Pročetl jsem zde něco málo příspěvků ohledně drůbeže a likvidace mandelinky bramborové. Příští rok bych chtěl vyzkoušet slepice pustit do ohrazeného prostoru cca 3000m, kde se bude nacházet záhon s bramborami. Zde dotaz, budou likvidovat mandelinky nebo ne? Jakou máte zkušenost? Jaké jsou perličky ve sběru mandelinek? Děkuji za odpověd.
boaobr
napsal(a):
Pročetl jsem zde něco málo příspěvků ohledně drůbeže a likvidace mandelinky bramborové. Příští rok bych chtěl vyzkoušet slepice pustit do ohrazeného prostoru cca 3000m, kde se bude nacházet záhon s bramborami. Zde dotaz, budou likvidovat mandelinky nebo ne? Jakou máte zkušenost? Jaké jsou perličky ve sběru mandelinek? Děkuji za odpověd.
Slepice ne, ale krůty a perličky ano. Stejně tak bažant.
Děkuji vám za odpovědi
O indických běžcích vím, že žerou jak mandelinku tak plzáky. Chovám ale pouze slepice takže dle toho co jsem se dočetl by mi tedy mohly pomoci perličky, protože kachny chovat nechci. Měl jsem i různé krůty, ty ale trpěly stále nějakými nemocemi, dle veterináře se vždy nakazily od slepic. Je perlička odolnější při společném chovu se slepicemi?