Kačena pižmová - rozmnožování

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

peopo22

10.8.2015 13:10
peopo22

XXX.XXX.68.141

Dobrý deň prajem. Prosím o radu ohľadom môjho chovu kačky pižmovej. Mám sliepku, ktorá mi dnes vysedela 6 káčat. Sliepka má pod sebou okrem káčat ešte jedno vajíčko. Bude z neho ešte niečo? Zatiaľ žiadne náznaky liahnutia...Ďalšou vecou je že sliepka a kačičky sú v hlbšom hniezde (stará polička) a malé sa odtiaľ nedostanú pokiaľ im to neumožním...teda sa chcem spýtať kedy ich vybrať kedže sa dnes vyliahli...sú schopné byť hneď bez hniezda v ohradenom priestore kam im následne dám krmivo a vodu... Za rady Ďakujem :).

10.8.2015 17:53
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, já to dělám tak, že kvočnu nechám jeden den sedět v hnízdě, teda pokud nejsou všechny vejce vysezené, ale pokud jsou už všechny venku, tak nemá smysl, aby nadále seděli v hnízdě, takže jí přemístim do ohrádky, kde jí dám nízkou misku s vodou a žrádlem (jáhly, K1 pak přidám i kuk. šrot, ještě před tím, než je přendám, tak dám kvočnu vyprázdnit) pokud jí nechám sedět na hnízdě, tak aspoň zkouším dát kuřatům napít a najíst. Kuře vemu a zobáček trochu ponořím do vody udělám 2x-3x a vrátím zpět.

11.8.2015 08:43
bara001

XXX.XXX.43.136

Přesuňte je i s kvočnou do prostoru, kde mohou běhat ale i se schovat pod ní. Dejte jim tam krmení (ideální je jakákoliv směs pro mláďata) a vodu v nízké misce. První den ke krmení nepůjdou, dotráví ještě žloutkový vak, ale pak postupně okusí a kvočna jim ukáže. Navíc kachňata jsou od malinka velmi samostatná. Zbylé vajíčko buď prosviťte, nebo dejte na vodu. Já prosvěcuji, zda vidím pohyb nebo jen poslechnu u ucha, bývá slyšet pípání nebo ťukání do skořápky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík