdu! Patří Vám všem velké DÍKY. Všem přeji mnoho zdraví, štěstí, spokojenosti a zdaru v nadcházejícím roce. Šesták Rosťa.

Pěkná sbírka žemli já mám připravené na příští sezónu jen dva páry ale nato že sem je sháněl vcelku narychlo tak sem za ně rád.bouzel holub z prvního páru kříži konce křídel takže asi bude muset z kola ven na fotkách nově dovezený pár z letošního Kolína.

27.12.2017 17:04
ŠE.RO.

XXX.XXX.209.13

Já bych nevyřazoval, nechal bych jeden odchov a pak bys viděl. Jen můj názor..

27.12.2017 17:35

ŠE.RO. napsal(a):
Já bych nevyřazoval, nechal bych jeden odchov a pak bys viděl. Jen můj názor..

Tak ono to je takhle taky v plánu dostane tu letošní holubičku která je exteriérové v pořádku no a uvidíme jestli to budou dědit nebo ne.

27.12.2017 18:19
3deněk

XXX.XXX.230.34

Tak ono to je takhle taky v plánu dostane tu letošní holubičku která je exteriérové v pořádku no a uvidíme jestli to budou dědit nebo ne.

Jdete na to "od lesa". To je výborné. Přimlouval bych se Vám za to co napsal Rosťa. Moje drobná zkušenost je, že některé křížení není úplně "fixní", někdy jej holoubek dělá pokud je velmi mlád nebo ještě není úplně pánem na holubníku = postupem času se křidélko může srovnat ( po podzimním přepeření). Ale to Vy si vypilujete.
Ať Vám i Rosťovi dělají "staváčí žemličky" samou radost. Rychlost z jakou se obchodovali na kolínské burze 2017 dávala tušit, že jdou za šancí zdárně se množit na ty správné holubníky.
Holoubkům a jejich milovníkům zdar.

Zdeněk Laštovka.

27.12.2017 20:54
poty76

XXX.XXX.145.250

Pěkná sbírka žemli já mám připravené na příští sezónu jen dva páry ale nato že sem je sháněl vcelku narychlo tak sem za ně rád.bouzel holub z prvního páru kříži konce křídel takže asi bude muset z kola ven na fotkách nově dovezený pár z letošního Kolína.

Ahoj Martine, jak Rosťa, tak Zdeněk Ti to napsali dobře. Ty momentálně vůbec neřeš křížení křídel, u tebe to není na pořadu dne. Ty se snaž žemláčky rozchovat a poté provedeš selekci. Asi by ses divil, možná i ne, ale tací holubi jsou vidět i na speciálkách a jsou velmi dobře hodnoceni. Ovšem je na místě otázka, zda to nemají jen v ten daný okamžik a proč? Pusť to do sezony a neboj se toho! Neděláš holubi prvním rokem. Držím vám všem kluci palce a díky, že sem přispíváte a sledujete aktuálnost vlákna.

Někteří by se od vás mohli učit v propagaci plemene (českého staváka).! Chybí mi tady totiž dost těch, kteří mají celé skupiny na jiných portálech a na staváčkářské vlákno nic nepověsí. Ale na velkých výstavách tlachají a popěvují. No bohužel, taková je realita.
A já jiný nebudu, protože tohle nelibě a těžce koušu!

Jinak Rosťo díky, že jsi sem pověsil už i svojí fotku a víme jak vypadáš. No a ty Martine bys také mohl něco takového provést. Necháme se překvapit.

27.12.2017 20:56
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak ještě něco z černých tygrů, kterých letos na propagační výstavě českého staváka moc nebylo

29.12.2017 13:28
3deněk

XXX.XXX.230.34

poty76 napsal(a):
Tak ještě něco z černých tygrů, kterých letos na propagační výstavě českého staváka moc nebylo

Je škoda, že se letos nekonala speciálka staváků. Propagační výstava s 1205 přihlášenými holuby je úctyhodné číslo, ale speciálku nemůže nahradit. A to byl možná důvod neúčasti většího množství kvalitních staváků v Kolíně, včetně malovaných tygrů. V Lysé patřili k ozdobám holubí sekce, takže snad v r.2018 to bude opět "ořechové" vonící pravou kolínskou přátelé.

29.12.2017 18:49
touzetin

XXX.XXX.150.58

poty76 napsal(a):
Dnes jsem obdržel fotografie části chovných holubů z chovu př. Harryho Pařízka které jsou součástí chovu na zámku Toužetín. Byli mi zaslány na přání př. Pechy, který je chtěl vidět a zmiňoval to zde na jiném vlákně. Byl jsem požádán, jestli bych fotografie na vlákno o českém stavákovi pověsil, což činím právě teď. Sic pozdě večer, ale dříve jsem se dnes neutrhl přátelé. Podotýkám, že je fotil člověk, který se focením holubů určitě nezabývá hloubkově i tak si myslím, že fotografie jsou slušné a děkuji mu za ně. Na jedné s fotografií je př. Miloš Lukáš. Zdravím všechny přátelé z úpatí Doupovských hor v Severních čechách. Bohouš P.

Rok 2017 se chýlí ke konci. Jaký byl to posoudí naši následovníci s odstupem času. Pro mne byl hektický a co se týká práce a našich dvou malých potomků, velice úspěšný. Co se týká holubářství jsem moc rád, že se vše kolem mne vyjasnilo a že už beru holuby zas jen jako koníček, který je pro mou potěchu. Toto vlákno beru jako velmi dobrý počin pro naše holubářství a zvláště díky Bohoušovi Potůčkovi, který neochvějně fotí a drží jeho kontinuitu. Jsem rád, že ho můžu nazývat svým přítelem. Vám ostatním také patří můj dík. V příštím roce všem přeji, ať je vám holubařina radostí a pomocníkem k blahodárnému klidu. Co se týká odborného holubářství přeji všem trochu nadhledu. Myslím, že výstavy mají být svátkem a je jedno jak se jmenují, jestli propagační či speciální. Ten holub je tam zavřen v kleci a je mu jedno jak se výstava jmenuje, hlavní by mělo být férové a odborné posouzení, když už ti naši svěřenci to musejí absolvovat. Pro mne je největší radostí spokojený holub na střeše a ve volném proletu. To si myslím, že je jeho posláním. Létat svobodně ve vzduchu a těšit nás. Harryho holuby jsem o štědrý den pustil k ostatním holubům a tím jsem vlastně zrušil jejich omezení, do té doby jsem je pouštěl jen omezeně. Myslím, že nyní jsou spokojení a je mi úplně jedno jak to bude někdo komentovat, protože jak jsem psal výše, hlavní je pro mne svoboda a ne autokracie. Vše dobré do roku 2018 přeje Lukáš M. Toužetín.

29.12.2017 23:03
poty76

XXX.XXX.145.250

Děkuji přátelé i za kladné reakce. Bohužel, teď se budu muset odmlčet tak na nějaký čas, protože mě čekají povinnosti v práci (přezkoužky) a pokud si chci práci udržet, musím je udělat! Tak je to na ostatních. Bohouš P.

30.12.2017 07:56
3deněk

XXX.XXX.230.34

poty76 napsal(a):
Děkuji přátelé i za kladné reakce. Bohužel, teď se budu muset odmlčet tak na nějaký čas, protože mě čekají povinnosti v práci (přezkoužky) a pokud si chci práci udržet, musím je udělat! Tak je to na ostatních. Bohouš P.

Ty to uděláš. Máš dobře tvarovanou hlavu s vyšším čelem a silným zobákem a takový jedinci v soutěžích vyhrávaj . Tak se drž Bobe (nebo už Bobku?).

30.12.2017 20:44
poty76

XXX.XXX.145.250

Jj, prý čelo? Ano za chvíli mi bude koukat celé, zobák ten mám, to ano. A jsem na něj pyšný, jinak by mě to semlelo kdybych ho neměl. Od zítřka se do toho pouštím, mám 15 dní a jedu na plno, tak dnes dám ještě nějaké černé sedlaté z Kolína.

Jinak 2.1. pravděpodobně začnu párovat staváky. Teprve na budníkách budu vědět stavy párů. K těm 15 červených sedlatých bych se mohl dostat i když mi jich bude stačit 12 v dobré kvalitě a stříbrných bude 11 - 13párů. Protože holubic má Martin prý 13! Pokud bych se dostal nad kapacitu holubníku, tak 2 - 3 páry by měli přidělané budníky ve venkovní voliéře abych je necpal k bublákům. Tož to je asi tak vše. Bohouš

31.12.2017 07:30
3deněk

XXX.XXX.230.34

poty76 napsal(a):
Jj, prý čelo? Ano za chvíli mi bude koukat celé, zobák ten mám, to ano. A jsem na něj pyšný, jinak by mě to semlelo kdybych ho neměl. Od zítřka se do toho pouštím, mám 15 dní a jedu na plno, tak dnes dám ještě nějaké černé sedlaté z Kolína.

Jinak 2.1. pravděpodobně začnu párovat staváky. Teprve na budníkách budu vědět stavy párů. K těm 15 červených sedlatých bych se mohl dostat i když mi jich bude stačit 12 v dobré kvalitě a stříbrných bude 11 - 13párů. Protože holubic má Martin prý 13! Pokud bych se dostal nad kapacitu holubníku, tak 2 - 3 páry by měli přidělané budníky ve venkovní voliéře abych je necpal k bublákům. Tož to je asi tak vše. Bohouš

To je síla.
Ať se daří a sypou to v r.2018 mladí i staří.
A ještě trochu černobílé s leskem ať nekončíme slušný r.2017 steskem.

3deněk.

31.12.2017 23:08
poty76

XXX.XXX.145.250

Ano je to síla. Ale zda bude úderná, ukáže až sezona. Tak sem letí můj poslední příspěvek B.

Ještě dáme černé sedlaté.

2.1.2018 17:42
3deněk

XXX.XXX.230.34

I modrásci se snažili upoutat pozornost.
Jejich vyrovnaný tělesný rámec je obdivuhodný jak u samců tak i holubic.
Jaký dojem máte Vy?

6.1.2018 23:30
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak na 6 dní jsem se odmlčel a dnes si odskočil mezi testy abych zjistil jak se vlákno posunulo a ono se neposunulo

Černí bělopruzí, škoda že v bělopruhých je takový propad, který zapříčinila neúčast mého, resp. našeho společného kamaráda Jardy Petrovického. Není dne, kdy bych na něj nevzpoměl myšlenkou a tímto mu přeji brzké uzdravení. Bohouš P.

7.1.2018 20:12
poty76

XXX.XXX.145.250

A stylových 1100 příspěvků je silnou motivací k dalšímu konání a lepším zítřkům v propagaci jednoho krásného a početně chovaného plemene, plemene Český stavák. Díky těm co zůstali B.

10.1.2018 21:56
poty76

XXX.XXX.145.250

Z holubníku? Krásní mramoráci

Tak sem pustím z Kolína červené sedlaté

10.1.2018 21:59
poty76

XXX.XXX.145.250

Jj, šup, šup na Lysou byť má být o dosti slabá, ale jsem zvědavý na Celostátní trh!

Červený mramorový

10.1.2018 22:02
poty76

XXX.XXX.145.250

No necháme se překvapit. Já jedu poprvé jen na koukandu, chci si to také trošku užít a pokecat. Takže ne - pracovně s min. fotografií.

10.1.2018 22:05
poty76

XXX.XXX.145.250

Svým způsobem v nové roli, ale po dlouhé době v zaslouženém odpočinku a čištění si makovičky.

13.1.2018 23:24
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak jsem si v Lysé upustil malinko páru a stejně mi to nedalo a něco málo jsem nafotil. V sekci Český stavák bylo vystaveno na 80ks, k tomu ještě 4ks nebyli dodány. Na exposici se podílelo "pouhých" 14 vystavovatelů a bylo předvedeno na 15 barevných či kresebných variet, z toho bílý, bílý černý, červený a žlutý plamínek. Kvalitou mne opakovaně ohromili plamínci od př. Caldy, jako na předchozích výstavách (Cv v Lysé a Kolín), opět byli předvedeni velmi kvalitní černí bělohrotí od př. Z. Beka byť nezískali ocenění, ale bodově byli velmi vysoko. Bohužel na 84ks staváků bylo vyhrazeny "pouze" 3 Čc a 1 Pohár. Čc získali př. Calda na 1,0 bílý 96b, př. Z. Bek na černý sedlatý 0,1 96b, př. Benda na červený sedlatý 1,0 96b a pohár pro (mch.), získal př. Malaták na modré sedlaté 0,1 95b. Posouzení všech staváků provedl př. Brückner. To je ve zkratce asi tak vše.

Stříbřitý + černý sedlatý

Vše k nahlédnutí na webových stránkách klubu českého staváka

http://www.klubceskehostavaka.estranky.cz.

14.1.2018 17:46
poty76

XXX.XXX.145.250

Bohužel, nějak jsem to nemohl rozchodit . Nechtěl jsem to sem dávat, ale tohle mě absolutně neoslnilo a u modrých sedlatých pro mě výsostné zklamání! Jsem zvyklý na naprosto jiné holubi v této barvě a kresbě. Posuďte sami. V porovnání s touto holubicí jsem viděl jiné adepty na cenu, ne na pohár, ten byl věnován na Nejlépe oceněné zvíře českého staváka mladého chovatele. A zde byl jediný mladý chovatel. Takže to má logiku!

Modrá sedlatá 0,1 95b

Snad kdyby byla fouklá, vypadala by malinko lépe. Ale... .
Berte to pouze jako pohled laika.

14.1.2018 19:45
stanca

XXX.XXX.157.68

Kokj.

14.1.2018 19:47
poty76

XXX.XXX.145.250

No a ještě sem dám něco málo z červených sedlatých, které předvedli 2 chovatelé v počtu 8ks.

14.1.2018 22:49
tono

XXX.XXX.23.24

Zdravím Bohouši.I když jsi psal, ze jedeš jen na koukanou, tak jsi to tam zdokumentoval náramně. Přidám jen pár momentek ČS. Jinak za mně výstava OK. =to=.

15.1.2018 11:34
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

poty76 napsal(a):
Bohužel, nějak jsem to nemohl rozchodit . Nechtěl jsem to sem dávat, ale tohle mě absolutně neoslnilo a u modrých sedlatých pro mě výsostné zklamání! Jsem zvyklý na naprosto jiné holubi v této barvě a kresbě. Posuďte sami. V porovnání s touto holubicí jsem viděl jiné adepty na cenu, ne na pohár, ten byl věnován na Nejlépe oceněné zvíře českého staváka mladého chovatele. A zde byl jediný mladý chovatel. Takže to má logiku!

Modrá sedlatá 0,1 95b

Snad kdyby byla fouklá, vypadala by malinko lépe. Ale... .
Berte to pouze jako pohled laika.

No zas na to BOBAN kápl. Byla taková špatná že ji hned koupil v pátek i s jedním holoubkem zkušený středočeský staváčkář. To je fakt bomba 95= velmi dobrá III.cena ! Takovou vysokou známku! Výletka to byla velmi slušná, že jsi mi to neřekl na místě. A než se to provalí, tak se přiznám ještě k jednomu selhání. Posuzoval jsem místo ing.Krofta parukáře a další mladý chovatel ČC a pohár ! To jsem to zase podělal.

15.1.2018 11:37
stanislavbruckner

XXX.XXX.247.7

stanislavbruckner napsal(a):
No zas na to BOBAN kápl. Byla taková špatná že ji hned koupil v pátek i s jedním holoubkem zkušený středočeský staváčkář. To je fakt bomba 95= velmi dobrá III.cena ! Takovou vysokou známku! Výletka to byla velmi slušná, že jsi mi to neřekl na místě. A než se to provalí, tak se přiznám ještě k jednomu selhání. Posuzoval jsem místo ing.Krofta parukáře a další mladý chovatel ČC a pohár ! To jsem to zase podělal.

Jo a kokardu mu z klece ukradli, až to tu bude mladej číst jistě ho už na výstavě neuvidíme. Fakt supr

15.1.2018 21:45
poty76

XXX.XXX.145.250

Odpovím naprosto v klidu, s vámi to jinak ani nejde. Dorazil jsem ve čtvrtek po poledni do haly, ještě jste tam dodělával nějaké staváky. Nevěnoval jsem tomu absolutně žádnou pozornost, pro mě to bylo naprosto bezpředmětné. Z druhé strany jsem koukal na bubláky, čejky a obdivoval plamínky př. Caldy. Mé pozornosti neunikly vaše jasně mířené řeči, kdy jste říkal, že jste dal Čc na 2 holubice, jestli to tedy holubice budou? A čc na červeného sedlatého př. S. Bendy protože má Standa dlouhé vousy. Zachytl jsem to na poprvé a myslel si své! A bylo mi jasné proč to bylo vyřčeno v mé blízkosti. Toto jste mi cirka za 30min. řekl na přímo. A já vám na přímo odvětil, hlavně aby ten červený sedlatý nebyl nějaký zrzek! Vaše odpověď, celou dobu tam stojí v postoji tak si to zaslouží. Takových holubů v postoji a lepších s 96b tam bylo více, bohužel a ku škodě stavákovi jim bylo přiděleno málo cen. To ale nešlo ovlivnit. Ale tento červený sedlatý který od vás dostal 96b i v listopadu kvalitu měl.
Nikdo nepíše o vašem selhání, nebo že jste něco podělal. Ztahovačnost a ješitnost jsou vlastnosti slabých. Napsal jsem pouze svůj názor a pohled na zvíře, které jsem v lepším postoji a s přifouklým voletem neviděl ani během pátku. Bohužel. Je to diskuse, není to o hanění! Ano vy jste doložil lepší fotografii, protože jak je známo holubi foukáte! Proti mladému chovateli nemám absolutně nic, naopak, mimochodem není to náhodou ten mladý chovatel kterého jste si vzal pod křídla a který začínal z vašich holubů? Myslím, že ANO! Janovice u Kravař, okr: Č. Lípa. Že by náhoda? Na místě bych vám to řekl s přehledem a hned, ale to bych na to nesměl narazit až v 16.50h než nás vykopli z haly. To jsem si kvůli tomu poprvé vytáhl i foťák z batohu, jinak jsem fotil až v pátek. Mimochodem už jste tam jak si nebyl, sháněl jsem vás tam, protože jsem vám chtěl položit otázku, co to je? Možná, kdyby jste tam byl a nafoukl mi to, zmírnilo by to dopad na můj pohled, který nemusí být správný. Takže...! Držím se toho, co jste mi řekl v listopadu. Píšeš to správně tak jak to vidíš, tak v tom pokračuj. Že by přetvářka? Co se týče parukářů, tam byla kvalita. O tom žádná!
A pokud tento chovatel prodal takto topové zvíře, a ještě k tomu holubici, tak bych chtěl vidět jeho chov. U mladého chovatele je to asi neznalost, nebo že by zase záměr, nadělit jim aby byla záruka prodeje? Co se týče zkušených staváčkářů jak to zde zmiňujete, zní to skoro až úsměvně, protože hodně holubářů sleduje oceňovací lístky. Ty mě ovšem vůbec nezajímají! Jinak jsem rád, že jste sem vy, jako největší propagátor českého staváka zavítal skoro po 2 letech pod svým nickem. Od vás a s vaším chovem který má kvalitu bych čekal větší podporu plemene. I tak děkuji a přeji úspěšnou sezonu. Bohouš P.

15.1.2018 21:53
poty76

XXX.XXX.145.250

Jo a kokardu mu z klece ukradli, až to tu bude mladej číst jistě ho už na výstavě neuvidíme. Fakt supr

Co se týče krádeže kokardy, je to sprostá ubohost toho kdo tak učlinil. To je neomluvitelné! Mladému chovateli přeji úspěšnou sezonu a ať se mu daří i nadále. Mimochodem, proti mladým nemám nic! Ba naopak. Navíc s nimi pracuji, mám jich 13! Jestli z nich někdo bude do chovatelství ukáže čas. Ne každý má v dnešní době podmínky, většinou jsou to panelákové děti k mé, resp. k naší smůle v ZO.
Bohouš P.

15.1.2018 23:17
touzetin

XXX.XXX.209.59

poty76 napsal(a):
Odpovím naprosto v klidu, s vámi to jinak ani nejde. Dorazil jsem ve čtvrtek po poledni do haly, ještě jste tam dodělával nějaké staváky. Nevěnoval jsem tomu absolutně žádnou pozornost, pro mě to bylo naprosto bezpředmětné. Z druhé strany jsem koukal na bubláky, čejky a obdivoval plamínky př. Caldy. Mé pozornosti neunikly vaše jasně mířené řeči, kdy jste říkal, že jste dal Čc na 2 holubice, jestli to tedy holubice budou? A čc na červeného sedlatého př. S. Bendy protože má Standa dlouhé vousy. Zachytl jsem to na poprvé a myslel si své! A bylo mi jasné proč to bylo vyřčeno v mé blízkosti. Toto jste mi cirka za 30min. řekl na přímo. A já vám na přímo odvětil, hlavně aby ten červený sedlatý nebyl nějaký zrzek! Vaše odpověď, celou dobu tam stojí v postoji tak si to zaslouží. Takových holubů v postoji a lepších s 96b tam bylo více, bohužel a ku škodě stavákovi jim bylo přiděleno málo cen. To ale nešlo ovlivnit. Ale tento červený sedlatý který od vás dostal 96b i v listopadu kvalitu měl.
Nikdo nepíše o vašem selhání, nebo že jste něco podělal. Ztahovačnost a ješitnost jsou vlastnosti slabých. Napsal jsem pouze svůj názor a pohled na zvíře, které jsem v lepším postoji a s přifouklým voletem neviděl ani během pátku. Bohužel. Je to diskuse, není to o hanění! Ano vy jste doložil lepší fotografii, protože jak je známo holubi foukáte! Proti mladému chovateli nemám absolutně nic, naopak, mimochodem není to náhodou ten mladý chovatel kterého jste si vzal pod křídla a který začínal z vašich holubů? Myslím, že ANO! Janovice u Kravař, okr: Č. Lípa. Že by náhoda? Na místě bych vám to řekl s přehledem a hned, ale to bych na to nesměl narazit až v 16.50h než nás vykopli z haly. To jsem si kvůli tomu poprvé vytáhl i foťák z batohu, jinak jsem fotil až v pátek. Mimochodem už jste tam jak si nebyl, sháněl jsem vás tam, protože jsem vám chtěl položit otázku, co to je? Možná, kdyby jste tam byl a nafoukl mi to, zmírnilo by to dopad na můj pohled, který nemusí být správný. Takže...! Držím se toho, co jste mi řekl v listopadu. Píšeš to správně tak jak to vidíš, tak v tom pokračuj. Že by přetvářka? Co se týče parukářů, tam byla kvalita. O tom žádná!
A pokud tento chovatel prodal takto topové zvíře, a ještě k tomu holubici, tak bych chtěl vidět jeho chov. U mladého chovatele je to asi neznalost, nebo že by zase záměr, nadělit jim aby byla záruka prodeje? Co se týče zkušených staváčkářů jak to zde zmiňujete, zní to skoro až úsměvně, protože hodně holubářů sleduje oceňovací lístky. Ty mě ovšem vůbec nezajímají! Jinak jsem rád, že jste sem vy, jako největší propagátor českého staváka zavítal skoro po 2 letech pod svým nickem. Od vás a s vaším chovem který má kvalitu bych čekal větší podporu plemene. I tak děkuji a přeji úspěšnou sezonu. Bohouš P.

Škoda, že ty oceňovací lístky nefotíš více. Když si to člověk přečte, tak už rozumím tomu proč to Karel Bek a spousty vynikajících chovatelů staváků kritizuje jako nevhodný způsob. Vadil mi způsob zavedení, ale nyní vidím, že opravdu šlo jen o to ulehčit si práci za stejný honorář a o holuby šlo až na posledním místě. Těším se že budeš pokračovat v prezentaci fotek staváků, protože až na pár vyjímek je to tady jen o pozitivech. Přeji ti hezký večer a také všem poctivým chovatelům českých staváků. Miloš Lukáš.

15.1.2018 23:57
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

poty76 napsal(a):

Protože je Tomáš Malaťák mladý chovatel z naší ZO, tak se musím přidat do diskuse. Přítel Potůček umí fotit holuby. Já některé též, jen nemám tolik času. Ovšem velkou část zde perfektně nafocených staváků bych dokázal nafotit tak, že by vypadali jako holubi na vyřazení. Stačí si počkat na vhodný okamžik. To, že jste ho v lepším postoji neviděl, je možná chyba Vaše a ne holuba. Tolik k holubovi s pohárem pro nejlepšího staváka mladého chovatele. A jestli ho někdo koupil, tak asi ví proč. K největšímu propagátorovi staváků (je taky člen naší ZO) jen tolik, že dlouhé roky odchovává nejen českou staváčkářskou špičku, sbírá ocenění i na Evropských výstavách (kdo z nás to má?), holuby prodává koupěchtivým zájemcům doma i v zahraničí a navíc taky rozdává mladým chovatelům, vystavuje a posuzuje, kde může, takže je otázkou, jestli pro podporu plemene nedělá více než Vy. A to Vás beru jako jednoho z nejlepších fotografů holubů u nás. Pokud máte svůj jiný názor na vystavované holuby než posuzovatel, udělejte si posuzovatelské zkoušky a udávejte směr. Třeba pro mě je největším oceněním, když mě němečtí přátelé (v jejichž Klubu jsem) přesvědčují, abych se dal na posuzování našeho plemene, protože to němečtí posuzovatelé prostě neumí. Největší problém této "diskuse" však vidím v tom, že můžete znechutit holubaření mladému chovateli, který není Váš. S Vaším byste asi pracoval jinak. Hrozně moc bych si přál, aby všichni naši chovatelé staváků táhli za jeden provaz ve prospěch nádherného plemene, nikoliv jen některých chovatelů.

16.1.2018 08:37
poty76

XXX.XXX.145.250

jaroslav69pokorny napsal(a):
Protože je Tomáš Malaťák mladý chovatel z naší ZO, tak se musím přidat do diskuse. Přítel Potůček umí fotit holuby. Já některé též, jen nemám tolik času. Ovšem velkou část zde perfektně nafocených staváků bych dokázal nafotit tak, že by vypadali jako holubi na vyřazení. Stačí si počkat na vhodný okamžik. To, že jste ho v lepším postoji neviděl, je možná chyba Vaše a ne holuba. Tolik k holubovi s pohárem pro nejlepšího staváka mladého chovatele. A jestli ho někdo koupil, tak asi ví proč. K největšímu propagátorovi staváků (je taky člen naší ZO) jen tolik, že dlouhé roky odchovává nejen českou staváčkářskou špičku, sbírá ocenění i na Evropských výstavách (kdo z nás to má?), holuby prodává koupěchtivým zájemcům doma i v zahraničí a navíc taky rozdává mladým chovatelům, vystavuje a posuzuje, kde může, takže je otázkou, jestli pro podporu plemene nedělá více než Vy. A to Vás beru jako jednoho z nejlepších fotografů holubů u nás. Pokud máte svůj jiný názor na vystavované holuby než posuzovatel, udělejte si posuzovatelské zkoušky a udávejte směr. Třeba pro mě je největším oceněním, když mě němečtí přátelé (v jejichž Klubu jsem) přesvědčují, abych se dal na posuzování našeho plemene, protože to němečtí posuzovatelé prostě neumí. Největší problém této "diskuse" však vidím v tom, že můžete znechutit holubaření mladému chovateli, který není Váš. S Vaším byste asi pracoval jinak. Hrozně moc bych si přál, aby všichni naši chovatelé staváků táhli za jeden provaz ve prospěch nádherného plemene, nikoliv jen některých chovatelů.

Také zdravím, přesně vás jsem tady očekával! Klasika! Je dobré, že se snažíte pomoci kamarádovi. Je zvláštní, že oba jste se chytli na naprosto bezpředmětný plátek. Fotka je naprosto v pořádku, neříkejte mi, že je mojí chybou, že jsem tu údajnou holubici zachytil špatně. Vy mně budete vykládat o vhodném okamžiku při focení? Úsměvné! Fotit slepičáky a maltéze nebo giganty můžeme se strčeným prstem v nose a o jedné ruce s nestabilním fotoaparátem. Zkuste si to! Stejně tak rysy či benešovské, ostatní holubi jsou totiž dost neklidní a vyčkat si někdy na snímek stojí nemalé úsilí. Mohl jste vyfotit třeba RK, siváky, staváky, čejky a další. Mimochodem v postoji je zachycen výborně, podívejte se na to ještě jednou! Nevím v jakém jiném postoji by jste chtěl staváka zachytit. Jestli ho někdo koupil či nekoupil, mně vůbec nezajímá, to nebylo účelem diskuse! Co je př. Brückner zač, mi opravdu říkat nemusíte a čeho dosáhl. Co se týče chovatelství a holubů, ano je to borec. Druhou stranu ať si každý pozná sám. Nezajímá mě tahle vaše politika a toto vlákno nebylo zřízeno pro dohady, špinění a pomluvy. To je realita! Co se týče vašeho mladého chovatele př. Malaťáka, jsem rád, že jsem se trefil. Mimochodem, nikdo proti němu nenapsal nic špatného. A pane Pokorný vy ať máte výsledky jaké koli a jste jak koli uznávaný mi nepiště co př. Brückner dělá pro propagaci plemene. Těch anonymů i zde v nickách s rozrýpáváním vlákna bylo už hodně (hrabě Monte Christo atd.), nikdy bych nevěřil, že se k tomuhle snížím, ale již 3 - 4 roky je mezi staváčkáři nevraživá situace. A zkuste hádat kdo se kolem toho neustále točí. Jedni a ti samí lidé, kteří v dobách minulých byli velcí přátelé a dnes? Stačí se podívat na bývalé webové stránky bez cenzury a každý si udělá obrázek sám. S mládežníky pracuji všude stejně, jestli jsou od Břeclavi nebo z Liberce. Pro mě není důležité z jaké ZO je, já jsem totiž ten který dělá maximum proto je do ZO přivést. Některý se povede a některý ne, protože neodolá nástrahám dospívání a odkloní se k jiným zájmům. Mimochodem už jsem přivedl do klubu 4 chovatele a další 2 v narosto odlišných končinách republiky mám pomalu zpracované a připravené pro posílení 2 poboček.Chovy mají velmi kvalitní. Tak že takový jsem já bořič mýtů. Nevíte o mně vůbec nic (jen to, co mám na stránkách) a to považuji za svoji výhodu. Jsem totiž rád v ústraní. Fotím pro kamarády ale i pro ty, kteří se té a té akce neúčastní. Mimochodem, časově je to velmi náročné a ten čas bych mohl využívat úplně jinak, než jet na své náklady někam abych něco nafotil a dával to na portáli k veřejnému shlédnutí a poté viděl na fauně, bazoši moje fotky a nad tím text, prodám nebo vyměním či dokonce pořádáme výstavu. A jde o fotografie jak z mých soukromých stránek, tak klubových. A co, nebrečím. Beru to s úsměvem a nadhledem, protože když tam kupec přijede, nemůže to zvíře z fotky spatřit ani kdyby si vzal křišťálovou kouli. Takže ať se vám daří, děkuji za poučku. Z každé takové věci si beru poučení a příště nebudu dávat na portál něco, co vypadá jinak, protože je vlastně mojí chybou, že jsem to neviděl ani během pátku v lepší pozici. Asi jsem měl více klečet na kolenou a prosit nebo jsem si to měl nafouknout. Mimochodem na klubovce v Kolíně byla Holubice roku 2017 jako ŠAMPIONKA (modrá sedlatá) a 95b. Naprosto odlišná a TOP, ale to je zase možná tím, že stála celé 4 dny ve figuře. Každopádně typologicky jiná holubice a daleko více zaujímala než tato. To je asi tak vše.

16.1.2018 08:55
poty76

XXX.XXX.145.250

Ještě v krátkosti. K vaší citaci: Hrozně moc bych si přál, aby všichni naši chovatelé staváků táhli za jeden provaz ve prospěch nádherného plemene, nikoliv jen některých chovatelů.

Tuto myšlenku jsem napsal před novým rokem, jen jsem to jinak zaobalil a hlavně tuto výzvu přecházející spíše do přání jsem psal již opakovaně. Bohužel v tomto klubu je pár lidí, kteří zamrzli na svých vztazích a nedokáží se přes to přenést. Nedokáží hodit minulost za hlavu a pokud toto neudělají, tak stavák půjde do kopru. Podívejme se do rekapitulace za poslední 3 roky co nám zemřelo členů, kolik členů ani na výzvy nezaplatilo čl. příspěvek a po dobu až 2 let se neúčastnili na klubové nebo dokonce pobočkové úrovni absolutně ničeho. Dle stanov byli vyřazeni. Na druhou stranu, kolik nám přišlo nových. Jinak oprava, mám připravené 3 nové členy do klubu Čs, na druhou stranu, já se peru již druhým rokem s ukončením členství v klubu Čs, což teď bude asi novinka pro spousty lidí, ale u mě je to realita. Nelíbí se mi tam vztahy a to napříš všemi kouty republiky. Nelíbí se mi to, jak každý honbou za úspěchem a leskem pohárů zapomíná na to nejdůležitější co by nás mělo spojovat. Měl by nás spojovat stavák a naše přátelství by měla býti čistá a co možná nejvíce bez poskvrny. Ať jsou lidé jakých koli povah. A co by se mi líbilo? Kdyby na speciálkách byli vedeny samostatné soutěže mladých chovatelů, kteří by klidně nemuseli být do věku 18 let ale třeba 25 - 30let, protože to mladí mezi námi opravdu jsou když se podíváme na věk členské základny. To je vše, přeji vám kvalitní odchovy a ať vám to v ZO šlape a v první řadě spousty mladých chovatelů / pokračovatelů, protože bez nich to do budoucna nepůjde. Bohouš P.

16.1.2018 11:09
touzetin

XXX.XXX.150.58

Pane Pokorný poctivě si přečtěte co napsal Bohouš na váš příspěvek. Ono je opravdu škoda ničit tohle vlákno. Nemám teď čas se tady rozepisovat, ale také jsem už mezi těmito holubáři něco užil a je vidět že situaci kolem klubu staváka neznáte, Je škoda, že do toho taháte toho mladého chovatele, protože ten si to určitě nezaslouží. Myslím si, že důvěřuje jako svého času já a věřte, že kdybych nedůvěřoval a vedl si složky , tak někteří lidé by se museli zpovídat pro přečin podvodu. Nebudu tu komentovat anonymy, které se mne neustále snažili poškozovat a pomluvy. Jsem rád, že už jsem mimo tohle dění. To neznamená ale, že se člověk nemá distancovat od kamarádů, proto ta včerejší reakce. Na památku mi zůstala jen kopie závěti, když už dotyčný čuchal, že pohár přetéká, tak se snažil takhle lacino získat ještě nějaké body. Opravdu to nemá cenu! Děláte výborně Maltéze, tak zkuste to brát s nadhledem. Jinak Bohouše a partu z Mašťova znám osobně a viděl jste reportáž z časopisu Svět holubů? Tito lidé se živí poctivou prací a holubářství berou jako zábavu a ne jako poslední štaci, jako někdo který v životě nic nedokázal, tak bude ostatním alespoň ze závisti otravovat život. Můžete si v historii vyhledat co tu už proběhlo kolem těchto věcí špíny. Tak už to prosím nechte, ona to budoucnost ukáže. Tohle dokáže zacelit jen čas. Hezké dopoledne Lukáš M. Toužetín.

18.1.2018 22:25
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Přítel Potůček napsal, že toto vlákno nebylo zřízeno pro dohady, špinění a pomluvy. Moc to nechápu, když pak hned píše: „mimochodem není to náhodou ten mladý chovatel kterého jste si vzal pod křídla a který začínal z vašich holubů? Myslím, že ANO! Janovice u Kravař, okr: Č. Lípa. Že by náhoda?... U mladého chovatele je to asi neznalost, nebo že by zase záměr, nadělit jim aby byla záruka prodeje?“ … konec citace. Proto jsem si dovolil reagovat, neboť jsem to bral jako poškozování mladého chovatele. Mladého chovatele naší ZO. Někdo se ho zastat musí. Je ve věku, kdy u holubů buď zůstane navždy, nebo to zabalí i díky této reakci.

Dále př. Potůček napsal: „…(S. Brückner) jako největší propagátor českého staváka zavítal skoro po 2 letech pod svým nickem. Od vás a s vaším chovem který má kvalitu bych čekal větší podporu plemene.“… konec citace. Na to jsem si dovolil reagovat tím, že si myslím, že pro podporu plemene český stavák toho dělá S. Brückner požehnaně a tedy je to pro mě největší propagátor českého staváka posledních let. Můj názor. Nikoho snad nepoškozuji.

A ještě jsem ho pochválil: „Přítel Potůček umí fotit holuby…. A to Vás beru jako jednoho z nejlepších fotografů holubů u nás.“ Ovšem pokud pak napíše, že „…fotit slepičáky a maltéze... můžeme se strčeným prstem v nose a o jedné ruce s nestabilním fotoaparátem.“ …konec citace, pak já tvrdím, že nerozumí holubům. Na maltézáka potřebuji minimálně 20 fotek na jeden špičkový záběr.

Dále př. Potůček uznává, že kolem českého staváka, v Klubu, se mu nelíbí vztahy a to napříč všemi kouty republiky. Tak to prosím v tom Klubu řešte, trvá to totiž hrozně dlouho a všichni v Klubu k tomu marastu přispíváte.

Př. Lukáš mě osočí, že do toho tahám mladého chovatele, ale když si to poctivě přečte (jak doporučuje mě), tak já jsem nezačal. Partu z Mašťova neznám osobně, nicméně jejich práci uznávám, chválím a přeji všem ostatním, aby to tak fungovalo i u nich.

A nakonec proč toto vzniklo? Přikládám 2 fota stejné holubičky. Neznáme se osobně, doufám, že se někdy jak s Bohoušem tak s Mílou potkáme a v klidu si to vyříkáme. OK?

18.1.2018 23:46
poty76

XXX.XXX.145.250

Tuto fotografii 11.1. jste nedělal vy, protože jste tam nebyl (pokud ano, tak hodně brzy - já tam byl) a jak jsem napsal. To znamená, že jste teď 2 dny čekal na to až vám je zašle! Je všeobecně známo, že př. Brückner holubi fouká, což je jasně viditelné i tak je to slabé! Co se týče slepičáků a maltézů, ti stojí v klidu, aspoň já se nesetkal s jak koli prudkým chováním těchto holubů a stačí mi na ně max.2 snímky. A opravdu fotím jednou rukou tyto plemena. Zrovna jsem to říkal kamarádovi když jsem je fotil, že jsou to krásně klidní holubi na focení a pochvaloval jsem si to! Po pravdě,95% holubů fotím jenom jedno ruč, protože druhou rukou si držím nahoře dvířka. Nemám asistenta, takže jsem napsal pravdu. Tak a rozbil jsem si krytí! Doufám, že jsem teď neurazil paní štěstěnu.

Co se týče toho co jsem opoměl v podobě propagace. Na to jsem vám neodpověděl. Doporučil jste mi pokud nesouhlasím abych si udělal posuzovatelské zkoužky, věřte mi, že mezi posuzovateli je dost shnilých jablek. Kamarád na kamaráda. Ale větší většina je těch rovných a dobrých. Aspoň z těch co znám a některé pro jejich um a cit k posouzení holubů obdivuji a velmi si jich vážím a cením. Navíc to, že je někdo posuzovatel neznamená, že bude razit směr šlechtění. Od vás bych takovou hloupost opravdu nečekal, protože posuzovatel se má a měl by řídit platným vzorníkem a standartem plemene a ne že bude razit směr šlechtění, něco měnit. Bohužel, tak to to snad nefunguje? Dostávám se s vámi do pře. A oprávněné. Př. S. B. posuzuje za peníze, má to jako přivýdělek a přitom má možnost shlédnout spousty výstav. Budíš mu přáno, měl by mít teoreticky přehled. Po holubářské stránce je to pan holubář, to jsem mu kdysi napsal. Byť vidím v modrých sedlatých nějaký ten rok dozadu jasné přikřižování slovenských voláčů. Hlava, širší hruď, volatost. Tohle určitě nikdy osobně nepřizná, ale holubi v dalších generacích narovnal a má je TOP. Viz. kolekce na CV Lysá v listopadu. To byla paráda! Vím, že to posuzování není výdělečné, o to zde nejde! Jde o to, že když je takový propagátor jak vy tvrdíte, tak proč to z venku nedokumentuje a nedává nám to do dsikuse nebo na webové stránky abychom měli možnost porovnávání čs s čs. K tomu co dnes píšete, vy mě opravdu znáte jen díky fotkám a možná pár řádkům na mých stránkách. Já nesnáším politiku a tahat jí nikam nebudu! S klubovými činiteli už jsem probral spousty témat o tom, co je zbytečné a proč se dělá tohle tak a tohle zase jinak. Zmiňujete abych dělal něco v klubu proto aby se věci měli jinak. Vážený pane Pokorný, zkuste hádat kdo staváčkáře roz.sral na příč celým klubem? Názorná ukázka proběhla na poslední velké výstavě českého staváka. Jak psal př. Lukáš, nevíte o klubu čs vůbec nic, znáte to jen z druhé strany, ale jak jsem psal politika těch dříve narozených co mají mezi sebou byť to byli velcí kamarádi mě nezajímá! Mimochodem na mě se také dělalo bububu! To už mám za sebou a věřte, strach nemám! Nic jsem neprovedl, nikoho nešpiním byť bych mohl, nikoho jsem neokradl, jsem čistý, nikomu jsem neublížil, vím toho dost. Ale přímo se mě to netýká byť to odsuzuji. Té špíny co napáchali určití lidé v klubu mezi sebou už bylo také dost, ale to ať si řeší mezi sebou a netahají do toho nás později narozené. Nebudu zde psát ani setinu toho o čem bych mohl psát. Od toho sem nechodím. My si nemáme co vyříkávat, protože před vámi nebudu mluvit o třetí osobě a pomlouvat ji! To není má parketa, rád to mám z očí do očí. Tak že závěrem vám chci zdělit, že být POSUZOVATEL, neznamená něco měnit. To by musela být větší skupina lidí, kteří by měli zájem něco měnit. Tak je to i v klubu. Jsou totiž lidé kteří jdou zaslepení získáním možnosti určité moci tak říkajíc i přes mrtvoly a to vše se ukáže s novými volbami. Pravděpodobně bude hodně překvapených až šokovaných a pokud se stane to, co prosakuje již delší dobu, tak já nevím jak se k tomu postavím. Budu si to dělat pro sebe a z lásky k holubům. Přeji vám ať se daří a stále dobře reprezentujete jak sám sebe, tak svojí ZO či ČR na všech výstavních úrovních. S pozdravem Potůček

Tou první citací jsem poukázal na to, že př. B. holubi zná a věděl čí jsou, mimochodem byl to on kdo P24 věnoval za pohostinství..., proto jsem to napsal, tak jak jsem to napsal. Navíc se vědělo, že tam mezi staváky je pouze jeden mch., což mělo logiku. Na druhou stranu jsem též napsal. Možná, kdyby jste tam byl a nafoukl mi to, zmírnilo by to dopad na můj pohled, který nemusí být správný. Takže svým způsobem nemohu její kvalitu vyvrátit ale ani vyzdvihnout. Voláče dělá vole a pokud ho nemá, vypadá to neslavně. Já ji zachytl tak, jak jsem ji zachytl.

Mimochodem jaký koli chovatel kdyby přišel do klubu kde se najde pár zapálených škůdců, dlouho by v té atmosféře nevydržel. Tak též to je v ZO a na všech úrovních. My chceme nové členy a pokud možno mladé získávat. Ne je ztrácet ještě než začnou na plno chovat. Mimochodem nadělování bodů na prodejná zvířata je standartní postup pro lepší prodej. Je to stejné jako ve fotbale, uděláme z tebe reprezentatnta a tvá cena vzroste. To je prostě byznys, který funguje od nepaměti na příč všemi spektry...

18.1.2018 23:55
poty76

XXX.XXX.145.250

Omlouvám se všem za tyto rozsáhlé příspěvky. Už se do ničeho takového pouštět nebudu, budu dávat jen fotky a nic víc. Jsou to bezpředmětné plátky které znehodnocují naše dlouho trvající vlákno o českém stavákovi které načalo svůj 3 rok své existence. Promiňte přátelé. B.

19.1.2018 18:57
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Úsudek a domněnky př. Potůčka jsou mylné. Proto mu doporučuji k přečtení knihu Čtyři dohody, nebo zhlédnutí pořadu Čtyři dohody herce Jaroslava Duška. Velmi inspirující.
Doporučuji Dohodu třetí, tj. nevytvářejte si žádné domněnky. Př. Potůček píše své domněnky: „ To znamená, že jste teď 2 dny čekal na to až vám je zašle!“ … konec citace.

Za 1./ na nic jsem nečekal, neměl jsem prostě čas, dodělával jsem celoroční hlášení o odpadech a věnoval se své mamce a své ženě. Jistě uznáte, že to má přednost před zbytečným dohadováním.
Za 2./ se Standou Brücknerem jsem naposledy mluvil v sobotu v Lysé a byl u toho třeba Standa Toman. Takže jsem s ním toto vůbec neřešil.
Za 3./ fotografie holubičky, která př. Potůčka irituje a jejíž fotky jsem přiložil ve svém včerejším příspěvku, jsem pouze zkopíroval z tohoto vlákna. Nevolatou holubičku z jeho příspěvku 14.1. Stejnou, ale volatou z příspěvku S. Brücknera z 15.1., kterou př. Potůček viděl a komentoval.

Posuzovatel udává směr šlechtění tím, že chovatel si neumí „přeložit“ vzorník a obvykle dá na posouzení. Pokud nesouhlasíte s posouzením, myslím, že jste se proti tomu mohl ohradit oficiálně a dalo se to řešit na místě. Zde už to nevyřešíme. Ostatní nezajímají naše žabomyší spory, ve kterých si oba myslíme, že máme pravdu.

19.1.2018 20:47
3deněk

XXX.XXX.230.34

Dospělec a výletci na výstavě ve Zdounkách 2017.

Příjemné holubaření a ne hašteření
přeje všem

Zdeněk Laštovka.

20.1.2018 08:20
Olánek

XXX.XXX.84.35

Příteli, není zkrácená na zadi

21.1.2018 22:29
touzetin

XXX.XXX.150.58

Tak a nejdelší a nejpěknější vláko je v háji . Byl jsem mimo republiku a chtěl jsem si prohlédnout, zda tu nepřibyli nějaká fota staváků a čtu tu o nějakých čtyřech dohodách! Mimochodem je to sice hit a bezesporu i pan Dušek to pěkně zahrál, ale ruku na srdce, nestačí nám selský rozum? Parádní jsou na jiném vlákně "Pedrohlávci". Klobouk dolů. Jak jsem psal výše, tohle zacelí jen čas a nepodléhat trendům! Je pravda, že té špíny je všude kolem nás nějak moc. Proto fandím těm lidem, kteří se jen tak nenechají otrávit a navzdory potížím jdou dál. Těším se na další spousty fotek od Bohouše a i vám pane Pokorný přeji, ať vám ten mladý chovatel ve vaší zo zůstane. A i panu Stodolovi, aby ty andělská křídla na Petrovi Čechovi uviděl. On je stoprocentně má , protože je autentický a je odchován tou čistou slušností, z toho selského rozumu jak jsem popsal výše. Přeji všem úspěšný vstup do nového týdne. Lukáš M. Toužetín.

21.1.2018 22:56
jaroslav69pokorny

XXX.XXX.228.8

Jeden stavák na výstavě v České Lípě na různých fotkách, foceno jednou rukou, druhou jsem si držel dvířka.

21.1.2018 23:31
touzetin

XXX.XXX.150.58

Jeden stavák na výstavě v České Lípě na různých fotkách, foceno jednou rukou, druhou jsem si držel dvířka.

Paráda. Tohle je lepší než čtyři dohody . Ty dvířka jste zmiňovat ale nemusel, to už by bylo zas jen o ješitnosti . Takže další fota a jen tak dál. Zdraví Lukáš M, Toužetín.

22.1.2018 10:21
jeník12

XXX.XXX.73.90

Všechny srdečně zdravím,

dlouho jsme nic nepřidal, to ale neznamenám, že vlákno nesleduji. Mám ho rád a vždy se těším na nové příspěvky a fotky z vašich chovů a výstav, to sem totiž patří.
Vlítněte do holubníků, nasbírejte obrázky a jedeme dál...
Rozbroje a dohady jen odrazují nově příchozí a tím se zbytečně škodí holubářské budoucnosti.

všem přeji úspěšný start do nové sezony a spoustu radosti z vašich chovů

Honza.

22.1.2018 19:24
touzetin

XXX.XXX.150.58

jeník12 napsal(a):
Všechny srdečně zdravím,

dlouho jsme nic nepřidal, to ale neznamenám, že vlákno nesleduji. Mám ho rád a vždy se těším na nové příspěvky a fotky z vašich chovů a výstav, to sem totiž patří.
Vlítněte do holubníků, nasbírejte obrázky a jedeme dál...
Rozbroje a dohady jen odrazují nově příchozí a tím se zbytečně škodí holubářské budoucnosti.

všem přeji úspěšný start do nové sezony a spoustu radosti z vašich chovů

Honza.

. Díky za foto. Dnes do Toužetína přibyli sedlatí ČS a Polští rysi modří šupkatí od bezva chovatelů, kteří to vidí podobně. Jsou to mladí chovatelé a taky chtějí co nejlepší budoucnost. Zítra přibudou další Chebské straky . Taky přeji hodně radosti z tvého chovu. Ahoj Miloš.

23.1.2018 21:35
poty76

XXX.XXX.145.250

Honzíku, díky za hezké fotky. Staváky máš parádní! Tohle vlákno sice založil Zdeněk, ale vlastní dítě jsem si z něj udělal já ať se to někomu líbí nebo nelíbí. Táhnu to tady 3 rokem a má to svojí štábní kulturu, i když hodně lidem to leží v žaludku a jejich ego jim nedovolí vlákno jak koli podpořit. Takže ti opravdový, ne jen milovníci plemene když mají co nabídnout, tak to také nabídnou. A o tom je ta holubařina. O porovnávání a ne o výkřiku do tmy. A samozřejmě jsou vítání i jen příznivci plemene český stavák byť ho nechovají.

23.1.2018 21:38
poty76

XXX.XXX.145.250

A jeden frajer, který mi v loni dak dárek v podobě 3 nadprůměrných synů z nichž 2 jsem si zařadil do chovu pro rok 2018, takže mu

23.1.2018 22:43
poty76

XXX.XXX.145.250

Něco málo z alba, takže ilustrační fota holubů kteří u nás už vesměs nejsou.

23.1.2018 22:46
poty76

XXX.XXX.145.250

A ještě jednou. Pomalu začínáme se synem sezonu a o fotky, doufám nebude nouze. Holubi budeme vypouštět z budníků, tak uvidíme...

24.1.2018 18:51
3deněk

XXX.XXX.230.34

Ještě několik líbivých mramoráčků z chovu Františka Hladkého.

24.1.2018 21:08
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Zdravím všechny a trochu zažlutíme, letos bude asi 15 chov. párů tak i fotky snad budou ahoj Karel.

24.1.2018 21:36
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Když už žlutá tak kompletní sedlatá

11.2.2018 06:45
3deněk

XXX.XXX.230.34

Několik snímků z hezké Litoměřické speciálky severočeské pobočky chovatelů holubů českých staváků 2018 můžete shlédnout na www.ceskychov.websnadno.cz

13.2.2018 18:01
14.2.2018 21:01
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Martine, tak vidíš, že to půjde. Žemláčci budou! Na chvilku jsem se odmlčel, měl jsem od půlky ledna v práci šílený zápřah a není nálada lézt ještě na počítač po večerech. To víš ve 4h z baráku a domů buď v 18.30 nebo v 19.35h. Střídači marod a tak jsem si to odlítal sám, sem tam někoho poslali na den. Jak zjišťuji, nedal jsem sem žádné plamínky a ti se mi dlouhodobě líbí. Především ti v podání př. Caldy, to je pohlazení po duši. Hezcí, typový holubi kteří se v kleci umí prodat

Chovnou sezonu budu začínat se 14 páry červených sedlatých, kluk se 30 páry stříbrných sedlatých. Takže máme co dělat. Teď ještě budu kupovat OSB a dodělávat mým červeňákům budníky, protože hlavní holubník jsem dal synovi Martinovi, který se do toho hezky obouvá. No a z dalších desek budu budovat nový holubník pro č.bubláky, když to dopadne, budu mít 7 možná 8 párů. Rozšířím až po sezoně. tak ať se ti daří, ahoj Bob

Bílý

14.2.2018 21:08
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak ještě něco málo z červených sedlatých

14.2.2018 21:19

poty76 napsal(a):
Ahoj Martine, tak vidíš, že to půjde. Žemláčci budou! Na chvilku jsem se odmlčel, měl jsem od půlky ledna v práci šílený zápřah a není nálada lézt ještě na počítač po večerech. To víš ve 4h z baráku a domů buď v 18.30 nebo v 19.35h. Střídači marod a tak jsem si to odlítal sám, sem tam někoho poslali na den. Jak zjišťuji, nedal jsem sem žádné plamínky a ti se mi dlouhodobě líbí. Především ti v podání př. Caldy, to je pohlazení po duši. Hezcí, typový holubi kteří se v kleci umí prodat

Chovnou sezonu budu začínat se 14 páry červených sedlatých, kluk se 30 páry stříbrných sedlatých. Takže máme co dělat. Teď ještě budu kupovat OSB a dodělávat mým červeňákům budníky, protože hlavní holubník jsem dal synovi Martinovi, který se do toho hezky obouvá. No a z dalších desek budu budovat nový holubník pro č.bubláky, když to dopadne, budu mít 7 možná 8 párů. Rozšířím až po sezoně. tak ať se ti daří, ahoj Bob

Bílý

Cau Bobe, no prvni par nasedl predevcirem a druhy uz ma postavene hnizdo takze by do toho meli taky co nevidet prastit takze noco bude no me taky letos ceka opet pristavba musim postavit oddeleni pro cinske vyletky jelikoz jejich puvodni oddeleni zabraly zemle no a po sezone musim udelat dalsich sest budniku pro cinu jelikoz kapacita je vycerpana.plaminci jsou super kdyz sem se rozhodl ze si zase poridim stavaky vybiral sem ze ctyr variant a to zemle cerni belokosi modri pruhovi a prave plaminci no a jak vidis nakonec to vyhraly zemle ale jak se rika nikdy nerikej nikdy mel sem kdysi na holubniku jeden par cervenych a tehda me ta jejich kresba uchvatila

16.2.2018 15:27

Čau Bobe, jednou sme se tady bavili o tom jak vypadám..tak to sem ja

16.2.2018 19:19
poty76

XXX.XXX.145.250

Dnes jsem malinko blbnul, udělalo se hezky, byť nejintenzivnější část dne se sluníčkem jsem nezastihl, ale něco málo z mých párů jsme nafotil.

1. foto - holub
2. foto - již starší holubička, ale stále dává.

16.2.2018 19:22
poty76

XXX.XXX.145.250

Foto č.1 - nově sestavený pár

foto č.2 - slušná holubička z mého odchovu

16.2.2018 19:31
poty76

XXX.XXX.145.250

S holubi si užívám každý volný den plnými doušky a musím říci, že poslední 2 roky se mé životní nitky nejen se stavákem propojili naplno a ještě intenzivněji.

foto č.1 - v popředí holub který má fousek, po loňské sezoně na něj nedám dopustit, jeho nádherné 3 dcery a syn byli ozdobou chovné sezony v roce 2017. Dokázal mi, že byť jsem se zbavil lepších holubů v kresbě, tak on byl tou správnou volbou a moji důvěru v něj mi splatil a věřím, že v tom bude pokračovat.

foto č.2 - zase jeden mladík

foto č.3 - ten samý holoubek, jeden z 5 mladých samců do kterých jsem vložil důvěru pro rok 2018

16.2.2018 19:38
poty76

XXX.XXX.145.250

Foto č.1 - je chovný pár, který mám po hromadě od roku 2016 a každý rok mi dává aspoň 2 velmi slušná holoubata s vyrovnanou kresbou

foto č.2 - to je můj nejstarší holub, který je bezesporu i ve věku 9let absolutní špičkou mého chovu. Získal jsem ho v roce 2009 od kamaráda Zdeňka, doslova jsem si ho vybrečel od holouběte a říkám mu od začátku " miláček". Škoda, že jsem ho nevyfotil když byl v pozici "balónu"

Jeho syn kterého zde mám je kvalitní kopii.

16.2.2018 19:43
poty76

XXX.XXX.145.250

Foto č.1 je další mladík ze série loňských až překvapení, protože sezona 2017 byla pro mě plná překvapení.

foto č.2 je holub z roku 2014, který mi přihrál první plecháč a ten to v loňském roce sypal, bohužel jsem přišel o jeho holubičku a tak jsem letos v očekávání jak si sedne s mladou štramandou z roku 2017

18.2.2018 11:30
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Výsledek lonského křížení žl.sed x stříbrný a první letošní mladé od tohoto křížence jedno mládě bude žluté sed a druhé tmavší stříbrnák

18.2.2018 18:57
karelsimic

XXX.XXX.61.157

1 a 2 je stejný ale v jiné pozici.

18.2.2018 19:06
karelsimic

XXX.XXX.61.157

aby nám vlákno nezapadlo někam dolů, s pozdravem Karel.

18.2.2018 19:11
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Červené používám jen do křížení ale když už jsou nafocené škoda je sem nedat

21.2.2018 20:13
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Pokusím se zde spustit video tak snad bude fungovat

21.2.2018 20:17
karelsimic

XXX.XXX.61.157

karelsimic napsal(a):
Pokusím se zde spustit video tak snad bude fungovat

Tak se nepovedlo

25.2.2018 20:57
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Karle, video by jsi měl nahrát na kanál youtube, poté odkaz videa zadat na tyto stránky a mělo by být vše ok. Ať se ti v sezoně daří a určitě i nadále podporuj tohle vlákno o českém stavákovi. Bohouš

26.2.2018 15:23
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Díky za radu Bohouši a ted už snad zůročím svou snahu koukněte na odkaz : https://youtu.be/5upbVAvbZ1s.

17.3.2018 08:27
3deněk

XXX.XXX.230.34

Ať se červeňáčci daří Františku a zase v Lysé na viděnou.

25.3.2018 19:52
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak něco malinko pro oživení vlákna o českém stavákovi. Zadávám fotky stříbrných sedlatých kterých zde mám k 30 párům, zatím se mi to dává do hromady a zvyká na nové klima, budníky a holubník jako takový. Do sezony jsme šli s 10 páry, ale počátkem února jsem odkoupil celý chov od výborného kamaráda Květy Trpíka, který neměl holubi kam dát. Tímto tě Květku zdravím. Původní záměr byl, že holubi beru synovi abych ho zase malinko více k holubaření přitáhl ale po krátké době bylo nad míru jasné, že novou výzvu jsem si dovezl sám pro sebe. Takže mám zde velmi slušný chov stříbrných sedlatých jak jsem již zmínil k 30 párům. Dále 14 párů červených sedlatých. No nenudím se. Toliko informativně. Bohouš P.

25.3.2018 19:54
poty76

XXX.XXX.145.250

Na 3 fotografii holub ze spojení stříbrný sedlatý x černá sedlatá. Dále to potlačuji do stříbrných.

25.3.2018 19:55
poty76

XXX.XXX.145.250

No a jeden s letošních dorostenců

26.3.2018 23:44
Květek

XXX.XXX.48.28

Bobe moc Tě zdravím, jsem potěšen krásným pohledem na stříbrňáky, věřím že radost kterou před časem stříbrňáčci dělali mě na stochovském dvorku, budou nyní dělat i Tobě. Nemám co dodat něž chovu zdar.
Květ.

31.3.2018 12:46
31.3.2018 19:56
HonzaH

XXX.XXX.168.59

Tak jsem se letos přidal k Vám. První dorostenci.
Honza.

2.5.2018 20:59
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Martine, tak vidíš, že žemláci půjdou a budou. Honzo u vás stříbřitý také, tak svět je v pořádku.

Něco pro oživení, nechtějí se dát fotit, jsou strašně plašší. Od půlky dubna je pouštíme a oni vůbec nejdou ven. Jako hejno se mi ještě neukázali a je jich tady k 60. Ven chodí tak v 6ks

5.5.2018 12:49

poty76 napsal(a):
Ahoj Martine, tak vidíš, že žemláci půjdou a budou. Honzo u vás stříbřitý také, tak svět je v pořádku.

Něco pro oživení, nechtějí se dát fotit, jsou strašně plašší. Od půlky dubna je pouštíme a oni vůbec nejdou ven. Jako hejno se mi ještě neukázali a je jich tady k 60. Ven chodí tak v 6ks

No to je dost že ses zase ozval další žemle

6.5.2018 21:07
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Martine, abych byl upřímný, nemám absolutně čas na blbnutí po síti, což dokládají i moje osobní stránky. No a pokud nějaký je, tak ho nechci trávit na netu! To je realita mých posledních 4 měsíců. Asi jsem to tempo kolem všeho přepálil a dejme tomu, že mě sežehl oheň. Aspoň to tak vnímám já, byť vím, že zatím neexistuje takový plamen, který by to dokázal, ale opravdu toho mám od půlky ledna dost a to především díky mé práci. Jsem moc rád, že moje slova se potvrzují a žemláci u tebe budou, no a myslím, že budou i kvalitní až dostanou svůj pravý šat a vyfoukají se. Takže pokračuj a budu se těšit na další příspěvky.

9.5.2018 11:38
3deněk

XXX.XXX.230.34

Bohatý svit a lesk potlačuje chmury a stesk.
Spoustu pohody čerpejte z holubníku a ne z hospody.
Ahooooj holubáři.

29.5.2018 10:49
ŠE.RO.

XXX.XXX.186.254

Inzeruji 30-40ks žlutě plavých - žemláků.
Bylo by fajn, rozšířit tento barevný ráz mezi chovatele. Určitě se dohodneme.

5.6.2018 20:02
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Honzo, zdravím tě a tleskám za výbornou propagaci českého staváka. Viděl jsem to u kluka na Fcb, jsi borec! Doufám a dle toho co jsem viděl, tak pevně věřím, že se ti daří! Přeju ti ještě spousty vydařených odchovů a zdravím tě kamaráde. Ahoj Bob

1.7.2018 20:56
poty76

XXX.XXX.145.250

Tak něco opravdu málo pro oživení vlákna o českém stavákovi

6.7.2018 20:44
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Dnešní odstav do voliéry výletků.

4.8.2018 09:39
3deněk

XXX.XXX.230.34

21.8.2018 12:11
poty76

XXX.XXX.145.250

Díky za hezkou ukázku tygří kresby a to hned ve třech barevných varietách Bohouš P.

21.8.2018 12:16
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Karle, kolik se ti toho letos povedlo nachovat v žlutých bělokosech a stříbrných sedlatých?

21.8.2018 22:16
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Ahoj Bohouši, ve žl.bělokosech něco se povedlo ale většinou mám takové ještě pracovní kousky, jde to pomalu. Pokud se zadaří dám letos na CV v Lysé pár kousků. Zatím to prubnu na zdejších výstavách a pak budu chytřejší. Ted budu dávat zrovna kolekci mládat. Stříbrnáky jsem musel dát pryč už jsem to nestíhal. Nechal jsem jen tři variety žlutých a to asi ještě dám pryč sedlatý. Ahoj Karel.

24.8.2018 23:54
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Karle, tomu rozumím, těch stříbrných je asi trošku škoda vzhledem k tomu jak jsi o nich mluvil a bylo v tom i velké nadšení. Já byl teď 7 týdnů bez pc, sledoval jsem a psal jen přes mobil, navíc na nic není čas, ale v zimních měsících se budu snažit vše co nejvíc dohnat. Též jsem se pro letošní rok odmlčel i v příspěvcích do SH, což musím také co nejrychleji napravit. A těch restů je povíce, ale poslední 2 roky jsm to jak si přepálil, bohužel. Doma mám 13 párů červených sedlatých, snad bude 18 párů stříbrných sedlatých a snad 10 párů bubláků. Takže se také trochu snažím v těchto končinách držet trošku prapor

Dám nějakou fotečku stříbrných, moji jsou úplně rozsypaní

24.8.2018 23:57
poty76

XXX.XXX.145.250

Také něco málo z omladiny ale už zase začnu fotit, je konec stagnace. Bob už zase trošku procitl a hlavně má svoji mašinku zpět

25.8.2018 00:03
poty76

XXX.XXX.145.250

A rychle ke krmítku, Bob nasypal

26.8.2018 22:12
karelsimic

XXX.XXX.61.157

Pěkné fotky, radost když se daří. Jak něco nafotím nového přidám sem taky.

29.8.2018 11:03
labat

XXX.XXX.241.43

Chovu Zdar!
V rychlosti se představím, Vašek Lebeda, ročník 73, Třemošnice u Čáslavi. Začínal jsem s Českými staváky (černi lysí od Karla Vaňka, žlutí sedlatí os Zděnka Musila), pak jsem se dal kompletně na pošťáky a stále si myslím, že v holubí říši neexistuje krásnější zvíře, než je poštovní holub, dobrý závodník, dálkař. V poslední době mě to ale trošku "dohnalo" (velký stav, časové i finanční náklady), závodit s pošťáky, nebo chovat okrasu je veliký rozdíl, kdo to zná, ten moje slova potvrdí. Zkrátka jsem poštu stáhl na polovinu, tím se mi uvolnila polovina holubníku a tu jsem včera osadil staváčky.
Mám je pořád v srdci a chci trošku pomoci. Po diskusích s Bohoušem Potůčkem (před jeho a nejen jeho propagátorskou prací tady na iFauně smekám) padla volba na černé straky (jsem naivní blázen) a já se včera zastavil na holubářské návštěvě u Ing.Jana Nečase
Dopadlo to tak, že jsem získal nového kamaráda a odvezl si hejnko holubů, slovy klasika (Bohouš), pan Ing.Nečas mi pěkně zatopil pod kotlem, díky
Připojuji pár obrázků, trošku mě honil čas, tak jsou to spíše takové momentky, tak mě nekamenujte

30.8.2018 09:20
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Vašku, tak za fotky se nemusíš stydět , roste nám tady zdatná konkurence a hlavně když přijedeš k holubáři, tak fotíš především holubi . Jsou mezi námi tací, kteří za 2 roky nepochopili, že z návštěv nás zajímají hlavně fotografie holubů, ne tváře a pak to ještě vidím v časopise. Chovatel jako takový a společná s ním stačí ve 2 - 3 provedeních. Na porovnání a představení chovů nám stačí holubi, ne to jak kdo vypadá! U mně máš 1 a kdybych mohl tak ji podtrhnu. Já sám za sebe ti můžu říci, že jsem radši když mně nikde nezveřejňují, na to mi stačí moje stránky. Dovezl jsi spoustu chovného a především rozpracovaného materiálu a na práci. Sem chodí skupinka lidí, kteří se snaží ukázat své snažení, chovy ostatních z cest které absolvovali, fotografie holubů z výstav. Tímto si asi tak nějak vystačíme, ano vlákno je dlouhé a to byl "ůdajně" důvod, proč ho spousty na začátku navštěvujících zde opustili. Většinou ho opustili ti, co jsem nepřispívali! Tohle ale není důvod k tomu aby jsme v něm nepokračovali ba naopak . Máme vše v jednom vlákně o jednom plemeni a ne tak, že každou chvíli se zakládá nové vlákno se stejným podtextem, stejného plemene na které je reakce 5 - 6 příspěvky a zapadá do podpalubí tohoto portálu. Proto ta snaha z mé strany udržet ho co nejdéle a pár přátel mi k tomu napomáhá. Ano omezil jsem letos tu svoji aktivitu zde, protože mám spousty aktivit okolo baráku a to bych rád vše zvládnul. takže budu rád když třeba někde ulovíš nějakou fotku čs a pověsíš ji sem. Přeji ti ať se ti daří a díky za první velmi sytou vlašťovku. Bohouš.

1.9.2018 14:03
Olánek

XXX.XXX.48.181

labat napsal(a):
Chovu Zdar!
V rychlosti se představím, Vašek Lebeda, ročník 73, Třemošnice u Čáslavi. Začínal jsem s Českými staváky (černi lysí od Karla Vaňka, žlutí sedlatí os Zděnka Musila), pak jsem se dal kompletně na pošťáky a stále si myslím, že v holubí říši neexistuje krásnější zvíře, než je poštovní holub, dobrý závodník, dálkař. V poslední době mě to ale trošku "dohnalo" (velký stav, časové i finanční náklady), závodit s pošťáky, nebo chovat okrasu je veliký rozdíl, kdo to zná, ten moje slova potvrdí. Zkrátka jsem poštu stáhl na polovinu, tím se mi uvolnila polovina holubníku a tu jsem včera osadil staváčky.
Mám je pořád v srdci a chci trošku pomoci. Po diskusích s Bohoušem Potůčkem (před jeho a nejen jeho propagátorskou prací tady na iFauně smekám) padla volba na černé straky (jsem naivní blázen) a já se včera zastavil na holubářské návštěvě u Ing.Jana Nečase
Dopadlo to tak, že jsem získal nového kamaráda a odvezl si hejnko holubů, slovy klasika (Bohouš), pan Ing.Nečas mi pěkně zatopil pod kotlem, díky
Připojuji pár obrázků, trošku mě honil čas, tak jsou to spíše takové momentky, tak mě nekamenujte

Příteli mám ještě na hnízdě od černých tygrů taková hodně probělená holoubata, nejsou po sedlatých.V případě zájmu je daruji.

1.9.2018 17:44
breckaf

XXX.XXX.225.100

Zdravim priteli mel bych zajem, ale nemam kontakt ani adresu. Muj telefon je 774624017. Dekuji za odpoved.

1.9.2018 20:58
labat

XXX.XXX.242.245

Zdravím,
Jestli byla nabídka od Olánek myšlena pro mě, díky moc, ale musím odmítnout. Dnes jsem byl na Chodově (Petr Poustecký), dostal jsem se na něj úplně náhodou přes pošťáky, plánoval dát pryč chov černých tygrů (původem Olda Trejbal někde od MB, dříve z Hrnčířů, třeba to někomu něco řekne), jsem rád, že se nakonec dostali do mých a né do vietnamských rukou. Přivezl jsem 14ks spíše světlejších tygrů, čímž jsem svou kapacitu naplnil, až přeplnil Ten chovatel tam má ještě nějaké žluté tygry tak 2-3ks, nevím přesně o ně jsem zájem před návštěvou neprojevil a byli puštění v hejnu rejdičů a odlétlí někde mimo zahradu, na fotku jsem chytl jen letošního (st.kroužek) řekl bych velmi slušného výletka.
Chovu Zdar,
Vašek.

2.9.2018 07:19
čejky

XXX.XXX.171.16

Dobrý den,
můžete mi poslat kontakt na pana Pousteckého, měl bych zájem o ty žluté tygry i rejdiče.
Děkuji
I. Fajc
Tel.737416416.

3.9.2018 08:09
Olánek

XXX.XXX.48.181

Labate je to tak.Petr staváky rozlítal s poštou, předci černých se ještě projeli drahou z Moravy, žlutí mají předky z Bohušovic.Též jsem si před léty pořídil několik pošťáků, ale seděli se staváky jako buchty na střeše.Nedávno jsem musel zastavit a vystoupit z auta v CHotětově a koukat na kroužící hejno pošty na modrém nebi, nádhera.

9.9.2018 11:13
labat

XXX.XXX.242.245

Zdar,
hejno tygrostrak si začíná v novém domově zvykat, samci začínají obsazovat budníky a do toho všichni silně přepeřují. Příští víkend bych měl dokončit voliéru

9.9.2018 14:46
poty76

XXX.XXX.234.214

Ahoj Vašku, hezky si se do toho obul. Týden jsi se odmlčel, předpokládal jsem, že ve volném čase makáš okolo staváčků a koukám, že jsem se nespletl. Takže až přijdou první slušné odchovy u tygrů, potažmo strak, věřím, že posílíš vlajkovou loď - českého staváka. A to některou z 8 poboček a zároveň Klub jako takový. Díky spoustě odchodů kvalitních chovatelů staváků, je zapotřebí zacelovat tyto vzniklé mezery a chovatelé mladšího, středního věku jsou vítáni. Totéž čekám na jihu čech od Rosti Š.. Kluci neváhejte a obohaťte chovatelskou základnu vašimi chovy. Díky kluci, zdraví vás Bob ze severu

9.9.2018 15:42
touzetin

XXX.XXX.150.3

jeník12 napsal(a):
Mrzí mě jak Vám všem neustále leží v žaludku to, že je Haryho chov je na zámku v Toužetíně..
Nikomu z nás nepřísluší toto soudit. Je velmi dobře, že celý kvalitní chov a letitá práce zůstala pohromadě a není rozprášena po několika kusech po celé republice a zůstává tak jako genofond pro budoucí holubářskou práci s tímto barevným rázem.
Pan Pařízek byl v Toužetíně několikrát osobně, takže když se rozhodl svěřit své holuby právě tam, věděl proč to tak chce a bylo to jeho rozhodnutí, nikomu nepřísluší toto odsuzovat.
Nechápu jak může někdo soudit kondici holubů podle několika fotek, navíc výletci a holoubata tam vidět jsou. Celý chov jsem na zámku viděl osobně a o týrání nemůže být rozhodně reč, je to naprostý nesmysl!
Toto vlákno bylo doposud bez napadadání a urážek a mělo by to tak být i nadále.
Je nás velmi málo a měli bychom držet pospolu a ne vyvolávat stále zbytečně rozbroje a otravovat tím neustále ovzduší, fakt už mě to štve...

Honza.

Zdravím všechny pravověrné staváčkáře a chtěl bych do éteru sdělit, že dnes u mne Honza byl a je mi ctí, že takový charakterní člověk a holubář srdcař si ode mne odvezl několik stříbrných sedlatých staváků od Harryho Pařízka s tím, že bude pokračovat v Harryho díle. Honza je férový chlap, který i v současné pochroumané společnosti věří na podání ruky a drží slovo. Obohatil Dvůr v Toužetíně jeho výletky, které mi každoročně vozí. Vedle Milana Lopušana, je to další aktivní chovatel, který ode mne holuby od Harryho dostal a myslím, že úspěšně na jeho práci naváže. Ještě čekám na Bohouše Potůčka a škoda, že Květa se stříbrnými skončil. Mám radost, že moje vize se kterou jsem do realizace Dvora v Toužetína šel, začíná nabírat reálné obrysy a že se ta energie do toho vložená neztratí a holubářství se opět stane nezištným kamarádstvím mezi stejně nadšenými chovateli jako Honza, Bohouš a mnozí další, kteří sem přispíváte. Toto vlákno je toho důkazem. Všem přeji hezké odpoledne Lukáš M. Toužetín.

11.9.2018 08:55
jeník12

XXX.XXX.73.90

touzetin napsal(a):
Zdravím všechny pravověrné staváčkáře a chtěl bych do éteru sdělit, že dnes u mne Honza byl a je mi ctí, že takový charakterní člověk a holubář srdcař si ode mne odvezl několik stříbrných sedlatých staváků od Harryho Pařízka s tím, že bude pokračovat v Harryho díle. Honza je férový chlap, který i v současné pochroumané společnosti věří na podání ruky a drží slovo. Obohatil Dvůr v Toužetíně jeho výletky, které mi každoročně vozí. Vedle Milana Lopušana, je to další aktivní chovatel, který ode mne holuby od Harryho dostal a myslím, že úspěšně na jeho práci naváže. Ještě čekám na Bohouše Potůčka a škoda, že Květa se stříbrnými skončil. Mám radost, že moje vize se kterou jsem do realizace Dvora v Toužetína šel, začíná nabírat reálné obrysy a že se ta energie do toho vložená neztratí a holubářství se opět stane nezištným kamarádstvím mezi stejně nadšenými chovateli jako Honza, Bohouš a mnozí další, kteří sem přispíváte. Toto vlákno je toho důkazem. Všem přeji hezké odpoledne Lukáš M. Toužetín.

Také všechny srdečně zdravím,

ano je to tak, Harryho kanoni jsou u mě, je to pro mě velká výzva nezklamat a udělat maximum pro to, aby tento nádherný a ne příliš početný ráz nešel dolu a celoživotní dílo holubáře, který stříbrné udělal a je bezkonkurenční, nezaniklo. Snad se bude Harry těšit dobrému zdraví a ještě naše snažení uvidí a dá-li pánbůh a zadaří se, bude spokojen. Moc bych si to přál, holuby byli jeho život.
Mílovi touto cestou děkuji, velmi mě jeho nabídka překvapila a potěšila. holoubci se těší dobré kondici a jistě budou posilou mého dosavadního snažení.

přeji všem hodně zdaru, spokojenosti a úspěchů v nadcházející podzimní sezoně

Honza.

11.9.2018 15:53
Olánek

XXX.XXX.173.167

Jestli jsou to ti na fotce, tak žádná sláva ve smyslu bezkonkurence.Věřte, že Vám držím oba palce, lichocením nic nezlepšíte.

11.9.2018 16:33
jeník12

XXX.XXX.73.90

Olánek napsal(a):
Jestli jsou to ti na fotce, tak žádná sláva ve smyslu bezkonkurence.Věřte, že Vám držím oba palce, lichocením nic nezlepšíte.

Olánku,

sice Vašemu příspěvku nerozumím, ale odpovím. Ano jsou to ty na fotce. Nepsal jsem nic o tom, že jsou nejlepší nebo bezkonkurenční, psal jsem o tom, že krev z Harryho chovu je alespoň pro mě velmi cenná a že si tohoto holubáře vážím za jeho holubářského práci a že věřím, že budou posilou a posunem v mém chovu a za holuby jsem poděkoval, nic víc nic míň. Pokud toto berete jako lichocení, pak máme každý morální kodex někde jinde. Věřte, že stojím nohama na zemi a lichocením nic zlepšovat nepotřebuji nebo jsem Vás vůbec nepochopil.

Honza.

11.9.2018 18:21
jo012810

XXX.XXX.101.35

Tak tomu moc nerozumím..Přečetl jsem si, že pan X dal celý svůj chov do Toužetína, aby se po jednotlivcích nerozplynula jeho celoživotní práce...A pak čtu, že pan Y si odvezl z Toužetína z chovu pana X pár jedinců a bude se těšit, jak si s nimi v chovu pomůže. Tak co je pravda? Je celý chov v Toužetíně a nebo Toužetín funguje, jako jakýsi "překupnický" dvůr za nulové ceny pro kamarády? Rozhodně tím nechci nikoho naštvat, jen mne zajímá, jak má projekt fungovat. Přeji pěkné dny při holubaření a na výstavách s přáteli.

11.9.2018 18:34
touzetin

XXX.XXX.209.59

Olánek napsal(a):

Nevím co myslíte tím lichocením a asi jsem vás taky nepochopil. Věřte ale, že stříbrní od Harryho dle odborníků jsou absolutní špička a když jsem je mohl porovnávat s ostatními chovateli, tak je tam sakra velký rozdíl a to jsem pouze krmič a laik. Jestli máte lepší, tak jsem dejte foto. Také můžete kontaktovat tyto chovatele a můžete s nimi začít spolupracovat a posunout to dopředu. Tahle informace totiž byla psána nezištně s úmyslem, aby se připojili další nadšenci. Holubi od Harryho mám v Toužetíně několik let, protože jsem je od něj vozil i když je ještě choval. Někdy býval zatrpklý z toho, jak se k němu někteří rádoby chovatelé chovali a musím říct, že ho obdivuji, jak tomu dokázal čelit a šel si svou cestou. Když mi je tehdy přenechal, tak všichni věděli, že já nebudu ten, který v tom šlechtění bude pokračovat a věřte jakému jsem čelil tlaku abych holuby prodal. I bývalý předseda Wieder se zmínil, že kdyby měl chovat staváky, tak by bral Harryho holuby. A Pavel Wieder i přes naše neshody, je bezesporu špičkový chovatel a odborník. Jinak Honza k Harrymu také jezdil a je to člověk, který má jak chovatelský, tak po lidské stránce výborný kredit a ještě je k tomu mladý, proto jsem mu ty holuby nechal.Tak zkuste nad tím popřemýšlet, protože váš věk neznám, ale usuzuji, že mladší asi nebudete, tak buďte trochu pozitivnější a jestli to myslíte s chovatelstvím dobře, tak se přidejte. S pozdravem Lukáš M. Touřetín.

11.9.2018 18:59
touzetin

XXX.XXX.209.59

jo012810 napsal(a):
Tak tomu moc nerozumím..Přečetl jsem si, že pan X dal celý svůj chov do Toužetína, aby se po jednotlivcích nerozplynula jeho celoživotní práce...A pak čtu, že pan Y si odvezl z Toužetína z chovu pana X pár jedinců a bude se těšit, jak si s nimi v chovu pomůže. Tak co je pravda? Je celý chov v Toužetíně a nebo Toužetín funguje, jako jakýsi "překupnický" dvůr za nulové ceny pro kamarády? Rozhodně tím nechci nikoho naštvat, jen mne zajímá, jak má projekt fungovat. Přeji pěkné dny při holubaření a na výstavách s přáteli.

Je to jednoduché, já holuby neprodávám a za všechny holuby co jsou v Toužetíně jsem řádně zaplatil. Holuby pouze přenechám lidem o kterých si myslím, že chtějí chovatelství pomáhat.Takže co má znamenat to slovo překupnický? Vždy jste tady příspíval relevantně, ale nezlobte se tohle je od vás ubohé. Myslel jsem si o vás, že chcete pro chovatelství něco dělat a vnímáte také úbytek chovatelů holubů a chcete, aby bylo lépe. Co je na tom špatně. Je vidět, že je ta ubovhost a závist tady v čechách je opravdu hluboce zakořeněná a je to moc smutné. Lukáš M.

11.9.2018 22:18
poty76

XXX.XXX.145.250

Nó, hezky nám to tady zakydaly mistři! K Olánkovi, jsem si jistý, že př. Harry P., měl, resp. vlastnil chov v TOP kvalitě! To nelze zpochybnit, byl základnou pro všechny chovatele v celé ČR a dlouhodobě prokazoval bezpochyby naprosto bezkonkurenční chov. Neznám chovatele této barvy a kresby který neprahl po jeho holubí krvy do svého chovu. Toto nelze zpochybnit. Jak píše H, holubi které přivezl jsou cenní jak krevně, tak dle mého to dají v podobě kvalitních odchovů.

K jo. Ano četl jste tady něco před 2 - 3 roky v začátku ohledně chovu H.P.. Nikdo na dvoře Toužetín není překupník. Z čeho jste tak usoudil? Nikdo z vás nezachytil důležitou informaci od M. L. a ani nemohl, tudíš jste neinformovaný. Hned v začátcích nám osobně zdělil, že se dočkáme krevní pomoci s jím přivezeného chovu stříbrných sedlatých. A jak jste si mohli všimnout, v tomto roce se rozhodl slib dodržet a posílit naše chovy pro další roky. Nutno podotknout, že slib byl učiněn slovně z očí do očí a vůči dvěma chovatelům již splněn. Slovo dodržel a to je dle mého velký formát . Jsou lidé kteří ho nedodrží ani proti psané smlouvě! Překupník? Úsměvné! Holubi které zaplatí, vám dá zadarmo a když bere holubi od vás, řádně je vykoupí. Ukažte mi druhého takového. Takže já zdravím všechny kolegy ze sev.op a budu se těšit na sobotní sraz při přehlídce výletků. No a dobře nechte holibi odpočinout abychom se do toho zase v nové sezoně zdravě obuli. O stříbrné sedlaté začíná být velký zájem a to je dobře. Proč nedocílit 12 - 15 kvalitních chovů po celé ČR? Dobrou noc přátelé Bohouš P.

12.9.2018 06:53
labat

XXX.XXX.241.43

Chovu zdar,
tak jsem díky Vám konečně pochopil co se v tom Toužetíně děje. Jenda Nečas o tom mluvil a říkal, že je to veliká pomoc našemu stavákovi a stavačkářům, teď už to chápu Musí to být nádhera když se začne takové hejno předvádět

12.9.2018 12:03
jeník12

XXX.XXX.73.90

labat napsal(a):
Chovu zdar,
tak jsem díky Vám konečně pochopil co se v tom Toužetíně děje. Jenda Nečas o tom mluvil a říkal, že je to veliká pomoc našemu stavákovi a stavačkářům, teď už to chápu Musí to být nádhera když se začne takové hejno předvádět

Tak nějak mi je smutno z těch neustálých tahanic o ničem. Asi jsem naivní snílek, ale hrozně bych si přál aby se zase holubařilo jako si to pamatuju z dětství, kdy se banda nadšenců sešla a řešili se holubi a zase holubi, měnilo se, kupovalo a prodávalo, byla legrace a tak nějak si všichni pomahali. Hlavně si uvědomte, že tady se stejně nic nevyřeší, takže se pokusím vlákno vrátit zase holubům, kterým dohady škodíme nejvíc a přidávám něco ze svého holubníku, holoubci jsou momentálně hodně rozpeření, což k září neodmyslitelně patří. Každopádně za měsíc už snad bude vše hezky v lesku a krásný.

mějte se hezky

Honza.

12.9.2018 15:00
jo012810

XXX.XXX.101.35

Neužil jsem asi správného slova, ale ve spojení překupnický za nula korun, jsem se ptal jak to vlastně funguje. Nešlo mi o peníze, ale o pochopení systému fungování Toužetína. Takže pokud jsem pochopil, Toužetím vykoupí(o cenu nejde) celý chov a pak dle svého uvážení tento chov, posledně stříbřití sedlatí, postupně přenechává vybraným kamarádům o nichž se domnívá, že budou dále pracovat na udržení, či dalším šlechtění. Je to tak? Ano určitě fandím holubaření a rozhodně jsem se nikdy nepodílel na "žabo-myších válkách". Holubaření má lidi spojovat a ne rozdělovat...

12.9.2018 17:04
postak

XXX.XXX.76.66

jo012810 napsal(a):
Neužil jsem asi správného slova, ale ve spojení překupnický za nula korun, jsem se ptal jak to vlastně funguje. Nešlo mi o peníze, ale o pochopení systému fungování Toužetína. Takže pokud jsem pochopil, Toužetím vykoupí(o cenu nejde) celý chov a pak dle svého uvážení tento chov, posledně stříbřití sedlatí, postupně přenechává vybraným kamarádům o nichž se domnívá, že budou dále pracovat na udržení, či dalším šlechtění. Je to tak? Ano určitě fandím holubaření a rozhodně jsem se nikdy nepodílel na "žabo-myších válkách". Holubaření má lidi spojovat a ne rozdělovat...

Ano jak to funguje mě také delší dobu vrtá hlavou. Tohle je téma o stavácích a hlavně pro staváčkáře a ti asi vědí.My ostatní to z těch nàznaků těžko pochopíme.Pro sebe to chápu tak, že je to něco jako když mecenáši umění kupovali obrazy od maliřů aby podpořili jejich tvorbu.Pokud to tak je tak klobouk dolu.Ale kam se poděje to množství potomstva, kterého za ty roky musí být obrovské množství to fakt nevim.

13.9.2018 07:06
poty76

XXX.XXX.238.20

Dvůr Toužetín je pastvou pro oči. Jde o milovníka holubů a najdete zde i spousty ale opravdu spousty krásné a kvalitní drůbeže a to jak vodní tak hrabavé. Odchovy zůstávají na zámku, protože Miloš neřeší zda jich tam má 2tis. nebo 5tis., každý rok jsou samozřejmě i ztráty jako u většiny z nás. A tady je to celoročně na volno. Dravec, sem tam potkan udělají své. Každopádně to není až tak tragické a dochází k přirozené selekci. Trošku mi vrtá hlavou, jak tolik lidí má čas zaobírat se myšlenkou jak to tam funguje. Zrovna tuto otázku jsem několikrát obdržel na přímo na výstavách, ale nejsem kompetentní k tomu abych o tom mluvil a těm zainteresovaným to objasňoval. Není to ani tak, že bychom se snažili Miloše otravovat aby něco přenechal, ale je to pouze z jeho hlavy a rozhodnutí, že nám ponechá krev z kvalitního a prochovaného chovu! Podpora plemene na 1. místě, řekněme tak trochu "vybraným - prověřeným" holubářům. Štěstí pro nás / mě, že mezi ně patřím. No a k návaznosti na ty odchovy a původnímu záměru udržet chov celý po hromadě! Za 2 roky už odchoval a proto nám nabídl okysličení našich chovů a Harryho chov tímto nemělní a zůstává u původního záměru. Základ celý. Tímto bych to uzavřel a dělal tady zase jen propagaci plemene. Zdravím všechny holubářské blázny, moc už nás není a lepší držet po hromadě, udržovat rovná přátelství bez podrazů. Než se hašteřit a stále po něčem pídit. Dělejme každý pro ta svá plemena to nejlepší. Přeji hezký den B. P.

13.9.2018 11:28
touzetin

XXX.XXX.150.3

postak napsal(a):
Ano jak to funguje mě také delší dobu vrtá hlavou. Tohle je téma o stavácích a hlavně pro staváčkáře a ti asi vědí.My ostatní to z těch nàznaků těžko pochopíme.Pro sebe to chápu tak, že je to něco jako když mecenáši umění kupovali obrazy od maliřů aby podpořili jejich tvorbu.Pokud to tak je tak klobouk dolu.Ale kam se poděje to množství potomstva, kterého za ty roky musí být obrovské množství to fakt nevim.

Myslím, že jste to vystihl a jsem za váš příspěvek moc rád. Včera jsem mluvil s Jirkou Hebíkem a dnes mi Fanda Slepička pozdravoval od Slavy Rumplíka. Proč to píšu, oba jsou ti "mistři malíři", alespoň co se týká chovu holubů. Jirka už nám svůj život s holuby prostřednictvím časopisu Svět holubů svěřil a na Slávovi Rumplíkovi se pracuje. Jenže oba mají již vysoký věk a s tím přichází zdravotní problémy a omezení chovu holubů. Jak Jirka tak i Sláva celý svůj život dělají maximum pro své chované plemeno a i nyní se snaží co nejvíce se času trávit se svými svěřenci. Fanda to trefně popsal jako poslední lásku než se vydají na pouť kam všichni, dříve či později, jednou budeme muset odejít. A tito čestní chovatelé citlivě vnímají, kam naše holubářství spěje. Máme tu ústřední výbory. Když čtu někdy v chovateli zprávy ze svazu, tak mě děsí ta spleť nařízení a různých lichých témat, aby se ukázala činnost, která obhajuje neobhajitelné, a to, že nám ten koníček chovu holubů pomalu mizí před očima. A když se najdou takoví srdcaři jako Bohouš, Honza a mnozí další, a určitě jsou, i když je neznám osobně, tak se řeší prdy a co se týká odbornosti, tak mi to po přečtení těch dopisů zavání padesátými léty či obdobím protektorátu, kdy se bál každý, každého. Včera mi kamarád truhlář předal další dokončenou holubárnu ve Dvoře Toužetín. Hned ji zaplnili Franští štítníci a Chebské straky dovezené od přátel chovatelů z německa. V Toužetíně totiž kromě mému srdci nejblíže chovaného plemene ČS, lítají znovu Práchenští káníci, Chebské straky, Rakovničtí kotrláci, Budapeští vysokoletci, Čeští rejdiči, Kudrnáči, Pávíci a rozrůstá se chov Poštovních holubů. Pokud mi to osud dopřeje další plemena budou přibývat. Co se týká odchovů, tak i ze staré holubářské literatury je obecně známo, že když je velká koncentrace holubů, tak se reprodukce snižuje vlivem mnoha faktorů, jako třeba rozházení vajec soupeření mezi určitými jedinci atd. proto se instalují i závěsné holubníky na zeď, jak jsem znal od mala. Také jsem čelil, a díky zlepšení a zabezpečení holubníků již méně, ale stále, predačnímu tlaku. Co se týká nemocí, tak díky bohu, jsem nemusel za celou dobu řešit nějaký kalamitní stav a tak očkuji pouze proti pseudomoru na doporučení veterinářů se kterými jsem v kontaktu i díky tomu, že pořád máme živočišnou výrobu. Na další nemoci jsou lékařem mí hlídací psi. Mám na to i odbornou zprávu a povolení od svs, když byli u mne na podnět anonymu při ptačí chřipce. Jak píše Bohouš, neřešme jak to funguje a pojďme raději holubařit. Mám na zámku také hodně vodní a hrabavé drůbeže mnoha plemen a kvůli mým malým dětem i králíky, ovce, kozy, koně a na jaře přibudou znovu i býci. Dělám to proto, aby si k tomu prostě čichli, jak se slangově říká a to si myslím je podstata věci. Ne nějaké příkazy a usnesení, kterými nás v současné době mocipáni zahrnují a od té podstaty vlastně odvádějí pozornost. Myslím, že to je vyčerpávajíci odpověď na myšlenky mnoha z vás. Na závěr bych chtěl napsat, že stále je pro mne nejdůležitější dobrý charakter a nezištnost kamarádů chovatelů. Proto jsem se s několika lidmi se dostal do rozporu a pak z toho vznikali ty udání a určité dezinformace. Toužetín bude vždy otevřen lidem s dobrými úmysly a snahou pro čistou holubařinu. Přeji všem hezké dopoledne. Lukáš M. Toužetín.

13.9.2018 14:03
postak

XXX.XXX.76.66

Děkuji za objasnění a nedivte se tolik, že to lidi zajímá, když se něco naťukne má se to doříct.Chàpu vás oba když píšete kde na to ti lidé berou čas.Naš koníček je dnes bohužel hlavně zàlibou důchodců (a to já jsem mladý důchodce).Oběma přeji mnoho příjemných chvil s holuby protože o "tom to je".

14.9.2018 14:50
Olánek

XXX.XXX.173.167

Tak jsem se v souladu s právem na svobodný názor, jež tak propagujete, vyjádřil k foto holubům a ani slůvkem jsem nehodnotil chovatelské úspěchy př.Pařízka, zejména v době masového poněmčování českých staváků.Pravdou je, že po importech z Němec v té době nejen prahnul kde kdo, a dokonce nebyli na holubnících ani skrýváni.Tím netvrdím, že nutně ovlivnili kvalitu ČS, ba naopak, zejména ve voliérových chovech.Je velmi potěšítelné, že ve Štítarech opět vítězí čistokrevni stavěcí holoubci.

14.9.2018 19:13
touzetin

XXX.XXX.150.3

Olánek napsal(a):
Tak jsem se v souladu s právem na svobodný názor, jež tak propagujete, vyjádřil k foto holubům a ani slůvkem jsem nehodnotil chovatelské úspěchy př.Pařízka, zejména v době masového poněmčování českých staváků.Pravdou je, že po importech z Němec v té době nejen prahnul kde kdo, a dokonce nebyli na holubnících ani skrýváni.Tím netvrdím, že nutně ovlivnili kvalitu ČS, ba naopak, zejména ve voliérových chovech.Je velmi potěšítelné, že ve Štítarech opět vítězí čistokrevni stavěcí holoubci.

Kdyby jste se pod to podepsal, tak je vše ok. Ale tenhle styl mi připomíná jak jedna řádná žena, nezapomněla upozornit četníky na jednu židovku, že nenosí žlutou hvězdu a je blond, tak se to na ní nepozná a že když nezakročí, protože kopii nezapomněla poslat na gestapo, tak budou mít problémy. Paní skončila v plynu. To dělení ČS na němce a čechy, mne už nebaví, protože je to obehraná písnička. V německu třeba červení jsou základem od Slávy Rumplíka a on se netajil, že si je také někdy přivezl zpátky. Pokud holub splňuje kritéria požadavku na plemeno, tak je to jedno odkud je i kdyby se to křížilo třeba s kozou, protože vše pochází od praotce holuba skalního. Divil by jste se, ale Harryho holubi dokáží i zabouchat a stavět. A to jsem pořád poslouchal, že je to nemožné. Už tady nebudu klukům kazit vlákno, protože lidé jako vy si vždy něco najdou. Takže než si dodáte příště odvahu zas něco posuzovat tak se alespoň podepíšte a buďte alespoň jednou v životě chlap a nedivte se, že když pošlete podprahově jedovatou slinu, že nebude reakce. Takže znovu, příště podpis a je to ok. . Lukáš M. Toužetín.

16.9.2018 21:32
poty76

XXX.XXX.145.250

Dnes při přehlídce výletků proběhla místní výstava v Bohušovickém areálu místních chovatelů a chovatelů s přilehlého okolí. Tak přidávám nějakou "fotku" z voliér tygrů 3 barev, tak nějak jsem přes pletivo nevyvynul větší aktivitu pro lepší zachycení a záběr. Každopádně všechny tři voliérky tygrů, nesly hrdě fábory s čestnou cenou...

16.9.2018 21:37
poty76

XXX.XXX.145.250

A jedna z holubníku výborného kamaráda a holubáře Pepíčka Zemana, při cestě zpět. Jeho tygři

29.9.2018 18:28
3deněk

XXX.XXX.230.34

Bohouš se svými holoubky v Podbořanech 2018.

5.10.2018 20:15
labat

XXX.XXX.242.247

Zdravím, první koupel v nové voliéře Až si na voliéru zvyknou, bude větší účast doufám Vašek

5.10.2018 21:55
poty76

XXX.XXX.145.250

Ahoj Vašku, naprosto super a tleskám. Protože jsi do toho vlétl, složil chov a udělal ve velmi krátké době velmi hezkou voliéru. Měj se Bohouš

8.10.2018 08:35
Olánek

XXX.XXX.23.230

poty76 napsal(a):
Dnes při přehlídce výletků proběhla místní výstava v Bohušovickém areálu místních chovatelů a chovatelů s přilehlého okolí. Tak přidávám nějakou "fotku" z voliér tygrů 3 barev, tak nějak jsem přes pletivo nevyvynul větší aktivitu pro lepší zachycení a záběr. Každopádně všechny tři voliérky tygrů, nesly hrdě fábory s čestnou cenou...

Přehlídka výletků?Pokud jsou tygři př.Staňka,tak žádný pokrok.

9.10.2018 16:36
stavak

XXX.XXX.196.69

Po delší odmlce vám musím popřát krasný den plný holubářského dění staváčkáři.........

9.10.2018 20:06
poty76

XXX.XXX.145.250

Olánek napsal(a):
Přehlídka výletků?Pokud jsou tygři př.Staňka,tak žádný pokrok.

Asi jste si to špatně vyložil. Tito holubi nebyli součástí přehlídky výletků. Ale jasně jsem napsal, že při přehlídce výletků proběhla místní výstava v Bohušovicích atd... a právě na ní se nacházeli ony 3 voliérky s tygry. O kvalitě jsem nepsal, málo tygrařů má kvalitní chovy. Ale ty top chovy znám osobně. Se vší úctou k vám, dle fotek vašich žlutých a červených tygrů které jste sem kdysi zadal vy, v těch ve voliérách nevidím rozdíl. Bohužel! Od kamaráda vím, že udělat tygra není legrace a pokud vypadne, tak žádný není stejný v tygří kresbě (přesnost bílé na černém podkladu). Každý je prostě originál. Ale kritika je dobrá pokud je odůvodněná. Mně osobně se ti ve voliérách také nelíbili. Ovšem je mi to šumák. Zmínil jsem pouze ty 3 čc, udělal fotky, zda je měli či neměli oprávněně a zda vypadali jak mají mě až tak nezajímalo. O tom rozhoduje posuzovatel a platný vzorník. K těmto tygrům ( v typu) nevzhlížím už delší dobu . Mimochodem přehlídka výletků na období v kterém byla, nebyla vůbec špatná a vystavuje se co kus to klec. Nee ve voliérách. Ale to určitě víte jinak by jste se nepodivoval nad voliérami že? Díky za vaší citaci k mému příspěvku. Ať se vám daří a dojeďte si v poklidu již končící sezonu. S pozdravem Potůček

9.10.2018 20:11
poty76

XXX.XXX.145.250

stavak napsal(a):
Po delší odmlce vám musím popřát krasný den plný holubářského dění staváčkáři.........

Ahoj Igore, pokud je ta fotka aktuální, tak vítej zpět mezi staváčkáři Bob

Naši pětkaři + Double se synem Martinem

9.10.2018 20:35
labat

XXX.XXX.242.247

poty76 napsal(a):

Pěkní kamzli kluci
Sakra zdá se mi to, nebo tady předčil učeň mistra
Vašek

10.10.2018 11:53
stavak

XXX.XXX.196.69

Jo jo Bohouši vše je aktuální jak jsem říkal pomalu,ale jistě!!! Musím toho dost zvládnout,aby to bylo k obrazu mému atd.čus

14.10.2018 20:04
labat

XXX.XXX.242.246

Ahoj,
už nasedají, v období pelichání asi nic moc, ale mám z nich radost, nechci jim bránit Vašek

15.10.2018 07:25
Olánek

XXX.XXX.23.230

poty76 napsal(a):

Příteli Potůčku,takhle nějak si představuj českého staváka bez ohledu na varietu.Kdysi napsal př.Smola,chovatel černých koncáků,ty nelze dělat jako sedlaté na běžícím pásu.Podle mne blbost,rozhodující je počet opravdových chovatelů a jejich vzájemná spolupráce včetně konkurence bez ohledu na rázy či barvu.

20.10.2018 20:25
labat

XXX.XXX.242.252

Ahoj kamarádi,
dnes mě vzal kamarád Petr M. na burzu slezských plemen do Litovle. U jedné z klecí jsem zaslechl debatu o stavácích a seznámil se s p.Košťálem z Nákla. Je chovatelem červených a žlutých sedlatých a červených bělokosů. Jeho pozvání na holubník jsem nemohl odmítnout. Nádhera, ochutnejte se mnou

20.10.2018 21:02
poty76

XXX.XXX.145.250

labat napsal(a):
... a ještě trochu

Ahoj Veno, děkuji moc za krásné fotky hodně kvalitních českých staváků. A pak že nejsou červený bělokosy a červený sedlatý. Žlutý sedlatý také

Měj se a ať se ti daří. V pondělí ti to posílám. Ahoj Bohouš

21.10.2018 17:26
stavak

XXX.XXX.196.69

labat napsal(a):
... a ještě trochu

Zdravím staváčkáře, je radost pohledet na celoživotní dílo staváčkáře máme se stále co učit od starších chovatelů a je super že jsou pořád tady mezi námi.Pěkní staváci a ta barva bělokosů..

22.10.2018 07:51
labat

XXX.XXX.241.43

stavak napsal(a):
Zdravím staváčkáře, je radost pohledet na celoživotní dílo staváčkáře máme se stále co učit od starších chovatelů a je super že jsou pořád tady mezi námi.Pěkní staváci a ta barva bělokosů..

Zdravím Igore, je to jak píšete. Pan Košťál říkal, že staváčkaří od 12-ti let. Chov odhadem 60 párů a já mezi nimi nezahlédl jediného vyloženě "pracovního" holuba, zahlédl jsem jediného koncáka s míchanou letkou, jinak vše kreslené! Nezáhlédl jsem jediný nečistý zob, pobledlou obočnici. Parádní chov

Přidejte reakci

Přidat smajlík