Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2015 15:04
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ráda by jsem se s Vámi, milí chovatelé, podělila se o zkušenost, kterou by jsem nikomu nepřála. Odpověděla jsem zde, na ifauně, na inzerát : Koupím násadová vejce,... S pánem jsme se domluvili, já začala vajíčka sbírat. Když mi poslal adresu, kam mám vejce doručit, zjistila jsem, že by se to dalo při troše dobré vůle vyřešit osobním převzetím, pán tuto možnost odmítl a dál trval na poslání poštou. Vejce bohužel pošta doručila poškozené. Pán je vyfotil a poslal fotky mě na mail a založil zde, na ifauně, téma k diskuzi. Do této doby jsem od něj dostala 10 mailů. Už během čekání na líhnutí mi posílal sms s otázkami, zda mu poskytnu slevu, pokud bude líhnivost menší, než on potřebuje. Do dneška mi poslal 29 sms. A právě o ně, se s Vámi chci podělit. Pán je zde na ifauně pod přezdívkou MICHAL001.
Zde je jejich přepis bez úprav :
23.6. Já : Balík je na cestě, budou vám zítra volat.
23.6. on :Huh, děkuji, kolik je poštovné ?
24.6. Já : Dobrý den, vajíčka došla v pořádku ?
24.6. on: zítra uvidím,...
Balík leží na poště o den déle, než musí. Nerozumím tomu, jelikož mě uháněl, aby jsem vejce poslala co nejdříve.
17.7. on: celkem zatím 7 kuřat a ještě se snad nějací vylíhnou...
17.7. on: dobrý den, můžeme se domluvit když by se vylíhlo málojestli mi nasbíráte 40 vajec osobní odběr za cenu vajec 5kc kus ?
17.7. Já: Dobrý den, bohužel vám nevyhovím, slepičky už mám s ostatníma druhama pohromadě.
17.7. on :Z vašich vajec minus 9 pošta ze 40 7 kuřat,...Jak se domluvíme, když nebudu mít alespoň 30 kusu z líhně ?
17.7. on: O peníze mi nejde, do budoucna násadovky ?
17.7. Já: Nedomluvíme se nijak. Nezlobte se, ale já jsem vám nabízela možnost osobního odběru, i jsem byla ochotná vám to dovézt do Prahy, JAK BY SE TO HODILO VAM, vy jste nechtěl. Trval jste na poště. Za poštu já neručím, to jde za vámi. Ani jste si vejce nevyzvedl v den, co k vám dorazila. Balík byl pojištěný na 1000, -kč mohl jste ho reklamovat, že byl poškozený. To jste také neudělal. Jistě jste si nejdříve přečetl na ifauně, co udělá pošta s líhnivostí. Stejně jste to risknul.Takže se na mě nezlobte, ale jsem z vašeho počínání velmi rozladěná a zklamaná.
17.7. Já: Víte, já to dělám sobě pro radost a nedělám to na vídělek. Mám to jako hoby.Samozřejmě příští rok vám násadovky nasbírám, ale až budu vědět oplozenost a kvalitu. Přeji hezký den.
17.7.on :Nechci a nebudu vás hanit, udělal jsem chyby já i vy v balení, ale až budou násadovky, mohla by jste mi dát slevu co ?
17.7.on:je pro vás potíž nasbírat 40 vajec a mě je dát za 5kč ? máte více druhů ?
17.7.Já:Jak už jsem říkalaslepičky mám pohromadě s jinými druhy, mám tam jiné kohouty. Dělit je budu až na zimu.Ano, nasbírám, ale až příští rok.
17.7.on: ok upřímně vám povím, potřebuji cca 20 slepic pro sebe, nemám to na kšeft.
zde se asi pán trošku posilnil sklenkou, protože mu začala přeskakovat písmenka a psal bludy.
17.7:on:až bufou u sebe kus za 5 kč vejce ik ? Oplatek posolav mém pripafe plnpu palbu,...
tomu jsem moc nerozuměla.
17.7.Já: na konci srpna budu mít na prodej kolem 15 slepiček ve stáří 12 týdnů a více. Cena za kus je pevná, nesmlouvám,120, -kč. Můžete se ozvat.Pokud ne, nevadí.
tak a teď to teprve bude mít grády !
17.7.on: skončilas jste u mne a kašlu na vás,...
17.7.on: spolehněte se ze neprodáte vejce, jakou vám udělám reklamu,
17.7.Já: Vy jste obyčejnej hulvát a chudák. Jen kopete kolem sebe. Nic jiného asi neumíte. Tak do toho, užijte si to.
17.7.on: Ufelám v reklamu, že jste skončila
17.7.Já: jojo, to už jste psal
17.7.on: líhnivost 5 procent...
17.7.Já: dobrou noc, už mě nudíte.
17.7. on: sbohem mrtvolo,...
17.7.Já: vy srandisto. Sbohem.
17.7.on: chcípněte
17.7.Já: Ze vám není hanba. Jste chudák milý pane. Doufám že už je to vše, co se od vás dozvím.Prosím, už nepište.
17.7.on: Jste podvodnice a to budu pdat vsude,...skoncola jste s prpdejem o to se postarám vsude,...dobrou rušenou noc.
18.7. Já: tuto vaši psanou korespondenci přepíšu na ifaunu, alespoň si každý udělá obrázek o tom, kdo z nás dvou je podvodník. Pokud mne budete dále urážet, předám to policii. Toto opravdu nemám zapotřebí.
18.7.on:Názor jsem řekla maži si vás z mobilu sbohem...

Toto je necenzurovaná konverzace s panem Michal001.

18.7.2015 16:51
Hitch

XXX.XXX.16.246

Dobrý den, po přečtené Vašeho článku vás rád podpořím a utvrdím v tom, že dotyčný je tupý primitiv, který se snižuje i k výhrůžkám. Obdivuji vaši trpělivost ;-) každopádně si z toho nic nedělejte, těžko vám někdo takový udělá špatnou reklamu natož aby vás cíleně poškodil. smajlík

milan78

18.7.2015 18:08
milan78

XXX.XXX.227.76

Nebuďte z toho smutná a špatná, je to primitiv. Jen Vas obdivuju, ze jste vůbec tak dlouho reagovala.Já bych ho ignoroval hned po první trapné SMS.Ale je to aspoň zkušenost pro příště a pro ostatní ponaučení.Mějte se krásně.

18.7.2015 22:11
petája

XXX.XXX.96.2

Paní Andreo, obdivuji Vas, ze jste tak dlouho vydrzela s panem komunikovat...dobre ze jste toto zverejnila...
Já bych za Vas klidne dala ruku do ohne smajlík...jinak odchovna stavena podle Vaseho navrhu je neustale v provozu, lihnu jak o zivot...
A nebudte smutna, lide jsou ruzni, bohuzel jste zrovna narazila na nevychovance...jinak ja bych panovi uz nasadovky neprodala, za takove chovani...
Mejte se krasne Petra.

19.7.2015 09:00
2mazutak

XXX.XXX.90.153

No, hezký.snad kdyby jste mu dala vejce a pět korun k tomu.taky proto zřejmě trval na té poště, asi si byl vědom, že při osobním kontaktu by na něm kreténismus byl vidět a hnala by jste ho od branky svinským krokem.nic si z toho nedělejte, taky takové lidi znám.chtěli by holuba zadarmo, a nejlépe s pytlem zrní, mám jich přece hodně, tak je můžu rozdávat zdarma.když se takový člověk ozve, nebo přijde, s úsměvem mu říkám, tak si jděte koupit jinam.prostě se musíte obrnit, u mne to jeden dokonce zkoušel tak, že je důchodce, takpřece nemůžu poněm chtít plnou cenu, ale přijel v novém volvu, kdežto já chodím pěšky.moje moto.chceš zaplat, zdá se ti to hodně, jdi od krámu.jinak se s takovými lidmi jednat nedá.švejk by řekl.to chce klid.

19.7.2015 14:13
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobře, že jste to sem napsala. Třeba se pan MICHAL001 zastydí. Jestli ne, tak je to chudák...

19.7.2015 14:41
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ne, nezastydí, jen změní přezdívku a zkusí to na někoho jiného.oni žijí v představách, že oni jsou ti dobří, a my ostatní lumpové, kteří po nich chtějí peníze.zkoušejí, kdo naletí.myslí si, že je naší dovolím si říci povinností jim vycházet vstříc.jak ne, jsou arogantní a sprostí.ale k nim se takto zachovat nikdo nesmí, to jsou schopný použít i násilí.jsem též pro zveřejnování těchto lidí.jak by opět řekl švejk.přez držku.

19.7.2015 21:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Velmi VÁM VŠEM DĚKUJI za pozitivní reakce. Hodně to pro mě znamená. Děkuji VÁM VŠEM za podporu. Andrea.

20.7.2015 06:44
jenca

XXX.XXX.161.27

Dobrý den, taky jsem letos posílal dost vajec poštou ale měl jsem štěstí na slušné chovatele. Všechny jsem se předem snažil přesvědčit na osobní odběr, bohužel se mi to téměř nikdy nepodařilo, tak jsem alespoň upozorňoval že líhnivost bude horší. Jak jsem psal výše jednal jsem pouze se slušnými lidmi přesto už nebudu nadále vejce posílat, ti od kterých jsem se dozvěděl líhnivost byli průměrně na 50 % což mě mrzí, byť jsem takovou líhnivost předpokládal. Nicméně pokud budete posílat vejce dále, zkuste použít můj postup(pošta nedokázala rozbít ani jediné mnou zabalené vajíčko): "1"každé vajíčko, před vložením do kartonu, zabalte do papírové utěrky, vejce musí být v kartonu tak natěsno že se nemůže ani hnout "2"kartony přelepte aby se nemohly otevřít "3"kartony dejte do pevné kartonové krabice vystlané novinami, nebo jiným pevně umačkaným materiálem tak, aby mezi dnem a kartony stejně jako mezi víkem a kartony bylo alespoň 5cm zmačkaného materiálu, "4" mezi kartony navzájem a mezi kartony a stěnami musí být alespoň 2 až 5 cm zmačkaného materiálu vše musí být vycpáno tak, aby se kartony s vejci nemohly pohybovat "5"udělejte na krabici z provazu poutko za které se to bude doručovateli dobře držet v poloze kdy jsou vejce podélně(nemají pak potřebu s krabicí házet a různě ji při předávkách převracet). Přeju do příštího roku více štěstí na slušné lidi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík