Dobrý den,
Máme kuřátka 3 týdny stará, dali jsme je do staré lednice, ve dveřích, které jsou teď strop je otvor nad ním je umístěna červená infra žárovka. Problém je, že i když je nyní lampa cca půl metru nad otvorem lednice, stále je tam teplota 28 stupňů. Zatím teplota vyhovuje, ale nevím, jak dále...
Mám trochu problém s výkladem, že do 6tého týdne nemají kuřátka vyvinutou termoregulaci... Znamená to, že pokud bych nad lednicí shasla tu lampu, lednice se začně vlivem chladnějšího vzduchu venku ochlazovat, tím se začnou ochlazovat i kuřátka až do doby než budou všichni na teplotě dle venkovní teploty? Asi to píšu zmateně, ale nyní si ještě kuřátka neumí vytvořit sami teplo, aby si tu odchovnu zahřáli, jeslti to tedy dobře chápu.
Tzn. snižovat teplotu dále zvětšováním prostoru mezi lampou a otvorem v lednici, že?
Příští rok chci koupit výhřevnou desku, tak to již bude snad vše jednodušší.
Děkuji.
No já nevím, jestli jste vše včetně odchovu kuřat pochopil...3 týdenní kuřata už sou poměrně velká a potřebují tak okolo 23-24 st.Okolo 3,5-4 týdne už přestávám svítit a mám při normálním běžném světle v místností s touto teplotou.Ve 4 týdnech stačí i 21 st.
Letos sem 4,5 týdenní kuřátka dávala ven /okolo 15.4./ do malého kurníčku s výběhem a vše OK.V noci pokud hlásili pod 8 st tak sem dávala do kurníčku barel s teplou vodou.Po týdnu už ani toto.
mesič
napsal(a):
Tohle jsou naše druhá kuřátka, měli jsme je i před 2 lety, to jsme je dali ven na konci května, přes den bylo krásné teplo, ale v noci bylo jen cca 15 stupňů, měli 3 týdny a několik nám jich pak umřelo ka kokcidiozu. Tak se právě bojím a nechci to podcenit.
Zeptám se ještě jinak, nebylo by lepší otevřít ty dveře, dát níž lampu tak, aby v prostoru pod ní bylo třeba těch 26 stupňů, s tím, že u žrádla a vody by bylo méně stupňů?
Ve 3 týdnech ven je brzy, ale 4,5 týdenní kuřata ven dávám vždy / tedy pokud je slušné počasí/.V noci 15 st je luxusní záležitost.Moje kuřata byla venku, když bylo i jen třebas v noci 4 st.Tak to vám asi neporadím, takto to dělám já, třebas má někdo lepší radu.
Jinak 3 týdenním kuřatům na 28 st netopte, zbytečně je choulostivíte.