Pánové hodně debatujeme a dáváme fotky našich staváčků na facebook,tak musím taky něco dát na ifaunu aby jsme tady nezamrzli.
stavak
napsal(a):
Pánové hodně debatujeme a dáváme fotky našich staváčků na facebook,tak musím taky něco dát na ifaunu aby jsme tady nezamrzli.
Zdravím, tak taky něco přidám. Je to z volného chovu jihočeského statku.
20.9. 2020 Přehlídka mladých staváků v Bohušovicích n. O. s odborným dohledem zkušeného posuzovatele J. Erlicha podrobně vystihujícího jemné detaily barev a lesků předvedených holubů.
Velmi hezká akce za účasti malého množství holubářů.
Radostná holubařina v nelehké době Covidu 19. Honzova včerejší návštěva u Bohouše v Mašťově.
Děkuji za fotky s Honzou. Byl to krásně ztrávený čas mezi holubářsky " postiženými " kamarády! O tom žádná. Čas ztrávený s Honzou a tebou Zdeňku byl po dlouhé době tím nejlépe ztráveným časem. To jsem opravdu potřeboval, myslím že jsme to potřebovali všichni tři. Ty debaty byli velmi výživné a hlavně o našem českém stavákovi. Díky vám objema kluci. Dám jsem dvě fotky holubů a začátek nově se rodícího holubníku pro čs. Přední strana je hotová a teď hurá na vnitřek.
Tak jsem si dnes trošku zalaškoval s holoubky a udělal nějakou tu fotečku
Uživatel s deaktivovaným účtem

poty76
napsal(a):
A něco málo z mých noviců.
Čau Bobe , koukám že ses dal na modré 🙂👍
poty76
napsal(a):
A něco málo z mých noviců.
Nejsem odborník přes staváky, ale níže vystřižený modrý sedlatý mi připadá, že má kulové vole. Nevím kam se posul standard, nelseduji průběžně.
Dobrý den páni staváčkáři. I přes to že holuby bohužel momentálně z rodinných důvodů nechovám, bedilvě sleduji toto téma a s radostí prohlížím každou novou vloženou fotografii... Hemží se to tu sedlatými kresbami, sem tam i nějaký ten krásný žemlák nebo lysák. Nic proti nim- samozřejmě jeden z nejhojněji vyskytujících se rázů svědčí o své oblíbenosti a kráse- sedlatý... Ale díky tomu, že jsem obyvatelem benešovského okresu, a náhodou i osobně znající průkopníka a chovatele bělopruhých stáváků pana Hrušku, vzpomínám na jeho krásně upravené holuby snad ve všech barevných rázech co se bělopruhosti týče. Vzpomínám také na novoslechtění barev pana Petrovického, kterého znám bohužel pouze z jeho fotek na jeho internetových stránkách, kde krásně předváděl své modré opály a červené šupinaté staváky... Bohužel neznám snad nikoho jiného, kdo by se takovými kresbami zabýval... Je zde někdo takový, kdo by se pochlubil fotkami ze svého chovu i v jiných zajímavých kresbách v novoslechtění? S pozdravem, Venca Škvor...
Milý staváčkáři nějak jste zapomněli na toto vlákno proto dám něco na oživení
jo012810
napsal(a):
Tygři v kleci, paráda. A ještě se nikdo nevyjádřil k volatosti a postoji ČS. Nenajde se někdo kdo nasměruje chovatele?
Nejsem staváčkář. Ale podle mě nemůžete srovnávat modré sedlate a červené sedlate. To je nebe a dudy. Modří jsou více prošlechtění a jejich chov není tak náročný. U červených musíte hledět na barvu, lesky, svity takže pak nedosáhnete takových holubů jako jsou modří. To je stejné i u moravských pštrosu - modří jsou úplně jiní - lepší čela hlavy, typ atd oproti červeným.
M.stehno
napsal(a):
Nejsem staváčkář. Ale podle mě nemůžete srovnávat modré sedlate a červené sedlate. To je nebe a dudy. Modří jsou více prošlechtění a jejich chov není tak náročný. U červených musíte hledět na barvu, lesky, svity takže pak nedosáhnete takových holubů jako jsou modří. To je stejné i u moravských pštrosu - modří jsou úplně jiní - lepší čela hlavy, typ atd oproti červeným.
Nó, mě nejde o barvu, svit a jiné znaky, ale o celkový postoj a volatost. Mě se zdá, že ten modrý má spíše vole kulové a postoj někde kolem 60° a ten červený je pěkně volatý s mírným podvázáním volete a postojem do 45°. A to je na co se ptám. Co je správně?
jo012810
napsal(a):
Nó, mě nejde o barvu, svit a jiné znaky, ale o celkový postoj a volatost. Mě se zdá, že ten modrý má spíše vole kulové a postoj někde kolem 60° a ten červený je pěkně volatý s mírným podvázáním volete a postojem do 45°. A to je na co se ptám. Co je správně?
Tak se pokusím jít se svou kůží na trh.
V podstatě s Vámi souzním. Též se kloním k tomu červenému, je a bude to pan holub. Ten modrý je postojem a volatostí u mne za hranou. Mým favoritem z červených sedlatých Ládi Vojty je ta předposlední fotka nablýskaného holoubka s mírně schovaným obličejem .
Ať jsou všichni holubáři i holoubci čilí.
jo012810
napsal(a):
Snažit se co nejvíc přiblížit vzorníku,tak asi něco mezi nima.
jo012810
napsal(a):
Děkuji. I moje představa je velmi podobná...
Zdravím. Vzhledem k tomu že se jedná o meho odchovance, pokusím se ho trochu obhájit. Zminovaná fotka není úplně šťastná, holub focený víc zepředu, kdy se natáhl před fotákem nahoru. Ono to focení je celkově složité, Vyfotíte holuby víc zhora bude mít krátký krk, vyfotíte holuba víc zepředu bude působit krátky dopředu, vezmete ho víc zespoda a taky to nebude ono. Není nad to ho videt naživo. Přidávám fotky stejného holuba z výstavy 2017 jako výletka a jednu o rok pozdějí, oba ročníky absolvoval s 95 body, jen pro porovnání. Na té fotografii by mě asi také nezaujal, ale v chovu mi celkem dobře posloužil.
Klidný adventní čas přeji
Honza
jeník12
napsal(a):
Zdravím. Vzhledem k tomu že se jedná o meho odchovance, pokusím se ho trochu obhájit. Zminovaná fotka není úplně šťastná, holub focený víc zepředu, kdy se natáhl před fotákem nahoru. Ono to focení je celkově složité, Vyfotíte holuby víc zhora bude mít krátký krk, vyfotíte holuba víc zepředu bude působit krátky dopředu, vezmete ho víc zespoda a taky to nebude ono. Není nad to ho videt naživo. Přidávám fotky stejného holuba z výstavy 2017 jako výletka a jednu o rok pozdějí, oba ročníky absolvoval s 95 body, jen pro porovnání. Na té fotografii by mě asi také nezaujal, ale v chovu mi celkem dobře posloužil.
Klidný adventní čas přeji
Honza
Honzo, nereagoval jsem na to! Holuba jsem opravdu vyfotil v ne super postoji jak by mu příslušelo. Nebyl ani fouklý jak to umí. Už ho mám na lepší fotce, v lepším postoji. Ano, není podvázaný na hrušku, ale pokud je fouklý jak to umí, tak nemá vole kulové. Je to něco mezi. Je to otázka pohledu. Souhlasím, že v chovu byl a určitě bude i nadále přínosem. Dostane ve voleti lepší holubici a pak už to bude jen o selekci a výběru. Toť asi vše. Zdravím všechny holubáři.
poty76
napsal(a):
Honzo, nereagoval jsem na to! Holuba jsem opravdu vyfotil v ne super postoji jak by mu příslušelo. Nebyl ani fouklý jak to umí. Už ho mám na lepší fotce, v lepším postoji. Ano, není podvázaný na hrušku, ale pokud je fouklý jak to umí, tak nemá vole kulové. Je to něco mezi. Je to otázka pohledu. Souhlasím, že v chovu byl a určitě bude i nadále přínosem. Dostane ve voleti lepší holubici a pak už to bude jen o selekci a výběru. Toť asi vše. Zdravím všechny holubáři.
Před několika lety bylo dáno na ifaunu foto červeného lysého ze speciální výstavy ČS a co kolem toho bylo dohadů a zlé krve. Bohouš to už několikrát zmiňoval, že ne vždy se podaří holuba správně vyfotit, Myslím pane Berane, že by bylo lepší zajet na školení ČS do Kolína, až to bude dovolené a toto vlákno nechat na prezentaci fotek a vyjádření radosti z chovu ČS, jak to bylo před pěti lety záměrem Zdeňka. Hodně se toho od té doby změnilo a spousty kamarádů odešlo na druhý břeh a situace v chovatelství je a bude podle mne stále obtížnější. Proto tohle vlákno vnímám jako paprsek v dlouhém temném tunelu, za kterým je potřeba jít. Honza je výborný člověk, kamarád a chovatel a vím, že když napíše, že holub mu v chovu posloužil, tak je to pravda. Přeji všem hezké vánoce a hodně zdaru v příštím roce. Zdraví Lukáš M. Toužetín.
cajzek
napsal(a):
Pánové,to si špatně vysvětlujete,je to od vás zbytečná reakce.Otázka zněla,který postoj a volatost je (na těch fotkách) správný.
Moje reakce byla myšlena v pozitivní rovině, proto to doporučení na školení v Kolíně. Nebo si opravdu myslíte,že podle fotek se to dá určit? Proto svoji reakci za zbytečnou nepovažuji, ale jestli to tak berete, tak s tím nelze nic dělat, Přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín
cajzek
napsal(a):
Pánové,to si špatně vysvětlujete,je to od vás zbytečná reakce.Otázka zněla,který postoj a volatost je (na těch fotkách) správný.
Láďo ty jedeš na čem? Moc ti to nejde! Otázka byla položena jasně. Myslím si, že onen pán který ji položil, ví velmi dobře jaké vole má mít čs. Já psal Honzovi a popsal jsem tam onu fotku jasně. Ten holub nemá typicky hrušku, ale není ani kulovitý, je něco mezi. Z této fotky je kulovité, z fotky od Honzy je vidět to, co zmiňují. Též jsem napsal, že není dobře vyfocen. A co se týče onoho postoje čs a 45%, tak se hoši předveťte s vaším fotografickým uměním a dávejte sem všechny v 45% postoji! Pánové na to si počkám. Vyfotit holuba a počkat si na správnou chvilku je opravdový kumšt!!! Vyfotit ho na"rychlo" pro oživení vlákna je méně složité. Ovšem pokud ho nechcete mít jako vysoustruženého i z voliéry. Ale to je zase jiná kapitola příběhu. Zde hraje roli hlavně čas. Na to se totiž čeká, kvalitní fotku si musím vyčkat. Jako ve výstavní hale. Zdravím všechny bláznivé holubáři. Čerpej te energií na novou sezonu.
touzetin
napsal(a):
Moje reakce byla myšlena v pozitivní rovině, proto to doporučení na školení v Kolíně. Nebo si opravdu myslíte,že podle fotek se to dá určit? Proto svoji reakci za zbytečnou nepovažuji, ale jestli to tak berete, tak s tím nelze nic dělat, Přeji hezký den. Lukáš M. Toužetín
Ahoj Miloši,
školení typu staváka ( jehož součástí je podle mne i postoj a volatost) v té podobě jak proběhlo v Kolíně bych už nedoporučil.
A za mě k fotkám Honzy: první dvě výstavní fotky mladého fešáka o.k. , starší fotka vyfoukaného holuba už ukazuje "nehruštičku".
Pohodu všem a díky, že Vám vlákno není lhostejné.
3deněk
napsal(a):
Ahoj Miloši,
školení typu staváka ( jehož součástí je podle mne i postoj a volatost) v té podobě jak proběhlo v Kolíně bych už nedoporučil.
A za mě k fotkám Honzy: první dvě výstavní fotky mladého fešáka o.k. , starší fotka vyfoukaného holuba už ukazuje "nehruštičku".
Pohodu všem a díky, že Vám vlákno není lhostejné.
Asi máš pravdu. Na školení nejezdím, protože tomu nerozumím a holuby chovám jen pro radost. Nejdůležitějším faktorem jsou pro mne zdraví holubi ve volném proletu a s plemenařinou jsem si nikdy nedělal starosti. Byl jsi u mne, stejně jak Bohouš i Honza, tak víš jak to tam mám. A po letošku budu muset rozšířit holubníky, protože úroda byla veliká a to už pro holuby nikam nejezdím. Taky přeji pohodu všem a těším se, až se někdy zas potkáme. Přeju hezký večer z Toužetína. Ahoj Miloš.
touzetin
napsal(a):
Asi máš pravdu. Na školení nejezdím, protože tomu nerozumím a holuby chovám jen pro radost. Nejdůležitějším faktorem jsou pro mne zdraví holubi ve volném proletu a s plemenařinou jsem si nikdy nedělal starosti. Byl jsi u mne, stejně jak Bohouš i Honza, tak víš jak to tam mám. A po letošku budu muset rozšířit holubníky, protože úroda byla veliká a to už pro holuby nikam nejezdím. Taky přeji pohodu všem a těším se, až se někdy zas potkáme. Přeju hezký večer z Toužetína. Ahoj Miloš.
U tebe na holubnících bylo moc fajn. a na opětovné setkání se už těším.
Ahoj Zdeněk.
poty76
napsal(a):
Láďo ty jedeš na čem? Moc ti to nejde! Otázka byla položena jasně. Myslím si, že onen pán který ji položil, ví velmi dobře jaké vole má mít čs. Já psal Honzovi a popsal jsem tam onu fotku jasně. Ten holub nemá typicky hrušku, ale není ani kulovitý, je něco mezi. Z této fotky je kulovité, z fotky od Honzy je vidět to, co zmiňují. Též jsem napsal, že není dobře vyfocen. A co se týče onoho postoje čs a 45%, tak se hoši předveťte s vaším fotografickým uměním a dávejte sem všechny v 45% postoji! Pánové na to si počkám. Vyfotit holuba a počkat si na správnou chvilku je opravdový kumšt!!! Vyfotit ho na"rychlo" pro oživení vlákna je méně složité. Ovšem pokud ho nechcete mít jako vysoustruženého i z voliéry. Ale to je zase jiná kapitola příběhu. Zde hraje roli hlavně čas. Na to se totiž čeká, kvalitní fotku si musím vyčkat. Jako ve výstavní hale. Zdravím všechny bláznivé holubáři. Čerpej te energií na novou sezonu.
Bohoušku,jedu na slivovičce.Bohužel takových holubů s postojem a volatostí se objevuje
na výstavách dost často, tak proč by se nemohl zeptat ostatních na názor.Přestaňte řešit jak vypadá holub ve skutečnosti a jak je na focen,to jste špatně pochopili.
Tak jedna stěna v holubníku pro čs hotová i s výletem. Nový holubník pro červené a modré sedlaté se pomalu a jistě začíná rýsovat. #wink
Syn Martin má již stříbrné sedlaté napárované. Moji holubi ještě čekají až budou mít nové bydlení. Tak se museli přestěhovat samci blíže samicím aby uvolnili voliéru pro stříbrné a nerušili je
Jedna z holubic syna chovu. Má červená prsa ale je velmi silná, robustní a v typu
Letos Martinovi dala slušné a silné výletky
Jedna fotečka čekatele na svoji frajerku. Holubník pro červené a modré sedlaté jde do finále. Holubi si sepisují a v pondělí jdou do budníčků. Holt letos začínám trošku později, ale stálo to za to počkat na úkor nové výstavby. Na pár let màme klid 😉
A teď to, co jsem před chvilkou zmínil! V bývalém králičinci jsme se synem zřídili nový holubník. Nejdříve jsem obezdil a srovnal porfyxem starou zeď. Zde chybí jen natáhnout lepidlem. Další tři stěny dostali na zeď rošty a byli opláštěný OSB deskami. Nejdelší stěna 4.3m dostala 35 budníků a po straně jsou 3 fochy ( úložný prostor), zde dáváme vdovská krmítka atd.. Dole pod budníky jsou dva záklopy s velkým úložným prostorem a zde jsou přepravky atd.. Na protilehlé stěny jsme přimontovali sedačky která nám vyrábí syn Martin sám. Na jedné ještě budeme doplňovat. Holubník má dva výlety odkud jdou holubi do prostorné voliéry. Chybí už jen u dveří při vstupu do holubníku nahodit zeď, ale zedničinu až se oteplí. Zde přikládám fotografie.
poty76
napsal(a):
A teď to, co jsem před chvilkou zmínil! V bývalém králičinci jsme se synem zřídili nový holubník. Nejdříve jsem obezdil a srovnal porfyxem starou zeď. Zde chybí jen natáhnout lepidlem. Další tři stěny dostali na zeď rošty a byli opláštěný OSB deskami. Nejdelší stěna 4.3m dostala 35 budníků a po straně jsou 3 fochy ( úložný prostor), zde dáváme vdovská krmítka atd.. Dole pod budníky jsou dva záklopy s velkým úložným prostorem a zde jsou přepravky atd.. Na protilehlé stěny jsme přimontovali sedačky která nám vyrábí syn Martin sám. Na jedné ještě budeme doplňovat. Holubník má dva výlety odkud jdou holubi do prostorné voliéry. Chybí už jen u dveří při vstupu do holubníku nahodit zeď, ale zedničinu až se oteplí. Zde přikládám fotografie.
luxus, už jen podlahové topení a bude to jak na zámku .... a pak jen pustit ven...snad trochu více vzduchu ?
OlafV
napsal(a):
Ten fešák na krmítku je ale třída.
Nechtěl ukázat, že je to teprve dorostenec (roč.2020), proto schoval levou nohu s kroužkem do peří.
Mějte z holubaření radost.
Zdeněk Laštovka
Vážení přátelé, chovatelé českého staváka a ne jen jeho. Severočeská oblastní pobočka vás srdečně zve na výstavu výletků do Bohušovic nad Ohří a to dne 19.9.2021 od 9. hodin. Všichni jste srdečně zváni. Přijďte si s námi zaholubařit.!!!
Něco málo z dnešního focení, něco se opakuje. Dost velká část se teprve začíná projevovat, přifukovat . Stříbrný sedlatý syna Martina se moc fotit nechtěli a na horních lavičkách to nebylo nic moc . Tak jen něco málo.
Dobrý deň. Tu je pár fotiek z miestnej výstavy juhomoravskej Strážnice...vystavené boli ešte čierne bielohroté, žlté rovné a jedna holubička žltoplavá pásavá.
Tak jsem si udělal na výstavě radost😁
Pošlu dál 2 nebo 3 samce a bude to tak akorát a udělám si 7 páru staváků na příští sezónu uvidíme jak to půjde příští rok😁
KLIMEK PETR
napsal(a):
Dnes malá část při krmení
Takže se Petře dáváš na české staváky? Resp. jim dáš větší prostor do další sezony?
Speciální výstava český stavák Chlumec nad Cidlinou, pobočka východočeská. Posuzování holubů a předávání cen 13.11.2021.
Celostátní speciální přehlídka českých staváků 10.12.-12.12.2021. Kolín-Štítary. Červený sedlatý - šampión Kašpara Františka. Černá sedlatá - šampiónka Petra Kaluhy. Žlutá sedlatá - šampiónka Radka a Josefa Holečkových. Modrý sedlatý Zdeňka Dočkala. Bíůý barevnopruhý Beka Karla.
ivanovsky
napsal(a):
Celostátní speciální přehlídka českých staváků 10.12.-12.12.2021. Kolín-Štítary. Červený sedlatý - šampión Kašpara Františka. Černá sedlatá - šampiónka Petra Kaluhy. Žlutá sedlatá - šampiónka Radka a Josefa Holečkových. Modrý sedlatý Zdeňka Dočkala. Bíůý barevnopruhý Beka Karla.
Kolik bylo vystaveno holubů od kolika chovatelů ?
holubům a jejich chovatelům zdar !
Venku fouká, ale v krbcích už to houká.
Přeji všem úspěšnou holubářskou sezonu 2022.
Ta jsem dám nějakou fotku ať nedržíš vlákno sám Zdeňku když jsou všichni nalezlí na Fb
Zdravím ve spolek a jdu s dotazem. Přečetl jsem si krásný článek zde na ifauně o opálové kresbě u holubů. V něm byl zmíněn i pan zesnulý Petrovický a jeho obrovský chov. Neví náhodou někdo kam se pana Petrovického opáloví staváci rozlétly? Resp. dělá, nebo pokračuje někdo v chovu této kresby? Díky za odpovědi a hezký den... Venca
Vrků

XXX.XXX.13.191
3deněk
napsal(a):
Nezralé maliny 2022.
Předposlední foto o,1 za 100 bodů
Vrků
napsal(a):
Předposlední foto o,1 za 100 bodů
Děkuji za kompliment na adresu mé holubičky.
vlaštovička

XXX.XXX.220.64
Skvostná.
jo012810
napsal(a):
Krásná fotka i přání. A nebyly by nějaké reference ze speciálky staváků v Kolíně?
Děkuji za kladný ohlas mého přání. O Kolíně nemohu referovat, nebyl jsem tam ani nevystavoval. Snad se zde někdo o něm zmíní. Přeji Vám radost z chovu.
holubisemerad
napsal(a):
Ahoj, moc pěkní, to jsou opravdoví staváci. S.S.
Děkuji Pane Holubáři.