labat
napsal(a):
Zdravím Igore, je to jak píšete. Pan Košťál říkal, že staváčkaří od 12-ti let. Chov odhadem 60 párů a já mezi nimi nezahlédl jediného vyloženě "pracovního" holuba, zahlédl jsem jediného koncáka s míchanou letkou, jinak vše kreslené! Nezáhlédl jsem jediný nečistý zob, pobledlou obočnici. Parádní chov
To prostě nemá chybu radost pohledět,ale je parádní že chovatel má pořád dobré oko jak na barvu,tak na ostatní věci na stavákovi a že jich je..........
Tak dneska jsem opravdu jen tak decentně fotil nic jsem nefoukal, bral jsem to z čisté vody
Ta slečinka mi jde do páru s tímto panáčkem v pravo. Dnes už se zkoušely pářit aniž by se mě ptali na můj názor
Pěkně to sem sázíte chlapi.
Kolín 2018 už se kvapem blíží a holubáři k němu s velkým zájmem vzhlíží.
Všechny srdečně zdravím,
rád bych se s Vámi podělil o letošní úspěch svých nafoukanců na Celopražské výstavě.
Třetím rokem jsme obhájili titul šampiona, letos o to cennější, že titul dostala holubice + pohár na vítěznou kolekci celé výstavy + ČC na modrého sedlatého. Holoubcí mi vrací všechnu péči a lásku.
přeji všem úspěšný podzim a těším se na Vás v Kolíně
Honza
Honzo, to je samozřejmě suprový výsledek. Vysosal jsi na Celopražské výstavě v sekci holubi naprosto vše, ještě jednou GRATULUJI. Jak jsem ti napsal, holubi supr ve figuře a v kondici
Hele kluk si mě dobírá v koprodukci stříbrných. Se smíchem na rtech mi pořád říká táto, pojď se podívat na pořádné holubi a nekoukej pořád na ty tvoje pošťáky. Prostě jouda
Tak sem nějaké ty moje zase dám
Dnes mi dovezli krmení pro holubi, něco pro králíky a to už jsem jednu část obdržel od svého dodavatele. Už jen proso, kukuřici a králíkům slunečnici.
Tyhle holubi z loňska mám dva stejné, jako přes kopírák a každý má jiné rodiče.
Ahoj kamarádi,
z dnešní návštěvy u Jirky Žáka (OP Vysočina). Ten portrét patří jednomu z posledních mohykánů, originál Zdeněk Musil
Vašek
... i v rámci holubářské výstavy o putovní pohár trojmezí byli ve Slavonicích vystaveni parádní staváčci
I v Holasovicích byli 3.listopadu vystavení parádní staváčci.
https://www.ifauna.cz/holubi/forum/r/detail/602397/stavaci-v-holasovicich#a3520681
Hoši, dáváte sem moc pěkné příspěvky.
Já jsem konečně vydoloval pár snímečků z neposlušného foťáku.
Bohušovice nad Ohří - září 2018, mladí holubi r. 2017, 2018.
Ať se nám všem daří, na holubaření nejsme přeci tak staří.
Krásný slunečný den na holubaření se staváčky......pár foteček pro radost
Podstřešní holubník s výletem je žůžo pro staváka i jeho obdivovatele.Jen takových více.
Díky Igore a brzy na viděnou.
3deněk
napsal(a):
Podstřešní holubník s výletem je žůžo pro staváka i jeho obdivovatele.Jen takových více.
Díky Igore a brzy na viděnou.
Včera jak na jaře a dnes plno sněhu docela sranda.Máš pravdu Zdenku staváci pěkně padají dolů z horního výletu na krmení aspon mají osvalená křídla a pěkně se na to dívá.Na brzkou shledanou se staváčky
Celostátní výstavu jsem navštívil v sobotu a udělala na mně dobrý dojem, jak péčí o zvířata, tak jejich kvalitou. Potkal jsem zde také mnoho přátel, se kterými jsme probrali své chovatelské zážitky. Pochopitelně jsem se zaměřil především na české staváky. Všichni již vědí, že mi jde o toto plemeno v celé šíři jeho schopností, včetně temperamentu a stavění. Jsem rád, že chovatelů, kteří chtějí mít staváka v této podobě přibývá. Na výstavě se objevili staváci ve výborné kvalitě. V části plemenných chovů byli vystaveni holubi i holubice, ale v další části výstavy to byli většinou samci. Přidávám několik fotografií kresby a barvy pro mně nejbližší - stříbrných sedlatých. KH
Ahoj Karle, tak to je velmi potěšující zpráva. Kord pro tebe, protože ty se zabýváš především stavěním českého staváka v letu a jeho temperamentem. Což je správné, rád jsem tě viděl byť jsme spolu nepokecali, ale myslím, že kluci mě stihli zastoupit. Zdravím na jih čech. V té řadě u P - chovů jsme se najednou tak nabalili, že nás tam od staváka bylo snad k 10 členům klubu z různých koutů ČR a každý jsme zůstali v nějakém klubku. Tak v Kolíně to doženeme. Měj se Bohouš
3deněk
napsal(a):
Lysá 2018
Zdeňku, prostřední fotka naprosto špičkově trefená. Nevím, jak jsi to udělal, ale mně se ho v plemených chovech nepovedlo udělat. Pravda, nevracel jsem se tam znovu, protože jsem letošní Lysou nešel ztrávit jen za objektivem a kord když si mi tam přivezl kluka. Tak jsme si to po letech zase s Martinem užili plnými doušky jako když jsme tam spolu začali jezdit v roce 2010. Budu mít na co celou zimu vzpomínat, těším se s ním i na Kolín a je úplně jedno v jaké roli tam pojedu. Ten kluka větší zájem od přehlídky výletků si zase po dlouhé době užívám na plno.
Dám sem nějakou tu fotku odemě. Není to bůhví co, ale ....
Otec se synem. U syna škoda špatně nasazené kapky u kořene zobáku. Ale jde do chovu.
Celostátní výstavy klubu ČS 2018 :pěkní holubi v prostředí neodpovídajícímu významu .Prostředí výstavy tak na úrovni šedesátých let, jediná uličkam kde se dalo za slunce vidět lesky holubů na levé straně - viz foto u čl. labat:Školení modré barvy", holubi u okna ve 2 řadách nad sebou proti světlu, pak pravá strana uličky osvětlená - z toho vždy lépe horní než spodní řady, kde hlavně v dalších spodních řadách jsou holubi utopeni v polostínu horní řady...Obecně špatná situace s umístěním holubů ve spodních řadách- nejsou dobře vidět,jsou nízko, je to handicap pro majitele i holuba..
Krmení holubů na papír s trusem,nebyly krmítka, desinfekce klecí a podlážek asi žádná / každou neděli se v této hale koná trh holubů , růz. zdravotního stavu/, takže pak slýchám že po výstavě někdy holubi onemocněli či uhynuli..
Propagace chovu téměř nulová, žádné informace pro návštěvníka o plemeni, ani kopie vzorníku na čele klecí,zkrátka s návštěvníky se asi nepočítá, uzavřená společnost seniorů si stačí sama.
Na mé námitky o ubohosti prostředí pro celostátní přehlídku mi bylo funkcionářem odpovězeno , že jim to stačí, hlavně když se nemusí platit za díru 80 Kč jako v Lysé...Ubohé , ale levné a naše...Takto asi moc zájemců na takovou přehlídku jinak pěkných holubů nezískáme .Je to vše o penězích a těch tito chovatelé nemají nazbyt...Tady je obrovský dluh svazu a ministerstva zemědělství, že nejsou schopni vyjednat dotace na chovatelské spolky, aby podpořili budoucnost národního kulturního dědictví, k němuž národní plemena holubů jistě patří. Což takhle změnit statut na neziskovou organizaci - na ty peníze výdycky jsou...
gary
napsal(a):
Celostátní výstavy klubu ČS 2018 :pěkní holubi v prostředí neodpovídajícímu významu .Prostředí výstavy tak na úrovni šedesátých let, jediná uličkam kde se dalo za slunce vidět lesky holubů na levé straně - viz foto u čl. labat:Školení modré barvy", holubi u okna ve 2 řadách nad sebou proti světlu, pak pravá strana uličky osvětlená - z toho vždy lépe horní než spodní řady, kde hlavně v dalších spodních řadách jsou holubi utopeni v polostínu horní řady...Obecně špatná situace s umístěním holubů ve spodních řadách- nejsou dobře vidět,jsou nízko, je to handicap pro majitele i holuba..
Krmení holubů na papír s trusem,nebyly krmítka, desinfekce klecí a podlážek asi žádná / každou neděli se v této hale koná trh holubů , růz. zdravotního stavu/, takže pak slýchám že po výstavě někdy holubi onemocněli či uhynuli..
Propagace chovu téměř nulová, žádné informace pro návštěvníka o plemeni, ani kopie vzorníku na čele klecí,zkrátka s návštěvníky se asi nepočítá, uzavřená společnost seniorů si stačí sama.
Na mé námitky o ubohosti prostředí pro celostátní přehlídku mi bylo funkcionářem odpovězeno , že jim to stačí, hlavně když se nemusí platit za díru 80 Kč jako v Lysé...Ubohé , ale levné a naše...Takto asi moc zájemců na takovou přehlídku jinak pěkných holubů nezískáme .Je to vše o penězích a těch tito chovatelé nemají nazbyt...Tady je obrovský dluh svazu a ministerstva zemědělství, že nejsou schopni vyjednat dotace na chovatelské spolky, aby podpořili budoucnost národního kulturního dědictví, k němuž národní plemena holubů jistě patří. Což takhle změnit statut na neziskovou organizaci - na ty peníze výdycky jsou...
Dobrý den, mohl by jsem se zaptat co za plemeno holubů chováte ??? Já nevím jak vy ale vím jak je získat dotaci těžké, trvá to min 5 let.... Pokuď máte výstavu v hale tak stejně lesk nebude vidět, z důvodu svítění zářivkou. Ano krmení holubů byla jedna z nevýhod. Pokuď vím tak klece se musí před každou výstavou vydezinfikovat. Za mě je vzorník u každého rázu zbytečné A vadil by ve výhledu na holuba. Nevím od kať jste že jezdíte na všechny výstavy v republice. ZA mě velice dobře zvoleno místo výstavy. Pro každého to bylo dobré. Když někdo jede z Ústí n. l. tak jedou stejně jako chovatelé z moravy. A ano vem te si že tam bylo podle katalogu 1273 holubů to je * 70 to je 89110 Kč !!!!!! . Děkuji M.S
Tak, momentálně v kládám příspěvek s číslem 1300 ..... což je sakra velké číslo. Po dobu 3 let jsme tady s pár lidmi dokázali předvézt místy asi kvalitní estrádu. Po dobu 3 let jsem tady táhl možná až 80% vlákna. Za celou dobu jsem tady nezaznamenal příspěvky od těch nejpřednějších chovatelů plemene z celé ČR. Nezaznamenal jsem tady ani vstup do diskuse těch nejpovolenějších aby nám obohatili vlákno o čs. Dostávám se do fáze, zda má ještě smysl dělat propagaci plemeni po nejrychleji nabízené možnosti a to formou internetové sítě. Chci velmi poděkovat Zdeňkovi, který to založil, dále Honzovi, Květkovi, Láďovi, Rosťovi, Igorovi, Karlovi, Martinovi a v neposlední řadě hodně Vaškovi. Dále všem ostatním přispěvatelům, kteří byli ať přímými přispěvateli, nebo jen příznivci.
Těmito řádky nesděluji, že končím z vláknem, ale určitě omezím a po čase pravděpodobně ukončím do budoucna angažování se zde a ne jen zde. Momentálně do konce roku ještě budu vystupovat na vlákně. Tak ještě nějaká fotka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně jste vystihl stav členské základny chovatelů všech holubích plemen - staří , nejvíce v důchodovém věku průměr nad 68 let, počítačově negramotní ,vzdělání minimální,příjmově podprůměrní - proto ta úroveň všeho klubového konání !
Nečtou, nevzdělávají se, žijí ze zkušeností předků a vlastního mládí -které taky již mnohdy zapomenuli, neochotni se přizpůspobit novým výzvám , setrvávají na starém , na co byli zvyklí..až na vyjímky...
Starého psa novým kouskům nelze naučit !!! Tolik fakta a zkušenosti.
Ale přesto je dobře , že se někdo alespoň občas angažuje a komunikuje s vámi, to je důkazem, že ještě chovatelé jsou živí...Bohužel většina dnes dožívá a spíš i přežívá a je pro ně asi velmi těžké vydržet u holubů, kterým společnost n efandí, spíš je neguje- viz města a jejich "boj proti holubí populaci" za peníze nás daňových poplatníků.
Dříve bylim chovateli holubů na vesnicích všichni hospodáři,rolníci a taky páni řídící,poštmistr,krejčí,hospodský,holič,farář ,felčar atd. zkrátka vesnická inteligence, ta dnes již o holuby nestojí, tak to zbylo na nejnižší společenskou vrstvu- a tomu stav odpovídá.
gary
napsal(a):
Přesně jste vystihl stav členské základny chovatelů všech holubích plemen - staří , nejvíce v důchodovém věku průměr nad 68 let, počítačově negramotní ,vzdělání minimální,příjmově podprůměrní - proto ta úroveň všeho klubového konání !
Nečtou, nevzdělávají se, žijí ze zkušeností předků a vlastního mládí -které taky již mnohdy zapomenuli, neochotni se přizpůspobit novým výzvám , setrvávají na starém , na co byli zvyklí..až na vyjímky...
Ale přesto je dobře , že se někdo alespoň občas angažuje a komunikuje s vámi, to je důkazem, že ještě chovatelé jsou živí...Bohužel většina dnes dožívá a spíš i přežívá a je pro ně asi velmi těžké vydržet u holubů, kterým společnost n efandí, spíš je neguje- viz města a jejich "boj proti holubí populaci" za peníze nás daňových poplatníků.
Dříve bylim chovateli holubů na vesnicích všichni hospodáři,rolníci a taky páni řídící,poštmistr,krejčí,hospodský,holič,farář ,felčar atd. zkrátka vesnická inteligence, ta dnes již o holuby nestojí, tak to zbylo na nejnižší společenskou vrstvu- a tomu stav odpovídá.
Protože patřím k dříve narozeným, pokusím se podívat na chovatelství a tím i na holubaření z poněkud jiného úhlu. Prostě doba se změnila a vesnice se ještě více změnila a to nejen po kolektivizaci, ale především po roce 1990. To je objektivní fakt a to vůbec neprospívá volnočasovém aktivitám a současný životní styl nesvědčí ani rodinnému životu. Na toto všechno nereagují Stanovy, vnitřní struktura a vnitřní předpisy ČSCH. Ale zpět k holubům. Bohužel lidé v důchodu stále ještě mají zájem o své holoubky, ale již nemají správnou finanční sílu a proto hledají dostupné možnosti pro svou zábavu, které mnohdy pokulhávají za optimem. Mladší ročníky chovatelů (pokud vůbec jsou) se nesnaží trpělivě vysvětlovat, případně shánět sponzory pro ZO, Kluby aj. Jsou i čestné výjimky a sám jsem v organizaci, kde věkový průměr je kousek nad 30 a mladí mají dost nápadů, ke kterým se sám rád přidávám. Samostatnou kapitolou je ČSCH, kdy se jedná především (alespoň podle rozpočtu) o zaměstnávání pracovníků a na vlastní rozvoj chovatelství jde cca 30% z celkového deficitního rozpočtu. Ale to je proto, že vše je podřízeno mlčící (neorganizované) většině, která odsouhlasí po guláši na VH, cokoliv. A proč na VH je sjezd důchodců? Prostě proto, že mladší se nebudou angažovat a vzácný čas trávit tím, že by dělali zdarma něco pro ostatní. Je zoufalý nedostatek schopných a ochotných funkcionářů a to platí i u jiných spolků. Vím, že neřeknu nic nového, ale ČSCH, potažmo holubaření bude takové, jaké si prostřednictvím svých volených zástupců zaslouží. jen pro zajímavost. Tuším že v roce 2016, či 2017 byla dotace z MZ v řádech miliónů, která se rozpustila na vše možné.

gary
napsal(a):
Promiň ale takovouhle blbost sem už dlouho nečetl 😂😂😂
gary
napsal(a):
Já jsem to četl a nechápu co p. Potůček měl vystihnout. Porád jsem nepochopil o co vám jde. Na každé vlákno co jte přispěl, jste ho akorád zkazil. Začal jste Moravským pštrosem, poté Moravského voláče a nakonec ještě ČESKÉHO STAVÁKA. Víte jak je hrozně nákladné vystavovat v Lysé nebo v Morávii. ěNěkteří chovatelé jedou vystavit a zaplatí 500 kč za 10 vystavených holubů. Nepočítám ještě různé poplatky jen klecné ! Dříve byli chovatelé všude protože bylo obilí z JZD (počítám za minulého režimu) AA bylo jednoduché je chovat. Jen málo z nich ale chovalo čistokrevné holuby. Staří chovatelé možná čtou více jak ti mladí (určitě). Bohužel mnozí chovatelé nemají např. příchod k internetu nebo s počítačem neumí.........
Jak jsem psal, ještě jsem dám nějaké fotky z letošního Kolína. Je až z podivem, že jsem letos nevyfotil ani jednoho žemláka, ale ono to má své opodstatnění. Když jsem se k nim dostal už byli v sobotu zbalení a putovali domů. Něco málo (kol.) tam zůstala, ale nějak jsem jí nevzal v potaz díky šoku, který jsem zažil v podobě 4 chovatelů, kteří topili holubi v sobotu již po 15h do přepravek.
Míšo, vše je v poho, často se věci formální stávají věcmi nevyřešitelnými. Bohužel. Tvá nedělní účast na výstavišti v Kolíně, společná prohlídka několika kusů staváků, tvých "Favoritů" a společná debata byla naprostým světlem na konci tunelu. K tomu by se dala tvá energie pro chovatelství hltat dlouhou dobu. Jsem rád, že jsme se osobně setkali a že jsem poznal i tvého taťku. Bylo to osvěžující setkání. Tak snad ještě v Lysé kdy mi ukážeš tvé holubi ju? Budu se těšit. Volno už mám zařízené na celé dva dny.
Tady máš ty, co se ti také líbili. Černé tygry tabulové. Na fotu č.1 je 0,1 93b a foto č. 2 1,0 95b
gary
napsal(a):
Příteli, myslím, že jste svým příspěvkem urazil spoustu chovatelů. Je naprostý nesmysl, že holubaření je koníčkem nejnižší společenské vrstvy a i kdyby to tak bylo, nic to nemění na tom, že je to koníček ušlechtilý a měl by chovatele spojovat a ne rozdělovat. populace chovatelů stárne o tom není pochyb a mladých přibývá pomálu, to je každopádně problém doby, v tom s vámi souhlasím, nicméně i mladá generace se vrací na venkov, ale i ve městech pomalu přibývá rodin, které mají o něco silnější potřebu vrátit se ke kořenům a v tom je budoucnost chovatelství. Přibývají pravdu pomalu, ale přibývají. Každopádně udělat z holubářských spolků bandu negramotných a sociálně slabých důchodců je od Vás při nejmenším velmi nefér. Honza
poty76
napsal(a):
Tak, momentálně v kládám příspěvek s číslem 1300 ..... což je sakra velké číslo. Po dobu 3 let jsme tady s pár lidmi dokázali předvézt místy asi kvalitní estrádu. Po dobu 3 let jsem tady táhl možná až 80% vlákna. Za celou dobu jsem tady nezaznamenal příspěvky od těch nejpřednějších chovatelů plemene z celé ČR. Nezaznamenal jsem tady ani vstup do diskuse těch nejpovolenějších aby nám obohatili vlákno o čs. Dostávám se do fáze, zda má ještě smysl dělat propagaci plemeni po nejrychleji nabízené možnosti a to formou internetové sítě. Chci velmi poděkovat Zdeňkovi, který to založil, dále Honzovi, Květkovi, Láďovi, Rosťovi, Igorovi, Karlovi, Martinovi a v neposlední řadě hodně Vaškovi. Dále všem ostatním přispěvatelům, kteří byli ať přímými přispěvateli, nebo jen příznivci.
Těmito řádky nesděluji, že končím z vláknem, ale určitě omezím a po čase pravděpodobně ukončím do budoucna angažování se zde a ne jen zde. Momentálně do konce roku ještě budu vystupovat na vlákně. Tak ještě nějaká fotka.
Ahoj Bohouši,
asi ti rozumím, i když si myslím, že je to škoda. Ať už tady skončíš nebo ne, tak ti za sebe děkuji za tvou snahu něco pro ČS udělat, myslím, že to mělo smysl, já tohle vlákno mám moc rád. Navzdory tomu, že se tady zásadní problémy asi nevyřeší, tak je diskuse potřeba, když už nic jiného, tak tu člověk vždy potěšil oko hlavně díky tvým obrázkům z výstav i z chovu a doufám, že vlákno bude pokračovat. Honza
jeník12
napsal(a):
Příteli, myslím, že jste svým příspěvkem urazil spoustu chovatelů. Je naprostý nesmysl, že holubaření je koníčkem nejnižší společenské vrstvy a i kdyby to tak bylo, nic to nemění na tom, že je to koníček ušlechtilý a měl by chovatele spojovat a ne rozdělovat. populace chovatelů stárne o tom není pochyb a mladých přibývá pomálu, to je každopádně problém doby, v tom s vámi souhlasím, nicméně i mladá generace se vrací na venkov, ale i ve městech pomalu přibývá rodin, které mají o něco silnější potřebu vrátit se ke kořenům a v tom je budoucnost chovatelství. Přibývají pravdu pomalu, ale přibývají. Každopádně udělat z holubářských spolků bandu negramotných a sociálně slabých důchodců je od Vás při nejmenším velmi nefér. Honza
Děkuji za Tvůj příspěvek Honzo, plně souhlasím. Samozřejmě je spousta věcí ke zlepšení, ale to neznamená, že to co máme za nic nestojí, ba naopak! Pro mě byl letošní Kolín hlavně o setkáních s kamarády a známými a o poznávání nových, podobně "postižených" lidí. Moc si vážím prvotních setkání s Miloslavem "Toužetínem" Lukášem, s panem Ing.Slepičkou, s Mírou Kyškou, s panem Trejbalem, se Zdeňkem Laštovkou a dalšími. Neméně příjemná byla samozřejmě setkání se stávajícími kamarády a známými. Jak jsem několikrát mezi klecemi zaslechl, byla to staváčkářská pouť! Spojuje nás krásná záliba, osobně mě tato setkávání ohromě nabíjejí. Nenechte se otrávit pardi,
AŤ NÁM TA HOLUBAŘINA KVETE!
Vašek
Nemohl jsem nikoho urazit, koho neurazí pravda. Ale zpět k věci :Já nemám ve zvyku mlčet k negativním věcem kolem sebe, což vím, že se nelíbí mnoha lidem v okolí- .Se svými přáteli objíždím výstavy všeho druhu -okresní, krajské ,klubové i celostátní, takže mám jakýsi přehled o stavu holubářství v ČR.A mohu vám sdělit náš společný názor : Jestli nikdo nic neudělá, je do 10 let většina klubů mrtvá a výstavy se smrsknou na 2-3 v celé ČR a vejdou se do malého prostoru jako je v Újezdě či v Kolíně nebo Habřině...kam nikdo jiný, než pár zasvěcených fandů ani nepojede- dokud i je to nepřestane bavit a nebo jim zdravotní či rodinné důvodu neznemožní holuby chovat. Když se dívám,kdo na těch výstavách vystavuje a kdo je návštěvník, je to vždy převážně skupina důchodců nad 65 let, a to v případě okresních a krajských výstav často polovinu vystavených holubů dodali 2-3 největší staří chovatelé z okolí,když ti příští rok nepřijdou, tak výstava ani nebude...Tento stav je stejný ve všech klubech i u poštovních holubů a je to tak v celé Evropě- mladí nejsou ,nemají zájem ani nejsou vedeni k chovatelství.
Když kouknu na výstavu v Kolíně , tak tam bylo 107 vystavovatelů 185 kolekcí, což není špatné, ale :v klubech ČS je ca 233 lidí, ale vystavuje jen 107 chovatelů ,tj.46%, což zase je slušné. Když ale vezmu fakt, že 5 největších vystavovatelů, což je ca 5% vystavilo 33 kolekcí minimálně, tj.18% všech holubů, tak jejich případnáí neúčast by snížila počet holubů vystavených.TZN. pro rozvoj nebo udržení je nutná širší členská základna, a to je hrozba pro budoucnost.
S několika málo vyjímkami holubi jsou jako zboží mnohdy bezcenní- viz. inzerce na iF- ani za 50 Kč dnes se neprodá holub,poptávka je minimální, po smrti chovatelů často vdovy sekají hlavy holubům na špalku a hází je v lepším případě do kontejneru, většina chovatelů ani holuby doma nejí,v Kolíně na nedělních trzích, kdysi hojných, dnes jsou jediní kupující vietnamci za 25 Kč/ks...a berou vše- bodované i bez ocenění...Zkrátka demografický vývoj v chovatelství nevěští nic dobrého,stejně jako ve státě.A že peníze jsou dnes až na 1. místě není také potřeba vysvětlovat.Jestli je skupina lidí finančně slabá, tak určitě nebude kupovat holuby ani krmení pro ně, raději si koupí slepice a má přínos jistý...A o počítačové gramotnosti vypovídá fakt , že v katalogu z Kolína má jen 25 vystavovatelů uvedou mailovou adresu !Takže pak se nedivím Potymu , že je mu smutno, že přední chovatelé s ním zde po 3 roky nekomunikují- oni to neumí !A těch 25 asi ani nechce...Takže hlavu vzhůru, ale rozum do hrsti ! Přílišný optimismus škodí a nepomůže.
Buď donutíte funcionáře svazu sehnat peníze na činnost klubů a financování jejich činnosti i výstav, zaplacení lidí, kteří to musí připravit,vydesinfikovat,postavit, zajistit organizačně a pak zase uklidit a aby to měl příště kdo dělat, musí dostat za 1 den ca 1000 Kč odměnu, aby je tam babička či manžeĺka pustila a nemusela mu dávat chleba se sádlem na celý den a čaj do trermosky..a vystavovat zadarmo, zajistit svoz a odvoz vystavených zvířat atd.
nebo do 10 let sbohem chovatelství !Možná i dříve...
Jo a k těm radám o uvedení jmen diskutujících bych vám rád připomenul, že od května 2018 platí u nás nařízení EU o ochraně dat a osobních údajů- zavedení pseudonymizace osobních údajů , aby nešly přiřadit ke konkrétnímu subjektu...
Takže zklidněte hormony, nebo někdo ty naše diskuze zablokuje, pokud tam budete uvádět osobní údaje....má to na starost úřad na ochranu osobních údajů...
gary
napsal(a):
Jo a k těm radám o uvedení jmen diskutujících bych vám rád připomenul, že od května 2018 platí u nás nařízení EU o ochraně dat a osobních údajů- zavedení pseudonymizace osobních údajů , aby nešly přiřadit ke konkrétnímu subjektu...
Takže zklidněte hormony, nebo někdo ty naše diskuze zablokuje, pokud tam budete uvádět osobní údaje....má to na starost úřad na ochranu osobních údajů...
No z 10 % máte pravdu. Když napšete jméno pod svůj příspěvek tak je to jenom a jenom VŠE VOLBA. Tím pádem příspěvek nesmí být zablokován. Zákon Evropské Unie zabraňuje tomu aby nevyšli vaše údaje ven bez vašeho svolení !!!! Jenom dodám že zákon EU č. 2016/679 byl schválen už roku 27.4.2016 a je v platnosti 25.5.2018. Nařízení se vztahuje na automatizované zpracování osobních údajů i na neautomatizované zpracování osobních údajů obsažených v evidenci nebo těch, co mají být zařazeny do evidence. Nařízení se nevztahuje na zpracování osobních údajů prováděné:
při výkonu činností, které nespadají do oblasti působnosti práva Unie;
členskými státy při výkonu činností, které spadají do oblasti působnosti hlavy V kapitoly 2 Smlouvy o EU;
fyzickou osobou v průběhu výlučně osobních či domácích činností;
příslušnými orgány za účelem prevence, vyšetřování, odhalování či stíhání trestných činů nebo výkonu trestů, včetně ochrany před hrozbami pro veřejnou bezpečnost a jejich předcházení.
Zpracování osobních údajů orgány, institucemi a jinými subjekty Unie je upraveno mimo jiné nařízením (ES) č. 45/2001. Nařízení (ES) č. 45/2001 a další právní akty Unie týkající se takového zpracování osobních údajů jsou uzpůsobeny zásadám a pravidlům tohoto nařízení podle článku 98. Nařízením není dotčeno uplatňování směrnice 2000/31/ES.
