Kuřata kdy s nima ven?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2015 16:27
lampy

XXX.XXX.34.229

Kurata kdy s nima ven? nemuzu se nikde docist. chystat se je v tomto obdobi premystit do venkovni odchovny s boudou a vybehem je jim 5 tydnu. mam je totiz v krabici vetsi v kotelne us jsou zcela opereny a asi by chteli ven neni brzo?

777777

10.4.2015 16:59
777777

XXX.XXX.82.62

Kĺudne mõżu ak im bude zima vratia sa do kurina aj moje sú rovnako staré od včera chodia von.

10.4.2015 20:12
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Já osobně bych je ještě ven nedala, až po 6týdnech a také podle počasí, na noc zapla teplo-třeba výhřevnou desku.To je jen můj názor.

10.4.2015 22:10
ladd

XXX.XXX.76.23

Pokud bude počasí jako dneska tak ano. Ať ale nejsou na průvanu. Na noc jim musíte určitě zajistit teplo. Zrovna tak, pokud by se počasí zhoršilo.

12.4.2015 12:23
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak naše 4,5 týdenní kuřata už řádí v ohrádce kde mají malou boudičku.Noc překonali v pohodě, řekla bych že ráno když sem domeček otevřela bylo tam docela teplo.Jsou spokojený.Doma v bedýnkách, i když měli 3 propojené domečky se nudily bez přestání řvaly...
Předloni sem měla stejně stará kuřátka-ale byly ve velkém kurníku, který sice byl zateplený, ale velký tak si tolik nezadýchaly, a noci byly chladnější o něco než tyto dny.Přesto to přestály v pohodě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2015 12:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám šumavanky 6,5 týdne a taky zvažuju, že je hodím ven. mám takovou tu posunovací králikárnu z pletiva o rozměrech 3x3m a do té mám vplánu je na nějakou dobu umístit. Navíc bude stát pod přístřeškem, který je ze tří stran plně zakrytý. Jen nevím jak s tou boudičkou. Mám obavy, že mi do ní nepolezou...

777777

12.4.2015 13:10
777777

XXX.XXX.82.62

Moje maju mesiac jeden krát im budeš musieť večer pomöcť a potom už trafia aj samé pekne sa vyhrievajú na slnku.

12.4.2015 13:33
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak mi je dali první do té budky zavřené na půl hodiny, pak to otevřeli a nechali vylézt jak budou chtít.Oni měli podobnou boudu trojdílnou z kartonu i doma takže to brali uplně normálně a celý den vylézaly postupně ven a dovnitř i po malém žebříčku.Večer stačilo jen vlézt do ohrádky a popohnat směrem k boudě a šly samy.Ohrádka je malá tak není problém.Ty lonské byly úplně blbé nebyly odchované u nás ale třítydenní koupené tak byly mimo.Tyto sou naše od vajec.

17.4.2015 23:23
johanesgal

XXX.XXX.96.10

Naše kuřata se loni pod kvočnou vylíhla 1.7 a hned pátý den šly ven na trávu, kvočna se o ně pěkně starala, schovávala je když byla zima. Nijak jsme to neřešili, vyklubalo se jich 5, odchovala je v pořádku, všechny dodnes zdravé. Určitě ale malým kuřatům zajistit ! ČERSTVOU TRÁVU ! 4 měsíce byly na zeleném, krásně vyrostly, pak jsme je přidali k hejnu.

18.4.2015 07:27
kastef

XXX.XXX.138.131

No my tu řešíme kuřata vylíhlá z líhně, v časném jarním období/březen/.Kuřata vylíhlá pod kvočnou a v červenci, to snad ani není potřeba řešit.
Já mám kuřata vylíhlá 12.3 v líhni, jsou venku od minulé soboty, mají ohrádku a boudičku na noc, a rostou jako z vody, pokud hlásí chladnou noc jako ta dnešní, dám do kurníčku barel s teplou vodou na noc.

23.3.2016 20:38
coral

XXX.XXX.41.173

Dneska jsem kurata osm tydnu presunula do pristresku, ktery neni izolovany s tim, ze na noc budou mit zapnutou keramickou zarovku. Kurata spi ale mimo zarovku.
Mam je radeji zavrit do nejake krabice nebo neresit? Operena jsou.

25.3.2016 00:39
ladd

XXX.XXX.49.3

coral napsal(a):
Dneska jsem kurata osm tydnu presunula do pristresku, ktery neni izolovany s tim, ze na noc budou mit zapnutou keramickou zarovku. Kurata spi ale mimo zarovku.
Mam je radeji zavrit do nejake krabice nebo neresit? Operena jsou.

Tak co přežila, neumačkala se? Přemístit je pod žárovku nebo přemístit žárovku nad kuřata Vás nenapadlo?
Kuřata jsou v novém prostoru, možná nezvyklá na střídání dne a noci, zůstala spát, kde je zastihla tma. Jak jednoduché.

25.3.2016 00:42
ladd

XXX.XXX.49.3

Chtělo by to i napsat kolik kuřat a jak velký prostor.

25.3.2016 12:17
coral

XXX.XXX.41.173

Maji ohradku 2x2 metry, zarovka byla uprostred. Kurat sedm. Neumackala se, spala v rohu, ktery je chraneny navrstvenou slamou z venku ohradky. Na noc jsem je dala do krabice pod zarovku, bala jsem se o ne. Ale ani pres den je zarovka moc nezajima, spis se venuji zradlu, hrabanim slamy a soubojum mezi sebou (kohouti).

27.3.2016 22:54
ladd

XXX.XXX.229.8

Možná lepší dát spíš žárovku k jedné straně, tam kde spí. Vznikne tím teplejší prostor na spaní a chladnější, kde mají krmení a vodu. Budou se tak otužovat a v noci je to bude hřát.6árovka by měla mít zvrchu kryt, aby teplo neutíkalo přímo vzhůru. Nebo tu část, kde spí, zvrchu zakrýt.

4.4.2016 13:50
coral

XXX.XXX.41.173

Nakonec jsem to vyresila krabici s otvorem a prikryla dalsim kartonem. Dva dny jsem je na noc zavirala a ted uz tam chodi bez problemu, ale jen v noci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík