Nevím jestli je to fígl, ale pokud to neznáte u hus zkuste moderní napařovací žehličku. Přes tu část, kde škubete, dejte plenu nebo staré bavlněné tričko. Napařte(3 až 6 tahy vyžehlete tričko a stále mačkejte knoflík pro páru:) pak látku oddělejte a oškubejte napařenou část, a tak pořád dál... až je husička čistá. Zkoušel jsem kalafunu, parafin, opaření a tohle mi přijde nejlepší a nejrychlejší. Na kohouty snad finty nepotřebujete, jestli zabíjíte tehdy, kdy máte, je to otázka pár minut.
Používám kalafunu na kachny a husy. Kachnu řádně rukou properu ve vlažné vodě, řádně posypu kalafunou a rukou vmasíruji do peří, aby se dostala až ke kůži. Pak kachnu vrazím do hrnce s 75 - 80st. vodou, vymáchám, okapu a od stehen přes prsa "stahuji" slepené peří. Jak tu někdo psal, důležité je vychytat teplotu vody a aby drůbež nepřepeřovala. Ale trvalo mi to nějaký ten rok, než jsem přišla na to, jak všechno skloubit tak, aby byla drůbež co nejčistší.
bagda
napsal(a):
Používám kalafunu na kachny a husy. Kachnu řádně rukou properu ve vlažné vodě, řádně posypu kalafunou a rukou vmasíruji do peří, aby se dostala až ke kůži. Pak kachnu vrazím do hrnce s 75 - 80st. vodou, vymáchám, okapu a od stehen přes prsa "stahuji" slepené peří. Jak tu někdo psal, důležité je vychytat teplotu vody a aby drůbež nepřepeřovala. Ale trvalo mi to nějaký ten rok, než jsem přišla na to, jak všechno skloubit tak, aby byla drůbež co nejčistší.
Na hrabavou drůbež vodu určitě NE víc jak těch 70stupňů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdůležitější fígl je nevraždit ve chvíli, kdy má drůbež pysky.