To jest Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 (GDPR)
gary
napsal(a):
Nemohl jsem nikoho urazit, koho neurazí pravda. Ale zpět k věci :Já nemám ve zvyku mlčet k negativním věcem kolem sebe, což vím, že se nelíbí mnoha lidem v okolí- .Se svými přáteli objíždím výstavy všeho druhu -okresní, krajské ,klubové i celostátní, takže mám jakýsi přehled o stavu holubářství v ČR.A mohu vám sdělit náš společný názor : Jestli nikdo nic neudělá, je do 10 let většina klubů mrtvá a výstavy se smrsknou na 2-3 v celé ČR a vejdou se do malého prostoru jako je v Újezdě či v Kolíně nebo Habřině...kam nikdo jiný, než pár zasvěcených fandů ani nepojede- dokud i je to nepřestane bavit a nebo jim zdravotní či rodinné důvodu neznemožní holuby chovat. Když se dívám,kdo na těch výstavách vystavuje a kdo je návštěvník, je to vždy převážně skupina důchodců nad 65 let, a to v případě okresních a krajských výstav často polovinu vystavených holubů dodali 2-3 největší staří chovatelé z okolí,když ti příští rok nepřijdou, tak výstava ani nebude...Tento stav je stejný ve všech klubech i u poštovních holubů a je to tak v celé Evropě- mladí nejsou ,nemají zájem ani nejsou vedeni k chovatelství.
Když kouknu na výstavu v Kolíně , tak tam bylo 107 vystavovatelů 185 kolekcí, což není špatné, ale :v klubech ČS je ca 233 lidí, ale vystavuje jen 107 chovatelů ,tj.46%, což zase je slušné. Když ale vezmu fakt, že 5 největších vystavovatelů, což je ca 5% vystavilo 33 kolekcí minimálně, tj.18% všech holubů, tak jejich případnáí neúčast by snížila počet holubů vystavených.TZN. pro rozvoj nebo udržení je nutná širší členská základna, a to je hrozba pro budoucnost.
S několika málo vyjímkami holubi jsou jako zboží mnohdy bezcenní- viz. inzerce na iF- ani za 50 Kč dnes se neprodá holub,poptávka je minimální, po smrti chovatelů často vdovy sekají hlavy holubům na špalku a hází je v lepším případě do kontejneru, většina chovatelů ani holuby doma nejí,v Kolíně na nedělních trzích, kdysi hojných, dnes jsou jediní kupující vietnamci za 25 Kč/ks...a berou vše- bodované i bez ocenění...Zkrátka demografický vývoj v chovatelství nevěští nic dobrého,stejně jako ve státě.A že peníze jsou dnes až na 1. místě není také potřeba vysvětlovat.Jestli je skupina lidí finančně slabá, tak určitě nebude kupovat holuby ani krmení pro ně, raději si koupí slepice a má přínos jistý...A o počítačové gramotnosti vypovídá fakt , že v katalogu z Kolína má jen 25 vystavovatelů uvedou mailovou adresu !Takže pak se nedivím Potymu , že je mu smutno, že přední chovatelé s ním zde po 3 roky nekomunikují- oni to neumí !A těch 25 asi ani nechce...Takže hlavu vzhůru, ale rozum do hrsti ! Přílišný optimismus škodí a nepomůže.
Buď donutíte funcionáře svazu sehnat peníze na činnost klubů a financování jejich činnosti i výstav, zaplacení lidí, kteří to musí připravit,vydesinfikovat,postavit, zajistit organizačně a pak zase uklidit a aby to měl příště kdo dělat, musí dostat za 1 den ca 1000 Kč odměnu, aby je tam babička či manžeĺka pustila a nemusela mu dávat chleba se sádlem na celý den a čaj do trermosky..a vystavovat zadarmo, zajistit svoz a odvoz vystavených zvířat atd.
nebo do 10 let sbohem chovatelství !Možná i dříve...
Jenom jsem chtěl říct že že kdo by koupil holuba např. poštovního který není s kartičkou není kroužkováný kroužkem na pošťáky nebo je to kříženec. ?????????????????????????????????????????????????????????????
POrád tady házíte cifry ale kdyby to mělo stát tolik co vy navrhujete tak by se vám na to všichni tak akorád vyprdli a já bych se jim nedivil. Znám lidi kteří (i mladí) intertnet nemají a ani jim to nechybí. Email .. Když někdo něco chce tak většinou zavolá ne tel.
Sousedovi jsem tu prodávál Mp žlutý za 200-300 Kč a do 3 dnů byli prodáni. Všech cca 20 ks. Když je holub kvalitní tak ho lidi koupí. V kolíně na nedělních trzích jsem byl a bylo tam kupců i prodejců dost. K chovatelství se začínají lidi vracet z důvodů toho že se přestěhují na venkov a když najednou zjistí že vajíčka stojí 6-7 Kč\ks tak si začnou chovat slepice. Králíci jsou taky dost chováni bohužel spíše zakrslíci... Holubi jsou taky na mírném vzestupu. Lidem se velice líbí např. kudrnáči a spíše okrasní holubi. Vidím to u nás na výstavách. Do 10 let určitě chovatelství neskončí nesmíte zapomenout že chovatelství je i chov akvarijních ryb. psů, koček atd....Z Chrudimska Zdraví M.Stehno
Mě se v Kolíně líbil tygři J. Zemana, modří sedlatí P. Sedmíka, plamínci M. Caldy (obzvláště modří). Dopingem mi bylo setkání a nekonečné diskuse s přáteli o stavácích. Jako bonus jsem vnímal poměrně čilý obchodnický ruch na burze staváků.
Nešvarem pro mne bylo "vystoupení" některých diskutérů na slavnostní schůzi.
Vzorně na mě působil odborný příspěvek posuzovatele Ing. Slepičky. Jen více takových.
Chci věřit, že nás staváci budou dál spojovat, a to i díky tomuto vláknu.
Přeji všem hodně vánoční pohody bez jakékoliv nehody.
Zdeněk Laštovka
jeník12
napsal(a):
ahoj Bobe, krásně jsi to v Kolině posbíral, opět podívaná. Díky H
Ahoj Honzo, díky za reakce. Není to tak, že by se mi po někom stýskalo nebo že by mi tady někdo chyběl. Pouze jsem napsal, že za 3 roky se tady nikdo z předních činitelů klubu, potažmo chovatelů neukázal, nepřispěl! Další věc, nic jsem nevystihl a na nic nenarážel. Po síti je dnes málo lidí kteří by tuto možnost využívali. Ještě jsou stále ve větší skupině ti, kteří raději zavolají. Prostě upřednostňují osobní hovor. Což je daleko lepší, protože je to daleko pružnější nežli formou emailu a nákladově náročnější takže gary mě s ničím nepřesvědčil. Podpis pod příspěvek je porušení GDPR? BEZ KOMENTÁŘE. Psal jsem, že jsem to tady táhl po 3 roky z 80% sám, ano, především fotodokumentace je hlavně v mé režii. Vlákno bude pokračovat, protože právě takový jako je pán s nickem gary (Jiří........), tak ten tady nic nepředvede a tak aby jsme tento počin nazazdili, je potřeba toho Potyho 76 aby sem do té mlínice sem tam něčím přispěl. Je zbytečné zakládat další a další vlákna. Láďa ( cajzek) mi říkal v Kolíně, že mu to již neběhá a tak jsem mu ukázal, že mě to jde i v mobilu stejně jako hlavní klubové stránky s kterými měl problém při otevření. Nepsal jsem to sem proto aby mě někdo přesvědčoval ať tím či oným směrem. Ve společnosti vás všech které jsem zmínil se cítím dobře, má to smysl. Jen je mrzuté kolik těch lidí mě při speciálce nebo celostátní výstavě odchytne a říká jakým způsobem to dělám. Ono to potěší, ale proč to nedají do návštěvní knihy nebo diskuse na klubové stránky. Ale ne jen to dobré, ale i to špatné. O tom tam ta diskuse je. Ano k zlepšení jim nic moc nepovím, nejsem člen výboru, nezastávám propagaci klubu atd.. Psát hodnocení na faunu nebudu, ale do časopisu ho udělám, pokud dostanu urychleně výsledky. Honzo tebe beru jako pana chovatele Čs, ten progres který jsi za poslední 3 - 4 roky směrem v kvalitě chovu zaznamenal o něčem svědčí. Dále tvé vystupování v televizi a propagace plemene bylo na vysoké úrovni, což málokdo ví. A právě tudy vedou další kroky plemene, propagace je nejdůležitější součástí plemene a myslím si, že byť na tom nejsou kluby finančně dobře, tak i přesto by každý rok měli na svoji - e / 1 - 2 větší akce udělat propagační předměty. Třeba malý kalendář z obrázkem holubů, propisku, pohled. Ovšem neznám ceny těchto sounáležitostí. To je otázka pro Míru. Tak něco z holubů, pár jich tady ještě mám. Ahoj Bob
Něco pro tebe Honzo. Tady jsem se nazlobil v těch malých klíckách, fotil jsem hluboko pod klecí k podlaze a stejně místy byli stíny na hlavách, voleti od mřížky klece. Ale do článku mít v této barvě zastoupení budu.
Ahoj Bobe,
Souhlasím,dobrá propagace je zárukou úspěchu každé akce,co se týká naši Speciálky Českých staváků,nechám hodnocení na těch,kteří nejsou zaslepeni a vidí věci realným pohledem.Plakáty nám vyšly po 2.měsíce jak v Chovateli,tak ve Světě holubů,byly vyvěseny v Praze,Děčíně,na Slovensku,Jižní a Severní Moravě,a na sociálních sítích,Propagační předměty,kalendáře,hrnky s motivy Staváků,mikiny,trička,čepice s logem Klubu Českého staváka,fotky a videoprojekce,to vše bylo návštěvníkům a příznivcům Čs poskytnuto.Podle prodeje a objednávek propagačních věcí,lze usuzovat,že se líbily,jen pro info,obj,10,hrnků,12mikin a triček,kalendáře,to jen dokazuje,To,že si Český stavák získává stále víc příznivců je určitě zásluhou dobré propagace.Psát tady o cenách je bezpředmětné,je na každém,kde jsou jeho priority,jestli si obj,kalendář,nebo si dá 2.piva,př.3,nebo si obj,Svět holubů,Bohouši krásné fotky,je vidět,že makáš naplno. Ahoj Mirek.
Míro, buďte všichni v pohodě a bavte se jen a jen se svými holubi. Načerpejte sílu do dalších chvilek. Na oboje stránky o Čs jsem dal fotodokumentaci letošního Kolína. Doufám, že jsem splnil tuto část tak, jak se od mého skromného já očekává. Propagace je jedna věc, ale hlavně by se mělo vyčistit klima v celém klubu, protože ten hustý vzduch ničemu neprospívá. To čeho jsem byl svědkem, nevypovídalo o ničem. Bohužel. Toto má řešit výbor klubu, který dostal mandát a zastupuje nás. Třeba i opakovaně, pokud požadavky přetrvávají. Ale pryč od toho, přeci jen mi je milejší ten holubí trus a projev holuba než taškařenice. Zdravím všechny správně "postižené" holubáře a to všech holubích plemen. Bohouš P.
http://www.severoceska-pobocka.estranky.cz
http://www.klubceskehostavaka.estranky.cz
Tuhle fotku jsem trefil
Nemyslím si že chov holubů, neumění s internetem, seniorský věk je vstupenkou do nejnižší společenské třídy, to je ubohost, jsem již dávno v tom věku, s počítačem pracuji desítky let, ale to bych si v životě nedovolil řici, je jasné posledních 30let se likviduje cíleně, nejen chovatelství, mj.jiných zrůdností, jsou dětem jsou vymetány mozky,nejen vražednou inkluzí, kultem buziků, mají většinou i jen poloviční fyzickou sílu, mizí i venkovský fotbal, hasici, vše lidské, normální,je brutálně potlačováno, jestli bude pokračovat vražedné vedro,vyvvražďování zbytku dobytka, islamizace, trávení lidí jedovatými odpady, pesticidy zničenou vodou, půjde do kopru vše, nejen holubi, to zavání řízenou genocidou, anonymně urážet je hnus

čendas
napsal(a):
Nemyslím si že chov holubů, neumění s internetem, seniorský věk je vstupenkou do nejnižší společenské třídy, to je ubohost, jsem již dávno v tom věku, s počítačem pracuji desítky let, ale to bych si v životě nedovolil řici, je jasné posledních 30let se likviduje cíleně, nejen chovatelství, mj.jiných zrůdností, jsou dětem jsou vymetány mozky,nejen vražednou inkluzí, kultem buziků, mají většinou i jen poloviční fyzickou sílu, mizí i venkovský fotbal, hasici, vše lidské, normální,je brutálně potlačováno, jestli bude pokračovat vražedné vedro,vyvvražďování zbytku dobytka, islamizace, trávení lidí jedovatými odpady, pesticidy zničenou vodou, půjde do kopru vše, nejen holubi, to zavání řízenou genocidou, anonymně urážet je hnus
Alláhu na Bar!!! A takto to opravdu je.
Co chceme staváčkáři?
Speciální, celostátní, propagační, lokální, smíšenou nebo V.I.P přehlídku?
Slavnostní schůzi klubu s nevycválaným chováním některých aktérů, poučujících o odvaze bránit staváka (proti čemu nebo komu? po pár promile?
„Odborné“ zhodnocení mnohaleté šlechtitelské práce chovatelů bez označení nejlepších holubů a holubic , po jejichž typologii tolik voláme, bez odborných komentářů hodnotitelů, bez vyjádření garantů barev, bez výběru nejlepších staváků v typu z nejreprezentativnějšího vzorku holubů Čech, Moravy, Slovenska, bez kvalitativního a množstevního srovnání s předešlými chovnými sezonami?
Propagaci? Pár hezkých vest a čepic, ignoraci a hnojení internetu v oblíbených staváčkářských vláknech včetně vlákna o stavění kde propagátoři dokazují, že náš stavák není australský papoušek v kleci , přehlížení www. Klubových a pobočkových stránek, nezastoupení v ÚOK chovatelů holubů, nezastoupení v odborných radách zájmových časopisů s holubářskou tematikou, nedotisk výborně zpracované příručky chovatele staváků – kniha 1,2 z r.1997 pro nové zájemce?
Anonymní světový, evropský, klubový nebo propagační oceňovací lístek nebo jazykové cvičení lingvistů na předepsaném formuláři visícím na kleci? „Oslavu“ odvahy za orazítkovaný, podškrábnutý, všelijak označený nebo holý pamflet?
Smutně konstatovat „holubáři vymírají“, když populace přibývá a našeho staváka popularizují vystavovatelé na EV za což jim patří veliké poděkování?
A co chci já? Holubařit, ne pletichařit.
Všeho krásného dost pro radost v r. 2019
Vám všem přeje
Zdeněk Laštovka
3deněk
napsal(a):
Co chceme staváčkáři?
Speciální, celostátní, propagační, lokální, smíšenou nebo V.I.P přehlídku?
Slavnostní schůzi klubu s nevycválaným chováním některých aktérů, poučujících o odvaze bránit staváka (proti čemu nebo komu? po pár promile?
„Odborné“ zhodnocení mnohaleté šlechtitelské práce chovatelů bez označení nejlepších holubů a holubic , po jejichž typologii tolik voláme, bez odborných komentářů hodnotitelů, bez vyjádření garantů barev, bez výběru nejlepších staváků v typu z nejreprezentativnějšího vzorku holubů Čech, Moravy, Slovenska, bez kvalitativního a množstevního srovnání s předešlými chovnými sezonami?
Propagaci? Pár hezkých vest a čepic, ignoraci a hnojení internetu v oblíbených staváčkářských vláknech včetně vlákna o stavění kde propagátoři dokazují, že náš stavák není australský papoušek v kleci , přehlížení www. Klubových a pobočkových stránek, nezastoupení v ÚOK chovatelů holubů, nezastoupení v odborných radách zájmových časopisů s holubářskou tematikou, nedotisk výborně zpracované příručky chovatele staváků – kniha 1,2 z r.1997 pro nové zájemce?
Anonymní světový, evropský, klubový nebo propagační oceňovací lístek nebo jazykové cvičení lingvistů na předepsaném formuláři visícím na kleci? „Oslavu“ odvahy za orazítkovaný, podškrábnutý, všelijak označený nebo holý pamflet?
Smutně konstatovat „holubáři vymírají“, když populace přibývá a našeho staváka popularizují vystavovatelé na EV za což jim patří veliké poděkování?
A co chci já? Holubařit, ne pletichařit.
Všeho krásného dost pro radost v r. 2019
Vám všem přeje
Zdeněk Laštovka
Jenom bych ještě dodal, že veliký dík patří těm co výstavu postavili a po té uklidili. Také dvěma zástupcům UOK, kteří přijeli i když nebyli strůjci tohoto problému, a bylo by se potřeba jim omluvit za alkoholovou tečku! Pak novému posuzovateli, kterého vnímám jako naději pro naše holubářství, který to vzal selským rozumem a nebál se splnit to oč byl požádán i když není členem klubu ČS a pak musel čelit tomu zmatku s posuzovacími lístky! Dík patří mnoha vystavovatelům, kteří se výstavy zúčastnili a představili svoje svěřence. Výstava- nevýstava proběhla tak, jak proběhla a záleží opravdu jen na tom, zda bude vůle chtít najít kořen problému, jak popsal nimels a Bohouš na jiném vlákně. Potěšilo mne, že zástupci UOK mi potvrdili, že mé jméno na setkání s členy klubu ČS v Lysé nepadlo i když v oficiálním zápise je napsáno. To máme tu demokracii, jak tu pořád obhajuje pan Jo. Na závěr bych chtěl napsat, že nejvíce nesnáším, když se někdo, "ožere jak prase", a pak vyvádí!!! ČS si to nezaslouží! Vše dobré v roce 2019 přeje Lukáš M.
Ať se holoubkům i chovatelům v r. 2019 co nejlépe daří bez ohledu na to jak jsou staří.
Zdeněk Laštovka
Vše dobré v novém roce přeji. Z návštěvy u Ing.Františka Slepičky, hned po novém roce, nádherní černí kamzli, Moravští pštrosi a Práchenští káníci. Pan chovatel! Děkuji. Vašek
Dvě rychlovky z víkendové Lysé, výstavu jsem jen proběhl, foceno narychlo plackou. Mějte se, Vašek
Vážený priatelia nemyslíte že už je dosť nenávisti, ohovárania a otvorených útokov jeden proti druhému. Toto vlákno je tymito vecami pretkane. Začnime sa už konečne chovať ako priatelia ,chovatelia , stávackari ktorí majú jeden spoločný záujem Českého stavaka .A tajné za jeden povraz .
Pasazer
napsal(a):
Vážený priatelia nemyslíte že už je dosť nenávisti, ohovárania a otvorených útokov jeden proti druhému. Toto vlákno je tymito vecami pretkane. Začnime sa už konečne chovať ako priatelia ,chovatelia , stávackari ktorí majú jeden spoločný záujem Českého stavaka .A tajné za jeden povraz .
Vážený "PASAZERE". Bývá tady dobrým zvykem zvlášť na tomto vlákně se pod svůj názor podepsat. Toto vlákno pravidelně sledují a účastním se diskuse a za tu dobu jsem nenabyl dojmu, že je tady nenávist, pomluvy a útoky. Jestli někdo pojmenuje věc pravým jménem, tak je to jen a jen dobře, protože mazání medu kolem huby nevede k žádnému řešení nějakého problému. Samozřejmě tady panuje zájem o Českého staváka, ale ty zájmy jsou různé- někdo ho chce dovést k dokonalostí, někdo ho chce dobře zpeněžit a někdo ho chce třeba vymazat ze seznamu českých národních plemen( řečeno s mírnou nadsázkou i když ....). Pro většinu tady je ale bohudík český stavák srdcovou záležitostí a podílejí se na jeho šlechtění a propagaci. Takže když chceme tahat za jeden provaz, tak musíme tahat za stejný konec toho provazu a to ve většině případů není dost možné. Já se podepíšu, i když to není třeba . Hezký večer a hoďte sem něco víc o vašem chovu. Sztymon A.
Pasazer
napsal(a):
Nemám ten dojem že by diskusia na tomto vlákne prebiehala dôstojne slušne a v kľude . Preto sa sa do tejto slušnej debaty už viacej nezapojim. Len postradam viac chovateľských skúsenosti , názorov a postrehov a menej politikárčenia. Tondo zdar!!
Já mám radost z nevšedního rozsahu tohoto vlákna, které holubáři hojně podporují a navštěvují. Admin jej dokonce musel ve prospěch holubářů rozsekat na kusy. A chápu, že úhly pohledu na jednotlivé příspěvky se liší. Podobně jako my lidé se chovají i holoubci, které s láskou chováme, a od kterých si rok co rok slibujeme, že budou ještě volatější, lesklejší, zobatější, vrčnější, temperamentnější,atd. zkrátka jednoduše - budou (a snad i my) lepší. A o to se myslím na tomto vlákně můžeme dál pokoušet všichni, nemyslíte Přátelé?
Mnoho zdaru všem holubářům přeje
Zdeněk Laštovka z Mašťova
Proč nikde není pořádná fotodokumentace výsledků výstav holubů s fotkami oceněných šampionů i s kopiemi oceň. lístků , aby všichni zájemci o plemeno mohli vidět, jak má vypadat tyický představitel plemene v současném stavu šlechtění / či degenerace /. U výstav v Německu je to samozřejmé, tak proč to nejde u nás- vždyť každý foťák má mobil,to by měla být povinná součást presentace klubů v ČR, i vzorníky by měly dostat fotky místo kreseb.
Na druhé straně je mnoho nadšenců, kteří tu dávají perfektní snímky svého chovu, tak proč to nemohou udělat funkcionáři klubů také....
Takže vzhůru do 21.století !
gary
napsal(a):
Proč nikde není pořádná fotodokumentace výsledků výstav holubů s fotkami oceněných šampionů i s kopiemi oceň. lístků , aby všichni zájemci o plemeno mohli vidět, jak má vypadat tyický představitel plemene v současném stavu šlechtění / či degenerace /. U výstav v Německu je to samozřejmé, tak proč to nejde u nás- vždyť každý foťák má mobil,to by měla být povinná součást presentace klubů v ČR, i vzorníky by měly dostat fotky místo kreseb.
Na druhé straně je mnoho nadšenců, kteří tu dávají perfektní snímky svého chovu, tak proč to nemohou udělat funkcionáři klubů také....
Takže vzhůru do 21.století !
Vy si to budet fotit ? Asi ne co? Vemte si kolik je třeba na speciálce staváků holubů ( cca 1200) Každého nafotit v póze k tomu oceňovací lístek. Šampióni jsou vyfocení na stránkách klubu. A za 2. nejsme v Německu ! Všechny vzorníky mají fotky představitelů. Mám vzorník od Havlína i p. Čermáka a všude jsou fotky. Perfektní snímky z chovů jsou jednoduché neboť nafotíte pár fotek a máte vystaráno. A ve 21. století jsme již 19. století
Dnešní den plný staváků nasedají jako draci je to super holubáři.Přeji vám všem to samé ať se daří a máte mnoho povedených odchovů.
stavak
napsal(a):
Dnešní den plný staváků nasedají jako draci je to super holubáři.Přeji vám všem to samé ať se daří a máte mnoho povedených odchovů.
Igore, Tvoje krmítko je pohádkové.
Zdraví Tobě i holoubkům, zdraví Tě Zdeněk.
Tak jsem se od Mladého Chovatele dozvěděl, že jsme v 19.století - to je mi pokrok !
Možná by MCH měli lépe číst a více přemýšlet / či déle - podle potřeby /
Mít ze speciálek klubů fotodokumentaci vítězů s bodovacím lístkem by měla být samozřejmá vizitka práce klubu za každý rok. V klubu ČS -1924 jsou sice fotky, ale bez popisek a oceň. lístků,takže nikdo neví nic o vyfoceném holubovi - je to holub předsedy či tajemníka nebo hospodského...? V katalogu CV Kolín-Štítary 2018 se dočtu o politickém handrkování o podobě posuz. lístku, ale že tam bylo 5 Memoriálů pro různé rázy se na stránkách Klubu CS nedozvím...Takže platí : kdo chce-ten hledá řešení, kdo nechce ten hledá výmluvy !
Nemusíte nic vymýšlet, jen se podívejte na presentaci výstavy Klubu kingů 9.-12.2.2019 Práče a udělejte i z CV CS z Kolína -Štítary i dalších také takové přehledné dokumenty vítězů i s detaily pro veřejnost nejen členskou základnu !
Já sám jsem ze štítar si pořídil 153 ks fotek toho , co mne zajímalo samozř. i s oceň. lístky !!!
M.stehno
napsal(a):
Omlouvám se, píšu z mobilu a mobil mi to přepisuje... Mělo tam být napsáno že ve 21. století jsme již 19 let..
Trochu zobecním. V ČSCH se málo kde uvádí č. kroužku holuba, ale jejn č. klece a jméno chovatele. Takže tyto informace jsou vlastně jen jakousi "propagandou" a ne pomůckou pro chovatele....
Tak zase něco pro radost a potěšení oka staváčkáře............koupel je koupel že by jarní?
Krásný jarní den se staváky,tak něco málo pro vás holubáři je zapotřebí fotit a fotit.........
Přátelé holubáři,
níže přidávám pár fotek ze svého chovu ČS černých sedlatých, které chovám první sezónu. Tito holubi u mě nahradili české rejdiče, které jsem dal pryč z osobních důvodů. Aktuálně mám v chovu 7 chovných páru a plánuji chov rozšířit na 12 párů. Jelikož u nás na Vysočině je zima, otevřel jsem staváčkům budníky až na Josefa. Aktuálně mám 17 výletků z toho 4 odpovídají mým představám, a holoubci již znovu sed. Stáváky chovám v chovateslké kolinii, ve všední dny jsou na volno a o víkendech zavřeni ve voliéře z důvodu závodů poštovních holubů - stáhavali mi pryč holoubata, které se společně s tzv. cizáky rozletěla do světa a již nenašla cestu domů..., Tak snad se Vám budou alespoň trochu líbit, Ať se Vám chov daří.
S chovatelským pozdravem
Aleš Nedělka (27 let)
3deněk
napsal(a):
Je tady léto a barva zralých klasů.
www.ceskychov.websnadno.cz
Zdeňku, návštěva našeho nejlepšího chovatele českých staváků žlutých bělokosých př. Ládi Offnera je vždy balzámem pro srdíčko. Z fotek mám radost obzvláště proto, protože se Ládík vrátil i k chovu žlutých sedlatých a že on je umí udělat. O tom jsme se mohli přesvědčit v minulosti již několikrát. Půl roku jsem tady nebyl a zjišťuji, že to tady skomírá, což není nové zjištění! Čekal jsem jak se ukáží ti, co chtěli snad i přispívat do tohoto vlákna a udělalo se jim vlákno o několika stranách rozmělněné po 250 příspěvcích. I tak tady za víc jak půl roku ničím nepřispěli. Což je na
Trošku jsem si hrál a fotil syna Martina holubi v letu. Bohužel, momentálně máme holubi více pozavírané, nežli venku, protože každý den tady zaznamenáváme útok dravce. Zatím z jeho strany bez úspěchu, což kvituji kladně a hned to klepu. Zrovna včera v podvečer když jsem seděl na dvoře, tak od parku nad a za paneláky směrem na les něco ten hajzlík nesl.
kouták
napsal(a):
Ahoj Bohouši.
Už jsem si myslel,že na nás kašleš.Pokud by jsi byl starej jako já,tak mlčím,ale jseš mladej,tak koukej fotit, ať se máme čím kochat a mladí ať si berou inspiraci.Krásné fotky.Přeji ať se daří. Zdeněk FRANTA
Ahoj Zdeňku, je pravdou, že jsem se odsud odhlásil k 31.12.2018 a řekl si, že už sem chodit nebudu. Ale sledoval jsem tuto diskusi - nediskusi přes mobil. Pocítil jsem po 3 letech únavu a chtěl si od toho trošku odpočinout. Tahal jsem to tady stále, do toho jsem táhl webovky. Ale na holubi jsem nezanevřel a nezanevřu. Výstavy se nám blíží, snad se mi zase bude dařit se na ně uvolnit, protože mám nové vedení. A dovolená musela být nahlášená na celý rok už v prosinci. V tu chvíli nebyli termínovky výstav.
M.stehno
napsal(a):
nádherní. to budou šampionky
Děkuju.
Mě stačí, že "baletí doma". jedna už i pilně seděla na svých vejcích. Dravcům ,kteří neustále olizují voliéru, se zřejmě taky líbí. Už jsem je mohl i prodat kupcům, ale počkám až do září, kdy ukončím chovnou sezonu a rozhodnu se co nechám a co pude pryč. Vystavovat moc neplánuju.
Všem holubářům radost z chovu a dravcům marnost lovu.
3deněk
napsal(a):
Děkuju.
Mě stačí, že "baletí doma". jedna už i pilně seděla na svých vejcích. Dravcům ,kteří neustále olizují voliéru, se zřejmě taky líbí. Už jsem je mohl i prodat kupcům, ale počkám až do září, kdy ukončím chovnou sezonu a rozhodnu se co nechám a co pude pryč. Vystavovat moc neplánuju.
Všem holubářům radost z chovu a dravcům marnost lovu.
Zdeňku, konečně zase dobrý rok. Rád to vidím, hezky se na ty červené krasavce kouká! Jsem moc rád, že se ti zadařilo. Jen tak dál a ať ti tam jestě něco vypadne. Bob
poty76
napsal(a):
Zdeňku, konečně zase dobrý rok. Rád to vidím, hezky se na ty červené krasavce kouká! Jsem moc rád, že se ti zadařilo. Jen tak dál a ať ti tam jestě něco vypadne. Bob
Jen by před fotoaparátem nemuseli tak prchat.
Vážení chovatelé českého staváka. Dovoluji si vám oznámit, že dne 24.8.2019 ve 12h na Vintířovské kapli jsem vstoupil do svazku manželského s ženou, která je mému koníčku - chovatelství nakloněna a mám v ní velkou oporu. Váš přítel a kamarád Bohouš Potůček

poty76
napsal(a):
Vážení chovatelé českého staváka. Dovoluji si vám oznámit, že dne 24.8.2019 ve 12h na Vintířovské kapli jsem vstoupil do svazku manželského s ženou, která je mému koníčku - chovatelství nakloněna a mám v ní velkou oporu. Váš přítel a kamarád Bohouš Potůček
Ahoj!
vše nej a nej a buďte šťastni až do skonání světa. To Vám oběma přeji z celého srdce!
M.
kouták
napsal(a):
Bohouši,velká gratulace k sňatku a hlavně,že manželka je nakloněna chovu holubů.To se pak holubaří jedna báseň.Zdraví Zdeněk
Ahoj Zdeňku moc ti děkuji za gratulaci
napsal(a):
Ahoj!
vše nej a nej a buďte šťastni až do skonání světa. To Vám oběma přeji z celého srdce!
M.
Ahoj Martine, i tobě moc děkuji za přání
Něco málo z chovu. Už to začíná trochu vypadat po přepeření,ale už aby to bylo a dalo se na to dívat.
Na přehlídce bylo předvedeno asi 80 mladých staváků a asi 40 dospělých ve výstavní expozici.
Pořadí v soutěži mladých holubů: 1. místo J. Novotný - modrý pruhový 0.1, 2.místo F. Hladký - žlutý sedlatý 1.0, 3. místo V. Ofner - žlutý bělokos 1.0. Naši přehlídku navštívili i kolegové ze západočeské, středočeské, východočeské, jihočeské pobočky klubu včetně hlavního vzdělavatele ing. T. Sousedíka.. Slunné počasí umožnilo vychutnat hloubku stavákova šatu sytých barev, výrazných lesků a zářného svitu. Prostě nádhera. A mě nezbývá než Vás všechny srdečně pozvat na severočeskou speciálku do stejných Bohušovic nad Ohří v závěru měsíce října 2019.
Přátelé severočeši obstarali staváčkářský prolog výstavní sezony 2019-20 a další už je na Vás samotných.
Tak brzy naviděnou se staváky přátelé cechu holubářského.
P.S. Bohužel se mi nějak nedaří nahrát další fota, tak ještě něco málo na mých
Výstava staváků severočeské pobočky tuto sobotu 19.10. 2019 od 8.00hod na výstavišti v Bohušovicích nad Ohří.
Holubářští Páni, jste srdečně zváni .
Zdravím kamarádi,
pár mobilovek ode mě. Něco málo se povedlo. Příslib do budoucna.
Neshledanou na výstavách.
Letu a chovu zdar!
Vašek
Slavonice 2019, bohužel mi odešla datová karta ve foťáku, zachránil jsem jen pár snímků, ale i tak. Vašek
Zdravím přátelé, včerejší Lysá, trošku hra světel a stínů oml., ale ten černý kamzl nemá chybu
Kóóónečně holubářská obec viděla,že u Potůčků v Mašťově je kvalitní staváčkářský pramen.
Gratulace k získání čestné ceny a vysokého ocenění všech vystavených sedlatých holoubků v Lysé.
Jen tak dál hoši..
A Vaškovi velké poděkování za parádní reportáže.
Já si zatím vorazím jako tento žluťásek.
Mnoho zdaru přátelé.
Bohušovice 2019 - doplnění.
110 pěkných staváků. Přátelská nálada se závěrečným poklábosením. Návštěvnost mohla být vyšší.
Za mě hezká akce - dávám chvalitebnou, jen tak dál.
Přátelé, je třeba pohodlnost porazit a za stavákem na výstavy vyrazit.
Tak na brzkou shledanou, třeba už v Kolíně 13.12. - 15.12. 2019
Jihočeská pobočka pořádá v sobotu 23.11 2019 setkání přátel českého staváka.Otevřeno od 10.00 do 16.00.hod.Srdečně zveme k návštěvě.
Bravo Láďo.
Krasavci, a za toho červenýho bombarďáka bych dal dceru a půl království, bohužel (BOHUDÍK! ) mám jen dceru.
Ať se Vám setkání vydaří a brzy na viděnou přátelé.
Ano, český stavák žlutý celobarevný (rovný) je mezi chovateli rozšířen a oblíben. Určitě by si zasloužil, podobně jako další méně chované variety, ještě větší chovatelskou pozornost.
Já jsem právě s touto varietou u staváků začínal, a byly to začátky velmi hezké. Přeji je prožít každému holubáři.
Zdeněk Laštovka
Vena 1
napsal(a):
VENA.Rád bych ukázal pár fotek z mého chovu
Máte krásné černé tygry. Jak v typu, tak v kresbě. Z fotky je vidět skoro i tabulák v případě toho holoubka. Krásná ukázka.
Co se týče Štítar. Nevím, ale propagační výstavy nejsou to pravé ořechové. To, co se tam odehrává už dva roky, vypovídá o všem. Jediné co mě mrzí je ta práce lidí, kteří okolo toho lítají a věnují tomu spousty volného času a hlavně energie. Zato je slovo díků málo. Této kdysi krásné speciálce a svátku staváčkářů chybí jediné. Poslední dva roky kvalitní posouzení, opravdovými a kvalitními posuzovateli. Věčné taškařice okolo způsobu posuzování akorát zapříčinili ústup a nevystavování kdysi úspěšných chovatelů. Mrzí mě to pouze kvůli českému stavákovi. Směrem ke Kolínu by se měli chovatelé českých staváků těšit vždy před vánoci na úchvatnou podívanou. Podpořenou o krásná setkání. Je týden do Kolína a nikde tady nevidím propagační upoutávku. Klub má funkci propagátora, tak očekávám nápravu na ifauně. Po loňském roce jsem se rozhodl, že se letos nezúčastním a tudíš očekávám fotky na webovky od propagátora klubu. Článek Kolín 2018 jsem raději do časopisu nezaslal, nechtěl jsem aby vrhal špatné světlo na tak krásné plemeno a hojně chované jakým holub český stavák je. Velmi mě mrzí, že už 3 roky v klubu panuje nejednotnost v otázce posuzovacího lístku. A právě ta touha získat zpět starý český lístek, rozbila kdysi tak krásné Národní výstavy čs s mezinárodní účastí. Zajímal by mě názor a pohled každého člena klubu na otázku posuzování. Argument některých členů výboru, že 95b na evropském lístku = 93b na českém mi nic neříká. Je to zase ideologie nějakého přednesu někde a dál se to šíří. Já vidím 93 b stejně na obou lístkách. V loni jsem viděl spousty holubů, kteří byli opravdu velmi kvalitní a hodnocení i 90b bylo doslova degradující směrem k těmto holubům a plemeni. Já vidím vždy hlavně holuba, moje národní hrdost směrem ke všem českým plemenům je bezmezná. Nemám rád tu politiku v chovatelství, vím a respektuji ji, patří to k tomu. Ale já jsem raději na holubníku, to je moje televize. Jsem "zatím" členem klubu čs, nejsem spokojený s tím, co se děje a vidím v tom zbytečnost. Mrzí mě a je mi líto předsedy klubu, protože žijeme jen jednou a přeji mu ať se baví se svými holubi a rodinou a nedělá si těžší život přetahovanou o způsob posuzování celostátních nebo propagačních výstav. Byl bych moc rád, kdyby se v roce 2020 konala opět Národní specialní výstava klubu českého staváka v Kolíně - Štítarech. Stejně tak aby doznalo ustájení holubů změn. Na kleci byli vždy dvě krmítka, na vodu i žrádlo. Aby dostala speciálka čs zpátky punc vážnosti, respektu a hlavně jedinečnosti, kterou dokáže předvézt 1100 až 1450ks českého staváka v jedné hale. Což je neskutečné číslo. A hlavně, ať posuzují vyškolení posuzovatelé s razítkem aby to návštěvníci vnímali s vážností a ne jako pouťovku. Ať se vám přátelé daří. Zdraví vás chovatel čs červených sedlatých B. Potůček
poty76
napsal(a):
Máte krásné černé tygry. Jak v typu, tak v kresbě. Z fotky je vidět skoro i tabulák v případě toho holoubka. Krásná ukázka.
Co se týče Štítar. Nevím, ale propagační výstavy nejsou to pravé ořechové. To, co se tam odehrává už dva roky, vypovídá o všem. Jediné co mě mrzí je ta práce lidí, kteří okolo toho lítají a věnují tomu spousty volného času a hlavně energie. Zato je slovo díků málo. Této kdysi krásné speciálce a svátku staváčkářů chybí jediné. Poslední dva roky kvalitní posouzení, opravdovými a kvalitními posuzovateli. Věčné taškařice okolo způsobu posuzování akorát zapříčinili ústup a nevystavování kdysi úspěšných chovatelů. Mrzí mě to pouze kvůli českému stavákovi. Směrem ke Kolínu by se měli chovatelé českých staváků těšit vždy před vánoci na úchvatnou podívanou. Podpořenou o krásná setkání. Je týden do Kolína a nikde tady nevidím propagační upoutávku. Klub má funkci propagátora, tak očekávám nápravu na ifauně. Po loňském roce jsem se rozhodl, že se letos nezúčastním a tudíš očekávám fotky na webovky od propagátora klubu. Článek Kolín 2018 jsem raději do časopisu nezaslal, nechtěl jsem aby vrhal špatné světlo na tak krásné plemeno a hojně chované jakým holub český stavák je. Velmi mě mrzí, že už 3 roky v klubu panuje nejednotnost v otázce posuzovacího lístku. A právě ta touha získat zpět starý český lístek, rozbila kdysi tak krásné Národní výstavy čs s mezinárodní účastí. Zajímal by mě názor a pohled každého člena klubu na otázku posuzování. Argument některých členů výboru, že 95b na evropském lístku = 93b na českém mi nic neříká. Je to zase ideologie nějakého přednesu někde a dál se to šíří. Já vidím 93 b stejně na obou lístkách. V loni jsem viděl spousty holubů, kteří byli opravdu velmi kvalitní a hodnocení i 90b bylo doslova degradující směrem k těmto holubům a plemeni. Já vidím vždy hlavně holuba, moje národní hrdost směrem ke všem českým plemenům je bezmezná. Nemám rád tu politiku v chovatelství, vím a respektuji ji, patří to k tomu. Ale já jsem raději na holubníku, to je moje televize. Jsem "zatím" členem klubu čs, nejsem spokojený s tím, co se děje a vidím v tom zbytečnost. Mrzí mě a je mi líto předsedy klubu, protože žijeme jen jednou a přeji mu ať se baví se svými holubi a rodinou a nedělá si těžší život přetahovanou o způsob posuzování celostátních nebo propagačních výstav. Byl bych moc rád, kdyby se v roce 2020 konala opět Národní specialní výstava klubu českého staváka v Kolíně - Štítarech. Stejně tak aby doznalo ustájení holubů změn. Na kleci byli vždy dvě krmítka, na vodu i žrádlo. Aby dostala speciálka čs zpátky punc vážnosti, respektu a hlavně jedinečnosti, kterou dokáže předvézt 1100 až 1450ks českého staváka v jedné hale. Což je neskutečné číslo. A hlavně, ať posuzují vyškolení posuzovatelé s razítkem aby to návštěvníci vnímali s vážností a ne jako pouťovku. Ať se vám přátelé daří. Zdraví vás chovatel čs červených sedlatých B. Potůček
Ahoj Bohouši,co to tu píšeš za nesmysli,jaká pak touha získat starý lístek zpět.Klub chce jenom své speciálky posuzovat stále postaru, za to nemůžou holubáři ,že to musí řešit takto, ale arogantní chování UOK za podpory některých staváčkářů. Já se jezdím především dívat do Kolína na holuby a moc se už těším.Tak neblbni,rád tě uvidím v Kolíně.Můj názor na posuzování,kdo propaguje nové posuzování staváků,není u mne pravý staváčkář.
cajzek
napsal(a):
Ahoj Bohouši,co to tu píšeš za nesmysli,jaká pak touha získat starý lístek zpět.Klub chce jenom své speciálky posuzovat stále postaru, za to nemůžou holubáři ,že to musí řešit takto, ale arogantní chování UOK za podpory některých staváčkářů. Já se jezdím především dívat do Kolína na holuby a moc se už těším.Tak neblbni,rád tě uvidím v Kolíně.Můj názor na posuzování,kdo propaguje nové posuzování staváků,není u mne pravý staváčkář.
Ten laik co se mi u tebe označil, je díky mému pochroumanému displayi na mobilu. Dával jsem citaci. Nevšiml jsem si, že bych někde psal o touze získání starého lístku. Nepíši ani nic o tom, že by za něco mohli holubáři. Arogantní a neúměrně agresivní chování jsem viděl na loňské schůzi od 17h kdy několik členů doslova napadalo slovně zástupce ÚOK a vedoucího posuzovatelského sboru. Ano, takto se doopravdy nejedná! Od toho má mandát výbor klubu a ten má jednat třeba na neutrální půdě s představiteli ÚOK. Tam jsi přítomen nebyl, takže vůbec nevíš která bije. Píšeš nesmysli k mé osobě? Láďo ty jsi mimo dění, já se toho účastnil na přímo. Tvůj závěr o tvém názoru, že kdo propaguje nový způsob posuzování, není staváčkář je úplně mimo. Nikde jsem nepsal o propagaci starého nebo nového posuzování. Jen jsem napsal že 93b je na ka6dém lístku stejné. Pokud se staváčkáři budou řídit tvým názorem, tak poté se asi nikde jinde než v Kolíně čs vystavovat nebude. Mimochodem, podívej se na fotky za poslední 2 roky jakým způsobem a co za holubi je ustájeno v kleci. Kolik na toto téma proběhlo diskusí. Krmení pod nohy atd.. Hele, fakt neblbnu. Do Kolína se opravdu nechystám, mám jinou práci a vystavuji v tom termínu jinde. Mimochodem ani jedna s poboček asi nepracuje když za celý rok nechodí jak jejich psané slovo, tak ani jedna fotka s proběhlých akcí na webové stránky. Takže to také zapíchnu a nikdo se mi nemůže divit. Bylo toho naslibováno až až, ale u toho to zůstalo. Já napsal svůj pohled a nic z toho nevyvratíš. Nikoho jsem si nebral do pusy, naopak si myslím, že to je až motivační příspěvek. Nic víc. Ono není naco být hrdý. Kolik chlapů s kvalitními chovy přestalo vystavovat a proč asi? V loni jsem šel fotit šampiony do článku a kokardy byli pověšeny až v neděli k 8h a v 10.20h si holubi chovatele rozebírali domů. A proč už v sobotu přední chovatele černých sedlatých, žlutých sedlatych a žemláků vzali své holubi domů už v 15hodin? Moc v obraze nejsi! Vždy jsem říkal, že problémy mají zůstat v kabině. Ale na druhou stranu. K problému je potřeba se postavit čelem a né zády. Tvůj názor a pohled ti neberu. Naopak ho respektuji. Můj se s tvým neztotožňuje! Díky B.P.
Jo, asi jsi nabyl toho dojmu z mé věty a právě ta touha získat starý lístek rozdělila atd.. Opravdu jsem neslyšel, že by se někdo někoho ptal na typ lístku. Jaký mu je přednější. A ani nemám zájem tady cokoli rozdmíchávat a to zdůrazňuji!!! Tohle téma je mi zapovězené. Zbytečně se v klubu spousta lidí hašteří. Ono to tam vždy nakonec nějak bude a proběhne. Tak si Kolín užij a ať je tam krasná přehlídka. Chovu a letu zda.
poty76
napsal(a):
Jo, asi jsi nabyl toho dojmu z mé věty a právě ta touha získat starý lístek rozdělila atd.. Opravdu jsem neslyšel, že by se někdo někoho ptal na typ lístku. Jaký mu je přednější. A ani nemám zájem tady cokoli rozdmíchávat a to zdůrazňuji!!! Tohle téma je mi zapovězené. Zbytečně se v klubu spousta lidí hašteří. Ono to tam vždy nakonec nějak bude a proběhne. Tak si Kolín užij a ať je tam krasná přehlídka. Chovu a letu zda.
U nás se to na pobočce odsouhlasilo že chceme posuzovat na starý lístek, to já nemohu vědět,že se tě nikdo u vás na to neptal.Bohouši neber si to tak osobně, chtěl si přece slyšet názor každého člena klubu tak sem ho napsal.Nebyl jsem tam ale slyšel ,chlapy se ožrali a bouchli saze,souhlasím že se takto neřeší.
poty76
napsal(a):
Ahoj Bohouši,znova jsem si to v klidu bez sazí přečetl,těch dojmů v mé reakci jsem nabyl víc,neměl jsem na to reagovat. Vtom příspěvku se neorentuji, tak se Ti a Všem zde omlouvám.
poty76
napsal(a):
Tak na té loňské výstavě Klubu ČSS v Kolíně jsem byl a nebylo to nic potěšujícího- jsem laik , nechovám ČSS , ale s kamarádem,který je kdysi choval, tam pravidelně jezdím.Vloni jsem tam jel sám a to dříve, takže jsem tam přišel jako asi první návštěvník před otevřením výstavy,
Hned na první pohled v čele haly posedávali staří páni a popíjeli přímo z lahví... nikdo si mně nevšímal, tak jsem šel vlevo k okénku, kde jsem chtěl koupit vstupenku, ale nebyli na to připraveni, tak jsem šel pokoukat na ty holuby.
První šok byl obrázek- krmení nasypané na papír podlahy pod nohami a v trusu většiny holubů, navíc mnozí holubi na první pohled nebyli zdrávi - vodnatý nazelenalý trus byl velmi častý, někteří i skleslí...ty jsem bohužel nenafotil, jen ty lepší mne zajímali...
Je vidno, že veterinární kontrola při přejímce i v průběhu výstavy chybí, to by alespoň zamezilo růstu nákaz vystavovaných holubů, kvůli čemuž se dnes již chovatelé bojí vystavovat a tím klesá úrověň a počet vystavených zvířat,
Pro samé pití nebyl asi čas dát do každé klece krmítko na zrní. ..moje životní zkušenost, že tam , kde se pije je vždy bordel se potvrdila i zde.
A že po posílení ducha pánů lihem pak mohla být i divoká diskuze na členské schůzi , je jasné.Ale takto se nic nedá řešit !
Dobrý den letos jsem začala s chovem sedlatych a protože nemám možnost návštěvy chovatele tak jsem na to šla z burzy. Získala jsem šedého holuba s tmavými boky volete a černou holubici. K mé radosti z nich mám tři šedá sedlatá holoubata s dobrou kresbou. Uvidím jak to bude s volatostí ale vypadají slibně. Posuďte sami. Na první fotografii vzadu holub z burzy. Chovu zdar.😉
Ziggy123
napsal(a):
Dobrý den letos jsem začala s chovem sedlatych a protože nemám možnost návštěvy chovatele tak jsem na to šla z burzy. Získala jsem šedého holuba s tmavými boky volete a černou holubici. K mé radosti z nich mám tři šedá sedlatá holoubata s dobrou kresbou. Uvidím jak to bude s volatostí ale vypadají slibně. Posuďte sami. Na první fotografii vzadu holub z burzy. Chovu zdar.😉
Koupila jste české staváky stříbrné sedlaté. Holub má na voleti červenou barvu. Je to nešvar u této barvy. Za poslední roky se to vyčistilo a vy sama až toho budete mít nachováno více budete určitě separovat "horší" kusy a nechávat stále čistější v barvě. Ať se vám daří a holoubci vám dělají radost.
A musím říct že tato diskuse prohloubila můj zájem o ČS, hlavně tedy sivého sedlatého
3deněk
napsal(a):
Celostátní výstava českých staváků se koná 11.12. - 13.12.2015.
Všichni jste srdečně zváni na Štítarské výstaviště v Kolíně.
Kdo chce se staváky slavit,
určitě se musí v Kolíně stavit.
Na viděnou přátelé.
Zdeněk Laštovka
Tak od pátku 13.12.2019 do neděle 15.12. 2019 proběhla v Kolíně-Štítarech neoficiální přehlídka českých staváků jako tzv. 3. Nespeciálka bez účasti svazových posuzovatelů, kdy holuby hodnotí jen přední chovatelé samostudiem proškoleni...a klubem přezkoušeni.
Vystavovalo ca 88 vystavovatelů, z toho 3 nečlenové ca 1200 holubů., tak např. 1 chovatel vystavoval 15 kolekcí...z 223 členů klubu, téměř polovina vystavovatelů byla ze středních a východních Čech...tj. 38% účast. Jak potom může vypadat rozhodování následné schůze klubu při takovéto účasti ? Menšina rozhodne vše....
Staré bolesti se opakují : krmí se na podlahu či papír, z horních klecí to padá do trusu dolních klecí, zdravotní stav některých holubů byl rizikem pro všechny- je vidno, že není žádný veterinární dozor , který by kontroloval zdravotní stav holubů před přijetím i v průběhu výstavy. A že chovatelé nevakcinují a neléčí, protože je to drahé...
To, že klub slaví 95.výročí existence skoro v ilegalitě je triskní.V klubu panuje asi taková nálada jako v politice- menšina v opozici odmítá přijmout rozhodnutí schválená demokraticky zvoleným orgánem a vede boj proti novému posuzovacímu lístku jako zapadlí vlastenci.Nebo jde o osobní ambice některých členů ?
Klub starých pánů se uzavřel před světem a nestojí o veřejnost,perspektiva dost neradostná.
gary
napsal(a):
Tak od pátku 13.12.2019 do neděle 15.12. 2019 proběhla v Kolíně-Štítarech neoficiální přehlídka českých staváků jako tzv. 3. Nespeciálka bez účasti svazových posuzovatelů, kdy holuby hodnotí jen přední chovatelé samostudiem proškoleni...a klubem přezkoušeni.
Vystavovalo ca 88 vystavovatelů, z toho 3 nečlenové ca 1200 holubů., tak např. 1 chovatel vystavoval 15 kolekcí...z 223 členů klubu, téměř polovina vystavovatelů byla ze středních a východních Čech...tj. 38% účast. Jak potom může vypadat rozhodování následné schůze klubu při takovéto účasti ? Menšina rozhodne vše....
Staré bolesti se opakují : krmí se na podlahu či papír, z horních klecí to padá do trusu dolních klecí, zdravotní stav některých holubů byl rizikem pro všechny- je vidno, že není žádný veterinární dozor , který by kontroloval zdravotní stav holubů před přijetím i v průběhu výstavy. A že chovatelé nevakcinují a neléčí, protože je to drahé...
To, že klub slaví 95.výročí existence skoro v ilegalitě je triskní.V klubu panuje asi taková nálada jako v politice- menšina v opozici odmítá přijmout rozhodnutí schválená demokraticky zvoleným orgánem a vede boj proti novému posuzovacímu lístku jako zapadlí vlastenci.Nebo jde o osobní ambice některých členů ?
Klub starých pánů se uzavřel před světem a nestojí o veřejnost,perspektiva dost neradostná.
Jako v politice,bez komoušů to nepůjde.
Zdravím, můj názor může být zajímavý z toho důvodu, že jsem mezi stavačkáři nový, v klubu necelé dva roky, nejsem zatížen historií.
Je tristní, že škodí holubáři holubářům a trpí tím hlavně holubi, v tomto případě náš Český stavák. Už jsme si zvykli na ústrky neholubářů, lidí z okolí, sousedů. Cech holubářský se dostává na okraj společnosti, bohužel, ale proč si škodíme i mezi sebou? To mi opravdu hlava nebere! Klub se rozhodl posuzovat na své speciálce na původní posuzovací lístek. Demokratické rozhodnutí. Proč ho svaz nerespektuje? Čí ego klub poranil? Jak si nějaký člověk, nebo lidé, předpokládám cechu holubářského vůbec můžou vzít na svědomí, že škodí knížeti mezi národními plemeny a největšímu klubu? Politika co? Poměřování pindíků? Vzhledem k tomu, že se letos jednalo již o třetí "nespeciálku" tak je mi jasné, že oba znesvářené tábory jsou "zakopány" hluboko, mají silné argumenty a vše přechází v zákopovou válku. To je zlé. Teď se obracím na svaz, prozřete a ustupte prosím! Škodíte tím našemu stavákovi! Já jsem přesvědčen, že kvalitní posouzení holubů záleží hlavně na posuzovateli a ne tolik na typu posuzovacího lístku. Pokud je ale většina v klubu přesvědčena o větším přínosu původního posuzovacího lístku a chce ho na své speciálce, nesnažte se tento názor zlomit, riskujete tím další masivní odliv holubářů a to přeci snad nechce nikdo z nás! Vraťte se k jednacímu stolu ať sté výročí klubu oslavíme ve shodě a tak jak si náš staváček zaslouží.
Koukněte se na Soukromé stránky chovatelů ČS - bez cenzury, tam krom jiného uvidíte poslední aktualitu z Klubu - naskenovaný katalog s výsledky Kolín 2017 a v Aktuálně přečtěte zamyšlení S. Brucknera z 22.8.2018, kde najdete souvislosti k této diskuzi o oceňovacím lístku apod.
Za celý rok se na této stránce bez cenzury neobjevil jediný příspěvek členů Klubu ČS ani jeho vedení- výboru ! To je Klub v agonii ?
gary
napsal(a):
Koukněte se na Soukromé stránky chovatelů ČS - bez cenzury, tam krom jiného uvidíte poslední aktualitu z Klubu - naskenovaný katalog s výsledky Kolín 2017 a v Aktuálně přečtěte zamyšlení S. Brucknera z 22.8.2018, kde najdete souvislosti k této diskuzi o oceňovacím lístku apod.
Za celý rok se na této stránce bez cenzury neobjevil jediný příspěvek členů Klubu ČS ani jeho vedení- výboru ! To je Klub v agonii ?
Příteli, to nejsou oficiální stránky klubu ČS. Je to soukromý web jednoho chovatele ČS. Nevím, proč by se tam měly objevovat příspěvky členů nebo vedení klubu.
M.stehno
napsal(a):
Velice se mi líbí holub černý rovný a žlutý sedlaty na 2hé fotce. Velice mě těší že byla docela obstojná přehlídka mramoráků
Ahoj Míšo, jsem rád, že sis z tvým záběrem plemen udělal i slušný náhled a pohled na českého staváka. Vždy mě to potěší o to více když vím, že jsi mladý chovatel, ovšem velmi se zajímáš o chovatelství jako takové a tací u mně mají zelenou. Takže ano, souhlasím s tebou! Ovšem mně se v té sérii od Vaška líbí více fotek se slušnými zástupci plemene. Předpokládám, že i tobě. Díky Bob
poty76
napsal(a):
Ahoj Míšo, jsem rád, že sis z tvým záběrem plemen udělal i slušný náhled a pohled na českého staváka. Vždy mě to potěší o to více když vím, že jsi mladý chovatel, ovšem velmi se zajímáš o chovatelství jako takové a tací u mně mají zelenou. Takže ano, souhlasím s tebou! Ovšem mně se v té sérii od Vaška líbí více fotek se slušnými zástupci plemene. Předpokládám, že i tobě. Díky Bob
To samozřejmě ano ale jen jsem vybral ty co se mi líbí nejvíce a mou oblíbenou je žlutá a černá ve spojení s bílou proto tyto rázy jinak samozřejmě byli pekni červení rovni co jsem koukal tak i lysý byli ve velmi dobré kvalitě a i TYGŘI.
ivanovsky
napsal(a):
pár foteček...
Krása, 2. pořadí Vašich holoubků na letošní přehlídce staváků v Kolíně bylo pro mne nejpříjemnějším překvapením. Tady vidíme, že ne náhodou! Ať se Vám daří i dál.
tono
napsal(a):
Příteli, to nejsou oficiální stránky klubu ČS. Je to soukromý web jednoho chovatele ČS. Nevím, proč by se tam měly objevovat příspěvky členů nebo vedení klubu.
Ono na oficiálních stránkách toho taky moc není - např. v diskuzi za 2,5 roku je 7 příspěvků, z toho 1 moje a 1 odpověď na něj.
V odstavci "Výsledky CV Kolín" je poslední z 11. - 13.12.2015.
Vypovídající jsou i " Významná životní jubilea členů"
Ze 7 členného výboru klubu ČS nediskutuje ani na diskuzi neodpovídá nikdo a to ani na ofic. stránkách, ani na iFauně....
Výstava klubu v Kolíně - to je zpět v čase o 50 let- světla nad řadami klecí žlutá a bílá zářivka a žárovka - někde holubi pod žlutým světlem, vedle pod bílým světlem, jinde u okna denní světlo, někdy záblesk slunce, jinde v koutě či dole v pološeru, to se pak má hodnotit lesk, svit, barva....a to krmení pod nohy ! škoda mluvit ...
gary
napsal(a):
Ono na oficiálních stránkách toho taky moc není - např. v diskuzi za 2,5 roku je 7 příspěvků, z toho 1 moje a 1 odpověď na něj.
V odstavci "Výsledky CV Kolín" je poslední z 11. - 13.12.2015.
Vypovídající jsou i " Významná životní jubilea členů"
Ze 7 členného výboru klubu ČS nediskutuje ani na diskuzi neodpovídá nikdo a to ani na ofic. stránkách, ani na iFauně....
Výstava klubu v Kolíně - to je zpět v čase o 50 let- světla nad řadami klecí žlutá a bílá zářivka a žárovka - někde holubi pod žlutým světlem, vedle pod bílým světlem, jinde u okna denní světlo, někdy záblesk slunce, jinde v koutě či dole v pološeru, to se pak má hodnotit lesk, svit, barva....a to krmení pod nohy ! škoda mluvit ...
Můžeme se o tom přestat bavit výstava byla pěkná kvalita zvířat dobrá. A nenarušovat pohodu po vánočních svátcích a klidu do nového roku. Přeji do nového hodně zdraví, štěstí pohody a hlavně hodně chovatelských úspěchů. S pozdravem Michael Stehno
Doba klidu, tak něco z oddělení holubů ať sem přijde zase nějaká fotka
Po dlouhé době jsem vytáhl ze schránky svůj druhý fotoaparát značky Olympus a dal jsem mu přednost před zrcadlovkou. Fotky nejsou až tak lesklé jako poslední roky, což určitě nevadí! Byl jsem opravdu krátce v Lysé nad Labem na výstavě Náš Chovatel a udělal opravdu pár fotek pro toto vlákno. Velmi mě potěšili př. Calda a př. Švehla ze staváčkářské obce, kteří se ke mně přihlásili a podiskutovali jsme krásně o holubech. Tak něco z plamínků a rovných od př. Caldy.
No a žlutí sedlatí od př. Caldy. Tady jsem si opravdu zvedl náladu jeho pro mě nádhernou holubicí kterou jsem dávám hned na třech fotografiích. Holoubek byl též velmi kvalitní, ovšem nepodařilo se mi ho nafotit v lepším postoji.
Též jsem udělal dvě fotografie stříbrných sedlatých, byli tam v počtu 4ks. Holoubek je poset silnou modrou pigmentací, respektive prokvetlý. Na druhé fotografii holubice.
Dnešní nádherný den podmínky uplně jarní. Staváci v plném páření krásný pohled na spokojené staváky a jejich předvádění.
Tak je vše připraveno na páření a dávání párů do hromady. Zítra to u červených vypukne! Stříbrný sedlatý už brázdí holubníky, tam je hotovo.
Tak něco pro oživení od Potůčků, máme napárováno a teď už jen kvalitní odchovy na kroužkování.
Něco málo z chovných holubů a už i nějaký ten malý přírůstek. Dlouho jsem tady nebyl, ale poslední dobou jsem fotek až tolik nenadělal. Nějak mě ta vášeň po 3 letech plného záběru opustila. Ale snad bude dobrý rok a restartuji se
Zdravím tě Zdeňku ze severních čech.....
karelsimic
napsal(a):
Máte nádherné ŽEMLÁKY a žluté stávaky také jednoho žlutého rovného doma mám
Ahoj Zdenku, rád bych se podíval na tvé holoubky jak ti dělají radost staváčci červený kamzlíci Mohl bys něco nafotit pro radost díky
Něco pro oživení. Poslední dvě fotky jsem dal již do dosti v podpalubí zapadlého vlákna o stavění českého staváka. Zdravím všechny staváčkáře a nestyďte se. Dávejte fotky svýchholubů i sem ne jen na Fb. Díky, zdraví vás Bohouš Potůček ze severozápadních čech.
stavak
napsal(a):
Ahoj Zdenku, rád bych se podíval na tvé holoubky jak ti dělají radost staváčci červený kamzlíci Mohl bys něco nafotit pro radost díky
S Tvými šampiony se nemohu rovnat Igore.
Můj chov navštívil dravec a pak škodná.
Ale zatím to nevzdávám a děkuji Tobě i Zdeňkovi za impuls.Vím, jsem lajdák, ale holubářský cvrkot stále sleduji.
Všem holubářům přeji hodně odchovů a pevné zdraví.
3deněk
napsal(a):
Ale zatím to nevzdávám a děkuji Tobě i Zdeňkovi za impuls.Vím, jsem lajdák, ale holubářský cvrkot stále sleduji.
Zdeňku,doufám že ten holub na té první fotografii ti zůstal.
3deněk
napsal(a):
Zdeno všichni máme šampiony jak jinak,ale doufám že ti zůstal stále pěkný základ a Kuna nevzala to nej.At se ti daří vychovat další pěkné červené Kamzlíky,kteří ti budou dělat radost.
Mají se k světu staváčci v tom čase Velikonočním..... Přátelé at se vám všem daří a hlavně at jsme všichni zdraví.
cajzek
napsal(a):
Zdeňku,doufám že ten holub na té první fotografii ti zůstal.
Vláďo, toho jsem prodal a odchov po něm přišel vniveč. Byl to pečlivý rodič, zůstal mi pouze jeho starý táta, máma už také není. Jsem rád, že jsem zaznamenal Tvoji reakci, moc Tě zdravím a přeju Ti prima odchovy aby si se měl zase čím pochlubit v Kolíně.
3deněk
napsal(a):
Vláďo, toho jsem prodal a odchov po něm přišel vniveč. Byl to pečlivý rodič, zůstal mi pouze jeho starý táta, máma už také není. Jsem rád, že jsem zaznamenal Tvoji reakci, moc Tě zdravím a přeju Ti prima odchovy aby si se měl zase čím pochlubit v Kolíně.
A kolik vám vzal dravec holubů a kolik vám jich zůstalo
KLIMEK PETR
napsal(a):
A kolik vám vzal dravec holubů a kolik vám jich zůstalo
Zdravím, omlouvám se, ale nechápu vaší reakci ani otázku směrem ke Zdeňkovi! Jestli jste "začátečník" nebo nejste, není důležité. Chovatel jako je Zdeněk s chovem který má, s energii kterou chovatelství dává a s citem jakým svůj chov vede určitě nepotřebuje sypat sůl do čerstvých ran. Bydlíme od sebe cirka 100m a viděl jsem jeho nádherné holubi, kteří byli zliklidováni onou škodnou. Jeden by řekl. Srdce krvácí. Zdeňkovi přeji aby se z toho dostal a našel tu správnou chuť a sílu s kterou vstupoval do nové sezony roku 2020. Znám ho a vím, že je bojovník a zato má a vždy měl můj velký obdiv. Bob
Moje odchovy z jižních Čech :-)
Mnoho chovatelských úspěchů a mnoho zdraví přeje z Novohradských hor MK
Nejsem dobrý fotograf ale rád bych podpořil toto vlákno několika fotkami.Achovatelum holubů přeji pěkné odchovy.S pozdravem Vena Hořejš.
Vena 1
napsal(a):
Nejsem dobrý fotograf ale rád bych podpořil toto vlákno několika fotkami.Achovatelum holubů přeji pěkné odchovy.S pozdravem Vena Hořejš.
Pane Hořejš nelze než zatleskat za krásné fotky tygrů
jo012810
napsal(a):
Ale i ti "stříbrňáci", jsou krásně figurní a POKUD I STAVÍ, PAK PARÁDA...
Ano, dělají nám velkou radost i po letové stránce a v temperamentu. Bohužel, zatím se mi to povedlo zachytit v lepší fotografii, její kvalitě v pár případech. Mockrát jsem zatím nebyl schopen velmi kvalitní stavění zachytit. Což u mně dříve nebylo zvykem. Ale já od sebe požaduji pouze co nejlepší zachycení na fotografii, jinak to nezádávám na žádný portál. Takže ano jsme spokojení k typu i s jejich letem.
Mikor
napsal(a):
Moje odchovy z jižních Čech :-)
Mnoho chovatelských úspěchů a mnoho zdraví přeje z Novohradských hor MK
I u vás je to neskutečná paráda máte opravdu moc hezké holubi a díky za příspěvek do vlákna.
Tak opravdu něco málo pro oživení vlákna o českém stavákovi. Letos se nám moc nedaří, ale každý rok není posvícení. Bohužel. Dva velmi kvalitní holubi, zrovna dnes když jsem dorazil z práce tak se předváděli ještě lépe než na fotkách 3 dny starých. Škoda druhého který má vadu v kresbě, punčocha a zdruhé strany přetažený zákres hlavy. Do chovu ale v typu velmi nadějný. Oba zůstanou.
Martin u stříbrných sedlatých toho má o trošku více, ale vyfotil jsem 2 - 3 opravdu ty nejlepší samce které si také zařadí do chovu.

gary
napsal(a):
a nezapomenou v těch volierách taky létat ? škoda , že nemohou na střechu...
A jak to víš že na střechu nemůžou ?
gary
napsal(a):
a nezapomenou v těch volierách taky létat ? škoda , že nemohou na střechu...
Pokud je toto "plivnutí" mířeno na naše staváky tak jste velmi ulétl. Naše holubi jsou v letu výborní, což jsem zde na tomto vlákně ne jednou prokázal fotografiemi. Dokonce se synem zvažujeme, zda bychom během jednoho nebo dvou let nezkusili soutěž v letu - stavění. Především stříbrní sedlatí jsou opravdu výborní v letu i temperamentu. K našemu pouštění - nepouštění se nebudu vracet. Od roku 2015 jsem se vyjadřoval k této otázce několikrát. Díky za poznatek. Martin moje podmínky zná, proto napsal to, co napsal. Martine, zdravím do Třince. Bohouš P.
poty76
napsal(a):
Pokud je toto "plivnutí" mířeno na naše staváky tak jste velmi ulétl. Naše holubi jsou v letu výborní, což jsem zde na tomto vlákně ne jednou prokázal fotografiemi. Dokonce se synem zvažujeme, zda bychom během jednoho nebo dvou let nezkusili soutěž v letu - stavění. Především stříbrní sedlatí jsou opravdu výborní v letu i temperamentu. K našemu pouštění - nepouštění se nebudu vracet. Od roku 2015 jsem se vyjadřoval k této otázce několikrát. Díky za poznatek. Martin moje podmínky zná, proto napsal to, co napsal. Martine, zdravím do Třince. Bohouš P.
sorry, nevšiml jsem si jména autora a jen z fota jsem to nepoznal. jsou pěkný
zdar a radost z nich přeje Jarda
Vážení přátelé, chovatelé českého staváka. Oznamuji vám, že končím s webovými stránkami Klubu českého staváka. Na stránky jsem do knihy návštěv napsal tento text. Nechci chytračit, ale cítím to tak již delší dobu. Po 3 letech to balím, čekat na zázraky nehodlám. Kdo chce ať si můj námět přečte. Je mi jasné, že vedení bude zase říkat něco v tom smyslu jak je to vše problémové jako když jsem navrhoval aby se dělalo při speciálce na 15 - 20 ks holubů školení ať už barvy tak typu a nemuselo se jezdit do Kolína ještě v březnu v sezoně. Stejně tak jsem požadoval aby byli hodnocení se šampiony ti nejlepší odchovy toho roku. Stačilo by v jaké koli barvě či kresbě a třeba v množství 3,3 protože stejně ti "posuzovatelé" je mají v ruce.
Vážení přátelé, kamarádi a třeba jen chovatelé českého staváka. Rád bych poděkoval za možnost nastartování klubových stránek českého staváka. Zhruba po roce jsem se rozhodl v tomto počinu nepokračovat.!! Myslím si, že promě jediná správná volba. Rozhodl jsem se proto, protože se našlo opravdu jen pár lidí z klubu kteří byli ochotni pomoci svými reportážemi a foty z nich + malým medailonkem o navštíveném chovateli. Chci poděkovat především kamarádům Karlovi Houdkovi a Antonínovi Sztymonovi. Karle tobě se omlouvám protože jsem ti v lednu slíbil, že budu pokračovat. Nejde to a nemám zájem. Máme propagátora klubu ale propagace přes vesty a trička je sice moc hezká a líbivá, ale propagace po síti a v časopisech je určitě něco jiného. Mám mezi chovateli Čs spousty opravdových kamarádů, ti snad zůstanou!? Ti co si na ně jen hráli ať se klidně otočí zády.Na výstavách jsem se přesvědčil že jich je opravdu dost. Výhodou je, že takové nepotřebuji k životu. Obdivuji př. Caldu a je nádherné jak se ke mně vždy hlásí a popovídáme si o holubech, ne o hloupostech. Ani jedna z poboček za loňský rok nezaslala plán své práce - činnosti na rok 2019,2020. Ani jedna pobočka neudělá reportáž z přehlídky výletků natož ze speciální výstavy té a oné op. Ani jedna pobočka asi nemá schůze a VČS. Ostudné je pro mě, že za celou dobu nevytvořila nic středočeská op kde je hlavní vzdělavatel klubu. Asi by to chtělo už malinko popřemýšlet o změnách. Co se týče klubu a jeho kdysi významných Celorepublikových speciálních výstav i s mezinárodní účastí v Kolíně - Štítarech. Tak si říkám zda by nebylo od věci přestat toto dělat zde v Kolíně a zda není na čase změnit výstaviště. Mně osobně by se líbila obnovená tradice byť za jiný peníz třeba v Lysé nad Labem kde jsou sice klecné placené ale má to svá velká pro. Za prvé, jednoznačně lepší zaklecování s lepší péčí především v oblasti krmení a starosti o holubi. Za druhé a to nelze vůbec popřít, Klub českého staváka by byl jednoznačně lépe zpropagován díky velké návštěvnosti. Dali by se zde podchytit chovatelé Čs formou letáčku toho jak klub pracuje, pokud tedy pracuje!? Dali by se tady získat nový členové z řad nečlenů. Chtělo by to nastolit nějaké mantinely a chtělo by to otevřít se veřejnosti. V Kolíně je komorní prostředí, klub tam nemůže ani nic vydělat na vstupném a katalogu, protože povětšinou katalog odeberou členové kteří ho neplatí a ruku na srdce. Na výstavě jsou jen chovatelé Čs a to především ti, co tam vystavují. Kolín a Lysá nejsou tak daleko od sebe. Katalogy a reklamní předměty můžete prodávat v samostatné exposici a to vstupné??? Kolik se prodá lístků - 50ks po 20 - 30kč. Ruku na srdce, může z toho klub žít !? V klubu se pořád říká, musíme získat nové a pokud možno mladé chovatele. A co se proto dělá? Odpověď známe. Nic. V Kolíně se z toho stala uzavřená společnost, neklubaře tam uvidíte jen na burze, nikde jinde. Je to jen kamarád na kamaráda. Pokud se tohle neodbourá, tak klub tady dlouho nebude. Chápu že v Lysé se platí klecné a není nízké, chápu že máme členskou základnu v letech ale tak tam nemusí být 1200ks holubů a bude jich tam 500 - 600ks. Zase buďme kritičtí k sobě samým a řekněme si to na přímo, všichni víme že tak 200 - 300ks sem kvalitou nepatří. A pokud vám všem jak tvrdíte jde jen o ten starý posuzovací lístek tak to dělejte v Kolíně a dožeňte to do záhuby. Oni to tam také nemůžou stavět pořád jen předseda klubu s bratrem a být jim pár lidí k ruce. Je to pro ně vysilující. Mimochodem nikde jsem za celý loňský rok nezachytil zprávu o tom, že Klub českého staváka slaví 95 let své existence. Jak smutné!!! Přemýšlejte, není na čase změnit výstaviště i na úkor počtu holubů, ale dostaňme do popředí a do očí chovatelské obce kvalitního českého staváka byť o menším počtu. Pokud s tímto příspěvkem budete mít problém, klidně ho smažte! Zdá se mi totiž již delší dobu že díky dohadům krs posuzovací lístek se zapomnělo na to nejdůležitější. a to jednoznačně na holuba který hrdě nese název Český stavák- holub který by měl být klenotem mezi holubi. Ale ta sláva už zachází, o lesku nemluvě. Bohužel. Přeji vám všem poklidný dojezd zbytku sezony. S pozdravem Bohouš Potůček.
poty76
napsal(a):
Vážení přátelé, chovatelé českého staváka. Oznamuji vám, že končím s webovými stránkami Klubu českého staváka. Na stránky jsem do knihy návštěv napsal tento text. Nechci chytračit, ale cítím to tak již delší dobu. Po 3 letech to balím, čekat na zázraky nehodlám. Kdo chce ať si můj námět přečte. Je mi jasné, že vedení bude zase říkat něco v tom smyslu jak je to vše problémové jako když jsem navrhoval aby se dělalo při speciálce na 15 - 20 ks holubů školení ať už barvy tak typu a nemuselo se jezdit do Kolína ještě v březnu v sezoně. Stejně tak jsem požadoval aby byli hodnocení se šampiony ti nejlepší odchovy toho roku. Stačilo by v jaké koli barvě či kresbě a třeba v množství 3,3 protože stejně ti "posuzovatelé" je mají v ruce.
Vážení přátelé, kamarádi a třeba jen chovatelé českého staváka. Rád bych poděkoval za možnost nastartování klubových stránek českého staváka. Zhruba po roce jsem se rozhodl v tomto počinu nepokračovat.!! Myslím si, že promě jediná správná volba. Rozhodl jsem se proto, protože se našlo opravdu jen pár lidí z klubu kteří byli ochotni pomoci svými reportážemi a foty z nich + malým medailonkem o navštíveném chovateli. Chci poděkovat především kamarádům Karlovi Houdkovi a Antonínovi Sztymonovi. Karle tobě se omlouvám protože jsem ti v lednu slíbil, že budu pokračovat. Nejde to a nemám zájem. Máme propagátora klubu ale propagace přes vesty a trička je sice moc hezká a líbivá, ale propagace po síti a v časopisech je určitě něco jiného. Mám mezi chovateli Čs spousty opravdových kamarádů, ti snad zůstanou!? Ti co si na ně jen hráli ať se klidně otočí zády.Na výstavách jsem se přesvědčil že jich je opravdu dost. Výhodou je, že takové nepotřebuji k životu. Obdivuji př. Caldu a je nádherné jak se ke mně vždy hlásí a popovídáme si o holubech, ne o hloupostech. Ani jedna z poboček za loňský rok nezaslala plán své práce - činnosti na rok 2019,2020. Ani jedna pobočka neudělá reportáž z přehlídky výletků natož ze speciální výstavy té a oné op. Ani jedna pobočka asi nemá schůze a VČS. Ostudné je pro mě, že za celou dobu nevytvořila nic středočeská op kde je hlavní vzdělavatel klubu. Asi by to chtělo už malinko popřemýšlet o změnách. Co se týče klubu a jeho kdysi významných Celorepublikových speciálních výstav i s mezinárodní účastí v Kolíně - Štítarech. Tak si říkám zda by nebylo od věci přestat toto dělat zde v Kolíně a zda není na čase změnit výstaviště. Mně osobně by se líbila obnovená tradice byť za jiný peníz třeba v Lysé nad Labem kde jsou sice klecné placené ale má to svá velká pro. Za prvé, jednoznačně lepší zaklecování s lepší péčí především v oblasti krmení a starosti o holubi. Za druhé a to nelze vůbec popřít, Klub českého staváka by byl jednoznačně lépe zpropagován díky velké návštěvnosti. Dali by se zde podchytit chovatelé Čs formou letáčku toho jak klub pracuje, pokud tedy pracuje!? Dali by se tady získat nový členové z řad nečlenů. Chtělo by to nastolit nějaké mantinely a chtělo by to otevřít se veřejnosti. V Kolíně je komorní prostředí, klub tam nemůže ani nic vydělat na vstupném a katalogu, protože povětšinou katalog odeberou členové kteří ho neplatí a ruku na srdce. Na výstavě jsou jen chovatelé Čs a to především ti, co tam vystavují. Kolín a Lysá nejsou tak daleko od sebe. Katalogy a reklamní předměty můžete prodávat v samostatné exposici a to vstupné??? Kolik se prodá lístků - 50ks po 20 - 30kč. Ruku na srdce, může z toho klub žít !? V klubu se pořád říká, musíme získat nové a pokud možno mladé chovatele. A co se proto dělá? Odpověď známe. Nic. V Kolíně se z toho stala uzavřená společnost, neklubaře tam uvidíte jen na burze, nikde jinde. Je to jen kamarád na kamaráda. Pokud se tohle neodbourá, tak klub tady dlouho nebude. Chápu že v Lysé se platí klecné a není nízké, chápu že máme členskou základnu v letech ale tak tam nemusí být 1200ks holubů a bude jich tam 500 - 600ks. Zase buďme kritičtí k sobě samým a řekněme si to na přímo, všichni víme že tak 200 - 300ks sem kvalitou nepatří. A pokud vám všem jak tvrdíte jde jen o ten starý posuzovací lístek tak to dělejte v Kolíně a dožeňte to do záhuby. Oni to tam také nemůžou stavět pořád jen předseda klubu s bratrem a být jim pár lidí k ruce. Je to pro ně vysilující. Mimochodem nikde jsem za celý loňský rok nezachytil zprávu o tom, že Klub českého staváka slaví 95 let své existence. Jak smutné!!! Přemýšlejte, není na čase změnit výstaviště i na úkor počtu holubů, ale dostaňme do popředí a do očí chovatelské obce kvalitního českého staváka byť o menším počtu. Pokud s tímto příspěvkem budete mít problém, klidně ho smažte! Zdá se mi totiž již delší dobu že díky dohadům krs posuzovací lístek se zapomnělo na to nejdůležitější. a to jednoznačně na holuba který hrdě nese název Český stavák- holub který by měl být klenotem mezi holubi. Ale ta sláva už zachází, o lesku nemluvě. Bohužel. Přeji vám všem poklidný dojezd zbytku sezony. S pozdravem Bohouš Potůček.
S některými argumenty musím souhlasit a s některými ne ale myslím si že by se mělo uvažovat o celkové změně struktury ČSCH tam vidím největší problém.
Tyto jevy jsou znakem úpadku klubů, je to i v dalších klubech - pasivní senilní členská základna tažená malou skupinkou tahounů, kteří když přestanou táhnout , tak se vše zastaví nebo v čele klubu jsou tzv. podnikatelé, kteří chtěli našlechtit nové typy tak, aby se lépe prodávali....ale hlavní problém je stárnutí a nezájem lidí o dobrovolné funkce.
Jen pro připomínku : před r.89 ,když i funkce poslanců ČNR byly placeny jen refundacemi mzdy a cestovními náhradami, tak tehdy žádný lékař ani VŠ neměl o práci poslance zájem a uliční výbor přemluvil jednu hloupou paní z ulice, aby to vzala...stejně jako v chovatelství dnes, tak to tak vypadá.A to je lepší případ, jsou i tací lidé, které do funkce láká zůstatek na účtu spolku !
Ale že spolky smrdí zhora i zdola je fakt.Já sám s kamarády jezdívám na velké výstavy po celé ČR a taky do Kolína.Již jsem někde psal, jaká ubohá hala i se zázemím to je, světlo v rozích žádné, u jedné řady oken slunce , druhá ve stínu ,nad tím řady osvětlení ze 3 druhů a barev světel,uprostřed pološero, dolní řady
šero,holubi krmeni pod nohy, často žerou z trusu, no děs !A jelikož tam jezdívám brzy, tak ještě není ani vše připraveno a já se koukám okolo a vidím u řad sedí zkušení staří chovatelé a popíjí donesené lihoviny, přitom holubi bez vody... dojdu skupinu 4 mužů posuzujících holubi - v každém koutě jiné osvětlení tudíž i jiný lesk,a jejich rozhovor slyším a nestačím se divit....další děs, objektivita posuzování nula, jen brácha na bráchu- no přece nemůžeme na tu holubici dát šampiona, to by chlapi řvali, že všechny ceny sebral XY ! Tak to musíme dát i jiným , aby byl klid !!!
A tak ten úpadek je větší rok od roku, stejně jako i v jiných klubech- zápisy ze schůzí výborů roky chybí, zápisy ze speciálek nikde, fotodokumentace vítězů pohárů žádná. Pobočky klubů vůbec nefungují a tak je některé kluby ruší, když mají problém udržet funkční aspoň celostátní klub, tak to je !
Účast na speciálkách klubů ca 40% členské základny , na ní i klubová schůze která schvaluje v této bídné sestavě cokoli jim výbor předloží atd.
O to větší škoda, když vypadne schopný chovatel, ,aby udržel aspoň ten web , ono i zde na iF vidno jak to upadá....
Ano, máte pravdu. I zde je velký úpadek. V loni jsem si udělal Fb a to jsem 10let tuto sociální síť odsuzoval a hanil. A to doslova. Přemluvila mě manželka. Z mé strany v tom byla zvědavost zda je to v otázce propagace byť jen formou fotek tak zlé jako na tomto dlouhém vlákně ifauny které jsem především v prvních 3 letech táhl já a to především foty. Světe div se, tam je příspěvků od klubařů Čs a kolikrát jakých. Když jsem jim říkal ať o sobě udělají medailonek a pošlou 8-10 kvalitních fotek svých svěřenců. Nikdo neuměl udělat fotku a světe div se. Já tam zjistil že oni umí udělat i video a dát ho tam. Klub má propagátora, klub má hlavního vzdělavatele ale ... Je to tak jak to je. Proč nemáte nafocené šampiony? Potůček je nenafotil. A ten kdo je fotí to zadarmo do světa nepouští. A v tom je mezi Potůčkem a hlavním vzdělavatelem velký rozdíl. Ze stránek jsem chtěl vymazat i všechny mnou udělané fotky, ale ponechal jsem je tam. Fotky z mé dílny se totiž dobře a slušně kopírují třeba na Fb v portále České holubářství, z mých webovek jsen našel několikrát na fauně inzerát na prodej a u toho fotky mých - našich zvířat. Nikdy jsem neřval že došlo k porušení autorských práv. Proč bych to dělal. Nemám nato ochranou známku. Proč mi za 3 roky nepřišli do emailové schránky fotky od pana vzdělavatele který si holubi fotí od čtvrtka a v čisté kleci. Nepřišla ani jedna. Nekápla by z toho totiž ani kapka. Tak se to prožene časopisem chovatel za víc těch kapek. Proč jsem nedodělal všechny výsledky na stránky. Odpovím. Má to dvě podstaty. Protože poslední dobou mi byli zasílány a i s půlročním zpožděním na několik mých proseb po telefonátu. V loni jsem si nevolal, tak mi je ani nikdo nezaslal! Přišel mi akorát zápis z prosincové schůze, v souboru PDF což je v pořádku. Ale já to musím zkopírovat protože zde nejdou vložit ty soubory celé byť mají málo Kb. Když to zkopíruji, vložím tak mi to pořád líže patu písma s hlavou. I když to v administraci dám na 3cm mezery a uložím, tak zase. Výsledky mi většinou dojdou naškrábané rukou. Takže vždy vše musím vytisknout na papír, dát na stůl a pracně to vše opsat aby to vypadalo a bylo čitelné. Víte kolik dní a měsíců jsem na tom ztrávil? V loni už jsem se tolik Pc nevěnoval. Mám v rekonstrukci barák, novou rodinu a po 4 letech co jsem byl sám s klukama jsem zase začal žít. Věnuji se rodině, zvelebování obydlí, chovatelství a držím pohromadě naší ZO v Podbořanech. Takže moc času není. Zdravím vás. Asi jsem vám to měl napsat do SZ zpráv. S vaším.příspěvkem se ztotožňuji. Je to přesné. Já chci jen dobře pro staváka. Víc mě nezajímá. B. P.
Tak se vrátíme k holubům, protože tohle je mlácení prázdné slámy a tohle vlákno máme pro čského staváka. Dorazil jsem v podvečer z práce, šel nakrmit a udělal asi 5 - 6 fotek. Chtěl jsem víc protože holubi byli v neskutečné ráži, než jsem pokrmil ty ostatní, drobotinu ve voliérácha a psa s dětí králíkem. Vyběhl schody pro foťák tak mi ti prevíti přestali brajglovat. Nooo pešek.... Mladáci se hezky vypáskovali.
Přátelé,
toto vlákno nás má těšit, a ne polemiku řešit.
Chovu zdar
přeje Zdeněk Laštovka z Mašťova
Děkuju za pochvalu Igore.
Ano, letos to vypadá, že budu mít příjemné starosti s tím jaké holoubky nechat a jaké vyřadit. Zatím mohutně přepeřují a postupně se vyfukují, každou chvilkou jsem u nich a kochám se, navíc teď ještě začali nést jako slepice. A těším se na výstavy, snad nějaké budou.
Ať máš taky hodně holubí radosti jako já, ahoj Zdeněk.
KLIMEK PETR
napsal(a):
Můj holub měl dnes taky náladu
Dle mně velmi slušný červený sedlatý