Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2015 15:50
kliosek

XXX.XXX.59.250

Dobry den, pred tydnem se mi vylihlo 19ks brojlerovych krutat v lihni.Prvni dva dny sem mel krutata pod umelou kvocnou a podestylku meli piliny.krmim je K1 pro brojlerova kurata a do vody davam acidomit.Po trech dnech mi uhynulo prvni krute, treti den sem je premistil do velke bedny zajistene proti skodne, bedna byla vydezinfikovana a cista.Podestylku jsem dal psenicnou slamu.Krmeni zustalo stejne K1 a voda s acidomitem, vytapene to mam lampou s infralampou.teplota v urovni podestylky byla 34 stupnu, jenze dalsi den mi zase uhynuli dalsi tri krutata, a dalsi den zase dve.Pak byli dva dny v poradku a dnes rano bylo vse uplne v poradku, krutata byla aktivni, zrala pila vodu a pohybovala se po celem vybehu bez problemu a ted sem nasel dalsi uhynule.Do K1 jim pridavam obycejne vitaminy MIKROS.Vubec netusim kde je problem, nejsou na pruvanu ani s ostatni drubezi, a nejhorsi je ze predtim nez nejake uhyne nejevi absolutne zadne znamky nemoci.Kdyby nekoho neco napadlo uvitam kazdou radu.Diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2015 15:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

kliosek napsal(a):
Dobry den, pred tydnem se mi vylihlo 19ks brojlerovych krutat v lihni.Prvni dva dny sem mel krutata pod umelou kvocnou a podestylku meli piliny.krmim je K1 pro brojlerova kurata a do vody davam acidomit.Po trech dnech mi uhynulo prvni krute, treti den sem je premistil do velke bedny zajistene proti skodne, bedna byla vydezinfikovana a cista.Podestylku jsem dal psenicnou slamu.Krmeni zustalo stejne K1 a voda s acidomitem, vytapene to mam lampou s infralampou.teplota v urovni podestylky byla 34 stupnu, jenze dalsi den mi zase uhynuli dalsi tri krutata, a dalsi den zase dve.Pak byli dva dny v poradku a dnes rano bylo vse uplne v poradku, krutata byla aktivni, zrala pila vodu a pohybovala se po celem vybehu bez problemu a ted sem nasel dalsi uhynule.Do K1 jim pridavam obycejne vitaminy MIKROS.Vubec netusim kde je problem, nejsou na pruvanu ani s ostatni drubezi, a nejhorsi je ze predtim nez nejake uhyne nejevi absolutne zadne znamky nemoci.Kdyby nekoho neco napadlo uvitam kazdou radu.Diky.

A co větrání? Míra.

31.3.2015 16:05
kliosek

XXX.XXX.59.250

Ted jsou ve chleve a tam je vetrani dostatecne(zadny pruvan) ale vetrani tam je dostatecne.Ale ty prvni tri dny byli v mistnosti kde sem moc nevetral.

31.3.2015 16:52
gnidka

XXX.XXX.192.18

Taky mi umírali celkem 8 kuřátek během tři dnů a dočetla jsem se tady, že prvních 5 dnů nedávat K1 ale jen kukuč.šrot asi v tom byla chyba taky jsem jim hned dávala tu směsku.

31.3.2015 17:01
kliosek

XXX.XXX.59.250

Dnes maji 8 dnu tak to uz by nemel byt problem s K1 ale urcity problem to byt muze, kdyz pred uhynem vubec nejevi znamky nemoci.Zkusil sem jim uvarit vajicko a dat jim ho.Loni jsem nemohl pro vylihle krutata nemohl sehnat KR1 tak sem ji objednal na internetu a daval jim od prvniho dne tu.Letos me kazdy ujistoval ze K1 je stejna...

31.3.2015 17:49
gnidka

XXX.XXX.192.18

A taky vajíčko je pro takové mladé SMRT -taky jsem to vyčetla, protože též jsem dávala, ale ted mám novou várku kuřátek vylíhlých Orlovek a dostávají jen kuk.šrot už mám strach jim dát něco jiného až po týdnu dám K1.

31.3.2015 18:19
kliosek

XXX.XXX.59.250

Ale vareny zloutek doporucuje snad kazdy po tydnu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík