Landenska hus – dlha pauza

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2015 10:35
dede

XXX.XXX.52.137

Dobry den, mam landenske husy prvym rokom, mali by mat dva roky 3+1 chovny kmen.
Moja otazka,16.2 mi na moje potesenie zniesla prve vajicko ale uz je tomu tyzden a dalsie nie su, je mozne aby mala taku dlhu pauzu?viete mi poradit?

23.2.2015 17:06
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Je klidně možný že snáší jinde- ja dneska sebral vejce od landenky na zahradě a vloni snášela v hnízdě taky nechápu

24.2.2015 06:14
dede

XXX.XXX.52.136

Tak u mna nema az taku velku moznost, su ohradene a maju pristup iba do chlieva, ale tak musim to dnes viacej prekutrat, dakujem, zajtra napisem, ci som daco nasiel :).

24.2.2015 12:39
gameness

XXX.XXX.49.182

Mne napriklad znasa kazdy druhy den pak aj dva dni vynecha pak zase kazdy den znasa ale ked trosku sa vratili mrazi tak nezniesla aj 4 dni.

Ne-chovatel

24.2.2015 16:01
Ne-chovatel

XXX.XXX.221.211

Jděte se k ní podívat v noci, až večer zmizí, dříve je neplašte. Pokud si tedy na noc jde kam chce, tak půjde na místo kde má hnízdo, vejce vyhrabe a bude je část noci zahřívat, obracet opečovávat. I si na nich zdřímne. Většinou je to tedy takhle, houser ji bude hlídat. Ty moje před půlnocí, někdy i jedenáctou večer už zase začínají chladit, ale na hnízdě jsou až do rána (zavírám je kvůli škůdné, ale i když jim otevřu někdy tam vydrží ještě i hodinu a to už mají hnízdo zahrabané).
Ráno je hnízdo vždy zahrabané a nenašel byste pomalu ani to hnízdo a to je, jak tu někdo vhodně přirovnal, podobné malé sopce (ale jsou v něm i větvičky, jen sláma tak držet nebude).

Také doporučuji pořádně prohrabat hnízdo do kterého snesla první vejce (pokud to již není podkladek, u mne se k podkladku chovali odlišně, byly jakési zmatené). Jedno menší vajíčko (125g) jsem přehlížel celé tři dny.

P.S.
Takto to platí u mých hus vzhledově odpovídajích české huse.

Ne-chovatel

24.2.2015 16:54
Ne-chovatel

XXX.XXX.112.224

Teď husa přišla, vyhrabala hnízdo a snesla další vejce, houser hlídá u plotu.

Mluvili še mnou cizí, tak jsem napřed myslel že je na stráži kvůli nim a ona hlídá hnízdo. I když to normálně nedělají, jejich pudy se stále lépe ukazují, jejich chování prochází vývojem. Ale bylo to zcela jistě kvůli novému vejci co šla husa snášet.

Také mi právě husa předvedla vzorové syčení (jak tu někteří tvrdí že syčí houser) když vyhnala zvědavé slepice a kohouta z hnízda, ještě než houser pochopil co se děje.

U podkladků si slepic vůbec nevšímala. Také neváhá, mezi syčením, volat o pomoc (ví že přiběhnu a občas volá i při problému houser-kohout).

Ne-chovatel

24.2.2015 17:01
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138

Chtěl jsem tím říci, že husa na hnízdo půjde i pokaždé když snáší.

Pokud opravdu nemá přestávku kvůli chladu či nějakému nedostatku ve výživě. Sám už nevím jak jí zabezpečit dostatek vápníku a ostatních minerálů, až na pár "hrubších" velkých vajec (nelze ale mluvit o špatném zavápnění, nedostatečné skořápce) má vajíčka dobrá. Snažím se jí ale i ovlivňovat metabolismus tak, aby například nepřicházela o vápník kvůli kompenzaci homocysteinu (to je ale dlouhodobý jev nic co bych teď začal dělat) či obdobné metabolické poruše která by eventuelně mohla u drůbeže nastávat a která pravděpodobně bude nedostatečně popsána.

Ne-chovatel

24.2.2015 17:13
Ne-chovatel

XXX.XXX.246.23

Ještě jsem schválně čekal zda vejce opět zahrabe a vrátí se k nim až večer. Včera k nim šla až se ještě více setmělo, asi o půl sedmé, to ale snesla hned ráno - mě snáší každý den jedno vejce.

Už na nich zůstala a lehla (to dělá většinou na pár hodin každý den) ani se nešla nažrat. Počkám zdali se s houserem vystřídají (přinejmenším na stráži hnízda), když ne tak ji asi vyženu (nebo nalákám) aby se nažrala.

25.2.2015 18:21
dede

XXX.XXX.149.100

S čím teraz v značke kŕmiť?dávate dáke aj vitamíny.

10.3.2015 07:08
dede

XXX.XXX.52.137

Tak konecne zacali znasat, uz mam 10 vajicok, ale samozrejme som im dal 4 hniezda pre 3 landens a chodia do jedneho hniezda znasat, tak to vi najedovat :(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík