Mohla bych se zeptat chovatelů křepelek,
zda preferují chov na pevné podložce se stelivem - sláma, hobliny či co ?,
anebo
chov na drobné drátěnce, kde trus propadá ?
Kolik křepelek linie Faraon a kolik křepelek čínských bych mohla dát na 0,50 m2 plochy ?
Který druh křepelek je nejklidnější ?
Pěkně děkuji,
Jitka.
Dobrý večer já jsem zkoušel všechny tři možnosti a nejvíce se osvědčili hobliny, pletivo je ohledně čistoty nejlepší ale asi pro ně nebude nejpohodlnější, slámu jsem musel měnit téměř obden.Zůstal jsem u hoblin které dobře sají a křepelky si je hodně užívají, měním dvakrát týdně.Faraony jsem choval již dříve a to na prostoru 90x60 deset kusů.To je asi vše co můžu napsat ze svých zkušeností.Míla.
Mohu potvrdit, že hobliny jsou pro křepelky nejlepší, pro chovatele pletivo. A tak jsme to my řešili tak - v místě krmení a napájení máme pletivo se sklonem pro vykulování vajec a volně mohou procházet do místa. kde jsou hobliny a tam se mohou vyřádit. Hobliny pak nemusíte čistit tak často stačí 1x týdně a když vám to nevyjde tak třeba po 14 dnech. Samozřejmě, že tam také snáší některá vajíčka. Pod roštem máme trusníky z plechu, které se snadno vysypou a seškrábnou. Bára.
jitka.h

XXX.XXX.88.232
Děkuji Vám oběma za podněty. už je mám doma ( zatím 12 kusů na zimu, abych se vše naučila) a jsou na hoblinách z pily.
Jsou krásné, ale dost plaché, jsem zvyklá na slepice, to je něco jiného, doufám, že si na mě zvyknou.
Báro, kdo Vám vyrobil klece ? Ten nápad pletivo mix s pevnou podlahou mě zaujal.
Zdraví jitka.
jitka.h
napsal(a):
Děkuji Vám oběma za podněty. už je mám doma ( zatím 12 kusů na zimu, abych se vše naučila) a jsou na hoblinách z pily.
Jsou krásné, ale dost plaché, jsem zvyklá na slepice, to je něco jiného, doufám, že si na mě zvyknou.
Báro, kdo Vám vyrobil klece ? Ten nápad pletivo mix s pevnou podlahou mě zaujal.
Zdraví jitka.
Mám tady dvě klece na prodej ks 450 kč klasika rošt pod ním šuplik na trus žlab na potravu je to vyspádováno vejce se kulí ven. Jsem Česká Třebová v případě zájmu pošlu foto.
jitka.h
napsal(a):
Zdraví jitka.
Omlouvám se za pozdní reakci, klece vyrobil manžel, ze 2 nábytkových skříněk. Ze široké, kde jsme umístili trusník a nad něj sklopenou mřížku a z boku je k ní propojená úzká šuplíková. Na výšku vyšly 2 klece, šuplíky jsme ob jeden vyndali a místo něj vyrobili dvířka na obsluhu. Mezi skříňkami je vyříznutý průchod. Mohu vám to nafotit i víc podrobně. Myslím, že to je pro křepelky účelné. Máme je i v klecích profi a to se mi moc nelíbí. Sice říkají že jsou pro 6 ks, já dávám max.4 a i to se mi zdá moc. Ideální jsou 3. Případně mi pošlete mail. bdbarbora@seznam.cz Bára.