Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, moc se mi líbí zdrobnělé slepičky, ale máme slepice na vejce a žádné místo navíc. Dají se chovat zároveň s normálníma slepicema, nebo mám smůlu?
Dobry den,
O ake zdrobnele plemeno sa jedna?
Ak by ste ich chceli chovat spolu, musia si na seba zvyknut. Napr. dajte nove sliepocky do malej obradky uprostred ohrady kde mate vase sliepky. Tak aby sa videli. Ked uz bude vhodna doba cca o mesiac skuste zdr. sliepocky vypustit k vasim sliepkam. Je normalne ze vase sliepky budu mozno trochu napadat tie nove. Ale casom by sa to malo upokojit.
A kolko mate teraz sliepok? A kolko zdrobnelych by ste si chceli kupit? Pripadne, mate kohuta? Ake stare su vase terajsie sliepky?
Ak by zdrobnele boli vazne priliz utlacane tak skuste zmensit vybeh nosnym sliepkam a maly kusok nechajte pre zdrobnele.
Ale najlepsie je spajat ich v co najmladsom veku, vtedy si najlepsie zvyknu, ale spajat spolu uz dospele je horsie.
Máme 5 dvouletých araukan, a 10 stejně starých vlašek, kohout je vlašák. Zaujaly mě zdrobnělé velsumky, počet nevím.
napsal(a):
Máme 5 dvouletých araukan, a 10 stejně starých vlašek, kohout je vlašák. Zaujaly mě zdrobnělé velsumky, počet nevím.
Poradila by som vám, že čím viac nových sliepok kúpite tak tým to bude lepšie a vaše sliepky ich nebudú tak napádať ako keby bola nová len jedna.
Ale ked budete mat tie zdr. s tym vlasakom tak ked sa bude parit so zdrobnelymi tak ich moze trochu zranit alebo vytrhat perie na chrbte. Predsaj len vlasak ma okolo 2,5 kg a taka mala zdrobnela sliepocka okolo 1kg.
A ak vam mozem poradit tak zdrobnene wyandotky su pre mna top. Ja ich chovam uz niekolko rokov a nemenila by som :) S zdr. velsumkami nemam zatial skusenosti takze neviem.
Pridavam foto mojich zdr. wyandotiek oranžových vlnitých.
Arisko
napsal(a):
Poradila by som vám, že čím viac nových sliepok kúpite tak tým to bude lepšie a vaše sliepky ich nebudú tak napádať ako keby bola nová len jedna.
Ale ked budete mat tie zdr. s tym vlasakom tak ked sa bude parit so zdrobnelymi tak ich moze trochu zranit alebo vytrhat perie na chrbte. Predsaj len vlasak ma okolo 2,5 kg a taka mala zdrobnela sliepocka okolo 1kg.
A ak vam mozem poradit tak zdrobnene wyandotky su pre mna top. Ja ich chovam uz niekolko rokov a nemenila by som :) S zdr. velsumkami nemam zatial skusenosti takze neviem.
Pridavam foto mojich zdr. wyandotiek oranžových vlnitých.
Prostřední fotka-dvě kvočny nejsou tak náhodou wyandotky stříbrně koroptví vlnité?Míra.
Určite nie :) mozno ta fotka trochu skresluje lebo bola fotena v kurniku.
Tu su na fotke s kohutom.
Arisko
napsal(a):
Určite nie :) mozno ta fotka trochu skresluje lebo bola fotena v kurniku.
Tu su na fotke s kohutom.
Tak asi blesk zkreslil barvu, i tak mi připadají trochu stříbrné, budu muset k očnímu, tak ať se v chovu daří, Míra.
Díky za rady, ty wyandotky vypadají taky pěkně, vybráno ještě nemám. A ještě jedna poslední otázka, nejsou zdrobné slípky náchylnější na nemoci?
napsal(a):
Díky za rady, ty wyandotky vypadají taky pěkně, vybráno ještě nemám. A ještě jedna poslední otázka, nejsou zdrobné slípky náchylnější na nemoci?
Nie, to nezavysi od velkosti ale zavysi od plemena. Niektore plemena su nachylnejsie ako druhe. Ale ked sa budete dobre starat tak im nic take vazne nehrozi. Treba hlavne dodrziavat cistotu vybehov, kurnikov, krmitok...ale je pravda ze niektorym chorobam nezabranite napr. choroby prenasajuce sa vtactvom, vzduchom, hlodavcami.