Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KamilaŠim

26.5.2015 08:08
KamilaŠim

XXX.XXX.61.1

Dobrý den,
může mi někdo poradit? Kohouta nám zabilo v prosinci káně. Teď si jedna ze slepic rozmyslela, že by chtěla byt kvočna a sedí mi na neoplozených vejcích. Jak ji mám donutit, aby na nich neseděla? Moc děkuji.

26.5.2015 08:31
zuzu2011

XXX.XXX.96.2

Dobrý den,
sundejte ji z hnízda a vejce jí seberte. Bude určitě vytrvalá, ale vyndavejte jí pokaždé, kdy půjdete okolo, ono jí to přejde. Anebo si ( třeba i tady v inzerci ) sežeňte oplozená vejce a ta jí ( nejlépe v noci ) vyměňte za ta její neoplozená a aspoň z toho jejího sezení něco budete mít. Případně jí můžete odkvokat v nějaké kleci bez podestýlky na chladném místě, třeba v garáži, ale to já jsem nikdy nedělala, nemám s tím vlastní zkušenost. Taky mi občas zakvoká některá slepice, když už nepotřebuji kvočnu a v klidu to vyřešíme jen tím vyndaváním z hnízda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.5.2015 09:19

KamilaŠim napsal(a):
Dobrý den,
může mi někdo poradit? Kohouta nám zabilo v prosinci káně. Teď si jedna ze slepic rozmyslela, že by chtěla byt kvočna a sedí mi na neoplozených vejcích. Jak ji mám donutit, aby na nich neseděla? Moc děkuji.

Nejlépe do králíkárny, klece apod. bez podestýlky, aby odspodu měla chladno, vodu a krmení bohaté na bílkoviny, směs pro nosnice apod. Do týdne by ji to mělo přejít.

26.5.2015 10:28
ladd

XXX.XXX.34.53

zuzu2011 napsal(a):
Dobrý den,
sundejte ji z hnízda a vejce jí seberte. Bude určitě vytrvalá, ale vyndavejte jí pokaždé, kdy půjdete okolo, ono jí to přejde. Anebo si ( třeba i tady v inzerci ) sežeňte oplozená vejce a ta jí ( nejlépe v noci ) vyměňte za ta její neoplozená a aspoň z toho jejího sezení něco budete mít. Případně jí můžete odkvokat v nějaké kleci bez podestýlky na chladném místě, třeba v garáži, ale to já jsem nikdy nedělala, nemám s tím vlastní zkušenost. Taky mi občas zakvoká některá slepice, když už nepotřebuji kvočnu a v klidu to vyřešíme jen tím vyndaváním z hnízda.

Ne, vajíčka se nemusí kvočně dávat nebo měnit v noci. To pletete s podkládáním kuřat.
Pokud chcete kvočnu odkvokat, dělejte to jak radí Frufru.

27.5.2015 14:02
johanesgal

XXX.XXX.124.160

Já znám taky jeden trik, naučila mě ho babička. Zkoušel jsem to a vždy s úspěchem.
Zkuste dát slepici přes noc na nějaký starý plech s vodou (pár cm, neměla by se zrovna topit) Zakryjte ji nějakou bedýnkou a přes ni hoďte ještě hadr, aby byla ve tmě.
Druhého dne ji vyndejte, slepice si přece do mokrého nesedne a kvokání ji hned přejde.
Do týdne by mohla opět snášet.

27.5.2015 15:22
horal

XXX.XXX.58.226

Já to dělám podobně. Do sudu dám na dno trochu vody asi 2 cm a vložím tam kvočnu. Na horu dám pletivo a jedna noc by měla stačit. když ne tak ji to zopakuju.

18.6.2015 11:35
eva.jist

XXX.XXX.178.50

Začala mi kvokat slepice. Zatím sedí 2 dny, Chci pod ni dát vejce, ale protože by se líhly když nebudu doma, ráda bych je pod ni dala až za týden. Vydrží pak tak dlouho sedět? Děkuji.

19.6.2015 00:01
ladd

XXX.XXX.61.9

Vydrží, uplně v pohodě.

19.6.2015 17:14

Taky jsem teť zrovna dala vejce pod týden kvokající kvočnu, tak jí říkám ať to kouká vydržet je to totiž už naše slepice skoro babička ale sedí prvně, dřív jsem jí to pokaždé rozmluvila, letos jí to už zaslouženě nechám odsedět a to ještě neví že ani jedno není její

Přidejte reakci

Přidat smajlík