Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mrkvička

10.6.2015 15:38
mrkvička

XXX.XXX.219.2

Dobrý den mám lonské landesky 1,1 letos husy vyseděla viz obr. Chtel bych jesště jedno plemeno které doporučíte abhy sedělo a mělo dobrou masnou užitkovost. Přemyšlím o labutích. Budou sedět. A jaká je snáška. Vím že je toho plný internet ale na každe stránce se píše něco jiného proto chci poradit od chovatelů. A můžu mít letošní pár nepř tech labutích na zimu společně s lonským párem landeských zhruba v lednu bych je rozdělil, nebo je musím mít odělene jedná se mi o ten měsích až dva. Můžete přidat i obrázek vašich hus děkuji.

mrkvička

13.6.2015 09:51
mrkvička

XXX.XXX.219.2

Nikdo neporadí

13.6.2015 10:02
tereza.128

XXX.XXX.32.228

Labutí husy většinou sedí a jsou skvělí rodiče a to i houseři. Husy mimo období páření společně mít můžete, pokud máte dostatečně velký pozemek.

mrkvička

13.6.2015 10:09
mrkvička

XXX.XXX.219.2

Ano můj pár landések s 2 housaty má 40m2 zelené plochy a na noc boudu 1mx2m a před vycodem 3m2 jenom suchého výběhu. A jak je to s tím jejich křikem v porovnání s landeskami? Děkuji.

13.6.2015 17:40
ronx

XXX.XXX.193.128

Tak 40m2 je dosť málo je to tak na jednu hus a nie 4 podla mňa, ja mam 500m2 a stiha to spasat 5 husí takže tak, ale je to na vás. Inak labutie husi nechovám ale počul som že dosť kričia no neviem a velkostne nie sú nejak moc velké na maso ja by som skôr doporučil pomoranky ale vy viete aké sa vám páčia.

13.6.2015 17:47
ančovička

XXX.XXX.222.190

Řvou uplně stejně, husa labutí, houser, má hlas ještě pronikavější než landénák, chovala jsem je spoustu let a měla jsem je ráda, jsou takové vznešené..a také jsou hodné k ostatním zvířatům, jako kačenkám a mládatům..ale nikdy mi neseděly, vejce jsem dávala pod krůty, vynikající kvočny, co bylo oplodněné se vylíhlo! také přemýšlím, že si je znovu koupím! tak at se vám daří!

mrkvička

13.6.2015 19:10
mrkvička

XXX.XXX.219.2

ronx napsal(a):
Tak 40m2 je dosť málo je to tak na jednu hus a nie 4 podla mňa, ja mam 500m2 a stiha to spasat 5 husí takže tak, ale je to na vás. Inak labutie husi nechovám ale počul som že dosť kričia no neviem a velkostne nie sú nejak moc velké na maso ja by som skôr doporučil pomoranky ale vy viete aké sa vám páčia.

Mám to tak že mám nějaký ploty 120cm vysoký na začatku tyčka 150cm a na konci taky a mezi dvě tyčky a vždy až to vypasou tak to přetáhnu zatluču tyčky a mám vystaráno pořát jsou na trávě.

13.6.2015 21:49
tereza.128

XXX.XXX.32.94

ančovička napsal(a):
Řvou uplně stejně, husa labutí, houser, má hlas ještě pronikavější než landénák, chovala jsem je spoustu let a měla jsem je ráda, jsou takové vznešené..a také jsou hodné k ostatním zvířatům, jako kačenkám a mládatům..ale nikdy mi neseděly, vejce jsem dávala pod krůty, vynikající kvočny, co bylo oplodněné se vylíhlo! také přemýšlím, že si je znovu koupím! tak at se vám daří!

Řvou příšerně, ale máte pravdu, že jsou nádherné. Mě teda sedí jako přikované a dalším lidem, co znám, co je chovají, tak taky. Rodičovský pud mají velmi silně zachovaný.
Jsou to takové "maminy", dokáží adoptovat cokoli. Měla jsem husu, co vychovala káčata, která si prostě ukradla. Houser ochraňuje všechna mláďata na dvoře.
Letos ve skupině napadly landésku, co sedí na hnízdě a doslova ji z hnízda vyštípaly a zahnaly. Agrese? Kdepak. Zabavily jí hnízdo a na ukradená vejce si sedly hned dvě najednou. Landéska nešťastně chodila kolem, musela jsem zasáhnout a ty elegantní zlodějky zavřít, aby měla landéska klid.

14.6.2015 12:04
ančovička

XXX.XXX.222.190

Tak to je hezké, to se mi líbí! ty moje chodily mezi ostatními jako princezny a koukaly se na ně zvrchu! prostě dámy! měla jsem je nejmín deset let, ted už mám jen 2,2 husy bílé, ale jsou křížené, kačenky ruánky a indiány a ted spostu mládat! louku na pastvu máme 2000m, tak to ani s kozama nestačí spást, což je velká výhoda, husy i ostatní havět je spokojena..moje husy loni seděly jak přibité, letos nechtějí zasednout, pořád nesou a nesou, přitom mají v hnízdě nejmín 15vajec, tak musím dávat vejce do líhně, ale housera už to asi nebaví, poslední dobou je všechno čisté, chce to nového housera, asi už je starý.. tak přeju hodně chovatelských uspěchů!

Přidejte reakci

Přidat smajlík