Na akú hrúbku šrotovať

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2015 13:37
abraxis

XXX.XXX.149.54

Na akú hrúbku by ste odporučili šrotovať obilie pre hydinu.

mám na výber sitká 2 alebo 4 mm. Miešam pšenicu, kukuricu, sójový šrot, slnečnicu a ovos.

Na 4 mm je to rýchlejšie šrotované, na 2 mm to ide niekedy ako v lete na saniach.

23.6.2015 14:09
merfi

XXX.XXX.14.220

Ja mam hrubku sita 10 mm.Pri 2mm je z toho takmer muka a ta mojim sliepkam nechuti.Pri 10mm site mi to obilie pekne "rozbije/rozdrvi".Rozdrvi aj semiacko repky, takze ak nemate na vyber vacsi otvor, tak radsej tu stvorku.

24.6.2015 06:44
jenca

XXX.XXX.161.27

Já šrotuju podle stáří zvířat, vyklubaným kuřátkům kukuřici téměř na mouku, jak rostou zvyšuju hrubost dospělým slepicím už šrotuju jen kukuřici a nechávám v ní kusy až tak do 4 mm. Oves na drožďování šrotuju najemno - nejvíc, jak to šrotovník zvládne. U tříštivého zmenšíte velikost částic, když ho necháte šrotovat delší dobu u kladívkového trochu pomůže projet to dvakrát nebo třikrát. Já používám starý válcový, tam jde hrubost nastavit.

24.6.2015 06:50
jenca

XXX.XXX.161.27

Taky si šrotování najemno urychlíte, když budete šrotovat napřed na 4mm a pak znovu na 2mm u větších zrn(kukuřice) šrotuju na dvakrát(když chci krupici).

scipi

24.6.2015 15:49
scipi

XXX.XXX.153.16

Urcite ideal je 4mm.ani malo ani vela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík