Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2015 21:32
bubko

XXX.XXX.185.182

Zdravim, dostal sa mi do ruk casopis z roku 1948 a pise sa tam o roztoku ovonol, do ktoreho ponorime vajcia a zostanu mesiace cerstve... poznate to niekto? Alebo poculi ste o tom niekedy?

9.12.2015 21:40
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Prečo nečítate niečo novšie? Dajte si do vyhľadávača "vodné sklo".

lentak

10.12.2015 06:57
lentak

XXX.XXX.70.94

Aky vyznam ma skladovat vajcia viac ako mesiac? zamysla sa niekedy clovek nad tym? ak mam prebytok vajec tak ich radsej ponuknem susedom koleginiam ktore si ich rady odkupia

premyslali ste aka bude cena vajicka ked ho osetrite vodnym sklom pre dlhsiu trvanlivost?

10.12.2015 10:10
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Praktiky nakládání vajec se dříve používaly proto, aby byly zajištěná vejce na zimu, kdy slepice nenesou.Ale teď jsou zimy mírné a myslí, že nedostatek vajec nehrozí.

lentak

10.12.2015 11:54
lentak

XXX.XXX.70.94

Ano ale pred 50 rokmi bola ina doba si myslim ale robit toto v dnesnej dobe?to mi pride na hlavu postavene a hlavne ponorite vajicko do syntetickeho vodneho skla aby sa nepokazilo a potom si hoo mesiac date k jedlu..tak toto mi pride fakt nechutne. a hlavne ani neviete co do seba ake svinstvo tym date...ale na druhej strane kazdeho osobna vec.

11.12.2015 17:33
bubko

XXX.XXX.185.182

Nechcala som to robiť, iba ma to zaujímalo, či to niekto počul alebo pozná... bože niekedy ste ako sršne, hned sa do každého pustíte..a urobíte z neho dementa

11.12.2015 19:17
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Myslím, že nám chýba nemoderovaná diskusia, tam boli príspevky, bola to radosť čítať. Teraz je to nuda, preto mierne pichneme ak sa dá

12.12.2015 13:27
zbosace

XXX.XXX.19.78

Pamätám si túto dobu. V niektorých domácnostiach bolo takto zaliatych niekoľko 100 vajec v pohároch od uhoriek. Prípravok z predponou ovo bol k dostaniu ešte nedávno. Syntetike sa asi nevyhnete už nikdy. Či už krmiva, vitamíny, farbiva, stabilizatory. Ak by som si vsak mal vybrať medzi vajíčkami z vl.chovu konzervovanymi a kupovanymi ktoré som nedávno kúpil v markete tak asi by som skúsil tie domáce. I keď si myslím že vajce zabalené v dobre vyvinutej škrupine a správne skladované je tá najlepšia konzerva. My sme pre istotu nechávali posledné vajcia od perliciek- vydržia 3 mesiace a železná rezerva bola 3 pekyngske kačice. Tie nesklamali nikdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík