Dobry den
Som začiatočnik v chove hus. Mam 2 pary landenskyh hus.Začali znašat vajcia. Jedna v pohode každy druhy den 1 vajce, ale ta druha znesie obden 2 vajička a to ešte aj bez škrupiny.Ako aj dnes, ale predvčera zniesla tiež dve ale mali škrupinku. Neviem si to vysvetlit prečo. Krmeni maju rovnake s tou druhou husou. Pordte ak s tim mate skusenost.
Ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nella8
napsal(a):
Dobry den
Som začiatočnik v chove hus. Mam 2 pary landenskyh hus.Začali znašat vajcia. Jedna v pohode každy druhy den 1 vajce, ale ta druha znesie obden 2 vajička a to ešte aj bez škrupiny.Ako aj dnes, ale predvčera zniesla tiež dve ale mali škrupinku. Neviem si to vysvetlit prečo. Krmeni maju rovnake s tou druhou husou. Pordte ak s tim mate skusenost.
Ďakujem.
Buď se to postupně upraví a nebo může být i nějaká genetická vada.Míra.

nella8
napsal(a):
Tak mam len čakať či sa jej to upravy.
Zatím ano, ale snad Vám ještě někdo napíše svůj názor, ono začátek snášky bývají někdy problémy, Míra.
Stáva sa to, že krmite rovnako celé hejno a niektorá Vám znesie "kožené" vajce. Pokiaľ sa to časom neupraví, tak má zviera nejaký vnútorný problém s vajcovodmi. Aj mne včera Orlovka zniesla kožené vajce dokonca duplované s 2 žltkami.
napsal(a):
Buď se to postupně upraví a nebo může být i nějaká genetická vada.Míra.
Dobrý den. Pokud se jedná o takzvanou genetickou poruchu tvorby skořápky, úprava krmné dávky nepomůže. Častokrát se jedná o nedostatek vápníku spolu s nedostatkem vitamínu D. Organizmus bez vitaminu D nenaváže vápník a vitamin D se v těle netvoří z provitamínu bez slunečního záření. Sluníčka je v dnešních dnech málo. Vyzkoušejte podání kombinalu AD3 spolu s přidáním jakýchkoli minerálních látek obsahujících vápník. U kombinalu AD3 je nutné přesně dodržet dávkování uvedené výrobcem, je to silný koncentrát a předávkování vitamínu je pro organizmus horší než jeho nedostatek. Pokud je to tento problém, tak se to velice rychle upraví, když ne a vy dodržíte dávkování nic nepokazíte a Vás to posune dál.

nella8
napsal(a):
Huska mi pekne začala nies t vajička som rada že to dopadlo dobre a neni to žadna geneticka vada. bola to len chyba v nedostatku vapnika. pridala som jej do krmiva rozdrvene škrupinky.zabralo to.pre istotu som si zaobstarala AD3 ako bolo spominane v prismevku.
Tak to je paráda, úspěšný chov, Míra.
nella8
napsal(a):
Huska mi pekne začala nies t vajička som rada že to dopadlo dobre a neni to žadna geneticka vada. bola to len chyba v nedostatku vapnika. pridala som jej do krmiva rozdrvene škrupinky.zabralo to.pre istotu som si zaobstarala AD3 ako bolo spominane v prismevku.
Jj, někdy je problém vše potřebné do těch potvůrek dostat Člověk musí neustále vymýšlet nejrůznější kulinářské speciality. Z osobních zkušeností si myslím, že už to bude OK. Ještě, ať jsou oplodněné a ať přijde brzo jaro. Už se osobně také nemohu dočkat. Už mě nebaví neustálé nošení vody, rád bych už začal zase používat zahradí techniku
Chovu zdar
MZ.