Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2015 19:36
orel

XXX.XXX.218.36

Dobry vecer, chci se zeptat jestli mate nejake figle a skubani drubze jak si to ulechcit. Slysel jsem ze někdo pouziva kalafunu ale nevim jakym zpusobem. mate s tim někdo zkusenosti ? A v jakem veku je nejlepší zabijet kaceny, husy a kohouty? MOckrat dekuji.

25.11.2015 23:13
jenca

XXX.XXX.161.32

Nevím jestli je to fígl, ale pokud to neznáte u hus zkuste moderní napařovací žehličku. Přes tu část, kde škubete, dejte plenu nebo staré bavlněné tričko. Napařte(3 až 6 tahy vyžehlete tričko a stále mačkejte knoflík pro páru:) pak látku oddělejte a oškubejte napařenou část, a tak pořád dál... až je husička čistá. Zkoušel jsem kalafunu, parafin, opaření a tohle mi přijde nejlepší a nejrychlejší. Na kohouty snad finty nepotřebujete, jestli zabíjíte tehdy, kdy máte, je to otázka pár minut.

26.11.2015 13:03
karji

XXX.XXX.49.82

Dobrý den, také jsem vyzkoušela možné i nemožné. Kalafunu, vosk, škubačku i žehličku. Nejvíc záleží na teplotě vody. Nejlépe se mi osvědčila teplota 70 stupňů a pak to jde samo bez jakéhokoliv přípravku. A je jedno jestli kachna nebo husa. Hlavně se nesmí přepařit. S pozdravem Jitka.

27.11.2015 18:30
orel

XXX.XXX.218.36

Dekji za reakci. chystam se na poslední kohouty tak jsem něco zkusit ale asi ta voda ma něco do sebe dekuji.

28.11.2015 18:40
bagda

XXX.XXX.200.211

Používám kalafunu na kachny a husy. Kachnu řádně rukou properu ve vlažné vodě, řádně posypu kalafunou a rukou vmasíruji do peří, aby se dostala až ke kůži. Pak kachnu vrazím do hrnce s 75 - 80st. vodou, vymáchám, okapu a od stehen přes prsa "stahuji" slepené peří. Jak tu někdo psal, důležité je vychytat teplotu vody a aby drůbež nepřepeřovala. Ale trvalo mi to nějaký ten rok, než jsem přišla na to, jak všechno skloubit tak, aby byla drůbež co nejčistší.

28.11.2015 18:42
bagda

XXX.XXX.200.211

bagda napsal(a):
Používám kalafunu na kachny a husy. Kachnu řádně rukou properu ve vlažné vodě, řádně posypu kalafunou a rukou vmasíruji do peří, aby se dostala až ke kůži. Pak kachnu vrazím do hrnce s 75 - 80st. vodou, vymáchám, okapu a od stehen přes prsa "stahuji" slepené peří. Jak tu někdo psal, důležité je vychytat teplotu vody a aby drůbež nepřepeřovala. Ale trvalo mi to nějaký ten rok, než jsem přišla na to, jak všechno skloubit tak, aby byla drůbež co nejčistší.

Na hrabavou drůbež vodu určitě NE víc jak těch 70stupňů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2015 18:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdůležitější fígl je nevraždit ve chvíli, kdy má drůbež pysky.

28.11.2015 20:42
orel

XXX.XXX.218.36

Dobry vece, r tak šest kohoutu uz to ma za sebou a slo to krasne, bez ztraty kyticky :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík